|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Ja mam od ponad miesiąca
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- jak to wygląda? Dużo sie tego sączy? Musisz jakieś wkładki stosowac czy to tylko kilka kropelek? Napisz cos więcej bo ja nic na ten temat nie wiem...podejrzewam, że nie tylko ja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
ButterBear same słodziaki
![]() ![]() daisy dot słodki komplecik ![]() Moni26 a masz kartę ciąży?? Ja w karcie ciąży mam wpisaną pierwszą wizytę 6 tc i to wystarczy ![]() ![]() ![]() Venus ja też do lekarza chodzę prywatnie ![]() ![]() Jeśli Twoja położna pracuje w szpitalu to przypuszczam, że będziesz mogła sobie ją wziąć za darmo właśnie ![]() Zaczarowanadlaniego właśnie czekałam aż napiszesz bo pamiętam, że pisałaś, że u Ciebie już pojawiła się siara ![]() Ja mam teraz mega wrażliwe brodawki i zastanawiam się czy coś tam się zaczyna dziać? |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
U mnie Tz to zauważył podczas naszych przytulnek był cały mokry na klacie wiec było tego sporo
Jak rano wstaje mam zaschniete białe na sutkach a jak naciskam to leci jakąś masakra ![]() Zaskoczyło mnie to aż musiałam zadzwonić do mamy Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-03-25 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zadomowienie
|
U mnie natomiast nic się nie sączy ale co jakiś czas muszę sutki przeczyścić bo w środku zbiera się taka zastygła wydzielina... może to też siara...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te drugie to właśnie bardziej takie legginsowy elastyczny materiał ale wyglądają jak jeansy więc super, w sobotę jadę na zakupy jak nic nie kupię to je zamówię ![]() ![]() http://allegro.pl/sexi-rurki-jeansy-...031301216.html http://allegro.pl/hit-rurki-jeansy-c...004016749.html A i nie wiem czy mam zamówić swój rozmiar czy jakieś większe?? Znalazłam jeszcze takie, też bardzo fajne ![]() http://allegro.pl/zgrabne-czarne-rur...032580613.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny będziecie oglądać ten program "Porody"
![]() ![]() Podobno jest bardziej hardcorowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed ciążą nosiłam 36/38 i tak myślę czy 38 starczy czy wziąć 40 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też tak macie, że czasem czujecie ucisk na wysokości mostka, ale nie jest to mostek? I przebiega od lewej do prawej strony? Pytałam przed chwilą o to mamę i podobno miała w ciąży coś podobnego, ale dopiero w 8 miesiącu... Mówiła, że mam się nie przejmować i będzie mnie gnieść w coraz to nowych miejscach. To mnie pocieszyła... ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Znalazłam dzisiaj u mam wrześniowych 2014: http://demotywatory.pl/4290187/Mezczyzno coś w tym jest. Muszę pokazać TŻtowi jak skończy dzisiaj sprawy remontowe. On pracuje, a ja obijam się na kanapie ![]() ![]()
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
Właśnie odkryłam, że migdały rzeczywiście działają na zgagę! Męczyła mnie od południa, mąż mi kupił jak wracał z pracy, zjadłam garść i po 10 minutach przeszło.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zadomowienie
|
To dobrze że pomogło. Czasami najprostsze sposoby są najlepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny.
Chyba wpadłam w jakiś szał ciuszkowy! Gdyby mama mnie nie pohamowała, to pewnie kupiłabym 2 razy tyle... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Właśnie kończę oglądać ten program "Porody" i tylko się utwierdziłam, że w Polsce mają gdzieś to co Ty czujesz, co myślisz i nikt z naszej kochanej służby zdrowia nie szanuje Twojej woli
![]() Był poród w szpitalu w Warszawie, wywoływany bo 3 dni po terminie no i ostatnio tutaj rozmawiałyśmy na wątku właśnie o planie porodu... I na początku miło się zaskoczyłam bo kobieta, która rodziła nie miała takiego planu a tu nagle jakaś kierowniczka oddziału chyba czy ktoś ![]() ![]() pyt: Czy poród będzie rodzinny? odp: Nie, rodzić będę sama, nie chcę żeby mąż to wszystko oglądał... realia: W trakcie porodu nagle jakiś lekarz przychodzi z tabletem przykłada go tej babce do twarzy a tam jej mąż i videorozmowa ![]() ![]() pyt: Czy chce pani kontakt skóra do skóry od razu po porodzie? odp: Absolutnie nie, chcę żeby dziecko przyniesiono mi już umyte i ubrane. realia: Fajny poród bez krzyków, wyciągają maluszka i buch do mamy na brzuch ![]() Kiedy matka praktycznie na żadne te polecenia nie reagowała, było widać że czuje się mega niekomfortowo i chyba po prostu była zażenowana poprosiła o to, żeby zabrać wkońcu małą i ją umyć na co położna oburzona: Ale gdzie my mamy ją zabrać? To twoja córka i tutaj u Ciebie na brzuchu jej najlepiej ![]() pyt: Czy w związku z tym, że nie będzie pani męża chciałaby pani sama przeciąć pępowinę? odp: Oczywiście, że nie, proszę żeby przecięła ją położna. realia: Położna mówi: Trzeba przeciąć jeszcze pępowinę no i kto to teraz zrobi ![]() ![]() Już więcej nie pamiętam ale jak dla mnie ten poród to jakaś żenada... Po co każą komuś wypełniać ten plan porodu, zadają pytania a na końcu i tak NAJMĄDRZEJSZE położne i lekarze robią swoje bo oni wiedzą lepiej... Jak dla mnie kompletna żenada i kompromitacja położnictwa w Polsce, zero poszanowania woli matki, wciskanie na chama dziecka w ręce i mówienie maksymalnie wykończonej matce że to jest jej obowiązek ją pogłaskać i się do niej uśmiechnąć jest conajmniej nie na miejscu ![]() A co to dopiero się dzieje jak nie ma kamer i porody są w mniejszych miastach z gorszym personelem... Nawet nie chcę o tym myśleć ![]() A szkoda bo program ogólnie fajny, wkońcu coś polskiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Raczkowanie
|
Po obejrzeniu mam dokładnie takie same odczucia jak Ty ZUKEN... aż się boję pomyśleć jak to będzie u mnie w szpitalu...
#563 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() - w 19 tc, - na zwolnieniu, - 5 kg w plecy, - od kilku miesięcy uzależniona od masła orzechowego Felix light (przetestowałam już wszystkie masła na rynku i choć to nie ma 90% zawartości orzechów, a 70 %, najmniej "lepi się" do gardła ![]() Reszta wyjdzie w praniu - na pewno będę tu zaglądać, bo siedząc w domu okropnie się nudzę...
#564 |
Rozeznanie
|
Ja porod w Polsce wspominam koszmarnie, lekarz chamski i to na maksa, byłam bardzo młoda jak rodziłam miałam 16lat a on do mnie z tekstem ze chciało sie w tym wieku bzykania to teraz mam efekty, a co go to obchodzi jak ja zaszłam w ciaze przeciez mogłam byc zgwałcona itp no zero taktu poprostu a położne jeszcze gorsze zamiast mnie wspierać to plotkowaly w kącie i planowały przerwę na obiad a jak krzyczalam z bólu to mówiły ironicznie - nie ty pierwsza i nie ostatnia rodzisz nie przesadzaj juz :/ szok nie dość ze rodziłam sama w obcym mieście to czułam sie jak intruz w tym szpitalu i to był duży szpital ginekologiczny w dużym mieście to aż sie boje pomyśleć co jest w małych miasteczkach.....
Tu w Uk niby nie ma takiej pomocy przy dziecku i porod jest bardziej naturalny sa tylko położne i na drugi dzien do domu ale szanują człowieka a przy porodzie mogłam sobie krzyczeć na położne ile chce a one były miłe i uśmiechnięte i ciagle powtarzały ze bardzo dobrze mi idzie i jestem wspaniała ![]() ![]() A co do bólu i krzyczenia to po pierwsze każda kobieta ma inny próg bólu a po drugie każda kobieta tez ma inny porod ktory moze byc bardziej lub mniej bolesny....ja mam niski próg bólu i czułam jakby mi ktoś kości łamał i krzyczalam i wyzywalam położne ale nie było mi pózniej wstyd bo miałam wrażenie ze one sa przyzwyczajone do takiego zachowania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Co do becikowego to w Uk dają 500£ ale tylko na pierwsze dziecko wiec ja sie wogole nie zalapalam bo pierwsze rodziłam w Polsce... teraz tez nic nie dostanę tylko rodzinne chyba 13£ tygodniowo.....no tylko ze tu w Uk zarabiając nawet najniższa pensje to żyje sie na takim poziomie jakby w Polsce zarabiać 4000zl takze nie ma tragedii A co do becikowego w Polce to wolałabym wiecej zarabiać i nie dostać tego tysiąca niz zarabiać najniższa krajowa bo wiem co to znaczy mieszkałam i pracowałam w Polsce i naprawdę jest cieżko z dzieckiem zarabiając minimum....dla kogoś kto zarabia 5000zl becikowe to tylko tak naprawdę glopi tysiąc niewiele znaczący a dla kogoś kto zarabia 1200zl to jest kupa pieniędzy i może naprawdę duzo pomoc...... Oczywiscie nie chce tu obrazić osób ktore zarabiają wiecej i nie kwalifikują sie na becikowe bo wiem ze tez cieżko pracują na swoje pensje i płaca składki państwu itp ale pomyślcie ze te dziewczyny ktore dostana to becikowe wolałyby byc sto razy bardziej na waszym miejscu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Mnie dzisiaj od rana brzuch bolał jak na okres ale oczywiscie musiałam wstać i posprzątać i glopia pojechałam jeszcze na zakupy i ugotowałam żurek bo cos mnie naszło ale cały dzien czułam jak mi sie brzuch napina i delikatnie boli przy tym ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() estella18 ciesze się, że nie tylko ja mam takie przemyślenia, myślałam że zacznę krzyczeć przez tv na te położne że mają już dać sobie spokój i wziąć to dziecko umyć i ubrać ![]() Wzruszyłam się na tym drugim porodzie, poryczałam się jak małe dziecko ![]() ![]() mamuska masakra co Ty biedna przeszłaś ![]() ![]() A co do porodu w UK to super! Uśmiałam się jak wyobraziłam sobie jak się drzesz w niebogłosy i wyzywasz wszystkich od najgorszych a te położne takim miłym głosem z uśmiechem na ustach mówią Ci, że jesteś super ![]() ![]() No i zgadzam się z becikowym, wolałabym się z kimś zamienić i nie dostać tego nieszczęsnego tysiaka... Cieszymy się z Tż-tem że mam super rodziców którzy nam pomagają i że dostałam wszystkie rzeczy dla małej od kuzynki ![]() ![]() Wymyśliłam sobie też dużą komodę i na niej też mógłby być przewijak ale nie mam jej gdzie postawić, może jeszcze coś wykombinuję ![]() Dziewczyny a powiedzcie mi bo u nas dzidzia będzie spała w łóżeczku z nami w sypialni a w dzień chciałabym jednak, żeby spała w pokoju gościnnym w którym siedzimy bo chciałabym żeby w miarę przyzwyczaiła się zasypiać przy nas rozmawiających, przy tv i odgłosach normalnego życia ![]() ![]() No i teraz nie wiem jak to rozwiązać? Czy w dzień ma spać w wózku na przykład czy kupić do pokoju jakąś kołyskę czy coś? Dodam, że nie mamy też zbyt dużo miejsca także musiałoby to być coś mniejszego niż np łóżeczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Mój synek chętnie by do Ciebie wpadł ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W poprzedniej ciąży nie zaobserwowałam siary. Za to po porodzie pojawiła mi się od razu. Butter, śliczne te ciuszki ![]() Cytat:
![]() We mnie niechęć wzbudziła rodząca ![]() Co do planu porodu, to myślę, że personel chciał dobrze. Wg mnie dając tableta z rozmową video z mężem myśleli/ mieli nadzieję, że zmobilizuje ją do lepszego do parcia. Druga sprawa to kontakt z dzieckiem po porodzie. Pani wyraźnie powiedziała, że chce dostać czyste dziecko dopiero. Nie uszanowali tego. Pewnie myśleli, że jak zobaczy maleństwo zmieni zdanie. Ja nie rozumiem jak można być takim oschłym dla własnego dziecka. Miałam wrażenie, ze matka nie chciała spojrzeć na własne dziecko. W moim odczuciu brzydziła się dziecka, które było we krwi i mazi płodowej. Rozumiem, że była zmęczona, ale ja odebrałam jakby nie chciała tego dziecka. Dla mnie to fajne, że ta położna się tak wzrusza przy porodach. To takie ludzkie ![]() Ja się spłakałam przy tym programie, bo przypomniał mi się mój poród. Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() Ja miałam kołyskę na kółkach. W dzień stała w salonie i tam spał synek a wieczorem w sypialni.
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
Ja moja Zuzie nauczyłam zasypiac w hałasie przy tv pralce i nawet potrafiłam odkurzać w domu jak zasypiala :p ale sa i tego minusy bo biedulka nie mogła spać w ciszy i w nocy musiałam tv zostawiać w sypialni włączone bo jak tylko była cisza to Zuzia sie kręciła i przebudzala
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co za przeproszeniem mnie obchodzi, że oni myślą że robią dobrze skoro robią coś wyraźnie wbrew mojej woli ![]() Ja bym się wkurzyła na maksa jakbym nie chciała Tż-ta przy porodzie a tu jakiś lekarz by mi wleciał z tabletem i rozmową na skypie, no sory ale to było jakieś dziwne ![]() A co do tego, że nie chciała zobaczyć małej po porodzie to dla mnie nie jest wyznacznik tego, że była oschła czy obojętna... Wyraźnie przecież powiedziała, że chce małą już umytą i ubraną więc czemu na siłę włożyli jej ją na brzuch i widząc, że czuje się nie komfortowo namawiali ją na siłę by patrzyła i głaskała małą...(dziecko po porodzie do najpiękniejszych nie należy całe we krwi i śluzie, nie oszukujmy się) dla mnie to nic dziwnego, że niektóre matki może to brzydzić, wiem że to ich dziecko ale nie każdy ma od razu instynkt i poczucie miłości na największym poziomie ![]() ![]() Dlatego planu porodu na pewno nie będę robić... Nie chciałabym się tak na maksa rozczarować ![]() Edytowane przez zuken Czas edycji: 2014-03-25 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() U mnie już dzisiaj lepiej ,został mi tylko uporczywy katar ![]() Świetne ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja właśnie się nad tymi pierwszymi wczoraj zastanawiałam i chyba się na nie zdecyduję bo już na gwałt muszę coś kupić bo została mi tylko jedna para spodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-03-26 o 06:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Wczoraj zasnęłam przed 22 z pełnym żołądkiem i niestety wybudziłam się ok. 03:00. Kolejny durny, dziwny, straszny sen. Co do wczorajszego programu, to widziałam go już 3x (powtóka) czekam na nowe odcinki. Dla mnie ta kobieta jest jakaś dziwna i obleśna. Dziwne, że zgodziła się na poród przed kamerami, a nie zgodziła na udział męża. I te przetłuszczone włosy i straszna koszulka. Tekst o jedzeniu samych sałatek i piciu wody mnie rozwalił, nie wyglądała na taką co tak się żywi. Kontakt z nią fatalny. I te dziwne reakcje po porodzie. Szkoda mi było dziecka, nie mogłam tego zrozumieć. Ona nie chciała nawet popatrzeć, nie mówiąc o przytulaniu. Cytat:
Dziecko po porodzie jest najpiękniejsze na świecie, nawet w śluzie itd. Ten moment kiedy położyli mi córkę na brzuchu był najmagiczeniejszą chwilą w moim życiu. Piękną. Nie dziwie się reakcjom pielęgniarki, chociaż ja na jej miejscu płakałabym z żalu nad dzieckiem. To maleństwo było takie bezradne a ten pierwszy kontakt z matką taki obojętny..., Ja chcę przyjąć moje dziecko na świat z miłością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.