Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 12:55   #4771
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

etusiaaa ja mam problem ze szkola rodzenia bo takie darmowe jak są to jest bardzo mało godzin i sa np tylko 3 spotkania,co wg mnie jest baaaaaaaaaaaardzo malo,a znalazlam super szkole rodzenia gdzie jest w sumie 36h,swietny program ale 350zl a ja nie mam tyle kasy no chyba ze spadnie mi z nieba

widze ze nikt mi nie pomoze umyć tej lodowki

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:56   #4772
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
chyba za blisko teściowie mieszkają rozumiem, że na emeryturze, że mają tyle czasu?:

Teść ma firmę wiec kilkoro ludzi robi dla niego a teściowa nigdy nie pracowała... Poszli juz ... Mieszkają 15km od nas a jednak codziennie sa no moze 5 razy w tygodniu. Teść dzisiaj pobił teściowa w gadce. Ostatnio mówiliśmy, ze musimy pomalować 2 ściany bo wszystkie białe wiec jest za jasno i dostałam dzisiaj wykład, ze jesteśmy leniwi bo nie malowalismy jeszcze, po drugie teść potrzebował trochę wody i chciał wiaderko to mu dałam wodę w misce i wykład, ze w domu powinno być wiaderko, ostatnio dostali kawę w dwóch rożnych kubkach to wykład, ze powinnam mieć zestaw obiadowy cały taki sam no i jeszcze wykład, ze oglądam TVN zamiast niemieckie kanały a żyje w De i powinnam szlifować język zapytałam wiec dlaczego oni oglądają tylko Pl kanały i żyją tu 20 lat a ja lepiej od nich mowię po niemiecku to powiedzieli, ze sa za starzy na naukę i nie wytrzymałam i powiedziałam, ze czas najwyższy zaakceptować, ze każdy człowiek żyje inaczej, ma inny gust (bo potrafią powiedzieć mi ze nie mam gustu jak mowię ze chce coś tam do domu), ze każdy robi co chce i ze to ze oni jakoś tam żyją nie znaczy, ze tak ma być i każdy musi tak robić... No to coś tam dodali od siebie i poszli

Szkoda tylko, ze mi ryja beret jak TŻ jest w pracy... Juz mu powiedziałam przed chwila, ze to juz przesada i czuje sie jakby mi do domu wpadała jakaś kontrola z pomocy społecznej czy czegoś takiego... Sprawdzić czy sobie radzimy czy moze np zabrać nam mieszkanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:08   #4773
Aliszcze
Zakorzenienie

aisa84, rzeczywiscie Ty masz kontrolę teściów współczuję

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:17   #4774
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Teść ma firmę wiec kilkoro ludzi robi dla niego a teściowa nigdy nie pracowała... Poszli juz ... Mieszkają 15km od nas a jednak codziennie sa no moze 5 razy w tygodniu. Teść dzisiaj pobił teściowa w gadce. Ostatnio mówiliśmy, ze musimy pomalować 2 ściany bo wszystkie białe wiec jest za jasno i dostałam dzisiaj wykład, ze jesteśmy leniwi bo nie malowalismy jeszcze, po drugie teść potrzebował trochę wody i chciał wiaderko to mu dałam wodę w misce i wykład, ze w domu powinno być wiaderko, ostatnio dostali kawę w dwóch rożnych kubkach to wykład, ze powinnam mieć zestaw obiadowy cały taki sam no i jeszcze wykład, ze oglądam TVN zamiast niemieckie kanały a żyje w De i powinnam szlifować język zapytałam wiec dlaczego oni oglądają tylko Pl kanały i żyją tu 20 lat a ja lepiej od nich mowię po niemiecku to powiedzieli, ze sa za starzy na naukę i nie wytrzymałam i powiedziałam, ze czas najwyższy zaakceptować, ze każdy człowiek żyje inaczej, ma inny gust (bo potrafią powiedzieć mi ze nie mam gustu jak mowię ze chce coś tam do domu), ze każdy robi co chce i ze to ze oni jakoś tam żyją nie znaczy, ze tak ma być i każdy musi tak robić... No to coś tam dodali od siebie i poszli

Szkoda tylko, ze mi ryja beret jak TŻ jest w pracy... Juz mu powiedziałam przed chwila, ze to juz przesada i czuje sie jakby mi do domu wpadała jakaś kontrola z pomocy społecznej czy czegoś takiego... Sprawdzić czy sobie radzimy czy moze np zabrać nam mieszkanie

Oja czytam i współczuję. Jak się można tak wpieprzac.? A Twój tż Ci wierzy, że tak Ci gadają cały czas? Może by z nimi pogadal żeby już dali spokój? Chociaż pewnie probowalas juz wszystkiego. Przecież już bez przesady żeby wszystko tak krytykować a sami to chodzące ideały

<3

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
etusiaaa ja mam problem ze szkola rodzenia bo takie darmowe jak są to jest bardzo mało godzin i sa np tylko 3 spotkania,co wg mnie jest baaaaaaaaaaaardzo malo,a znalazlam super szkole rodzenia gdzie jest w sumie 36h,swietny program ale 350zl a ja nie mam tyle kasy no chyba ze spadnie mi z nieba

Dawaj ja Ci pomogę :-D

<3
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:24   #4775
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
a ja wczoraj pół dnia w szpitalu.........
Jestem przywiązana do łóżka i nie wiadomo na jak długo..A im ciąża będzie większa tym może być gorzej. Jestem załamana. Ból w krzyżu. Do tego stopnia że nie byłam w stanie się ruszyć. Tata znosił mnie ze schodów i niósł do samochodu...a w szpitalu na wózku. To był koszmarny ból do tego stopnia że wyłam z bólu... Zdiagnozowano lumbago. i nic z tym zrobić się nie da Także leżę i kwiczę...dosłownie...bo każdy ruch sprawia ból, dojście do toalety jest po ścianach na wpół zgięta
Oj wspołczuję
Wiem co to bol plecow i krzyża i co to znaczy jak sie juz płacze z niemocy. Dobrze, że przynajmniej u mnie to normalny ból a nie lumbago.
Leż sie niczym nie przejmuj

Witam

A jutro ..... mam wizytę u gina

A na obiad zeżarłam placki ziemniaczane

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:25   #4776
Latte88
Zakorzenienie

[QUOTE=Latte88;45727482]Oja czytam i współczuję. Jak się można tak wpieprzac.? A Twój tż Ci wierzy, że tak Ci gadają cały czas? Może by z nimi pogadal żeby już dali spokój? Chociaż pewnie probowalas juz wszystkiego. Przecież już bez przesady żeby wszystko tak krytykować a sami to chodzące ideały

<3

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Dziewczyny tez tak macie że się mocniej pocicie? Ja może mokra nie.jestem ale czuje na sobie taki inny zapach, Kuba mówi ze samiczy ;-) i nie wiem czy to normalne

<3
Stary 2014-03-24, 13:33   #4777
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina, ja coś czuję,że z tymi planszówkami to u nas chwilowy zapęd Ale wolę żeby moje dziecko się rozwijało na grach planszowych i komputerowych,więc coś będziemy musieli myśleć
Powiem Ci z tego co tak obserwuje,że te mamuśki mi znajome,które w sumie nawet nigdy nie lubiły dzieci i się ich bały są moim zdaniem teraz najfajniejszymi mamami jakie znam Jak Cię ktoś rzuci na głęboką wodę to wszystkiego się nauczysz

Miminek,mam nadzieję,że jednak się ułoży między wami. Matka to zawsze matka. Poczekaj aż emocje opadną

aisa84,jak już mówiłam: teściowie nie składają wizyty tylko wizytacje i tak jest niestety w wielu małżeństwach...
To jak teściu taki mądry to niech maluje i kupi wam cały zestaw obiadowy Pogadaj ze swoim Tż żeby z nimi pomówił na temat tych wizyt. Albo zamykaj drzwi i udawaj,że Cię nie ma

Latte,ja też jakoś się mocniej pocę,ale zapachów na szczęście przy tym nie wydzielam. Jeszcze

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:36   #4778
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

o to mało u mnie to trwa 6 tygodni po 2 spotkania w tygodniu
u mnie też są płatne ale to takie prywatne kursy i tez kosztuja ok 300zł za ta kase to wole cos dzieciaczkowi kupic

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:39   #4779
201610121609
Konto usunięte

[QUOTE=Latte88;45727648]
Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Oja czytam i współczuję. Jak się można tak wpieprzac.? A Twój tż Ci wierzy, że tak Ci gadają cały czas? Może by z nimi pogadal żeby już dali spokój? Chociaż pewnie probowalas juz wszystkiego. Przecież już bez przesady żeby wszystko tak krytykować a sami to chodzące ideały

<3

Dziewczyny tez tak macie że się mocniej pocicie? Ja może mokra nie.jestem ale czuje na sobie taki inny zapach, Kuba mówi ze samiczy ;-) i nie wiem czy to normalne

<3

TŻ wierzy i sam nie ma do nich cierpliwości i normalnie miedzy nimi to juz wyzwiska lecą i on mowi, ze pozmieniamy nr tel i koniec i w ogóle ale oni nie przyswajają informacji żadnych. Jedna z dwóch sióstr TŻ urwała z nimi kontakt na ponad rok bo nie wytrzymywala... Kontakt odnowili a oni nadal jej robią wykłady, ze np za długo śpi

A tak poza tym to czuje sie bardzo dobrze i dzidzia sie tam rusza raz bardziej, raz mniej a za tydzień 1 kwietnia wizyta i mam nadzieje, ze pokaże co skrywa w kroku
Ostatnio niestety za dużo ruchów było a teraz to juz będzie w sumie 18 tydzień wiec juz chyba czas najwyższy pokazać co sie ma :P
No i pojutrze przyjedzie do nas do De moja mama całkiem inna kobita niż teściowie wiec przez całe 9 lat związku z TŻ nie doprowadziliśmy do spotkania mojej mamy z jego rodzicami bo zgodnie twierdzimy, ze to kiepski pomysł tak zderzać ze sobą dwa światy :P

A w szafce znalazłam zupkę chińska i właśnie dochodzi do siebie i juz sie za nią zabieram

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:47   #4780
małaPaulina
Wtajemniczenie

Latte88 dzieki,jedna dobra mamuska hehe
juz sie troche za nią wzielam bo przeciez az wstyd

Ja sie zaczelam bardzo pocic pod pachami na samym poczatku ciazy juz w styczniu,normalnie nie wiedzialam co sie dzieje... teraz mam problem z cipskiem kupilam chusteczki do higieny intymnej i uzywam ich w ciagu dnia,pomijajac to ze zawsze sie myje zelami do higieny intymnej

Stary 2014-03-24, 13:49   #4781
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
a ja wczoraj pół dnia w szpitalu.........
Jestem przywiązana do łóżka i nie wiadomo na jak długo..A im ciąża będzie większa tym może być gorzej. Jestem załamana. Ból w krzyżu. Do tego stopnia że nie byłam w stanie się ruszyć. Tata znosił mnie ze schodów i niósł do samochodu...a w szpitalu na wózku. To był koszmarny ból do tego stopnia że wyłam z bólu... Zdiagnozowano lumbago. i nic z tym zrobić się nie da Także leżę i kwiczę...dosłownie...bo każdy ruch sprawia ból, dojście do toalety jest po ścianach na wpół zgięta
Współczuję... Ale Ci się przydarzyło. Trzymaj się

Cytat:
napisałaś o nosidełku, dobre jest? bo ja przy pierwszym dziecku nie miałam ani chusty ani nosidełka. A teraz się zastanawiam, czy jednak nie kupić. Warto z Twojego punktu widzenia?
Teraz mamy takie - tylko niebieskie ;-) http://tablica.pl/oferta/nosidelko-n...8-ID4zkEn.html
Chcemy pochodzić, czy po górach, czy lasach to ma się przydać. Wtedy warto. Jak mało czasu spędzacie na takich wyprawach, to można wypożyczyć za 15-20zł/dzień w sklepach sportowych takie dobre, wygodne, z moskitierą i folią przeciwdeszczową. A na co dzień wózek się nada.
Wcześniej dostaliśmy od ciotki coś takiego podobnego: http://allegro.pl/nosidelko-dla-dzie...069219353.html ale było niewygodne - szelki wbijały się w ciało, nie wiem jak było w nim córce... Mało go używałam - jakieś szybkie zakupy, żeby mieć wolne ręce i w zasadzie tyle. Na wyjazd wakacyjny stwierdziliśmy, że córce będzie niewygodnie i gorąco (usztywniony plastikiem). Zawsze chciałam nosić w chuście, ale nie wyszło

Cytat:
A w ogole bylismy u znajomych w sobote,gdzie dziewczyna jest w ciazy i maja juz 6letnia corke i tak sie zastanowilam ze ja w ogole nie mam pojecia o wychowaniu dzieci przeraza mnie to... ja w ogole nie mam pojecia o dzieciach, nigdy nie przepadalam za dziecmi,nie zajmowalam sie dziecmi, nie trzymalam na rekach niemowlaka, jestem zielona i generalnie jestem w
Paulina spokojnie! Poradzisz sobie z dzieckiem. Ono da znać czego potrzebuje. Potem będziesz musiała trochę być twarda, bo Ci na głowę wlezie, ale nawet jeśli to co Też zawsze się bałam malotek takich świeżych po urodzeniu, nawet nie miałam takich w otoczeniu. Ale co swoje to swoje. Zmieni się podejście, zakochasz się. Będziesz miała nieraz chwile zwątpienia i zaleje Cię złość. Ale dasz radę!

Cytat:
nie mówię, że gaf nie popełniałam, że nie potrafiłam body od pajacyka na początku rozróżnić, no ale tyle radości sprawiają te wszystkie nasze pierwsze razy z maluszkiem, że naprawdę nie ma się co bać
ja musiałam sprawdzać w internecie jak się niemowlaczka ubiera! normalnie nie wiedziałam co do czego: kaftaniki, body, śpiochy, półśpiochy, pajacyki... Nie miałam kogo zapytać, no i głupio mi było...

Dziś na obiad fasolka po bretońsku. Ale będą pierdzioszki

Odwiedziła mnie dziś koleżanka. Już chyba miesiąc się umawiałyśmy z tygodnia na tydzień i dziś wreszcie doszło do skutku. No i szykuje się nam weselicho w kwietniu... a myślałam, że już rozdali zaproszenia i nam się "upiecze" Ale pójdziemy, pójdziemy. Tylko co ja na siebie włożę?!
Stary 2014-03-24, 13:50   #4782
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Latte88 dzieki,jedna dobra mamuska hehe
juz sie troche za nią wzielam bo przeciez az wstyd

Ja sie zaczelam bardzo pocic pod pachami na samym poczatku ciazy juz w styczniu,normalnie nie wiedzialam co sie dzieje... teraz mam problem z cipskiem kupilam chusteczki do higieny intymnej i uzywam ich w ciagu dnia,pomijajac to ze zawsze sie myje zelami do higieny intymnej
mi też się moja mała poci, ale to chyba dlatego, że ciągle chodzę we wkładkach przez moje upławy, na ktore już nikt nie ma pomysłu jak je zwalczyć
Ale dziś małą wymoczę, przystrzyzę i przystroję aby jutro prezentowała się jak gwiazda u gina

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-24, 13:53   #4783
DorissiriD
Rozeznanie

Ja idę w środę do gina

Dziś upuściłam krwi i może wyrobię sobie plastikową krew-kartę. Zrobiłam drugi raz grupę krwi to mogę taką mieć.
Stary 2014-03-24, 13:56   #4784
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Ja idę w środę do gina

Dziś upuściłam krwi i może wyrobię sobie plastikową krew-kartę. Zrobiłam drugi raz grupę krwi to mogę taką mieć.
ja dopiero teraz wiem jaka ma grupe krwi
ale wyszło, że mamy z mezem konflikt serologiczny i będę miala szczepienie w 20 tygodniu jakoś Ale przy pierwszej ciaży ponoc konflikt jest niegroźny także luz

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-24, 14:17   #4785
DorissiriD
Rozeznanie

Tak przy pierwszej nic się nie dzieje. No i jak dziecko ma Twoją grupę krwi - a raczej czynnik Rh to też jest ok. Moja teściowa urodziła 6 zdrowych dzieci a miała konflikt serelogiczny także luz.

Ja oddawałam krew i tam się dowiedział jaką mam grupę krwi. Ale oczywiście w ciąży musiałam znowu oznaczyć. Z TŻ mamy taką samą 0Rh+
Stary 2014-03-24, 14:19   #4786
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
mi też się moja mała poci, ale to chyba dlatego, że ciągle chodzę we wkładkach przez moje upławy, na ktore już nikt nie ma pomysłu jak je zwalczyć
Ale dziś małą wymoczę, przystrzyzę i przystroję aby jutro prezentowała się jak gwiazda u gina
Hahahaha mi nie o małą chodziło chociaż ona tez trochę ale ogólnie cycki np :-D

<3
Stary 2014-03-24, 14:25   #4787
małaPaulina
Wtajemniczenie

DorissiriD dzieki za pocieszenie super to pierwsze nosidelko,my tez planujemy z dzieciaczkiem gdzies po górach łazic bo kochamy gory

Latte88 oj to trzeba bylo mowic o co ci chodzi mi sie poci mała i tyle

Dziewczyny a co jesli ja nie wiem jaka moj TZ ma grupe krwi?zreszta on tez nie wie... to musi isc na badanie krwi czy jak?bo niby w karcie ciazy jest to miejsce na grupe krwi ojca,ale u nas konfliktu nie bedzie bo ja mam AB+

Stary 2014-03-24, 14:31   #4788
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
DorissiriD dzieki za pocieszenie super to pierwsze nosidelko,my tez planujemy z dzieciaczkiem gdzies po górach łazic bo kochamy gory

Dziewczyny a co jesli ja nie wiem jaka moj TZ ma grupe krwi?zreszta on tez nie wie... to musi isc na badanie krwi czy jak?bo niby w karcie ciazy jest to miejsce na grupe krwi ojca,ale u nas konfliktu nie bedzie bo ja mam AB+
jak ja poszłam do gina i mu mowię, że chyba mamy problem, bo ja mam A- a mój maż ma 0+ i mamy konflikt, to on mi mowi, że w 20 tygodniu dostane szepionke a potem się zobaczy jaka grupe krwi ma dziecko i wowczas albo ono dostanie tez albo nie. i zamilkł, a po chwili podchodzi do mnie, patrzy mi sie w oczy i wypala: ale mnie nie opchodzi pani mąż, bo ja nie jestem pewnien czy to on jest ojcem dziecka myślałam, że tam padne, a on jeszcze po niemiecku do mnie to już całkowicie aż buchłam smiechem
Także Paulina, nie wiadomo czy Twoj chłop to ojciec dziecka

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-24, 14:31   #4789
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:

chyba nie musi bo mój też nie robił a ja mam A+ i lekarz mi mówił że nie musi robić badań na grupę krwi
Marcella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:35   #4790
zazdrosnica0
Zadomowienie

Nie mam puki co czasu na nadrabianie...ale jutro będę długo siedzieć w przychodni to nadrobię puki co muszę swoje zlecenia pokończyć, bo kasa się kończy, a już mnie ubranka kusza Jutro idę do swojego gina jak zawsze co 3 tygodnie, plus w środę jadę do nowego lekarza z genialnym sprzętem też na NFZ jak mi spasuje to się do niego przepiszę. No i może poznam kto we mnie rośnie ostatnio stwierdziłam, że to będzie jednak chłopak, bo zawsze jak mówię o dziecku to w męskiej formie nigdy inaczej a tak mi się marzy dziewczynka ale co tam byle zdrowe było maleństwo

Cytat:
To u mnie jest darmowa szkoła i jest od 27 tygodnia ciąży i trwa 10 tygodni w grupach po 7 par. Spotkania raz w tygodniu po 1,5-2h. Jest tylko jedno ale prowadzą to 2 położne, jedna ma jedną grupę, druga drugą. Jak się trafi na młodą położną to jest super bo wszystko tłumaczy, ćwiczy, uczy każdą z osoba itp., a stara to tylko teoria, teoria i jeszcze raz teoria...nic nie pokaże
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:52   #4791
Denaris
Rozeznanie

Witam się poniedziałkowo

Dziś przynajmniej miałam lepszy humor.. do czasu aż nie pojechałam do Katowic i nie okazało się, że wszystkie drogi do ośrodka gdzie miałam oddać krew zamknięte.. straciłam tyle czasu i nie zdążyłam przed 12 Za tydzień kolejna wycieczka.. myślałam, że mnie w samochodzie rozniesie ze złości

Monika w końcu to przejdzie i jeszcze nie jedną przeskoczysz

Piszecie tak o tych szkołach rodzenia, też bym chętnie poszła, no ale z kim jak tu chłopa nie ma a nie chcę się czuć nieswojo w towarzystwie innych zakochanych par

Chce słońce... to samo które było w weekend i opaliło mi buzie, a nie plucha i zły humor!
Stary 2014-03-24, 15:01   #4792
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahaha mi nie o małą chodziło chociaż ona tez trochę ale ogólnie cycki np :-D

<3
Cytat:

Oj pardonsik mogłam sprecyzować

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze może prenatal dha??
Stary 2014-03-24, 15:13   #4793
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Problem jest gdy Twoje Rh jest minusowe a jeżeli masz plusik to jest ok Więc to bez różnicy jaką ojciec ma grupę krwi w tym wypadku :0

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Witam się poniedziałkowo

Dziś przynajmniej miałam lepszy humor.. do czasu aż nie pojechałam do Katowic i nie okazało się, że wszystkie drogi do ośrodka gdzie miałam oddać krew zamknięte.. straciłam tyle czasu i nie zdążyłam przed 12 Za tydzień kolejna wycieczka.. myślałam, że mnie w samochodzie rozniesie ze złości

Piszecie tak o tych szkołach rodzenia, też bym chętnie poszła, no ale z kim jak tu chłopa nie ma a nie chcę się czuć nieswojo w towarzystwie innych zakochanych par

Chce słońce... to samo które było w weekend i opaliło mi buzie, a nie plucha i zły humor!
Moją znajomą rzucił facet jak się dowiedział o ciąży ale chodziła do szkoły rodzenia z przyjaciółką
W sumie jakby mój Tż nie mógł to też bym wzięła kogoś bliskiego. Zresztą g... kogo obchodzi czemu przyszłaś sama czy tam z przyjaciółką a nie z mężem

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-03-24, 15:20   #4794
nowa8686
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki, jestem pazdiernikowa przyszlą mama, sorki że się wtryniam , ale moze juz bardziej sie orientujecie. Dzis po nocy zaczelo mnie bolec, nie bardzo miejsce nad pupa, po prawej i lewej stronie. Jak leze to nic nie czuje. Miala ktoras z was?

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:27   #4795
_niuniek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
O wojskowym nic nie slyszałam i nie mam pojęcia na jakiej zasadzie lekarz tam przyjmuje... Pomysł żeby się wybrać do szpitala i popytać jest bardzo dobry, w końcu masz prawo wiedzieć wszystko o miejscu i ludziach którzy mają przyjmować Twój poród.

Witam się po weekendzie

Sobota była piękna, więc zebraliśmy całą rodzinę i były generalne porządki na naszej działce... Kto wie, może kiedyś stanie tam nasz wymarzony domek... :marzy:

Było kupę śmiechu i roboty, więc dzień zleciał baaaardzo szybko.

Niedzielna pogoda masakryczna była, to zapakowaliśmy się w auto, zabraliśmy moją siostrę i jej 3letniego synka na zakupy. Znowu cały dzień łażenia, ale w końcu majty o rozmiar większe kupione , a i kilka ubrań też się znajdzie. Ciężko jest mi się przestawić na oglądanie rzeczy większych niż XS i czasami Tż czy siostra musieli mnie upominać, że to już nie mój rozmiar

Aaa, i zapomniałam się pochwalić: Tż, w końcu, po 4 dnia nieodzywania się postanowił mnie przeprosić wszystko wyjaśnił, przeprosił mnie i Wiercipiętka i już jest o niebo lepiej niż było... Więc przez weekend znów zaczęłam kochać mojego męża najbardziej na świecie

Po tak intensywnym weekend wieczorem no spa musiała pójść w ruch, bo brzuch miałam bardzo twardy...

No to tyle moich wywodów weekendowych

Miłego dzionka dziewczynki

Myślałam że nie wypada, ale jeżeli jest to całkiem normalne, to pojade tam
też byłam w ten weekend na zakupach i miałam ten sam problem co Ty, też nosiłam xs, a czasem nawet xxs, a teraz mi kazali s kupować i jeszcze powtarzali, że to tylko na jakiś czas, potem wièksze będę potrzebowała.. nigdy nie miałam aż tak 'dużego' rozmiaru jak s..więc świetnie Cie rozumiem.
Fajnie że z mężem już wszystko w porządku i życzę Ci aby było tylko lepiej

_niuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:33   #4796
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się poniedziałkowo

ja wybieram się sama, chociaż mąż tutaj jest ale skoro ze pracuje jako instruktor nauki jazdy i jezdzi wtedy kiedy sa kursanci to przewaznie jest to po poludniami jak dzieci koncza szkole wiec ide sama a co tam niech sobie mysla co chca jak masz ochote i czas to idz i sie nie zastanawiaj

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:57   #4797
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Oj pardonsik mogłam sprecyzować

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze może prenatal dha??
Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Problem jest gdy Twoje Rh jest minusowe a jeżeli masz plusik to jest ok Więc to bez różnicy jaką ojciec ma grupę krwi w tym wypadku :0

Moją znajomą rzucił facet jak się dowiedział o ciąży ale chodziła do szkoły rodzenia z przyjaciółką
W sumie jakby mój Tż nie mógł to też bym wzięła kogoś bliskiego. Zresztą g... kogo obchodzi czemu przyszłaś sama czy tam z przyjaciółką a nie z mężem
Ja biore Prenatal ale bez DHA bo było droższe.. kupiłam jedno opakowanie prenatal na 3mc.

Nie chcę jej z dupy prosić by jeżdziła 30 km do szkoły rodzenia specjalnie dla mnie. Nie mam nikogo na miejscu Jakoś się obejdzie i pójdę na żywioł.
Stary 2014-03-24, 16:06   #4798
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Nie będzie źle grunt to olać tych ludzi

Stary 2014-03-24, 16:15   #4799
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biore Prenatal ale bez DHA bo było droższe.. kupiłam jedno opakowanie prenatal na 3mc.

Nie chcę jej z dupy prosić by jeżdziła 30 km do szkoły rodzenia specjalnie dla mnie. Nie mam nikogo na miejscu Jakoś się obejdzie i pójdę na żywioł.
Ja też chciałam do szkoły rodzenia ale niestety musiałabym sama jeździć, będę się uczyć w domu
Za prenatal dha w aptece zapłaciłam 46zł a dziś zamówiłam na allegro za 22 i biorę bo lepiej się czuję jakoś więcej radośći mam w sobie. Zastanawiałam się czy nie zastąpić tranem ale na własną rękę nie będę brała..
Stary 2014-03-24, 16:24   #4800
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Ja też chciałam do szkoły rodzenia ale niestety musiałabym sama jeździć, będę się uczyć w domu
Za prenatal dha w aptece zapłaciłam 46zł a dziś zamówiłam na allegro za 22 i biorę bo lepiej się czuję jakoś więcej radośći mam w sobie. Zastanawiałam się czy nie zastąpić tranem ale na własną rękę nie będę brała..

Ja się pytałam czy to DHA można zastąpić tranem i Pani w aptece powiedziała, że DHA to tłuszcze roślinne, a tran zwierzęce więc to co innego (o ile dobrze pamiętam) i nie można tego zastąpić tranem.

Tez doszłam do wniosku, że sama ogarnę, poza tym moja sąsiadka z naprzeciwka która podaruje mi łóżeczko i ubranka powiedziała, że jak kiedykolwiek będę miała pytania to mi pomoże... nie mam za bardzo nawet kogo zapytać, a to mamusia 1,5 rocznej dziewczynki i 15 letniej pannicy

Ja zapłaciłam za prenatal na 3 mc 49 zł. Mam jedną pakę do końca II trym

Edytowane przez Denaris
Czas edycji: 2014-03-24 o 16:25
Denaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości