|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Witam !
Jeden wieczór mnie nie było a Kluska juz w drugiej ciąży Kluska masz tempo, ślicznie napisałaś o Hanie Ja dzisiaj patrze na Kubusia i przeraża mnie jak czas szybko leci i jak on rośnie. Chciałabym nacieszyć się każdą chwilą na zapas. Ewcia super imprezkę zrobiłas. Tż wyluzował się, bo tak rzadko w domu, chciał świętować z Kostusiem, nie złość się na niego Coffee ale czas leci, maleństwo szaleje w brzusiu? Mysia rosołek jest pycha, a na spacer trzeba nawet jak deszcz tylko kalosze załóż ![]() Arletka od kiedy urodziła się Lenka to zaiważyłam, że bije z Twoich postów taka radość i szczęście A pępek odpadł po tygodniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ziajka Czas edycji: 2014-03-23 o 12:17 |
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko u nas pepek 6 dni ale tak szybko bo lampy wysuszyly.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie bo Dominik właśnie ostnio ciągle wkłada rączki do buzi.Jak poznać czy to głod czy chęc poznania świata?Jak wy to poznajecie jak wasze dzieciaczki są głodne?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Tak przestawiłam się w tym szpitalu, że teraz bez budzika o 6 wstaję.. Bo o tej godz mierzyli temperaturę i podłączali ktg... więc dzisiaj od 6 łażę i nie wiem co ze sobą zrobić.. Najpierw pozmywałam, o 6:30 zrobiłam sobie śniadanie, bo już strasznie głodna byłam Potem poszłam na spacer w okół domu i opadłam z sił po 10 minutach, więc teraz łóżko i nic już nie robię ![]() Czekam aż kurczak się odgrzeje w piekarniku, bo umieram z głodu... Ewciu cieszę się, że imprezka udana Coffee za 21 tydzień ![]() Kluska mam nadzieję, że TŻ w końcu zmądrzeje I gratulacje dla Hanulki za 3 miesiące Arletko super sobie radzisz, cieszę się, że Lenka jest taka kochana
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja dzis wyspana moja dzidzia chyba dorasta spi ladnie w nocy budzi sie co 4h na jedzonko i dalej kima w ogole jest taka kochana no moglbym ja calowac non stop Kluska o matko druga ciaza a sen oznacza dobre wiadomosci wiec czekaj Hania juz 3 mies skonczyla alez leci ten czas, brawo dla was za ten czas , widze ze i twoja corcia to juz oczko w glowie mamusi![]() Ewciu super ze imprezka udana i jakie prezenty swietne Kostus dostal nie dziwne ze szczesliwy ![]() Arletko ja sama nie wiem mala robi i kupki po kazdym w sumie jedzeniu i baczki puszcza tylko ma takie prezenia podnoszenie nozek i wtedy jej pomagamy troche i zawsze sie to konczy albo kupka albo pierdami.moja tez dupola odpazyla dwa dni ja w krochmalu wykapalam i jest ok.ale dady nie uzywam w koncu tylko pampersy i moja nie moze chusteczek nawilzanych tykko przegotowana woda ja wycieram, juz wszystkie chusteczki sprawdzilam i po kazdych jest od razu wysypka na dupce:/ ale wygodnie mi z ta woda wiec jest dobrze. Lila odpoczywaj kochana ty nic nie rob tylko zajadaj ![]() Yss brawo za zakupki ![]() Mysiu pozniej zajrze przez komp zobacze czy odp;* Iza ja wlasnie po raczkach w buzi poznaje ze juz pora jesc , moja jak jest glodna to tak ssie paluchy lapczywie. Mamy dzis znajomych po poludniu tz sprzata a ja lezakuje pije herbatke lakt i zajadam herbatniki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Wczoraj moja panna sie prezyla , wzielam ja na przewijak gmeram przy pupie i jak poszla torpeda to tak moja reka zalana , trysnelo na sciane i splynelo przewijakiem na podloge ;D lozeczko mam tak ulozone ze stoi przy scianie bokiem i od sciany jest przewijak a na scianie od tych jej strzalow mam juz mozaike takze malowanie natryskowe mi funduje moja gwiazda, a najlepsze ze ja patrze na nia po akcji a ona lezy z bananem na twarzy![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Arletko u nas pepk odpadl po 10 dniach ale w koncu dzialal spiytusem bo podchodzil krwia nie chcial sie suszyc dopiero po spiku bylo ladnie , choc do dzis czasem zbieram troche krwi. Coffee gratki za 21tc ale leci ten czas!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A że jest głodna nie wiem w sumie jak poznaje. Jak się robi marudna ok 2-3 h po jedzeniu to daję cyca ale fakt, że czasem je tak naprawdę a czasem tylko ciumka. Ostatnio też przy piersi się denerwuje i rzuca (tu też stawiam na zęby...) Co ile teraz Domiś je? Teoretycznie powinno być coraz mniej karmień a w dzień nadal często po 2h karmię
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
gianna to cię panna niezle zrobiła, ładna mozaika???
![]() no ja tym octeniseptem pryskam ale jakos nie chce sie zasuszyc ten pepulek.2 czasem 3 razy dziennie pryskam i jakos słabo. nic jutro jedziemy do przychodni na wazenie to zapytam o niego. a jak krochmal robisz? do wody jakos na oko mąki sypiesz? ziajka macierzyństwo to samo szczeście! jestem niesamowicie szczesliwa ze spełnia się moje największe marzenie!:-D lila ja nie miałam problemu z przestawieniem sie na spanie domowe,tez dlatego ze 10 dni szpitalnych mnie wykończyło,a tez ze mam córcie do której wstaje w nocy to inaczej się spi. tz zdziwiony ze w dzień nie spie. choc wczoraj uciełam drzemke 15 minutowa. a ty odpoczywaj duzo,nie przemeczaj sie. bylismy na spacerku kilka minut-jaka to frajda wyjsc z wózkiem,ciesze sie jak małe dziecko ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- dziewczyny udało mi się dodac fotke do albumu,tylko taka z tel, bo z aparatu mam za duzy rozmiar.
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też ostatnio tak robi że się rzuca przy cycu ![]() W ciągu dnia je co 2-3 h.W nocy różnie najczęściej budzi się po 5-6h.Choć dziś przespał od 20:00 dp 5:00
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy na basenie i pamiętam jak się pływa ![]() Wracając weszliśmy do biedronki i kupilismy krzesełko do wanny za 16zł. Ciekawe jak się sprawdzi. Mama mówiła, że w tesco są promocje ciuszków dziecięcych, chyba się przyjadę wieczorem bo kombinezon misiowy jest przymały a wiosny chyba jeszcze kawałek sama nie wiem czy kupować.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-03-23 o 18:02 |
|
|
|
|
#2140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kluska fajne po południe ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Kluseczko cieszę się, że TŻ dotrzymał słowa i zabrał żonkę na basen
![]() Ale Wam zazdroszczę tych Waszych skarbków, wszystkie takie kochane i grzeczne, oj ciekawe jaki będzie mój Mały ![]() U mnie popołudnie przespane, strasznie mi twardnieje brzuch odkąd przyjechałam ze szpitala... nie pomaga nawet końska dawka magnezu... miałyście tak pod koniec ciąży? Mały się strasznie rozpycha, aż mnie to boli...
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Gianka, odpiszę Ci już tutaj. Chciałabym sie z Tobą i Kluska spotkac jeszcze przed moim szpitalem ( idę 14kwietnia) - może sobota 5 albo 12 kwietnia. Ja się dostosuje do Was Ziajka, jak dzisiaj zatoki? Ruda, kochana chyba odpoczywasz. Cieszę sie tz Arletko, na pewno taki spacerek z Lenką to mega frajda My byliśmy z moimi rodzicami na kawce i ciachu w cukierni. Potem wpadła moja koleżanka z facetem zapraszać na ślub.
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam 3 miesiące jak mi wyszły pierwsze zęby, i to tak słabe, że od razu się popsuły
Lila, mi brzuch twardniał do połowy 8 miesiąca. Potem odpuściło, ale chyba dlatego, że odpuściłam aktywności. Aaa i jeszcze muszę Wam powiedzieć, że dziś przeszłam na pieluchy w rozmiarze 3
|
|
|
#2144 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
a ja wreszcie cieszę się życiem. Gorączki zero, cycek dzisiaj po około 30 minut. No zyć nie umierać. Jaśmina w łózeczku, coś tam sobie chrząka. Zaraz ją biorę do kąpieli...jedzenie i spanie. Ja też się muszę glebnąć na chwilę, bo pobudka dzisiaj przed 6. Kościół, obiad u rodziców i wróciliśmy po 18 do domu. Kluska, Iza, Ziajka jakie te Wasze bąble już "dojrzałe". Heh no czas leci jak diabli, ledwo się dzień zaczyna, a już kończy. Kluska, fajnie że się wybaseniłaś. Z tą ciążą, to może "ukryte pragnienia" ![]() Iza, dobrze słyszeć, że Domiś wrócił do dawnej formy. Teraz to już tylko cieszyć się wspólnymi chwilami. Lila, nic się nie martw. Na położnictwie byłam w sali z dziewczyną z synkiem z hipotrofią, urodziła wcześniej i zostało tylko tycie małego. No fakt że była 2 tygodnie po porodzie w szpitalu, ale dramatu nie było. Mały powoli przybierał, ale przybrał i wyszli. Mysiu, już za chwilę 15 kwietnia. Wyszalej się Kochana, bo to wszystko trzeba będzie ukrucić Coffee, jeszcze trochę i będzie hasło:" dziewczyny, wody mi odeszły jadę na porodówkę". Ciekawe, co to za lokator ![]() Yss, wszystko będzie dobrze...trzymam mocno kciuki. Arletko, super sobie radzisz. Tylko ja taka fujara. Ruda, no tż jest na krótko i pewnie sam nie wie za co się brać, żeby się wszystkim nacieszyć. Najważniejsze, że impreza się udała. Kosta ma super prezenty!!!
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja tylko na chwilę,TŻ przeprosił,pogodziliśmy się i żeby było wesoło @się przyplątał
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysiu posmarowałam na noc zatoki wickiem i dzis juz duzo lepiej. Dziękuję
Ale fajne po południe mialaś. Kluska właśnie tego się obawiam, że te wczesne zęby są za słabe. Oby Hanula tego po mamie nie odziedziczyła. Nie mówiąc już o tym jakie karmienie musi być wtedy fajne, kiedy chapsnie Cię taki wampirek ![]() I brawo za 3pampków ![]() Agabi cieszę się,że wreszcie odpuściła gorączka. Patrz jak nie wiele do szcześcia potrzeba. Wreszcie możecie cieszyć się Jaśminką ze sobą Lila odpoczywaj, leń się i relaksuj a dzidzia niech grzecznie siedzi w brzuszku i rośnie Kubula po południu to chyba zwariował z tym gryzieniem,atakował wszystko co chwilę chciał cycka ale widac było,.że nie je tylko potrzebuje ssania.Deszczowo dzisiaj i nie poszliśmy na spacer Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
No w szoku jestem! Ostatni wpis o 21
![]() Cześć.
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
ja przyznaje się bez bicia, że o 21 połozyłam się na drzemkę i tż obudził mnie po 23. Awantura, bo otworzyłam okno żeby przewietrzyć, zasnęłam i wychłodziłam ponoć mieszkanie. Dobra, sorry, nie zakładałam że tak odlecę...ale trzeba od razu z taką agresją do człowieka!!! potem przepraszał a ja płakałam bo wiecie i nas dopadł mały kryzys. Rozchodzimy się po mieszkaniu, nie ma czułości i tego czegoś. Wiem, oboje jesteśmy zmęczeni, i czasem wkurzeni, ja się go czepiam. No ale jak się nie czepiać: jest rozkojarzony i jak mówię coś do niego, to ewidentnie mnie nie słucha. Spuszcza roletę, to prawie kwiat z parapetu prawie ląduje na ziemi. Przykrywa dziecko kocykiem po samą brodę, i Mała sobie ten koc na twarz naciąga. Położył ją na poduszce, a ona się sturlała na kanapę, nawet nie wiedział bo zostawił ją samą.
tak ogólnie to hej u mnie deszczowo. Tż jedzie z samochodem do naprawy, a my do mnie do pracy podpisać papiery. I dzień zleci. Ziajka, już widzę Kubula jak przeprowadza niemowlęcy atak na przedmioty dzisiaj mam szansę na prowadzenie wózka, ale znowu ta pogoda. Wczoraj byliśmy z pasierbicą na mszy. Następna do pchania wózka, ale cieszy się z siostry bardzo. W sobotę ma do nas przyjść, no pod warunkiem, że będzie zdrowa.
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-03-24 o 09:38 |
|
|
|
#2149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
![]() U nas wczoraj byli teściowie.
||||
|
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry! Wczoraj taki leniwy dzień, że nawet nie wiem kiedy zlecial. Planowaliśmy chrzciny, na eazie to przeraża mnie to. 20 osób w domu do obsługiwania i Kubuś rozchwytywany z rąk do rąk. Zwłaszcza przez siostrę tżta , która ma adhd na punkcie dzieci. Czuję się bezpieczniej jak ją mam na oku, a tu nie da rady
Agabi to normalne, jesteście z tżtem zmęczeni i dlatego taka atmosfera Fajnie, że młoda cieszy się z siostry deszczowo ma być kilka dni a potem znów słońce. Akurat wyzdrowiejesz kochana i będziecie się z.Dżasminą lansować marynarskim ferari po mieście Mysiu ty już w pracy? Ciężka pogoda dziś, niech Ci szybko zleci Iza odwiedziny teściów to coś co tygryski lubią najbardziej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Ja się dopasuję, jak Giance pasuje Cytat:
a z tżtem przejdzie, oboje jesteści przejęci sytuacją, u niego jak widać niestety nie idzie to w parze z koncentracją na tym co robi ale to na pewno minie. No ja byłam tylko jakoś bez weny.Fajnie a po szpitalu możecie już normalnie chodzić na spacery?Hania chyba pokasłuje i nie wiem, lekarza umawiać? Zaglądać jejw to gardziołko?Iza jak się u Was zaczęła choroba? Dziś jeszcze musi iść na spacer bo tata wziął 2h wolne żebym mogła jechać do dentysty.
||
|
|
|
#2152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym poszła do lekarza.U nas się zaczeło właśnie od kaszlu i lekkiego katarku.Gorączki nie było.
||
|
|
|
#2153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak często kaszle to lepiej spradzić, ty tak nie zobaczysz a lekarz jak osłucha to będzie wiedział. A jak na ten spacer musi iść to ciepło ją ubierz i pieluszkę na buźkę , żeby nie wdychała zimnego powietrza. Żeby tylko Hanulki nie rozłożyło najlepiej niech spacer będzie od razu do lekarza ![]() Iza lepiej odpuść spacer, my dzisiaj też raczej nie wyjdziemy. Czekam na mamę może zostanie z małym a ja wyskoczę na chwilę do lumpka w poszukiwaniu kurteczki dla Kubusia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Ziajka - czuję ruchy i to jest najfajniejsze ![]() Mysia - miłego dnia w pracy, pogoda paskudna ![]() Ewcia - to dobrze, że już ok Agabi - zdania są podzielone, chciałabym w końcu wiedzieć, nie mam imienia dla dziewczyny i wciąż mętlik jakby co Dzięki dziewczyny za kciuki, co tydzień będą bardzo przydatne. Pogoda tzw. "idź i nie wracaj", ratuje Nas dobra kawka i jakieś gorące rytmy z laptopa
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Lila, Yss kciuki dla Was
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, że my mamy w tym roku 3 wesela
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow, uwielbiam wesela
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze 2 maja, potem 21 czerwca i 27 września.
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
normalnie szaleństwo. Jakie się teraz prezenty daje młodej parze?
Po szpitalu od razu do pracy, czy jakieś L4 się należy?
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
L4 na pewno
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Potem poszłam na spacer w okół domu i opadłam z sił po 10 minutach, więc teraz łóżko i nic już nie robię 
I gratulacje dla Hanulki za 3 miesiące
moja dzidzia chyba dorasta spi ladnie w nocy budzi sie co 4h na jedzonko i dalej kima
a sen oznacza dobre wiadomosci wiec czekaj 

najlepiej niech spacer będzie od razu do lekarza