|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Kija to ja cie pociesze.. Wczoraj weszlam na wage i jest +4 .. Jak zobwcze 5 sprzodu to Bede happy..planowalam biegac. Pisalam o tym niedawno i lipa.. Noga po spacerze strasznie boli wiec nie bede ryzykowala choc strasznie mi szkoda.. Musze cos w domu pomyslec, bo hula hop to za malo
Wysłane z mojego Trooper_X40 przy użyciu Tapatalka
|
#4802 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrobiłaś mi największą radość... ever Cytat:
poza tym, miałam ciążę zagrożoną, więc TŻ ile razy byłam w szpitalu dostawał informację o moim i dziecka stanie zdrowia. Chcieliśmy mieć wspólne nazwisko, bez ceregieli zarejestrować Anię po urodzeniu no i w ogóle aleeeee - moim marzeniem było mieć super wesele, na którym będę szczupła (!!!), będę się mogła normalnie wyluzować %%%, przeteńczyć całą noc itd poza tym, chciałam, aby ludzie wiedzieli, że ja będę PRZYSIĘGAĆ Tżowi bo tego chcę, a nie dlatego, że będę miała z nim dziecko dlatego w ciąży wzięliśmy cywilny, a salę zamówiliśmy na 2 lata później - teraz będę w wymarzonej sukni (szkoda że nie figurze ), na pewno trochę szczuplejsza i będziemy się dobrze bawić. Poza tym - chciałam mieć radość z przygotowań mojego jedynego wesela, a nie zrobić wszystko na hop siup nooo to się rozpisałam
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Little-ja brałam ślub w ciąży i gdyby cofnąć czas zrobiłabym tak samo. Absolutnie nie był to nacisk rodziny bo decyzję o ślubie podjęliśmy za plecami rodziny,którzy jeszcze wtedy nie wiedzieli o ciąży. To było dla nas naturalne że skoro i tak mieliśmy wziąć ślub (tylko motywacji było brak) a jestem w ciąży to jest to idealny moment żeby taką decyzję w końcu podjąć. Nie żałuję bo wszystko było "na spokojnie" o ile można tak o przygotowaniach do ślubu powiedzieć. Ale chodzi mi o to że nie musiałam martwić się o dziecko,co z nim zrobić podczas ceremoni,uroczystości i w ogóle organizacja jeszcze wtedy bez dziecka była łatwiejsza niż jakby dziecko już było. Wiadomo.
I być może gdybyśmy wtedy nie podjęli decyzji o ślubie to jeszcze byśmy go nie mieli-nie czulibyśmy presji i olewali sprawę jak przez te wcześniejsze 5 lat No bo skoro nawet ciąża nie zmobilizowała to w takim razie co by miało to zrobić?Marsi-oby to tylko o zamówienia chodziło.
|
#4805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nasz kawaler tez nie przepada za podrozami samochodem, dlatego jak jedziemy do tesciow (srednio 2 razy w miesiacu ), a do przejechania mamy 380 km to wyjezdzamy pod wieczor i mlody zasypia zazwyczaj dosc szybko. |
|
|
|
|
#4806 |
|
Lurker ;)
|
Bokeh mam wrazenie, ze u was po slubie, po narodzinach Hani zmienilo sie zachowanie TZ, tak zmeznial
I ogolem wam sie lepiej uklada. Przynajmniej tak to wyglada patrzac na to co piszesz A chcialam pytac ostatnio, do kiedy masz urlop
|
#4807 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://allegro.pl/mm10-magnetyczne-l...011142400.html stacjonarnie w zabawkowym kupione, jedna ma wielkość jakieś 5cm. Ale polecam też quercetti, jeśli o jakość chodzi - nie wiem, jaka wielkość, bo nie mam, ale oni mają jakościowo świetne zabawki Malutkie są takie, bo macałam: http://allegro.pl/emaluj-alexander-l...011485857.html Cytat:
e, nie od dzisiaj rynki mają takie ceny, powariowali - ja lubię zmieniać torebki (i nie potrafię na słonia torbalskiego uzbierać kupiłam za 45 ze 130/140złbrawo! Cytat:
będzie mnóstwo. A nie chcę, by w razie jakiegoś oszustwa ten nick kiedykolwiek się kojarzył HJE też nietypowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to tak, jak ja, niska jestem, od razu wiedziałam, że z welonem to jak ropucha bym... A w idealnej bieli mi nie do twarzy. Za to walnęłam sobie rewelacyjnie rude włosy
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4808 |
|
Rozeznanie
|
MaJulMi - miałyśmy do przejechania zaledwie 50 km, ale niestety utknęłyśmy w korku na wyjeździe z GDN i całość zajęła nam 1,5 h. Ostatnie pół godziny było trudne.
Jak Mała już nie mogła, zatrzymałam się, połaziła chwilę, potem wsiadła i dała radę. Chyba jej ulżyło, że mogła wyjść. Może ze świadomością, że może jednak wyjść, jechało się jej lepiej? Nie wiem. Ale i tak - długie podroże na pewno na razie nie dla nas. Idę spać, dziewczęta. Już mi się czytać/ oglądać nic nie chce. Dobranoc
|
|
|
|
#4809 |
|
Konto usunięte
|
W carry sobie bluzkę kupiłam dzisiaj, za szalone 20zł
![]() http://carry.pl/59-Fortium_product/koszulka.jpg |
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
ej bo się zaczynam zastanawiać nad tą sobotą :P
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.
Daria już śpi od 20.00. Nie chciala mleczka przed spaniem. Wczoraj też nie chciala nie wiem czemu. Moze przez te kroplówki nie czuje głodu. Już wiemy co Darii jest. Z badań wyszło że ma rotawirusa... ![]() Na szczęście już nie wymiotuje ale dalej ma biegunke. Jutro badanie moczu bo dzis nie nasikała do woreczka. Ja ide spac (o ile zasnę). Chociaż na tym leżaku i tak niezbyt się wyśpię. Jestem okropnie zmęczona po pracy. Tak bardzo brakuje mi snu i męża ostatnio tylko sie mijamy i na cały dzien widzimy sie tylko pół godzinki ![]() Jestem przygnębiona... Dobranoc. Wysłane z mojego GT-I8160
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-03-26 o 21:51 |
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, że nie pisze tu o tym, juz nie mam siły, chociaż po ostatniej kłótni odpukać jest lepiej ![]() ![]() Chociaż takich akcji jak przed narodzinami Hani już nie robi (pamiętne zdjęcie z kiblem )A do pracy nie wracam( do 24 marca miałam urlop), bo musielibyśmy wynająć opiekunkę, także póki co jestem na utrzymaniu tż Ale chce się rozkręcić zdjęciowo i mam nadzieję, że wypali....Bo nie ukrywam nie chce siedzieć non stop w domu...
|
|
#4813 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
poka poka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba muszę jakiś specjalny strój wymyślić
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2014-03-26 o 21:53 |
|||||
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4815 | |||||
|
Zadomowienie
|
Tamarka
![]() Cytat:
Wiesz, lepiej wolniej, a na stałe, bo takie szybkie spadki wagi zazwyczaj odrabiane są z nawiązką ![]() Ja bym zakładała welon,bez przesady to juz nie te czasy Ja welon miała, a święta przed ślubem nie byłam I kwiatka też miałam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=ewulkaaa;45768134 jestem z siebie dumna [/QUOTE]I słusznie Cytat:
Jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby sie nad tym zastanawiać Ja Piotrka rzadko ubieram w rajstopy , a publicznie nigdy w nich nie paradował, ale nie ze względu na to, że niby nie przystoiW sumie to nie wiem czy autorka tekstu miała racje
|
|
#4816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MAm nadzieję, że szybko Darię wypuszczą do domu ![]() Dużo zdrowia dla niej i siły dla Was Cytat:
Ale, że on tak w samych rajstopach na palcu zabaw ?
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mrrr, alez mi mama podniosla ciśnienie dziś.;/ |
||
|
|
|
#4818 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale myślę żeby kupić jakiś materiał i uszyć nowe pokrowce na te poduchy po strasznie obłażą i się zastanawiam nad kolorystyką, czy stonowaną czy jakieś żywsze kolory. Zamierzamy też położyć podłogę drewnianą/wyglądającą na drewnianą żeby jak się zrobi ciepło móc z Małą sobie tam siedzieć i żeby sobie na bosaka mogła po nim się kręcić. No i zastanawiam się czy kupować jakieś doniczki na kwiaty / zioła i jak tak to czy wiszące czy stojące i jak tak to w jakiej kolorystyce. Na razie mam tylko jedną średnio ładną donice z miętą ![]() A Ty nad czym myślisz? A z jeżdżeniem u nas jest ten problem że Mała rzadko umie zasnąć w samochodzie i trochę się boimy jechać na noc bo jak nie zaśnie to już w ogóle będzie masakra. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
mi w związku z rajstopami chodzi o to, że do zabawy czy nawet w żłobku np to rajstopy i koszulka do pupy spoko. Wiaodmo nie ma plac zabaw. Ale ta autorka tego tekstu tak to jakoś napisała dziwnie i tekst o rączce (z początku tekstu) mnie strasznie razi...
Też mi Hania nie paraduje w rajtkach po ulicy ale gdzies w bawialni czy w domu... why not?
|
#4821 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
marchwianka (może słoiczek nawet być, zupka marchewkowa z ryżem) albo nawet sama marchew ugotowana po kawałeczku, mocno rozciapany ryż, może będzie chciała pociumkać. Jeśli nie będzie się dało złapać w woreczek, poproś może o cewnikowanie, trwa moment, ja z Agatką kiedyś musiałam tak zrobić, bo co nasikała to poza woreczek. Tyle, że na to zlecenie od lekarza musi być, pielęgniarki same nie zrobią, bo to zabieg.Cytat:
ooo a właśnie się zastanawiałam, co robisz, bo pamiętałam że z końcem marca miałaś wracać ![]() Cytat:
ale dla mnie numer jeden wygody to po prostu legginsy + t-shirtAle to, jak debilnie rodzice w fikolandach dzieci ubierają, to na książkę się nadaje - rekordem było lato, na sali upał, ja w szortach + krótki rękaw, Agata legginsy + krótki (bo gorąco się nagle zrobiło) a dzieci w jeansach, t-shirtach z długim i grubej bluzie
|
|||
|
|
|
#4822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45769354]nie chce mleczka bo zwyczajnie może nie ma jeszcze apetytu
marchwianka (może słoiczek nawet być, zupka marchewkowa z ryżem) albo nawet sama marchew ugotowana po kawałeczku, mocno rozciapany ryż, może będzie chciała pociumkać. Jeśli nie będzie się dało złapać w woreczek, poproś może o cewnikowanie, trwa moment, ja z Agatką kiedyś musiałam tak zrobić, bo co nasikała to poza woreczek. Tyle, że na to zlecenie od lekarza musi być, pielęgniarki same nie zrobią, bo to zabieg.ooo a właśnie się zastanawiałam, co robisz, bo pamiętałam że z końcem marca miałaś wracać ![]() Zgadzam się z artykułem, bardzo nie lubię dzieci w samych rajtkach - pomiam, gdy czasem w domu tak obie biegają ale dla mnie numer jeden wygody to po prostu legginsy + t-shirtAle to, jak debilnie rodzice w fikolandach dzieci ubierają, to na książkę się nadaje - rekordem było lato, na sali upał, ja w szortach + krótki rękaw, Agata legginsy + krótki (bo gorąco się nagle zrobiło) a dzieci w jeansach, t-shirtach z długim i grubej bluzie [/QUOTE]u Nas np problem jest bo mała w zime sciagala skarpetki (teraz po domu czesto juz bez biega) wiec rajstopy były wybawieniem ogólnie jej ulubiona zabawa to sciaganie skarpetek, dzis siedziała i siłowała się ze skarpetką w koncu udalo jej się sciagnąc ale tak jej odrzuciło ta skarpetkę że sobie w buzie pacła
|
#4824 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4825 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh, też mnie zniesmaczył tekst o rączce :/
|
|
|
|
#4826 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45769354]
Zgadzam się z artykułem, bardzo nie lubię dzieci w samych rajtkach - pomiam, gdy czasem w domu tak obie biegają ale dla mnie numer jeden wygody to po prostu legginsy + t-shirtAle to, jak debilnie rodzice w fikolandach dzieci ubierają, to na książkę się nadaje - rekordem było lato, na sali upał, ja w szortach + krótki rękaw, Agata legginsy + krótki (bo gorąco się nagle zrobiło) a dzieci w jeansach, t-shirtach z długim i grubej bluzie [/QUOTE]Ale, że niby to nieprzyzwoite Jakoś nigdy o tym nie myślałam w ten sposób
|
#4827 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
A co do pracy fotografa- bardzo bym chciala, zebys robila zdjecia na moim slubie ![]() Ale to sie dogadamy jesli bedzie jakis termin Poki co ciezko z tym bedzie ![]() ![]() Silver kurcze, tak wlasnie myslalam, ze to moze byc rota Trzymajcie sie, dacie rade z TZ, najwazniejsze zeby Daria szybko wyzdrowiala, strasznie musi sie meczyc ![]() Wytul ja od cioc
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-03-26 o 22:19 |
|
|
|
|
#4828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Rośnie!
![]() Cytat:
Cytat:
, a tyle, co Ewulka już osiągnęła, to ![]() O kurka, ładnie! ![]() Cytat:
Gdybym wcześniej się dowiedziała (i powiedziała ), że jestem w ciąży, to na pewno by były naciski, żeby od razu ślub brać. I w sumie miałam bezproblemową ciążę tak na maxa, żadnych mdłości, osłabień, no nic, tylko senność, a i jakoś do 6 miesiąca brzuch miałam mały (nawet mniejszy, niż teraz ), no praktycznie same "za"... Tylko właśnie wydaje mi się, że wtedy by było tak na szybko wszystko, żadnej frajdy z przygotowań, tylko żeby było już, odklepać i finito.My podobnie jak u Małej, już o ślubie wspominaliśmy, a ciąża tylko przyspieszyła - ale tylko na tyle, że pod koniec ciąży zajęliśmy załatwianiem tego, co trzeba wcześniej, a już po porodzie pozostałymi rzeczami. Tak naprawdę, to chyba tylko kursy i poradnię rodzinną mieliśmy przyspieszone, reszta bez spiny. Ale wiem, że gdybyśmy jednak w tym roku brali ślub, to byłoby jeszcze lepiej, jeszcze wszystko by można było dograć tak na 100%, zmienić w razie WU, zastanowić się lepiej. No i Pola, większa już by była i np. na choćby jeżdżenie z zaproszeniami dla gości moglibyśmy ją zabierać, a z zostawieniem komuś do opieki nie byłoby takiego problemu. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45768690] z mojej strony zabrzmiało to, jakbym nie wiem, jaką sławą była będzie mnóstwo. A nie chcę, by w razie jakiegoś oszustwa ten nick kiedykolwiek się kojarzył HJE też nietypowo [/QUOTE]No no, właśnie o to chodzi - że Ty go wymyśliłaś tylko z Tobie wiadomych przyczyn i faktycznie, żeby się drugi taki login trafił, a nie Twój, to musiałby być naprawdę przypadek spory. A Hjejów może więcej być |
|||
|
|
|
#4830 |
|
Konto usunięte
|
Insolito, nie, czemu nieprzyzwoite?
zgadzam się z tym, że nieładnie wyglądają dzieci w rajtkach publicznie tylko tyle, ale absolutnie nie chodzi o żadną "przyzwoitość" raczej tak... zaniedbanie trochę?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

). A jak czytam że Deli chce z 49 kg na 45 to może mnie to co najwyżej zdemotywować
zrobiłaś mi największą radość... ever
poza tym, miałam ciążę zagrożoną, więc TŻ ile razy byłam w szpitalu dostawał informację o moim i dziecka stanie zdrowia. Chcieliśmy mieć wspólne nazwisko, bez ceregieli zarejestrować Anię po urodzeniu no i w ogóle
aleeeee - moim marzeniem było mieć super wesele, na którym będę szczupła (!!!), będę się mogła normalnie wyluzować %%%, przeteńczyć całą noc itd
poza tym, chciałam, aby ludzie wiedzieli, że ja będę PRZYSIĘGAĆ Tżowi bo tego chcę, a nie dlatego, że będę miała z nim dziecko
No bo skoro nawet ciąża nie zmobilizowała to w takim razie co by miało to zrobić?
nie wiem czemu. Moze przez te kroplówki nie czuje głodu. 

a on do mnie, że mam się nie wygłupiać i normalnie założyć welon, bo to teraz jest po prostu element stroju panny młodej, a nie żaden symbol dziewictwo, bo w takim razie nikt by nie mógł iść w welonie