Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-25, 22:58   #3331
TroppoSensibile
Raczkowanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Chocolate wyglądasz bosko pięknie rośnie ten Twój pałac chłopaki pewnie mają się tam super

Morin współczuję pessara, ale lepiej dmuchać na zimne kiedyś się o tym zapobiegawczo naczytałam i w zasadzie to chyba nic takiego złego, a przynosi tyle korzyści

Malin czasami brak mi słów do naszej służby zdrowia... Mam nadzieję, że dobrze znosisz tą glukozę

Pater gratuluję udanego załatwiania kredyty straszna sprawa, ale wiadomo, że w naszych realiach bez niego ciężko się obyć.
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
RÓŻOWE

Mozna wpisac na 1 stronkę Lenka
Ale fajnie, że w końcu się doczekałaś Gratulacje i udanych zakupów

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45749637]Uff, mam prawie cały pierwszy rozdział, 8,5 strony Tylko ciekawe z czego będę teraz pisać kolejne, bo o nich w książkach które mam nic nie ma .... i mam pytanie do dziewczyn, które pisały/piszą pracę licencjacką/magisterską/dyplomową: jak zapisujecie już w głównym tekście tytuły rozdziałów i podrozdziałów? Chodzi mi o czcionkę, odstępy, duże czy małe litery, itp... Bo tego akurat w wymaganiach nie zapisali
[/QUOTE]

Nie robiłam zbyt dużych odstępów z dwie linijki chyba przy rozdziałach (przy podrozdziałach jedna odstępu), tytuły rozdziałów zaznaczałam pogrubieniem, można też zaznaczyć je wyraźniej powiększając czcionkę do 14. Skoro nie pisali to dopasuj sobie tak jak Tobie wydaje się najrozsądniej. U mnie niektórzy robili bardzo duże odstępy po nazwie rozdziału - dla mnie to nie wyglądało dobrze ani przejrzyście.

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
U mnie wyszło słonko

a od wczoraj wszamałam prawie całą pakę chrupek

i mąż mi dziś wysiał rzeżuchę

nie kupił sklerotyk ligniny, to poświęciłam jeden podkład higieniczny Bella
Pięknie tam u Ciebie U nas też dziś wyszło słonko, ale nie skorzystałam...

A co do chrupek - to widzę, że mamy podobne słabości Też potrafię obrobić te duże paczki w szybkim tempie
Brawo za pomysłowość z rzeżuchą
A i piękne rzeczy wyhaczyłaś

----
Dziewczyny ja od wczoraj mam strasznego lenia... nie mogę się nigdzie zebrać, a jak już chciałam to mój pęcherz skutecznie uniemożliwił mi oddalenie się od domu jutro muszę wybrać się po zakup prezentu dla babci więc chyba przestanę pić żeby wytrzymać w drodze do sklepów... Poza tym cicho liczę, że wstąpię do szpitala na usg (dostałam skierowanie od lekarza, a najszybciej robią w szpitalu - oczywiście za opłatą). Także liczę na pogodę i dobre ciśnienie, bo od dwóch dni chodzę jakaś śnięta

Dobrej nocy

Edytowane przez TroppoSensibile
Czas edycji: 2014-03-25 o 23:05
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 23:05   #3332
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
wczoraj w SR położna środowiskowa, przy omawianiu pielęgnacji noworodków polecała BJ, nie żadne te typowo dla niemowląt, bo bardzo często uczulają
ja mam Jelpa 2w1 soft do kolorów i dokupię jeszcze 1,5 kg BJ, bo mam kartonik mały i przetestowany jest na mnie
A co to jest to BJ?

Nie chcę kupować proszków. Nawet dla nas stosuję już od jakiegoś czasu tylko Persila w płynie.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 23:19   #3333
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
A co to jest to BJ?

Nie chcę kupować proszków. Nawet dla nas stosuję już od jakiegoś czasu tylko Persila w płynie.
Biały Jeleń... jak nie chcesz proszku to nie wiem, może płyn do prania BJ, żel Jelpa albo płatki mydlane takie kupują dziewczyny ... ja kupiłam proszek, bo wychodzi najkorzystniej cenowo

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość

Pięknie tam u Ciebie U nas też dziś wyszło słonko, ale nie skorzystałam...

A co do chrupek - to widzę, że mamy podobne słabości Też potrafię obrobić te duże paczki w szybkim tempie
Brawo za pomysłowość z rzeżuchą
A i piękne rzeczy wyhaczyłaś
dziękuję
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 00:11   #3334
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Biały Jeleń... jak nie chcesz proszku to nie wiem, może płyn do prania BJ, żel Jelpa albo płatki mydlane takie kupują dziewczyny ... ja kupiłam proszek, bo wychodzi najkorzystniej cenowo
Aaa...

Mam czas. Przejdę się po sklepach, powącham, porządnie przestudiuję etykiety i wtedy podejmę decyzję. O płatkach mydlanych sama tu pisałam, jednak trochę boję się o grzałkę w pralce, że znowu trzeba będzie wymieniać, no i jednak mydło źle wpływa na chłonność pieluszek wielorazowych.
Stary 2014-03-26, 07:04   #3335
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie z rana.
Wyspalam sie nawet,chociaz zasnac było ciezko bo dopadł mnie urok ciazy ,,zgaga" Wstałam juz przed budzikiem dzis,az sama sie sobie dziwie.
Dzis planuje troche poprzestawiac,powywalac graty takie jak komp stacjonarny i głośniki.Nie korzystam a zagrają mi pokój.Wszystko schowam do piwnicy ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-26, 07:24   #3336
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Morin możliwe że też będę musiała mieć ten passer... Okaże się jutro jak tam szyjka się trzyma. Podobno trzeba profilaktycznie stosować globulki i czopki żeby jakaś infekcja się nie wydała.

Malin współczuje że jeszcze raz musisz pić to świństwo...
Sylvunia gratuluję córeczki i wagi malutkiej przypakowała

Byłam wczoraj na ponownym usg serca małego. I wg dr jest wszystko w porządku Serduszko pięknie się rozwija. Oznacza to, że te spadki tętna się nie powtarzają. Bo wszelkie arytmie wpływają negatywnie na rozwój serca. A u niego jest wszystko idealnie.
Już więcej nie musze tego kontrolować. No i dodała że ona winą za to niskie tętno obarcza niedoczynność tarczycy. Biorę leki więc nie powinno się to już powtarzać. Więc apel do Was żebyście konrolowały hormony tarczycy... I nie chodzi o tsh-bo to na mam idealne, ale ft4. Powinno ono być w połowie normy lub więcej.
U mnie na początku ciąży wyniki były ok. Dopiero w 22 tygodniu okazało się że ft4 mocno poleciało w dół. Wiem że na NFZ lekarze nie dają w ciąży skierowania...

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 07:33   #3337
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry, ale piękne słoneczko dzisiaj mam może nawet wycieczka do US będzie przyjemniejsza

Cytat:
Co do biustonoszy do karmienia, to ja mam dwa z poprzedniego "karmienia" - Triumpha i Esotiq. Dokupię jeszcze dwa, m.in.: http://allegro.pl/biustonosz-mitex-b...001116123.html i
Na noc (i to baaaardzo plecam): http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...040629787.html i http://allegro.pl/biustonosz-brubeck...985425747.html
A jak mi się unormuje laktacja, to wtedy kupię już takie bardziej sexy, np. taki: https://www.intymna.pl/p1381,2259,1,...nosz-soft-mm21
Najgorsze, co można zrobić, to kupowanie biustonoszy z sieciówek, które mają rozmiarówkę typu 75, 80 i w górę i miseczki A B C i koniec. Do końca nie wierzę w te teksty, że biustonosz musi być na początku z miseczkami o rozmiar-dwa większymi. W końcu w ciąży już się zwiększa obwód w biuście. Cały problem tkwi w źle dobranym rozmiarze jeszcze przed. Piszę to z własnego doświadczenia. Dobrze dobrany biustonosz pomaga zachować biust w dobrym stanie mimo karmienia piersią.
Wczoraj oglądałam te w H&M o których dziewczyny mówiły i specjalnie mi się nie widzą. Żeby miseczki były dobre to musiałabym wziąć rozmiar 80D bo 75E to chyba tylko na ich stronie istnieje, pytałam i mówiły, że w życiu takiego rozmiaru nie dostały na razie mam jeden sportowy który a odpinane ramiączka i jeden z mothercare, potem będę myśleć albo przerobię coś swojego

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na ponownym usg serca małego. I wg dr jest wszystko w porządku Serduszko pięknie się rozwija. Oznacza to, że te spadki tętna się nie powtarzają. Bo wszelkie arytmie wpływają negatywnie na rozwój serca. A u niego jest wszystko idealnie.
Już więcej nie musze tego kontrolować. No i dodała że ona winą za to niskie tętno obarcza niedoczynność tarczycy. Biorę leki więc nie powinno się to już powtarzać. Więc apel do Was żebyście konrolowały hormony tarczycy... I nie chodzi o tsh-bo to na mam idealne, ale ft4. Powinno ono być w połowie normy lub więcej.
U mnie na początku ciąży wyniki były ok. Dopiero w 22 tygodniu okazało się że ft4 mocno poleciało w dół. Wiem że na NFZ lekarze nie dają w ciąży skierowania...
Może dostać takie skierowanie od endokrynologa który ma umowę z NFZ, moja mama chodzi prywatnie ale skierowania ma od tej lekarki na fundusz i ostatnio wszystkie robiła. I cieszę się, że maluszek jednak zdrowy
Stary 2014-03-26, 07:44   #3338
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:
Czyli zostałam sama na polu niewiedzy o płci dziecka

Dzwoniłam do przychodni. Muszę powtórzyć glukozę, bo "Próbka za późno dotarła do analizy"
chcesz wiedzieć jaka płeć czy już pozostaniesz w niewiedzy do końca?

co do glukozy to jakaś porażka, jak można tak zaniedbać te obowiązki

łóżeczko super i oczywiście zapisuje jak ci przyjdzie to daj znać czy solidnie zrobione

co do materacy to zastanowiłabym się nad 2 z lateksem tej gryki bym nie brała ale z tych 2 nie wiem który lepszy

Cytat:

Dziewczyny pytanie mam odnośnie gemini - już dawno przyszła do mnie przesyłka, opłacona przeze mnie została za pobraniem, a w systemie na stronie nadal wisi, że nie opłacone, mam interweniować u nich ?
chciałam napisać, że ja zamawiałam dawno bardzo dawno a chyba też mi wisi że nie opłacona ale pewności nie mam a nie potrafie się tam zalogować bo mają dostawę towaru

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ogromnie gratuluję

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Dziewczyny od paru dni zaczynała boleć mnie kość łonowa (spojenie / wzgórek łonowy) czy jak to się nazywa, ale dziś to już przegięcie, ledwo szłam... Macie coś takiego? Ja rozumiem więzadła itd bo to się rozciąga, ale kość? co tam może boleć?
A tak poza tym podpisaliśmy kredyt żeby to uczcić zjadłam pół czekolady, jesteśmy z mężem teraz wiązani na 150%
nie mam pojęcia ale na wizycie koniecznie o tym wspomnij

Cytat:
Witam sie z rana.
Wyspalam sie nawet,chociaz zasnac było ciezko bo dopadł mnie urok ciazy ,,zgaga" Wstałam juz przed budzikiem dzis,az sama sie sobie dziwie.
Dzis planuje troche poprzestawiac,powywalac graty takie jak komp stacjonarny i głośniki.Nie korzystam a zagrają mi pokój.Wszystko schowam do piwnicy ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie szalej ze znoszeniem tego komputera stacjonarnego to jednak ciężkie
Stary 2014-03-26, 08:05   #3339
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość

Może dostać takie skierowanie od endokrynologa który ma umowę z NFZ, moja mama chodzi prywatnie ale skierowania ma od tej lekarki na fundusz i ostatnio wszystkie robiła. I cieszę się, że maluszek jednak zdrowy
No można tylko na wizytę u endokrynolog czeka się kilka miesięcy. Przynajmniej we Wrocławiu. A w ciąży nie mamy aż tyle czasu każdy dzień się liczy.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 08:34   #3340
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
A jak mi się unormuje laktacja, to wtedy kupię już takie bardziej sexy, np. taki: https://www.intymna.pl/p1381,2259,1,...nosz-soft-mm21

A ja mam zagwozdkę, co kupić do prania ubranek - czy Jelpa w żelu, czy ten płyn Bobini? Bo Bebi, czyli ta płynna wersja płatków mydlanych, ma w swoim składzie fosforany niestety. Bobini jest tani, ale ma w składzie lanolinę, a mój synek np. był uczulony na lanolinę. Eh...
śliczny ten z intymna.pl
Ja się wahałam pomiędzy Jelp a Dzidziuś i na start kupiłam Dzidziusia. Albo będzie ok albo zostanie mi trochę droższy wybór
Cytat:
Czyli i u Ciebie stres był niepotrzebny
w ciąży endo nie przejmie Cię między pacjentami?
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
co do materacy to zastanowiłabym się nad 2 z lateksem tej gryki bym nie brała ale z tych 2 nie wiem który lepszy
hmm czyli już 2 z Was brałyby 2... Wczoraj macałam lateksowy materac i był tak miękki że sama nie mogłabym na nim spać i dlatego bardziej przekonuje mnie lateks z kokosem
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 08:38   #3341
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie z rana.
Właśnie żebyś przypadkiem sama tego komputera nie znosiła.

Cytat:
Super że serduszko synka pięknie bije i wszystko dobrze. Szkoda tylko że musiałaś się stresować.

A ja nawet długo dziś pospałam, ale w nocy się budziłam. Twardy brzuch i głupie sny miałam.
Śniło mi się że urodziłam dużo wcześniej niż miałam tp. Jak wychodziłam ze szpitala to synek był malutki, aż wydawało mi się że za mały. A jak wróciłam do domu to synek już mówił i sam wstawał. I wszyscy do niego mówili MILAN (skąd takie imię?) W domu nic nie było przygotowane, ciuszki nawet nie wyprane, łóżeczko nie złożone. Zanim mąż wrócił z pracy synek już prawie chodził. Zaczełam krzyczeć na męża żeby choć łóżeczko złożył bo dziecko nie ma gdzie spać i w nosidełku już się nie mieści. Na co on mówi że idzie na pole coś robić i nie ma czasu.
I chyba faktycznie na głos krzyczałam przez sen bo mąż rano mówił ze coś w nocy się darłam. Obudziłam się, zasnęłam spowrotem i miałam kontynuacje tego snu ale już nie pamiętam co mi się dalej śniło.

Czy mi się wydaje czy w gemini zwiększyli asortyment chemi, proszków dla niemowląt?

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-03-26 o 08:41
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 08:47   #3342
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
śliczny ten z intymna.pl
Ja się wahałam pomiędzy Jelp a Dzidziuś i na start kupiłam Dzidziusia. Albo będzie ok albo zostanie mi trochę droższy wybór

Czyli i u Ciebie stres był niepotrzebny
w ciąży endo nie przejmie Cię między pacjentami?

hmm czyli już 2 z Was brałyby 2... Wczoraj macałam lateksowy materac i był tak miękki że sama nie mogłabym na nim spać i dlatego bardziej przekonuje mnie lateks z kokosem
nie sprawdzałam ale podobne te staniki też fajne
http://allegro.pl/mama-caffe-latte-b...029657338.html

jak dotykałaś i sam lateks jest za miękki to bierz ten z kokosem i lateksem

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Właśnie żebyś przypadkiem sama tego komputera nie znosiła.

Super że serduszko synka pięknie bije i wszystko dobrze. Szkoda tylko że musiałaś się stresować.

A ja nawet długo dziś pospałam, ale w nocy się budziłam. Twardy brzuch i głupie sny miałam.
Śniło mi się że urodziłam dużo wcześniej niż miałam tp. Jak wychodziłam ze szpitala to synek był malutki, aż wydawało mi się że za mały. A jak wróciłam do domu to synek już mówił i sam wstawał. I wszyscy do niego mówili MILAN (skąd takie imię?) W domu nic nie było przygotowane, ciuszki nawet nie wyprane, łóżeczko nie złożone. Zanim mąż wrócił z pracy synek już prawie chodził. Zaczełam krzyczeć na męża żeby choć łóżeczko złożył bo dziecko nie ma gdzie spać i w nosidełku już się nie mieści. Na co on mówi że idzie na pole coś robić i nie ma czasu.
I chyba faktycznie na głos krzyczałam przez sen bo mąż rano mówił ze coś w nocy się darłam. Obudziłam się, zasnęłam spowrotem i miałam kontynuacje tego snu ale już nie pamiętam co mi się dalej śniło.

Czy mi się wydaje czy w gemini zwiększyli asortyment chemi, proszków dla niemowląt?

sny w ciąży są czasem boskie, też mam jakieś durne sny czasami
Stary 2014-03-26, 08:49   #3343
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Kucyku super wiadomości

co do ft4 to masz absolutnie rację
tylko jak tu wbić do głowy lekarzowi, żeby tez na to zwracał uwagę
ja robie i tak badania prywatnie, wizyty mam na NFZ, a mam kontrolowac tylko TSH
na pytanie czy mam sobie w takim razie zrobic też ft4, skoro skierowania i tak mi nie daje i nie da (mam jeszcze 2 skierowania niewykorzystane na tsh, a robię sama, bo nie opąłca mi się jeździć 30 km do labka), to usłyszałam, ze przy tak niskim tsh nie trzeba kontrolowac wolnych hormonów, oo luuudu
ide w sobotę na badania, to sobie skontroluję i tsh i ft4 na własną rękę, tylko co z tego, jak ona nie patrzy na to, ale będe miała na jednym świstku, to siłą rzeczy będzie widziała hehe
Stary 2014-03-26, 08:55   #3344
karolkya
Wtajemniczenie

Hej

Ja chodzę do endo prywatnie, bo wkurzyli mnie wszyscy inni u których byłam wcześniej i zaczęłam przed ciążą szukać jakiegoś porządnego. Więc badania też robię prywatnie. Czasami poproszę gina o skierowanie z abonamentu to wtedy mam jakieś zniżki

Co do stanika z alles ja zamówiłam czekam na przesyłkę

Proszę dziewczyny o kciuki bo teść prawdopodobnie ma dziś operację

Miłego dnia
Stary 2014-03-26, 09:12   #3345
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Widać ze nasze myśli krążą już wokół porodu i stąd te sny
Cytat:
nie sprawdzałam ale podobne te staniki też fajne
http://allegro.pl/mama-caffe-latte-b...029657338.html

jak dotykałaś i sam lateks jest za miękki to bierz ten z kokosem i lateksem
też ładny tylko że ja strasznie nie lubię usztywnianych miseczek
Z ostatecznym wyborem materaca czekam aż Ty pojedziesz i pomacasz
Cytat:
co do ft4 to masz absolutnie rację
tylko jak tu wbić do głowy lekarzowi, żeby tez na to zwracał uwagę
ja robie i tak badania prywatnie, wizyty mam na NFZ, a mam kontrolowac tylko TSH
na pytanie czy mam sobie w takim razie zrobic też ft4, skoro skierowania i tak mi nie daje i nie da (mam jeszcze 2 skierowania niewykorzystane na tsh, a robię sama, bo nie opąłca mi się jeździć 30 km do labka), to usłyszałam, ze przy tak niskim tsh nie trzeba kontrolowac wolnych hormonów, oo luuudu
ide w sobotę na badania, to sobie skontroluję i tsh i ft4 na własną rękę, tylko co z tego, jak ona nie patrzy na to, ale będe miała na jednym świstku, to siłą rzeczy będzie widziała hehe
Do endo chodzę prywatnie (tzn z pakietu) co 6 tygodni i na każdej wizycie mam mieć wyniki tsh a na co drugiej tsh i ft4
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Trzymam bardzo mocno
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:15   #3346
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Widać ze nasze myśli krążą już wokół porodu i stąd te sny

też ładny tylko że ja strasznie nie lubię usztywnianych miseczek
Z ostatecznym wyborem materaca czekam aż Ty pojedziesz i pomacasz

Do endo chodzę prywatnie (tzn z pakietu) co 6 tygodni i na każdej wizycie mam mieć wyniki tsh a na co drugiej tsh i ft4

Trzymam bardzo mocno
ja znowu uwielbiam usztywniane
wiesz że nim ja pojadę i pomacam to trochę czasu zejdzie?

Karolyka
mocne kciuki za teścia
Stary 2014-03-26, 09:23   #3347
_Maya_
Zakorzenienie

dzień dobry

żałuję, że intymna nie ma stacjonarnych sklepów - taaakie ładne staniki tam widziałam na pewno zaszaleję po karmieniu
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:25   #3348
kinia8906
Raczkowanie

Zastanawiam się nad takim http://allegro.pl/90c-1szt-stanik-bi...031692798.html co myślicie?

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:32   #3349
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej, w końcu u mnie słońce Może uda nam się wyjść z Adasiem na spacer na dłużej niż 15 min, bo wczoraj było tak zimno, że nie dałam rady A ja mimo tego, że spałam od 23:30 do 7:30 to czuję się jakaś niewyspana, zaraz chyba sobie strzelę

Wczoraj zapakowałam sobie koszyk w gemini, jeszcze nie zamawiam, ale wyszło mi tego na 230 zł

Dziewczyny, może za wcześnie na takie pytania, ale czy i w jaki sposób zamierzacie się po porodzie zabezpieczać przed kolejną ciążą?? Ja już będę mieć dwójkę, trzeciego nie planuję, bo zwyczajnie mnie na to nie stać i za małe mieszkanie mam. Chciałam brać jakieś tabletki, ale kiedyś jak brałam, to co drugi miesiąc nawracały mi infekcję.. Macie jakieś doświadczenia??

Cytat:
Nie robiłam zbyt dużych odstępów z dwie linijki chyba przy rozdziałach (przy podrozdziałach jedna odstępu), tytuły rozdziałów zaznaczałam pogrubieniem, można też zaznaczyć je wyraźniej powiększając czcionkę do 14. Skoro nie pisali to dopasuj sobie tak jak Tobie wydaje się najrozsądniej. U mnie niektórzy robili bardzo duże odstępy po nazwie rozdziału - dla mnie to nie wyglądało dobrze ani przejrzyście.
ok, dzięki za rady

Cytat:
bardzo dobre wiadomości i masz rację, ja nigdy nie miałam tego badania, nawet tsh nie miałam...

Cytat:
ale sen

Cytat:
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:35   #3350
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Ale naskrobałyście...

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość

my tez wizyta 10kwietnia ale bez usg niestety :p

blue ja tez postawilam na avent
JA też 10.04 I ponieważ dostałam smoczki AVENTU w SR, butelki też dokupię z tej firmy.

Cytat:
Właśnie muszę odszukać w domu piłkę żeby choć chwile na niej posiedzieć i może ulży ból.
Na masaż tż nie ma co liczyć, jak jemu się nawet nie chce mnie podrapać po plecach. Ale wczoraj już byłam w takim stanie że się zlitował i rozczesał mi włosy po myciu.
Tak od razu to Ci nie przejdzie, mnie po paru dniach pomogło, dopiero jak mięśnie popracowały.

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Ja w ogóle zawsze patrzę na cenę za 1 pieluszkę- i tu wychodziło że mniejsza paczka wychodzi ekonomiczniej przy cenie za sztukę niż jumbo pack
Na marginesie słyszałam wiele dobrego o pieluszkach DADA z biedronki, i też zamierzam je wypróbować
Ja też zawsze z kalkulatorem w ręku patrzę na pieluchy, bo nie wszyscy podają cenę za szt.
A co do Dady, to ja też z kilku źródeł słyszałam, że są dobre. Zresztą, cena za szt nie jest wiele niższa niż Pampków po promocji, więc to że w Biedronce to nic nie znaczy Szwagierce nawet nefrolog polecał z młodym przejść na Dady, ponoć są najlepsze dla układu moczowego.

Cytat:
RÓŻOWE

Mozna wpisac na 1 stronkę Lenka
Gratulacje, ale będziemy mieć dziewuszek

Cytat:
A który jest który? A któraś z dziewczyn nie pisała na dniach że składem wcale się nie różnią?
Nie nie, to że są takie same składy dotyczyło Rossmannowych.
Ziajka z lwem jest od narodzin.
http://www.aptekagemini.pl/ziajka-wo...f30-125ml.html

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny od paru dni zaczynała boleć mnie kość łonowa (spojenie / wzgórek łonowy) czy jak to się nazywa, ale dziś to już przegięcie, ledwo szłam... Macie coś takiego? Ja rozumiem więzadła itd bo to się rozciąga, ale kość? co tam może boleć?
Ja też tak chwilami miewałam, spojenie też jest połączone więzadłem i ma prawo rozchodzić się tak jak pozostałe. Nic na to raczej nie poradzisz :/

Cytat:
O płatkach mydlanych sama tu pisałam, jednak trochę boję się o grzałkę w pralce, że znowu trzeba będzie wymieniać, no i jednak mydło źle wpływa na chłonność pieluszek wielorazowych.
A co mają płatki do grzałki?? Bo ja planuję tylko płatów używać. A co ciekawe - na opakowaniach piszą "Skład: płatki mydlane powyżej 30%" A co stanowi pozostałe 70%?
Dlatego ja płatki robię sama, przynajmniej mam 100% mydła w mydle ;p

Cytat:
Trzymamy, trzymamy
Stary 2014-03-26, 09:35   #3351
Aldrin
Zakorzenienie

Berenika miałam Ci napisać co do pracy ale skleroza zapomniała ... ja robiłam większe odstępy i większą czcionką aby zajmowało to więcej miejsca teraz nie pamiętam dokładnie ile ale jak nie ma to znaczenia jak to ma być napisane to warto trochę powiększyć zawsze to dodatkowe zapełnienie

ja brałam tabletki przez 2 lata i nie miałam infekcji więc pewnie to zależy od organizmu a teraz jeszcze nie wiem jak się będziemy zabezpieczać
Stary 2014-03-26, 09:43   #3352
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45756280]
Dziewczyny, może za wcześnie na takie pytania, ale czy i w jaki sposób zamierzacie się po porodzie zabezpieczać przed kolejną ciążą?? Ja już będę mieć dwójkę, trzeciego nie planuję, bo zwyczajnie mnie na to nie stać i za małe mieszkanie mam. Chciałam brać jakieś tabletki, ale kiedyś jak brałam, to co drugi miesiąc nawracały mi infekcję.. Macie jakieś doświadczenia??
[/QUOTE]

Ja też już o tym myślę. Rozważałam spiralkę (w końcu będzie można po porodzie) ale z drugiej strony ja chyba będę chciała wcześniej drugie dziecko niż po 5 latach więc nie ma sensu. Pewnie więc pigułki, są jakieś specjalne dla karmiących, ale to dopiero po 6-8 tygodniach...

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
ja brałam tabletki przez 2 lata i nie miałam infekcji więc pewnie to zależy od organizmu a teraz jeszcze nie wiem jak się będziemy zabezpieczać
Ja miałam, nawet co 2 miesiące, trzęsie mnie na samą myśl o powrocie...
Stary 2014-03-26, 09:50   #3353
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad takim http://allegro.pl/90c-1szt-stanik-bi...031692798.html co myślicie?
Ja nie mam doświadczenia z biustonoszami ciążowymi więc ciężko mi pomóc. Ale ja jakoś przez internet nie potrafie kupić. Musze zmierzyć, sprawdzic na zywo czy mi pasuje. Nie znoszę kupować biustonoszy, a teraz w ciąży to już wogóle dramat jakiś.

Powiedzcie mi czy Wam też wielkość piersi się zwiększa i zmnijesza w ciąży? Bo mi bardzo urosły, a teraz od jakichś 2 tyg się zmniejszyły.

Cytat:

Miłego dnia
za teścia, oby wszystko poszło pomyślnie

Ja muszę męża na zakupy wyciągnąć do rossmana bo wiele rzeczy się nam kończy a mój jedyny w mieście rossman ma bardzo mały asortyment i nie lubie tam chodzić I Pity z rozliczenia odebrać bo już drugi tydzień czekają na mnie

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-26, 09:52   #3354
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2014-03-26, 09:57   #3355
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ja od wczoraj mam strasznego lenia... nie mogę się nigdzie zebrać, a jak już chciałam to mój pęcherz skutecznie uniemożliwił mi oddalenie się od domu jutro muszę wybrać się po zakup prezentu dla babci więc chyba przestanę pić żeby wytrzymać w drodze do sklepów... Poza tym cicho liczę, że wstąpię do szpitala na usg (dostałam skierowanie od lekarza, a najszybciej robią w szpitalu - oczywiście za opłatą). Także liczę na pogodę i dobre ciśnienie, bo od dwóch dni chodzę jakaś śnięta
Hej ja mam to samo, taki leń, że szok... Dobrze, że dziś pogoda lepsza to może nam troszkę przejdzie
Tylko to spojenie łonowe mnie wykończy, w nocy przy każdej zmianie pozycji się budziłam
Kucyk_Truskawkowy super, że z serduszkiem małego wszystko dobrze
__Sylwia__88 mi się też ostatnio śnił przedwczesny poród, który o dziwo nic nie bolał, a dzidziuś był taki maleńki...
karolkya oby wszystko z teściem było dobrze

Edytowane przez pater86
Czas edycji: 2014-03-26 o 10:05
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:58   #3356
Rybka12321
Raczkowanie

Witajcie, jestem i ja .

Pędzicie Dziewczyny z tymi postami, o ile jestem w stanie Was nadrobić, to już z odpisywaniem ciężko, bo za długo bym musiała przed komputerem siedzieć niestety . A nie daję rady.

Trzymam kciuki za Morin i Zubi89 , cieszę się, że u Kucyka wszystko ok, no i gratuluję Sylvuni dziewczynki . No i Karolkya też trzymam kciuki .

Widziałam, że pisałyście o kocykach, ja chyba kupię takie:
1. http://allegro.pl/womar-zdrowy-kocyk...074440479.html
2. http://allegro.pl/babyono-dwuwarstwo...053930292.html
3. http://allegro.pl/3w1-kocyk-kolderka...092372466.html
tylko zastanawiam się, czy rozmiar 75x100 będzie ok? Czy nie za małe? Nie znam się na tych rozmiarach, ale wszędzie piszą, że to są rozmiary noworodkowe .

Któraś pytała o leżenie- to ja raczej leżę, lub półleżę, jak już leżeć nie daję rady. Siadam w zasadzie tylko do jedzenia i czasem na chwilę do komputera.

Powoli zaczyna mi (w sumie to nam, bo i mężowi) się załączać chyba syndrom wicia gniazda , bo zaczęliśmy już rozmawiać o kupowaniu różnych rzeczy, to chyba znaczy, że już czas powoli zaczynać .
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:59   #3357
__Sylwia__88
Zadomowienie

Macie już jakieś wybrane typy pieluszek wielorazowych?

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-26, 10:10   #3358
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Wink Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Słońce!!! Jak fajnie, bo wczoraj było paskudnie. Śnieg z deszczem Brryy!

Piszę na telefonie, więc nie cytuję.
Karolkya,

Kucyku, świetne wiadomości o dzidziusiu

Czarno-Biała, grzałka była oblepiona osadem mydlanym.

Aldrin, my do końca nie chcemy znać płci

Ja zamierzam karmić drugie dziecko jak długo się da. Synka karmiłam 2 lata i 8 miesięcy Dlatego jak najszybciej zaopatrzę się w sexy biustonosze do karmienia, żeby i mąż miał jakąś przyjemność
Stary 2014-03-26, 10:13   #3359
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Słońce!!! Jak fajnie, bo wczoraj było paskudnie. Śnieg z deszczem Brryy!

Piszę na telefonie, więc nie cytuję.
Karolkya,

Kucyku, świetne wiadomości o dzidziusiu

Czarno-Biała, grzałka była oblepiona osadem mydlanym.

Aldrin, my do końca nie chcemy znać płci

Ja zamierzam karmić drugie dziecko jak długo się da. Synka karmiłam 2 lata i 8 miesięcy Dlatego jak najszybciej zaopatrzę się w sexy biustonosze do karmienia, żeby i mąż miał jakąś przyjemność

no to brawa za decyzję i za wytrwałość już niewiele zostało
Stary 2014-03-26, 10:15   #3360
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Sylwia, o wielorazówkach napiszę wieczorem. Na razie zajrzyj na Chustoforum i poszukaj działu o pieluchowaniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości