|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]() ![]() zeberko, obie jesteście śliczne ![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() alem chora.... a! drugi raz w ciągu miesiąca... nie pamiętam kiedy chorowałam tak często... chyba w podstawówce... leczenie się apapem, tandum verde, malinami, czosnkiem, miodem itp metodami mnie dobija. wczoraj tylko gardło bolało, dziś mam od rana 38 stopni... wrrr. na szczęście młody zdrów, choć też chrypę ma. chyba mu zrobię, profilaktycznie, inhalkę... aaaa!
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45739784]Edytko kciuki zatem i za Was!
Ja tylko po cichu dobrze radzę - nie nastawiaj się na poznanie płci, moi znajomi też "poznali" płeć w 12 tc, kompletowali wyprawkę już pod kolor, itd., a potem było zaskoczenie, że muszą schować sukienki ![]() Nie zamierzam nic kompletować. Nie na tym etapie. Dużo rzeczy mam po Stasiu i jakoś tak uniwersalnie kupowałam dużo ubranek zielonych, niebieskie też jakoś przejdą u dziewczynki chociaż mam przeczucie, że będzie chłopak. U mnie jest to tylko ciekawość dla samej ciekawości i co będzie to będę szczęśliwa oby tylko zdrowe się urodziło. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- A gdzie to się nasza Agatka podziewa?
#1384 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co u Ciebie? Cytat:
![]() ![]() ![]() ja nie zobaczyłam płci choć też byłam bardzo ciekawa. ale już w momencie jak zobaczyłam tego dużego człowieka na monitorze to mi było wszystko jedno. poza tym ja od początku "wiedziałam" co będzie. kiedyś zawsze marzyłam o dziewczynce, teraz nie zamieniłabym Krzysia za 10 dziewczynek. Cytat:
Cytat:
Kucyk kciuki za wizytę! ale jestem pewna, że będzie pomyślna. agatko! chyba wczoraj meldunku nie było! hope przeczytałam książeczki! bardzo dziękuję. ta jedna szczególnie fajna i przystępna. chyba nie zapisałam adresu, żeby móc ją odesłać, więc poproszę na priv. madziu mam nadzieję w tym tygodniu skończyć Twoją i też ci odeślę. dziękuję ![]()
![]() |
#1385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Berbie Mi też wszystko jedno. Chociaż przeczucie mam ![]() Wybrałaś piękne imię dla chłopca ![]() ![]()
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie obrażę się, bo ja tego imienia nie wybrałam, zostało narzucone przez tż i się przyjęło ![]()
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Berbie meldunek jest i był codziennie! Żyje....
#1388 |
Zakorzenienie
|
za mało informacji! jak się czujesz? jak remont?
#1389 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45739319]
Kucyku kciuki, ale mi się wydaje, że to było jednorazowe![/QUOTE] Oby ![]() Cytat:
gratuluję 2 trymestru!!!! ![]() Przezierność mierzy się jak crl jest między 45-80mm. Dlatego ja poszłam jak bylo 12 t 1 dzień. Ja wiedziałam że będzie chłopak po usg genetycznym ![]() ![]() No.. To super ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Berbie remont stoi bo tz ma l4 a za blisko pracy mieszka aby coś robić....
![]() |
#1391 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba świruję i mnie wyśmiejecie, ale jestem prawie pewna, że od 2-3 dni zaczynam odrobinę czuć ruchy. Tak wieczorem jak się położę. Wiem, że to mało prawdopodobne, ale przecież już drugi raz to przerabiam. W pierwszej poczułam pod koniec 16 tc.
![]() |
#1392 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
Pani, gdzie się tak załatwiłaś? Zakłożę się, że bez czapki na spacery z T. wychodzisz
![]() Edytko- wierzę, jesteś drobna i nie w pierwszej ciązy wiec możesz wcześniej czuc ruchy. Właśnie miałam Wam napisać ze przed chwilą też cos poczułam i to kolejny raz. Staran się nie nakręcać i spodziewam się konkretów na Wiwkkanoc ![]() Co do płci, też ostatnio zastanawiam się kto u mnie mieszka... fajnie, ze masz uniwersalne ciuszki, też troszkę takich kupowałam dla Kasi ale wszystko puściłam w obieg, nawet w styczniu kilka dni przed testem oddałam karton z najmniejszymi rzeczami ![]() Berbie- jak Kasia podrosnie pójdzie na parter na ,,slużbę'' do babci, u babci 3 pokoje wiec Babcia na pewno pozwoli urządzić jeden dla Kasi i będzzie się ciieszyć ze ma towarzystwo ![]() Agatko- Jak wytrzymujesz z ,,bezrobotnym'' chlopem w fomu ![]() Kucyku- trzymam mocno kciuki
#1394 |
Konto usunięte
|
Ja też jestem ciekawa, kto u Was mieszka
![]() Pani, zdrówka! |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do łóżeczka to wpadł mi jeszcze jeden pomysł do głowy, ale nie wiem czy Kasia na to nie za mała? http://www.ergoexpert.pl/pl/p3147-lo...trowe_flo.html w pod tego typu łóżeczkiem można zrobić super kącik do zabawy, taki mini domek itp. pewnie tato takie łóżeczko też potrafiłby zrobić Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
Za tydzień...
Trzymam ![]() Nie narzekam bo dużo rzeczy robi a dzięki temu ja mogę leżeć i nawet chciałabym aby dłużej był na l4
#1397 |
Zakorzenienie
|
jeju dziewczyny mi się ciągle chce kawy! a dopiero dziś sobie przypomniałam, że mam opakowanie bezkofeinowej
![]() filusiek! waderka! gdzie raport?
#1398 |
Rozeznanie
|
dziewczyny potrzebuje pomocy od Was/porady
A wiec z Tz zaczynam staranka tzn -chcielismy od kiedy dostane 1 miesiaczke ale i teraz sie kochamy bez,czuje sie swietnie,psychicznie chcemy,polozna pozwolila. No i od niedzieli mnie boli brzuch doslownie jakbym miala dostac okres za minutke ale go nie mam do tej chwili- mialam 2 centrumetrowe brazowo-czerwone plamki na wkladce i cisza do tej chwili. Sluz mam raz bardzo kleisty jak na plodna a raz budyniowy(czasem bialy czasem kawa z mlekiem). I te bole sa do teraz,dzis lekko boli mnie glowa,czuje sie troszke spiaca i nogi mnie bola jakbym biegaa dzien wczesniej-ogolnie oslabiona ale nie czuje sie chora itp... robilam test bo znajoma mi powiedziala bym sprawdzila ale negatywny. Myslicie,ze to moze byc owulacja lub ze za chwile dostane ten okres czy moze sie dziac cos zlego?
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Berbie- fajne to łóżeczko, Tata mi mówił już dawno że on widzi takie rozwiązanie u Kasi ale jak będzie większa- tyle źe on myślał o takim wyysoko podniesionym.- ze stolikiem/biurezkiem pod łóżkiem.
To na ten ccpzas byłoby super, tylko jesst jedno ale- obawiam się ze jeżeli juz panna katarzyna wyrazi chęć spania sama to będą sytuacje kiedy przyjdzie bunt a wtedy zzamiaast zabboerać ją do nas llepiej aby ktores z nas polezało z niąa nim zasnie. Dzisiejsza noc to był cyrk. Nie pozwolilla sie przełożyć ddo łóożeczka, płakała tak że chuba caałlaa okolica słyszała, w końcu ja po tymm jak kilka razy dostałam kopa w brzuch przeniosslam się na podloge ale tzet zaczał się ze mną klocić i wróciłam do łózka gdziee przelezałam do rana bo spaniem tego nie można nazwaĆ, przepraszam za błedy ale/ coś mi tablet szaleje ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Hope- umknelo mi wwczoraj Twoje pytanie, tak mieszkam w górach ![]() Jak ratowac sie w ciazy przy napadzie migren?. Wyć mi sie z bólu chce
![]() |
#1400 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że tutaj wszystko dobrze!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do bóli głowy ( nie wiem co to migrena) mi pomagało otwarte okno i zimny kompres na czoło.
![]() |
#1403 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Cytat:
nigdy nie powiedziałabym, że nie chce jeść. wygląda bardzo normalnie. Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45735782]A co do kojca, ja sobie nie wyobrażam, jak można funkcjonować bez kojca, bujaczka, itd... nie wiem, jakim cudem nasze mamy nas wychowały ![]() ja sobie nie wyobrażam dziecka siedzącego w bujaczku czy kojcu.. bujaczek oddaliśmy jak J. miał z pół roku, a służył tylko do karmienia, kojca nie mieliśmy, mamy łóżeczko turystyczne...w szafie w kartonie. |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lejdi Aga, nie pomogę, bo nie wiem. Po #, jak i po normalnym porodzie wszystko jest rozregulowane. Wybacz szczerość - życzę Wam wiele szczęścia, ale uważam, że powinnaś jeszcze trochę poczekać. Przynajmniej cykl-dwa. Jeśli ufasz brytyjskim lekarzom, to w porządku, ale mnie w Polsce po porodzie w 30 tygodniu kazali czekać MINIMUM pół roku. Twój organizm ewidentnie daje Ci znak, że nie jest jeszcze gotów. Ale zrobisz, jak będziesz uważała za słuszne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam tylko troszkę. Reszta później ![]() Urodziny byly udane, zdjęcia w klubie ![]() Cytat:
![]() super że bioderka ok, my mieliśmy 3 kontrole Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do biszkoptów jako posiłek, to czy biszkopty na mm też są bez sensu? Bo mój tak je drugie śniadanie ![]() Cytat:
![]() chociaż tyle że Ty też niedługo będziesz ![]() Cytat:
![]() ja nawet mięsa nie mogłam, tylko szynkę ![]() Anitka ja czułam ruchy jak Pani i Perse ![]() a Ty już w 37tc ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() biorę cały czas witaminy (pregna DHA). czosnek wsuwamy na okrągło... Cytat:
![]() zobaczymy co Kasia na to ![]() Cytat:
Jeżu, już 39,6. mimo apapów... dobrze, że mój ojciec dziś przyjechał (przywiózł wnukowi warzywka ![]() ![]() teraz mają spacer. mam nadzieję, że T. nie pokaże na co go stać ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej,kobitki.
Wlasnie jestem w drodze do katowic do kliniki. Bedziemy sie konsultowac. Jestem jakas rozkojarzona,z tz sie nie dogadujemy od wczoraj i teraz po drodze tez. Wkurza mnie jego egocentryzm, bo ostatnio przybral na sile :-/ no nic, musze zmienic twarz i najzwyczajniej sie zdystansowac, choc to trudne szczegolnie gdy idziemy na wspolna wizyte w kierunku staran. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ZEBERKO. Wlasnie przez okno u ciebie tak jakos charakyerystycznie to wygladalo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-03-25 o 14:40 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45672923]
To nie wrażenie, tylko fakt ![]() [/QUOTE] Mi wypadły późno, bo po 6 miesiącach od porodu ale... wszędzie ![]() ![]() jak ja teraz żałuje że nie zaczęłam się wtedy depilować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
Juz po wizycie. Serduszko pięknie się rozwinęło. Komory i zastawki urosły, co pokazuje że bradykardia się nie powtarza
![]() Już nie muszę więcej przychodzić.a i dodała że pewnie to niedoczynność tarczycy powodowała te zaburzenia. ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.