Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 09:59   #751
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Agatka, polecam parowy z Aventu. Taki do mikrofalowki. Jest zdecydowanie tanszy od eketrycznego, miesci 6 butelek, czyli zapas na caly dzień. Wystarczy jak raz dziennie umyjesz butelki i wrzucisz do mikrofali.

Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
też mam taki i wkładam tam wszystko- części laktatora, smoczki, butelki- jest super wygodny

Migotka-- współczuję, mam nadzieję że już lepiej z Boryskiem

Witam z rana
byłam dziś u gina- wszystko jest ok tylko śluzówka jeszcze nie wygojona- mam nie dźwigać aby nie pękała ponownie.

Do tego Adaś kaszle mąż już zdrowy za to mnie dopadło i jak widać małego. Zapisałam się na jutro na 8 do pediatry niech zobaczy.
Na szczęście gorączki nie ma ale kaszelek jest i katar też- dziś w nocy pokasływał co go wybudzało i w nosku mu grało więc wyciągałam gile.
Co ja się z tym dzieckiem mam- jak nie urok to sraczka czy to już zawsze tak będzie?
Stary 2014-03-26, 10:00   #752
kulla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
Witaj napisz coś więcej o sobie
Mieszkamy sobie na Śląsku w małym miasteczku Mam 26 lat i Młodociany jest naszym pierwszym dzieckiem. Mała Stopa (bo tak na niego mówimy) urodził się z wagą 3,6kg w 40 tc. Mierzył zacne 56 cm. Z ciekawostek jestem wegemamą W chwili obecnej na przymusowej diecie wegańskiej, bo Mała Stopa ma podejrzenie skazy białkowej

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Od dłuższego czasu Kacper przez dzień je co 1,5-2 godziny (jedynie na spacerze moze wytrzymac nawet 4,5 godz, nie wiem czy dłuzej tez bo na dłuzszym jeszcze nie byłam). Zjada 110-120ml, próbowałam dac więcej, ale zostawia. Próby przetrzymania chociaz przez pół godziny koncza się mega płaczem

Sztucznego 130ml wystarcza na tyle samo.

Od pobudki o 6 będzie teraz jadł trzeci raz
Może jakiś mały skoczek rozwojowy, że włączył mu się taki wyjadacz?

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Bardzo dziekuje za nazwe tego probiotyku, nieswiadomie bardzo mi pomogłaś! u nas skonczyly sie przedwczoraj krople BiGaia i wczorajszy dzień był pełen prężenia i płaczu, nawet windi nie pomagało. Lecę zaraz do apteki!
Nam pomógł Latopic. Jest też polecany dla dzieci ze skazą białkową, AZS i alergią pokarmową. Wcześniej mieliśmy Dicoflor, ale strasznie się krystalizował w lodówce i wkurzało mnie to okrutnie.

Miłego dnia wszystkim! PRzede wszystkim słonecznych spacerów
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:01   #753
magnusia
Zakorzenienie

też bym poszła na spacer tylko przez moje gile i młodego gile i kaszle odpuszczę a dupa rośnie....
Stary 2014-03-26, 10:03   #754
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dziekuje za nazwe tego probiotyku, nieswiadomie bardzo mi pomogłaś! u nas skonczyly sie przedwczoraj krople BiGaia i wczorajszy dzień był pełen prężenia i płaczu, nawet windi nie pomagało. Lecę zaraz do apteki! (...)
Mam nadzieję, że też pomoże Twojemu maleństwu

Dziewczyny, Wasze dzieci to normalnie mają nocny maraton snu. Ja się cieszę jak mała śpi ciągiem 5 godzin Wczoraj coś nie mogła zasnąć i wisiała mi na cycku. Jak najczęściej zasypia między 20.00 a 21.00, tak odleciała dopiero przed 23.00. Miałam nadzieję, że z racji tego pośpi do jakiejś 4.00 , ale gdzie tam ...karmienie około 2.00. Później stękanie i karmienie od około 5.00. Wystękana kupka po 7.00. Około 8.00 karmienie i powiszenie na cycku. Odłożona do łóżeczka zamiast spać, to oczy jak 5 złotych i uderza w "gadkę" z mamą, posyłając uśmiechy Trochę pobawiła się na macie, strzeliła drugą ratę kupki. Położona do łóżeczka znów uderzyła w "gadkę" i uśmiechała się do mamy, następnie wymusiła zwiedzanie mieszkania na rękach mamy, później taty i przed 10.00 odlot u taty w ramionach. No i właśnie znów karmienie
Zauważyłam, że od kilku dni mała przebudza się około 5 rano i próbuje sadzić w pieluchę. To moja córa sobie porę wybrała
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:03   #755
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dzień dobry My dopiero wstalysmy i robimy ćwiczenia na bąki :P

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Jak poloze mala na brzuszku to jest mega aktywna. Tak bardzo tego nie lubi ze macha wszystkimi konczynami na raz
Hahaha moje dziecko dokładnie tak samo jest aktywne. Nienawidzi leżeć na brzuchu I macha wszystkimi kończynami oraz ćwiczy płuca.

Cytat:
Ale ze co?
Ma problem ze zrobieniem?

Kaacper na szczęście wali bąkami na prawo i lewo bez problemu. A jak już śmierdzą przy tym
Tak, zawsze rano ma problemy że zrobieniem. Pomagają ćwiczenia - nóżki do brzuszka, rowerek, pionizowanie. Codziennie rano to samo

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
bardzo mi sie podobają te leżaczki ale cena mój wąż w kieszeni nie pozwala mi na takie szaleństwo

Mnie też cena odbiła ale mąż płacił no i widzę że jej się podoba. Zapłaciłam mało za mate a będę musiała kupić drugą bo się Księżniczce nie podoba :/ Nie wiem jak mężowi wytłumaczyć dlaczego chcę kupić trzecią matę. Pójdę z torami

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
dziewczyny...używacie może sterylizatorów do butelek??? Teraz już praktycznie 80% u nas to butla z mm, a to przelewanie wrzątkiem co chwila mnie wkurza. Polecacie coś w tym temacie?
Ja zawsze przelewam wrzątkiem ale karmię z butli rzadko i swoim mlekiem. Jeśli Cię wkurza to ja bym kupiła sterylizator

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Czas edycji: 2014-03-26 o 10:24
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:06   #756
magnusia
Zakorzenienie

mój królewicz odpływa przy cycu
kto by pomyślał że cycki mają takie magiczne właściwości i tyle zastosowań
Stary 2014-03-26, 10:10   #757
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
oj mają, chociaż nie powiem, ze tęsknię już coraz bardziej za dotykiem męża jemu też się dobrze zasypiało "przy cycu"

Mój dzieć przesypia już 7-8 ciągiem w nocy. Jakbym się kładła razem z nią to byłabym wsypana ale oczywiście korzystam z wolności

Dziś szczepienie na pneumo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 10:11   #758
kulla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Tak jest... To poduszki, maty do ćwiczeń, worki treningowe, uspiacze, mlekopoje, pocieszyciele, antykolki... O innych funkcjach nie wspomnę
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:13   #759
cherubinka
Zadomowienie

A w ogóle to witaj Kulla,

Magnusia, jejku, masz się z tymi wyprawami do lekarza. Wracajcie szybko do zdrowia

Moja córa też protestuje jak ma leżeć na brzuszku. Muszę trafić na jej dobry humor, żeby trochę poleżała. Sporo pomaga zawieszka motyl z Lamaze, żeby przykuć jej uwagę, ale też nie zawsze

Emma, za szczepienie.
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:18   #760
pilotka86
Rozeznanie

czesc dziewczyny

zaraz nadrobie i odp bo teraz trudno (ssanie i czytanie) ale pisze z wiadomoscia gdyby ktoras z Was chciala to wlasnie sie odbywa czat z doradca laktacyjnym medela i trwa do 13.00 .
adres:
http://medelapolska.pl/czat/

mozna zadac pytaniai pogadac.
w ogole to jestem wkurzona bo dopiero wczoraj w nocy dowiedzialam sie (przypadkiem szukajac informacji o kontakcie na stronie medeli bo reklamowalam smoczek calma , szkoda ze tylko tak pozno!) ze ten czat odbywa sie co tydzien i to od dawna:/

apropo smoczka to jestem w pozytywnym szoku. wczoraj pozno w nocy napisalam maila ze smoczek przecieka i w ogole jest lipa a dzisiaj rano dzwonil pan zeby odeslalc na adres serwisu to wymienia! pelen profesjonalizm, nie spodziewalam sie tego. napisalam maila "z glupka" a tu taka niespodzianka. czytalam na forum o kp ze jednej dziewczynie wymienili ale myslalam ze sciemnia i ze sama jest z medeli i dlatego tak zacheca
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:38   #761
Messsuah
Raczkowanie

Dziewczyny wczoraj byłam w przychodni i oprócz powiadomienia jeszcze dostałam ulotke z informacją...
Seria szczepionki PENTAXIM 5 w 1 została wstrzymana w obrocie ze względu na podejrzenie braku spełnienia wymogów jakościowych. Nr serii: K 4120-1, data ważności 04.2015. Podmiotem odpowiedzialnym jest Sanofi Pasteur S.A. Francja.
Prosimy o zgłaszanie nam problemów zdrowotnych, które wystąpiły po jej podaniu.

Więcej informacji na stronie Główny Inspektorat Farmaceutyczny

u Was też informują o tym w przychodni ?
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:45   #762
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
dziewczyny...używacie może sterylizatorów do butelek??? Teraz już praktycznie 80% u nas to butla z mm, a to przelewanie wrzątkiem co chwila mnie wkurza. Polecacie coś w tym temacie?
Mam z aventa alektryczny, na all kupisz używkę za niewielkie pieniądze, jestem zadowolona, jedyne co mi przeszkadza to gabaryt, dlatego mąz mówił na niego parowar ale kuchnię mamy dużą wiec mi aż tak bardzo nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Zazdroszcze noszacym chusty!
Z checia bym ponosila ale chyba moje plecy by tego nie wytrzymaly
Nie zgodzę się, noszenie w chuście jest dużo lepsze niż np noszenie na rękach. Mi autentycznie odpoczywają plecy, chusta wymusza na mnie prawidłową postawę a właśnie odciąża plecy bo ciężar rozkłada się równomiernie.

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Mieszkamy sobie na Śląsku w małym miasteczku Mam 26 lat i Młodociany jest naszym pierwszym dzieckiem. Mała Stopa (bo tak na niego mówimy) urodził się z wagą 3,6kg w 40 tc. Mierzył zacne 56 cm. Z ciekawostek jestem wegemamą W chwili obecnej na przymusowej diecie wegańskiej, bo Mała Stopa ma podejrzenie skazy białkowej

Może jakiś mały skoczek rozwojowy, że włączył mu się taki wyjadacz?

Nam pomógł Latopic. Jest też polecany dla dzieci ze skazą białkową, AZS i alergią pokarmową. Wcześniej mieliśmy Dicoflor, ale strasznie się krystalizował w lodówce i wkurzało mnie to okrutnie.

Miłego dnia wszystkim! PRzede wszystkim słonecznych spacerów
oj, współczuję diety!! :głasiu:

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

zaraz nadrobie i odp bo teraz trudno (ssanie i czytanie) ale pisze z wiadomoscia gdyby ktoras z Was chciala to wlasnie sie odbywa czat z doradca laktacyjnym medela i trwa do 13.00 .
adres:
http://medelapolska.pl/czat/

mozna zadac pytaniai pogadac.
w ogole to jestem wkurzona bo dopiero wczoraj w nocy dowiedzialam sie (przypadkiem szukajac informacji o kontakcie na stronie medeli bo reklamowalam smoczek calma , szkoda ze tylko tak pozno!) ze ten czat odbywa sie co tydzien i to od dawna:/

apropo smoczka to jestem w pozytywnym szoku. wczoraj pozno w nocy napisalam maila ze smoczek przecieka i w ogole jest lipa a dzisiaj rano dzwonil pan zeby odeslalc na adres serwisu to wymienia! pelen profesjonalizm, nie spodziewalam sie tego. napisalam maila "z glupka" a tu taka niespodzianka. czytalam na forum o kp ze jednej dziewczynie wymienili ale myslalam ze sciemnia i ze sama jest z medeli i dlatego tak zacheca
apropo, miałam okazję rozmawiać z prezesem medeli, przefantastyczny gość, wielki fan i propagator kp, który na ten temat wie więcej niż nie jedna matka która wykarmiła kilkoro malców.
Stary 2014-03-26, 10:47   #763
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj byłam w przychodni i oprócz powiadomienia jeszcze dostałam ulotke z informacją...
Seria szczepionki PENTAXIM 5 w 1 została wstrzymana w obrocie ze względu na podejrzenie braku spełnienia wymogów jakościowych. Nr serii: K 4120-1, data ważności 04.2015. Podmiotem odpowiedzialnym jest Sanofi Pasteur S.A. Francja.

o matko a rozważałam szczepienie pentaximem
Stary 2014-03-26, 10:54   #764
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Dziewczyny Borys ma delilatne podskorne krostki taka kaszke i teraz widze ze pojawila sie sucha skora na lokciu. Biec do lekarza czy poczekac, w przyszly piatek mamy szczepienie? Najwyzej nie dopusci do szczepienia:/

Wyglada mi to na alergie, wczoraj znow zjadlam troche czkolady i wrocilo wydawalo mi sie, ze znika. To moze byc to... raczej nic bardzo groznego?

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Dziwne ze ta wysypka i sucha skora to jeden lokiec... drugi jest ok

Stary 2014-03-26, 10:57   #765
J0zefina
Raczkowanie

Migotko ja bym zaczekała. Do piątku pozostał właściwie jeden dzień, z tego co piszesz może być alergia na czekoladę bo to bardzo częsty alergen a dodatkowo sprzyja zaparciom a mówiłaś że Borys miał dziś z tym problem więc może faktycznie. Póki nic więcej Cię nie niepokoi, mały nie ma gorączki to ja bym poczekała.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 11:02   #766
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Jozefinko zadzwonilam do przychodni mam przyjsc na11:50 do dzieci zdrowych,.opisalam pani co sie stalo. Zapisala nas. Powiedziala ze jesli sama znajde przyczyne bo to raczen alregia mam zadzwonic. A szczepienie nastepny piatek.

Stary 2014-03-26, 11:03   #767
Muminek1991
Rozeznanie

gosia261282- miłych zakupów

Cytat:
Od dłuższego czasu Kacper przez dzień je co 1,5-2 godziny (jedynie na spacerze moze wytrzymac nawet 4,5 godz, nie wiem czy dłuzej tez bo na dłuzszym jeszcze nie byłam). Zjada 110-120ml, próbowałam dac więcej, ale zostawia. Próby przetrzymania chociaz przez pół godziny koncza się mega płaczem

Sztucznego 130ml wystarcza na tyle samo.

Od pobudki o 6 będzie teraz jadł trzeci raz
Żuczek jest taki od piątku, tylko że on dokładnie co godzinę. Okazało się,że skok i czekamy aż przejdzie. Już jest trochę lepiej, ale jeszcze nie tak jak wcześniej. My daliśmy jeszcze smoczka, a u ciebie ?

magnusia- biedna, ty to masz z tymi chorobami, lekarzami. ,żęby szybko przeszło. Dosyć już u was chorób.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
oj mają, chociaż nie powiem, ze tęsknię już coraz bardziej za dotykiem męża jemu też się dobrze zasypiało "przy cycu"

Mój dzieć przesypia już 7-8 ciągiem w nocy. Jakbym się kładła razem z nią to byłabym wsypana ale oczywiście korzystam z wolności

za szczepienie

malaMigotkAaa-
mam nadzieję,że Borysowi przejdzie. Szkoda jak dzieciaki tak się męczą.

Witam się i ja. Spaliśmy dzisiaj do 10 normalnie rekord. W nocy jedna pobudka też super , za to 2 godzinna Jedzenie, odbijanie kupa. Zmiana pampersa, ulanie, płacz kupa, zmiana pampersa, oczy jak 5 zł i się zaciesza.

Teraz czekam na położną i później nakarmię odbiję ubiorę i na spacer. U nas chłodno ale słonko świeci, więc nie będziemy kisić się w domu.
02.03.2014- Benjaminek

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2014-03-26 o 11:05
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:12   #768
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Wasze kciuki są niezastąpione, położyłam w bujaczku co by zerknąć na FB i do was, a on z pełnym skupieniem na twarzy - POSZŁO ta mina przy tym mnie rozbraja, brwi zmarszczone wzrok pełen skupienia i powagi. Idę przebierać, teraz to kciuki za mnie trzymajcie...
Stary 2014-03-26, 11:20   #769
punamama
Rozeznanie

Cytat:

Daj znac po, ja tez sie niedlugo wybieram.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 11:21   #770
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
A koleżanka to skad? Bo pogodę mamy taka sama

Biogai to podobno maja niezły marketing i nic pozatym

a z Gliwic

co do kropli, nie wiem czy te z PL BioGaia są takie same jak BiGaia z Niemiec, ale miałam właśnie te drugie i okzały się bardzo dobre i skuteczne. Choć uwazam ze cena w obydwu przypadkach po prostu powala.

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:22   #771
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Jozefinko zadzwonilam do przychodni mam przyjsc na11:50 do dzieci zdrowych,.opisalam pani co sie stalo. Zapisala nas. Powiedziala ze jesli sama znajde przyczyne bo to raczen alregia mam zadzwonic. A szczepienie nastepny piatek.

myślałam że w ten

Cytat:
Wasze kciuki są niezastąpione, położyłam w bujaczku co by zerknąć na FB i do was, a on z pełnym skupieniem na twarzy - POSZŁO ta mina przy tym mnie rozbraja, brwi zmarszczone wzrok pełen skupienia i powagi. Idę przebierać, teraz to kciuki za mnie trzymajcie...
bądź dzielna
Stary 2014-03-26, 11:29   #772
Negrid
Rozeznanie

Cytat:

Kacper był 2 razy na badaniu bioderek i zawsze miał dokładne usg ze zdjęciami, jak się wiercił, to lekarz się nie poddawał, aż uzyskał wyraźny obraz i mógł ocenić, oprócz tego też badał "ręcznie" bioderka.
No właśnie, lekarz, a u mnie to nie lekarz tylko łapówkarz...

Cytat:
Bardzo dziekuje za nazwe tego probiotyku, nieswiadomie bardzo mi pomogłaś! u nas skonczyly sie przedwczoraj krople BiGaia i wczorajszy dzień był pełen prężenia i płaczu, nawet windi nie pomagało. Lecę zaraz do apteki!
A takie probiotyki podajecie same czy po konsultacji z lekarzem?

Cytat:

U nas nocka tak jak poprzednie czyli całkiem dobrze.
Nie pisałam Wam wcześniej ale jutro mamy wizytę w poradni patologii noworodka, czeka nas wyprawa 40 km. Moja maleńka ma na stópkach guzy z którymi się urodziła, co najdziwniejsze one są symetryczne - na jednej i drugiej stópce w tym samym miejscu i tej samej wielkości (rosną dziady jedne) Ani położna ani nasza pediatra się z czymś takim nie spotkały...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:39   #773
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Seria szczepionki PENTAXIM 5 w 1 została wstrzymana w obrocie ze względu na podejrzenie braku spełnienia wymogów jakościowych. Nr serii: K 4120-1, data[B] ważności 04.2015. Podmiotem odpowiedzialnym jest Sanofi Pasteur S.A. Francja.
z tymi szczepionkami to w ogóle jest jakaś masakra, normalnie mam wrazenie, że ich skład to wielka niewiadoma. Eksperymenty na dzieciach, o czym swiadczy wytłuszczone przeze mnie zdanie. Swoje dzieciaki szczepilam i szczepie nadal ale mam coraz bardziej mieszane uczucia...

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
u nas tez bujaczek jest niezastapiony do TYCH spraw. Jeszcze mamy z funkcją wibracji, jak synka posadzę - to kilka minut i po sprawie. Oczywiście miny robi identyczne jak te z opisu Migotki.

A 29.01.2014
Stary 2014-03-26, 11:41   #774
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
Migotko ja bym zaczekała. Do piątku pozostał właściwie jeden dzień, z tego co piszesz może być alergia na czekoladę bo to bardzo częsty alergen a dodatkowo sprzyja zaparciom a mówiłaś że Borys miał dziś z tym problem więc może faktycznie. Póki nic więcej Cię nie niepokoi, mały nie ma gorączki to ja bym poczekała.
zgadam się- jeśli nie ma gorączki lub innych niepokojących objawów to pewnie to po czekoladzie
Stary 2014-03-26, 11:41   #775
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość

A takie probiotyki podajecie same czy po konsultacji z lekarzem?
Sama podaję, na podstawie doświadczeń po starszych dzieciach, wtedy były konsultowane.

A 29.01.2014
Stary 2014-03-26, 11:46   #776
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Nie pisałam Wam wcześniej ale jutro mamy wizytę w poradni patologii noworodka, czeka nas wyprawa 40 km. Moja maleńka ma na stópkach guzy z którymi się urodziła, co najdziwniejsze one są symetryczne - na jednej i drugiej stópce w tym samym miejscu i tej samej wielkości (rosną dziady jedne) Ani położna ani nasza pediatra się z czymś takim nie spotkały...
może taka jej uroda? trzymam kciuki za wizytę, oby wszystko dobrze poszło
Stary 2014-03-26, 11:46   #777
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Nie zastanawiaj się, tylko ciesz chwilą spokoju.

Adaś od niedawna wydaje z siebie całą gamę dźwięków. A najbardziej się cieszy, jak ja imituję te jego gugania i pokrzykiwania. I tak sobie rozmawiamy jak para wariatów.
My także, uwielbiam to.

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45757839]Dzień dobry My dopiero wstalysmy i robimy ćwiczenia na bąki :P

Hahaha moje dziecko dokładnie tak samo jest aktywne. Nienawidzi leżeć na brzuchu I macha wszystkimi kończynami oraz ćwiczy płuca.

Ja zawsze przelewam wrzątkiem ale karmię z butli rzadko i swoim mlekiem. Jeśli Cię wkurza to ja bym kupiła sterylizator

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ćwiczy płuca, dobrze powiedziane
A skoro tak się denerwuje na brzuchu (moja też), to jak długo ją na nim trzymasz?

Cytat:

Stary 2014-03-26, 11:46   #778
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Tylko ja wczesniej jadlam czekolade, ale zdecydowanie mniej. Po urodzinach tak ekhem poszlam po calosci eh zegnaj czekolado.... goraczki nie ma, nic zlego sie nie dzieje raczej.

Stary 2014-03-26, 11:53   #779
magnusia
Zakorzenienie

właśnie przed chwilą przez 15 min oglądałam swoje drzwi od sypialni.... fascynujące
Stary 2014-03-26, 12:03   #780
_Shiloh_
Wtajemniczenie

A moje dziecko jest niereformowalne i w nocy budzi się co 2-3 na żarcie

A na 14:30 do lekarza, co by na jego egzemę coś nam dali
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości