Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-25, 18:59   #541
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Daisy, ale słodki komplecik

Pentuerka, super, że na wizycie wyszło wszystko ok!

Zuken, ale masz fajny brzuszek

Ok, wstawiam łupy
Się obłowiła...narobiłaś mi ochoty na małe zakupy
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 19:04   #542
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dzięki, muszę się zorientować jak to jest u mnie. Ja do lekarza chodzę prywatnie w rejestracji tez jest położna ale jak ja zapytam to na pewno za darmo sie nie uda...może spytam w szpitalu po prostu? coś spróbuję wykombinować, bo faktycznie po porodzie przychodzą położne do domu więc dlaczego miałaby taka położna nie pomóc mi trochę już w trakcie ciąży
co do siary to ja się zupełnie nie orientuję, myślałam, że mleko to dopiero po porodzie ale słyszałam, że coś się czasem wczesniej pojawia ale teraz to chyba za wcześnie co?? nie chciałabym teraz mieć jakichs wycieków...
Każda z nas ma w swojej przychodni lekarza pierwszego kontaktu, pielęgniarkę środowiskową i położną. Teoretycznie składa się do nich deklaracje, warto iść do swojej rejonowej przychodni, każda ma położne.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 19:04   #543
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Thefall to ja właśnie narzekałam

Tylko chodzi o to, że tutaj jestem w legginsach z luźną gumką, więc jeszcze ten brzuszek w miarę wygląda ale jak ubiorę spodnie takie normalne albo takie tregginsy na gumie to po prostu mi się wylewa fałda i brzuszek już nie wygląda tak ładnie

Czy któraś z Was ma może te spodnie??

http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...055677301.html

Są bardzo tanie i tak się zastanawiam czy zamawiać

Miałam zamówić te co polecałyście:

http://allegro.pl/rurki-ciazowe-jean...048431119.html

ale ciągle nie mogę się zdecydować... Nie wiem czy takie typowo ciążowe będą wygodne i nie chcę wyrzucać kasy w błoto
jak kupisz te pierwsze to napisz czy wygodne sama na cos poluję ale nie mam pojecia co się sprawdzi. Te pierwsze są chyba dużo bardziej elastyczne więc mi się wydaje że będą bardzo wygodne, z tym, że sam materiał pewnie gorszy jakościowo...ale pomyśl ile będziesz w nich chodzić? może się uda że całą ciążę ale pewnie nie...może wiosną więc choćby byly slabsze to cóż z tego
Stary 2014-03-25, 19:05   #544
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy u którejś z Was pojawiła się już siara?? Czy zawsze w ciąży musi się już sączyć czy są takie przypadki, że mleko pojawia się dopiero po porodzie albo wcale?? Wiecie coś więcej na ten temat?
Ja mam od ponad miesiąca

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 19:08   #545
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Każda z nas ma w swojej przychodni lekarza pierwszego kontaktu, pielęgniarkę środowiskową i położną. Teoretycznie składa się do nich deklaracje, warto iść do swojej rejonowej przychodni, każda ma położne.

o dzieki za info! I to już teraz moge zrobić? o co mam pytać? że chcę się zapisać do położnej bo jestem w ciąży?? czy że chcę skorzystać z poradni...muszę to zrobić! jakoś wczesniej nie pomyślałam..

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ja mam od ponad miesiąca
jak to wygląda? Dużo sie tego sączy? Musisz jakieś wkładki stosowac czy to tylko kilka kropelek? Napisz cos więcej bo ja nic na ten temat nie wiem...podejrzewam, że nie tylko ja
Stary 2014-03-25, 19:08   #546
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

ButterBear same słodziaki A marynarska sukienka jest przeboska

daisy dot słodki komplecik

Moni26 a masz kartę ciąży?? Ja w karcie ciąży mam wpisaną pierwszą wizytę 6 tc i to wystarczy Nie trzeba dodatkowo zaświadczenia Także jak masz w karcie wpisany 9 tc to powinno być ok

Venus ja też do lekarza chodzę prywatnie Położna w rejestracji ma tam pewnie normalnie płacone ale oprócz tego, że pracuje jeszcze w szpitalu to można się do niej zapisać na NFZ, podpisujesz wtedy jakiś papierek i ona też ma z tego tytułu jakąś kasę pewnie

Jeśli Twoja położna pracuje w szpitalu to przypuszczam, że będziesz mogła sobie ją wziąć za darmo właśnie

Zaczarowanadlaniego właśnie czekałam aż napiszesz bo pamiętam, że pisałaś, że u Ciebie już pojawiła się siara Powiedz mi to jest tak, że Ci się lekko sączy czy jest tego dużo? I codziennie czy po prostu zdarzyło się parę razy? Miałaś jakieś objawy czy Cię to zaskoczyło??

Ja mam teraz mega wrażliwe brodawki i zastanawiam się czy coś tam się zaczyna dziać?
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 19:11   #547
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

U mnie Tz to zauważył podczas naszych przytulnek był cały mokry na klacie wiec było tego sporo

Jak rano wstaje mam zaschniete białe na sutkach a jak naciskam to leci jakąś masakra

Zaskoczyło mnie to aż musiałam zadzwonić do mamy

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-03-25 o 19:13
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-25, 19:13   #548
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ja mam od ponad miesiąca
U mnie natomiast nic się nie sączy ale co jakiś czas muszę sutki przeczyścić bo w środku zbiera się taka zastygła wydzielina... może to też siara...
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 19:14   #549
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
jak kupisz te pierwsze to napisz czy wygodne sama na cos poluję ale nie mam pojecia co się sprawdzi. Te pierwsze są chyba dużo bardziej elastyczne więc mi się wydaje że będą bardzo wygodne, z tym, że sam materiał pewnie gorszy jakościowo...ale pomyśl ile będziesz w nich chodzić? może się uda że całą ciążę ale pewnie nie...może wiosną więc choćby byly slabsze to cóż z tego
No właśnie te drugie to taki "ciężki" jeans i boję się, że mogą być niewygodne bo ogólnie bez tego pasa wydają mi się strasznie niskie, takie biodrówki a ja nie lubię takich niskich spodni

A te drugie to właśnie bardziej takie legginsowy elastyczny materiał ale wyglądają jak jeansy więc super, w sobotę jadę na zakupy jak nic nie kupię to je zamówię Tylko na tych dwóch aukcjach na przykład są dwie różne ceny a to ten sam sprzedawca... I zastanawiam się czym te spodnie się różnią

http://allegro.pl/sexi-rurki-jeansy-...031301216.html

http://allegro.pl/hit-rurki-jeansy-c...004016749.html

A i nie wiem czy mam zamówić swój rozmiar czy jakieś większe??

Znalazłam jeszcze takie, też bardzo fajne

http://allegro.pl/zgrabne-czarne-rur...032580613.html
Stary 2014-03-25, 19:27   #550
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
o dzieki za info! I to już teraz moge zrobić? o co mam pytać? że chcę się zapisać do położnej bo jestem w ciąży?? czy że chcę skorzystać z poradni...muszę to zrobić! jakoś wczesniej nie pomyślałam..

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

jak to wygląda? Dużo sie tego sączy? Musisz jakieś wkładki stosowac czy to tylko kilka kropelek? Napisz cos więcej bo ja nic na ten temat nie wiem...podejrzewam, że nie tylko ja
To przysługuje nie tylko w ciąży. Możesz się w każdej chwili zgłosić, jeśli w przychodni jest jedna położna na rejon, to jesteś do niej zapisana z automatu. Każda z nas ma prawo zapisu do tych trzech osób i w razie potrzeby korzystasz. Lekarz- wiadomo, pielęgniarka środowiskowa- jeśli masz zastrzyki zalecone w domu, pobrania krwi itp, no i położna, którą większość z nas zobaczy raz w życiu, jak przyjdzie na patronaż do noworodka ale można do nich chodzić do przychodni, jak się potrzebuje.

Stary 2014-03-25, 19:35   #551
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziewczyny będziecie oglądać ten program "Porody" ?? Ja już czekam i się doczekać nie mogę, ciekawi mnie bardzo jak to jest u nas w Polsce
Podobno jest bardziej hardcorowo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-25, 19:39   #552
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Mi nie przeszkadza nic Tż też się jakoś na mnie nie wali wiadomo ale jest jeszcze normalnie, tak jak przed ciążą Zresztą widziałam, że Ty też nie masz jakiegoś wielkiego brzucha

A co do kopniaka małej w trakcie to sobie to wyobraziłam i się uśmiałam

Zobaczę sobie na stronie, dzięki

Co do badań i lekarzy na NFZ to się nie wypowiadam bo mam takie samo zdanie

A ciuszki ja chcę bardzo ale to bardzo zobaczyć Uwielbiam oglądać takie małe cudeńka

No płacą większe podatki bo więcej zarabiają Także to chyba akurat normalne i tak jest wszędzie
Zazdroszczę możliwości skorzystania z takich pieniążków... Ja niestety nie wypowiem się ile będę dostawać bo zarabiając najniższą krajową o czym tu wogóle mówić

Dziewczyny położna mi odpisała, że mogę dalej być u niej zapisana, niezależnie od tego do jakiego lekarza chodzę Strasznie się cieszę bo to super babka jest

No i w czwartek na 18 idę do szkoły rodzenia Trochę się stresuję bo cały czas myślę, że będę tam najmniej doświadczona i będę miała najmniejszy brzuch i ktoś mnie wyśmieje... Wiem gópia jestem

Wstawiam tutaj też zdjęcie mojego brzuszka w 21 tc Ja mówię na niego spożywczak a mój tata fasolówa(że niby wyglądam jakbym się dobrze fasolą objadła)
sliczny masz brzuszej , mój niestety większy, ale nie wiem jak się zdiecia dodaje. a co do biusyu to mi taz dużo nie urusl jak narazie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Załącznik 5628759

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Daisy, ale słodki komplecik

Pentuerka, super, że na wizycie wyszło wszystko ok!

Zuken, ale masz fajny brzuszek

Ok, wstawiam łupy
super zakupy dziewczyny
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 19:40   #553
estella18
Raczkowanie

Cytat:

Tylko chodzi o to, że tutaj jestem w legginsach z luźną gumką, więc jeszcze ten brzuszek w miarę wygląda ale jak ubiorę spodnie takie normalne albo takie tregginsy na gumie to po prostu mi się wylewa fałda i brzuszek już nie wygląda tak ładnie

ale ciągle nie mogę się zdecydować... Nie wiem czy takie typowo ciążowe będą wygodne i nie chcę wyrzucać kasy w błoto
ja, ja, ja! ja je mam kupiłam rozmiar 38 - zgodny z ich wymiarami! Są wygodne, nie uciskają mnie ani brzuszka, "golf" jest regulowany więc ekstra jakościowo są faktycznie gorsze, ale ile ja w nich tak naprawdę pochodzę? na te kilka miesięcy z pewnością mi wystarczą
Stary 2014-03-25, 19:42   #554
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez estella18 Pokaż wiadomość
ja, ja, ja! ja je mam kupiłam rozmiar 38 - zgodny z ich wymiarami! Są wygodne, nie uciskają mnie ani brzuszka, "golf" jest regulowany więc ekstra jakościowo są faktycznie gorsze, ale ile ja w nich tak naprawdę pochodzę? na te kilka miesięcy z pewnością mi wystarczą
A przed ciążą jaki nosiłaś rozmiar?? Ja kurde nie mam miary więc się nie pomierzę

Przed ciążą nosiłam 36/38 i tak myślę czy 38 starczy czy wziąć 40
Stary 2014-03-25, 19:51   #555
estella18
Raczkowanie

Cytat:
A przed ciążą jaki nosiłaś rozmiar?? Ja kurde nie mam miary więc się nie pomierzę

Przed ciążą nosiłam 36/38 i tak myślę czy 38 starczy czy wziąć 40
też miałam zagwozdkę przed ciążą nosiłam 36, i 38 jest takie akurat chyba, że mi jeszcze w biodra coś pójdzie to będą bardziej opięte, a teraz są normalnie się ukladające mogę je polecić, mi odpowiadają

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-25, 20:06   #556
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny będziecie oglądać ten program "Porody" ?? Ja już czekam i się doczekać nie mogę, ciekawi mnie bardzo jak to jest u nas w Polsce
Podobno jest bardziej hardcorowo
ja muszę sobie kiedyś poszukać na internecie, bo nie mam Polsat Cafe Na razie poród dla mnie jest bardzo odległy.

Też tak macie, że czasem czujecie ucisk na wysokości mostka, ale nie jest to mostek? I przebiega od lewej do prawej strony?
Pytałam przed chwilą o to mamę i podobno miała w ciąży coś podobnego, ale dopiero w 8 miesiącu... Mówiła, że mam się nie przejmować i będzie mnie gnieść w coraz to nowych miejscach. To mnie pocieszyła...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Znalazłam dzisiaj u mam wrześniowych 2014:

http://demotywatory.pl/4290187/Mezczyzno

coś w tym jest.

Muszę pokazać TŻtowi jak skończy dzisiaj sprawy remontowe. On pracuje, a ja obijam się na kanapie Gdyby nie ciąża, to bym pracowała razem z nim. Tak to mam nadzorowanie
Stary 2014-03-25, 20:51   #557
kasia_ruda
Zakorzenienie

Właśnie odkryłam, że migdały rzeczywiście działają na zgagę! Męczyła mnie od południa, mąż mi kupił jak wracał z pracy, zjadłam garść i po 10 minutach przeszło.

Stary 2014-03-25, 20:54   #558
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Właśnie odkryłam, że migdały rzeczywiście działają na zgagę! Męczyła mnie od południa, mąż mi kupił jak wracał z pracy, zjadłam garść i po 10 minutach przeszło.

To dobrze że pomogło. Czasami najprostsze sposoby są najlepsze.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:56   #559
ButterBear
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny.
Chyba wpadłam w jakiś szał ciuszkowy! Gdyby mama mnie nie pohamowała, to pewnie kupiłabym 2 razy tyle...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:02   #560
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny.
Chyba wpadłam w jakiś szał ciuszkowy! Gdyby mama mnie nie pohamowała, to pewnie kupiłabym 2 razy tyle...
I to nie minie. Moja córa ma 8 lat i nadal często jak idę na zakupy żeby sobie coś kupić to wracam z jakimiś ubrankami dla niej bo mnie zauroczą
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:09   #561
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Właśnie kończę oglądać ten program "Porody" i tylko się utwierdziłam, że w Polsce mają gdzieś to co Ty czujesz, co myślisz i nikt z naszej kochanej służby zdrowia nie szanuje Twojej woli Masakra jakaś!!

Był poród w szpitalu w Warszawie, wywoływany bo 3 dni po terminie no i ostatnio tutaj rozmawiałyśmy na wątku właśnie o planie porodu... I na początku miło się zaskoczyłam bo kobieta, która rodziła nie miała takiego planu a tu nagle jakaś kierowniczka oddziału chyba czy ktoś mówi jej, że musi takie coś wypełnić no i ta pani oddziałowa ładnie przeprowadziła z nią wywiad... Tak po krótce napiszę pytanie położnej, potem odpowiedź jaką udzieliła matka i realia już podczas porodu

pyt: Czy poród będzie rodzinny?
odp: Nie, rodzić będę sama, nie chcę żeby mąż to wszystko oglądał...
realia: W trakcie porodu nagle jakiś lekarz przychodzi z tabletem przykłada go tej babce do twarzy a tam jej mąż i videorozmowa W efekcie babka zaczęła krzyczeć że mają to od niej zabrać

pyt: Czy chce pani kontakt skóra do skóry od razu po porodzie?
odp: Absolutnie nie, chcę żeby dziecko przyniesiono mi już umyte i ubrane.
realia: Fajny poród bez krzyków, wyciągają maluszka i buch do mamy na brzuch Co chwilę teksty: głaszcz ją, to Twoja córka, spójrz na nią, no uśmiechnij się do niej, przytul ją... MASAKRA!!
Kiedy matka praktycznie na żadne te polecenia nie reagowała, było widać że czuje się mega niekomfortowo i chyba po prostu była zażenowana poprosiła o to, żeby zabrać wkońcu małą i ją umyć na co położna oburzona: Ale gdzie my mamy ją zabrać? To twoja córka i tutaj u Ciebie na brzuchu jej najlepiej

pyt: Czy w związku z tym, że nie będzie pani męża chciałaby pani sama przeciąć pępowinę?
odp: Oczywiście, że nie, proszę żeby przecięła ją położna.
realia: Położna mówi: Trzeba przeciąć jeszcze pępowinę no i kto to teraz zrobi?? Tatusia nie ma to może mamusia by przecięła

Już więcej nie pamiętam ale jak dla mnie ten poród to jakaś żenada... Po co każą komuś wypełniać ten plan porodu, zadają pytania a na końcu i tak NAJMĄDRZEJSZE położne i lekarze robią swoje bo oni wiedzą lepiej... Jak dla mnie kompletna żenada i kompromitacja położnictwa w Polsce, zero poszanowania woli matki, wciskanie na chama dziecka w ręce i mówienie maksymalnie wykończonej matce że to jest jej obowiązek ją pogłaskać i się do niej uśmiechnąć jest conajmniej nie na miejscu Nie mówiąc o jednej położnej która po porodzie się poryczała na maksa, czy oni nie powinni jakoś panować nad swoimi emocjami skoro matka cała rozstrojona powinna mieć w nich oparcie???

A co to dopiero się dzieje jak nie ma kamer i porody są w mniejszych miastach z gorszym personelem... Nawet nie chcę o tym myśleć

A szkoda bo program ogólnie fajny, wkońcu coś polskiego
Stary 2014-03-25, 21:25   #562
estella18
Raczkowanie

Po obejrzeniu mam dokładnie takie same odczucia jak Ty ZUKEN... aż się boję pomyśleć jak to będzie u mnie w szpitalu...
Stary 2014-03-25, 21:35   #563
Ambrette
Przyczajenie

Hej Dziewczyny Z przyjemnością dołączam do Waszego grona sierpniowych mam W skrócie o mnie - jestem:
- w 19 tc,
- na zwolnieniu,
- 5 kg w plecy,
- od kilku miesięcy uzależniona od masła orzechowego Felix light (przetestowałam już wszystkie masła na rynku i choć to nie ma 90% zawartości orzechów, a 70 %, najmniej "lepi się" do gardła ) - szczęście w nieszczęściu, że ten kaloryczny produkt spożywczy ma mega dużo kwasu foliowego.
Reszta wyjdzie w praniu - na pewno będę tu zaglądać, bo siedząc w domu okropnie się nudzę...

Thomas Dreier
Ambrette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:08   #564
mamuska11
Rozeznanie

Ja porod w Polsce wspominam koszmarnie, lekarz chamski i to na maksa, byłam bardzo młoda jak rodziłam miałam 16lat a on do mnie z tekstem ze chciało sie w tym wieku bzykania to teraz mam efekty, a co go to obchodzi jak ja zaszłam w ciaze przeciez mogłam byc zgwałcona itp no zero taktu poprostu a położne jeszcze gorsze zamiast mnie wspierać to plotkowaly w kącie i planowały przerwę na obiad a jak krzyczalam z bólu to mówiły ironicznie - nie ty pierwsza i nie ostatnia rodzisz nie przesadzaj juz :/ szok nie dość ze rodziłam sama w obcym mieście to czułam sie jak intruz w tym szpitalu i to był duży szpital ginekologiczny w dużym mieście to aż sie boje pomyśleć co jest w małych miasteczkach.....

Tu w Uk niby nie ma takiej pomocy przy dziecku i porod jest bardziej naturalny sa tylko położne i na drugi dzien do domu ale szanują człowieka a przy porodzie mogłam sobie krzyczeć na położne ile chce a one były miłe i uśmiechnięte i ciagle powtarzały ze bardzo dobrze mi idzie i jestem wspaniała strasznie mnie to irytowało ze mi tak przytakuja cały czas ale pózniej to doceniłam

A co do bólu i krzyczenia to po pierwsze każda kobieta ma inny próg bólu a po drugie każda kobieta tez ma inny porod ktory moze byc bardziej lub mniej bolesny....ja mam niski próg bólu i czułam jakby mi ktoś kości łamał i krzyczalam i wyzywalam położne ale nie było mi pózniej wstyd bo miałam wrażenie ze one sa przyzwyczajone do takiego zachowania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Co do becikowego to w Uk dają 500£ ale tylko na pierwsze dziecko wiec ja sie wogole nie zalapalam bo pierwsze rodziłam w Polsce... teraz tez nic nie dostanę tylko rodzinne chyba 13£ tygodniowo.....no tylko ze tu w Uk zarabiając nawet najniższa pensje to żyje sie na takim poziomie jakby w Polsce zarabiać 4000zl takze nie ma tragedii

A co do becikowego w Polce to wolałabym wiecej zarabiać i nie dostać tego tysiąca niz zarabiać najniższa krajowa bo wiem co to znaczy mieszkałam i pracowałam w Polsce i naprawdę jest cieżko z dzieckiem zarabiając minimum....dla kogoś kto zarabia 5000zl becikowe to tylko tak naprawdę glopi tysiąc niewiele znaczący a dla kogoś kto zarabia 1200zl to jest kupa pieniędzy i może naprawdę duzo pomoc......

Oczywiscie nie chce tu obrazić osób ktore zarabiają wiecej i nie kwalifikują sie na becikowe bo wiem ze tez cieżko pracują na swoje pensje i płaca składki państwu itp ale pomyślcie ze te dziewczyny ktore dostana to becikowe wolałyby byc sto razy bardziej na waszym miejscu

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Mnie dzisiaj od rana brzuch bolał jak na okres ale oczywiscie musiałam wstać i posprzątać i glopia pojechałam jeszcze na zakupy i ugotowałam żurek bo cos mnie naszło ale cały dzien czułam jak mi sie brzuch napina i delikatnie boli przy tym zmartwiło mnie to trochę bo u mnie zawsze było tak ze albo bolał jak na okres albo bezboleśnie sie napinal a tu takie jakby lekkie skurcze......chciałam pojechać do lekarza na wszelki wypadek a mój Tż mnie tak zdenerwował na koniec dnia ze szkoda słów do lekarza oczywiscie nie pojechałam a teraz ledwo żyje ruszac sie nie moge tak mnie w krzyżu boli i brzuch oczywiscie dalej pobolewa....mam nadzieje ze to tylko rozciaganie macicy bo z tego co pamietam w ostatniej ciazy to ledwo żyłam od 20tc do 24tc takze pewnie to jest to samo

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:18   #565
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez Ambrette Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Z przyjemnością dołączam do Waszego grona sierpniowych mam W skrócie o mnie - jestem:
- w 19 tc,
- na zwolnieniu,
- 5 kg w plecy,
- od kilku miesięcy uzależniona od masła orzechowego Felix light (przetestowałam już wszystkie masła na rynku i choć to nie ma 90% zawartości orzechów, a 70 %, najmniej "lepi się" do gardła ) - szczęście w nieszczęściu, że ten kaloryczny produkt spożywczy ma mega dużo kwasu foliowego.
Reszta wyjdzie w praniu - na pewno będę tu zaglądać, bo siedząc w domu okropnie się nudzę...
Witamy Już połowa a jeszcze nam się grono powiększa Super!!

estella18 ciesze się, że nie tylko ja mam takie przemyślenia, myślałam że zacznę krzyczeć przez tv na te położne że mają już dać sobie spokój i wziąć to dziecko umyć i ubrać

Wzruszyłam się na tym drugim porodzie, poryczałam się jak małe dziecko ale to było cc i poród w prywatnej klinice także Było widać ogromną różnicę między tym zapłaconym a tym "darmowym" porodem...

mamuska masakra co Ty biedna przeszłaś Nasz kraj jest naprawdę upośledzony... Nie wyobrażam sobie być tak potraktowana teraz a co dopiero jak Ty miałaś dopiero 16 lat i byłaś pewnie mega przerażona... Smutne to naprawdę
A co do porodu w UK to super! Uśmiałam się jak wyobraziłam sobie jak się drzesz w niebogłosy i wyzywasz wszystkich od najgorszych a te położne takim miłym głosem z uśmiechem na ustach mówią Ci, że jesteś super haha

No i zgadzam się z becikowym, wolałabym się z kimś zamienić i nie dostać tego nieszczęsnego tysiaka... Cieszymy się z Tż-tem że mam super rodziców którzy nam pomagają i że dostałam wszystkie rzeczy dla małej od kuzynki Ze swoich pieniędzy kupiliśmy tylko łóżeczko, do niego musimy jeszcze dokupić materac i przewijak bo miałam też dostać od kuzynki taki z całym stelażem itd ale stwierdziłam, że nie mam na niego miejsca i chcę taki na łóżeczko
Wymyśliłam sobie też dużą komodę i na niej też mógłby być przewijak ale nie mam jej gdzie postawić, może jeszcze coś wykombinuję

Dziewczyny a powiedzcie mi bo u nas dzidzia będzie spała w łóżeczku z nami w sypialni a w dzień chciałabym jednak, żeby spała w pokoju gościnnym w którym siedzimy bo chciałabym żeby w miarę przyzwyczaiła się zasypiać przy nas rozmawiających, przy tv i odgłosach normalnego życia No i też chciałabym ją mieć na oku a nie chodzić co chwilę do sypialni sprawdzać czy śpi czy co
No i teraz nie wiem jak to rozwiązać? Czy w dzień ma spać w wózku na przykład czy kupić do pokoju jakąś kołyskę czy coś? Dodam, że nie mamy też zbyt dużo miejsca także musiałoby to być coś mniejszego niż np łóżeczko
Stary 2014-03-25, 22:26   #566
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A ja zaczynam 23 tydz to juz 6 miesiąc ;-)
za 6 miesiąc

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
zrobiłam też dzisiaj na deser domowy kisiel pomarańczowy
Mój synek chętnie by do Ciebie wpadł jest fanem domowego kisielu

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, wszystko super. Hemoglobina na granicy normy, ale nie dostałam żelaza. Szyjka długa zamknięta, wiec moje obawy o skracającej się były nieuzasadnione. Serduszko dzidziusia waliło jak oszalałe.
Na wadze nadal +3,5 kg. Przez miesiąc przybyło +1 gk.
Super, że wizyta udana

Cytat:
Jedyne co mi przeszkadza, że mam straszne żyły na biuście właśnie i brodawki wydają mi się coraz większe i takie ble

Dziewczyny czy u którejś z Was pojawiła się już siara?? Czy zawsze w ciąży musi się już sączyć czy są takie przypadki, że mleko pojawia się dopiero po porodzie albo wcale?? Wiecie coś więcej na ten temat?
Te żyły to normalny objaw niestety. Też mi się to nie podoba a mam z brodawkami tak samo.

W poprzedniej ciąży nie zaobserwowałam siary. Za to po porodzie pojawiła mi się od razu.

Cytat:
Ok, wstawiam łupy
Butter, śliczne te ciuszki

Cytat:
Właśnie kończę oglądać ten program "Porody" i tylko się utwierdziłam, że w Polsce mają gdzieś to co Ty czujesz, co myślisz i nikt z naszej kochanej służby zdrowia nie szanuje Twojej woli Masakra jakaś!!

Był poród w szpitalu w Warszawie, wywoływany bo 3 dni po terminie no i ostatnio tutaj rozmawiałyśmy na wątku właśnie o planie porodu... I na początku miło się zaskoczyłam bo kobieta, która rodziła nie miała takiego planu a tu nagle jakaś kierowniczka oddziału chyba czy ktoś mówi jej, że musi takie coś wypełnić no i ta pani oddziałowa ładnie przeprowadziła z nią wywiad... Tak po krótce napiszę pytanie położnej, potem odpowiedź jaką udzieliła matka i realia już podczas porodu

pyt: Czy poród będzie rodzinny?
odp: Nie, rodzić będę sama, nie chcę żeby mąż to wszystko oglądał...
realia: W trakcie porodu nagle jakiś lekarz przychodzi z tabletem przykłada go tej babce do twarzy a tam jej mąż i videorozmowa W efekcie babka zaczęła krzyczeć że mają to od niej zabrać

pyt: Czy chce pani kontakt skóra do skóry od razu po porodzie?
odp: Absolutnie nie, chcę żeby dziecko przyniesiono mi już umyte i ubrane.
realia: Fajny poród bez krzyków, wyciągają maluszka i buch do mamy na brzuch Co chwilę teksty: głaszcz ją, to Twoja córka, spójrz na nią, no uśmiechnij się do niej, przytul ją... MASAKRA!!
Kiedy matka praktycznie na żadne te polecenia nie reagowała, było widać że czuje się mega niekomfortowo i chyba po prostu była zażenowana poprosiła o to, żeby zabrać wkońcu małą i ją umyć na co położna oburzona: Ale gdzie my mamy ją zabrać? To twoja córka i tutaj u Ciebie na brzuchu jej najlepiej

pyt: Czy w związku z tym, że nie będzie pani męża chciałaby pani sama przeciąć pępowinę?
odp: Oczywiście, że nie, proszę żeby przecięła ją położna.
realia: Położna mówi: Trzeba przeciąć jeszcze pępowinę no i kto to teraz zrobi?? Tatusia nie ma to może mamusia by przecięła

Już więcej nie pamiętam ale jak dla mnie ten poród to jakaś żenada... Po co każą komuś wypełniać ten plan porodu, zadają pytania a na końcu i tak NAJMĄDRZEJSZE położne i lekarze robią swoje bo oni wiedzą lepiej... Jak dla mnie kompletna żenada i kompromitacja położnictwa w Polsce, zero poszanowania woli matki, wciskanie na chama dziecka w ręce i mówienie maksymalnie wykończonej matce że to jest jej obowiązek ją pogłaskać i się do niej uśmiechnąć jest conajmniej nie na miejscu Nie mówiąc o jednej położnej która po porodzie się poryczała na maksa, czy oni nie powinni jakoś panować nad swoimi emocjami skoro matka cała rozstrojona powinna mieć w nich oparcie???

A co to dopiero się dzieje jak nie ma kamer i porody są w mniejszych miastach z gorszym personelem... Nawet nie chcę o tym myśleć

A szkoda bo program ogólnie fajny, wkońcu coś polskiego
Zuken, obejrzałam i nie mam tak negatywnych odczuć jak Ty
We mnie niechęć wzbudziła rodząca Strasznie kiepski kontakt z nią był podczas porodu, co na pewno go utrudniało. Położna miała ciężkie zadanie.
Co do planu porodu, to myślę, że personel chciał dobrze. Wg mnie dając tableta z rozmową video z mężem myśleli/ mieli nadzieję, że zmobilizuje ją do lepszego do parcia.
Druga sprawa to kontakt z dzieckiem po porodzie. Pani wyraźnie powiedziała, że chce dostać czyste dziecko dopiero. Nie uszanowali tego. Pewnie myśleli, że jak zobaczy maleństwo zmieni zdanie.
Ja nie rozumiem jak można być takim oschłym dla własnego dziecka. Miałam wrażenie, ze matka nie chciała spojrzeć na własne dziecko. W moim odczuciu brzydziła się dziecka, które było we krwi i mazi płodowej.
Rozumiem, że była zmęczona, ale ja odebrałam jakby nie chciała tego dziecka.

Dla mnie to fajne, że ta położna się tak wzrusza przy porodach. To takie ludzkie

Ja się spłakałam przy tym programie, bo przypomniał mi się mój poród.

Cytat:
Napisane przez estella18 Pokaż wiadomość
Po obejrzeniu mam dokładnie takie same odczucia jak Ty ZUKEN... aż się boję pomyśleć jak to będzie u mnie w szpitalu...
Dziewczyny, nie będzie źle! Jak zobaczycie swoje maleństwa to zapomnicie o wszystkim

Cytat:
- w 19 tc,
- na zwolnieniu,
- 5 kg w plecy,
Witaj!

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Wzruszyłam się na tym drugim porodzie, poryczałam się jak małe dziecko ale to było cc i poród w prywatnej klinice także Było widać ogromną różnicę między tym zapłaconym a tym "darmowym" porodem...

Dziewczyny a powiedzcie mi bo u nas dzidzia będzie spała w łóżeczku z nami w sypialni a w dzień chciałabym jednak, żeby spała w pokoju gościnnym w którym siedzimy bo chciałabym żeby w miarę przyzwyczaiła się zasypiać przy nas rozmawiających, przy tv i odgłosach normalnego życia No i też chciałabym ją mieć na oku a nie chodzić co chwilę do sypialni sprawdzać czy śpi czy co
No i teraz nie wiem jak to rozwiązać? Czy w dzień ma spać w wózku na przykład czy kupić do pokoju jakąś kołyskę czy coś? Dodam, że nie mamy też zbyt dużo miejsca także musiałoby to być coś mniejszego niż np łóżeczko
A mnie się ten drugi poród nie podobał. Wszyscy starali się być zbyt uprzejmi a pan doktor neonatolog denerwował mnie swoimi żartami

Ja miałam kołyskę na kółkach. W dzień stała w salonie i tam spał synek a wieczorem w sypialni.
Stary 2014-03-25, 22:35   #567
mamuska11
Rozeznanie

Ja moja Zuzie nauczyłam zasypiac w hałasie przy tv pralce i nawet potrafiłam odkurzać w domu jak zasypiala :p ale sa i tego minusy bo biedulka nie mogła spać w ciszy i w nocy musiałam tv zostawiać w sypialni włączone bo jak tylko była cisza to Zuzia sie kręciła i przebudzala moja Zuzia w salonie spała na poczatku w wózku a pózniej w leżaczku albo poprostu w swoim łóżeczku i zostawialam otwarte drzwi do sypialni i były hałasy z salonu ale myśle ze kosz Mojżesza jest fajny bo mozna go przenosić wszędzie

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-25, 22:37   #568
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Zuken, obejrzałam i nie mam tak negatywnych odczuć jak Ty
We mnie niechęć wzbudziła rodząca Strasznie kiepski kontakt z nią był podczas porodu, co na pewno go utrudniało. Położna miała ciężkie zadanie.
Co do planu porodu, to myślę, że personel chciał dobrze. Wg mnie dając tableta z rozmową video z mężem myśleli/ mieli nadzieję, że zmobilizuje ją do lepszego do parcia.
Druga sprawa to kontakt z dzieckiem po porodzie. Pani wyraźnie powiedziała, że chce dostać czyste dziecko dopiero. Nie uszanowali tego. Pewnie myśleli, że jak zobaczy maleństwo zmieni zdanie.
Ja nie rozumiem jak można być takim oschłym dla własnego dziecka. Miałam wrażenie, ze matka nie chciała spojrzeć na własne dziecko. W moim odczuciu brzydziła się dziecka, które było we krwi i mazi płodowej.
Rozumiem, że była zmęczona, ale ja odebrałam jakby nie chciała tego dziecka.

Dla mnie to fajne, że ta położna się tak wzrusza przy porodach. To takie ludzkie

Ja się spłakałam przy tym programie, bo przypomniał mi się mój poród.

A mnie się ten drugi poród nie podobał. Wszyscy starali się być zbyt uprzejmi a pan doktor neonatolog denerwował mnie swoimi żartami

Ja miałam kołyskę na kółkach. W dzień stała w salonie i tam spał synek a wieczorem w sypialni.
Ja jeszcze nie rodziłam ale według mnie to że był z nią kiepski kontakt to nie było z jej strony robione specjalnie czy z premedytacją, po prostu tak przechodziła ten poród, przecież było widać że niewiele do niej docierało ale to chyba nie jest jej wina.
I co za przeproszeniem mnie obchodzi, że oni myślą że robią dobrze skoro robią coś wyraźnie wbrew mojej woli
Ja bym się wkurzyła na maksa jakbym nie chciała Tż-ta przy porodzie a tu jakiś lekarz by mi wleciał z tabletem i rozmową na skypie, no sory ale to było jakieś dziwne
A co do tego, że nie chciała zobaczyć małej po porodzie to dla mnie nie jest wyznacznik tego, że była oschła czy obojętna... Wyraźnie przecież powiedziała, że chce małą już umytą i ubraną więc czemu na siłę włożyli jej ją na brzuch i widząc, że czuje się nie komfortowo namawiali ją na siłę by patrzyła i głaskała małą...(dziecko po porodzie do najpiękniejszych nie należy całe we krwi i śluzie, nie oszukujmy się) dla mnie to nic dziwnego, że niektóre matki może to brzydzić, wiem że to ich dziecko ale nie każdy ma od razu instynkt i poczucie miłości na największym poziomie Położne powinny to uszanować a olały wszystkie jej życzenia i to z premedytacją... Ja bym pewnie wybuchła ze złości

Dlatego planu porodu na pewno nie będę robić... Nie chciałabym się tak na maksa rozczarować

Edytowane przez zuken
Czas edycji: 2014-03-25 o 22:39
Stary 2014-03-26, 06:19   #569
niki19
Zadomowienie

Hej
U mnie już dzisiaj lepiej ,został mi tylko uporczywy katar

Cytat:

Ok, wstawiam łupy
Świetne Ja to przy was jestem z zakupami daleko do tyłu , co prawda wylicytowałam kilka rzeczy na allegro za grosze , np 6 par półśpiochów za 5 zł 2 sztuki body za 1,5 i dwa pajace za 1,25 zł jak przyjdą to wstawie zdjęcia

Cytat:

Ja właśnie się nad tymi pierwszymi wczoraj zastanawiałam i chyba się na nie zdecyduję bo już na gwałt muszę coś kupić bo została mi tylko jedna para spodni

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość

Też tak macie, że czasem czujecie ucisk na wysokości mostka, ale nie jest to mostek? I przebiega od lewej do prawej strony?
Pytałam przed chwilą o to mamę i podobno miała w ciąży coś podobnego, ale dopiero w 8 miesiącu... Mówiła, że mam się nie przejmować i będzie mnie gnieść w coraz to nowych miejscach. To mnie pocieszyła...
Ja tak mam jak długo siedzę w jednej pozycji

Cytat:
- w 19 tc,
- na zwolnieniu,
- 5 kg w plecy,

Witaj

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-03-26 o 06:25
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 06:42   #570
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Dobry.

Wczoraj zasnęłam przed 22 z pełnym żołądkiem i niestety wybudziłam się ok. 03:00. Kolejny durny, dziwny, straszny sen. Co do wczorajszego programu, to widziałam go już 3x (powtóka) czekam na nowe odcinki.

Dla mnie ta kobieta jest jakaś dziwna i obleśna. Dziwne, że zgodziła się na poród przed kamerami, a nie zgodziła na udział męża. I te przetłuszczone włosy i straszna koszulka. Tekst o jedzeniu samych sałatek i piciu wody mnie rozwalił, nie wyglądała na taką co tak się żywi. Kontakt z nią fatalny.

I te dziwne reakcje po porodzie. Szkoda mi było dziecka, nie mogłam tego zrozumieć. Ona nie chciała nawet popatrzeć, nie mówiąc o przytulaniu.

Cytat:
Ja jeszcze nie rodziłam ale według mnie to że był z nią kiepski kontakt to nie było z jej strony robione specjalnie czy z premedytacją, po prostu tak przechodziła ten poród, przecież było widać że niewiele do niej docierało ale to chyba nie jest jej wina.
I co za przeproszeniem mnie obchodzi, że oni myślą że robią dobrze skoro robią coś wyraźnie wbrew mojej woli
Ja bym się wkurzyła na maksa jakbym nie chciała Tż-ta przy porodzie a tu jakiś lekarz by mi wleciał z tabletem i rozmową na skypie, no sory ale to było jakieś dziwne
A co do tego, że nie chciała zobaczyć małej po porodzie to dla mnie nie jest wyznacznik tego, że była oschła czy obojętna... Wyraźnie przecież powiedziała, że chce małą już umytą i ubraną więc czemu na siłę włożyli jej ją na brzuch i widząc, że czuje się nie komfortowo namawiali ją na siłę by patrzyła i głaskała małą...(dziecko po porodzie do najpiękniejszych nie należy całe we krwi i śluzie, nie oszukujmy się) dla mnie to nic dziwnego, że niektóre matki może to brzydzić, wiem że to ich dziecko ale nie każdy ma od razu instynkt i poczucie miłości na największym poziomie Położne powinny to uszanować a olały wszystkie jej życzenia i to z premedytacją... Ja bym pewnie wybuchła ze złości

Dlatego planu porodu na pewno nie będę robić... Nie chciałabym się tak na maksa rozczarować
Zagadzam się z tym, że śmiechu warte było pytać o plan porodu skoro i tak nie został uszanowany. Uważam, że powinien być uszanowany, nawet jak reakcje są dziwne.

Dziecko po porodzie jest najpiękniejsze na świecie, nawet w śluzie itd. Ten moment kiedy położyli mi córkę na brzuchu był najmagiczeniejszą chwilą w moim życiu. Piękną. Nie dziwie się reakcjom pielęgniarki, chociaż ja na jej miejscu płakałabym z żalu nad dzieckiem. To maleństwo było takie bezradne a ten pierwszy kontakt z matką taki obojętny...,

Ja chcę przyjąć moje dziecko na świat z miłością.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości