|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
czy tuszować wszystkie rzęsy
witajcie. mam do was pytanie odnośnie rzęs, gdyż całe życie maluje ich jedynie część. mam bujne, również dolne. długie ale rosną w różne strony, w zewnętrznym kąciku rosną wręcz do dołu. probowałam te niesforne wycinac
albo wielokrotnym tuszowaniem sprawic by zawijały się do góry...nic z tego. zalotka w użyciu codziennie. ale gdy patrzę na wasze makijaże widzę, ze rzęsy tuszujecie co do włoska. ja chyba wyglądałabym jak klaun. co radzicie? zostawiac nieumalowane dolne i te problematyczne czy prycinać, jakoś formowac?normalnie rzesy sa krotsze w kąciku i sie wydluzają id dalej kacika zawnetrznego. ja mam dlugasne od kącika do kącika. jak to umalowac?
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy tuszować wszystkie rzęsy
Ciężko powiedzieć, wydaje mi się, że najlepiej metodą prób i błędów powinnaś próbować wszelkich kombinacji, ja jestem zwolenniczką dobrze wytuszowanych rzęs ale moje w przeciwieństwie do Twoich są wywinięte. Jak któregoś dnia będziesz w domu to po prostu popróbuj
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam problem z za długimi rzęsami w zewnętrznym kąciku. Czasem uda mi się je unieść, czasem nie, jak nie, to wyglądają jak u konia. Ale ostatnio kupiłam dwa tusze: jeden pozostawia rzęsy elastyczne, drugi trochę je usztywnia i właśnie tym drugim uzyskuję uniesienie. Może to jakieś rozwiązanie? U mnie zalotka ani inne cuda nie działają.
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Ja na co dzień nie maluję dolnych rzęs.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
nie wyobrażam sobie, żeby tylko ich część malować
![]() też mam długie, aż za długie i niesforne, ale nic z tym nie poradzę ;D tuszuję każdą jedną rzęskę
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Tez bym radziła tuszowac wszystkie ale tuszem może który nie pogrubia. Swoją drogą zazdroszczę takich rzęs
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Maluj wszystkie!
Takie rzęsy to skarb i trzeba tym bardziej je pokazywać Co do niesfornych rzęs to spróbuj ścisnąć je zalotką, może je troszkę ujarzmi
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za rady
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

albo wielokrotnym tuszowaniem sprawic by zawijały się do góry...nic z tego. zalotka w użyciu codziennie. ale gdy patrzę na wasze makijaże widzę, ze rzęsy tuszujecie co do włoska. ja chyba wyglądałabym jak klaun. co radzicie? zostawiac nieumalowane dolne i te problematyczne czy prycinać, jakoś formowac?