|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() jesteśmy po pierwzej kaszce glutenowej to jest w ogóle pierwszy raz kiedy moje dziecko dostało cos do jedzenia poza cycem (nigdy nie było zadnych herbatek, wody nawet).i.... nie było rewelacji mam nadzieje ze nie bede miała niejadka
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie: cały czas mamy łóżeczko pod kątem i się zastanawiam, czy nie dać już na płasko?
Jak Wy robicie?
|
#183 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() wszystkiego naj dla bobasków które dzisiaj kończą 7 Miesięcy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() u nas tez pogoda nie za ciekawa troszke sobie kropi... oho mala pospala okolo godziny i to w wiekszosci przy cycu i juz marudzi wiec uciekam milego dnia wszystkim ;*aaaa przyjaciele to mój też ulubiony serial moglabym go ogladac na okrągło pomimo że ogladalam czesto i nawet na uczelni na angielskim babka nam ich puszczala oczywiscie po angielsku ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() u nas tez pogoda nie za ciekawa troszke sobie kropi... oho mala pospala okolo godziny i to w wiekszosci przy cycu i juz marudzi wiec uciekam milego dnia wszystkim ;*aaaa przyjaciele to mój też ulubiony serial moglabym go ogladac na okrągło pomimo że ogladalam czesto i nawet na uczelni na angielskim babka nam ich puszczala oczywiscie po angielsku
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jestem rekordzistka, bo mam 4 kluby i 6 wątków, ale tylko tu jest dużo czytania, inne to po parę posłów dziennie max
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaka tu cisza masakra
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Rusalko
![]() Magda, Milosz na etapie wprowadzania ciagle wiec te porcje nie takie pelne. Kaszki z owocem zjada juz 150-180ml i troche tylko popija piersia. Musze sie pilnowac bo zastoje sie robia. Obiadku dostaje mniej. To pojedyncze warzywka, zupek nie gotuje jeszcze. U nas lozeczko pod katem nadal. Nie przeszkadza mi to a M. czasem jeszcze uleje. Teraz spi wiecej na brzuchu ale zdazy sie na plecach i wole zeby mial wyzej jednak. |
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młody ma dzisiaj dzień, że jak mi zabierzesz coś z raczki to zacznę wyć do księżyca.
|
|
#189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z basenu. Widzę postęp, Tusia fajnie rączkami i nóżkami ruszała,bawiła się wodą.oczywiście jak w basenie wylądowały zabawki,to ona wybierła tylko niebieskie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny a robiła któraś z Was ziemniaka dla dziecka?Zgniatałyście go?bo zupełnie nie wiedziałam jak się zaa to zabrać i zzblendowałam, a wtedy ten zziemniak miał dziwną konsystencję
|
|
#190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lila mi się podoba, ale moja ciocia ma tak na imię. I kotka mojej siostry goopki! Cytat:
|
|
#191 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scyntygrafia nie taka straszna jeśli chodzi o wykonanie, tylko znowu napromieniowanie Cytat:
Zdrówka! I żadnych wyrzutów sumienia nie miej!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja nie wiem kiedy wprowadzić gluten, na razie się za warzywka wzięłam... ![]() Cytat:
My z Tżem często gadamy cytatami z Friendsów ![]() Heeej, u mnie dołek... nie daję rady psychicznie... Przyjechali teściowie i Tż poszedł z nimi i Zuzką na spacer a ja mam choć moment dla siebie. Zuza nie chce jeść w dzień. ;/ Wszystko inne jest ciekawsze., wiec się rozgląda, pakuje do ust stopy i dłonie... Nadrabia nocą... ;/ Karmię ją po pół godziny, co 2-3 godziny
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
nienawidzę tego dnia... istnieją kaszki mleczno-ryżowe owocewe bez dodatku cukru?
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już dawno dałam na płasko, bo Adaś zaczął się podnosić.
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
my od zawsze mielismy na płasko, podkładałam cos tylko gdy miał katar
|
|
#196 | |||
|
Rozeznanie
|
Czesc
![]() ale tu dzisiaj spokoj ledwo zywa jestem, ciagle cos wypada i nie ma ani czasu ani sily. moj Kubus dostal dzis od prababci kaczzke, wiec zostala poporcjowana i zamrozona. bedziemy gotowac zupki. jutro zaczynamy z kroliczkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja robilam ziemniaka. ugotowanego rozgniotlam widelcem, dodalam olej rzepakowy i tyle. niestety u nas to byl kompletny niewypal, Jakub nie polknal nawet pol lyzeczki. plul, krztusil sie, bekal bardzo mu nie smakowalo.potem podalam z marchewka i juz bylo ok. Cytat:
ja akurat nie mam problemu, bo Kubus zje wszystko (no oprocz wspomnianego ziemniaka), wiec bardzo wspolczuje. w ogole zauwazylam, ze maly nie lubi za bardzo rzadkiej konsystencji, wtedy troche miunczy przy jedzeniu i wydziwia. lubi geste, wiec nawet owocki mu troszke kaszka zageszczam tez tak macie? A wczoraj zlozylismy mu krzeselko do karmienia. jak go tam wlozylismy to byl tak szczesliwy, ze dawno chyba go nic nie ucieszylo w zalaczeniu zdjecie mojego zucha
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
tak, bobovita niektóre takie ma
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Hej byłam wczoraj u mamy. Zajęła się Majusią a ja wybyłam szastać kasą
obkupiłam ją i siebie i jestem happy brakowało mi tego Mama nastroiła mnie optymistycznie odnośnie zasypiania Mai. Wyrośnie z cyca, lulania i marudzenia Zna sie kobita bo praktycznie sama wychowala 4 łobuzów. Pogadałyśmy i mi lepiej Maja jest trudniejszym w wychowaniu dzieckiem niż inne ale jest MOJA i kocham ją nad życie taką jaka jest i nie zamieniłabym jej na żadne inne Ps. aż się popłakałam jak to pisałam ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Anutka super minę strzelił do zdjecia |
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
#200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki słodziaczek ![]() dziś przejrzę wszystkie smaki w sklepie trochę tam posiedzę...Cytat:
, zmiksować i część do zupek, a resztę mogę zamrozić na następne porcje? Gotuję mu tak na 2 tyg i mrożę. Mój Tż wymyślił że rozrąbie go siekierą na 4 części takiego zamrożonego i po jednej części mam gotować![]() Można koper i natkę Ale dołączam się do pytania ile procent dania to ma być mięso? i od kiedy można wprowadzić ryż? |
||
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałam dziś drugi raz jabłuszko z Bobo vita i strasznie Emilce nie smakuje. Po kilku lyzeczkach nie chciała już jeść. Jutro dam jabłko z marchewką i zobaczymy czy zje. Boli mnie dziś głowa i znowu miałam plamienia. Ostatnio mi parę syfów wyszło, więc myślałam, że to na @ Dla mnie to lepiej, bo nie cierpię tego stanu. Już rok i 3 miesiące bez @ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#202 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na pewno Maja wyrosnie. a piszesz o niej naprawde cudownie Przyznam sie, ze bede po raz pierwszy gotowala zupke, bo najpierw jadl sloiczki. Kroliczka mam zamrozonego i poporcjowanego Mam zamiar wziac 20 dag krolika, 1 marchewke, 1 malego ziemniaka, kawaleczek pietruszki i selera, do tego olej rzepakowy. planuje tez dodac kaszke manne w ramach ekspozycji. te warzywka akurat mam od rodzicow z ogrodka, wiec je wykorzystam na poczatek. mozna pietruszke dodac. ja akurat dodam korzen. zobaczymy co mi wyjdzie i czy bedzie smakowalo, dlatego robie w takiej ilosci. jak mu podejdzie to zrobimy wiecej ![]() Cytat:
jak mi wyjdzie za rzadka to tez bede zageszczac, bo maly nie lubi rzadkiego ![]() po jutrzejszym dniu bede mogla sie podzielic wrazeniami
|
|
|
#203 | ||||
|
Raczkowanie
|
Zapisuje sie do klubu fanów Przyjaciół
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W szpitalu poznałam dziewczynę, której dziecko wg usg dzien wcześniej pokazywało 4100, a urodził sie 5000, rodziła naturalnie ![]() ![]() Mówiła, ze okropny ból i strasznie popękała. Cytat:
20.09.2013 Wiktoria Edytowane przez xViolet Czas edycji: 2014-03-23 o 18:29 |
||||
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
jak położę młodego spać to ponadrabiam.
Maharet chyba Ty wspominałaś że podajesz te jogurty z hippa? zastanawiam się nad jogurtami nestle, mają lepszy skład, więcej wapnia ![]() miał ktoś z nimi do czynienia ? pogrzebałam trochę w internecie i zastanawiam się czy istnieje możliwość by dziecko nie piło mleka ( w naszym przypadku w dzień) i żeby zastąpić je czymś innym co zaspokoi jego zapotrzebowanie na składniki odżywcze. skonsultuje to w przyszłym tygodniu z pediatrą.
|
|
#205 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dopiero we wtorek ma sie ladniej zrobic.Cytat:
![]() Cytat:
O widze ze serial znasz na pamiec Ja az tak nie, ale tez pare razy ogladalismy. A kiedys byla rozpacz bo monitor nam sie popsul. I kij ze na studia cos trzeba sprawdzic, zrobic itp. Najgorsze bylo ze przez pare dni Przyjaciol nie ogladalismy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupilam kaszke jaglana z holle. Daje do tego mm. I mam zamiar dorzucac do tego jabluszko ![]() Cytat:
![]() I jak ogladam ostatnio wiadomosci jakies i te matki niepelnosprawnych dzieci to mi sie ryczec chce I ciesze sie bardzo ze mam zdrowe dziecko ![]() A moja maruda obrazila sie dzisiaj na spanie. Pogoda taka ze nic tylko spac, a ta nie. Jak wstala o 14, po pol godzinnej drzemce tak do tej pory nic. Probowalam ja przed chwila uspic na chwile chociaz, ale nie ma bata ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() Spoko mi przy przyjeciu do porodu lekarz powiedzial ze 3300-3400 Amelka urodzila sie 4150 Ale z perspektywy czasu ciesze sie ze nie wiedzialam ze bedzie taka duza, bo mialam calkiem inne nastawienie, niz gdybym wiedziala ze taki klocuszek bedzie.
|
|
#206 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o jejku, masakra... doczytałam że wszystko dobrze się skończyło i szczęśliwie dojechali do domku Cytat:
i ja mam dotty blueCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#207 | |||
|
Zakorzenienie
|
ta pogoda mnie dobija
![]() jak było ładnie chodziliśmy na 2 spacerki i 2 razy miałam super drzemkę w ciągu dnia. Dziś od 8 rano moj syn spał niespełna 2h ![]() Cytat:
![]() dzisiaj porobiły mi się straszne zastoje. on nie potrafi w ogóle skupic się na jedzeniu (mimo że szukam cichego miejsca, zasłaniam rolety itd.). natomiast w oncy, tak jak u Ciebie, ciamka co chwilę. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
zapisałam się do fryzjera na przed świętami i ścinam włosy, tak mi lecą że tż kazał mi coś zrobić w końcu, więc mu powiedziałam że teraz tym coś może być ścięcie i stwierdził że jak mus to mus, bo on mnie jednak w długich woli... hehe i tak miałam się na krótko obciąć (tak jak mam na fotce na FB)... dumam teraz czy nie iść jednak szybciej bo będę łysa niedługo...
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No wlasnie nastawienie jest bardzo ważne, łatwiej Ci sie rodziło ![]() Moja Wiki niby tylko 2690 i główka 31, a lekarz i tak ją wypychal i powiedział, ze gdyby była większa, to zaklinowalaby sie i nie urodzilabym sn, ponoć mam bardzo ciasno kości ułożone. Ta dziewczyna była strasznie podłamana po porodzie i jeszcze przychodzily położne, zeby zobaczyć tak duże dziecko i widziałam, ze jej strasznie przykro jak ktoś mówił o nim wielki, czy grubasek.
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no wiem co wy tak tym serialem Przyjaciele się zachwycacie. Obejrzałam kilka odcinków i nie podobało mi się. Chyba jestem jedyną, której się to nie podoba
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

to jest w ogóle pierwszy raz kiedy moje dziecko dostało cos do jedzenia poza cycem (nigdy nie było zadnych herbatek, wody nawet).i.... nie było rewelacji

Jak Wy robicie?

Ja dla niego prawie zawsze jestem Magdaleną 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tak sie strasznie wystraszyłam i teraz jak daję mu coś do picia to on mi zaraz zwraca to.niedawno mu dałam czopka bo znów miał 37.8 i usnął.spał może z 15 minut i mierzyłam temp i miał 36.9.