|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Chocolate wyglądasz bosko
chłopaki pewnie mają się tam superMorin współczuję pessara, ale lepiej dmuchać na zimne Malin czasami brak mi słów do naszej służby zdrowia... Mam nadzieję, że dobrze znosisz tą glukozę Pater gratuluję udanego załatwiania kredyty straszna sprawa, ale wiadomo, że w naszych realiach bez niego ciężko się obyć. Ale fajnie, że w końcu się doczekałaś Gratulacje i udanych zakupów ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45749637]Uff, mam prawie cały pierwszy rozdział, 8,5 strony i mam pytanie do dziewczyn, które pisały/piszą pracę licencjacką/magisterską/dyplomową: jak zapisujecie już w głównym tekście tytuły rozdziałów i podrozdziałów? Chodzi mi o czcionkę, odstępy, duże czy małe litery, itp... Bo tego akurat w wymaganiach nie zapisali ![]() [/QUOTE] Nie robiłam zbyt dużych odstępów z dwie linijki chyba przy rozdziałach (przy podrozdziałach jedna odstępu), tytuły rozdziałów zaznaczałam pogrubieniem, można też zaznaczyć je wyraźniej powiększając czcionkę do 14. Skoro nie pisali to dopasuj sobie tak jak Tobie wydaje się najrozsądniej. U mnie niektórzy robili bardzo duże odstępy po nazwie rozdziału - dla mnie to nie wyglądało dobrze ani przejrzyście. Cytat:
U nas też dziś wyszło słonko, ale nie skorzystałam...A co do chrupek - to widzę, że mamy podobne słabości Też potrafię obrobić te duże paczki w szybkim tempie ![]() Brawo za pomysłowość z rzeżuchą ![]() A i piękne rzeczy wyhaczyłaś ![]() ---- Dziewczyny ja od wczoraj mam strasznego lenia... nie mogę się nigdzie zebrać, a jak już chciałam to mój pęcherz skutecznie uniemożliwił mi oddalenie się od domu Dobrej nocy Edytowane przez TroppoSensibile Czas edycji: 2014-03-25 o 23:05 |
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę kupować proszków. Nawet dla nas stosuję już od jakiegoś czasu tylko Persila w płynie.
|
|
#3333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie kupują dziewczyny ... ja kupiłam proszek, bo wychodzi najkorzystniej cenowo ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam czas. Przejdę się po sklepach, powącham, porządnie przestudiuję etykiety i wtedy podejmę decyzję. O płatkach mydlanych sama tu pisałam, jednak trochę boję się o grzałkę w pralce, że znowu trzeba będzie wymieniać, no i jednak mydło źle wpływa na chłonność pieluszek wielorazowych.
|
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana.
Wyspalam sie nawet,chociaz zasnac było ciezko bo dopadł mnie urok ciazy ,,zgaga" Wstałam juz przed budzikiem dzis,az sama sie sobie dziwie. Dzis planuje troche poprzestawiac,powywalac graty takie jak komp stacjonarny i głośniki.Nie korzystam a zagrają mi pokój.Wszystko schowam do piwnicy ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Morin możliwe że też będę musiała mieć ten passer... Okaże się jutro jak tam szyjka się trzyma. Podobno trzeba profilaktycznie stosować globulki i czopki żeby jakaś infekcja się nie wydała.
Malin współczuje że jeszcze raz musisz pić to świństwo... ![]() Sylvunia gratuluję córeczki i wagi malutkiej przypakowała ![]() Byłam wczoraj na ponownym usg serca małego. I wg dr jest wszystko w porządku Już więcej nie musze tego kontrolować. No i dodała że ona winą za to niskie tętno obarcza niedoczynność tarczycy. Biorę leki więc nie powinno się to już powtarzać. Więc apel do Was żebyście konrolowały hormony tarczycy... I nie chodzi o tsh-bo to na mam idealne, ale ft4. Powinno ono być w połowie normy lub więcej. U mnie na początku ciąży wyniki były ok. Dopiero w 22 tygodniu okazało się że ft4 mocno poleciało w dół. Wiem że na NFZ lekarze nie dają w ciąży skierowania... Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, ale piękne słoneczko dzisiaj mam
może nawet wycieczka do US będzie przyjemniejsza Cytat:
na razie mam jeden sportowy który a odpinane ramiączka i jeden z mothercare, potem będę myśleć albo przerobię coś swojego ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3338 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
co do glukozy to jakaś porażka, jak można tak zaniedbać te obowiązki Cytat:
![]() co do materacy to zastanowiłabym się nad 2 z lateksem tej gryki bym nie brała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy dzień się liczy. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wahałam pomiędzy Jelp a Dzidziuś i na start kupiłam Dzidziusia. Albo będzie ok albo zostanie mi trochę droższy wybór Cytat:
w ciąży endo nie przejmie Cię między pacjentami? hmm czyli już 2 z Was brałyby 2... Wczoraj macałam lateksowy materac i był tak miękki że sama nie mogłabym na nim spać i dlatego bardziej przekonuje mnie lateks z kokosem |
||
|
|
|
#3341 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja nawet długo dziś pospałam, ale w nocy się budziłam. Twardy brzuch i głupie sny miałam. Śniło mi się że urodziłam dużo wcześniej niż miałam tp. Jak wychodziłam ze szpitala to synek był malutki, aż wydawało mi się że za mały. A jak wróciłam do domu to synek już mówił i sam wstawał. I wszyscy do niego mówili MILAN (skąd takie imię?) W domu nic nie było przygotowane, ciuszki nawet nie wyprane, łóżeczko nie złożone. Zanim mąż wrócił z pracy synek już prawie chodził. Zaczełam krzyczeć na męża żeby choć łóżeczko złożył bo dziecko nie ma gdzie spać i w nosidełku już się nie mieści. Na co on mówi że idzie na pole coś robić i nie ma czasu. I chyba faktycznie na głos krzyczałam przez sen bo mąż rano mówił ze coś w nocy się darłam. Obudziłam się, zasnęłam spowrotem i miałam kontynuacje tego snu ale już nie pamiętam co mi się dalej śniło. Czy mi się wydaje czy w gemini zwiększyli asortyment chemi, proszków dla niemowląt?
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-03-26 o 08:41 |
||
|
|
|
#3342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/mama-caffe-latte-b...029657338.html jak dotykałaś i sam lateks jest za miękki to bierz ten z kokosem i lateksem Cytat:
sny w ciąży są czasem boskie, też mam jakieś durne sny czasami
|
||
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ft4 to masz absolutnie rację tylko jak tu wbić do głowy lekarzowi, żeby tez na to zwracał uwagę ja robie i tak badania prywatnie, wizyty mam na NFZ, a mam kontrolowac tylko TSH na pytanie czy mam sobie w takim razie zrobic też ft4, skoro skierowania i tak mi nie daje i nie da (mam jeszcze 2 skierowania niewykorzystane na tsh, a robię sama, bo nie opąłca mi się jeździć 30 km do labka), to usłyszałam, ze przy tak niskim tsh nie trzeba kontrolowac wolnych hormonów, oo luuudu ![]() ide w sobotę na badania, to sobie skontroluję i tsh i ft4 na własną rękę, tylko co z tego, jak ona nie patrzy na to, ale będe miała na jednym świstku, to siłą rzeczy będzie widziała hehe
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja chodzę do endo prywatnie, bo wkurzyli mnie wszyscy inni u których byłam wcześniej i zaczęłam przed ciążą szukać jakiegoś porządnego. Więc badania też robię prywatnie. Czasami poproszę gina o skierowanie z abonamentu to wtedy mam jakieś zniżki ![]() Co do stanika z alles ja zamówiłam czekam na przesyłkę ![]() Proszę dziewczyny o kciuki bo teść prawdopodobnie ma dziś operację ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#3345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z ostatecznym wyborem materaca czekam aż Ty pojedziesz i pomacasz ![]() Cytat:
Trzymam bardzo mocno ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz że nim ja pojadę i pomacam to trochę czasu zejdzie? ![]() Karolyka mocne kciuki za teścia
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() żałuję, że intymna nie ma stacjonarnych sklepów - taaakie ładne staniki tam widziałam
|
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się nad takim http://allegro.pl/90c-1szt-stanik-bi...031692798.html co myślicie?
|
#3349 | |||
|
Konto usunięte
|
Hej, w końcu u mnie słońce
Może uda nam się wyjść z Adasiem na spacer na dłużej niż 15 min, bo wczoraj było tak zimno, że nie dałam rady A ja mimo tego, że spałam od 23:30 do 7:30 to czuję się jakaś niewyspana, zaraz chyba sobie strzelę ![]() Wczoraj zapakowałam sobie koszyk w gemini, jeszcze nie zamawiam, ale wyszło mi tego na 230 zł Dziewczyny, może za wcześnie na takie pytania, ale czy i w jaki sposób zamierzacie się po porodzie zabezpieczać przed kolejną ciążą?? Ja już będę mieć dwójkę, trzeciego nie planuję, bo zwyczajnie mnie na to nie stać i za małe mieszkanie mam. Chciałam brać jakieś tabletki, ale kiedyś jak brałam, to co drugi miesiąc nawracały mi infekcję.. Macie jakieś doświadczenia?? Cytat:
Cytat:
i masz rację, ja nigdy nie miałam tego badania, nawet tsh nie miałam...Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3350 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I ponieważ dostałam smoczki AVENTU w SR, butelki też dokupię z tej firmy. Cytat:
Cytat:
A co do Dady, to ja też z kilku źródeł słyszałam, że są dobre. Zresztą, cena za szt nie jest wiele niższa niż Pampków po promocji, więc to że w Biedronce to nic nie znaczy Szwagierce nawet nefrolog polecał z młodym przejść na Dady, ponoć są najlepsze dla układu moczowego. Gratulacje, ale będziemy mieć dziewuszek Cytat:
Ziajka z lwem jest od narodzin. http://www.aptekagemini.pl/ziajka-wo...f30-125ml.html ![]() Cytat:
Cytat:
A co stanowi pozostałe 70%? Dlatego ja płatki robię sama, przynajmniej mam 100% mydła w mydle ;p Trzymamy, trzymamy
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika miałam Ci napisać co do pracy ale skleroza zapomniała ... ja robiłam większe odstępy i większą czcionką aby zajmowało to więcej miejsca teraz nie pamiętam dokładnie ile ale jak nie ma to znaczenia jak to ma być napisane to warto trochę powiększyć zawsze to dodatkowe zapełnienie
![]() ja brałam tabletki przez 2 lata i nie miałam infekcji więc pewnie to zależy od organizmu a teraz jeszcze nie wiem jak się będziemy zabezpieczać
|
|
|
|
#3352 | |
|
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45756280]
Dziewczyny, może za wcześnie na takie pytania, ale czy i w jaki sposób zamierzacie się po porodzie zabezpieczać przed kolejną ciążą?? Ja już będę mieć dwójkę, trzeciego nie planuję, bo zwyczajnie mnie na to nie stać i za małe mieszkanie mam. Chciałam brać jakieś tabletki, ale kiedyś jak brałam, to co drugi miesiąc nawracały mi infekcję.. Macie jakieś doświadczenia?? [/QUOTE] Ja też już o tym myślę. Rozważałam spiralkę (w końcu będzie można po porodzie) ale z drugiej strony ja chyba będę chciała wcześniej drugie dziecko niż po 5 latach więc nie ma sensu. Pewnie więc pigułki, są jakieś specjalne dla karmiących, ale to dopiero po 6-8 tygodniach... ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
|
#3353 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedzcie mi czy Wam też wielkość piersi się zwiększa i zmnijesza w ciąży? Bo mi bardzo urosły, a teraz od jakichś 2 tyg się zmniejszyły. Cytat:
za teścia, oby wszystko poszło pomyślnieJa muszę męża na zakupy wyciągnąć do rossmana bo wiele rzeczy się nam kończy
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko to spojenie łonowe mnie wykończy, w nocy przy każdej zmianie pozycji się budziłam Kucyk_Truskawkowy super, że z serduszkiem małego wszystko dobrze ![]() __Sylwia__88 mi się też ostatnio śnił przedwczesny poród, który o dziwo nic nie bolał, a dzidziuś był taki maleńki... karolkya oby wszystko z teściem było dobrze
Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2014-03-26 o 10:05 |
|
|
|
|
#3356 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, jestem i ja
.Pędzicie Dziewczyny z tymi postami, o ile jestem w stanie Was nadrobić, to już z odpisywaniem ciężko, bo za długo bym musiała przed komputerem siedzieć niestety . A nie daję rady.Trzymam kciuki za Morin i Zubi89 , cieszę się, że u Kucyka wszystko ok, no i gratuluję Sylvuni dziewczynki . No i Karolkya też trzymam kciuki .Widziałam, że pisałyście o kocykach, ja chyba kupię takie: 1. http://allegro.pl/womar-zdrowy-kocyk...074440479.html 2. http://allegro.pl/babyono-dwuwarstwo...053930292.html 3. http://allegro.pl/3w1-kocyk-kolderka...092372466.html tylko zastanawiam się, czy rozmiar 75x100 będzie ok? Czy nie za małe? Nie znam się na tych rozmiarach, ale wszędzie piszą, że to są rozmiary noworodkowe .Któraś pytała o leżenie- to ja raczej leżę, lub półleżę, jak już leżeć nie daję rady. Siadam w zasadzie tylko do jedzenia i czasem na chwilę do komputera. Powoli zaczyna mi (w sumie to nam, bo i mężowi) się załączać chyba syndrom wicia gniazda , bo zaczęliśmy już rozmawiać o kupowaniu różnych rzeczy, to chyba znaczy, że już czas powoli zaczynać .
|
|
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
Macie już jakieś wybrane typy pieluszek wielorazowych?
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Słońce!!!
Brryy! Piszę na telefonie, więc nie cytuję. Karolkya, ![]() Kucyku, świetne wiadomości o dzidziusiu ![]() Czarno-Biała, grzałka była oblepiona osadem mydlanym. Aldrin, Ja zamierzam karmić drugie dziecko jak długo się da. Synka karmiłam 2 lata i 8 miesięcy Dlatego jak najszybciej zaopatrzę się w sexy biustonosze do karmienia, żeby i mąż miał jakąś przyjemność
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to brawa za decyzję i za wytrwałość już niewiele zostało |
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, o wielorazówkach napiszę wieczorem. Na razie zajrzyj na Chustoforum i poszukaj działu o pieluchowaniu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

chłopaki pewnie mają się tam super
kredyty straszna sprawa, ale wiadomo, że w naszych realiach bez niego ciężko się obyć. 
Lenka
i mam pytanie do dziewczyn, które pisały/piszą pracę licencjacką/magisterską/dyplomową: jak zapisujecie już w głównym tekście tytuły rozdziałów i podrozdziałów? Chodzi mi o czcionkę, odstępy, duże czy małe litery, itp... Bo tego akurat w wymaganiach nie zapisali 

takie kupują dziewczyny ... ja kupiłam proszek, bo wychodzi najkorzystniej cenowo 

13.07.2013 

sobie strzelę 

Brryy!