|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
cierpliwosc piekny opis porodu-az sie poplakalam z rana
i wogole przypomnial mi sie moj porod i moment urodzenia Julki ze az wzielam ja z lozeczka poprzytulac i pocalowacSent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurdee ostatnio wszyscy mnie namawiaja na 2 dziecko zeby isc za ciosem ale ja sie jakos boje ze sobie nie dam rady:/ Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się poweekendowo.
Bajka Kornel ma tak samo, rano więc daję mu kaszkę z mm z Holle, bo jest mało wyczuwalne, i w nocy mleko zje około 50 ml, ale ostatnio zamiast tego mleka dałam herbatke i wypił i spał. No i rano wypije mleko. cierpliwość piękny opis. ostatnio zdałam sobie sprawę, że boję się drugiego dziecka. I w ogóle to mam doła jakiegos.
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam sie z natka pod inhalatorem. katar niemilosierny... nie wiem iedy pojde do pediatry ja zwazyc bo juz tydzien katar a wiem co mi przepisze na niego wiec nawet nie ide... |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą, odkąd TŻta nie ma (wczoraj minął tydzień) jego matka ani razu nie dzwoniła!
a jak był to ze 3 razy dziennie każdego dnia. Kochająca babcia, nie ma co ale mnie to akurat cieszy, chociaż mam tu nareszcie spokój
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam ze latwiej mi bylo odstp 3 letni niz 2letni ogarnac miedzy dziecmi. a rocznego chyba bym nie dala rady fizycznie ogarnac...
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobię,ale może ktoś będzie wiedzieć:
Czy na zdjęciach paszportowych dzieci widać kawałek bluzki?Bo nie wiem w co ubrać Tuśkę:/
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wczoraj pogoda paskudna i dziś to samo się szykuje:/ Nie lubię takich dni! rusałko z jedzeniem na pewno Jasiek się jeszcze rozkręci, może na razie jest "ostrożny" w smakowaniu Ze spaniem w dzień u nas podobnie, jak nie ma spaceru albo jest krótki, to cały dzień maruda i zasnąć nie może, krzyczy i płacze ze zmęczenia.teacherko współczuję tych nocek i niejedzenia w dzień laloca dobrze, że masz taką mamę, mogłaś się jej wygadać i mogła Cię podnieść na duchu. Sama wiem ile taka rozmowa może pomóc Dwie sprawy i prośba o pomoc: 1) witamina D - na wypisie mamy napisane, że mały ma dostawać 400j. Lekarka ostatnio zaleciła nam cebion multi (bo Szymek pluł tymi w kapsułkach twist) w ilości 6 kropelek. Czytam na opakowaniu, że 30 kropli to 1000j witaminy D, więc wychodzi na to, żeby było 400j to powinnam dawać nie 6 a 12 kropli. Dobrze liczę? Kurde, nie wiem co o tym myśleć i co robić, czy dalej podawać te 6, o których mówiła pediatra? Asiek84 z tego co pamiętam, to chyba też jeszcze niedawno podawałaś cebion multi, mogę wiedzieć w jakiej ilości? 2) gluten - zacznę od tego, że od środy Szymek ma problem, to znaczy trochę mu się pozmieniało z kupkami. Wcześniej robił 4-5 dziennie, a jakiś tydzień temu 2, później 1 i ostatnią w środę. W sobotę dałam mu kaszę mannę pierwszy raz, przez całe popołudnie się męczył i prężył i nie mógł się załatwić, w końcu z soboty na niedzielę coś tam udało mu się wydusić (kolor i konsystencja zdecydowanie odbiegały od tych poprzednich). W niedzielę rano znowu dostał kaszę w ramach ekspozycji i po jakiś 6 godzinach tak się darł i krzyczał i prężył, ewidentnie bolał go brzuszek, no jeszcze nigdy tak nie było. Po jakiś 30 minutach samo mu przeszło. No i teraz nie wiem, czy coś nie tak przez ten gluten może być, czy po prostu to zbieg okoliczności?! Może to głupie co napisałam, ale nie ogarniam |
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
i dziecko 2letnie wejdzie juz na schody, nosic nie trzeba w ciazy itp. a taki roczniak to roznie - i nie zrozumie ze mama ma brzuch wiec po niej nie skaczemy...
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że tak będzie. Wszystko smakuje i ile dam tyle zje ![]() Mam nadzieję, że u Haneczki się zmieni ![]() Ja jestem pewna, że Milosz budzi się przez zęby. Nie ma smoka więc "drapie" sobie dziąsła piersią i tak szuka ukojenia. Daję, nie odmawiam nigdy. Teacherko i dla Ciebie ![]() Cytat:
Biedna ta Twoja Natalka. Cytat:
![]() Trochę nadrobiłam i idę zaraz na śniadanko ![]() Aaa Kaska pytałaś o drugą ciążę. Ja w pierwszej od 19tyg byłam na L4 i musiałam leżeć. Z Miłoszem chodziłam do końca. Teraz było na pewno bardziej intensywnie bo nie chciałam, żeby Zuzia na tym w jakiś sposób cierpiała. Czułam się super. Brzuch trochę twardniał ale co się dziwić jak siedziałam w robocie po 8h, później szybki obiad w domu i po placach zabaw z Zuzką Ogólnie bałabym się tylko małej różnicy wieku bo ciężko jest nosić dziecko już pod koniec ciąży a jednak takie małe jeszcze tego potrzebuje, a ja mam czasem problemy z kręgosłupem.Często dopadały mnie wiosenne przesilenia, teraz nie mam na to czasu zupełnie z dwójką jest już co robić ![]() I jeszcze zapomniałam. Moje dziecko zaczyna stawać On super dobrze nie siedzi a już chce stać W ogóle to chodzi po całym mieszkaniu i nie mogę go nawet na chwilę z oka spuścić. Także dziewczyny cieszcie się, że możecie posiedzieć
|
|||
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
joasiek ewidentnie to gluten
ale jesli sie bardzo nie meczy to ppczekaj jeszcze chwile albo przerwij na 3 dni i daj znow bo ewidentnie organizm jest w szoku ale to nie objaw alergii tylko moze przyzwyczaja sie do trawienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Jo_asiek może być przez gluten ból brzuszka ale czy zatwardzenie? Nie mam pojęcia
Miłosz przed wprowadzaniem nowości robił że 3 razy dziennie, teraz nie ma codziennie i są zbite. Na razie nie widzę prężenia czy żeby sprawiało ból, więc nie ingeruję.
|
|
|
|
#289 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
odciągam mleko,czytam forum, a dziecko ciągle mi tu przyłazi,mogłaby się chwilę pobawić w tym kojcu
![]() ale mąż wstał i teraz człapie za nim do łazienki ![]() Cytat:
![]() u mnie @ ni ma i mam nadzieję,że jeszcze długo ![]() Cytat:
noooo już w ciąży pisałam,ze mam trochę różowych rzeczy i pisałam tęż,że od rozm.68 to już w ogóle ciężko z innymi kolorami:/chociaż coś tm znajduję![]() podzwonię po aptekach i popytam o te enfamil mały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie znoszę formy Anka Cytat:
tak właśnie myślałam,że tak jest. pierwsza ciąża to była magia i pewnie dlatego tak mi jej braakuje.a jak przyjdzie co do czego to druga będzie inna ![]() Cytat:
ja obstaję przy swoim bo jednak łatwiej jest z niemowlakiem kiedy starsze chodzi już do przedszkola.Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam wszystkie mamuśki co maja dzieci rok po roku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
U nas nocka w miarę dobra. Jedzonko o 2:10 i o 2:25 byłam już w łóżku Później 2 pobudki na podanie smoka i o 6:30 rozpoczęłyśmy już dzień. Emilka co chwilę robi takie zbite kupki, a pręży się przy tym niesamowicie właśnie zasypia. Posmarowałam jej przed chwilą dziąsła i ma lekko rozpulchnione, główka ciepła i jest niespokojna. Może to zęby wychodzą ![]() Nie wiem co w tym przypadku podać dziś na obiadek. Mam marchewkę, kalafior, brokuł, pasternak i dynię. Coś pomieszam może tylko nie wiem co poradzicie
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, to nie ubiorę bluki z ndrukiem ![]() hmmm myślicie,że błękitna w kwitki się nada?
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Tusia będzie zachwycona - w końcu błękit!
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
je samo, sika samo i nie w pampka...
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#296 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam dwa bezrękawniki, jeden kupiony w lumpie, drugi dostany, ale ani przy Dawidzie, ani teraz przy Miłku tego nie użyłam no nie wiem, jakieś takie mało praktyczne i przydatne to dla mnie, jak jest chłodno to wolę jak i rączki są okryte, bo sama nie lubię jak mam ręce na wierzchu, a jak cieplej to znów w takim bezrękawniku za gorącoCytat:
ktoś tu pisała, że mogą być wymioty przy zębach, ale ja się z tym nigdy nie spotkałam, a jeszcze jak pierwszy wyszedł tak bezobjawowo, to raczej wątpie Cytat:
ale wszyscy go wyśmiali łącznie ze mną ![]() dobrze, że sobie jeden dzień odpuściłaś, mogłabyś się jeszcze gorzej załatwić Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Od rana leje u nas miałam okna pomyć przed chrzcinami i nie wiem czy dam radę. No i mój tydzień żeby Dawida odbierać, ale jak tak będzie to mąż się musi urwać z pracy.Byliśmy wczoraj na 4 urodzinach kuzynki chłopaków. Powiem Wam, że tak się uwkurzałam, że masakra Miłek nie mógł spać, bo w jednym pokoju siedzieliśmy, w drugim szalały dzieci, przenieśli w końcu łóżeczko do kuchni, ale nic to nie dało, bo były ciągle wrzaski. Najpierw ja, a potem mąż posiedzieliśmy po 15 minut w kiblu z dzieckiem na rękach, bo tam najciszej Poza tym ciągłe teksty, że biedne dziecko, głodne, na stół patrzy, a nic mu nie chcą dać, rączki musi doić Zrobiłam Miłkowi kaszkę i oczywiście szok, że takie małe dziecko a ja łyżeczką karmię. Czemu butlą nie dam Dawid miał znowu od rana wczoraj taki dzień, że nic jeść nie chciał, ale t. zadowolona, bo chociaż kinder niespodziankę zjadł Nooo i jeszcze masę gum i cukierków, które dostawał po kryjomu |
||||||
|
|
|
#297 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale te dzieciaczki robią postępy! Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- a jeszcze miałam pisać, że wczoraj rano czytałam tu u malutkim Stanisławie i się trochę dziwiłam, a dwie godziny później chodząc po Obi sytuacja: pani woła swojego może 2 letniego synka "Stanisławie, poczekaj proszę na mamusię! Stanisławie mówię do Ciebie!" |
|||
|
|
|
#298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#299 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz sie na niej poznalam i widac, ze udaje...Cytat:
moj tz tez tak mowi, ze mam sie cieszyc bo pozniej bedzie latanie za nia calymi dniami ![]() TASSIA: u mnie brzydko pochmurno... ale nawet jak by slonce swiecilo to nie mam jak wyjsc bo gdzies przebilam kolo od wozka MADZIUCHNA: co do lozeczka to my mamy pod katem ze wzgledu na ulewanie Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-03-24 o 09:02 |
||
|
|
|
#300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

i wogole przypomnial mi sie moj porod i moment urodzenia Julki ze az wzielam ja z lozeczka poprzytulac i pocalowac

malo co mnie bolalo itp. druga z kolei nie dosc ze cukrzyca i wyrzeczenia, to jeszcze pachwiny mnie mega napitalaly, brzuch strasznie ciazyl. no i u mnie sie nie sprawdzilo ze przy drugiej mniej stresu. u mnie pierwsza byla bezstresowa, malo bylo rzeczy ktorymi sie przejmowalam, a przy drugiej czlowiek juz wlasnie za duzo wie i sie doszukuje.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zastanawiasz sie co zrobic z dzieckiem na czas porodu i tym bardziej - ja to ogarniesz wszystko po porodzie...
ale mnie to akurat cieszy, chociaż mam tu nareszcie spokój 

[/RIGHT]
u nas jakiś bunt na łyżeczkę, ale chyba jednak w końcu idą zęby 
ahh, niech już wyjdą te zęby, wszystko stanie się jasne 
Miłosz przed wprowadzaniem nowości robił że 3 razy dziennie, teraz nie ma codziennie i są zbite. Na razie nie widzę prężenia czy żeby sprawiało ból, więc nie ingeruję.

tak sie strasznie wystraszyłam i teraz jak daję mu coś do picia to on mi zaraz zwraca to.niedawno mu dałam czopka bo znów miał 37.8 i usnął.spał może z 15 minut i mierzyłam temp i miał 36.9.

juz sie na niej poznalam i widac, ze udaje...