![]() |
#4501 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
hej
![]() dzisiaj ledwo dojechałam do pracy, bo za późno się zorientowałam, że mi ktoś paliwo wyjeździł ![]() ![]() ale za to jaką piękną tęczę widziałam ![]() Filip boi się parasola ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym chciała już ![]() oby tylko Was nie oszukała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no ma rację, co się będzie męczył, jak pusto ![]() u nas Filip dodatkowo do rozkładania rączek mówi"mmmmmmma" [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45728185] Po wizycie u neurologa z DOrotką, najpierw szok, bo nie dostałam l4, placówka terapeutyczna na nfz i co z tego, że tam lekarz... nie wystawiają! mam tylko zaświadczenie o wizycie u lekarza, ciekawe, co w pracy na to. Drugi szok - jakieś mikro wylewy były! ale lek. stwierdziła, że stare, dawno bardzo już na usg widać, i raczej nie mają wpływu na opóźnienie ruchowe, a teraz fajnie, bo młoda przy meblach chodzi. Reh.mamy utrzymać na wszelki wypadek, ale szczerze? chyba oleję, ten facet jest walnięty, tydzien temu szłam w deszczu jak ta lala tylko po to, by wejść na 3min do gabinetu. A innego u nas nie ma. Pójdę do tej naszej prywatnej na sprawdzenie i tyle.[/QUOTE] jak ja bym usłyszała coś o mikrowylewach, to bym tam na zawał zeszła; dobrze, że to nic poważnego a w ogóle jest taka możliwość, że nie wystawią ZLA?
![]() |
#4502 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tak, Hania często się krztusi jak pije:/ nie mlekiem, ale wodą czy soczkiem
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Ewik, Pola nawet często się krztusi, ale nie wymiotuje
Fewciu, oby szybko minęło i siły dla Waszej trójki ![]() Pstryczku, widzę, że Yae znalazła sprzymierzeńca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i gratulacje za 5 miejsce!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdjęcie roku ![]() biedne dziecko, tatuś w TV zapatrzony, a mały padł kolo niego ![]() no i te nogi dość zgrabne i takie jakby wydepilowane ![]() Cytat:
![]() jakbym siebie czytała ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- aha, Deli, pisałaś, że jak były same fundamenty, to dom Ci się taki mały wydawał; zawsze tak jest, jak TŻ brat budował dom i stanęłam na tych fundamentach, to się ich pytam, dlaczego taki mały ten dom będzie jak planowali ogromny...a dom ponad 300m ma ![]()
![]() |
#4505 |
Konto usunięte
|
Pstryniu, Dżejkob wymiata
![]() Silver, oby Darusia spała normalnie bez wymiotów! A ja właśnie robiłam listę prezentową na 4urodziny ![]() http://dzieciologia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak napisałaś o tatusiu..najpierw widziałam nogi, a potem Kubę;d Cytat:
![]() ![]() oby noc była spokojna... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Rozeznanie
|
Witam się ponownie.
Odpowiem zbiorczo bo czytałam z telefonu a teraz piszę z kompa w końcu. Udało mi się dostać do lekarza. Podrzuciłam małego mamie do sklepu. Na szczęście nie było ludzi, więc szybko wróciłam z powrotem i udało nam się zdążyć przed ulewą. Masakra, w taką pogodę ciągać dziecko które niedawno było przeziębione... No nic. Co mnie rozwaliło - babcia się na mnie obraziła, że nie zawiozłam go do niej ![]() Tż - żyje, istnieje i ma się dobrze... Ciężko mi określić nasze relacje, ostatnio jest jakiś milszy ale to raczej nic nie zmienia. Co do dzisiejszej sytuacji to w sumie nie mam do niego pretensji, bo głupio żeby on zawalał klienta i jechał do mnie pół godziny skoro pod ręką mam mamę i babcię które w razie w mogę zaangażować do opieki. Powiedział że gdybym rano dała mu znać to by to jakoś przełożył i przyjechał ale ile w tym prawdy to nie wiem. Z mamą się głupio złożyło bo zawsze może sobie wyjść swobodnie ale dzisiaj jej M. z którym mają ten sklep wyszedł też do lekarza jeszcze zanim zadzwoniłam. Najprościej miała babcia bo wystarczyło przełożyć spotkanie o pół godziny - no ale po co, skoro przecież ja mogę się zbierać do wyjścia godzinę i znosić i wnosić wózek tam i z powrotem, przecież zapalenie zatok to nic. Ciekawe czy babci byłoby fajnie jakby była uziemiona w domu i trzy najbliższe osoby odmówiłyby pomocy. Przykro mi jak nie wiem. Idę dalej czytać, dla dzieciaczków dużo zdrówka, Gocha dla Twoich no i dla Daruni Silver, mam nadzieję że już lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Dołączam tak na 100% do grona dziewczyn, które są na "życiowym zakręcie"... Stoję w martwym punkcie i nie wiem, co robić. Jest mi tutaj bardzo źle, a jednocześnie boję się zaczynać od nowa, tylko z tż i małą. Teraz jest kiepsko, a jestem prawie pewna, że gdybyśmy musieli sami sobie radzić, to... nie dalibyśmy rady.
Przyznam to z bólem, ale czasem pojawiają się takie porabane myśli, że może gdyby nie Pola, to byłoby inaczej, łatwiej by było wszystko zacząć, że może teraz mieszkałabym sobie w jakimś mieszkanku, pracowała i lajtowo żyła... Ale zaraz się przeklinam w myslach, bo przecież Pola to, oprócz tż, najlepsze, co mi się w życiu trafiło. Tylko, że... za wcześnie? Nie ma co owijać - jak jest wpadka, to na 99% znaczy, że się nie jest gotowym. Bo właśnie trudna sytuacja, niepewność... Ale kiedy Pola zasypia, leżę przy niej i płaczę. Bo boję się, że sobie nie poradzę, skoro już jest źle, że nie dam jej tego wszystkiego, co powinnam i czego bym chciała, że popełnię za dużo błędów i jej życie się źle potoczy, że nie poradzę sobie z jej oczekiwaniami wobec mnie... Jestem w takim miejscu, że boję się każdego kolejnego dnia, że kiedy zasnę, nie chcę się budzić, bo rzygać mi się chce na myśl o tym, co może się dziać, że mimo że Pola przecież daje mi taką radośc na co dzień, czekam na każdą jej drzemkę i kiedy zaśnie na noc, żeby móc odpocząć; że tylko po otwarciu oczu pierwszy oddech powoduje zaciśnięcie gardła i żołądka na cały dzień i walka z atmosferą panującą w domu... Boję się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Raczkowanie
|
Hje
![]() Nie lubię za bardzo doradzać jak nie znam dokładnie czyjejś sytuacji i danej osoby. Ale z tego co pobieżnie zdążyłam poznać Twoją sytuację to wydaje mi się że mimo Twoich obaw może powinniście spróbować zacząć "samodzielne" życie we troje. Wynająć nawet malutkie mieszkanko, żeby było jak najtaniej żeby Was finansowo nie obciążyło za bardzo. Czasem zdarzają się okazje, że jakaś starsza osoba wynajmuje od x lat i nie podwyższa ceny najmu, albo mieszkanie jest do odmalowania i tak naprawdę niewielkim kosztem można doprowadzić do super stanu a cena wynajmu jest ok. Może warto się rozglądać? Wtedy byś odpoczęła od sytuacji w domu, a w TŻ chyba wsparcie masz, prawda? A co do oczekiwań Poli... Kochana, nie jestem z Wami długo ale widzę że jesteś kochającą mamą a to czego potrzebuje Pola najbardziej to właśnie miłość. Więc nie zadręczaj się głupimi myślami, Pola nie mysli w kategoriach jakie ma ubrania, zabawki itd, tylko czy ma miłość, czułość, poczucie bezpieczeństwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja lepiej, ale zatoki bolą ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie Ty jestes gruba, puknij się w głowę, widizałam zdjecia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj druga całowicie przespana noc u nas, od 20:10 do 6:15, dopiero teraz mama jej kasze robi na śniadanie. Ale co ważniejsze: CHODZIMY ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
![]() Silver zdrówka dla Darii, mam nadzieję że nocka lepiej.
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
No co TY?? ŚNIEG???? ![]() Witam się...u nas dziś nocka ok...pobudka ok 3..ale nie wstawałam..z 10 min się krecił i usnął ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra lece pichcić sernik...a sałatki owocowej nie robię... tylko galaretkę ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
heloł1
Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje!!! ![]() w tą niedzielę półmaraton ![]() Hje.... wszystkie Ci już doradzamy od dobrych paru miesięcy to samo...... Wiem, jak ciężka jest wyprowadzka "na swoje", byłam - może nie aż tak - ale jednak w podobnej nieco sytuacji..... Naprawdę kochana, po cholerę się tak męczyć, niszczyć co jest między wami, wszystko się odbija na Twojej rodzinie..... ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Neti sto lat kochana!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4517 |
Zakorzenienie
|
Hje.... no lipa... a Twojemu tztowi nie przeszkadza nic teraz? chciałby się wyprowadzić? Nie no musicie usiąść, rozkminić i sie wynieść.. ;/
U nas nocka, nawet ok.. wiadomo tysiąc pobudek, ale bez płaczu. Za to teraz Amelka daje mi popalić;]
![]() |
#4518 |
Rozeznanie
|
![]() Dziś już lepiej ![]() ![]() Neti najlepszego! Silver jak Daria? Moje dziecko chodzi po pokoju i śpiewa ijo ijo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Tz tak mnie wczoraj zirytował (żeby nie powiedzieć - wkur**ł), że miałam ochotę zabrać Julkę, zamknąć drzwi i nie wracać, ale wzięłam dwa głębokie oddechy i stwierdziłam, że szkoda moich nerwów. Aktualnie nie chce mi się z nim gadać. Jutro po pracy jadę do rodziców i wracam dopiero w niedzielę - wyjazd był już zaplanowany wcześniej, ale teraz to się nawet cieszę, że tak długo mnie nie będzie. Ja naprawdę nie kumam, jak to możliwe, by zasadniczo bezproblemowy (choć mający swoje wtopy, nawet spore) człowiek czasami zostawiał swój rozum gdzie indziej. W takich chwilach na maksa cieszę się, że nie jestem od niego w żaden sposób zależna, np. finansowo i wiem, że dam sobie w razie czego radę sama. Dobra, wygadałam się. A co u Was, dziewczęta? ![]() Przeczytałam wszystko: Silver - mam nadzieję, że z Darią już lepiej. Jak nocka? Yellow - dobrze, że udało się pójść do tego lekarza. Zachowanie Twojej rodziny zostawiam bez komentarza, tylko przykro mi... ![]() Pstryczku - Kubuś boski! Ja nie wiem, jak on to zrobił, że tak zasnął ![]() ![]() ![]() Iffonka - gratuluję dwóch kreseczek i życzę bezproblemowej ciąży! MaJulMi - brawa dla dzielnej Małej przy szczepieniu! A u nas pada śnieg... Jak to powiedział dziś rano mój kolega z pracy: "zima jak choroba, ma swoje nawroty" ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak pije wode, booo nic innego nie pije ![]() ale zauwazylam ze jak pil z niekapka aventowskiego to zdarzalo mu sie to zdecydowanie czesciej... jak teraz pije z pstryczka to jest rzadziej, ale jest ![]() Cytat:
![]() i co u lekarza, antybiotyk? Cytat:
![]() ![]() ![]() a no pada pada, powiem wiecej - czsami nawet porzadnie nak.urwia ![]() ![]() ![]() ![]() Hje - jedno slowo - wyprowadzka!!!! dziewczyno, zobacz jak Ty sie meczysz!!! Zobacz, ze cala ta chora sytuacja nie bezposrednio ale jednak odbija sie na Poli! Zobacz, ze narazie jestes jeszcze w takim momencie ze potrafisz o tym mowic, szukasz jakiegos rozwiazania. za chwile moze byc tak ze sie zamkniesz w sobie i po ptokach ![]() Zobacz ze twoja rodzinka zrobila z Ciebie kopciucha ktory wszystko zrobi a oni maja z tego frajde i tylko dowalaja Ci jeszcze do pieca! Zobacz, ze... i tak by mozna w nieskonczonosc... to normalne ze sie boisz isc na swoje ale hmmm ty raczej nie masz wyjscia! a co do leku o przyszlosc, o jutro... myslisz ze my sie nie boimy? kazda sie boi co to bedzie jutro, pojutrze, za miesiac, rok itd... teraz jestesmy odpowiedzialne nie za siebie ale rowniez za swoje dziecko wiec takie leki to normalna sprawa. Pola chce miec NORMALNA!!! kochajaca rodzine a nie stos zabawek, zagraniczne wyjazdy i takie tam. bez tego mozna zyc... a czy za wczesnie, ze z wpadki? stalo sie i sie nie odstanie... wiekszosc z nas pewnie miala przemyslenia pt. co by bylo gdyby i czy nie byloby lepiej? wystarczy rzut oka na nasze sloneczka i masz odpowiedz ![]() wyprowadzaj sie jak najszybciej poki jeszcze nie jest za pozno! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Rozeznanie
|
Pstryniu nie dostałam antybiotyku tylko taki psikacz do nosa na zatoki i różne tabletki. Lekarka mi powiedziała ze unikają antybiotyków jak ognia.
Zdziwiłam się bardzo, bo jak swego czasu byłam dawno temu u lekarza to jeszcze wypisywali refundowane leki a teraz mi powiedziała ze oni wszystko piszą na 100 % dlatego wszystko jest takie drogie. Żadnych zniżek i leki które mogłyby kosztować 4 zł kosztują 70 ![]() Jeszcze hit - nfz chce rozwiązać problem kolejek, więc mają wprowadzić ograniczenia że do specjalisty można iść tylko raz do roku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
HJE nie znam się na doradzaniu i zresztą ciężko to robic nie wiedzac dokładnie co i jak, ale ja zawsze powtarzam ze powinno się mieszkac samemu. wiem ze tu o kaske chodzi :/ ale na waszym miejscu postarałabym się to zrealizować.
#4523 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny..ostatni też dwójka z przodu
![]() Pijemy..POLEWAM!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
#4525 |
Wtajemniczenie
|
neti wszystkiego najlepszego!!
![]() silver jak Daria? fewciu i Blaneczka? hje ![]()
#4526 |
Zakorzenienie
|
Neti, rozumiem juz czemu ta salatka i ciacho
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego nasza kochana babeczko ;* ooo może babeczki dziś zrobie ![]() ![]()
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4529 |
Konto usunięte
|
Neti, serdeczne życzenia
![]() Hje, znów: wyprowadzka. Przynajmniej spróbować. Fewciu, SIlver, jak dziewczynki??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() ![]() Tak to nawet zimą nie sypało ![]() Neti-zdrowia,zdrowia i jeszcze raz zdrowia ![]() ![]() ![]() ![]() Silver-mam nadzieję że jesteście w domu ![]() Yellow-zdrówka ![]() Zachowania rodziny nie będę komentować,za to mocno Cię przytulam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.