Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 21:19   #4801
gojka24
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Kija to ja cie pociesze.. Wczoraj weszlam na wage i jest +4 .. Jak zobwcze 5 sprzodu to Bede happy..planowalam biegac. Pisalam o tym niedawno i lipa.. Noga po spacerze strasznie boli wiec nie bede ryzykowala choc strasznie mi szkoda.. Musze cos w domu pomyslec, bo hula hop to za malo

Wysłane z mojego Trooper_X40 przy użyciu Tapatalka
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:20   #4802
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
My za to mamy komorke lokatorska zaraz przy mirjscu parkingowym, dla nas bomba, podjezdza sie autem z wiekszych zakupow, to co nie pilne zostaje w piwnicy reszta do mieszkania.
My tak samo, choć tak jak ma Fewcia też wydaje mi się fajnie
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:20   #4803
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ewulka ale mnie naprawdę motywujesz Bardziej niż Blogerka na przykład, takiego brzucha i tak w życiu bym nie miała (chyba że prowadziłabym życie o wodzie... i wodzie ). A jak czytam że Deli chce z 49 kg na 45 to może mnie to co najwyżej zdemotywować
U mnie na razie od 1.03 jakieś 2,5 kg mniej, w talii prawie 10 cm, w brzuchu bodajże 4 cm

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

A welonu nie miałam, przymierzyłam w salonie i uznałam że wyglądam w nim jak idiotka. A suknia była ecru bo okazało się że śnieżnobiała kompletnie nie pasowała do mojej cery
Kija zrobiłaś mi największą radość... ever

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Tak ostatnio rozkminialam, bo kolejna osoba z mojego otoczenia wziela slub z brzuchem i chcialam was zapytac- mamy ktore braly slub w ciazy. Dlaczego przed porodem? To byla wasza decyzja, czy bardziej nacisk rodziny? Jestescie zadowolne z tego jak wszystko sie potoczylo, czy jednak wolalybyscie poczekac?
no to ja powiem - ślub mimo wszystko jest dla mnie pewnego rodzaju "pewnością", oczywiście, że może si erozlecieć, no ale daje mi to jakieś poczucie stabilizacji. Tym bardziej, że w chwili obecnej jakby nie było jestem zależna finansowo od TŻa, no i miekszamy w jego rodzinnym domu, a mój de facto sprzedaliśmy - gdybyśmy nie wzięli ślubu, a coś by poszło nie tak tfu tfu, to zostałabym totalnie z niczym poza tym, miałam ciążę zagrożoną, więc TŻ ile razy byłam w szpitalu dostawał informację o moim i dziecka stanie zdrowia. Chcieliśmy mieć wspólne nazwisko, bez ceregieli zarejestrować Anię po urodzeniu no i w ogóle aleeeee - moim marzeniem było mieć super wesele, na którym będę szczupła (!!!), będę się mogła normalnie wyluzować %%%, przeteńczyć całą noc itd poza tym, chciałam, aby ludzie wiedzieli, że ja będę PRZYSIĘGAĆ Tżowi bo tego chcę, a nie dlatego, że będę miała z nim dziecko dlatego w ciąży wzięliśmy cywilny, a salę zamówiliśmy na 2 lata później - teraz będę w wymarzonej sukni (szkoda że nie figurze ), na pewno trochę szczuplejsza i będziemy się dobrze bawić. Poza tym - chciałam mieć radość z przygotowań mojego jedynego wesela, a nie zrobić wszystko na hop siup

nooo to się rozpisałam

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:21   #4804
mala_19kw
Zakorzenienie

Little-ja brałam ślub w ciąży i gdyby cofnąć czas zrobiłabym tak samo. Absolutnie nie był to nacisk rodziny bo decyzję o ślubie podjęliśmy za plecami rodziny,którzy jeszcze wtedy nie wiedzieli o ciąży. To było dla nas naturalne że skoro i tak mieliśmy wziąć ślub (tylko motywacji było brak) a jestem w ciąży to jest to idealny moment żeby taką decyzję w końcu podjąć. Nie żałuję bo wszystko było "na spokojnie" o ile można tak o przygotowaniach do ślubu powiedzieć. Ale chodzi mi o to że nie musiałam martwić się o dziecko,co z nim zrobić podczas ceremoni,uroczystości i w ogóle organizacja jeszcze wtedy bez dziecka była łatwiejsza niż jakby dziecko już było. Wiadomo.
I być może gdybyśmy wtedy nie podjęli decyzji o ślubie to jeszcze byśmy go nie mieli-nie czulibyśmy presji i olewali sprawę jak przez te wcześniejsze 5 lat No bo skoro nawet ciąża nie zmobilizowała to w takim razie co by miało to zrobić?

Marsi-oby to tylko o zamówienia chodziło.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:26   #4805
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Hej

Super widok, zazdroszczę możliwości urządzania Wiem ile z tym roboty ale mi się bardzo podobało. Teraz szukam jakichś inspiracji na balkon

A ile mieliście km do przejechania? U nas też Mała bardzo nie lubi jeździć i nie wiem jak to będzie z jechaniem na Święta. U Ciebie Mycha jeździ na tyle czy z przodu? Bo my się zastanawiamy czy nie dać jej na przód. A po takim odpoczynku nie było problemu żeby znów wsiadła do fotelika?

:
a jaki masz pomysl na seoj balkon? Bo ja tez szukam jakis inspiracji

Nasz kawaler tez nie przepada za podrozami samochodem, dlatego jak jedziemy do tesciow (srednio 2 razy w miesiacu ), a do przejechania mamy 380 km to wyjezdzamy pod wieczor i mlody zasypia zazwyczaj dosc szybko.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:27   #4806
litllesweetangel
Lurker ;)

Bokeh mam wrazenie, ze u was po slubie, po narodzinach Hani zmienilo sie zachowanie TZ, tak zmeznial I ogolem wam sie lepiej uklada. Przynajmniej tak to wyglada patrzac na to co piszesz A chcialam pytac ostatnio, do kiedy masz urlop

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:28   #4807
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O, to do 1.5 roku już wcale nie tak daleko, fajne zabawy przed nami chyba się zaraziłam od ciebie bo mnie jarają zabawki i zabawa z dzieckiem, a nie sądziłam, że mnie złapie aż tak.
Magnesy też bym jej kupiła, ale jakieś takie duże, sporo zabawy by miała, tak sobie na lodówkę przykładać...
mam takie najzwyklejsze, ze 4zł kosztowały, po Agatce jeszcze, świetne są - ŻADEN magnes nam się nie odczepił ani nic:

http://allegro.pl/mm10-magnetyczne-l...011142400.html

stacjonarnie w zabawkowym kupione, jedna ma wielkość jakieś 5cm.

Ale polecam też quercetti, jeśli o jakość chodzi - nie wiem, jaka wielkość, bo nie mam, ale oni mają jakościowo świetne zabawki

Malutkie są takie, bo macałam: http://allegro.pl/emaluj-alexander-l...011485857.html

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Caly dzien spedzilam na zakupach. Kupilam tylko buty.. Zadna rewelacja. Szukalam na teraz zeby na spacerki pomykac w nich bo wszystkie jakie mam sa na wysokich obcasach a z 2 pietra wozek zniesc musze.. potrzebuje tez Jakiejs niedrogiej torebki przez ramie coby potrzebne rzeczy w nia wrzucic przy okazji nozkowych spacerkow i powiem Wam ze jestem zszokowana ze na ryniaczu ceny torebek to ok 60-80 i wzwyz.. To juz wole dolozyc i skorzana sobie kupic.. Jutro sie odezwe z kompa bo tu troche noe wygodnie...

e, nie od dzisiaj rynki mają takie ceny, powariowali - ja lubię zmieniać torebki (i nie potrafię na słonia torbalskiego uzbierać ) ale zdecydowanie wolę szukać w sieciówkach, np. w reserved w Wigilię kupiłam za 45 ze 130/140zł

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
przebiegłam 4,3km bez zatrzymywania się!

brawo!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A to przepraszam, nie wiedziałam

Taaaakk miii sięęę chceeee słooodkieeegooo Krwawica nadchodzi
z mojej strony zabrzmiało to, jakbym nie wiem, jaką sławą była ale to nie tak, po prostu wiem, że to niespotykany nick, takich np. Kffiiatuszków będzie mnóstwo. A nie chcę, by w razie jakiegoś oszustwa ten nick kiedykolwiek się kojarzył
HJE też nietypowo

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelus wlasnie usypia przy uu jejuuuuuu ale mnie rozczulila wzięła balsam i smarowała sobie nóżki, policzki ... jeeeeeeeeeeeeeeeju tak straaaaasznie ja kocham

bylam dzis na dzialce---->
łaaał ale dużo już! a projekt domu świetny

Cytat:
[/COLOR]A welonu nie miałam, przymierzyłam w salonie i uznałam że wyglądam w nim jak idiotka. A suknia była ecru bo okazało się że śnieżnobiała kompletnie nie pasowała do mojej cery

to tak, jak ja, niska jestem, od razu wiedziałam, że z welonem to jak ropucha bym... A w idealnej bieli mi nie do twarzy. Za to walnęłam sobie rewelacyjnie rude włosy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:37   #4808
Ultra81
Rozeznanie

MaJulMi - miałyśmy do przejechania zaledwie 50 km, ale niestety utknęłyśmy w korku na wyjeździe z GDN i całość zajęła nam 1,5 h. Ostatnie pół godziny było trudne.
Jak Mała już nie mogła, zatrzymałam się, połaziła chwilę, potem wsiadła i dała radę. Chyba jej ulżyło, że mogła wyjść. Może ze świadomością, że może jednak wyjść, jechało się jej lepiej? Nie wiem.
Ale i tak - długie podroże na pewno na razie nie dla nas.

Idę spać, dziewczęta. Już mi się czytać/ oglądać nic nie chce.
Dobranoc
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:44   #4809
Konto usunięte

W carry sobie bluzkę kupiłam dzisiaj, za szalone 20zł

http://carry.pl/59-Fortium_product/koszulka.jpg
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:47   #4810
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
a kogo my tu mamy?
ej bo się zaczynam zastanawiać nad tą sobotą :P przekochany <3
Stary 2014-03-26, 21:50   #4811
s i l v e r
Zakorzenienie

Jestem.
Daria już śpi od 20.00. Nie chciala mleczka przed spaniem. Wczoraj też nie chciala nie wiem czemu. Moze przez te kroplówki nie czuje głodu.
Już wiemy co Darii jest. Z badań wyszło że ma rotawirusa...

Na szczęście już nie wymiotuje ale dalej ma biegunke.
Jutro badanie moczu bo dzis nie nasikała do woreczka.
Ja ide spac (o ile zasnę). Chociaż na tym leżaku i tak niezbyt się wyśpię.
Jestem okropnie zmęczona po pracy. Tak bardzo brakuje mi snu i męża ostatnio tylko sie mijamy i na cały dzien widzimy sie tylko pół godzinki

Jestem przygnębiona...
Dobranoc.

Wysłane z mojego GT-I8160

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-03-26 o 21:51
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 21:50   #4812
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Bokeh mam wrazenie, ze u was po slubie, po narodzinach Hani zmienilo sie zachowanie TZ, tak zmeznial I ogolem wam sie lepiej uklada. Przynajmniej tak to wyglada patrzac na to co piszesz A chcialam pytac ostatnio, do kiedy masz urlop
układa nam sie różnie mimo, że nie pisze tu o tym, juz nie mam siły, chociaż po ostatniej kłótni odpukać jest lepiej

Chociaż takich akcji jak przed narodzinami Hani już nie robi (pamiętne zdjęcie z kiblem )

A do pracy nie wracam( do 24 marca miałam urlop), bo musielibyśmy wynająć opiekunkę, także póki co jestem na utrzymaniu tż Ale chce się rozkręcić zdjęciowo i mam nadzieję, że wypali....Bo nie ukrywam nie chce siedzieć non stop w domu...
Stary 2014-03-26, 21:51   #4813
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nancy-dziękuje że pytasz
Tak jak mówiłam problem powraca. Wczoraj już czułam świąd i wodę pod skórą więc potraktowałam sterydem:/ i dziś jest już sucha skóra. Cetaphil używam i spisuje się dobrze,no ale nie niweluje problemu całkiem.
o kurczę... biedna jesteś
Cytat:
przebiegłam 4,3km bez zatrzymywania się!

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Caly dzien spedzilam na zakupach. Kupilam tylko buty.. Zadna rewelacja. Szukalam na teraz zeby na spacerki pomykac w nich bo wszystkie jakie mam sa na wysokich obcasach a z 2 pietra wozek zniesc musze.. potrzebuje tez Jakiejs niedrogiej torebki przez ramie coby potrzebne rzeczy w nia wrzucic przy okazji nozkowych spacerkow i powiem Wam ze jestem zszokowana ze na ryniaczu ceny torebek to ok 60-80 i wzwyz.. To juz wole dolozyc i skorzana sobie kupic.. Jutro sie odezwe z kompa bo tu troche noe wygodnie...

jakie buty? poka poka

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

Poka buty

Aaaale fajny widok!

Przepraszam, że tak mało się odnoszę, ale z tel. czytałam i wiadomo. Myślę i pamiętam o chorych maluszkach i trzymam kciuki, by ok było szybciutko

Ja już u Rodziców. Mycha w miarę zniosła podróż, ale jak zaczyna się nudzić, to nie ma bata - niczym sie nie zajmie podczas podróży - musi wyjść, połazić, zmienic otoczenie. Wygląda na to, że na razie podróże dłuższe niż godzina będą dość trudne...

No i siedzę na fejsie z tz - dziwnie tak No i dziwnie mi, że nie ma go obok.
Lecę coś obejrzeć

Buziaki, dobrej nocy!
współczuję braku tż
Cytat:
Ewulka ale mnie naprawdę motywujesz Bardziej niż Blogerka na przykład, takiego brzucha i tak w życiu bym nie miała (chyba że prowadziłabym życie o wodzie... i wodzie ). A jak czytam że Deli chce z 49 kg na 45 to może mnie to co najwyżej zdemotywować
U mnie na razie od 1.03 jakieś 2,5 kg mniej, w talii prawie 10 cm, w brzuchu bodajże 4 cm

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

A welonu nie miałam, przymierzyłam w salonie i uznałam że wyglądam w nim jak idiotka. A suknia była ecru bo okazało się że śnieżnobiała kompletnie nie pasowała do mojej cery

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
czuje się wywołana :P Ja dlatego bo wiedziałam, że po porodzie nie będę miała do tego głowy, będa inne wydatki i inne "wazniejsze sprawy do ogarnięcia" a nie planowanie ślubu i latanie i załatwianie... po czasie widze, że była to dobra decyzja, jedyne co to mielismy teraz brac koscielny no ale wlansie temat ucichł bo za duzo roboty przy tym. Więc chyba jedyne czego żałuje to to że nie był to od razu kościelny

Patrzcie znalazlam taki wpis http://oczekujac.pl/2014/03/moda-zab...troj-sportowy/ w środowisku mam blogujących wrze co sądzicie na ten temat ?
ooo kiepsko, to jak powinnam ubierać Kubę na plac zabaw? chyba muszę jakiś specjalny strój wymyślić

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2014-03-26 o 21:53
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:52   #4814
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jestem.
Daria już śpi od 20.00. Nie chciala mleczka przed spaniem. Wczoraj też nie chciala nie wiem czemu. Moze przez te kroplówki nie czuje głodu.

Jestem okropnie zmęczona po pracy. Tak bardzo brakuje mi snu i męża ostatnio tylko sie mijamy i na cały dzien widzimy sie tylko pół godzinki

Jestem przygnębiona...
Dobranoc.

oj wierzę, zwala się na Was ostatnio dużo,
Stary 2014-03-26, 21:59   #4815
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
a kogo my tu mamy?
Tamarka

Cytat:
Dziewczyny, bardzo wam dziękuję za komplementy (lady ) dot. mojego chudnięcia, Kija kiedyś napisała, że się mną zainspirowała baaardzo mnie to zawstydza bo... ja dalej jestem gruba miło mi, że widać moje wysiłki no ale nie przesadzajmy, jeszcze przynajmniej z 10kg bym musiała zrzucić
co do diety - to nie mam, nie spinam się bo zazwyczaj mi wracało z nadwyżką (odchudzam się już chyba 1842196232429 raz w życiu, bo od dziecka jestem "pulchna, więc teraz postawiłam na ruch. Oczywiście, staram się ograniczać słodycze (ale nie zrezygnowałam), wszystko co można by usmażyć i zrobić w rękawie - robię w rękawie, 0 fast foodów, napoje gazowane ograniczone - czyli bez rewelacji. Ćwiczę z chodakowską, ostatnio biegam ( w porównaniu do Ciebie Lady to raczej "biegam" ) i tyle. Aha, no i mi te 13kg zajęło 7 miesięcy no ale ja choruję na Hashimoto, więc to sprawka tego
[COLOR="
[/COLOR]ahhh miałam się jeszcze was zapytać, tylko proszę o szczere odpowiedzi, jak myślicie po prostu

jak wiecie, w czerwcu bierzemy ślub kościelny
no i zawsze chciałam mieć welon, ale odkąd urodziłam Anię to myśłałam o fryzurze z kwiatami, bez welonu - no bo wiadomo, dzieciak.
I ostatnio tak rozmawiałam z TŻem, że co z oczepinami w takim razie a on do mnie, że mam się nie wygłupiać i normalnie założyć welon, bo to teraz jest po prostu element stroju panny młodej, a nie żaden symbol dziewictwo, bo w takim razie nikt by nie mógł iść w welonie no i że w takim razi enie powinnam mieć też białej sukni.

No i zgłupiałam, bo z jednej strony mnie kusi a drugiej tak myślę, że chyba jednak nie wypada

a wy jak myślicie??
Brawa za zrzucenie kg Wiesz, lepiej wolniej, a na stałe, bo takie szybkie spadki wagi zazwyczaj odrabiane są z nawiązką

Ja bym zakładała welon,bez przesady to juz nie te czasy Ja welon miała, a święta przed ślubem nie byłam I kwiatka też miałam

Cytat:

I jeszcze - Aniu, dziękuję za komplement Wiesz, jak to jest ze zdjęciami na Fejsa - coś w ten deseń: http://cdn.socialmediaexaminer.com/i...iofacebook.jpg
Zdjęcia robi mój tz, tak hobbystycznie się wyżywa. Czasem sobie umyśli, by sfotografować mnie lub Mychę w jakiejś pozie, a my nie mamy nic przeciwko
Mi strasznie przypominasz Katie Holmes

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A, no i zaliczyliśmy dół. Jadę zaraz składać CV do wszystkich beauty salonów w Olsztynie...

Cytat:
Na kg podobno niema co patrzeć, bo przy ćwiczeniach zwiększa Ci się masa mięśniowa, która jest cięższa od tłuszczu

[QUOTE=ewulkaaa;45768134

jestem z siebie dumna [/QUOTE]

I słusznie

Cytat:

Patrzcie znalazlam taki wpis http://oczekujac.pl/2014/03/moda-zab...troj-sportowy/ w środowisku mam blogujących wrze co sądzicie na ten temat ?

Jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby sie nad tym zastanawiać Ja Piotrka rzadko ubieram w rajstopy , a publicznie nigdy w nich nie paradował, ale nie ze względu na to, że niby nie przystoi Po prostu on ich nie lubi i ja też nie lobię go w rajtkach więc pewnie i tak bym go tak nie ubierała W domu biega w dresach.
W sumie to nie wiem czy autorka tekstu miała racje

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:01   #4816
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Jestem.

Jestem przygnębiona...
Dobranoc.

MAm nadzieję, że szybko Darię wypuszczą do domu
Dużo zdrowia dla niej i siły dla Was

Cytat:
układa nam sie różnie mimo, że nie pisze tu o tym, juz nie mam siły, chociaż po ostatniej kłótni odpukać jest lepiej

Chociaż takich akcji jak przed narodzinami Hani już nie robi (pamiętne zdjęcie z kiblem )

A do pracy nie wracam( do 24 marca miałam urlop), bo musielibyśmy wynająć opiekunkę, także póki co jestem na utrzymaniu tż Ale chce się rozkręcić zdjęciowo i mam nadzieję, że wypali....Bo nie ukrywam nie chce siedzieć non stop w domu...
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

ooo kiepsko, to jak powinnam ubierać Kubę na plac zabaw? chyba muszę jakiś specjalny strój wymyślić
Ale, że on tak w samych rajstopach na palcu zabaw ?

Stary 2014-03-26, 22:02   #4817
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Fewcia, to trzymam kciuki za konsultacje

Byłam z młodym u lekarza,na szczescie oskrzela czyste ale na maruda recepty nie dostaliśmy
Debrah- lekarka mowiła,że czasem przy infekcjach pokrzywka idzie w parze, musimy obserwować
Dobrze, że płuca czyste!

Cytat:
Amelus wlasnie usypia przy uu jejuuuuuu ale mnie rozczulila wzięła balsam i smarowała sobie nóżki, policzki ... jeeeeeeeeeeeeeeeju tak straaaaasznie ja kocham

wow, super.

Mrrr, alez mi mama podniosla ciśnienie dziś.;/
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:05   #4818
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
czuje się wywołana :P Ja dlatego bo wiedziałam, że po porodzie nie będę miała do tego głowy, będa inne wydatki i inne "wazniejsze sprawy do ogarnięcia" a nie planowanie ślubu i latanie i załatwianie... po czasie widze, że była to dobra decyzja, jedyne co to mielismy teraz brac koscielny no ale wlansie temat ucichł bo za duzo roboty przy tym. Więc chyba jedyne czego żałuje to to że nie był to od razu kościelny

Hmm, ja co prawda jak gdzieś wychodzimy to zawsze Julkę ubieram w strój wyjściowy nazwijmy. I nawet jak jesteśmy np na placu zabaw w centrum handlowym to ma coś wygodnego ale w stylu spodenki albo rajstopki. Ale w domu najczęstszy strój w zimie i teraz jeszcze też to body z długim i rajstopki. Tak jest wygodnie jej i mi bo jak idziemy na dwór to tylko zakładamy dodatkowe warstwy. Jak będzie za ciepło na rajstopki to pewnie będzie po domu chodzić w leginsach. Ale nie przeszkadza mi jak dzieciaczki w naszym wieku są w samych rajstopkach, dla mnie problem wyolbrzymiony w tym artykule.

Cytat:
a jaki masz pomysl na seoj balkon? Bo ja tez szukam jakis inspiracji

Nasz kawaler tez nie przepada za podrozami samochodem, dlatego jak jedziemy do tesciow (srednio 2 razy w miesiacu ), a do przejechania mamy 380 km to wyjezdzamy pod wieczor i mlody zasypia zazwyczaj dosc szybko.
W sumie to za dużego pola popisu nie mam, balkon ma jakieś 7m.kw. i mamy już postawioną tą kanapę (ją można podzielić na 3 części ale wolimy mieć w formie kanapy żeby można było się położyć_; http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79893667/
Ale myślę żeby kupić jakiś materiał i uszyć nowe pokrowce na te poduchy po strasznie obłażą i się zastanawiam nad kolorystyką, czy stonowaną czy jakieś żywsze kolory.
Zamierzamy też położyć podłogę drewnianą/wyglądającą na drewnianą żeby jak się zrobi ciepło móc z Małą sobie tam siedzieć i żeby sobie na bosaka mogła po nim się kręcić.
No i zastanawiam się czy kupować jakieś doniczki na kwiaty / zioła i jak tak to czy wiszące czy stojące i jak tak to w jakiej kolorystyce. Na razie mam tylko jedną średnio ładną donice z miętą
A Ty nad czym myślisz?

A z jeżdżeniem u nas jest ten problem że Mała rzadko umie zasnąć w samochodzie i trochę się boimy jechać na noc bo jak nie zaśnie to już w ogóle będzie masakra.

Cytat:
MaJulMi - miałyśmy do przejechania zaledwie 50 km, ale niestety utknęłyśmy w korku na wyjeździe z GDN i całość zajęła nam 1,5 h. Ostatnie pół godziny było trudne.
Jak Mała już nie mogła, zatrzymałam się, połaziła chwilę, potem wsiadła i dała radę. Chyba jej ulżyło, że mogła wyjść. Może ze świadomością, że może jednak wyjść, jechało się jej lepiej? Nie wiem.
Ale i tak - długie podroże na pewno na razie nie dla nas.

Idę spać, dziewczęta. Już mi się czytać/ oglądać nic nie chce.
Dobranoc
Jasne, rozumiem, dzięki za odpowiedź
Stary 2014-03-26, 22:05   #4819
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Co się stało ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 22:06   #4820
bokeh
Zakorzenienie

mi w związku z rajstopami chodzi o to, że do zabawy czy nawet w żłobku np to rajstopy i koszulka do pupy spoko. Wiaodmo nie ma plac zabaw. Ale ta autorka tego tekstu tak to jakoś napisała dziwnie i tekst o rączce (z początku tekstu) mnie strasznie razi...

Też mi Hania nie paraduje w rajtkach po ulicy ale gdzies w bawialni czy w domu... why not?
Stary 2014-03-26, 22:07   #4821
Konto usunięte

Cytat:
Jestem.

Jestem przygnębiona...
Dobranoc.

nie chce mleczka bo zwyczajnie może nie ma jeszcze apetytu marchwianka (może słoiczek nawet być, zupka marchewkowa z ryżem) albo nawet sama marchew ugotowana po kawałeczku, mocno rozciapany ryż, może będzie chciała pociumkać. Jeśli nie będzie się dało złapać w woreczek, poproś może o cewnikowanie, trwa moment, ja z Agatką kiedyś musiałam tak zrobić, bo co nasikała to poza woreczek. Tyle, że na to zlecenie od lekarza musi być, pielęgniarki same nie zrobią, bo to zabieg.

Cytat:

ooo a właśnie się zastanawiałam, co robisz, bo pamiętałam że z końcem marca miałaś wracać

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Zgadzam się z artykułem, bardzo nie lubię dzieci w samych rajtkach - pomiam, gdy czasem w domu tak obie biegają ale dla mnie numer jeden wygody to po prostu legginsy + t-shirt

Ale to, jak debilnie rodzice w fikolandach dzieci ubierają, to na książkę się nadaje - rekordem było lato, na sali upał, ja w szortach + krótki rękaw, Agata legginsy + krótki (bo gorąco się nagle zrobiło) a dzieci w jeansach, t-shirtach z długim i grubej bluzie
Stary 2014-03-26, 22:11   #4822
insolito
Zadomowienie

Cytat:
mi w związku z rajstopami chodzi o to, że do zabawy czy nawet w żłobku np to rajstopy i koszulka do pupy spoko. Wiaodmo nie ma plac zabaw. Ale ta autorka tego tekstu tak to jakoś napisała dziwnie i tekst o rączce (z początku tekstu) mnie strasznie razi...

Też mi Hania nie paraduje w rajtkach po ulicy ale gdzies w bawialni czy w domu... why not?
No jak napisałam- Piotrka nie lubię rajstopach, ale nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby patrzeć na inne dzieci w salach zabaw itp. które są w nie ubranie jakoś dziwnie, a autorka zrobiło z tego niemalże zbrodnie. Pisze, że są leginsy, ale właściwie one od rajtuz różnią się tylko tym, że nie mają skarpetek

Stary 2014-03-26, 22:12   #4823
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45769354]nie chce mleczka bo zwyczajnie może nie ma jeszcze apetytu marchwianka (może słoiczek nawet być, zupka marchewkowa z ryżem) albo nawet sama marchew ugotowana po kawałeczku, mocno rozciapany ryż, może będzie chciała pociumkać. Jeśli nie będzie się dało złapać w woreczek, poproś może o cewnikowanie, trwa moment, ja z Agatką kiedyś musiałam tak zrobić, bo co nasikała to poza woreczek. Tyle, że na to zlecenie od lekarza musi być, pielęgniarki same nie zrobią, bo to zabieg.

ooo a właśnie się zastanawiałam, co robisz, bo pamiętałam że z końcem marca miałaś wracać

Zgadzam się z artykułem, bardzo nie lubię dzieci w samych rajtkach - pomiam, gdy czasem w domu tak obie biegają ale dla mnie numer jeden wygody to po prostu legginsy + t-shirt

Ale to, jak debilnie rodzice w fikolandach dzieci ubierają, to na książkę się nadaje - rekordem było lato, na sali upał, ja w szortach + krótki rękaw, Agata legginsy + krótki (bo gorąco się nagle zrobiło) a dzieci w jeansach, t-shirtach z długim i grubej bluzie [/QUOTE]

u Nas np problem jest bo mała w zime sciagala skarpetki (teraz po domu czesto juz bez biega) wiec rajstopy były wybawieniem

ogólnie jej ulubiona zabawa to sciaganie skarpetek, dzis siedziała i siłowała się ze skarpetką w koncu udalo jej się sciagnąc ale tak jej odrzuciło ta skarpetkę że sobie w buzie pacła
Stary 2014-03-26, 22:13   #4824
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Jestem.

Jestem przygnębiona...
Dobranoc.

Cytat:

Powodzenia

Cytat:
Dobrze, że płuca czyste!

wow, super.

Co się stało?
Stary 2014-03-26, 22:14   #4825
Konto usunięte

Bokeh, też mnie zniesmaczył tekst o rączce :/
Stary 2014-03-26, 22:14   #4826
insolito
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45769354]

Ale to, jak debilnie rodzice w fikolandach dzieci ubierają, to na książkę się nadaje - rekordem było lato, na sali upał, ja w szortach + krótki rękaw, Agata legginsy + krótki (bo gorąco się nagle zrobiło) a dzieci w jeansach, t-shirtach z długim i grubej bluzie [/QUOTE]

Ale, że niby to nieprzyzwoite Jakoś nigdy o tym nie myślałam w ten sposób

Stary 2014-03-26, 22:15   #4827
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:

Wlasnie to zdjecie mialam przed oczami piszac to :P Spoko, ja teraz tez na utrzymaniu tz A co do pracy fotografa- bardzo bym chciala, zebys robila zdjecia na moim slubie Ale to sie dogadamy jesli bedzie jakis termin Poki co ciezko z tym bedzie

Silver kurcze, tak wlasnie myslalam, ze to moze byc rota Trzymajcie sie, dacie rade z TZ, najwazniejsze zeby Daria szybko wyzdrowiala, strasznie musi sie meczyc Wytul ja od cioc

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2014-03-26 o 22:19
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:20   #4828
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem.

Jestem przygnębiona...
Dobranoc.

ściskam! dużoooo siły dla Was

Cytat:

I to jest dobry pomysł
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:25   #4829
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Rośnie!

Cytat:
No i siedzę na fejsie z tz - dziwnie tak No i dziwnie mi, że nie ma go obok.
Złość przeszła?

Cytat:
Ewulka ale mnie naprawdę motywujesz

I mnie też Bo ja przecież też z tych, co muszą najpierw zrzucić, a potem rzeźbić , a tyle, co Ewulka już osiągnęła, to

O kurka, ładnie!

Cytat:
Little, ja bralam slub po porodzie i gdybym mogla zdecydowac jeszcze raz to jednak zdecydowalabym sie na slub w ciazy, albo np w tym roku. Dla nas ubirgloroczny slub to bylo totalne nieporozumienie, zamiast cieszyc sie macierzynstwem uganialismy sie za ☠☠☠☠☠☠☠ami, poza tym samo wesele, nieprzespana noc przed, podkrazone oczy i stres jak dziecko po raz pierwszy w swoim zyciu zostalo na noc z niania ech dobrze ze to juz za mna. Nas oczywiscie rodzice namawiali, zebysmy wzieli slub od razu, czyli w ciazy, ale ja sie uparlam, ze nie chce, ze wesele bedzie tak jak bylo wczesniej przed ciaza zaplanowane czyli we wrzesniu 2013.
Ja w sumie też żałuję, że braliśmy w tamtym roku, a nie też w czerwcu, ale jednak tego roku - i też z tych samych powodów, co Ty
Gdybym wcześniej się dowiedziała (i powiedziała), że jestem w ciąży, to na pewno by były naciski, żeby od razu ślub brać. I w sumie miałam bezproblemową ciążę tak na maxa, żadnych mdłości, osłabień, no nic, tylko senność, a i jakoś do 6 miesiąca brzuch miałam mały (nawet mniejszy, niż teraz), no praktycznie same "za"... Tylko właśnie wydaje mi się, że wtedy by było tak na szybko wszystko, żadnej frajdy z przygotowań, tylko żeby było już, odklepać i finito.
My podobnie jak u Małej, już o ślubie wspominaliśmy, a ciąża tylko przyspieszyła - ale tylko na tyle, że pod koniec ciąży zajęliśmy załatwianiem tego, co trzeba wcześniej, a już po porodzie pozostałymi rzeczami. Tak naprawdę, to chyba tylko kursy i poradnię rodzinną mieliśmy przyspieszone, reszta bez spiny.
Ale wiem, że gdybyśmy jednak w tym roku brali ślub, to byłoby jeszcze lepiej, jeszcze wszystko by można było dograć tak na 100%, zmienić w razie WU, zastanowić się lepiej. No i Pola, większa już by była i np. na choćby jeżdżenie z zaproszeniami dla gości moglibyśmy ją zabierać, a z zostawieniem komuś do opieki nie byłoby takiego problemu.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45768690]
z mojej strony zabrzmiało to, jakbym nie wiem, jaką sławą była ale to nie tak, po prostu wiem, że to niespotykany nick, takich np. Kffiiatuszków będzie mnóstwo. A nie chcę, by w razie jakiegoś oszustwa ten nick kiedykolwiek się kojarzył
HJE też nietypowo [/QUOTE]
No no, właśnie o to chodzi - że Ty go wymyśliłaś tylko z Tobie wiadomych przyczyn i faktycznie, żeby się drugi taki login trafił, a nie Twój, to musiałby być naprawdę przypadek spory. A Hjejów może więcej być
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:26   #4830
Konto usunięte

Insolito, nie, czemu nieprzyzwoite? zgadzam się z tym, że nieładnie wyglądają dzieci w rajtkach publicznie tylko tyle, ale absolutnie nie chodzi o żadną "przyzwoitość" raczej tak... zaniedbanie trochę?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości