Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-23, 14:04   #3301
Riddim
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

ale nowych nicków witam wszystkie zakręcone
Stary 2014-03-23, 14:08   #3302
Floria
Zadomowienie

No bo tu się kręci to i nickami obraca Część odchodzi, część wraca
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 14:40   #3303
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Tak! Tak! Tak! Poproszę o skład ;Di może fotkę jak to to wygląda ;D
Joanku, jeszcze kupiłam w aptece drożdże 180 tabletek za 1.09 funta, biorę i pije skrzyp i siemię i omega 3, zdam Ci sprawozdanie też ;D

Tu masz skład, taki jak powinien być ze starej wersji produktu oraz link do zdjęcia, to jest ta druga biała buteleczka, bez napisu NEW ( new jest do d...):
http://foodfamilyfinds.com/blog/wp-c...th-shampoo.jpg

No i jeszcze moja nowa fryzura, 3 tyg temu ciełam to sporo już odrosły. Umyłam dziś, kimałam po południu w mokrych i mam pierdzielnik, ale podoba mi się i cierpliwie pielęgnuję, może wróca do normy. Wizualnie źlen ie ma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07820.jpg (59,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07815.jpg (59,9 KB, 89 załadowań)

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-03-23 o 14:44
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 15:18   #3304
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Joanku, jeszcze kupiłam w aptece drożdże 180 tabletek za 1.09 funta, biorę i pije skrzyp i siemię i omega 3, zdam Ci sprawozdanie też ;D

Tu masz skład, taki jak powinien być ze starej wersji produktu oraz link do zdjęcia, to jest ta druga biała buteleczka, bez napisu NEW ( new jest do d...):
http://foodfamilyfinds.com/blog/wp-c...th-shampoo.jpg

No i jeszcze moja nowa fryzura, 3 tyg temu ciełam to sporo już odrosły. Umyłam dziś, kimałam po południu w mokrych i mam pierdzielnik, ale podoba mi się i cierpliwie pielęgnuję, może wróca do normy. Wizualnie źlen ie ma
Ale świetny skręt i dobrze dobrana fryzura. Jestem pod wrażeniem.

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 15:24   #3305
jakisnick
Raczkowanie

Klaudenc, w nowej fryzurze wyglądasz jak aniołek
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 16:02   #3306
JudytaKas
Zakorzenienie

Klaudenc ślicznie ci w tej fryzurce
Kurcze nie mam dobrej fryzjerki, a tak chce ściąć włosy

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 16:46   #3307
Floria
Zadomowienie

Cytat:

Dla mnie lata 50 Tylko wtedy laski na wałkach kręciły
Świetnie wyglądasz
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 16:48   #3308
wicherek1989
Zakorzenienie

Klaudenc, super locze
Stary 2014-03-23, 17:01   #3309
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Klaudenc ślicznie ci w tej fryzurce
Kurcze nie mam dobrej fryzjerki, a tak chce ściąć włosy
Żebym mieszkała gdzieś blisko to bym Ci za free obcięła bo ja sama się obcinam i jest w miarę ;D mamie też podcięłam dziś.

Dziękuję bardzo za pozytywne komentarze jestem zadowolona z takich króciaków i ani przez chwilę nie załowałam cięcia po raz pierwszy. Dodatkowo naturalki mam już tylko na których jest henna, ale odrost widzę ładny czarny to już niech sobie rosną, hennę dla mamy zostawię

A takie 'staromodne' fryzury to już od dłuższego czasu noszę. Na długie hery mogę popatrzeć na wizażu bo i jest na co patrzeć *,*. Tu mam jedno zdjęcie w dłuższych (były wtedy mocniejsze, tylko suche), ale w króciakach chyba lepiej:
https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/...98337234_n.jpg
Stary 2014-03-23, 17:06   #3310
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Żebym mieszkała gdzieś blisko to bym Ci za free obcięła bo ja sama się obcinam i jest w miarę ;D mamie też podcięłam dziś.

Dziękuję bardzo za pozytywne komentarze jestem zadowolona z takich króciaków i ani przez chwilę nie załowałam cięcia po raz pierwszy. Dodatkowo naturalki mam już tylko na których jest henna, ale odrost widzę ładny czarny to już niech sobie rosną, hennę dla mamy zostawię

A takie 'staromodne' fryzury to już od dłuższego czasu noszę. Na długie hery mogę popatrzeć na wizażu bo i jest na co patrzeć *,*. Tu mam jedno zdjęcie w dłuższych (były wtedy mocniejsze, tylko suche), ale w króciakach chyba lepiej:

w króciakach lepiej

ja ostatnio z lenistwa zrobiłam eksperyment i na zwykłego rypacza dałam tylko Pottersa aloesowego, i żel... wyszło takie badziewie, że nie pamiętam, kiedy ostatnio chodziłam 3 dni pod rząd w związanych włosiskach hahha nie polecam. zaraz lecę nałożyć biowaxa i przywrócić włosy do stanu normalności
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 17:11   #3311
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:

W krótkich zdecydowanie lepiej - takiego stylu Ci dodają
Sama tak ścięłaś? O esu ty zdolniacho. Ja niestety nie mam zdolności fryzjerskich

dniem twojego życia."
Stary 2014-03-23, 17:15   #3312
Klaudenc
Moderator

Cytat:
W krótkich zdecydowanie lepiej - takiego stylu Ci dodają
Sama tak ścięłaś? O esu ty zdolniacho. Ja niestety nie mam zdolności fryzjerskich
Znaczy sie to chyba dlatego że mam jakies plastyczne zdolności i jak tak ćwiczysz i rysujesz to potem jakies proporcje Ci się wywarzają, że potrafisz zrobić łatwo makijaż, rzeźbić czy fryzurę ciąć - po prostu ręka wyćwiczona. Łatwiej obciąć kogoś niż siebie, szczególnie tył ale w loczu mniej widać mankamenty ;D
Stary 2014-03-23, 17:34   #3313
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość
naprawdę nie wiem co ty się tak czepiasz tych swoich włosów bo sa naprawdę śliczne! i ten kolor
sporo czasu pewnie im tym razem poświęciłaś co???
W sumie to nie jakoś szalenie dużo, może z pięć minut więcej, niż gdybym miała suszyć "normalnie", nie bawiąc się w dyfozurowanie ręką. Kolor kolorem, na każdym zdjęciu i w każdym świetle jest zupełnie inny :p dół jeszcze trochę jaśniejszy po ombre (sporo rozjaśnianych już ściachałam), a tak od szyi w górę naturalne mysio-popielato-brązowawe. :p

Cytat:
bijum falują, falują
Leniwie, ale zawsze :P

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość

Falują wyglądają już fajnie mnie się podobają

W załączniku moje kudełki z wczoraj, na zdjęciu nie widać jak były sklejone pianką, dzisiaj wyglądają lepiej i nabrały kształtu toczków bardziej...
Dziękuję Ale Twoje to są nieprawdopodobne! Pokąd one Ci sięgają wyprostowane?

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość

Falują, falują. Żaden tam pierdzielnik.

Kupiłam dziś w końcu odżywkę Isany do loków i muszę przetestować. Dobrze pamiętam, że sprawuje się u większości lepiej jako b/s?
Piedzielnik w sensie, że każdy kosmyk faluje zupełnie inaczej, ale nic im na to raczej nie poradzę

Też mam straszną chrapkę na tę isanę, ale nałożyłam sobie bana na kosmetyki i ostro się go trzymam... :< Za niedługo to odbiję

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Pofryzjerowe włosie po myciu oszalało i skręciło się na spodzie tak, że ukradło mi około 6cm z długości Jak rozciagne to spokojnie są do połowy piersi..
Po fryzjerze końce odzyły, nie mam juz takich prostych mysich ogonów tylko powywijane końcóweczki, któe ładnie sie komponują z resztą i nie wyglądają jak schodząca trwała
Zdjęcie w codzienniku nieco rozmazane, nie wiem czemu ;<
Maska z maka ziemniaczana w moim przypadku chyba szału nie kręci, jakiejś szczególnej fantastycznosci nie zauważyłam, mmmm może deczko mniej puchu?
Prześliczne w codzienniku! faktycznie cięcie im posłużyło, są super!

Cytat:
Przesłodko wyglądasz

dobra, nadrobiłam zaległości z weekendu, idę packać olejem

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 17:53   #3314
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Piedzielnik w sensie, że każdy kosmyk faluje zupełnie inaczej, ale nic im na to raczej nie poradzę

Też mam straszną chrapkę na tę isanę, ale nałożyłam sobie bana na kosmetyki i ostro się go trzymam... :< Za niedługo to odbiję
Taka natura fal, że falują, jak im się podoba.

U mnie ta Isana chyba się nie za bardzo sprawdza. Używałam dwa razy i kompletnie bez szału. Wypróbuję jeszcze kilka razy, a jak dalej nie będzie dobrze, to pójdzie jako maska przed myciem do oleju albo coś takiego. Albo jako d/s z olejem się sprawdzi.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 18:08   #3315
sereniti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Taka natura fal, że falują, jak im się podoba.

U mnie ta Isana chyba się nie za bardzo sprawdza. Używałam dwa razy i kompletnie bez szału. Wypróbuję jeszcze kilka razy, a jak dalej nie będzie dobrze, to pójdzie jako maska przed myciem do oleju albo coś takiego. Albo jako d/s z olejem się sprawdzi.
ona jako d/s się nie sprawdza ale pod olej jest super jako b/s też
zauważyłam ze od kiedy daję olej na skalp na noc (rycynowy lub sesa) to więcej mi włosów leci, chyba tego nie lubią - będę nakładać więc przed myciem tak na 2 godziny

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2014-03-23 o 18:12
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 18:22   #3316
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ona jako d/s się nie sprawdza ale pod olej jest super jako b/s też
zauważyłam ze od kiedy daję olej na skalp na noc (rycynowy lub sesa) to więcej mi włosów leci, chyba tego nie lubią - będę nakładać więc przed myciem tak na 2 godziny
No ja na razie właśnie jako b/s używałam.
Może moim włosom te konkretne proteiny nie odpowiadają. Sama nie wiem. Pierwszego dnia miałam brzydko pofalowane. Teraz wysuszyłam na prawie prosto, ale są po prostu szorstkawe.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 22:26   #3317
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Znaczy sie to chyba dlatego że mam jakies plastyczne zdolności i jak tak ćwiczysz i rysujesz to potem jakies proporcje Ci się wywarzają, że potrafisz zrobić łatwo makijaż, rzeźbić czy fryzurę ciąć - po prostu ręka wyćwiczona. Łatwiej obciąć kogoś niż siebie, szczególnie tył ale w loczu mniej widać mankamenty ;D

Zgadzam się że to dzięki tym plastycznym zdolnościom, ja też wiele takich rzeczy plastycznych robię maluję, rysuję, tworzę biżuterię, gram na instrumencie itd i później jak trzeba przyciąć włosy czy pomalować kogoś to nie mam problemów

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Dziękuję Ale Twoje to są nieprawdopodobne! Pokąd one Ci sięgają wyprostowane?

Dziękuję jakbym wyprostowała to tak prawie po pas by były, no jakichś 7/10 cm by im brakowało . Liczę że urosną niedługo i że będą w skręcie tak prawie po pas i że dawny mocniejszy skręt wróci a przy okazji że trochę się zagęszczą.
Chcę żeby dorosły do tej wymarzonej długości prawie do pasa czy do pasa i będę systematycznie podcinać końce dla zgęszczenia.

Dzisiaj umyłam kudełki i nałożyłam tylko po myciu odżywkę b/s i spryskałam włosy wodą lnianą dla lekkiego utrwalenia i na końcówki olejek z Marion ( chyba końcówkom coś nie pasuje bo znowu nie chcą się robić spiralki i pierścionki, będę sprawdzać co jest nie tak..) No i ogólnie jest trochę za lekko i za puszyście, drobny puszek (już nie miałam puchu chyba z rok ) ale objętość jest, czyli oblepione nie są minimalizm prawie bezsilikonowy chyba nie pasuje, może gdybym zamiast Garniera AiK dała jakąś silikonową odżywkę b/s byłby lepszy skręt.
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 22:42   #3318
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Dot.: Nie wiem co robić już z tymi włosami.. puszące się, wysokoporowate, OGROMNA obj

Cytat:
Napisane przez biexray Pokaż wiadomość
Witam
Moje włosy kiedyś były proste, nieskoporowate - niestety zaczęły się wywijać, gdy skróciłam się o jakieś 20cm w podstawówce.. później katowałam je prostownicą, użyłam jakiegoś srodku do prostowania włosów do 10 myć co też nie dało żadnych rezultatów.
poddałam się, chodziłam w kucyku w którym tapirowałam grzywkę - także niszczyłam włosy. Psikałam wszystko dużą ilością lakieru aby nie rozpadło się przy pierwszym dmuchnięciu wiatru - dalsza częśc niszczenia włosów..

Później uznałam, że nie mogę żyć z takim sianem włosy to wizytówka twarzy.
piłam drożdże - nie wytrzymałam..
zaczęłam z pokrzywą - też nie mogłam się zmusić, okropny smak..

na dzień dzisiejszy staram się unikać silikonów, alkoholi.. lakierów do włosów. Mimo to, że moje włosy po silikonach są ładne to wiem, że jak je odstawię będe musiała odcierpieć swoje niestety

na dzień dzisiejszy używam: szamponu ziołowego green pharmacy, odżywka garnier ultra doux ta pomarańczowa, maski alterry z granatek ale rzadko i jedwabiu green pharmacy w płynie..

niestety moje włosy mają ogromną objętość nie wiem co z nimi robić.
są bardzo podatne. przy twarzy się wywijają puszą a z tyłu są proste... nie wiem już co z tym robić - jakieś pomysły?

tak wiem, było dużo podobnych wątków ale chciałam dołożyć swój ponieważ mam dość inne włosy.. dołaczam zdjęcie

co do olejowania - czasami to robię ale bardzo sporadycznie..

tak wiem mam piękną piżamkę

Skoro włosy się puszą znaczy że coś jest nie tak z pielęgnacją. Nie cieniuj włosów jak tu ktoś radził bo to może spowodować jeszcze większe puszenie. Myślę że powinnaś zacząć częściej olejować, o odżywka b/s ?, spróbój może ugotować żel lniany ? Może on pomoże utrzymać włosy w ryzach. Na puszenie może jeszcze pomóc kropelka oleju rozsmarowana na włosach z odrobiną odżywki b/s. Pielęgnacja też nie może opierać się na jednej odżywce musi być zróżnicowana, proteiny, emolienty , humektanty powinny się znaleźć podczas świadomej pielęgnacji.

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
Stary 2014-03-23, 23:13   #3319
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Zgadzam się że to dzięki tym plastycznym zdolnościom, ja też wiele takich rzeczy plastycznych robię maluję, rysuję, tworzę biżuterię, gram na instrumencie itd i później jak trzeba przyciąć włosy czy pomalować kogoś to nie mam problemów
.
Ja już od iluś lat nie, ale używałam takiej metody do nauki śpiewu co analizuje anatomię trochu i dzięki obserwacji tego pojmujesz śpiew i dzięki temu moja wyobraźnia się rozwinęła, nawet nie słysząc głosu mogłabym na czuja śpiewać, ma też to wpływ na inne rzeczy, więc przydatne. Słuch, oko jak i ręka są sprawniejsze a od kiedy robię makijaż narysowanie oka na kartce sprawia mi o wiele mniej problemów. Słuch tylko irytuje, jak ktoś włączy radio ze współczesnym hałasem to aż boli..
Stary 2014-03-24, 09:06   #3320
DELL
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny,
alez ten weekend mi szybko minął

ale.... codzinnie piłam drożdze , z soboty na niedziele położyłam na kudełki olejek łopianowy i muszę stwierdzić, że włoski są super!!!!! zmyłam go tylko odżywką i aż chce się je dotykać, aż chce się mi patrzeć na nie

dziękuję Wam za wszelkie rady! bo już widzę poprawę

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

aaa, no i oprócz tego łykam żeń-szeń, i kwas foliowy
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:20   #3321
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Ja od dzisiaj zaczynam pić drożdże, od jakiegoś czasu piję też skrzyp (taki suszony, działkowy ) Ciekawe czy będą jakieś efekty... Liczę też na poprawę stanu skóry twarzy.

Macie może jakieś sprawdzone szampony/ampułki na łupież? Bo chcę to cholerstwo zwalczyć

No i muszę podciąć końcówki, tylko nie wiem kiedy, bo we Wro nie znam żadnego taniego fryzjera, który byłby jeszcze zaufany Może Wy kogoś znacie? Najlepiej w okolicach śródmieścia, albo na Psim Polu, choć w zasadzie dla włosów mogę się przejechać Chodzi mi tylko o cięcie końcówek
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:23   #3322
takajedna4
Raczkowanie

Zamiennik żelu pomarańczowego ISANA

Odkąd zmienili skład żelu męskiego z Isany, stale szukam zamiennika. Wiem, jest żel mrożący z Joanny, ale czy jest coś innego równie godnego?
Żel lniany nie sprawdza się u mnie. Potrzebuję czegoś mocniejszego

poratujecie?

<3!

http://www.suwaczek.pl/cache/68248416b8.png
takajedna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:43   #3323
JudytaKas
Zakorzenienie

W czwartek idę do fryzjerki trzymajcie kciuki. Pani podobno ścina kręcone - zobaczymy jak wyjdzie

wojownicza ksiezniczka, Klaudenc - zdolniachy jak mi spartolą kolejny raz to się do Was wproszę albo pojadę do Mysi (dopiero zapisy na czerwiec). Coś mam wrażenie, że wyjdę z krótkimi włosami. TŻ będzie jęczał

dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2014-03-24 o 09:52
Stary 2014-03-24, 10:06   #3324
konspiracja
Zakorzenienie

Ja po fryzjerze - lekko końcowki , bo ofkorse zapuszczanie trwa.
Oczywiście potem mnie wyprostowała na szczotce, ale na moja prośbę tym razem Zadowlona jestem, bo zaczyna to wszystko nabierać kształtu.

Rekacja mojego synka:
"Mama, a co Ty masz takie włosy SPŁASZCZONE???"

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:50   #3325
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Rekacja mojego synka:

moje końce też sie szykują do podciecia, odkąd mam suszarkę końce mam wiecznie przesuszone, a już nie mam ochoty zostawiać je do samodzielnego wyschnięcia, szkoda mi czasu noooo

użyłam wczoraj po dłuuuuugiej przerwie jantara
ależ mam bąble na skalpie
nie wiem, która wersję miałąm przelana do butelki, wyłuszcze z zapasów tę starą a nowej nie bede używać, nosz swędzi mnie łep

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 11:12   #3326
xal
Zakorzenienie

Dobrze, że do was zaglądam, bo mi przypominacie o wcierce. 2 dni zapomniałam, raz impreza a drugi dziecko ... niby padła wcześniej, ale taka była maruda, że padłam na kanapę i olałam wszystko

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:04   #3327
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Post pod tytułem dlaczego nie pasuje mi grzywka i dlaczego noszę ją spiętą.

Włosy troszeczkę wilgotne po suszeniu dyfuzorem.

:edit:
Dodaję ze spiętą grzywką i doschnięte(trzecia fota).

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2014-03-24 o 13:56
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:12   #3328
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Ja już od iluś lat nie, ale używałam takiej metody do nauki śpiewu co analizuje anatomię trochu i dzięki obserwacji tego pojmujesz śpiew i dzięki temu moja wyobraźnia się rozwinęła, nawet nie słysząc głosu mogłabym na czuja śpiewać, ma też to wpływ na inne rzeczy, więc przydatne. Słuch, oko jak i ręka są sprawniejsze a od kiedy robię makijaż narysowanie oka na kartce sprawia mi o wiele mniej problemów. Słuch tylko irytuje, jak ktoś włączy radio ze współczesnym hałasem to aż boli..

Cóż to za metoda ? Zaciekawiłaś mnie Jak możesz to napisz na priv żeby tu nie zaśmiecać

Cytat:
W czwartek idę do fryzjerki trzymajcie kciuki. Pani podobno ścina kręcone - zobaczymy jak wyjdzie

wojownicza ksiezniczka, Klaudenc - zdolniachy jak mi spartolą kolejny raz to się do Was wproszę albo pojadę do Mysi (dopiero zapisy na czerwiec). Coś mam wrażenie, że wyjdę z krótkimi włosami. TŻ będzie jęczał

Zapraszam
Powiedz na wstępie od razu że nie chcesz bardzo ścinać z długości i konkretnie pokaż palcami ile może obciąć, a do tego powiedz żeby Ci pokazywała każde pasemko ile obcina i powinno być okej

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ja po fryzjerze - lekko końcowki , bo ofkorse zapuszczanie trwa.
Oczywiście potem mnie wyprostowała na szczotce, ale na moja prośbę tym razem Zadowlona jestem, bo zaczyna to wszystko nabierać kształtu.

Rekacja mojego synka:

Słodki dzieciak

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

moje końce też sie szykują do podciecia, odkąd mam suszarkę końce mam wiecznie przesuszone, a już nie mam ochoty zostawiać je do samodzielnego wyschnięcia, szkoda mi czasu noooo

użyłam wczoraj po dłuuuuugiej przerwie jantara
ależ mam bąble na skalpie
nie wiem, która wersję miałąm przelana do butelki, wyłuszcze z zapasów tę starą a nowej nie bede używać, nosz swędzi mnie łep

To ta nowa wersja jest taka wstrętna i działa przeokropnie, zastanawiam się czy to właśnie nie po tym nowym Jantarze mi się wypadanie wzmogło... Też mi się bomble jakieś porobiły i swędziało to i nic pomóc nie chciało . A tak lubiłam starego Jantara...

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45726200]Post pod tytułem dlaczego nie pasuje mi grzywka i dlaczego noszę ją spiętą.

Włosy troszeczkę wilgotne po suszeniu dyfuzorem.[/QUOTE]

Jeżu co za skręt Faktycznie pewnie bez grzywki byłoby lepiej.

Uwieżycie patrząc na moje włosy że one też mają naturalnie taki skręt ? Ba.. potrafiły się jeszcze mocniej skręcić a teraz długość chyba skręt zabiera

Imperfecta

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2014-03-24 o 12:11
Stary 2014-03-24, 13:13   #3329
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Cóż to za metoda ? Zaciekawiłaś mnie Jak możesz to napisz na priv żeby tu nie zaśmiecać
Oke, wysłałam, może się przyda ;D

JudytaKas
Koniecznie pokaż efekty po fryzjerze ;D Wiesz, samemu można sie fajnie obciąć jak się potrafi, aczkolwiek twierdzę że nie zastąpi to porządnego cięcia od dobrego fryzjera co może cudo wyczarować, szczególnie na długich włosach... tlyko znajdź tu teraz takiego Sama byłam 2 razy w życiu i te 2 razy byłam zadowolona, ale mam takie hery że nie są trudne do cięcia, więc moze dlatego. Moją siostrę taka jedna pani obcinała to też ładnie zawsze miała
Stary 2014-03-24, 13:14   #3330
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
Jeżu co za skręt Faktycznie pewnie bez grzywki byłoby lepiej.
Grzywkę noszę zawsze spiętą. Tutaj tak tylko spróbowałam jakbym wyglądała.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości