|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
No wypada.Nie boli i nie przeszkadza w przytulaniu.Wątpie czy pomogą ale kto wie
![]() Cytat:
![]() Jak stoje to tak ![]() Cytat:
![]() Bede robiła te ćwiczenia i pójde jeszcze do innego gina.Ale to dopiero po wypłacie tżta bo ten o którym myśle jest prywatny.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Juz 10 tydzień?! Ale zleciało ![]() A z sercem nie fajna sprawa ![]() Cytat:
Była położna u mnie. I pytała czy wyprawka gotowa. Taa jasne ![]() Dostałam gratisy: kosmetyki, butelkę avent, podpaski, wkładki i pieluszke ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zadomowienie
|
Iza- chyba szkoda kasy na kolejna konsultacje.
W zasadzie to chyba kwestia nazewnictwa niż różnego rozpoznania...jesli wypada pecherz przez przednia ścianę pochwy to z zewnątrz widać "wypadnięta" przedńia ścianę pochwy a pod nią domyślnie jest pecherz, zatem mówic za o wypadnieytym pecherzu bądź przedniej ścianie pochwy. Zostałabym u tej drugiej gin, bo ma racje, ze operacja, jesli planujesz jeszcze kolejna ciaze jest bez sensu, leczenie zachowawcze (przy jednym i drugim schorzenia) to to założenie pessara (takiego samego jak w zakłada sie w ciąży w niewydolności szyjki macicy), skuteczne moga byc (a nie musza) ćwiczenia. Szkoda chyba kasy na dodatkowa konsultacje, lepiej te forse przeznaczyć na pessar, bo z tego co kojarzę to trzeba sobie go samemu zakupić. ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- O tu masz zdj, gdzie możesz zobaczyc o co chodzi. Pierwszy obrazek na drugiejmstronie. To Twoje to "wypadniecie z defektem przedńim". Edycja-zgubiłam linka ![]() http://c.ymcdn.com/sites/www.iuga.or...es/pol_pop.pdf Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-27 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Ja po raz kolejny polecam chusteczki z netto. Mają fajny skład
![]() ![]() Oj niezbyt komfortowa sytuacja. Da się z tym funkcjonować? Dla mnie październik też słodko-gorzki. Straciłam Hanusie w dniu swoich urodzin....
#1475 |
Zadomowienie
|
Ale ciszaaaa...
Wątku pobudka! ![]() Mam dzis dzien trzeci z jablkiem w moim biednym menu (na razie jablko dzidziusiowe ze słoiczka) i (odpukac) jest ok! Dzisiaj sobie zrobię pieczone ![]() Na śniadanie miałam makaron razowy z tym dzidziuchowym musem jabłkowym, to posypane amarantusrm i polane syropem klonowym. Normalnie czad ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Powiedziałbym, ze dla jaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dwa lata temu w swoje urodziny (30 kwietnia) byłam jeszcze bardzo szczęśliwa, niestety 2 tyg pozniej wszystko się posypało. a rok temu miałam miesięcznego okruszka przy sobie ![]() ![]() Pani zdrówka zdrówka zdrówka! ![]() Perse sadzam w bujaczku ale tylko pod nadzorem i raczej nie zapinam tylko traktuje jak takie krzesełko. Ma ochote to siedzi, nie to wychodzi ![]() A jak chce coś zrobić to daje mu np chrupkę i zapinam, często tą chrupką mizia po podłodze i mimo że bardzo się wychyla to nie ma szans przeważyć ![]() Przeważa tylko wtedy jak się huśta na kolanach ![]() Zeberko ja polecam zielone Huggisy bo o nich sroka pisała jako najlepsze w składzie ![]() ostatnio napisałam że nawet wojsko nie da rady moim włosom ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się dziś czujesz? jedziesz na usg? Cytat:
Cytat:
ja dziś już po badaniach i nieprzespanej nocy... czeka mnie jeszcze wizyta w pracy... tak mi się nie chce...
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Dzięki za linka poczytam. No teoretycznie się da bo nie boli mnie to i nie przeszkadza w przytulaniu. Dziś piękna pogoda idziemy z małym śmieszkiem na dłuuugi spacer ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Konto usunięte
|
Hej!
Iza znam osobę z podobnym problemem i z tego, co wiem, "samo" wróciło do normy. Tak, że polecam ćwiczenia i też jestem zdania, że na operację masz czas - zawsze zdążysz ją zrobić. Kubek, jak czytam o tej Twojej diecie... Ja bym se już dawno w łeb strzeliła. Podziwiam ![]() Luna wyobraziłam sobie ten chrupek na podłodze ![]() Pani no jak to tak, roczne dziecko kp?:P Zdrówka! Kuruj się! Nie wiem, dlaczego, ale nie złożyłam życzeń Jakubowi Moniki ![]() ![]() Heh, pamiętam, jak marcówki rodziły - potem były w kolejce Adunia i Ewel, a potem my ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45772280]Hej!
Iza znam osobę z podobnym problemem i z tego, co wiem, "samo" wróciło do normy. Tak, że polecam ćwiczenia i też jestem zdania, że na operację masz czas - zawsze zdążysz ją zrobić. [/QUOTE] Dziękuje,bardzo mnie podniosłaś na duchu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Iza skoro Kubek poleca ćwiczenia , to może rzeczywiście warto spróbować
![]() Kubek wielki szcun za jedzenie - ja bym chyba odpuściła dawno ![]() Pani jeśli Cię to pocieszy moja siostra dawała (.) córce do 2 lat i jakoś 6 m-cy ![]() ![]() ![]()
#1483 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Wczoraj byłam u rodzinnego, dał mi skierowanie do diabetologa, ale nie omieszkał mnie pocieszyć wizją 6 kg noworodka przy cukrzycy, a potem zabronił brać leków na cukier, bo mają bezpośredni wpływ na dziecko i jego rozwój, potem powiedział, że insulina podobnie działa ![]() ![]() Dobrze, że mój diabetolog zgodził się jutro mnie przyjąć poza kolejnością, bo bym się jeszcze bardziej stresowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Konto usunięte
|
Iza to osoba jest w moim wieku, jeśli nie trochę młodsza
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Fiol... o rany :/ Ale jesteś już zaprawiona w bojach, dasz sobie radę z cukrzycą i tym razem. A lekarz to wybacz, ale jakiś palant. Jak mógł tak powiedzieć.. Kciuki za wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam że wojsko ![]() ![]() mówiła o diecie, powodach porodów przedwczesnych, dała mi rozpiske jak oddychać (ale do tego będzie jeszcze wracać) i o przepisach, prawach rodzącej. Nic ciekawego ![]() Cytat:
![]() Podziwiam naprawdę. Dzisiaj kontrola szyjki. Boże żeby tylko nie była skrócona jeszcze bardziej. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
Fiol co za lekarz. Czasami się zastanawiam czy ci rodzinni rzeczywiście powinni leczyć. Ale na pewno będzie wszystko dobrze. Znasz już ttemat, ze Stasiem też dałaś radę
#1487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45772596]Iza to osoba jest w moim wieku, jeśli nie trochę młodsza ![]() [/QUOTE] No ja właśnie nie miałam jakiegoś cieżkiego porodu.No ale nie ważne ,stało się i trzeba coś z tym zrobić. Cytat:
![]() Dziewczyny co ile jadły wasze dzieci w wieku 3 miesięcy?Domiś upomina się co około 2 godziny.Zastanawiam się czy w tym wieku nie powinien już mieć dłuższych przerw.Za to w nocy właściwie nie budzi się na jedzenie.Potrafi przespać 7-9 h.Czasem jak wstane i widze że mulda łapke przez sen to biore go na karmienie na śpiocha.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-03-27 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Domiś jest naprawde bardzo grzecznym i uśmiechniętym dzieckiem
![]() ![]() ![]() Zawsze rano jak słysze że już wstał pochylam się nad łóżeczkiem a on jak tylko mnie zobaczy wita się pięknym bez zębnym uśmiechem ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-03-27 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
postawiłabym na intensywne ćwiczenia i obadała sprawę za jakiś czas... jest takie powiedzenie, że jak ktoś ma pecha to mu nawet w drewnianym kościele cegła na łep spadnie no i mnie taka cegła dzisiaj obudziła.... wstaję, a konkretnie siadam na łóżku z rana a tu na moim kolanie fika kleszcz!!!! marzec, nie spaceruję (przez weekend byłam na chrzcinach kościół+lokal, w poniedziałek i wtorek w sądzie i starostwie bo załatwialiśmy z tz-etem urzędowe sprawy..., nawet w ogrodzie nie byłam bo Mama z Kasią wychodzi na spacery...) oczywiście wyjęliśmy tylko część bestii a jakże, potem igłą dłubaliśmy żeby resztę wyciągnąć... mam stracha, gina dopiero 5 kwietnia, oświećcie mnie proszę czy i kiedy mam zrobić jakieś badania....?
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kleszcza współczuje.Rozumiem że się boisz.Niestety w kwesti badań nie pomoge.Może zadzwoń do gin?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już się nie mogę doczekać szkoły rodzenia. Cytat:
![]() lejgi_aga @ przyszła? zeberkojak tam dzisiaj?
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
fioluśku- dasz radę, wszystko ogarniesz, nawet te cukrzycę, wiesz, że masz od nas wirtualne wsparcie
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- BERBIE- napomniana przez Ciebie założyłam ostatnio suwaczek ![]()
#1495 | ||
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45772280]
Heh, pamiętam, jak marcówki rodziły - potem były w kolejce Adunia i Ewel, a potem my ![]() ![]() ![]() Nie odpuscilabys ![]() Ty jestes zdyscyplinowana i zawzięta jak mało kto! Ja przy jakiejkolwiek diecie (przed ciaza) odpuszczalam raz, dwa. ty nie. Dieta dla swojego dziecka to pikuś ![]() Cytat:
![]() Same kolosy sie z kontrolowanych cukrzyc rodzą. Widać to na naszym wątku - same cukrzycowe wielkoludy ![]() Fiolusiek- dasz radę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pamietam jak ja chodziłam mierzyć. To serce w gardle ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-27 o 10:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Berbie dziękuję, czuję sie OK, da się żyć
![]() Fiol współczuję lekarza ale co za palant jak może tak straszyć kobietę w ciąży??!! ![]() Dasz radę i na bank będzie wszystko OK! ![]() Kucyk a kiedy odstawiłaś glukophage?? Zebra współczuję kleszcza ale nie pomogę w tej kwesti a do ginki zadzwonić nie możesz?? Iza ![]() Ja sie już boję, bo ja taki nerwus jestem że szok, Tż mówi że już ze mną nie wytrzymuje ![]() PIKASO co u Ciebie?? Dziewczynki czy któraś z Was tak miała że miała GLUKOZĘ PONIŻEJ NORMY??
#1497 |
Zakorzenienie
|
tak zrobię- zadzwonię do gin w sobotę- jak będzie przyjmować tam gdzie jeżdżę na wizyty i dopytam czy zrobić jakieś badania na przyszły tydzień
![]() |
#1498 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Matko... Jak nie kijem to pałką. Nie znam się na kleszczach, ale może w labie będą wiedzieć kiedy borelioza wychodzi w badaniach. Cytat:
A kiedy SR zaczynasz? Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-03-27 o 10:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
pamiętacie tę tragedię z ubiegłego roku z maja gdzie w pożarze domu zginęła matka i czworo dzieci, przeżył pożar jeden syn i uratował się ojciec, który był wtedy poza domem?
pamiętam, że czytałam wywiad z tym mężczyzną- wstrząsający - utkwił mi taki fragment, że ostatni raz gdy widział najmłodszą córeczkę posadził ją na nocnik, wyszedł do pracy a potem to już była identyfikacja zwłok dzisiaj ten człowiek został zatrzymany pod zarzutem podpalenia własnego domu i spowodowania śmierci żony i dzieci nie może mi z głowy wyjść ta sytuacja
#1500 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.