|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
![]() Cytat:
Chodzi mi oczywiście o łatwość zmywania, bo orzech włoski bardzo ładnie mi włosy dociąża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45726200]Post pod tytułem dlaczego nie pasuje mi grzywka i dlaczego noszę ją spiętą. Włosy troszeczkę wilgotne po suszeniu dyfuzorem.[/QUOTE] Ależ Ty masz kręcioły
|
||||||
|
|
|
#3332 |
|
Raczkowanie
|
kqq, coś mi się wydaje, że mamy podobne włosy - kolor i skręt. Chociaż Tobie bardziej się kręcą i masz ich duuużo więcej
|
|
|
|
#3333 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Denerwuje mnie to, że większość fryzjerek od razu włosy pod wodę i zaczynamy ciachanie. Później tną jakby były proste najwyżej razem się pośmiejemy![]() kqq masz ty skręt ![]() wojownicza ksiezniczka wskoczyłam do Ciebie na blog, żeby sobie włoski przypomnieć, no i sobie przypomniałam
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2014-03-24 o 14:13 |
|||||
|
|
|
#3334 |
|
Kazar Lady
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45726200]Post pod tytułem dlaczego nie pasuje mi grzywka i dlaczego noszę ją spiętą.
Włosy troszeczkę wilgotne po suszeniu dyfuzorem. :edit: Dodaję ze spiętą grzywką i doschnięte(trzecia fota).[/QUOTE] ale kręciołki |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zamiennik żelu pomarańczowego ISANA
polecam zielony żel z lidla
|
|
|
|
#3336 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zamiennik żelu pomarańczowego ISANA
W takim razie jutro wycieczka do Lidla
![]() dziękuję ;* ps. ktoś coś jeszcze?
|
#3337 | |
|
Raczkowanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45726200]Post pod tytułem dlaczego nie pasuje mi grzywka i dlaczego noszę ją spiętą.
Włosy troszeczkę wilgotne po suszeniu dyfuzorem. :edit: Dodaję ze spiętą grzywką i doschnięte(trzecia fota).[/QUOTE] Oo ja! Śliczne kręcioły! Cytat:
Nigdy nie wyszłam zadowolona od fryzjera, zawsze było jakieś ale, a jak obcinam się sama, to po pierwsze - kasy nie tracę, po drugie - jak chcę ściąć 2 cm, to przeważnie ścinam 1,5, a nie 5 To ja mam jakiś skalp z żelaza, nic mnie jeszcze nigdy nie podrażniło, a od miesiąca wcieram alkoholowe wcierki, Jantar też mi nic nie zrobił, nigdy łupieżu nawet nie miałam - chyba to jest ten jeden jedyny mocny punkt mego włosia! ![]() To ja tak dzisiaj jako ciekawostkę wrzucam zdjęcie odpowiadające na pytania: "Co ty chcesz od swoich włosów?" ^^ Jak ich nie ugniotę i nie zwiąże jakoś sensownie na noc, to rano mam o takie coś: ciężko to opisać, mam nadzieję, że zdjęcie powie dużo więcej, niż ja sama
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olej sezamowy jest u mnie cudny, arganowy nie
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Skalp też mam żelazny, przybijam piątkę więc ![]() Ocho, wywijasy na wszystkie strony świata ;D ja tak mam jeśli zwiążę je bo się odgniatają.. ale problem rozwiązuje zmoczenie wodą, przeczesanie, wygniecenie i ta da. Najbardziej mnie wkurza jak takie rogi sie robią z grzywki przykładowo i zamiast do środka na okrągło to tak na zewnątrz krótkie kosmyki są i człowiek wygląda jak diabeł z rogami |
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę cenę, jak już wyolejuję mój z pestek winogron, to zabiorę się za sezamek mam nadzieję, że na moich włosach też będzie tak fajnie, jak u Ciebie - może naprawdę mamy podobne włosiska, tylko Twoje mają nieporównywalnie większy skręt? ;DCytat:
![]() U mnie na takie coś nic nie działa, bo jak się już raz wywinie, to tak do następnego mycia zostaje (no chyba, żebym je tak całkiem zmoczyła, ale na to zazwyczaj nie mam czasu rano) zazdroszczę diabełka bo u mnie to co najwyżej efekt piorunochrona na końcach mogę uzyskać, a u góry nic się nie dzieje Myślicie, że takie długie i leniwe fale jak moje będą "częstsze" przy dłuższych włosach, czy wtedy już się całkiem rozprostują pod własnym ciężarem? :P Bo ciekawi mnie, czy na moich marudach jest w ogóle możliwy większy naturalny skręt, czy moje nikłe falki to wszystko, co mogę uzyskać. Dziś po raz pierwszy użyłam Joaśki b/s jako odżywki pod olej - mięciuśko
|
|
#3341 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a chciałabym zużyć. I na ile nakładalas? Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wprowadziłaś już keratynę hydrolizowaną, bo moje po tym dostały kopa do skrętu Spróbuj sezamka jak gdzieś znajdziesz, ciekawa jestem, jak się u Ciebie spisze
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wpadłam właściwie zapytać, czy spray z jantara (nie wcierka) daje coś więcej włosom przy reanimacji rano niż woda z odrobiną odżywki? Bo się zastanawiam czy zamówić na dozie, przy okazji robienia zakupów dzieciowo-ząbkowych ...
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i niektóre maski bingo ![]() Chyba też któreś maski czy odżywki gliss kura ją mają, ale słabo się orientuję, bo nie używam
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Gliss kury to akurat mają jej bardzo dużo, najwiecej chyba czarna seria, ale w każdej coś jest
|
|
#3346 | |
|
Kazar Lady
|
w różowej artiste
Cytat:
namówiłyście mnie na sezam pacnę na łepek
|
|
|
|
|
#3347 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3349 |
|
Moderator
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...enerujaca.html chyba to bo innej białej maski z gliss kur nie widziałam, poza tym dawno to było. Akurat za czasów gdy to już używałam odzywek to zawsze gliss kurów, tego z masłem shea na zmianę z oil nutrive, raz miałam czarnego. Ale śmiało mogę stwierdzić, że mimo słabej wtedy pielęgnacji włosy wcale złe nie były, nie rozdwajały się i były całkiem fajne, więc jakiegoś gliss kura zawsze w domu mam.
W tej chwili posiadam serię volume szampon+ odżywka, białą odżywkę i jeszcze żółtego z olejkami bo tanie są tu jak barszcz ze schwarzkopf lubie też szampon dla dzieci i odżywki schauma.
|
|
|
|
#3350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie chyba mają keratynę hydrolizowaną, czasem w towarzystwie jedwabiu, z tego co kojarzę. Cytat:
|
||
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...neracyjna.html |
|
|
|
|
#3353 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45727453]Grzywkę noszę zawsze spiętą. Tutaj tak tylko spróbowałam jakbym wyglądała.[/QUOTE]
Myślę że jak zapuścisz to będzie idealnie Wiem, ale nie narzekałabym gdyby nie fakt, że moje włosy już były dłuższe i był taki skręt że ho ho spiralki miałam na końcach długości 10 cm minimum i to takie spiralki idealne, na wszystkich włosach, a teraz wyglądają tak jakby bardzo chciały się kręcić te końce a nie mogły. Dlatego właśnie marudzę, narzekam bo nie wiem co jest... Cytat:
Ja mam taką fryzjerkę, że też łeb moczy, ale ścina patrząc na skręt czyli jeśli końcówki obcina to normalnie jak końcówki, a jeśi cieniuje to patrzy na zagięcia loczków i ścina w zagięciach dodatkowo i na bardzo krótko bo mogą być za krótkie. Suszy i po wysuszeniu sprawdza czy dobrze są docięte jak nie do docina na sucho resztę ![]() Cytat:
Cieszę się i dziękuję Niedługo wrzucę aktualizację włosków więc zapraszam do oglądania będzie trochę zdjęć
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 2 odlewki masek gliss kura, kaszmirową shea carhmere i tą oil nutritive z olejami. Zobaczymy niedługo, jak się spiszą
|
|
|
|
#3355 |
|
Kazar Lady
|
powiedz coś więcej, bo już mam ochote go kupić
|
|
|
|
#3356 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
moje wlosy juz zaczely sie troche zmieniac mam nadzieje, ze efekt bedzie tak super jak chce zeby byl Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3358 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Kurczę, ja chyba też mam przeproteinowane.. albo przesuszone. Bo po przeproteinowaniu mam skręt, tlyko to włosię takie sztywne mocno i trzeba nawilżyć i wracaja do normy szybko. A teraz mam takie rozpulchnione i nic nie chcą chłonąć, takie niby sztywne i mocno uniesione są i sztucznie błyszczą, że niby gładkie ale jakby puste, fe fe. Robi mi sie tak po nafcie, rycynowym amli w proszku, jeszcze kiedyś po farbie... wiec przesusz chyba po odżywce z keratyną tym razem, a takie ładne już były, uuuuch szkoda że magia silikonów już u mnie nie działa, co za ból ^^będę musiała do olejowania wrócić coś mi sie zdaje i wszystko powoli i stopniowo, bez szaleństw. Moze znormalnieją bo pół roku bhd to przesada..
|
|
|
|
|
#3359 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
śliczne!Cytat:
![]() Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45726200]Post pod tytułem dlaczego nie pasuje mi grzywka i dlaczego noszę ją spiętą. Włosy troszeczkę wilgotne po suszeniu dyfuzorem. :edit: Dodaję ze spiętą grzywką i doschnięte(trzecia fota).[/QUOTE] może zapuść tą grzywkę? ale kręciołki!!!! Cytat:
prawda! a i nie każdy wie jak ścinać kręcone... najczęściej poprostu biorą te nożyczki do degażowania. Żenada. |
|||||
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

W świetle dziennym robiłam zdjęcie tym razem.
Chodzi mi oczywiście o łatwość zmywania, bo orzech włoski bardzo ładnie mi włosy dociąża
Zobaczymy co to za cud.

taaa... marzyć można
. A tak lubiłam starego Jantara...

a chciałabym zużyć. I na ile nakładalas?