O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-23, 12:15   #2131
Ziajka
Wtajemniczenie

Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X

Witam !
Jeden wieczór mnie nie było a Kluska juz w drugiej ciąży
Kluska masz tempo, ślicznie napisałaś o Hanie kruszynka kochana.
Ja dzisiaj patrze na Kubusia i przeraża mnie jak czas szybko leci i jak on rośnie. Chciałabym nacieszyć się każdą chwilą na zapas.

Ewcia super imprezkę zrobiłas. Tż wyluzował się, bo tak rzadko w domu, chciał świętować z Kostusiem, nie złość się na niego

Coffee ale czas leci, maleństwo szaleje w brzusiu?

Mysia rosołek jest pycha, a na spacer trzeba nawet jak deszcz tylko kalosze załóż

Arletka od kiedy urodziła się Lenka to zaiważyłam, że bije z Twoich postów taka radość i szczęście cieszę się kochana razem z Wami
A pępek odpadł po tygodniu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Ziajka
Czas edycji: 2014-03-23 o 12:17
Ziajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:15   #2132
_Kluska_
Zakorzenienie

Arletko u nas pepek 6 dni ale tak szybko bo lampy wysuszyly.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 13:09   #2133
iza243
Zakorzenienie

A ja mam pytanie bo Dominik właśnie ostnio ciągle wkłada rączki do buzi.Jak poznać czy to głod czy chęc poznania świata?Jak wy to poznajecie jak wasze dzieciaczki są głodne?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 13:15   #2134
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć kochane
Tak przestawiłam się w tym szpitalu, że teraz bez budzika o 6 wstaję..
Bo o tej godz mierzyli temperaturę i podłączali ktg... więc dzisiaj od 6 łażę i nie wiem co ze sobą zrobić.. Najpierw pozmywałam, o 6:30 zrobiłam sobie śniadanie, bo już strasznie głodna byłam Później zaczęłam trochę łazienkę sprzątać, prasować resztę rzeczy małego,bo wczoraj uprałam.. I w zasadzie tyle zrobiłam Potem poszłam na spacer w okół domu i opadłam z sił po 10 minutach, więc teraz łóżko i nic już nie robię
Czekam aż kurczak się odgrzeje w piekarniku, bo umieram z głodu...

Ewciu cieszę się, że imprezka udana
Coffee za 21 tydzień
Kluska mam nadzieję, że TŻ w końcu zmądrzeje I gratulacje dla Hanulki za 3 miesiące
Arletko super sobie radzisz, cieszę się, że Lenka jest taka kochana
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 13:59   #2135
Gianna M
Zakorzenienie

Hej

Ja dzis wyspana moja dzidzia chyba dorasta spi ladnie w nocy budzi sie co 4h na jedzonko i dalej kima w ogole jest taka kochana no moglbym ja calowac non stop

Kluska o matko druga ciaza a sen oznacza dobre wiadomosci wiec czekaj Hania juz 3 mies skonczyla alez leci ten czas, brawo dla was za ten czas , widze ze i twoja corcia to juz oczko w glowie mamusi

Ewciu super ze imprezka udana i jakie prezenty swietne Kostus dostal nie dziwne ze szczesliwy

Arletko ja sama nie wiem mala robi i kupki po kazdym w sumie jedzeniu i baczki puszcza tylko ma takie prezenia podnoszenie nozek i wtedy jej pomagamy troche i zawsze sie to konczy albo kupka albo pierdami.moja tez dupola odpazyla dwa dni ja w krochmalu wykapalam i jest ok.ale dady nie uzywam w koncu tylko pampersy i moja nie moze chusteczek nawilzanych tykko przegotowana woda ja wycieram, juz wszystkie chusteczki sprawdzilam i po kazdych jest od razu wysypka na dupce:/ ale wygodnie mi z ta woda wiec jest dobrze.

Lila odpoczywaj kochana ty nic nie rob tylko zajadaj

Yss brawo za zakupki

Mysiu pozniej zajrze przez komp zobacze czy odp;*

Iza ja wlasnie po raczkach w buzi poznaje ze juz pora jesc , moja jak jest glodna to tak ssie paluchy lapczywie.

Mamy dzis znajomych po poludniu tz sprzata a ja lezakuje pije herbatke lakt i zajadam herbatniki

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Wczoraj moja panna sie prezyla , wzielam ja na przewijak gmeram przy pupie i jak poszla torpeda to tak moja reka zalana , trysnelo na sciane i splynelo przewijakiem na podloge ;D lozeczko mam tak ulozone ze stoi przy scianie bokiem i od sciany jest przewijak a na scianie od tych jej strzalow mam juz mozaike takze malowanie natryskowe mi funduje moja gwiazda, a najlepsze ze ja patrze na nia po akcji a ona lezy z bananem na twarzy

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Arletko u nas pepk odpadl po 10 dniach ale w koncu dzialal spiytusem bo podchodzil krwia nie chcial sie suszyc dopiero po spiku bylo ladnie , choc do dzis czasem zbieram troche krwi.

Coffee gratki za 21tc ale leci ten czas!

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 14:51   #2136
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie bo Dominik właśnie ostnio ciągle wkłada rączki do buzi.Jak poznać czy to głod czy chęc poznania świata?Jak wy to poznajecie jak wasze dzieciaczki są głodne?
Ja poznałam, że już o co innego chodzi dopiero jak po jedzeniu też ładowała łapki do buzi. Teraz to nie wiem czy już nie zęby powoli bo tak nerwowo ssie te rączki i aż malinkę sobie sama zrobiła
A że jest głodna nie wiem w sumie jak poznaje. Jak się robi marudna ok 2-3 h po jedzeniu to daję cyca ale fakt, że czasem je tak naprawdę a czasem tylko ciumka. Ostatnio też przy piersi się denerwuje i rzuca (tu też stawiam na zęby...)
Co ile teraz Domiś je?
Teoretycznie powinno być coraz mniej karmień a w dzień nadal często po 2h karmię

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-03-23, 16:11   #2137
arletka1313
Zakorzenienie

gianna to cię panna niezle zrobiła, ładna mozaika???
no ja tym octeniseptem pryskam ale jakos nie chce sie zasuszyc ten pepulek.2 czasem 3 razy dziennie pryskam i jakos słabo. nic jutro jedziemy do przychodni na wazenie to zapytam o niego. a jak krochmal robisz? do wody jakos na oko mąki sypiesz?

ziajka macierzyństwo to samo szczeście! jestem niesamowicie szczesliwa ze spełnia się moje największe marzenie!:-D

lila ja nie miałam problemu z przestawieniem sie na spanie domowe,tez dlatego ze 10 dni szpitalnych mnie wykończyło,a tez ze mam córcie do której wstaje w nocy to inaczej się spi. tz zdziwiony ze w dzień nie spie. choc wczoraj uciełam drzemke 15 minutowa. a ty odpoczywaj duzo,nie przemeczaj sie.

bylismy na spacerku kilka minut-jaka to frajda wyjsc z wózkiem,ciesze sie jak małe dziecko

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

dziewczyny udało mi się dodac fotke do albumu,tylko taka z tel, bo z aparatu mam za duzy rozmiar.
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 16:14   #2138
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Ja poznałam, że już o co innego chodzi dopiero jak po jedzeniu też ładowała łapki do buzi. Teraz to nie wiem czy już nie zęby powoli bo tak nerwowo ssie te rączki i aż malinkę sobie sama zrobiła
A że jest głodna nie wiem w sumie jak poznaje. Jak się robi marudna ok 2-3 h po jedzeniu to daję cyca ale fakt, że czasem je tak naprawdę a czasem tylko ciumka. Ostatnio też przy piersi się denerwuje i rzuca (tu też stawiam na zęby...)
Co ile teraz Domiś je?
Teoretycznie powinno być coraz mniej karmień a w dzień nadal często po 2h karmię
Domiś robi dokładnie tak samo,łapki w buzi od razu po jedzeniu.

Też ostatnio tak robi że się rzuca przy cycu

W ciągu dnia je co 2-3 h.W nocy różnie najczęściej budzi się po 5-6h.Choć dziś przespał od 20:00 dp 5:00

Stary 2014-03-23, 17:59   #2139
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:

W ciągu dnia je co 2-3 h.W nocy różnie najczęściej budzi się po 5-6h.Choć dziś przespał od 20:00 dp 5:00
To nie wiadomo co to ale jak oboje tak robią to przynajmniej wiadomo, że to normalne

Byliśmy na basenie to mój żywioł, uwielbiam i pamiętam jak się pływa
Wracając weszliśmy do biedronki i kupilismy krzesełko do wanny za 16zł. Ciekawe jak się sprawdzi.

Mama mówiła, że w tesco są promocje ciuszków dziecięcych, chyba się przyjadę wieczorem bo kombinezon misiowy jest przymały a wiosny chyba jeszcze kawałek sama nie wiem czy kupować.

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta

Edytowane przez _Kluska_
Czas edycji: 2014-03-23 o 18:02
Stary 2014-03-23, 18:18   #2140
Ziajka
Wtajemniczenie

Cytat:
Co ile teraz Domiś je?
Kuba też tak robi, ostatnio pakuje do buzi nawet moje palce, pieluszkę, brzeg bluzki, a dziś zaatakował przewijak. Na zęby to chyba za wcześnie, ale może dziąsełka już swędzą.

Kluska fajne po południe

Cytat:

Stary 2014-03-23, 18:32   #2141
Lila_27
Zakorzenienie

Kluseczko cieszę się, że TŻ dotrzymał słowa i zabrał żonkę na basen
Ale Wam zazdroszczę tych Waszych skarbków, wszystkie takie kochane i grzeczne, oj ciekawe jaki będzie mój Mały

U mnie popołudnie przespane, strasznie mi twardnieje brzuch odkąd przyjechałam ze szpitala... nie pomaga nawet końska dawka magnezu... miałyście tak pod koniec ciąży? Mały się strasznie rozpycha, aż mnie to boli...
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 18:40   #2142
mysia1986
Zakorzenienie

Hej.

Gianka, odpiszę Ci już tutaj. Chciałabym sie z Tobą i Kluska spotkac jeszcze przed moim szpitalem ( idę 14kwietnia) - może sobota 5 albo 12 kwietnia. Ja się dostosuje do Was I przyjadę tam do Was, żebyś miała blisko do domku. Pomyślcie kiedy Wam pasi.

Ziajka, jak dzisiaj zatoki?

Ruda, kochana chyba odpoczywasz. Cieszę sie tz

Arletko, na pewno taki spacerek z Lenką to mega frajda

My byliśmy z moimi rodzicami na kawce i ciachu w cukierni. Potem wpadła moja koleżanka z facetem zapraszać na ślub.
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 18:43   #2143
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ziajka Pokaż wiadomość
Na zęby to chyba za wcześnie, ale może dziąsełka już swędzą.
.
Ja mialam 3 miesiące jak mi wyszły pierwsze zęby, i to tak słabe, że od razu się popsuły dlatego obawiam się, żeby u Hani historia się nie powtórzyła.

Lila, mi brzuch twardniał do połowy 8 miesiąca. Potem odpuściło, ale chyba dlatego, że odpuściłam aktywności.

Aaa i jeszcze muszę Wam powiedzieć, że dziś przeszłam na pieluchy w rozmiarze 3

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-03-23, 20:14   #2144
agabiwro
Wtajemniczenie

hej,

a ja wreszcie cieszę się życiem. Gorączki zero, cycek dzisiaj po około 30 minut. No zyć nie umierać. Jaśmina w łózeczku, coś tam sobie chrząka. Zaraz ją biorę do kąpieli...jedzenie i spanie. Ja też się muszę glebnąć na chwilę, bo pobudka dzisiaj przed 6. Kościół, obiad u rodziców i wróciliśmy po 18 do domu.

Kluska, Iza, Ziajka jakie te Wasze bąble już "dojrzałe". Heh no czas leci jak diabli, ledwo się dzień zaczyna, a już kończy.

Kluska, fajnie że się wybaseniłaś. Z tą ciążą, to może "ukryte pragnienia"

Iza, dobrze słyszeć, że Domiś wrócił do dawnej formy. Teraz to już tylko cieszyć się wspólnymi chwilami.

Lila, nic się nie martw. Na położnictwie byłam w sali z dziewczyną z synkiem z hipotrofią, urodziła wcześniej i zostało tylko tycie małego. No fakt że była 2 tygodnie po porodzie w szpitalu, ale dramatu nie było. Mały powoli przybierał, ale przybrał i wyszli.

Mysiu, już za chwilę 15 kwietnia. Wyszalej się Kochana, bo to wszystko trzeba będzie ukrucić

Coffee, jeszcze trochę i będzie hasło:" dziewczyny, wody mi odeszły jadę na porodówkę". Ciekawe, co to za lokator

Yss, wszystko będzie dobrze...trzymam mocno kciuki.

Arletko, super sobie radzisz. Tylko ja taka fujara.

Ruda, no tż jest na krótko i pewnie sam nie wie za co się brać, żeby się wszystkim nacieszyć. Najważniejsze, że impreza się udała. Kosta ma super prezenty!!!

18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko

07.03.2014 wreszcie jesteś

http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png
agabiwro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:11   #2145
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Dziewczynki ja tylko na chwilę,TŻ przeprosił,pogodziliśmy się i żeby było wesoło @się przyplątał a tam... jutro jedziemy na zakupy i nie będzie nas cały dzień ale Kostello jedzie z nami.Dziewczyny jak on się cieszył jak TŻta zobaczył i zaraz krzyczał "tata" będę jutro jak się jakoś ogarnę bo po prostu chcemy wykorzystać każdą chwilę
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:13   #2146
Ziajka
Wtajemniczenie

Mysiu posmarowałam na noc zatoki wickiem i dzis juz duzo lepiej. Dziękuję
Ale fajne po południe mialaś.

Kluska właśnie tego się obawiam, że te wczesne zęby są za słabe. Oby Hanula tego po mamie nie odziedziczyła. Nie mówiąc już o tym jakie karmienie musi być wtedy fajne, kiedy chapsnie Cię taki wampirek
I brawo za 3pampków

Agabi cieszę się,że wreszcie odpuściła gorączka. Patrz jak nie wiele do szcześcia potrzeba. Wreszcie możecie cieszyć się Jaśminką ze sobą

Lila odpoczywaj, leń się i relaksuj a dzidzia niech grzecznie siedzi w brzuszku i rośnie
Kubula po południu to chyba zwariował z tym gryzieniem,atakował wszystko co chwilę chciał cycka ale widac było,.że nie je tylko potrzebuje ssania.
Deszczowo dzisiaj i nie poszliśmy na spacer nie cierpię tego, ale za to ja już lepiej się czuję.

Stary 2014-03-24, 08:24   #2147
mysia1986
Zakorzenienie

No w szoku jestem! Ostatni wpis o 21

Cześć.
Marcel <3

Stary 2014-03-24, 09:35   #2148
agabiwro
Wtajemniczenie

ja przyznaje się bez bicia, że o 21 połozyłam się na drzemkę i tż obudził mnie po 23. Awantura, bo otworzyłam okno żeby przewietrzyć, zasnęłam i wychłodziłam ponoć mieszkanie. Dobra, sorry, nie zakładałam że tak odlecę...ale trzeba od razu z taką agresją do człowieka!!! potem przepraszał a ja płakałam bo wiecie i nas dopadł mały kryzys. Rozchodzimy się po mieszkaniu, nie ma czułości i tego czegoś. Wiem, oboje jesteśmy zmęczeni, i czasem wkurzeni, ja się go czepiam. No ale jak się nie czepiać: jest rozkojarzony i jak mówię coś do niego, to ewidentnie mnie nie słucha. Spuszcza roletę, to prawie kwiat z parapetu prawie ląduje na ziemi. Przykrywa dziecko kocykiem po samą brodę, i Mała sobie ten koc na twarz naciąga. Położył ją na poduszce, a ona się sturlała na kanapę, nawet nie wiedział bo zostawił ją samą.

tak ogólnie to hej

u mnie deszczowo. Tż jedzie z samochodem do naprawy, a my do mnie do pracy podpisać papiery. I dzień zleci.

Ziajka, już widzę Kubula jak przeprowadza niemowlęcy atak na przedmioty

dzisiaj mam szansę na prowadzenie wózka, ale znowu ta pogoda.

Wczoraj byliśmy z pasierbicą na mszy. Następna do pchania wózka, ale cieszy się z siostry bardzo. W sobotę ma do nas przyjść, no pod warunkiem, że będzie zdrowa.

Edytowane przez agabiwro
Czas edycji: 2014-03-24 o 09:38
Stary 2014-03-24, 09:39   #2149
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:

Mama mówiła, że w tesco są promocje ciuszków dziecięcych, chyba się przyjadę wieczorem bo kombinezon misiowy jest przymały a wiosny chyba jeszcze kawałek sama nie wiem czy kupować.
Przejdz się zobaczyć
Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
U mnie popołudnie przespane, strasznie mi twardnieje brzuch odkąd przyjechałam ze szpitala... nie pomaga nawet końska dawka magnezu... miałyście tak pod koniec ciąży? Mały się strasznie rozpycha, aż mnie to boli...
To normalne na końcówce.
Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość

My byliśmy z moimi rodzicami na kawce i ciachu w cukierni. Potem wpadła moja koleżanka z facetem zapraszać na ślub.
Ale fajne popołudnie.
Cytat:
Napisane przez RudaEwcia25 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tylko na chwilę,TŻ przeprosił,pogodziliśmy się i żeby było wesoło @się przyplątał a tam... jutro jedziemy na zakupy i nie będzie nas cały dzień ale Kostello jedzie z nami.Dziewczyny jak on się cieszył jak TŻta zobaczył i zaraz krzyczał "tata" będę jutro jak się jakoś ogarnę bo po prostu chcemy wykorzystać każdą chwilę
Super żejuż wszystko ok

U nas wczoraj byli teściowie.

Stary 2014-03-24, 10:01   #2150
Ziajka
Wtajemniczenie

Dzien dobry! Wczoraj taki leniwy dzień, że nawet nie wiem kiedy zlecial. Planowaliśmy chrzciny, na eazie to przeraża mnie to. 20 osób w domu do obsługiwania i Kubuś rozchwytywany z rąk do rąk. Zwłaszcza przez siostrę tżta , która ma adhd na punkcie dzieci. Czuję się bezpieczniej jak ją mam na oku, a tu nie da rady Chociaż poobijaliśmy się w trójeczkę, a brak spaceru tylko mi na dobre wyszedł, bo wreszcie przechodzi przeziębienie

Agabi to normalne, jesteście z tżtem zmęczeni i dlatego taka atmosfera jak się czujesz? Robisz ponownie crp?
Fajnie, że młoda cieszy się z siostry deszczowo ma być kilka dni a potem znów słońce. Akurat wyzdrowiejesz kochana i będziecie się z.Dżasminą lansować marynarskim ferari po mieście

Mysiu ty już w pracy? Ciężka pogoda dziś, niech Ci szybko zleci

Iza odwiedziny teściów to coś co tygryski lubią najbardziej

Stary 2014-03-24, 10:14   #2151
_Kluska_
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Gianka, odpiszę Ci już tutaj. Chciałabym sie z Tobą i Kluska spotkac jeszcze przed moim szpitalem ( idę 14kwietnia) - może sobota 5 albo 12 kwietnia. Ja się dostosuje do Was I przyjadę tam do Was, żebyś miała blisko do domku. Pomyślcie kiedy Wam pasi.
Ale czad
Ja się dopasuję, jak Giance pasuje

Cytat:
Napisane przez agabiwro Pokaż wiadomość
hej,

a ja wreszcie cieszę się życiem. Gorączki zero, cycek dzisiaj po około 30 minut. No zyć nie umierać. Jaśmina w łózeczku, coś tam sobie chrząka. Zaraz ją biorę do kąpieli...jedzenie i spanie. Ja też się muszę glebnąć na chwilę, bo pobudka dzisiaj przed 6. Kościół, obiad u rodziców i wróciliśmy po 18 do domu.
Super, że już dobrze ze zdrowiem a z tżtem przejdzie, oboje jesteści przejęci sytuacją, u niego jak widać niestety nie idzie to w parze z koncentracją na tym co robi ale to na pewno minie.

Cytat:
No w szoku jestem! Ostatni wpis o 21
No ja byłam tylko jakoś bez weny.
Cytat:
U nas wczoraj byli teściowie.
Fajnie a po szpitalu możecie już normalnie chodzić na spacery?

Hania chyba pokasłuje i nie wiem, lekarza umawiać? Zaglądać jejw to gardziołko?
Iza jak się u Was zaczęła choroba?
Dziś jeszcze musi iść na spacer bo tata wziął 2h wolne żebym mogła jechać do dentysty.

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-03-24, 10:25   #2152
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
ja przyznaje się bez bicia, że o 21 połozyłam się na drzemkę i tż obudził mnie po 23. Awantura, bo otworzyłam okno żeby przewietrzyć, zasnęłam i wychłodziłam ponoć mieszkanie. Dobra, sorry, nie zakładałam że tak odlecę...ale trzeba od razu z taką agresją do człowieka!!! potem przepraszał a ja płakałam bo wiecie i nas dopadł mały kryzys. Rozchodzimy się po mieszkaniu, nie ma czułości i tego czegoś. Wiem, oboje jesteśmy zmęczeni, i czasem wkurzeni, ja się go czepiam. No ale jak się nie czepiać: jest rozkojarzony i jak mówię coś do niego, to ewidentnie mnie nie słucha. Spuszcza roletę, to prawie kwiat z parapetu prawie ląduje na ziemi. Przykrywa dziecko kocykiem po samą brodę, i Mała sobie ten koc na twarz naciąga. Położył ją na poduszce, a ona się sturlała na kanapę, nawet nie wiedział bo zostawił ją samą.

tak ogólnie to hej
Kochana jestescie w nowej sytuacji życiowej.To normalne że jesteście zmęczeni i wybuchają kłotnie.
Cytat:

Dziś jeszcze musi iść na spacer bo tata wziął 2h wolne żebym mogła jechać do dentysty.
Byliśmy w sobote i w niedziele.Ale dziś chyba odpuścimy bo pogoda taka sobie nie chce zeby coś złapał.

Ja bym poszła do lekarza.U nas się zaczeło właśnie od kaszlu i lekkiego katarku.Gorączki nie było.

Stary 2014-03-24, 10:40   #2153
Ziajka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

Ale czad
Ja się dopasuję, jak Giance pasuje

Super, że już dobrze ze zdrowiem a z tżtem przejdzie, oboje jesteści przejęci sytuacją, u niego jak widać niestety nie idzie to w parze z koncentracją na tym co robi ale to na pewno minie.

No ja byłam tylko jakoś bez weny.

Klusia a to kaszelek normalny czy może z suchego powietrza?

Jak często kaszle to lepiej spradzić, ty tak nie zobaczysz a lekarz jak osłucha to będzie wiedział. A jak na ten spacer musi iść to ciepło ją ubierz i pieluszkę na buźkę , żeby nie wdychała zimnego powietrza. Żeby tylko Hanulki nie rozłożyło najlepiej niech spacer będzie od razu do lekarza

Iza lepiej odpuść spacer, my dzisiaj też raczej nie wyjdziemy. Czekam na mamę może zostanie z małym a ja wyskoczę na chwilę do lumpka w poszukiwaniu kurteczki dla Kubusia.

Stary 2014-03-24, 10:48   #2154
CoffeeHeaven
Zadomowienie

Cześć!

Ziajka - czuję ruchy i to jest najfajniejsze

Mysia - miłego dnia w pracy, pogoda paskudna

Ewcia - to dobrze, że już ok

Agabi - zdania są podzielone, chciałabym w końcu wiedzieć, nie mam imienia dla dziewczyny i wciąż mętlik jakby co

Dzięki dziewczyny za kciuki, co tydzień będą bardzo przydatne.
Pogoda tzw. "idź i nie wracaj", ratuje Nas dobra kawka i jakieś gorące rytmy z laptopa
Stary 2014-03-24, 10:59   #2155
_Kluska_
Zakorzenienie

Lila, Yss kciuki dla Was

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-03-24, 11:01   #2156
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CoffeeHeaven Pokaż wiadomość
Cześć!

Mysia - miłego dnia w pracy, pogoda paskudna

Dzięki!

Wiecie, że my mamy w tym roku 3 wesela
Marcel <3

Stary 2014-03-24, 11:08   #2157
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ziajka Pokaż wiadomość
Klusia a to kaszelek normalny czy może z suchego powietrza?

Jak często kaszle to lepiej spradzić, ty tak nie zobaczysz a lekarz jak osłucha to będzie wiedział. A jak na ten spacer musi iść to ciepło ją ubierz i pieluszkę na buźkę , żeby nie wdychała zimnego powietrza. Żeby tylko Hanulki nie rozłożyło najlepiej niech spacer będzie od razu do lekarza
na suche powietrze jej się zdarzało pokasływać. moim zdaniem teraz jest inaczej, tż też tak mówi
Cytat:
Wiecie, że my mamy w tym roku 3 wesela
wow, uwielbiam wesela kiedy pierwsze? wiesz, żebyś zdążyła skorzystać

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-03-24, 11:09   #2158
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
wow, uwielbiam wesela kiedy pierwsze? wiesz, żebyś zdążyła skorzystać
Pierwsze 2 maja, potem 21 czerwca i 27 września.
Marcel <3

Stary 2014-03-24, 11:15   #2159
agabiwro
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsze 2 maja, potem 21 czerwca i 27 września.
normalnie szaleństwo. Jakie się teraz prezenty daje młodej parze?

Po szpitalu od razu do pracy, czy jakieś L4 się należy?

Stary 2014-03-24, 11:36   #2160
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie szaleństwo. Jakie się teraz prezenty daje młodej parze?

Po szpitalu od razu do pracy, czy jakieś L4 się należy?
Ja zawsze daje kasę, chyba, że ktoś coś otwarcie sobie zażyczy

L4 na pewno Arletka pisała, że jej koleżanka co miała w tym samy szpitalu robione co ja będę miała dostała 2tyg.
Marcel <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości