|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() Ja zjadłam dzisiaj loda i już bym obiad zrobiła, żeby zjeść wcześniej. Mój apetyt mnie przeraża. |
|
|
|
|
#602 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
Mam znajome, które rodziły i na Pomorzanach i w Zdrojach - wszystkie zadowolone i jak tu wybrać po 34 tyg można pojechać obejrzeć porodówki, ponoć...UmiZumi - to tylko pół! drugie pół Ci jeszcze zostało!
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-26 o 12:14 |
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie obiad najwcześniej o 17, trzeba się jakoś podratować do tego czasu.Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo robię sobie szejki z owoców i jogurtu, ważne, żeby było zimne i mleczne.
|
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Snilo mi sie dzisiaj ze Tz mnie zdradzil i sie na niego obrazilam w nocy
|
|
|
|
#607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po kilku dniach jak psy widziały ze nie traktuje och jakoś inaczej wogole straciły zainteresowanie i juz za mną nie chodziły ale pilnowali Zuzi jak spała to przy jej łóżeczku spały i jak tylko zapłakała to zaraz nastawialy uszy i przybiegły do mnie a najlepsze były jak kto przychodził to obcemu bie dały sie nawet zbliżyć do małej ......zreszta do tej pory Zuzia jest bardzo zżyta z psami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#608 |
|
Zadomowienie
|
daisy dot, śliczny masz brzusio
jak wspominałam 95 cm już ja pozazdrościłam i też wysyłam mój wielki brzuch z góry przepraszam za jakość
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-26 o 13:51 |
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę dziś o trzymanie kciuków, jadę wieczorem na wizytę
mam nadzieję, że wszystko z dzidzią dobrze, ładnie rośnie i się rozwija, no i że już ostatecznie potwierdzimy płeć.Nie chwaliłam się wam jeszcze, odebrałam wyniki i moja morfologia się polepszyła. Byłam w dolnych granicach norm nieciążowych, a teraz jestem w środeczku poza witaminami ciążowymi (ja jestem na pharmaton matruelle) nie brałam żadnych leków. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry Nic mi się nie chce, od kilku dni mam jakiegoś doła... Masakra:/ A co do tego programu jeszcze to dla mnie trochę dziwne, że tak szufladkujecie: ta co będzie chciała kontakt skóra do skóry jest dobrą matką a ta co takiego kontaktu nie chce jest złą, no ale cóż... ![]() A pisanie, że ta babka miała tłuste włosy, brzydką koszulę i nie wyglądała jakby jadła sałatę to już całkiem przesada... Ciekawe czy my będziemy takie super piękne i szczuplutkie w dniu porodu, jeszcze przenoszonego ![]() No i nie róbmy z nas inkubatorów dla naszych dzieci, każda powinna mieć prawo do własnych decyzji i nie powinna być z tego powodu oceniana To jest tak, jakby mi na siłę ktoś dziecko do cycka przystawiał, chociaż bym tego nie chciała no bo przecież to dla dziecka jest najlepsze Z moimi uczuciami nikt nie musi się liczyć bo po co![]() No ale end off top ![]() ![]() Znalazłam fajnego użytkownika na allegro, dużo fajnych spodni na gumie i luźnych bluzeczek, sukienek także może któraś się na coś skusi ![]() http://allegro.pl/new-narzutka-azuro...058169744.html |
|
|
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#614 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nikt pewnie Cię widząc nie ma wątpliwości, że jesteś w ciąży ![]() Cytat:
i cieszę się, że masz dobre wyniki
|
|
#615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak jeszcze odnośnie tego co piszesz, nie wiem czy zauważyłyście, że w ogóle ciężarne są traktowane jako osoby publiczne niejako. Wytyka się im co robią dobrze a co źle i to czasami całkiem obce osoby. Dzisiaj byłam na targu po owoce i zagadałam się z żoną kuzyna o moim brzuszku i apetycie. Jakaś starsza pani potrafiła się w dyskusję wbić i doradzać mi co powinnam jeść. No jaja. Tutaj też to zauważyłam, właśnie odnośnie dyskusji na temat tych kobiet z programu, tyle, że tu jest forum i możemy sobie podyskutować, ale w życiu żadnej ciężarnej nie mówiłabym co ma jeść albo jak się zachowywać, tym bardziej podczas porodu. Mamuska podała bardzo fajną rzecz odnośnie traktowania kobiet, miała 16 lat i w szpitalu nie wiedzieli czy dziecko jest z miłości czy z gwałtu, podobnie się rzecz tyczy odnośnie kobiety z programu. Jeśli nie wiemy co w życiu przeszła i co nią kieruje to tak nie oceniajmy. Tak samo na forach swego czasu były nagonki na matki, które nie chcą karmić piersią. Stwierdziłam wtedy, że na prawdę najbardziej podłe potrafią być inne kobiety-matki.
|
||
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki kochane jesteście laseczki
umi zumi długo nie było widać, że to ciąża, bo ja zawsze spożywczaka miałam ale jakoś ostatnio zrobił się taki ciążowy, bo wcześniej był bardziej spiczasty(nawet tata powiedział że bede miała synka bo spiczasto chodzę)a tu niespodzianka i bardziej się zaookraglił daisy dot dzieki kochana, ale jeśli chodzi o wagę to do najszczuplejszych nie należę, 2 tyg temu miałam 65, 5 kg, a zaczęłam z wagą 64 mam 168 cm wzrostu. Wiec wagowo u nas podobnie bo ty jesteś wyższa ode mnie a i w brzuszku chyba po tyle samo mamy ? 95 cm, jak cię nie pomyliłam z kimś
|
|
|
|
#618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie potrafią bardzo szybko ocenić kogoś przez krótki okres czasu i zmieszać z błotem Szczególnie właśnie kobiety w ciąży i matki są narażone na przytyki społeczeństwa o tym jakie powinny być i co powinny robić... Przykre to ale prawdziwe:/Cytat:
Także super figurka Ja mam takiego flaka ten brzuch a wasze wydają mi się takie jędrne i twarde ![]()
|
||
|
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i na pewno nie będę go przeganiać i wyganiać. Chcę, żeby się z nią oswoił Ciekawe, czy będzie pilnował ![]() Cytat:
I kciuki za wizytę.Zuken, TheFall, chyba nie do końca się rozumiemy ![]() To jest zawsze problem z rozmowami forumowymi, nie do końca da się przekazać wszystko, tak, jak się uważa. Ja broń Boże nie twierdzę, że kobieta w ciąży zmienia się w inkubator i zostaje pozbawiona jakiejkolwiek własnej woli. Wręcz przeciwnie. Uważam jednak, że dojrzała do roli matki kobieta podejmuje decyzje związane ze swoim dzieckiem na podstawie wiedzy na temat co jest dla dziecka dobre, a co nie. Oczywiście, że kobieta, która nie karmi piersią nie jest wyrodną matką. Czy taka, która nie chce wziąć dziecka skóra do skóry... Ja po prostu uważam, że w tej specyficznej sytuacji, jaką jest ciąża, poród itp. lepiej jest się kierować tym, co dla dziecka jest najlepsze. Bo po pierwsze, nie można o tym jednak zapominać, że jesteśmy istotami biologicznymi i naszym celem, jakby nie było, jest zapewnienie przetrwania gatunkowi, zdrowemu i dobrze się rozwijającemu , a po drugie te rzeczy, o których jest mowa, czyli karmienie piersią, kangurowanie, szybki bliski kontakt z dzieckiem itp z punktu widzenia rozwoju dziecka są dla niego korzystniejsze niż alternatywy. Co nie zmienia faktu, że każdy robi jak uważa. Ja 'zachęcam' jedynie do podejmowania decyzji kierując się wiedzą na temat tego, co dla dziecka jest dobre i podejmowaniu tych decyzji bardzo świadomie, bo to może mieć wpływ na całe życie dziecka, o czym często się nie myśli. Uważam, że warto na szali położyć dobro dziecka i swoje. I wybrać rozsądnie. Jeśli ktoś np. uważa, że karmienie piersią jest dla niego tak ohydne i niekomfortowe psychicznie, że będzie to trauma, to lepiej oczywiście z radością karmić dziecko butlą. Ale jak nie chce karmić, bo woli sobie chlapnąć winko raz na jakiś czas, czy piwko...no to może i nie nam oceniać... ale warto się zastanowić nad priorytetami. I to fakt, żadna z nas nie zna historii matki z tego programu tv. I dlatego ciężko coś mówić, oprócz tego,że to tv i sensacja, pisk, krzyk i cierpienie lepiej się sprzedaje, niż urocza mamunia tuląca nowonarodzonego różowiutkiego bobaska ![]() chciałam coś jeszcze napisać, ale muszę wyjść
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-26 o 14:55 |
||
|
|
|
#620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zaczęło się od takich pękających bąbelków. Potem czułam taką smerającą mnie od wewnątrz rybkę. Już bliżej niż dalej to upewnienia się czy to Hania ![]() Mam sól morską ![]() inhaluję się, zajadam czosnek i cebulę oraz popijam sok malinowy. Cytat:
Cytat:
za wizytę i za polepszenie wyników morfologii
|
|
#621 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chcę już ciągnąć tematu, każdy mam prawo do własnych odczuć, poza tym jesteśmy na forum. W związku z powyższym postanowiłam poszukać sobie koszuli do szpitala ;-) Zgadzam się z tym, że ciężarne kobiet i młode matki, traktowane są jak wlasność społeczeństwa. Wszędzie chcą doradzać itd. Zuken skąd ten dołek? ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet czegoś takiego nie pomyślałam także bez pochopnych wniosków![]() Po prostu takie ocenianie kogoś mnie mega wkurza bo z wypowiedzi niektórych z Was wynika, że tylko takie rzeczy jak karmienie piersią czy kontakt po porodzie weryfikują kto jaką jest matką... ale każda z nas ma inne zdanie na dany temat tak jak i w innych dziedzinach życia także nie ma się co wykłucać nie ![]() Co do koszul do szpitala to mogę wstawić linki z allegro moich wstępnych wyborów jak chcesz ![]() A dołek tak jakoś... Finansowo nam się trochę sypie ostatnio, przez co pieniądze, które dostaliśmy na ślub w dużej części już zniknęły i jestem strasznie zła, że tak się stało Czekam aż się trochę odbijemy bo spadło na raz kilka dużych wydatków i trochę mnie to przytłoczyło, Tż zresztą też...Kurde całe życie człowiek uczciwie pracuje i nic z tego nie ma |
|
|
|
|
#623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zostawmy może ten temat ;-) A linki poproszę, bo nie mogę nic fajnego znaleźć. Współczuję problemów finansowych :-( Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-03-26 o 15:30 |
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#626 | |||||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak, to moja pierwsza ciąża, a płci jeszcze nie znam. Tydzień temu nie było widać z racji ułożenia się dzidzi, no ale może dowiem się za 2 tygodnie, na genetycznym... TŻ specjalnie wziął urlop na remont pokoiku, a mi się tak marzą dwie różowe ściany, jeśli to byłaby dziewczynka Cytat:
Ciążę znoszę całkiem znośnie Obecnie doskwierają mi właściwie jedynie swędzenie brzucha, piersi, dekoltu (pomimo, że smaruję się codziennie różnymi cudami przeciw rozstępom) oraz objawy alergii (zrezygnowałam z codziennego brania leków), ale to też właściwie w zależności od stopnia wysuszenia powietrza, kontaktu z kurzem i innymi alergenami... Jakiś czas temu zabrałam się z nudów za generalne porządki i tak się załatwiłam, że dostałam zapalenia oskrzeli i gardła - pomimo założonej maseczki medycznej Cytat:
Też tak mam, w sumie to zawsze miałam Jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży, kupiłam bieżnię, co by spacerować sobie na niej 45 min przed tv co 2-3 dzień, zrównoważyć wszystkie zbędne kalorie (np. z masła orzechowego) i przytyć tylko tyle co trzeba (moja mama przytyła ze mną prawie 30 kg). Pogoda bywa różna, a ruch to zdrowie… No ale oczywiście nic nie zastąpi chodzenia po dworze gdy za oknem świeci słońce, jest ciepło, ćwierkają ptaszki Ciekawa jestem jak wyglądają takie zorganizowane zajęcia dla kobiet w ciąży i czy warto się na nie zapisać...Cytat:
Popieram w 100 %!!! Cytat:
Witaj w klubie Odkładam to jak mogę bo zawsze dużo czasu zajmuje mi kupno spodni ze względu na uda, w legginsach wyglądam okropnie, a w rurki nie mogę się wbić. Oczywiście Allegro z tego względu odpada...Cytat:
Cytat:
No ja też mam mieszane uczucia jeżeli chodzi o oglądanie takich programów. Boję się, że przez następne miesiące będę się bała, stresowała i śniła o tym po nocach. A jak się jeszcze człowiek nasłucha ludzi dookoła… A tak z ciekawości - na jakim kanale to leci i kiedy? Cytat:
No to dałaś mi teraz nadzieję Mój pies nigdy nie może sobie podarować szczekania i straszenia <brzydal>Cytat:
Hahaha The Fall, Mysia 111, H4linka – ja też jestem fanką lodów! Zawsze były to Magnum Almond, ale teraz są dla mnie za słodkie i przerzuciłam się na Magnum Classic oraz stare, dobre Calypso waniliowe. Daisy Dot, Moni26 –śliczne brzuszki, pozazdrościć ![]() Pentuerka, Zaczarowanadlaniego – widzę, że dziwne sny to w ciąży norma... Mi się ostatnio śniło mnóstwo jaszczurek, robaków, łaziły po mnie w nocy w łóżku, a na końcu pojawił się krokodyl, ugryzł mnie i się wybudziłam ![]() Kasia_ruda – trzymam kciuki!!!
|
|
#627 |
|
Rozeznanie
|
Waśnie leci na polsat cafe
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Ambrette nie mam pojęcia kiedy to leci
dziewczyny dajcie linka do koszul
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie sny to jakas porazka
czasem tak sie boje ze wtulam sie w Tz tak ze on spi zwisajac noga i reka z lozka a mamy bardzo duze lozko przed ciaza zadko mi sie cos snilo ale teraz to jakas masakra
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów

po 34 tyg można pojechać obejrzeć porodówki, ponoć...

) jak w ciąży przebywało się w otoczeniu szczekającego psa, to dziecko jest przyzwyczajone do tego dźwięku i go nie budzi, podobno tak samo ma się sprawa w przypadku ludzi mieszkających w okolicy lotniska.
się okaże na ile dobrą pamięcią prenatalną wykaże się moja potomkini
po kilku dniach jak psy widziały ze nie traktuje och jakoś inaczej wogole straciły zainteresowanie i juz za mną nie chodziły ale pilnowali Zuzi jak spała to przy jej łóżeczku spały i jak tylko zapłakała to zaraz nastawialy uszy i przybiegły do mnie a najlepsze były jak kto przychodził to obcemu bie dały sie nawet zbliżyć do małej 

Finansowo nam się trochę sypie ostatnio, przez co pieniądze, które dostaliśmy na ślub w dużej części już zniknęły i jestem strasznie zła, że tak się stało
Tak, to moja pierwsza ciąża, a płci jeszcze nie znam. Tydzień temu nie było widać z racji ułożenia się dzidzi, no ale może dowiem się za 2 tygodnie, na genetycznym... TŻ specjalnie wziął urlop na remont pokoiku, a mi się tak marzą dwie różowe ściany, jeśli to byłaby dziewczynka
Odkładam to jak mogę bo zawsze dużo czasu zajmuje mi kupno spodni ze względu na uda, w legginsach wyglądam okropnie, a w rurki nie mogę się wbić. Oczywiście Allegro z tego względu odpada...