|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
A jaki to rozmiar że piszesz że za małe będzie?
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
50 badz 52 nie wiem ktore to jest do rozmiaru
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#364 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#365 |
|
Rozeznanie
|
Ale słodkie
nigdy nie wiadomo bo moja Zuza była duża a w 56 dobry miesiąc chodziła to takie 50/52 na pierwsze dni powinno byc ok Moja Weronika ubranka po Zuzi na 56 wzięła dla swoje lalki annabell ha ha i teraz bede musiała nowe kupować te najmniejsze bo Weronika juz zapowiedziała ze nie odda ich dzidziusiowi :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#366 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też nie lubię prasować, ale nie mam z tym problemu żeby to zrobić. Póki czuję się na siłach, to nie chcę TŻtowi dokładać kolejnego obowiązku. Dzisiaj zacznie wycinać starą podłogę w łazience, potem wylewka, czas oczekiwania na wyschnięcie, darcie tapet, a po Świętach jesteśmy umówieni na kafelkowanie. Może w międzyczasie przez jakiś czas uda się korzystać z toalety chociaż. Tak to będę biegać piętro niżej do rodziców - najgorzej będzie w nocy. Więc na kolejne obowiązki w domu TŻ nie będzie miał po prostu czasu. To co umiem, robię sama. Chociaż wiem, że na TŻ zawsze mogę liczyć. TŻ nie znosi prasować i nie wiem, czy nie wolałby chodzić w pogniecionych rzeczach Wolę dopilnować żeby wychodził w uprasowanych koszulach i bluzkach Ciekawa jestem, czy z dużym brzuchem dam radę prasować
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo to bylo kupione tylko tak ' o '
Tz chcial cos kupic koniecznie to wybral takie male Poza tym on wtedy twierdzil ze sa za duze ![]() Ze dzidzia jest tycia jak sie urodzi ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
Nie znam się na rozmiarach - ale to jest prześliczne!
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
w H&M kupywalam
tam sa takie slodkie ciuszki ale nie wiem czy jakosciowo dobre |
|
|
|
#370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jakościowo są ok
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj na obiad kotlet schabowy, mlode ziemniaczki w mundurkach i kiszona kapustka z marchewka i cebulka i do tego sos czosnkowy
![]() juz mi slinka cieknie, tylko czekam az mi sie ziemniaki dogotuja |
|
|
|
#372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chcesz to mogę Cię przenieść spowrotem? To żaden problem ![]() Cytat:
A przy KP to jednak jesteśmy uwiązane do dziecka i Tż nie wyręczy nas w karmieniu jak jesteśmy zmęczone albo nas po prostu nie ma![]() Dzień dobry wszystkim Ale naskrobałyście od rana Ja właśnie wróciłam z miasta, jestem już po wizycie i jestem zachwyconaMelka jest zdrowa jak ryba, wszystkie wymiary, pomiary, narządy wporządku, wszędzie mieści się w normach także nie ma powodu do niepokoju Moje wyniki też dobre, ogólnie ciąża książkowa![]() Tak jak pisałam mam +5kg, lekarz mówi że powinnam tyć tak 2-3kg na miesiąc także końcowa waga może być imponująca ![]() Termin z usg jest o 6 dni później czyli 12.08 ale mówił, żeby się do tego tak nie przywiązywać... Mała waży ok. 350 g i jest przesłodka nawet pokazała języczek i szeroko uśmiechła się do tatusia Który również zachwycony !!!Pierwszy raz mi dzisiaj łezka pociekła na usg bo jak zobaczyłam tą słodką buźkę i Tż-ta, który wpatrywał się w ekran i trzymał mnie za stopę to było takie słodkieNo i dostałam płytkę, filmik prawie 10 minut jak pokazuje wszystkie narządy no i jak bije serduszko Na następne wizyty mam zabierać pen drive to będę miała filmik z każdego usg ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Mnie też takie coś denerwuje a właściwie to obrzydza... Pracowałam jako kelnerka także nie raz zdarzyło się, że matka bez żadnego skrępowania karmiła dziecko a ja przyjmowałam zamówienie Ciężko mi było się skupić, przecież mogła poczekać te 2 minuty aż przyjmę to zamówienie chociaż albo się jakoś zasłonić
|
||||
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby nasza sie usmiechnela na usg to Tz by sie poplakal
|
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po kosmetologii i wiem na pewno: Można robić mikro w ciąży. Nie można robić kwasów i nic z prądem, np peelingu kawitacyjnego. Musisz tylko pamiętać, że skóra w ciąży może być bardziej wrażliwa niż przed, więc jeśli nie widać jeszcze brzuszka to uprzedź kosmetyczkę, że jesteś w ciąży i niech uważniej ogląda reakcje skóry.
|
#375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny!
![]() Cytat:
A ja dziś idę do fryzjera i sama nie wiem co chcę zrobić korci mnie, żeby ściąć włosy krócej, a z drugiej strony mi szkoda... Zobaczę co mi fryzjerka doradzi ![]() Cytat:
super, że Melka się tak pięknie rozwija i oby tak dalej Słyszałyście kiedyś o dzwoneczkach Bola? Wczoraj mi moja przyjaciółka o nich powiedziała i chyba się skuszę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
mamuska11 a myślisz, że na początek mogę sobie kupić taką małą suszarkę do 1,2 kg? Na większą nie mam miejsca, a chyba taka mała starczy na wysuszenie kilku ciuszków dla dziecka? Mam na oku taką używaną za 100zł i właśnie się zastanawiam
Zaczarowana tygryski są przesłodkie! Jakoś wciśniesz swojego szkraba ![]() Czy poza walorami wizualnymi warto iść na usg 3/4D, jeśli na zwykłym wszystkie pomiary wyszły idealnie? Wolę mieć niespodziankę i dopiero po porodzie zobaczyć buźkę dziecka, a teraz tylko sprawdzić, czy prawidłowo się rozwija.
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasne, na pewno powiem kosmetyczce, że jestem w ciąży ![]() Zuken, super, że Mela taka idealna i Twoje wyniki super Oby tak dalej!
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-24 o 15:00 |
|
|
|
|
#378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co to są te dzwoneczki?? Ja nie słyszałam a chętnie się dowiem ![]() Cytat:
A co do usg to ja miałam dzisiaj połówkowe razem z 3d/4d i uważam, że warto! Tak jak pisałam wcześniej zobaczyć jak Twoja dzidzia wkłada sobie do buzi pępowinę, siedzi po turecku, zobaczyć jej języczek czy to jak się uśmiecha No i filmik z takiego usg to pamiątka na całe życie zarówno dla rodziców jak i dla głównego aktora
|
|||
|
|
|
#379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja nie mam wyjścia bo tu w Uk jest taka wilgoć ze jakbym w domu pranie rozwiesila to gwarantowany grzybek na ścianach a na dworze to nawet latem nie wiadomo czego sie spodziewać bo moze byc słońce a za godzinę ulewa...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Zuken gratuluje zdrowej dzidzi i oczywiscie niezapomnianych wrażeń z usg 3d/4d tez chyba sie zdecyduje bo niby w szpitalu mam teraz co 2tyg i na 3d ładnie widać ale nie moge dostać nagrania a Tż nie moze telefonem nagrywać bo procedury nie pozwalają :/ a chciałabym miec pamiątkę bo mała jest taka śliczna i kochana a niewiadomo co pózniej bedzie.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-24 o 15:17 |
|
|
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio byłam w Ikea i oglądałam łóżeczka. Podobały mi się i cena 299 nie jest chyba zbyt wygórowana. Co sądzicie? Macie już coś upatrzone? Czym się sugerować przy wyborze?
|
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
witam w ten deszczowy dzien
cos mi sie dzisiaj brzuch co chwila napina/ twardnieje a nie wiem od czego.?? I w dodatku z moimi zatokami chyba gorzej niby juz przechodxiło a wczoraj poza bolem nad okiem zaczeło bolec tez pod, do tego promieniuje na szczeke. Myslałam ze moze zab daje znac o sobie ale nie boli zaden konkretny a poza tym niedawno wyleczyłam wszystkie i w grudniu byłam na przegladzie i było ok.. Wyczytałam o zatokach szczekowych i to chyba to. Jutro musze sie wybrac do lekarza i obawiam sie ze skonczy sie na antybiotyku...
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Coś na poprawę nastroju i w temacie dzieciowym
![]() ![]() http://demotywatory.pl/4310841/Jezel...-bardzo-zalezy |
|
|
|
#383 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Optymistka26, ale miałaś przygody.Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. Ja bardzo bym chciała nosić soczewki, ale czuję się w nich niekomfortowo.
Cytat:
. Też ciążę zaplanowaliśmy.Cytat:
Cytat:
ooo ale fajnie . A wiesz może czy można: krem z kwasem migdałowym 10% oraz maść Skinoren?Też wybieram się do Ikei zobaczyć łóżeczka. Oglądałam je póki co tylko w necie.
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#385 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super ze Matylda rośnie i rozwija się dobrze ;-) a jaka duża już! Też mnie rozczula TZ jak na USG razem chodzimy a on się tak wpatruje w ten ekran z takim uśmiechem;-) Cytat:
Cytat:
ja będę miała swoje łóżeczko, TZ tylko je odnowi i będzie piękne.;-) Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie karmienia piersią, to nie mam nic przeciwko karmieniu publicznie, ale wypadałoby jednak pieluszką lekko się zasłonić. Bo tak jak daisy dot widywałam gole cyce na mieście i nie wiedziałam gdzie wbić wzrok, panowie to już w ogóle. Swoją drogą ja bym się chyba wstydziła tak odsłonić na ulicy. I wydaje mi się, że sporo kobiet karmi teraz mm, więc ta presja na kp troszeczkę odchodzi. anius_7 ja w piątek podcięłam włosy, miałam takie na chłopaka ale dłuższe, więc je troszkę skróciłam i mam spokój. Do porodu będą sobie powoli odrastać. Byłam dzisiaj w pracy, trzymali mnie 7 godzin. Pod koniec to już mnie głowa bolała, brzuch stwardniał i też zaczął boleć, tragedia. Laptop oczywiście został ze mną, bo w pracy jest stacjonarny, cały dzień pliki zgrywałam i uczyłam zastępcę. Szef ze mną rozmawiał o planach na przyszłość tak jakbym ja miała się tymi wszystkimi projektami zajmować. No zwariować idzie. Byłam grzeczna miła, ale mogę jedynie pomóc, nie będę pracować w domu po to, żeby osoba na moim zastępstwie zbijała bąki i brała pensję. pentuerka mój szef ma chyba inny stosunek do przepisów. Facet się zastanawiał nad datą rozpoczęcia projektu, żebym już po porodzie była tz. dyspozycyjna. Najpierw mi się z tego chciało śmiać, a jak wróciłam styrana do domu, to mnie na płacz wzięło. Jeszcze żeby się potem okazało, że prezes nic nie wie o mojej pracy w domu i po macierzyńskim nie będzie dla mnie miejsca... Jeszcze mam do was pytanie, bo ostatnio mnie to nurtuje, powiedzcie mi jak dbacie o miejsca intymne w ciąży, tz. co z depilacja kiedy brzuch zacznie przeszkadzać? |
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- A o tym materacu czytałam w jednej z książek o pielęgnacji noworodka. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze moje kłopoty się już skończyły i będę miała więcej czasu na udzielanie się tutaj. Aha poproszę również o dopisanie płci dziecka, bo wiem już, że będę miała synka Imię jeszcze nie ustalone- trwają pertraktacje z tatusiem![]() Cytat:
wzięłam nospę, położyłam się i przeszło, ale trochę sie przestraszyłam. dodam że przez ten weekend zauważyłam że brzuszek znacznie mi się powiększył, więc może ten ból był spowodowany rozciąganiem się macicy?
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam w sumie bardzo słabe owłosienie na nogach, wystarczy, że łydki ogolę raz na tydzień, więc dam radę, bardziej martwi mnie to jak poradzić sobie z owłosieniem "pod brzuchem" jak będę się wybierać do lekarza, nie chcę tam za goryla robić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów

nawet żelazka w domu nie mam
Ciekawa jestem, czy z dużym brzuchem dam radę prasować

jakoś nie miałam głowy do udzielania się...

super, że Melka się tak pięknie rozwija i oby tak dalej