|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Portalu nie znam,Ale widzę że za jezdzikami się rozglsdasz,polecam firmy mini micro, najpierw jest jezdzik, a potem hulajnoga,sterowana balansem ciała, dość droga, ale faajna Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#542 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Dziękuję za wszystkie miłe słowa co do opisu porodu
![]() Kaśka wrzucisz go na I stronę? (to mój poprzedni post, więc nie trudno znaleźć) thx Cytat:
Nadrobiłam cały dzisiejszy dzień, ale do wszystkiego się już nie odniosę. dla wszystkich świętujących dziś miesięczniceZdrówka dla chorowitków! Vea współczuję przeżyć ![]() Wypowiem się w temacie kubków ze słomką. Moi siostrzeńcy mają te z I linka Natalii i siostra była bardzo zadowolona, słomkę można schować i się nic nie wylewa, nie wiem tylko jak z myciem, ale jest taka miękka. Siostrzenica piła z tego od samego początku czyli gdzieś od 7miesiąca. Też to kupię. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Ewacia Adi jest boooski Natala no 3 tygodnie prób to jest cośA tak w ogóle to tylko ja się nie cieszę, że moje dziecko pije z butelki? Z tym, że u nas to się wiąże z tym, że ostatnio dość często ma wywalone na cyca. Mimo, że jest głodna, odwraca głowę i w ryk. W takich momentach butelka jest oki (a też był czas, że za chiny nie wzięła do buzi), tylko, że zdecydowanie łatwiej i szybciej jest wyciągnąć cyca niż laktator.. Wciąż mam nadzieję, że jej przejdzie i będzie ładnie jadła prosto od mamusi. Czarna, zakupy się udały? Jak Maja w ikeowym przedszkolu?
|
|
|
#543 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe słowa odnośnie zdjęcia
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() IDĘ WRESZCIE SPAĆ! Eda dopiero zasnął
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
tez lece spac
![]() dobranoc
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
kahunia też słyszałam o tym zabobonie
![]() Angel moim zdaniem fontanna z czekolady super ale nie na wesele, kilka osób podejdzie raz lub dwa ale masz ciasta, tort... Ile można słodkiego do wódki? ![]() maharet trzymam kciuki za kolejną dzidzię! vea spokojnie, dzieci są "elastyczne" i zazwyczaj nic im się nie dzieje. ![]() Amelka też muszę się wybrać, bo mi cyce obwisają i to bardzo, bo stanika nie mam ![]() xViolet witamy Wiktorię Lulla ja tak robiłam w styczniu i nic mi nie było ![]() dobranoc ![]() ps. Wróciłam do domu o 22. Proszę, doceńcie, że staram się być na bieżąco i cytować!
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
byłam u tej babeczki kilka dni wczesniej,powiedziałam że ponad tydzien temu skończyłam kp i chce biustonosz, kazała przyjsc jak minał 2 tyg ,ale nie później bo ważne jest aby jak najszybciej zadziałać !
dobrała mi biustonosz mocno podnoszacy i zbierający piersi ,jest git ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Oszalałyście z tą ilością postów ? Pierwszy raz dzis zaglądam (jest prawie 22:00), a tu tryliard postów od wczoraj No nie nadrobie. Nie ma szans ![]() Nie miałam czasu wejść w dzień bo byłyśmy u koleżanki chinki, która ma 2 miesięczną córeczkę. Ależ to dziecie ma włosów! Wrzuce zaraz fote do k. Pola na początku chyba przestraszyła się jej skośnych oczu, ale później zaczęła się do niej dobierać jak położyłyśmy je obok siebie Jutro jedziemy do koleżanki z brazylii, więc też nie bede miec nawet kiedy wejść na wizaz. Wieczorem wraca TZ z t. z wycieczki i ma urlop do końca tygodnia więc już w ogóle nie wiem kiedy na kompa wejde.. No ale może jakoś dam rade chociaż trochę Was podczytywac ![]() Tymczasem uciekam zrobić sobie małe spa, a później do łóżka. |
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
heja
my juz nie spimy od 5 dziewczyny jakie sa Wasze sposoby zeby rano jeszcze dzieci poszly spac? ![]() Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na podstawie doświadczeń ze starszą córka- nic nie działa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze wypisuje sie z tej imprezy
Maciej w nocy poprzestawial sobie wszystko ja jesrem.tak zmeczona ze zrobie co mi krolewicz kaze byleby zamknal jadaczke ![]() ilosc pobudek rosnie z dnia na dzien a ja nie mam juz sil tz nie spal dluzej niz 4godziny od 10dni martwie sie bo jezdzi 60km do pracy Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tak jest zawsze jak się obudzi przed 7, bo jak po to już koniec spania ![]() A ja pije kawę w łóżku i tak mi się nie chce wstać a muszę sprzątać
|
|
|
#553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Budzi sie za każdym razem jak Maciej stęka? Mój nie reaguje nic juz - przyWyczail sie i spi a ja go nie budze zeby wysypial sie do pracy właśnie. Chyba Ze jest kryzysowa noc to razem działamy ale to na szczęście nie zdarza sie często. A u Was ząbki na tapecie czy tak nie wiadomo skąd? Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
U mnie podobnie zazwyczaj wstaje o 7. Jak obudzi sie wcześniej to nawet do niej nie zaglądam - pocharcuje 15 min w łóżeczku i spi dalej. Czasem nawet to 8 ale tego nie lubię bo wtedy wszystkie drzemki w ciagu dnia jej sie przestawiaja i koniec końców mało spi i marudzi.Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#554 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie mieć takie międzynarodowe towarzystwo ![]() Ja z Kuba nie bardzo mogę iść na dłużej do kogoś bo mi nie chce spać poza domem.... i zaczyna marudzi. ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Ja tez rzadko na dłużej wychodzę bo Pola tez najbardziej lubi spac w swoim (lub moim ) łóżeczku. A jak na dłużej to chwile posiedzimy w domu i idziemy na spacer to cos w wózku pospi i jest dobrze ![]() I znów miałam iść wcześnie spac a tu sie zrobiło po 23.. Dobrze ze choć spa sobie zrobiłam.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- No właśnie napisałam ze cos minie wychodzi ![]() Ale dopiero 23 wiec nie jest tak źle (u nas juz przestawili czas wiec jestem godzinę do przodu )Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Dobra serio idę. Miłego dnia! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
ja
no wlasnie niewiadomo co sie mu poprzestawialo ale zaczyna byc to denerwujaceminionej doby moj syn jadl 12razy cyc + obiadek + deserek a tz ma ostatnio tak ze jak sie budzi to nie moze godzine zasnac wiec chodzi jak zombie ja juz go do salonu do spabia wywalilam ale nie dziala bo i tak mlodego slychac momentami mam ochote wygluszyc sciany i isc spac do drugiego pokoju Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
a co do tz to moze wyrzuc go na pare nocek do innego pokoju moze odespi troche.wiadomo ze slychac ale pewnie nie az tak ![]() moj malz to spi jak zabity od poczatku.budzi sie tylko ja Julka juz sie tak drze jakby ja obdzierano ![]() Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też śpi, niezależnie co się dzieje...
En na przeciwbólu, ale spała całą noc, wiec chyba mamy winnego wczoraszej nocy
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty jak? Odpoczęłaś troszkę?
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas też co nie tak- młody marudzi w dzień, a wieczorem szlocha jak go odłożymy do łóżeczka, P. go bujał, tulił, leżał z nim na łóżku, dopiero z mamusią zasnął przytulony do cyca ![]() może jest obrażony, że nie dostaje piersi i chce się chociaż przytulić ale w nocy śpi ładnie
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() http://allegro.pl/kubek-treningowy-m...008165973.html fakt ze troche sie rozlewa jak za duzo naleje ale mysle ze sie nauczy, dodatkowo robi za gryzak
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-03-25 o 08:33 |
|
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
witam i ja
mój tż jest niereformowalny ![]() tassia ty 12 razy a ja mam wrażenie ze coraz mniej karmię
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Cierpliwość zrobione
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
No ponad 8 h spalam
![]() Tylko Eda od rana już 3 razy Rejtana, wiec jest super
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko o 4 karmiłam
|
|
#566 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
my też na nogach od 5, to już kolejny dzień taki. Do tego całą noc pobudki, popłakiwania, wiercenie i w efekcie pół nocy w naszym łóżku. mnie wyszło 65h a i tak mam piersi już sporo mniejsze niż na początku, po kp znów się będę musiała wybrać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co tż wykombinował? |
|||
|
|
|
#567 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja już mam wrazenie że przez to coaz mniej mam w cycach
niby po nocy jak mało karmie to były pełne czyli tak jak dzisiaj / o 23 dałam fafe /.... o 4cyc i potem o 6 jak wstał a tak to mam wrażenie że takie flaczki czy to koniec się zbliża niby mu jeszcze wystarcza![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
nie porusza tematu |
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
a my kolejna noc w trójkę.
robie potrawkę z królika dla stwora.
|
#569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Kiedy w końcu będzie ładna pogoda?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wczoraj ściągnęłam bo szliśmy w teren a nie wiedziałam ile nam zejdzie z tym paszportem.Zeszło szybko, więc mleko było na wieczór. Zjadła 100 ml kaszki + 210 z butli i jeszcze chciała cyca. Potem obudziła się koło 23, 1,4 i 7 nie wiem czemu tak, widać potrzebuje, b rośnie i spala
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie!
Jestem mamą październikowego 2013 Piotrusia, i jestem tu nowa. Tak fajnie prowadzicie ten wątek, że postanowiłam do was dołączyć i co dla mnie najważniejsze nasze bobasy są w porównywalnym wieku, u mnie w minioną środę minęło 5 miesięcy, bobas jest cudny. Myślę nad rozszerzaniem diety naszej Pietruszeczki, dawałam mu już pieczone jabłuszko, przed nami marchewka i chyba na razie to będzie tyle. Słyszałam ,że w tym wieku podaje się już dzieciom odrobinę glutenu. Dawałyście swoim maluchom, pytam bo nie wiem co robić, a w innych wątkach nikt mi nie pomógł. LICZĘ NA WAS. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

łączyła może jedna z was opakowania tabletek żeby nie mieć @? Jak się wtedy czułyście? I jak kolejna @?

a i tak juz mi zmalaly
niby mu jeszcze wystarcza