|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45733894]Czemu?
[/QUOTE]Perse, bo masz wyjątkowe dziecko. Mój by tysiąc razy wysiadł. no w sumie tak, choć mi średnio do śmiechu. Teraz wygląda równie śmiesznie, tylko jest większy i jeździmy w innym wózku. Jak kiedyś się spotkamy na ulicy to, po ryku, będziesz wiedzieć, że to my ![]() Waderka, w III trymestrze (mimo nóg w górze, rogala, brzucha) budziłam się na brzuchu, lub na boko-brzuchu i z łapami w górze...
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
za Twoje podejściewadera ja mam ten sam problem, kładę się na bo i między nogi wkładam dużą poduszkę, ona hamuje mnie jak chcę nieświadomie położyć się na brzuch
|
|
#1353 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() domyślam się, że nie było Ci do śmiechu, ale zdjęcie jest komiczne |
|
|
|
|
#1354 | |||
|
Zakorzenienie
|
śliczności
pięknie! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wspaniałe wiadomości! Cytat:
![]() a mnie dopadła jakaś niemoc - chyba to przesilenie wiosenne mi daje popalić - tylko bym spała, lenia mam okropnego i nie umiem znów zabrać się do tego co trzeba
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45733894]
Kocurku powiem Ci, że spacerówka super, Mały ma się fajnie, choć gondola lepiej chroni od zimna. Ale estetycznie... to już nie to samo Czas płynie i wszystko się zmienia Grunt, że dzieć zadowolony Cytat:
Coś w tym jest.... ![]() Mój wiecznie zagazowany, ale dupa super ![]() No i żre wszystko i za 3 |
|
|
|
|
#1356 |
|
Konto usunięte
|
Pani też to miałam pisać - wiem, że Tobie nie było pewnie do śmiechu, ale fajne te zdjęcia
![]() Choć ja to jestem wyrosna, czasami się śmieję, jak Artek płacze (jak wiem, z jakiego powodu i jest on śmieszny :P ale na szczęście on wtedy momentalnie przestaje płakać, to się jeszcze bardziej z niego śmieję, że już zapomniał, dlaczego płakał:P). |
|
|
|
#1358 |
|
Konto usunięte
|
Ach idzie jak burza.
Zęby dwa, ale czekamy na kolejne, zaczyna raczkować, siada sam (z boczku), siedzi sobie, wypowiada już wiele głosek, kumaty strasznie, wie co i jak, żeby matka przyleciała jak oparzona W ogóle ciągle dumam i dumam nad tym jedzeniem. W sumie mam dwie opcje: dawać częściej i mniej lub rzadziej i więcej (wow, Ameryka ), ale druga opcja wyklucza jedną porcję mojego mleka... Myślę nad tym wszystkim intensywnie. A jak tam Marcel? Bawi się w kojcu? |
|
|
|
#1359 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za dane osobowe W gratisie dostajesz spam na skrzynkę meilową. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45733894]Czemu? My po pierwszym spacerze, na którym Artek usiadł w wózku (i praktycznie siedział) zamieniliśmy na spacerówkę, ale wcześniej dość długo jeździliśmy z podniesionym oparciem. ![/QUOTE] Bo to małe (w sensie wieku ) dzieci jak Tymek. A jedna dziewczynka to chyba nawet miesiac młodsza, średni wiek na takie sadzanie.Artek chyba jednak straszy był? I one nie podniesiione oparcie miały tylko kocami obłożone "siedzialy". IMO zdrowiej na brzuchu ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45734724] Choć ja to jestem wyrosna, czasami się śmieję, jak Artek płacze (jak wiem, z jakiego powodu i jest on śmieszny :P ale na szczęście on wtedy momentalnie przestaje płakać, to się jeszcze bardziej z niego śmieję, że już zapomniał, dlaczego płakał:P).[/QUOTE] ![]() Klątwa Histeriusza ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Perse, dobrze ze kocura o kojec zapyta,as z bo mńie wlasnie naszła myśl, ze mimo,ze Tymon jeszcze niemobilny to chyba musze kojec kupic, zebym mogła gdy Tymon urzeduje na podłodze mogła wyjść do kuchni/WC/ innego pokoju bez psa.Bo tak mimo, ze wychodzę dosłownie na miniute to musze psa wołać zeby szedł ze mną. Poes patrzy na mnie jak na wariata, ze go budze i każe za sobą łazić. Ale mimo ze poes jest oaza spokoju, łagodności i kocha dzieci to samych ich w pokoju zostawić nie potrafie. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-24 o 21:21 |
|||
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45735098] kumaty strasznie, wie co i jak, żeby matka przyleciała jak oparzona
[/QUOTE] Tiaaa moje ostatnio wymyśliło wkładanie palca do gardła i sie skubaniec cieszył że leciałam do niego.... nosz kurde jak wydaje odgłosy dławienia to przecież muszę (a naczynia w kuchni zmywałam, bramkę zamknęłam więc nie mógł wisieć mi na nodze)..... za trzecim razem przedobrzył, sie porzygał lekko i dał sobie spokój z wkładaniem paluchów do gardła
|
#1361 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Całkiem niedawno. A zresztą przy takim obkładaniu to tylko dziecko zjeżdża i średnia dla niego przyjemność, jeśli się jeszcze w miarę stabilnie nie trzyma. A co do kojca, ja sobie nie wyobrażam, jak można funkcjonować bez kojca, bujaczka, itd... nie wiem, jakim cudem nasze mamy nas wychowały Cytat:
Artek tak sobie czasami próbuje, jak je jakieś ciasteczko albo chrupka. Wkłada paluszki i sprawdza, jak daleko może :P |
||
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45735098]
A jak tam Marcel? Bawi się w kojcu?[/QUOTE] Kojec lubi, ale najbardziej to wychodzić z niego i raczkować po całym domu Tez jest histeriuszem https://www.youtube.com/watch?v=4vamNCKOdNM |
|
|
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny- to może wystarczyłby sam materac- łóżko Tata zrobi- tyle, że wtedy będzie się musiała bawić na łóżku bo obok nie będzie miejsca do tej pory myślałam o czymś takim... http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59902639/ dziękujemy za komplementy ![]() kubeczku- no tak, nie wzięłam pod uwagę, że chłopaki to mają więcej do smarowania ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- kocur- ale Marcel duży
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra akurat to co pokazujesz miałam w domu (ja i moja sis, kiedys byly takie niebieski i pomarańczowe, chyba tylko bardziej dwuosobowe) beznadziejne.... to sama gąbka jest na początku twarde a później wygniecione
Na roznych tego typu wynalazkac spałam i wszystkie bezndziejne i połamana wstawałam ja a co dopiero dziecko
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
na razie wstawimy jej łóżeczko i będziemy się zastanawiać co dalej - o ile w ogóle będzie chciała w tym łóżeczku spać
dzisiaj pytana przeze mnie umiała już pokazać gdzie jest Kasi pokój ![]() "wygoniona" z kuchni z poleceniem "Kasiu - idź do swojego pokoju" obierała właściwy kierunek ![]() oszalałam- jakie dywany- tyle, że albo małe albo wzory takie, że pochowają się pod meblem i nic nie będzie widać... http://allegro.pl/dywan-80x150-dywan...046678893.html http://allegro.pl/dywan-dzieciecy-dz...052276809.html http://allegro.pl/dywan-dzieciecy-ba...081126833.html u nas najbardziej sprawdziłby się taki: http://allegro.pl/dywan-dzieciecy-20...058381041.html
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-03-24 o 22:16 |
|
|
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Edytko super ze dzidzius tak ladnie rosnie. Zeberko ale z was laseczki. Dziewczyny sliczne te wasze chlopaki. Kucyku to juz z gòrki jak III trymestr zaczynasz. Juz niedlugo synus bedzie z Toba I Twoja schiza dopiero bedzie miala uzywanie. Trzymaj sie kochana. Berbie oby bol szybko minal. Pozdrawiam wszystkie.
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam w III trymestrze! 7 miesiąc rozpoczęty... ![]() W sumie jakoś to zleciało.. Przecież dopiero co zaimplantowałam ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1371 |
|
Konto usunięte
|
Kucyku
dzisiaj kardiolog? Trzymam kciuki ![]() ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45738397]Kucyku
dzisiaj kardiolog? Trzymam kciuki ![]() ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Tak na 14:30..Pewnie o 16 wejdę do gabinetu. Wcale nie mam ochoty iść. Nie zrobiła dobrego wrażenia na mnie ta lekarka. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1373 |
|
Konto usunięte
|
A tętno Maksia rozumiem cały czas w normie jak badasz sama? Może rzeczywiście ta bradykardia była jednorazowa, albo pani doktor źle zbadała...?
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45738515]A tętno Maksia rozumiem cały czas w normie jak badasz sama? Może rzeczywiście ta bradykardia była jednorazowa, albo pani doktor źle zbadała...?[/QUOTE]
Tak, cały czas tętno ok Czasami nawet przy górnej granicy. Jakby to było jednorazowe, to aż dziwne, że akurat na usg serca to się stało.... A i wszystkie badania które zleciła ta kardiolog + gin wyszły ok. Ciekawe co dzisiaj powie... Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1375 | |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Dzdiaj TZ do południa w domu. Mam wolne ![]() Dopiero leniwie wybieram sie pod prysznic )))Cytat:
![]() Kciuki za wizytę! |
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Konto usunięte
|
Hej...
Brzydka pogoda, jakiś taki kiepski nastrój. Kocurku Marcel super I jak już dużo umie. Jest sprawniejszy od Artka. Ale niektóre zachowania tożsame I jak się śmiałam, jak do niego mówiłaś, ja tak samo mówię do Artka Kobiety są chyba jakoś odgórnie zaprogramowane ![]() Kucyku kciuki, ale mi się wydaje, że to było jednorazowe! |
|
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
leci, leci. Już niedługo będziesz mamą.A ja dzisiaj idę na drugie USG prywatnie do specjalisty. Jakoś po wczorajszym jestem spokojna. Trochę mi się to nie uśmiecha, że dzień po dniu, ale tak jakoś wyszło. Zastanawia się czy dzidziuś nie jest już za duży na badanie przezierności itp. Jakoś wcześniej któraś z was pisała, że takie badanie robi się najlepiej gdy maleństwo ma do 7 cm. Mam też cichą nadzieję, że może jak się uda pozna płeć dziecka . Jak myślicie? Wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie, ale na wątku październikowym kilka dziewczyn już poznała. Ciekawe.....
|
|
#1379 |
|
Konto usunięte
|
Edytko kciuki zatem i za Was!
Ja tylko po cichu dobrze radzę - nie nastawiaj się na poznanie płci, moi znajomi też "poznali" płeć w 12 tc, kompletowali wyprawkę już pod kolor, itd., a potem było zaskoczenie, że muszą schować sukienki
|
|
|
|
#1380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Domiś nauczył się chwytać A jaki jest ucieszony przy tym.Lewek gra i jak go pociągnie i gra melodyjka to takie oczka zaskoczone robi![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

za Twoje podejście
ale tan czas mi się wlecze.... kiedy ten czerwiec...
:b rzydal:

) dzieci jak Tymek. A jedna dziewczynka to chyba nawet miesiac młodsza, średni wiek na takie sadzanie.

. Jak myślicie? Wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie, ale na wątku październikowym kilka dziewczyn już poznała. Ciekawe.....