|
|
#4651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
![]() Do tej pory przegladalismy oferty z rynku pierwotnego i wtornego, ale chyba skupimy sie na tym pierwszym. Przez doplaty z programu mdm+to, ze nie bedziemy musieli placic pcc mozemy zaoszczedzic nawet do 45-50tys zl - kwota niemala. Chcemy 3 pokoje, ok 55-65m, w konkretnej lokalizacji. Duzy salon z aneksem i 2 raczej niewielkie sypialnie. Rozwala mnie jak widze mieszkanie z dlugim, waskiem przedpokojem 10-11metrowym przy sypialni 8-metrowej ![]() To mieszkanie, ktore znalezlismy ma wlasnie taki uklad, jaki nam odpowiada. Ma ok 59m. Co prawda 4 pokoje, ale jesli sie na nie zdecydujemy to zrezygnujemy z jednego pokoju i dzieki temu uzyskamy salon z aneksem o wielkosci ponad 30m. Lezy w bardzo odpowiadajacej nam lokalizacji. Wokol wszystko jest - sklepy, uslugi, przedszkole, zlobek, itp. A jednoczesnie duzo terenow zielonych. Dobrze skomunikowane, autobusy, tramwaje, takze naprawde ok. Do centrum blisko. Jedyny minus to termin odbioru. Grudzien/styczen... Bo wciaz jest budowane. A my chcielibysmy na JUZ. I nad tym wlasnie dumamy... [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
I jak to juz sie stanie to mamy 3 dni na zastanowienie sie. Takze w sumie wszystko zalezy od nas... ![]() Zdecydowanie na caly! ![]() Ja nie jestem fanka takich kupnych kremow/polew/posypek, ale TZ owszem i to on sie glownie cieszy z upominku ![]() Poki co jedyny powazny kandydat ![]() Napisalam wyzej kochana Zdrowka dla Blaneczki ![]() A w nowej grupie na pewo szybko sie odnajdzie! Neti, polewaczko nasza, oby wszystkie flaszki nie mialy dna silver, jak tam Daria? na pewno Ci ciezko ostatnio A teraz sie cofam zobaczyc Dżejkoba i Julaska, bo od wczoraj kompa nie wlaczalam. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-03-25 o 21:11 |
|||
|
|
|
#4652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4653 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
eeee o co chodzi? ![]() Cytat:
i jakoś wtedy też dałam plastelinę, a gdy miała rok i 5mcy to nawlekała takie wielkie, płaskie korale z dużą dziurą na patyczek, taki do buta co się wsadza
|
||
|
|
|
#4654 |
|
Raczkowanie
|
Ultra, Deli, czyli jest nas więcej z tym przysysaniem się dzieciaczków do obu piersi
![]() Fewcia, zdrówka dla Blanki ![]() Deli, to w takim razie nie doradzę z tym ogrzewaniem podłogowym, nie wiem na ile by się to sprawdziło. Ale za to mogę Ci polecić forum muratordomu, pamiętam że jak urządzaliśmy mieszkanie to znajdowałam tam nawet wątki jaki kolor fug do konkretnych płytek pasuje Myślę że tam znajdziesz sporo opinii.Debrah, zachowanie Amelki przecudowne My już od dawna na mieście jemy na zmianę z mężem, bo nawet jak są krzesełka do karmienia, to jak Mała zje to już jej się nudzi i chce wychodzić. Dlatego też ostatnio zawsze chodzimy do restauracji gdzie jest miniplac zabaw zaraz przy stolikach i Mała się tam bawi a my jemy I tam jest też m.in. stolik z kolorowankami i kredkami i ponieważ Mała też zaczynała się do tych kredek wyrywać i coś sobie bazgrać po kartkach to też jej kupiliśmy kredki ostatnio w Ikei, drewniane ale takie trochę krótsze i grubsze. Tylko jeszcze jej nie dawałam ich w domu więc nie wiem na ile się sprawdzą.
|
|
|
|
#4655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawijko to kciuki za mieszkanie! Nancy witaj w końcu |
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe dzięki, ja już od dawna tam zawitałam, wlasnie czytam i mam milion stron otwatych, bardzo lubie to forum, mozna sie dużo dowiedzieć.
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Jestem wyczerpana. Tż byl caly dzien z Daria w szpitalu. Od 9 rano do 20.00 czekaliśmy na sale!!!
Znalazlo sie wolne łóżko. Ja bylam w pracy a teraz na noc w szpitalu z Darią.... takze wyobraźcie sobie jaka zmeczona jestem. W nocy tez nic nie spalam bo Daria wymiotowala. Jutro rano Tż mnie zmieni a na 11 znowu do pracy ide. Masakra ![]() Daria dostala dwie kroplówki. Jest troche lepiej. Wysłane z mojego GT-I8160
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaa Ifwka zapomniałam wcześniej
za chodzenie i umiejętności ![]() I powiedzcie mi dziewczyny bo przeżyłam dzisiaj szok. Ewa nigdy nie dawała się prowadzić stawiać, ani nic z tych rzeczy, wszystko sama. A dzisiaj tak po prostu mówię do niej chodź, idziemy i wyciągnęłam do niej rękę. Zawsze skutek jest taki, że albo wyciąga swoją i mam ją podnieść, albo się odgania ode mnie i leci za mną na czworakach. No a dzisiaj złapała mnie za rękę i poszła za mną |
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiadomo, co to takiego? ![]() Nancy witaj córo marnotrawna ![]() Debrah,cudna mała
|
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio zamazał mi notatki ![]() Szczerze powiedziawszy to "pisanie" wychodzi mu lepiej jak mojej przeszło 2 letniej chrześnicy. I on zdecydowanie preferuje prawą rękę
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, nie wiemy. Jak to w szpitalu.... nikt nic nie wie...
Wysłane z mojego GT-I8160
|
#4662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to super ![]() Ja myślę że jak znaleźliście mieszkanie które odpowiada wam lokalizacją, rozkładem, wielkością i cena jest ok to nie ma co się zastanawiać ![]() A jeśli jest cały czas budowane to macie możliwość obejrzeć jakieś inne na tym samym osiedlu, żeby wiedzieć w jakim standardzie jest wykończony blok, klatki schodowe itd. ? Bo to chyba jedyna kwestia nad którą ja bym myślała jakby blok jeszcze nie stał. I sprawdziłabym opinie o deweloperze, czy oddaje budowy w terminie itp. Ale porządnie bym się zastanowiła, my kupowalismy mieszkanie 3 lata temu i pamiętam jak ciężko znaleźć coś spełniającego wszystkie kryteria Co prawda jak już decydowaliśmy się że szukamy tak konkretnie to zajęło nam to mało czasu ale ja już dużo wcześniej się rozglądałam, oglądałam osiedla, miałam rozeznanie jaka cena za jakie mieszkanie więc mieliśmy już spore rozeznanie więc łatwo nam było podjąć decyzję
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, ja blender wybieram drugi miesiac, a mieszkanie mam wybrac w 3 dni? Phiiiiiiiiii
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka-trza było być incognito a tak... Szajajaba jest tylko jedna
|
#4665 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Więc brawa
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to widzę, że jesteś tak szybka w podejmowaniu decyzji jak ja
|
|
#4667 |
|
Konto usunięte
|
Mała, no luzik, wiem, że jestem jedyna
ale o jaki płaszcz chodzi?
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Silver jejciu jak mi przykro dużo siły dla Ciebie i Twojego męża. Oby Darię jak najszybciej wypisali ze szpitala! Jesteście na niemowlakach? Możesz się położyć koło małej?
|
|
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To jest ten minus, ze wszystko musimy sobie wyobrazic i mi tez do konca to nie odpowiada. Za to deweloper na pewno jest sprawdzony. Sprzedaje duzo mieszkan, sporo znajomych kupilo i sa zadowoleni. My szukamy juz dosc dluuuugo. Wlasciwie codziennie przegladamy ogloszenia, ale jednak wiecej szukalismy na rynku wtornym. Jako ze ludzie wystawiaja naprawde straszne rudery za olbrzymie pieniadze to zdecydowalismy sie na rynek pierwotny. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2014-03-25 o 21:56 |
|
|
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
fewciu zdrówka dla Blaneczki
nawijko ale skoro blender dwa dni wybierasz (swoją droga mam podobnie ) to dobrze, że przeprowadzka w grudniu. będziesz miała duuużo czasu na wybór mebli, koloru ścian itd silver ściskam Was mocno. dużo zdrówka dla Darusi, a dla Was dużo wytrwałości Debrah cudna Malutka oglądamy American Hustle ale jakoś mnie nie porwał za to wczorajszy Sierpień w hrabstwie Osage polecam
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45752750]Mała, no luzik, wiem, że jestem jedyna
ale o jaki płaszcz chodzi? [/QUOTE]![]() Na tablica.pl pisałam w sprawie płaszcza,chodziło o wymiary. I odpisała mi... Szajajaba To jeśli to nie Ty- to Szajajaby są dwie
|
#4673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i jeśli zapowiada się mieszkanie super to lepiej poczekać dłużej niż mieć szybciej coś słabszego. My też szukaliśmy i w pierwotnym i wtórnym ale we wtórnym tylko nowe mieszkania, czyli np takie które ktoś kupił jako inwestycję by odsprzedać albo wynajmował 2 lata i jednak zdecydował się sprzedać. Ale budynek musiał być nowy, zależało nam też na garażu podziemnym a tego te starsze zazwyczaj nie miały. No to macie nad czym intensywnie rozmyślać
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4674 |
|
Konto usunięte
|
Ktoś się podszywa :/ niefajnie. To naprawdę nie ja, dasz linkę?
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona ma swoje lozeczko a ja.. krzesło. Ale moi rodzice przywieźli mi taki leżak więc jakoś się spróbuje położyć. Wysłane z mojego GT-I8160
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-03-25 o 22:16 |
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zadomowienie
|
Iffonka, ogromnie gratuluje II pisz jak najczęściej Silver, biedna Darunia, mam nadzieję, że szybko jej minie i wypuszczą ją do domu Strasznie Ci współczuję, nie wiem jak dziś funkcjonowałaś ![]() Neti, mnóstwo zdrowia i miłości for you Szklanka, Ifka, brawa za kroczki ![]() Nancy, witamy dla Kubusia za umiejętności Fewcia, zdrówka dla Blanki, strasznie się męczy biedulka Lady, brawo za zajęcie 5 miejsca Ale jednocześnie za głupoty co tu wpisujesz, że niby gruba jesteś Black, super, że Oliwa rozkręca się z jedzeniem Gocha, dużo zdrowia dla dzieciaczków ![]() Nawijko, kciuki za szybką i właściwą decyzję Pstryczku, Hope, Cała, wasze dzieci wymiatają Hje, chyba nie mam nic już do dodania, ale przytulam mocno ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
Trzymaj się
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
Piotrek mój zakatarzony i temperatury dostał na noc
Nie jestem pewna czy winowajcą jest czwórka czy jakieś choróbsko Pod wieczór już taki biedny, marud był , chyba go jeszcze takiego nie widziałam Po kąpieli dałam ibum, mam nadzieję, że nie będzie się męczył w nocy. dwie pobudki już za nami I jeszcze się zdołowałam, bo jak wiecie zaczęłam ćwiczyć i cyknełam fotki, żeby później porównać. No i zaliczyłam opad szczeny jak zgrałam je na kompa Wiedział, że jakieś ocieplenie mi się w zimie zebrało, ale nie że aż tyle ![]() A tak BTW to normalne, że moja prawa strona jest zdecydowanie większa niż lewa?
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2014-03-25 o 22:31 |
|
|
|
#4679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No nic, jutro TZ ma wolne i juz wiem co bedzie glownym tematem rozmow oprocz Kuby ![]() Cytat:
![]() Co za... Cytat:
|
||||
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dali nam na sale mamę z maluszkiem ktory ma 4 tyg. Tez biegunka i wymioty...
Czekali na korytarzu! !!!! z takim malym dzidzusiem 7 godzin i czekali na wolne łóżko..... CHORE! CHORE! CHORE!!!! Wysłane z mojego GT-I8160
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

Kiedy się rozstrzygnie?

, potem ją podnieśliśmy na ręce tylko dlatego, żeby dojść na miejsce nim się ściemni 

za chodzenie i umiejętności 

za głupoty co tu wpisujesz, że niby gruba jesteś
Pod wieczór już taki biedny, marud był