Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-25, 21:10   #4651
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
To się opłacało przejść na testowanie
Super z mieszkaniem! A na jakie patrzycie, w sensie ile pokoi, nowe budownictwo? Pytam z czystej ciekawości więc nie musisz odpisywać jeśli nie chcesz.
I nad czym się zastanawiacie przy tym kandydacie?
Nie ma sprawy

Do tej pory przegladalismy oferty z rynku pierwotnego i wtornego, ale chyba skupimy sie na tym pierwszym. Przez doplaty z programu mdm+to, ze nie bedziemy musieli placic pcc mozemy zaoszczedzic nawet do 45-50tys zl - kwota niemala.

Chcemy 3 pokoje, ok 55-65m, w konkretnej lokalizacji.
Duzy salon z aneksem i 2 raczej niewielkie sypialnie.
Rozwala mnie jak widze mieszkanie z dlugim, waskiem przedpokojem 10-11metrowym przy sypialni 8-metrowej

To mieszkanie, ktore znalezlismy ma wlasnie taki uklad, jaki nam odpowiada.
Ma ok 59m. Co prawda 4 pokoje, ale jesli sie na nie zdecydujemy to zrezygnujemy z jednego pokoju i dzieki temu uzyskamy salon z aneksem o wielkosci ponad 30m.

Lezy w bardzo odpowiadajacej nam lokalizacji. Wokol wszystko jest - sklepy, uslugi, przedszkole, zlobek, itp. A jednoczesnie duzo terenow zielonych.
Dobrze skomunikowane, autobusy, tramwaje, takze naprawde ok. Do centrum blisko.

Jedyny minus to termin odbioru. Grudzien/styczen... Bo wciaz jest budowane. A my chcielibysmy na JUZ.
I nad tym wlasnie dumamy...
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nawijka, ;p

Ja robie z dwóch jajek;p
oddzielam białka od żółtek, białka ubijam na prawie sztywną piane, dorzucam żółtka. Tu pytanie jaki chcesz omlet..czy na slodko czy slono;p ja dorzucam np tztowi troche szynki, żółtego sera..przyprawy. Na słodko nic- później smaruje np dzemem. I dodaje łyżke mąki. Mieszam;p wrzucam na rozgrzaną patelnie, posmarowaną masełkiem. I tyle;]
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
O! Kiedy się rozstrzygnie?
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Fajne takie testowanie!
A co do mieszkania - super! Kiedy sprawa się rozstrzygnie?
W czwartek/piatek ma byc rozwiazana umowa przedwstepna z osoba, ktora wczesniej chciala je kupic (nie dostala kredytu).
I jak to juz sie stanie to mamy 3 dni na zastanowienie sie.
Takze w sumie wszystko zalezy od nas...

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
zapas na cały rok?
poważny kandydat czy pewniak?
Zdecydowanie na caly!
Ja nie jestem fanka takich kupnych kremow/polew/posypek, ale TZ owszem i to on sie glownie cieszy z upominku

Poki co jedyny powazny kandydat

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Nawijko
opowiadaj coś więcej o mieszkaniu Chyba że nie chcesz zapeszać
Napisalam wyzej kochana

Zdrowka dla Blaneczki
A w nowej grupie na pewo szybko sie odnajdzie!

Neti, polewaczko nasza, oby wszystkie flaszki nie mialy dna

silver, jak tam Daria?
na pewno Ci ciezko ostatnio

A teraz sie cofam zobaczyc Dżejkoba i Julaska, bo od wczoraj kompa nie wlaczalam.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-03-25 o 21:11
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:17   #4652
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To teraz co u nas. Byliśmy na mega długim spacerze - najpierw w parku i na placu zabaw.
ale mieliście super dzień

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
W czwartek/piatek ma byc rozwiazana umowa przedwstepna z osoba, ktora wczesniej chciala je kupic (nie dostala kredytu).
no to zobaczymy co wydumacie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:28   #4653
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Moje dziecko usnęło mi przy butli,tak się dziś wyszalał że padł jak mucha

Szajka-co Ty masz wspólnego z płaszczem od Justyny?

Idę na kolację i do wyrka

ach Nancy dobrze że już jesteś,nie znikaj już tak

eeee o co chodzi?

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
U nas od paru dni też się nasiliły takie zachowania - ostrzejszy sprzeciw, itp itd. Też myślę, że minie, odkrywa możliwości.
I tak sobie tłumaczę, że uratuje mnie tylko spokój

Zgadzam się w całej rozciągłości

Amelka miała z palca pobieraną. Ale wiesz, że ja nie wiem co jest gorsze?
wyciśnięcie krwi z palca takiego malucha trwa i trwa a płacz jest straszny..

Deli chyba wie co mówi..

Trzeba!

Pięknie ona gada, bardzo mądra jest, super :klaski:
Cieszę się, że lepiej z jedzeniem

Nadstawiaj zad, będzie lanie.. - piękne umiejętności to są przecież!

A co do Tż i fryzjera....

Ja robię tak samo jak Deli tylko daję jeszcze mleko.
Czyli: jajka (piana na sztywno) + tyle łyżek mąki ile było jajek, i tyle samo mleka. Mieszam łyżką i smażę na maśle.
Lubię z tymi dźemami łowicz 100%

---------------------------------

To teraz co u nas. Byliśmy na mega długim spacerze - najpierw w parku i na placu zabaw. Do placu zabaw mamy spory kawałek, a już na początku postawiliśmy Małą, żeby sobie szła - cieszyła się strasznie i przeszła 2/3 drogi! , potem ją podnieśliśmy na ręce tylko dlatego, żeby dojść na miejsce nim się ściemni - wcale nie dlatego, że szła wolno bo biegła, ale wszystko interesowało ją i się dużo zatrzymywała, cofała.

I dziś po raz pierwszy interesowała się poważnie obiektami na placu zabaw, tymi zwierzakami na sprężynach (zawsze wcześniej chciała zejść), i zjeżdżalnią z domkiem. Pokazała i powiedziała, że "tam" chce iść, to poszli z Tż.
I nauczyła się wchodzić na schodek tam.
Rozbraja mnie coraz bardziej, jakie ona ma urocze podejście do mnie.. no bo ja tam z nimi nie wlazłam, wiadomo, a ona jak weszła na schodek, wychyliła się, wychyliła głowę i "mama mama! " z wielkim uśmiechem, to było takie " mamo, mamo zobacz co zrobiłam, umiem wchodzić na schodek! :jupi " - jakby się dzieliła swoją radością ze mną, angażowała mnie w to mimo, że mnie tam nie było.
Polubiła zjeżdżalnię, ale pierwsze 2 razy jechała z Tż - bo wcześniej się bała zawsze, chciała zejść.
Więc jechali do moich rozpostartych rąk, śmiała się super i chciała jeszcze i jeszcze.

Potem zachaczyliśmy o małe CH, żeby zjeść tam coś - ale to średni pomysł był bo się czułam jakbym głodziła dziecko..któe krzyczy "am" a jednocześnie nic nie je, mimo, że się rwie do talerza.. nie było krzesełek dla dzieci tam, więc na kolanach naszych, ake ciągle chciała zejść i sobie iść, więc jedno z nas jadło - drugie goniło dziecko, a potem zamiana
Potem Tż wpadł na pomysł, że może by jej kupić bańki nowe bo się skończyły. To też zły pomysł był wchodzić do zabawkowego z dzieckiem które nie wie na co patrzeć i wszystko jest " ja to chciem" szybko wyszliśmy, dostała bańki ( w formie mieczyka takiego do machania, fajne bo wychodzi parę baniek na raz, mieczyk mały, a efektowny a kosztowało to to 4zł z hakiem) i kredki, jakieś woskowe po 1 r.ż - wzięłam je bo były..tanie. Jako konkurencję miałam drewniane, ale normalne, dość cienkie mi się wydawały, mimo, że też 12+, no i 20parę zł - drogie. Wolę za jakieś 2-3 miesiące kamyki na allegro kupić a na razie się zobaczy co ona zrobi z tymi świecowymi, też nie kosztowały dużo. Pomysł z kredkami wyszedł stąd, że rano wzięła długopis i gazetę i zaczęła mazać po tym.

Szaja: kiedy Agata zainteresowała się bazgroleniem, rysowaniem?

Wróciliśmy do domu po ponad 2h - i dziecko chciało kp, padła w trakcie picia, i śpi do tej pory od 18.25, raz się obudziła napić. Chyba nocny sen. Chodzenie bardzo męczy jak się okazuje
a wiesz co... bazgranie takie to nie pamiętam, natomiast pierwsze farby do malowania palcami dostała gdy miała 1,5 roku i jakoś wtedy też dałam plastelinę, a gdy miała rok i 5mcy to nawlekała takie wielkie, płaskie korale z dużą dziurą na patyczek, taki do buta co się wsadza
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:34   #4654
MaJulMi
Raczkowanie

Ultra, Deli, czyli jest nas więcej z tym przysysaniem się dzieciaczków do obu piersi

Fewcia, zdrówka dla Blanki I na pewno szybko się zaaklimatyzuje w nowej grupie

Deli, to w takim razie nie doradzę z tym ogrzewaniem podłogowym, nie wiem na ile by się to sprawdziło. Ale za to mogę Ci polecić forum muratordomu, pamiętam że jak urządzaliśmy mieszkanie to znajdowałam tam nawet wątki jaki kolor fug do konkretnych płytek pasuje Myślę że tam znajdziesz sporo opinii.

Debrah, zachowanie Amelki przecudowne
My już od dawna na mieście jemy na zmianę z mężem, bo nawet jak są krzesełka do karmienia, to jak Mała zje to już jej się nudzi i chce wychodzić. Dlatego też ostatnio zawsze chodzimy do restauracji gdzie jest miniplac zabaw zaraz przy stolikach i Mała się tam bawi a my jemy I tam jest też m.in. stolik z kolorowankami i kredkami i ponieważ Mała też zaczynała się do tych kredek wyrywać i coś sobie bazgrać po kartkach to też jej kupiliśmy kredki ostatnio w Ikei, drewniane ale takie trochę krótsze i grubsze. Tylko jeszcze jej nie dawałam ich w domu więc nie wiem na ile się sprawdzą.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:34   #4655
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Black, dziękuję, ja mam po dziurki w nosie androida i już od jakiegoś czasu myślałam nad WP, a że teraz mi zaproponowali super hiper mega warunki na przedłużenie z telefonem (ostatnie 3 lata przedłużałam bez telefonu i teraz się kitrają, żebym tylko fona wzięła) to stwierdziłam, że mi się opłaca więc biorę, najwyżej opylę jak mi się nie spodoba
Lady ja od ponad roku mam Lumię i jestem zachwycona. Bardzo fajnie mi się operuje, jedyny minus jest taki, że wszystko trzeba robić przez aplikację (jak chcesz coś zrzucić bądź wrzucić na telefon). Ale wybaczam, bo bardzo mi się podoba

Nawijko to kciuki za mieszkanie!

Nancy witaj w końcu
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:36   #4656
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ultra, Deli, czyli jest nas więcej z tym przysysaniem się dzieciaczków do obu piersi

Fewcia, zdrówka dla Blanki I na pewno szybko się zaaklimatyzuje w nowej grupie

Deli, to w takim razie nie doradzę z tym ogrzewaniem podłogowym, nie wiem na ile by się to sprawdziło. Ale za to mogę Ci polecić forum muratordomu, pamiętam że jak urządzaliśmy mieszkanie to znajdowałam tam nawet wątki jaki kolor fug do konkretnych płytek pasuje Myślę że tam znajdziesz sporo opinii.

hehehe dzięki, ja już od dawna tam zawitałam, wlasnie czytam i mam milion stron otwatych, bardzo lubie to forum, mozna sie dużo dowiedzieć.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:36   #4657
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Jestem wyczerpana. Tż byl caly dzien z Daria w szpitalu. Od 9 rano do 20.00 czekaliśmy na sale!!!
Znalazlo sie wolne łóżko.
Ja bylam w pracy a teraz na noc w szpitalu z Darią.... takze wyobraźcie sobie jaka zmeczona jestem. W nocy tez nic nie spalam bo Daria wymiotowala.
Jutro rano Tż mnie zmieni a na 11 znowu do pracy ide. Masakra
Daria dostala dwie kroplówki. Jest troche lepiej.

Wysłane z mojego GT-I8160

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-25, 21:40   #4658
szklanka19
Zadomowienie

Aaaaaa Ifwka zapomniałam wcześniej za chodzenie i umiejętności

I powiedzcie mi dziewczyny bo przeżyłam dzisiaj szok. Ewa nigdy nie dawała się prowadzić stawiać, ani nic z tych rzeczy, wszystko sama. A dzisiaj tak po prostu mówię do niej chodź, idziemy i wyciągnęłam do niej rękę. Zawsze skutek jest taki, że albo wyciąga swoją i mam ją podnieść, albo się odgania ode mnie i leci za mną na czworakach. No a dzisiaj złapała mnie za rękę i poszła za mną Tak normalnie, małymi, koślawymi kroczkami. Wiecie w jakim jestem szoku? Mogłam tak zrobić, czy to jest uznawane za prowadzenie i nie wolno tak robić?
Stary 2014-03-25, 21:40   #4659
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Jestem wyczerpana. Tż byl caly dzien z Daria w szpitalu. Od 9 rano do 20.00 czekaliśmy na sale!!!
Ja bylam w pracy a teraz na noc w szpitalu z Darią.... takze wyobraźcie sobie jaka zmeczona jestem. W nocy tez nic nie spalam bo Daria wymiotowala.

a wiadomo, co to takiego?

Nancy witaj córo marnotrawna
Debrah,cudna mała

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:42   #4660
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Debrah- Leosio interesuje się bagraniem od jakiś 3 miesięcy
fajnie trzyma kredki, no i chyba jednak mańkutem będzie po mamie
Oskar też pięknie potrafi bazgrolić
Ostatnio zamazał mi notatki
Szczerze powiedziawszy to "pisanie" wychodzi mu lepiej jak mojej przeszło 2 letniej chrześnicy.

I on zdecydowanie preferuje prawą rękę Wszystko robi praktycznie prawą.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:43   #4661
s i l v e r
Zakorzenienie

Hope, nie wiemy. Jak to w szpitalu.... nikt nic nie wie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-25, 21:43   #4662
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma sprawy

Do tej pory przegladalismy oferty z rynku pierwotnego i wtornego, ale chyba skupimy sie na tym pierwszym. Przez doplaty z programu mdm+to, ze nie bedziemy musieli placic pcc mozemy zaoszczedzic nawet do 45-50tys zl - kwota niemala.

Chcemy 3 pokoje, ok 55-65m, w konkretnej lokalizacji.
Duzy salon z aneksem i 2 raczej niewielkie sypialnie.
Rozwala mnie jak widze mieszkanie z dlugim, waskiem przedpokojem 10-11metrowym przy sypialni 8-metrowej

To mieszkanie, ktore znalezlismy ma wlasnie taki uklad, jaki nam odpowiada.
Ma ok 59m. Co prawda 4 pokoje, ale jesli sie na nie zdecydujemy to zrezygnujemy z jednego pokoju i dzieki temu uzyskamy salon z aneksem o wielkosci ponad 30m.

Lezy w bardzo odpowiadajacej nam lokalizacji. Wokol wszystko jest - sklepy, uslugi, przedszkole, zlobek, itp. A jednoczesnie duzo terenow zielonych.
Dobrze skomunikowane, autobusy, tramwaje, takze naprawde ok. Do centrum blisko.

Jedyny minus to termin odbioru. Grudzien/styczen... Bo wciaz jest budowane. A my chcielibysmy na JUZ.
I nad tym wlasnie dumamy..

Dziekuje

Zdecydowanie na caly!
Ja nie jestem fanka takich kupnych kremow/polew/posypek, ale TZ owszem i to on sie glownie cieszy z upominku

Poki co jedyny powazny kandydat

Napisalam wyzej kochana

Zdrowka dla Blaneczki
A w nowej grupie na pewo szybko sie odnajdzie!

Neti, polewaczko nasza, oby wszystkie flaszki nie mialy dna

silver, jak tam Daria?
na pewno Ci ciezko ostatnio

A teraz sie cofam zobaczyc Dżejkoba i Julaska, bo od wczoraj kompa nie wlaczalam.

No to super
Ja myślę że jak znaleźliście mieszkanie które odpowiada wam lokalizacją, rozkładem, wielkością i cena jest ok to nie ma co się zastanawiać
A jeśli jest cały czas budowane to macie możliwość obejrzeć jakieś inne na tym samym osiedlu, żeby wiedzieć w jakim standardzie jest wykończony blok, klatki schodowe itd. ? Bo to chyba jedyna kwestia nad którą ja bym myślała jakby blok jeszcze nie stał. I sprawdziłabym opinie o deweloperze, czy oddaje budowy w terminie itp.
Ale porządnie bym się zastanowiła, my kupowalismy mieszkanie 3 lata temu i pamiętam jak ciężko znaleźć coś spełniającego wszystkie kryteria Co prawda jak już decydowaliśmy się że szukamy tak konkretnie to zajęło nam to mało czasu ale ja już dużo wcześniej się rozglądałam, oglądałam osiedla, miałam rozeznanie jaka cena za jakie mieszkanie więc mieliśmy już spore rozeznanie więc łatwo nam było podjąć decyzję
Stary 2014-03-25, 21:48   #4663
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no to zobaczymy co wydumacie
Kochana, ja blender wybieram drugi miesiac, a mieszkanie mam wybrac w 3 dni? Phiiiiiiiiii

Stary 2014-03-25, 21:48   #4664
mala_19kw
Zakorzenienie

Szajka-trza było być incognito a tak... Szajajaba jest tylko jedna
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-03-25, 21:51   #4665
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
hehehe dzięki, ja już od dawna tam zawitałam, wlasnie czytam i mam milion stron otwatych, bardzo lubie to forum, mozna sie dużo dowiedzieć.

Cytat:

Przykro mi, zdrówka dla Małej i dużo siły dla Was Buziaki

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Aaaaaa Ifwka zapomniałam wcześniej za chodzenie i umiejętności

I powiedzcie mi dziewczyny bo przeżyłam dzisiaj szok. Ewa nigdy nie dawała się prowadzić stawiać, ani nic z tych rzeczy, wszystko sama. A dzisiaj tak po prostu mówię do niej chodź, idziemy i wyciągnęłam do niej rękę. Zawsze skutek jest taki, że albo wyciąga swoją i mam ją podnieść, albo się odgania ode mnie i leci za mną na czworakach. No a dzisiaj złapała mnie za rękę i poszła za mną Tak normalnie, małymi, koślawymi kroczkami. Wiecie w jakim jestem szoku? Mogłam tak zrobić, czy to jest uznawane za prowadzenie i nie wolno tak robić?
Mi się wydaje że ok. Jak Mała zaczęła sama robić kroczki to też ją czasem wzięłąm za rączkę, wtedy się pewniej czuła. Dla mnie prowadzanie jest wtedy jak dziecko nie umie chodzić i utrzymać równowagi samo a rodzic trzyma za obie rączki i "prowadzi" takie bezwładne ciałko, które się wygina na każdą stronę. A takie podanie rączki ze dziecko samo musi trzymać równowagę i samo idzie jest dla mnie ok.
Więc brawa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-25, 21:54   #4666
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
biedni jesteście

Cytat:
no co Ty, chciała, to poszła

Cytat:
Kochana, ja blender wybieram drugi miesiac, a mieszkanie mam wybrac w 3 dni? Phiiiiiiiiii

to widzę, że jesteś tak szybka w podejmowaniu decyzji jak ja

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:54   #4667
Konto usunięte

Mała, no luzik, wiem, że jestem jedyna ale o jaki płaszcz chodzi? o ile wiem, nie zrobiłam żadnego...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:54   #4668
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Mi się wydaje że ok. Jak Mała zaczęła sama robić kroczki to też ją czasem wzięłąm za rączkę, wtedy się pewniej czuła. Dla mnie prowadzanie jest wtedy jak dziecko nie umie chodzić i utrzymać równowagi samo a rodzic trzyma za obie rączki i "prowadzi" takie bezwładne ciałko, które się wygina na każdą stronę. A takie podanie rączki ze dziecko samo musi trzymać równowagę i samo idzie jest dla mnie ok.
Więc brawa
Dziękuję jejku, to już coraz bliżej samodzielności

Silver jejciu jak mi przykro dużo siły dla Ciebie i Twojego męża. Oby Darię jak najszybciej wypisali ze szpitala! Jesteście na niemowlakach? Możesz się położyć koło małej?
Stary 2014-03-25, 21:55   #4669
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Na pytanie nie odp, bo sie nie znam, ale braaawaa

Cytat:
No to super
Ja myślę że jak znaleźliście mieszkanie które odpowiada wam lokalizacją, rozkładem, wielkością i cena jest ok to nie ma co się zastanawiać
A jeśli jest cały czas budowane to macie możliwość obejrzeć jakieś inne na tym samym osiedlu, żeby wiedzieć w jakim standardzie jest wykończony blok, klatki schodowe itd. ? Bo to chyba jedyna kwestia nad którą ja bym myślała jakby blok jeszcze nie stał. I sprawdziłabym opinie o deweloperze, czy oddaje budowy w terminie itp.
Ale porządnie bym się zastanowiła, my kupowalismy mieszkanie 3 lata temu i pamiętam jak ciężko znaleźć coś spełniającego wszystkie kryteria Co prawda jak już decydowaliśmy się że szukamy tak konkretnie to zajęło nam to mało czasu ale ja już dużo wcześniej się rozglądałam, oglądałam osiedla, miałam rozeznanie jaka cena za jakie mieszkanie więc mieliśmy już spore rozeznanie więc łatwo nam było podjąć decyzję
Wlasnie nie mamy, bo obok sa budynki spoldzielcze, zupelnie inne budownictwo.
To jest ten minus, ze wszystko musimy sobie wyobrazic i mi tez do konca to nie odpowiada.
Za to deweloper na pewno jest sprawdzony. Sprzedaje duzo mieszkan, sporo znajomych kupilo i sa zadowoleni.

My szukamy juz dosc dluuuugo. Wlasciwie codziennie przegladamy ogloszenia, ale jednak wiecej szukalismy na rynku wtornym. Jako ze ludzie wystawiaja naprawde straszne rudery za olbrzymie pieniadze to zdecydowalismy sie na rynek pierwotny.

Stary 2014-03-25, 21:55   #4670
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
no co Ty, chciała, to poszła

Cytat:

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2014-03-25 o 21:56
Stary 2014-03-25, 22:01   #4671
misiaeel
Wtajemniczenie

fewciu zdrówka dla Blaneczki

nawijko
ale skoro blender dwa dni wybierasz (swoją droga mam podobnie) to dobrze, że przeprowadzka w grudniu. będziesz miała duuużo czasu na wybór mebli, koloru ścian itd

silver ściskam Was mocno. dużo zdrówka dla Darusi, a dla Was dużo wytrwałości

Debrah cudna Malutka

oglądamy American Hustle ale jakoś mnie nie porwał za to wczorajszy Sierpień w hrabstwie Osage polecam

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:04   #4672
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45752750]Mała, no luzik, wiem, że jestem jedyna ale o jaki płaszcz chodzi? o ile wiem, nie zrobiłam żadnego... [/QUOTE]

Ty naprawdę nie masz z tym nic wspólnego?
Na tablica.pl pisałam w sprawie płaszcza,chodziło o wymiary. I odpisała mi... Szajajaba

To jeśli to nie Ty- to Szajajaby są dwie
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-03-25, 22:05   #4673
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:

Wlasnie nie mamy, bo obok sa budynki spoldzielcze, zupelnie inne budownictwo.
To jest ten minus, ze wszystko musimy sobie wyobrazic i mi tez do konca to nie odpowiada.
Za to deweloper na pewno jest sprawdzony. Sprzedaje duzo mieszkan, sporo znajomych kupilo i sa zadowoleni.

My szukamy juz dosc dluuuugo. Wlasciwie codziennie przegladamy ogloszenia, ale jednak wiecej szukalismy na rynku wtornym. Jako ze ludzie wystawiaja naprawde straszne rudery za olbrzymie pieniadze to zdecydowalismy sie na rynek pierwotny.
No to faktycznie trochę trudniejsza decyzja. Chociaż to że szukacie długo przemawia też za. No i to że macie opinie o deweloperze od znajomych, nawet jak to inwestycja to raczej w ramach jednego dewelopera poziom wykończenia powinien być podobny.
No i jeśli zapowiada się mieszkanie super to lepiej poczekać dłużej niż mieć szybciej coś słabszego.
My też szukaliśmy i w pierwotnym i wtórnym ale we wtórnym tylko nowe mieszkania, czyli np takie które ktoś kupił jako inwestycję by odsprzedać albo wynajmował 2 lata i jednak zdecydował się sprzedać. Ale budynek musiał być nowy, zależało nam też na garażu podziemnym a tego te starsze zazwyczaj nie miały.
No to macie nad czym intensywnie rozmyślać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-25, 22:05   #4674
Konto usunięte

Ktoś się podszywa :/ niefajnie. To naprawdę nie ja, dasz linkę?
Stary 2014-03-25, 22:15   #4675
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję jejku, to już coraz bliżej samodzielności

Silver jejciu jak mi przykro dużo siły dla Ciebie i Twojego męża. Oby Darię jak najszybciej wypisali ze szpitala! Jesteście na niemowlakach? Możesz się położyć koło małej?
Tak. Jestesmy na niemowlakach.
Ona ma swoje lozeczko a ja.. krzesło. Ale moi rodzice przywieźli mi taki leżak więc jakoś się spróbuje położyć.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-03-25 o 22:16
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:19   #4676
insolito
Zadomowienie

Iffonka, ogromnie gratuluje II Razem z Marsi przypomnicie nam ten cudny czas pisz jak najczęściej No to która teraz?

Silver, biedna Darunia, mam nadzieję, że szybko jej minie i wypuszczą ją do domu Strasznie Ci współczuję, nie wiem jak dziś
funkcjonowałaś

Neti, mnóstwo zdrowia i miłości for you

Szklanka, Ifka, brawa za kroczki

Nancy, witamy dla Kubusia za umiejętności

Fewcia, zdrówka dla Blanki, strasznie się męczy biedulka

Lady, brawo za zajęcie 5 miejsca Ale jednocześnie za głupoty co tu wpisujesz, że niby gruba jesteś

Black, super, że Oliwa rozkręca się z jedzeniem

Gocha, dużo zdrowia dla dzieciaczków

Nawijko, kciuki za szybką i właściwą decyzję

Pstryczku, Hope, Cała, wasze dzieci wymiatają A jak się zsynchronizowały

Hje
, chyba nie mam nic już do dodania, ale przytulam mocno

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Ona ma swoje lozeczko a ja.. krzesło. Ale moi rodzice przywieźli mi taki leżak więc jakoś się spróbuje położyć.

Trzymaj się

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:24   #4677
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
To dobrze, że masz leżak, spróbuj odpocząć chociaż troszkę, chociaż wiem, że takie szpitalne spanie to trochę kicha. Oby Daria spała spokojnie! Już jesteście pod opieką to będzie dobrze wszystko

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Szklanka, Ifka, brawa za kroczki
Stary 2014-03-25, 22:25   #4678
insolito
Zadomowienie

Piotrek mój zakatarzony i temperatury dostał na noc Nie jestem pewna czy winowajcą jest czwórka czy jakieś choróbsko Pod wieczór już taki biedny, marud był, chyba go jeszcze takiego nie widziałam Po kąpieli dałam ibum, mam nadzieję, że nie będzie się męczył w nocy. dwie pobudki już za nami

I jeszcze się zdołowałam, bo jak wiecie zaczęłam ćwiczyć i cyknełam fotki, żeby później porównać. No i zaliczyłam opad szczeny jak zgrałam je na kompa Wiedział, że jakieś ocieplenie mi się w zimie zebrało, ale nie że aż tyle Tłumacze sobie, że tak wyszło, bo zdjęcia robiłam po zeżarciu pizzy
A tak BTW to normalne, że moja prawa strona jest zdecydowanie większa niż lewa?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2014-03-25 o 22:31
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:32   #4679
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

to widzę, że jesteś tak szybka w podejmowaniu decyzji jak ja

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

nawijko
ale skoro blender dwa dni wybierasz (swoją droga mam podobnie) to dobrze, że przeprowadzka w grudniu. będziesz miała duuużo czasu na wybór mebli, koloru ścian itd

Cytat:
No to faktycznie trochę trudniejsza decyzja. Chociaż to że szukacie długo przemawia też za. No i to że macie opinie o deweloperze od znajomych, nawet jak to inwestycja to raczej w ramach jednego dewelopera poziom wykończenia powinien być podobny.
No i jeśli zapowiada się mieszkanie super to lepiej poczekać dłużej niż mieć szybciej coś słabszego.
My też szukaliśmy i w pierwotnym i wtórnym ale we wtórnym tylko nowe mieszkania, czyli np takie które ktoś kupił jako inwestycję by odsprzedać albo wynajmował 2 lata i jednak zdecydował się sprzedać. Ale budynek musiał być nowy, zależało nam też na garażu podziemnym a tego te starsze zazwyczaj nie miały.
No to macie nad czym intensywnie rozmyślać
My tez chcemy nowy budynek
No nic, jutro TZ ma wolne i juz wiem co bedzie glownym tematem rozmow oprocz Kuby

Cytat:

O, cholera
Co za...

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Iffonka, ogromnie gratuluje II Razem z Marsi przypomnicie nam ten cudny czas pisz jak najczęściej No to która teraz?
Tyyyy?

Stary 2014-03-25, 22:35   #4680
s i l v e r
Zakorzenienie

Wlasnie dali nam na sale mamę z maluszkiem ktory ma 4 tyg. Tez biegunka i wymioty...
Czekali na korytarzu! !!!! z takim malym dzidzusiem 7 godzin i czekali na wolne łóżko.....
CHORE! CHORE! CHORE!!!!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości