|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
etusiaaa ja mam problem ze szkola rodzenia bo takie darmowe jak są to jest bardzo mało godzin i sa np tylko 3 spotkania,co wg mnie jest baaaaaaaaaaaardzo malo,a znalazlam super szkole rodzenia gdzie jest w sumie 36h,swietny program ale 350zl a ja nie mam tyle kasy no chyba ze spadnie mi z nieba
![]() widze ze nikt mi nie pomoze umyć tej lodowki
|
#4772 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teść ma firmę wiec kilkoro ludzi robi dla niego a teściowa nigdy nie pracowała... Poszli juz ... Mieszkają 15km od nas a jednak codziennie sa Szkoda tylko, ze mi ryja beret jak TŻ jest w pracy... Juz mu powiedziałam przed chwila, ze to juz przesada i czuje sie jakby mi do domu wpadała jakaś kontrola z pomocy społecznej czy czegoś takiego... Sprawdzić czy sobie radzimy czy moze np zabrać nam mieszkanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
aisa84, rzeczywiscie Ty masz kontrolę teściów
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<3 ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
<3 |
||
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co to bol plecow i krzyża i co to znaczy jak sie juz płacze z niemocy. Dobrze, że przynajmniej u mnie to normalny ból a nie lumbago. Leż sie niczym nie przejmuj ![]() Witam ![]() A jutro ..... mam wizytę u gina A na obiad zeżarłam placki ziemniaczane
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Latte88;45727482]Oja czytam i współczuję. Jak się można tak wpieprzac.? A Twój tż Ci wierzy, że tak Ci gadają cały czas? Może by z nimi pogadal żeby już dali spokój? Chociaż pewnie probowalas juz wszystkiego. Przecież już bez przesady żeby wszystko tak krytykować a sami to chodzące ideały
<3 ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Dawaj ja Ci pomogę :-D Dziewczyny tez tak macie że się mocniej pocicie? Ja może mokra nie.jestem ale czuje na sobie taki inny zapach, Kuba mówi ze samiczy ;-) i nie wiem czy to normalne <3 |
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, ja coś czuję,że z tymi planszówkami to u nas chwilowy zapęd
Ale wolę żeby moje dziecko się rozwijało na grach planszowych i komputerowych,więc coś będziemy musieli myśleć Powiem Ci z tego co tak obserwuje,że te mamuśki mi znajome,które w sumie nawet nigdy nie lubiły dzieci i się ich bały są moim zdaniem teraz najfajniejszymi mamami jakie znam Jak Cię ktoś rzuci na głęboką wodę to wszystkiego się nauczysz Miminek,mam nadzieję,że jednak się ułoży między wami. Matka to zawsze matka. Poczekaj aż emocje opadną ![]() aisa84,jak już mówiłam: teściowie nie składają wizyty tylko wizytacje i tak jest niestety w wielu małżeństwach... To jak teściu taki mądry to niech maluje i kupi wam cały zestaw obiadowy Pogadaj ze swoim Tż żeby z nimi pomówił na temat tych wizyt. Albo zamykaj drzwi i udawaj,że Cię nie ma Latte,ja też jakoś się mocniej pocę,ale zapachów na szczęście przy tym nie wydzielam. Jeszcze
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie też są płatne ale to takie prywatne kursy i tez kosztuja ok 300zł za ta kase to wole cos dzieciaczkowi kupic
|
|
#4779 | |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=Latte88;45727648]
Cytat:
TŻ wierzy i sam nie ma do nich cierpliwości i normalnie miedzy nimi to juz wyzwiska lecą i on mowi, ze pozmieniamy nr tel i koniec i w ogóle ale oni nie przyswajają informacji żadnych. Jedna z dwóch sióstr TŻ urwała z nimi kontakt na ponad rok bo nie wytrzymywala... Kontakt odnowili a oni nadal jej robią wykłady, ze np za długo śpi A tak poza tym to czuje sie bardzo dobrze i dzidzia sie tam rusza raz bardziej, raz mniej a za tydzień 1 kwietnia wizyta i mam nadzieje, ze pokaże co skrywa w kroku Ostatnio niestety za dużo ruchów było a teraz to juz będzie w sumie 18 tydzień wiec juz chyba czas najwyższy pokazać co sie ma :P No i pojutrze przyjedzie do nas do De moja mama całkiem inna kobita niż teściowie wiec przez całe 9 lat związku z TŻ nie doprowadziliśmy do spotkania mojej mamy z jego rodzicami bo zgodnie twierdzimy, ze to kiepski pomysł tak zderzać ze sobą dwa światy :P A w szafce znalazłam zupkę chińska i właśnie dochodzi do siebie i juz sie za nią zabieram ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4780 |
|
Wtajemniczenie
|
Latte88 dzieki,jedna dobra mamuska hehe
juz sie troche za nią wzielam bo przeciez az wstyd ![]() Ja sie zaczelam bardzo pocic pod pachami na samym poczatku ciazy juz w styczniu,normalnie nie wiedzialam co sie dzieje... teraz mam problem z cipskiem
|
#4781 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymaj się Cytat:
Chcemy pochodzić, czy po górach, czy lasach to ma się przydać. Wtedy warto. Jak mało czasu spędzacie na takich wyprawach, to można wypożyczyć za 15-20zł/dzień w sklepach sportowych takie dobre, wygodne, z moskitierą i folią przeciwdeszczową. A na co dzień wózek się nada. Wcześniej dostaliśmy od ciotki coś takiego podobnego: http://allegro.pl/nosidelko-dla-dzie...069219353.html ale było niewygodne - szelki wbijały się w ciało, nie wiem jak było w nim córce... Mało go używałam - jakieś szybkie zakupy, żeby mieć wolne ręce i w zasadzie tyle. Na wyjazd wakacyjny stwierdziliśmy, że córce będzie niewygodnie i gorąco (usztywniony plastikiem). Zawsze chciałam nosić w chuście, ale nie wyszło ![]() Cytat:
Cytat:
Dziś na obiad fasolka po bretońsku. Ale będą pierdzioszki Odwiedziła mnie dziś koleżanka. Już chyba miesiąc się umawiałyśmy z tygodnia na tydzień i dziś wreszcie doszło do skutku. No i szykuje się nam weselicho w kwietniu... a myślałam, że już rozdali zaproszenia i nam się "upiecze" Ale pójdziemy, pójdziemy. Tylko co ja na siebie włożę?!
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dziś małą wymoczę, przystrzyzę i przystroję aby jutro prezentowała się jak gwiazda u gina
|
|
#4783 |
|
Rozeznanie
|
Ja idę w środę do gina
Dziś upuściłam krwi i może wyrobię sobie plastikową krew-kartę. Zrobiłam drugi raz grupę krwi to mogę taką mieć.
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wyszło, że mamy z mezem konflikt serologiczny i będę miala szczepienie w 20 tygodniu jakoś Ale przy pierwszej ciaży ponoc konflikt jest niegroźny także luz
|
|
#4785 |
|
Rozeznanie
|
Tak przy pierwszej nic się nie dzieje. No i jak dziecko ma Twoją grupę krwi - a raczej czynnik Rh to też jest ok. Moja teściowa urodziła 6 zdrowych dzieci a miała konflikt serelogiczny także luz.
![]() Ja oddawałam krew i tam się dowiedział jaką mam grupę krwi. Ale oczywiście w ciąży musiałam znowu oznaczyć. Z TŻ mamy taką samą 0Rh+
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<3 |
|
|
|
|
#4787 |
|
Wtajemniczenie
|
DorissiriD dzieki za pocieszenie
super to pierwsze nosidelko,my tez planujemy z dzieciaczkiem gdzies po górach łazic bo kochamy goryLatte88 oj to trzeba bylo mowic o co ci chodzi mi sie poci mała i tyle![]() Dziewczyny a co jesli ja nie wiem jaka moj TZ ma grupe krwi?zreszta on tez nie wie... to musi isc na badanie krwi czy jak?bo niby w karcie ciazy jest to miejsce na grupe krwi ojca,ale u nas konfliktu nie bedzie bo ja mam AB+
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także Paulina, nie wiadomo czy Twoj chłop to ojciec dziecka
|
|
#4789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zadomowienie
|
Nie mam puki co czasu na nadrabianie...ale jutro będę długo siedzieć w przychodni to nadrobię
puki co muszę swoje zlecenia pokończyć, bo kasa się kończy, a już mnie ubranka kusza Jutro idę do swojego gina jak zawsze co 3 tygodnie, plus w środę jadę do nowego lekarza z genialnym sprzętem też na NFZ jak mi spasuje to się do niego przepiszę. No i może poznam kto we mnie rośnie a tak mi się marzy dziewczynka ale co tam byle zdrowe było maleństwo Cytat:
prowadzą to 2 położne, jedna ma jedną grupę, druga drugą. Jak się trafi na młodą położną to jest super bo wszystko tłumaczy, ćwiczy, uczy każdą z osoba itp., a stara to tylko teoria, teoria i jeszcze raz teoria...nic nie pokaże
|
|
#4791 |
|
Rozeznanie
|
Witam się poniedziałkowo
![]() Dziś przynajmniej miałam lepszy humor.. do czasu aż nie pojechałam do Katowic i nie okazało się, że wszystkie drogi do ośrodka gdzie miałam oddać krew zamknięte.. straciłam tyle czasu i nie zdążyłam przed 12 Monika w końcu to przejdzie i jeszcze nie jedną przeskoczysz Piszecie tak o tych szkołach rodzenia, też bym chętnie poszła, no ale z kim jak tu chłopa nie ma a nie chcę się czuć nieswojo w towarzystwie innych zakochanych par ![]() Chce słońce... to samo które było w weekend i opaliło mi buzie, a nie plucha i zły humor!
|
#4792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mogłam sprecyzować ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was bierze może prenatal dha?? |
||
|
|
|
#4793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc to bez różnicy jaką ojciec ma grupę krwi w tym wypadku :0Cytat:
W sumie jakby mój Tż nie mógł to też bym wzięła kogoś bliskiego. Zresztą g... kogo obchodzi czemu przyszłaś sama czy tam z przyjaciółką a nie z mężem
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki, jestem pazdiernikowa przyszlą mama, sorki że się wtryniam , ale moze juz bardziej sie orientujecie. Dzis po nocy zaczelo mnie bolec, nie bardzo miejsce nad pupa, po prawej i lewej stronie. Jak leze to nic nie czuje. Miala ktoras z was?
|
#4795 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślałam że nie wypada, ale jeżeli jest to całkiem normalne, to pojade tam też byłam w ten weekend na zakupach i miałam ten sam problem co Ty, też nosiłam xs, a czasem nawet xxs, a teraz mi kazali s kupować i jeszcze powtarzali, że to tylko na jakiś czas, potem wièksze będę potrzebowała.. nigdy nie miałam aż tak 'dużego' rozmiaru jak s..więc świetnie Cie rozumiem. Fajnie że z mężem już wszystko w porządku i życzę Ci aby było tylko lepiej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak masz ochote i czas to idz i sie nie zastanawiaj
|
|
#4797 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chcę jej z dupy prosić by jeżdziła 30 km do szkoły rodzenia specjalnie dla mnie. Nie mam nikogo na miejscu
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będzie źle
grunt to olać tych ludzi
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za prenatal dha w aptece zapłaciłam 46zł a dziś zamówiłam na allegro za 22 i biorę bo lepiej się czuję jakoś więcej radośći mam w sobie. Zastanawiałam się czy nie zastąpić tranem ale na własną rękę nie będę brała..
|
|
|
|
|
#4800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się pytałam czy to DHA można zastąpić tranem i Pani w aptece powiedziała, że DHA to tłuszcze roślinne, a tran zwierzęce więc to co innego (o ile dobrze pamiętam) i nie można tego zastąpić tranem. Tez doszłam do wniosku, że sama ogarnę, poza tym moja sąsiadka z naprzeciwka która podaruje mi łóżeczko i ubranka powiedziała, że jak kiedykolwiek będę miała pytania to mi pomoże... nie mam za bardzo nawet kogo zapytać, a to mamusia 1,5 rocznej dziewczynki i 15 letniej pannicy ![]() Ja zapłaciłam za prenatal na 3 mc 49 zł. Mam jedną pakę do końca II trym
31.07.2014 Gabryś jest już z nami Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-03-24 o 16:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

rozumiem, że na emeryturze, że mają tyle czasu?:

Także leżę i kwiczę...dosłownie...bo każdy ruch sprawia ból, dojście do toalety jest po ścianach na wpół zgięta

przeraza mnie to...

a tak mi się marzy dziewczynka
ale co tam byle zdrowe było maleństwo
wszystko wyjaśnił, przeprosił mnie i Wiercipiętka i już jest o niebo lepiej niż było... Więc przez weekend znów zaczęłam kochać mojego męża najbardziej na świecie