![]() |
#931 |
Rozeznanie
|
Dot.: izotek
Mnie przeziębienie brało w piątek. Nafaszerowałam się czosnkiem po uszy i do poniedziałku nie było śladu. W sumie jeszcze nigdy się w takim szybkim tempie nie wyleczyłam, no ale musiałam
![]()
#932 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() I poza tym zauważyłam, że moje włosy przestały być przesuszone. Były takie może przez miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() Poobserwuję buzię czy też nie zaczyna się zachowywać tak samo ![]()
![]() |
#933 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czasami trzeba popatrzeć trochę dalej niż nadchodzący rok kuracji, tak mi się zdaje. Już odłóżmy to dziecko na bok, co jak po roku nastąpi nasilony nawrót? Ponowna roczna kuracja? Wiem, że to często jedyny ratunek, ale warto przemyśleć 3 razy podtrucie organiżmu witaminą A (tak to określił mój dermatolog) jeżeli to nie jest ostatnia deska ratunku jaka pozostaje oczywiście. Nie żebym kogoś straszyła i odradzała na siłe, sama borykam się z wysypem głebokich skurczybyków, ale naprawdę, warto się zastanowić nad tym ile możemy zyskać a ile stracić, dla własnego dobra. Piszę to wszystko dlatego, że czytając posty na różnych forach odnoszę wrażenie ogromnej lekkomyślności osób sięgających po ten lek...i to mnie przeraża... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Rozeznanie
|
Anazonka
Jak czytałam Twojego posta już myślałam, że będzie cały pouczający. Ja mam ogromny problem, cała twarz swędzi na całości grudki mniejsze wieksze, ropa przy najmniejszym dotknieciu leje się jak fontanna. Ale robiłam wszystkie badania przez hormony antybiotyki, wymazy+antybiotyki i nic mi nie pomogło, ale podkreślam, próbowałam wszystkiego przed tą kuracją. Lek biorę od miesiąca, dużo mi wszystkiego jeszcze wyskakuje na twarzy, plecach nawet na boczkach. Wszędzie. Jeszcze super efektów nie widzę, ale pokładam w tym leku całą moją nadzieję krakowianko część z nas stosuje osłonkę, część nie. Jak pójdziesz do apteki to bez problemu Ci babeczka da jakąś osłonkę ![]() Witamy w naszym gronie
![]() |
#938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Jakie filtry SPF50+ używacie podczas kuracji? I jakie polecacie?
Tylko żeby nie powodowały zaskórników i naddawały się pod makijaż na lato(żeby make up nie spływał i żeby nie bieliły). |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Testuję nowy produkt z gamy anthelios (ten 50+ oczywiście) i jestem nim równie zachwycona, co autorka tego bloga- jest leciutki, w ogóle nie bieli, makijaz naklada się na niego super. Emulsja matujaca Vichy jest kochana przez filtromaniaczki, osobiście jej nie stosowałam, mam kilka probek tej w nowym opakowaniu i dam znać, ale wątpię by pobila la roche. Nie polecam filtrow avene, okropnie biela, sa tepe i podkreślaja suche skorki- masakra. Edit: Jestem po pierwszym nałożeniu vichy, jest super, faktycznie ma lekki efekt matujący, myślę, że będę je stosować zamiennie ![]() -anthelios to 50+, vichy to tylko 50, -anthelios ma wyższą ochronę przed UVA, -konsystencja antheliosa bardziej mi odpowiada, jest bardzo płynna, lejąca, łatwiej się go nakłada (jednak może być przez to nieco mniej wydajny), emulsja vichy nie jest szczególnie wymagająca czy trudna, ale jednak trzeba się minimalnie bardziej przyłożyć do aplikacji Edytowane przez b_domi Czas edycji: 2014-03-17 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie, a po jakim okresie brania tego leku zaczełyście widzieć jakąkolwiek poprawę na twarzy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
po 4 miesiacach. xd
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
mi dermatolog tlumaczyla, ze dobrze jak nie ma zbyt szybko efektow, bo wtedy latwo jest porzucic kuracje.
![]() a myslicie lub tez macie takie jazdy psychiczne tzn. bezsensowna zlosc, fochy. mi czesto ciezko jest wytrzymac samej ze soba. wyzywam sie na najblizszych. i nie wiem czy to od tabsow czy charakter mi sie pogorszyl.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
ja też mam takie nastroje, coś strasznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
czyli jest jakaś szansa, że w moim przypadku do wakacji będzie ciut lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#949 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Widzę, że należę do wąskiej grupy, u której poprawę widzi się w sumie od razu. Po ok. tygodniu przestały wyskakiwać duże pryszcze, stare szybko się wygoiły. teraz, po miesiącu stosowania, na tawrzy nie mam aktywnych rzadnych zmian, tylko pełno starych blizn, plam, zaskórniki. kilka cięższych, podskórnych grud jeszcze siedzi wewnątrz skóry ale są wyciszone i nie rosną. Lekarz przed braniem izo, poinformował, że może być początkowo pogorszenie, chociaż ocenił moje zmiany jako nie naciekowe, więc i wysypu się nie spodziewał. Co do czerwonej twarzy - bloker 50+ dał temu radę w 100% czyli twarz jak od pożaru była u mnie wynikiem braku ochrony przed słońcem, dodam, że w czasie kiedy wystąpił objaw słonecznie wcale nie było, a ja na zewnątrz wychodziłam dosłownie na 1 h dziennie. Mimo to, słońce mi szkodzi ![]() Z nowości - pojawiła się wysypka na rękach, co wygląda jak blizny po poparzeniu trochę (ktoś tu słusznie tak to określił). Jutro lecę po emolium balsam co by się ratować. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
Wiadomo,że każdy organizm reaguje inaczej na lekii nie da się jasno określić, u kogo kiedy zacznie działać,a le tak mniej więcej chciałam si zorientować ile czasu czeka się na poprawę także dzięki za wszystkie odp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#952 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Raczkowanie
|
Ej,a jak u Was wygląda sprawa z oczami przy Izo? Mnie męczy szczypanie i mgła, zwłaszcza jak siedzę przy komputerze lub jak czytam. W marketach też w pewnym momencie oczy mnie bolą od tego światła..
Druga sprawa, co z Waszymi żołądkami, wątrobami itd.. Mnie codziennie z innej strony boli brzuch. ;/ Już nie mogę doczekać kiedy to skończę, a jeszcze 1,5 opakowania mi zostało... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Rozeznanie
|
ja jestem po miesiącu. uboczne: Krew z nosa, strupy na ramionach, suchość warg i jamy ustnej, Przesuszona cera (a kremu nie żałuję, w 4 tyg zużyłam cały krem cetaphilu), łupież (ale głowę myję 2 razy na tydzień
![]() Ale chciałam zapytać jak z apetytem u Was, bo zauważyłam, że ostatnio nie mogę podołać porcji obiadu którą zwykłam jeść... ![]()
#955 |
Raczkowanie
|
Ja nie zauważyłam żadnego wpływu izo na mój apetyt a zażywam tabsy już 2,5 miesiąca
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#956 |
Raczkowanie
|
U mnie były wahania z apetytem, zazwyczaj na niego nie narzekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Miesiąc kuracji - skutki uboczne: łupież, łuszczenie skóry ust i twarzy, suchość ramion i dekoltu(bez łuszczenia skóry), wysypka na dłoniach i przedramionach, czerwona twarz (zwalczone przy użyciu SPF 50+). Wewnętrznych czy psychicznych objawów brak- nic nie boli, nie strzyka, nie mam zmiany nastroju czy upodobań kulinarnych. Skutki pożądane - buzia bez pryszczy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Przyczajenie
|
Ja jestem na izo od 1,5 miesiąca, mam 24 lata, przez 10 lat stosowałam rożne antybiotyki, maści itd. i nic, więc w końcu padło na izotek.... Przez pierwszy miesiąc miałam suche dłonie i usta - musiałam smarować co godzinę co najmniej, a teraz nic. Dłonie kremowałam wczoraj rano, usta jakoś popołudniu. Co uważam za trochę podejrzane
![]() Z dziwniejszych objawów to rano bolą mnie pięty, ale już wcześniej na tym wątku ktoś się na to skarżył, więc nie panikuje ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Badania wątrobowe oraz morfo i cholest. wyszły po pierwszym miesiącu kuracji bez zarzutu, zmiany wyników wątrobowych malutkie i nie niepokojące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
a ja mam jeszcze takie pytanie: jaką dawkę leku przyjmujecie? Ja biorę go dopiero od 10 dni. I przez te 10 dni lekarz mi zalecił po 1 tabletce czyli 20 mg, a po 10 dniach 40 mg na dobę przy wadze 45 kg. Nie za dużo? co do skutków ubocznych to strasznie suche usta i skóra pod oczami, ale wiadomo ja dopiero biorę ten lek kilka dni.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.