Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-23, 11:30   #901
velika
Winter is coming

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez rossifumi Pokaż wiadomość
Ze spraw ślubnych:
- sala zaklepana, w przyszłym tygodniu wpłacamy zadatek, stanęło na Willi Decjusza w Krakowie
- jest już data 04.10.2014, więc można załatwiać pozostałe sprawy, kościół idzie na pierwszy ogień. Z pewną taką nieśmiałością.....
- kolejne podejście do szukania sukienek za mną, mam dwie faworytki, nie mogę się zdecydować , pomożecie ?
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,24171.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4835.html

Pierwsza jest oryginalna, leciutka, ma piękną, niespotykaną koronkę na dekolcie i plecach. Jest mega romantyczna. Robiła dużo większe wrażenie na żywo, sama na podstawie zdjęcia z katalogu nie wybrałabym do mierzenia. Jest inna od innych. Ja lubię być inna od innych

Druga - wkleiłam model Justin Aleksander, ale prawdopodobnie mierzyłam coś innego (cena 2700, to chyba nie JA). Niestety Pani w sklepie nie chciała powiedzieć co to było, twierdziła, że w internecie nie znajdę . Ale sukienka z daleka nie do odróżnienia. Pięknie modeluje figurę, koronka ma delikatne zdobienia kryształkami, więc delikatnie (naprawdę delikatnie) się mieni w świetle. Ja jestem raczej większą PM-ką ( rozmiar duże 42, oczywiście na ślub będzie 38) i druga suknia rewelacyjnie podkreślała zalety sylwetki (super talia, ładne ramiona), a chowała wady (biodra, uda....). Ładny, krótki koronkowy tren. Ale czy nie jest zbyt tradycyjna, klasyczna?
Byłam mierzyć z siostrą, i siostra nie była w stanie stwierdzić, w której ładniej.
Jaki werdykt?
Mi się bardziej podoba gala, piękna suknia Ale nie jestem fanką koronek
Madzixx gratuluję zakończonych nauk My też dzisiaj kończymy, uff, pół roku nam to zajęło Mieliśmy 9 spotkań z księżmi, na pierwszym byliśmy we wrześniu. No ale wreszcie będziemy to mieli za sobą.
U mnie jest za to ślubne "trucie dupy", a kiedy to zrobicie, a kiedy to zamówicie, a czemu chłop nie ma garnituru, a kiedy zamówicie samochód aaa!!!! I tak codziennie!!!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:39   #902
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Dziewczyny nadal nadrabiam z tego co mi się udało

Docik- fryzura świetna i cena

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Z mojego doświadczenia wiem, ze na stazu po kazdym przepracowanym miesiacu przysluguje 2 dni wolnego.

.
Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
oczywiście, że tak!
Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość

Jeżeli mnie w ogóle pamiętacie i ostatnią moją historię to bardzo proszę trzymajcie kciuki w poniedziałek. Idę na rozmowę o pracę
Wielkie dzięki za szybkie odp zostałam zaproszona na rozmowę o staż na poniedziałek również więc springtime trzymam kciuki no i stresuję się bo to pierwsza taka rozmowa a gdyby mnie przyjęli no to muszę myśleć o wolnym na ślub - pon/wt

Co do wybielania ja planuję tylko jakąś paste wybielającą ( ktoś coś poleca?) i tak do zdjęć nie uśmiecham się z ząbkami bo wyglądam wtedy dużo gorzej

kiss12550 - cudowne obrączki

madzixx88- chciałabym takie nauki ale boję się że u nas będzie to wyglądać zupełnie inaczej ;(

Póki co wracam do nadrabiania dokładnego i wrócę do Was wieczorem
Stary 2014-03-23, 11:42   #903
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwsza jest oryginalna, leciutka, ma piękną, niespotykaną koronkę na dekolcie i plecach. Jest mega romantyczna. Robiła dużo większe wrażenie na żywo, sama na podstawie zdjęcia z katalogu nie wybrałabym do mierzenia. Jest inna od innych. Ja lubię być inna od innych
jestem za tą jest cudowna, delikatna, eteryczna
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:57   #904
cude
Zadomowienie

rossifumi, w której lepiej się czujesz? Wybrałabym pierwszą

kiss12550, podobają mi się zaproszenia z koronką Rodzice zawsze mają coś do powiedzenia... Mam nadzieję, że dogadacie się

TŻ oznajmił, że jego rodzice dają nam 10000 i róbta co chceta

Pytanie do dziewczyn wszywających poduszki do sukni. Gdzie można je nabyć? Googluję i mi nic nie wyskakuje :|
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:11   #905
KaEs
Wtajemniczenie

co myślicie o tym, aby w podzięce zamiast rafaello dać po proostu wspólne zdjęcie.. wszystkich osób z wesela?

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

zostało 160 dni

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:13   #906
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim!
Można się przyłączyć? Śledzę Wasz wątek już od jakiegoś czasu więc postanowiłam się ujawnić
Witaj

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
To chyba bardziej kwestia zębów, niż pasków. Ja też mam wrażliwe zęby. Podczas poprzednich wybielań, gabinetowych i domowych bardzo cierpiałam.
Paski to pikuś w porównaniu do wybielania nakładkowego.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
na tym blogu też widziała, ale moja znajoma w zeszłe lato miała taką stylizację (z białą suknią i różowymi kaliami)
to też zależy jaką metodą chcesz wybielać ja chciałam białą perłą (ale ją wycofali ) i w planach miałam już powoli zacząć. wybielanie trwa 2 miesiące, do tego pewnie się trochę przedłuży w moim wypadku (nie zawsze jestem systematyczna). i chciałam miesiąc zostawić, żeby zęby doszły do siebie (i żeby na weselu nie być na białej diecie )
Próbowałam i Białej Perły i pasków, akurat nie Cirest. Efekt bardzo słaby w moim przypadku.

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Bez kawy jeszcze mogłabym się obejść, ale bez herbaty nie da rady

Byłam dzisiaj w Makro i kupiłam wino David Mogen Blackberry, jutro będę smakować czy dobre

W Makro jest promocja na wina Fresco 8,90 zł za 0,75 L
Nasze ulubione winko

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

W kwestii wybielania zębów - dziewczyny, która z Was testowała Beyonda albo nakładkowe? Pasty wybielające i paski u mnie odpadają (tesowałam Whitesmile i była to kasa wyrzucona w błoto). Do wyboru albo Beyond albo nakładkowe u dentysty. Ma któraś z Was doświadczenie z jedną z wymienionych metod ?
Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Patricia Pati, ja wybielalam u dentysty takimi nakladkami z zelem. Nakladki robione na moja szczeke z odlewow.
To bylo 6lat temu, ale wiem ze nadal ta metoda jest stosowana. Od razu po wybieleniu mialamtak biale zeby, ze jak usmiechnelam sie na zdjeciu to tylko zeby blyszczaly jakbym trzymala latarke
Przez 3lata nie pilam kawy herbaty nie jadlam truskawek jagod... Wszystkiego co odbarwia i byl piekny efekt. Teraz musze troszke podciagnac ten efekt biala perla takie widzi-misie do slubu.
Ja wtedy placilam 500zl, wiem ze teraz w tym samym miejscu kosztuje 700.
Odniosę się do dwóch ostatnich wypowiedzi. Właśnie 2 dni temu rozpoczęłam wybielanie metodą nakładkową żelem Opalescence.
Dotychczas próbowałam Białej Perły, efekt marny - nadwrażliwość zębów niewielka.
Paski - efekt słaby i krótkotrwały, nadwrażliwość zębów - większa.
Zdecydowaliśmy się z TŻ na wybielanie u stomoatologa metodą nakładkową w domu. Koszt 400 zł (za nakładki + żele). TŻ jeszcze nie zaczął ze względu na ubytki, a zęby musza być poleczone. Ja wszystkie zęby wyleczyłam i zaczęłam 2 dni temu i na tym chyba poprzestanę. Może w maju podejmę się kolejnej próby.
Zęby bolą mnie niemiłosiernie. Przez te 2 dni zauważyłam, że zęby są bielsze, ale co z tego, jak nie mogę w nocy spać, bo tak mnie "łupią" zęby, dziąsła krwawią. Jeść ani pić też nie mogę
Stosuję dodatkowo pasty z fluorem do zwykłej pasty, ale nic nie pomaga. Na razie przestaję.
My mamy żel 16 % do stosowania na noc (8-10 h). Wiem, że jest też opcja żelu 20 % do stosowania w ciągu dnia i żel 35 % też w ciągu dnia, ale już tylko na pół godziny.
Ja nawet nie chciałabym próbować żelu o większej mocy, bo po tych jest koszmarnie

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:19   #907
rossifumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
rossifumi, w której lepiej się czujesz? Wybrałabym pierwszą
No właśnie tu mam dylemat: bardziej podoba mi się obiektywnie suknia 1., a lepiej, pewniej, czuję się w drugiej. Zawsze miałam kompleksy związane z figurą. Pierwsza suknia maskuje niedoskonałości, bo odcięcie gorsecika jest z centymetr dwa powyżej tali i spódnica łagodnie opada w dół, otula figurę, brzuszka nie widać, bioder nie widać.
Druga nie tylko maskuje, ale dodatkowo podkreśla zalety, mam w niej wąziutką talię (dobry gorset) i ładny dekolt. W drugiej sukience okazuje się, że mam fajną figurę klepsydry, tyle że pełniejszą. Ale obiektywnie - nudy, takich sukienek pełno w każdym sklepie. I nie dziwię się dlaczego, w takich krojach po prostu bardzo dobrze się wygląda.

Muszę jeszcze raz tam pójść jeszcze z kimś innym niż siostra i zmierzyć. Ale czekam na Wasze opinie!
rossifumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:30   #908
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
(
stężenie niewielki i tak Cię łupało... masakra... teraz chyba jestem zadowolona, że wybrałam inną metodę i tylko jeden dzień się męczyłam.

ja miałam opalescence 40%

Stary 2014-03-23, 12:32   #909
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
stężenie niewielki i tak Cię łupało... masakra... teraz chyba jestem zadowolona, że wybrałam inną metodę i tylko jeden dzień się męczyłam.

ja miałam opalescence 40%
Ja nie wiem, czy bym przeżyła to wybielanie lampą i w połowie nie przerwała Widzę efekty już po drugim użyciu nakładek, ale muszę przerwać. Wrócę już w maju, bo nie będę miała wyjścia No i z TŻ będzie mi raźniej

2014

Stary 2014-03-23, 12:34   #910
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Enzunio - czy na stażu przysługuje wolne?
Przysługuje za każde 30 przepracowanych dni - 2 dni wolnego, ale NIE MA urlopu okolicznościowego.

Jestem załamana... Zaraz napiszę w klubie, bo jestem obserwowana, zresztą same wiecie...

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-03-23 o 12:35
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:37   #911
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wiem, czy bym przeżyła to wybielanie lampą i w połowie nie przerwała Widzę efekty już po drugim użyciu nakładek, ale muszę przerwać. Wrócę już w maju, bo nie będę miała wyjścia No i z TŻ będzie mi raźniej
rób sobie przerwy i przetrwasz system nakładkowy *

Stary 2014-03-23, 12:40   #912
cornflower_girl
Zakorzenienie

ijaa Ale szybko Trzymam kciuki, żeby bezproblemowo poszło ze wszystkim

enzunio Jakiej kiecki szukasz? Może któraś z nas gdzieś coś widziała ?

Kamilka Z tego co piszesz to nowe florystki wydają się sensowne. Nie martw się na zapas

Tysia Jak się udał obiad?

kiss Współczuję sytuacji z rodzicami, nie wiem co by Ci tu doradzić - skoro fundują, to wymagają. Ew. przy wybieraniu fotografów można mówić, że tańszych nie był i wtedy temat z głowy. Bardzo ładne inspiracje.

madzix Cieszę się, że poradnia była taka pozytywna

rossifumi Dziękuję za odpowiedź o wybielaniu - mam naturalnie żółte zęby (ponoć są zdrowsze) i bałam się, że jedyną nadzieją dla mnie jest photoshop

Co do sukienek - mimo iż uwielbiam lekkie i zwiewne, niestety nie każda z nich się nadaje. Ślub macie w październiku, więc może warto byłoby wziąć pod uwagę, że będzie chłodniej - koronkowa jest troszkę cięższa i cieplejsza. Może to głupia rada, ale popatrz na sukienkę pod kątem okrycia - co by pasowało do niej, co by się sprawdziło.

Może jeszcze jedno mierzenie? Skoro ślubujesz w październiku, to jeśli zdecydujesz się na sukienkę z wieszaka, możesz zacząć szukać sukienki na wyprzedażach. Zaczynają się w czerwcu, w październiku nie powinnaś mieć problemów z dopasowaniem sukienki

Wymodziłam zaproszenia, czekam na powrót mężczyzny z wyjazdu kawalerskiego - jak tylko je zaakceptuje, wstawię wersję poglądową

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:45   #913
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

enzunio Jakiej kiecki szukasz? Może któraś z nas gdzieś coś widziała ?
Albo białej, prostej, skromnej i kloszowanej (ale nie bardzo bardzo), nie z b.grubego materiału no i nie w necie, bo mam problem z nieproporcjonalną talią do biustu i mało co mi pasuje.

ALBO!!!

Długa, zwiewna, dość letnia, ale nie odcinana całkiem pod biustem i wtedy NIE BIAŁA

I nie z Zalando bo mają u mnie krechę do końca moich dni!!
Stary 2014-03-23, 13:27   #914
asia1206
Raczkowanie

cornflower_girl ja aktualnie robie wybielanie nakładkowe,zęby są zdecydowanie bielsze ale i nadwrażliwe,boli mnie nawet wiatr-staram się nie rozmawiać na dworze,oczywiście trzymam białą dietę i dokładniej nakładaam żel wybielający-bo jeśli nałożę za dużo wypływa i pali mi dziąsła,kilka razy też obudziłam się ze strasznym bólem i np.na jeden dzień zaprzestawałam używania by zęby i dziąsła doszły do siebie,aha i mycie zębów też w tym czasie nie należy do przyjemności

Wczoraj dowiedziałam się że moja 83-letnia babcia miała zawał i aktualnie przybywa w szpitalu w Świebodzinie-stan jest ciężki ale stabilny-jestem załamana bo strasznie ją kocham i nie chcę stracićw przyszły weekend pojedziemy z Tż-em ją odwiedzić,mam nadzieję że z tego wyjdzie

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 13:41   #915
Lg_ago
Zadomowienie

rossifumi pierwsza i tylko pierwsza Jest cudwona ! Delikatna, zwiewna. Ma cudownie zabudowaną górę
Ale moja opinia może być bardzo nieobiektywna, bo ja kocham suknie w tym stylu, z zabudowaną górą.

mojakaren widziałam te nasiona. Muszę podpytać mamę, ona jest ogrodnkiem, zna się na tym wszsytkim Dam Ci znać, co zatwierdziła

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 13:44   #916
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
- kolejne podejście do szukania sukienek za mną, mam dwie faworytki, nie mogę się zdecydować , pomożecie ?

Druga - wkleiłam model Justin Aleksander, ale prawdopodobnie mierzyłam coś innego (cena 2700, to chyba nie JA). Niestety Pani w sklepie nie chciała powiedzieć co to było, twierdziła, że w internecie nie znajdę . Ale sukienka z daleka nie do odróżnienia. Pięknie modeluje figurę, koronka ma delikatne zdobienia kryształkami, więc delikatnie (naprawdę delikatnie) się mieni w świetle. Ja jestem raczej większą PM-ką ( rozmiar duże 42, oczywiście na ślub będzie 38) i druga suknia rewelacyjnie podkreślała zalety sylwetki (super talia, ładne ramiona), a chowała wady (biodra, uda....). Ładny, krótki koronkowy tren. Ale czy nie jest zbyt tradycyjna, klasyczna?
Byłam mierzyć z siostrą, i siostra nie była w stanie stwierdzić, w której ładniej.
Jaki werdykt?
chociaż jestem wielką fanką JA to bardziej mi się podoba ta pierwsza, cudowna!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 14:08   #917
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

rossifumi
Jak dla mnie sukienka Justina. Jest przepiękna!

2014

Stary 2014-03-23, 14:10   #918
mojakaren
Zakorzenienie

rossifumi ta pierwsza jest absolutnie idealna! W ogóle bym się nie zastanawiała, ale to zależy w której Ty się lepiej czujesz. Dla mnie jest doskonała

Cytat:
co myślicie o tym, aby w podzięce zamiast rafaello dać po proostu wspólne zdjęcie.. wszystkich osób z wesela?

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

zostało 160 dni
a to wspólne zdjęcie to dacie rade tak szybko wywołać żeby dac w podziękowaniu gościom? Czy jak

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 14:25   #919
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziekuje za opinie i wsparcie, poczekam do tej wizyty i zobaczymy co i jak

Cytat:

zostało 160 dni
super pomysl ! mi sie podoba

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-23, 14:52   #920
fascinata
Raczkowanie

Ależ pędzicie

U mnie ze spraw ślubnych ciągle zastój - mam sporo innych spraw do ogarnięcia i pozostaje mi tylko myślenie o tym ile mnie jeszcze czeka

Udało mi się wejść na chwilę do neta i znalazłam bukiet marzeń Wesele będzie w kolorze fiolet / żółty / biel więc stąd taki wybór kolorystyczny kwiatków.

Czy któraś z Was zna się na kwiatkach i wie jakie są w tym bukiecie i czy to dobry wybór na sierpień - nie chcę aby oklapły w upale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg personal-flowers-oct22-21_detail.jpg (47,1 KB, 40 załadowań)
Stary 2014-03-23, 15:01   #921
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Obydwie cudne! Gala jest bardzo zwiewna, lekka i pod tym względem wyjątkowa, ale tak jak pisała Cornflower - nie wiem czy nie za lekka, jak na początek października... ta JA jest boska, faktycznie klasyka, ale w najlepszym wydaniu Bardziej pasuje do jesiennego ślubu i jeśli mówisz, że maskuje wady sylwetki to to ma duże znaczenie.

fascinata, wyjątkowy bukiet! Na pewno róże, nie wiem czy to fioletowe to nie hiacynty A te kwiatki "pomiędzy" to chyba też jakaś bardzo rzadka odmiana róż, ale mogę się mylić.

Biorę się za zamawianie zaproszeń, trochę się boję, że coś pójdzie nie tak

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-03-23 o 15:03
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 15:13   #922
cude
Zadomowienie

Cytat:
Pomysł świetny Też o tym myślałam, ale od razu nie wywołamy zdjęcia, a później i tak będziemy rozsyłać gościom weselne fotki
No i u nas daje się wódkę bliższej rodzinie, a mniej bliskim osobom ciasto. I chyba tak u nas zostanie.

rossifumi, tak jak pisałam wcześniej bardziej podoba mi się pierwsza. Ale z tego co piszesz bardziej jesteś za dwójką, więc weź ją To prawda, że wiele jest takich w każdym sklepie, ale każda PM wygląda inaczej i niej też możesz się wyróżniać

enzunio???w sensie ktoś Cię śledzi na wizażu?

Kobietki, ile płacicie za tort pokryty masą śmietanową, a ile cukrową?
Stary 2014-03-23, 15:13   #923
fascinata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Biorę się za zamawianie zaproszeń, trochę się boję, że coś pójdzie nie tak
Ja tak się właśnie zbieram od kilkunastu tygodni ale ciągle nie mam czasu przysiąść Na początku kwietnia bo wypłacie to już NA PEWNO się tym zajmę. Mam tylko nadzieję że zdążą zrobić bo na majówce chcieliśmy rozwozić
Stary 2014-03-23, 15:14   #924
cude
Zadomowienie

Anesthesia, mnie się wydaje, że to łubin
Stary 2014-03-23, 15:14   #925
anka1897
Wtajemniczenie

rossifumi obie sukienki są śliczne. Jestem przekonana, że w obu wyglądasz ślicznie. Wybierz ta przy której mocniej bije serce i w której czujesz się lepiej, wygodniej

enzunio szukałaś sukienki w taranko? Mają zarówno sklep internetowy jak i stacjonarne

mnie spodobała się sukienka z nexta, tylko jej cena
http://pl.nextdirect.com/pl/g3966s4#658022

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 15:17   #926
fascinata
Raczkowanie

Cytat:
Anesthesia, mnie się wydaje, że to łubin
Który to łubin? Pewnie i tak się okaże że taki bukiecik to będzie kosztował majątek
Stary 2014-03-23, 15:34   #927
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Paski to pikuś w porównaniu do wybielania nakładkowego.

Próbowałam i Białej Perły i pasków, akurat nie Cirest. Efekt bardzo słaby w moim przypadku.

Nasze ulubione winko

Odniosę się do dwóch ostatnich wypowiedzi. Właśnie 2 dni temu rozpoczęłam wybielanie metodą nakładkową żelem Opalescence.
Dotychczas próbowałam Białej Perły, efekt marny - nadwrażliwość zębów niewielka.
Paski - efekt słaby i krótkotrwały, nadwrażliwość zębów - większa.
Zdecydowaliśmy się z TŻ na wybielanie u stomoatologa metodą nakładkową w domu. Koszt 400 zł (za nakładki + żele). TŻ jeszcze nie zaczął ze względu na ubytki, a zęby musza być poleczone. Ja wszystkie zęby wyleczyłam i zaczęłam 2 dni temu i na tym chyba poprzestanę. Może w maju podejmę się kolejnej próby.
Zęby bolą mnie niemiłosiernie. Przez te 2 dni zauważyłam, że zęby są bielsze, ale co z tego, jak nie mogę w nocy spać, bo tak mnie "łupią" zęby, dziąsła krwawią. Jeść ani pić też nie mogę
Stosuję dodatkowo pasty z fluorem do zwykłej pasty, ale nic nie pomaga. Na razie przestaję.
My mamy żel 16 % do stosowania na noc (8-10 h). Wiem, że jest też opcja żelu 20 % do stosowania w ciągu dnia i żel 35 % też w ciągu dnia, ale już tylko na pół godziny.
Ja nawet nie chciałabym próbować żelu o większej mocy, bo po tych jest koszmarnie
Mi dentystka powiedziala, ze jak ktos ma nadwrazliwe zeby to absolutnie nie trzymac tych nakladek na noc!!!!!

Lepiej po pare godzin codziennie przez 2 miesiace niz codziennie przez 2 tygodnie!!

Jak ja lubie weekendy na wizazu Lekki ruch i bez miliona stron do czytania
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 15:58   #928
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

enzunio szukałaś sukienki w taranko? Mają zarówno sklep internetowy jak i stacjonarne
Nie, nawet nie pomyślałam o tym sklepie, dzięki

Cytat:

enzunio???w sensie ktoś Cię śledzi na wizażu?

Kobietki, ile płacicie za tort pokryty masą śmietanową, a ile cukrową?
Tak, inna PMka, moja już teraz rodzina , dlatego nie wstawiam zdjęć tutaj

U nas tyle samo się płaci od kg za jeden i drugi rodzaj tortu, ale wydaje mi się, że po prostu z masą cukrową jest cięższy.
Stary 2014-03-23, 16:14   #929
Robusta
Wtajemniczenie

asia1206
przykro mi z powodu babci

co do bukietu wrzuconego to wg mnie to fioletowe to lawenda

dziewczyny doradźcie, mistrzem makijażu nie jestem jednak od dłuższego czasu noszę się z zamiarem pomalowania się samej na ślub, boję się jednak że nerw mi w tym przeszkodzą. poniżej mała próbka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-03-23 14.24.54.jpg (57,9 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-03-23 14.25.00.jpg (72,0 KB, 55 załadowań)

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 16:17   #930
Opiumalfa
Zakorzenienie

Zdecydowalismy w koncu gdzie jedziemy w podroz!!!
INDONEZJA! (ale dopiero w listopadzie..) ale sie jaram!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości