|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
ale nowych nicków
witam wszystkie zakręcone |
|
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
No bo tu się kręci to i nickami obraca Część odchodzi, część wraca |
|
|
|
#3303 |
|
Moderator
|
Joanku, jeszcze kupiłam w aptece drożdże 180 tabletek za 1.09 funta, biorę i pije skrzyp i siemię i omega 3, zdam Ci sprawozdanie też ;D
Tu masz skład, taki jak powinien być ze starej wersji produktu oraz link do zdjęcia, to jest ta druga biała buteleczka, bez napisu NEW ( new jest do d...): http://foodfamilyfinds.com/blog/wp-c...th-shampoo.jpg No i jeszcze moja nowa fryzura, 3 tyg temu ciełam to sporo już odrosły. Umyłam dziś, kimałam po południu w mokrych i mam pierdzielnik, ale podoba mi się i cierpliwie pielęgnuję, może wróca do normy. Wizualnie źlen ie ma
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-03-23 o 14:44 |
|
|
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3305 |
|
Raczkowanie
|
Klaudenc, w nowej fryzurze wyglądasz jak aniołek
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudenc ślicznie ci w tej fryzurce
![]() Kurcze nie mam dobrej fryzjerki, a tak chce ściąć włosy
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetnie wyglądasz |
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudenc, super locze
|
#3309 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za pozytywne komentarze ![]() A takie 'staromodne' fryzury to już od dłuższego czasu noszę. Na długie hery mogę popatrzeć na wizażu bo i jest na co patrzeć *,*. Tu mam jedno zdjęcie w dłuższych (były wtedy mocniejsze, tylko suche), ale w króciakach chyba lepiej: https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/...98337234_n.jpg |
|
|
|
|
#3310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w króciakach lepiej ja ostatnio z lenistwa zrobiłam eksperyment i na zwykłego rypacza dałam tylko Pottersa aloesowego, i żel... wyszło takie badziewie, że nie pamiętam, kiedy ostatnio chodziłam 3 dni pod rząd w związanych włosiskach |
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama tak ścięłaś? O esu ty zdolniacho. Ja niestety nie mam zdolności fryzjerskich
|
|
|
#3312 |
|
Moderator
|
Znaczy sie to chyba dlatego że mam jakies plastyczne zdolności i jak tak ćwiczysz i rysujesz to potem jakies proporcje Ci się wywarzają, że potrafisz zrobić łatwo makijaż, rzeźbić czy fryzurę ciąć - po prostu ręka wyćwiczona. Łatwiej obciąć kogoś niż siebie, szczególnie tył ale w loczu mniej widać mankamenty ;D
|
|
|
|
#3313 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Leniwie, ale zawsze :P Cytat:
Ale Twoje to są nieprawdopodobne! ![]() Cytat:
![]() Też mam straszną chrapkę na tę isanę, ale nałożyłam sobie bana na kosmetyki i ostro się go trzymam... :< Za niedługo to odbiję ![]() Cytat:
Cytat:
dobra, nadrobiłam zaległości z weekendu, idę packać olejem
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie ta Isana chyba się nie za bardzo sprawdza. Używałam dwa razy i kompletnie bez szału. Wypróbuję jeszcze kilka razy, a jak dalej nie będzie dobrze, to pójdzie jako maska przed myciem do oleju albo coś takiego. Albo jako d/s z olejem się sprawdzi. |
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauważyłam ze od kiedy daję olej na skalp na noc (rycynowy lub sesa) to więcej mi włosów leci, chyba tego nie lubią - będę nakładać więc przed myciem tak na 2 godziny Edytowane przez sereniti Czas edycji: 2014-03-23 o 18:12 |
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może moim włosom te konkretne proteiny nie odpowiadają. Sama nie wiem. Pierwszego dnia miałam brzydko pofalowane. Teraz wysuszyłam na prawie prosto, ale są po prostu szorstkawe. |
|
|
|
|
#3317 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się że to dzięki tym plastycznym zdolnościom, ja też wiele takich rzeczy plastycznych robię maluję, rysuję, tworzę biżuterię, gram na instrumencie itd i później jak trzeba przyciąć włosy czy pomalować kogoś to nie mam problemów ![]() Cytat:
Dziękuję . Liczę że urosną niedługo i że będą w skręcie tak prawie po pas i że dawny mocniejszy skręt wróci a przy okazji że trochę się zagęszczą.Chcę żeby dorosły do tej wymarzonej długości prawie do pasa czy do pasa i będę systematycznie podcinać końce dla zgęszczenia. Dzisiaj umyłam kudełki i nałożyłam tylko po myciu odżywkę b/s i spryskałam włosy wodą lnianą dla lekkiego utrwalenia i na końcówki olejek z Marion ( chyba końcówkom coś nie pasuje bo znowu nie chcą się robić spiralki i pierścionki, będę sprawdzać co jest nie tak..) No i ogólnie jest trochę za lekko i za puszyście, drobny puszek (już nie miałam puchu chyba z rok ) ale objętość jest, czyli oblepione nie są minimalizm prawie bezsilikonowy chyba nie pasuje, może gdybym zamiast Garniera AiK dała jakąś silikonową odżywkę b/s byłby lepszy skręt .
|
|
#3318 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nie wiem co robić już z tymi włosami.. puszące się, wysokoporowate, OGROMNA obj
Cytat:
Skoro włosy się puszą znaczy że coś jest nie tak z pielęgnacją. Nie cieniuj włosów jak tu ktoś radził bo to może spowodować jeszcze większe puszenie. Myślę że powinnaś zacząć częściej olejować, o odżywka b/s ?, spróbój może ugotować żel lniany ? Może on pomoże utrzymać włosy w ryzach. Na puszenie może jeszcze pomóc kropelka oleju rozsmarowana na włosach z odrobiną odżywki b/s. Pielęgnacja też nie może opierać się na jednej odżywce musi być zróżnicowana, proteiny, emolienty , humektanty powinny się znaleźć podczas świadomej pielęgnacji.
|
|
#3319 | |
|
Moderator
|
Cytat:
a od kiedy robię makijaż narysowanie oka na kartce sprawia mi o wiele mniej problemów. Słuch tylko irytuje, jak ktoś włączy radio ze współczesnym hałasem to aż boli..
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny,
alez ten weekend mi szybko minął ale.... codzinnie piłam drożdze , z soboty na niedziele położyłam na kudełki olejek łopianowy i muszę stwierdzić, że włoski są super!!!!! zmyłam go tylko odżywką i aż chce się je dotykać, aż chce się mi patrzeć na nie ![]() dziękuję Wam za wszelkie rady! bo już widzę poprawę ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- aaa, no i oprócz tego łykam żeń-szeń, i kwas foliowy
|
|
|
|
#3321 |
|
Konto usunięte
|
Ja od dzisiaj zaczynam pić drożdże, od jakiegoś czasu piję też skrzyp (taki suszony, działkowy
) Ciekawe czy będą jakieś efekty... Liczę też na poprawę stanu skóry twarzy.Macie może jakieś sprawdzone szampony/ampułki na łupież? Bo chcę to cholerstwo zwalczyć ![]() No i muszę podciąć końcówki, tylko nie wiem kiedy, bo we Wro nie znam żadnego taniego fryzjera, który byłby jeszcze zaufany Może Wy kogoś znacie? Najlepiej w okolicach śródmieścia, albo na Psim Polu, choć w zasadzie dla włosów mogę się przejechać Chodzi mi tylko o cięcie końcówek
|
|
|
|
#3322 |
|
Raczkowanie
|
Zamiennik żelu pomarańczowego ISANA
Odkąd zmienili skład żelu męskiego z Isany, stale szukam zamiennika. Wiem, jest żel mrożący z Joanny, ale czy jest coś innego równie godnego?
Żel lniany nie sprawdza się u mnie. Potrzebuję czegoś mocniejszego ![]() poratujecie?
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek idę do fryzjerki
trzymajcie kciuki. Pani podobno ścina kręcone - zobaczymy jak wyjdzie![]() wojownicza ksiezniczka, Klaudenc - zdolniachy jak mi spartolą kolejny raz to się do Was wproszę albo pojadę do Mysi (dopiero zapisy na czerwiec ). Coś mam wrażenie, że wyjdę z krótkimi włosami. TŻ będzie jęczał
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2014-03-24 o 09:52 |
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po fryzjerze - lekko końcowki , bo ofkorse zapuszczanie trwa.
Oczywiście potem mnie wyprostowała na szczotce, ale na moja prośbę tym razem Zadowlona jestem, bo zaczyna to wszystko nabierać kształtu.Rekacja mojego synka: "Mama, a co Ty masz takie włosy SPŁASZCZONE???" ![]()
|
|
#3325 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
moje końce też sie szykują do podciecia, odkąd mam suszarkę końce mam wiecznie przesuszone, a już nie mam ochoty zostawiać je do samodzielnego wyschnięcia, szkoda mi czasu noooo użyłam wczoraj po dłuuuuugiej przerwie jantara ależ mam bąble na skalpie ![]() nie wiem, która wersję miałąm przelana do butelki, wyłuszcze z zapasów tę starą a nowej nie bede używać, nosz swędzi mnie łep |
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że do was zaglądam, bo mi przypominacie o wcierce. 2 dni zapomniałam, raz impreza a drugi dziecko ... niby padła wcześniej, ale taka była maruda, że padłam na kanapę i olałam wszystko
|
#3327 |
|
Konto usunięte
|
Post pod tytułem dlaczego nie pasuje mi grzywka i dlaczego noszę ją spiętą.
Włosy troszeczkę wilgotne po suszeniu dyfuzorem. :edit: Dodaję ze spiętą grzywką i doschnięte(trzecia fota). Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-03-24 o 13:56 |
|
|
|
#3328 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cóż to za metoda ? Zaciekawiłaś mnie Jak możesz to napisz na priv żeby tu nie zaśmiecać ![]() Cytat:
Zapraszam ![]() Powiedz na wstępie od razu że nie chcesz bardzo ścinać z długości i konkretnie pokaż palcami ile może obciąć, a do tego powiedz żeby Ci pokazywała każde pasemko ile obcina i powinno być okej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To ta nowa wersja jest taka wstrętna i działa przeokropnie, zastanawiam się czy to właśnie nie po tym nowym Jantarze mi się wypadanie wzmogło... Też mi się bomble jakieś porobiły i swędziało to i nic pomóc nie chciało . A tak lubiłam starego Jantara...---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45726200]Post pod tytułem dlaczego nie pasuje mi grzywka i dlaczego noszę ją spiętą. Włosy troszeczkę wilgotne po suszeniu dyfuzorem.[/QUOTE] Jeżu co za skręt Uwieżycie patrząc na moje włosy że one też mają naturalnie taki skręt ? Ba.. potrafiły się jeszcze mocniej skręcić a teraz długość chyba skręt zabiera
. . . Zapraszam na zakręconego bloga ![]() "Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami "Imperfecta Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2014-03-24 o 12:11 |
||||
|
|
|
#3329 | |
|
Moderator
|
Cytat:
JudytaKas Koniecznie pokaż efekty po fryzjerze ;D Wiesz, samemu można sie fajnie obciąć jak się potrafi, aczkolwiek twierdzę że nie zastąpi to porządnego cięcia od dobrego fryzjera co może cudo wyczarować, szczególnie na długich włosach... tlyko znajdź tu teraz takiego
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

witam wszystkie zakręcone 

ty zdolniacho. Ja niestety nie mam zdolności fryzjerskich
Ale Twoje to są nieprawdopodobne! 

.

trzymajcie kciuki. Pani podobno ścina kręcone - zobaczymy jak wyjdzie