|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
No wypada.Nie boli i nie przeszkadza w przytulaniu.Wątpie czy pomogą ale kto wie
![]() Cytat:
My też będziemy mieć 10 lat.Jak stoje to tak Cytat:
![]() Bede robiła te ćwiczenia i pójde jeszcze do innego gina.Ale to dopiero po wypłacie tżta bo ten o którym myśle jest prywatny.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Juz 10 tydzień?! Ale zleciało ![]() A z sercem nie fajna sprawa ![]() Cytat:
Była położna u mnie. I pytała czy wyprawka gotowa. Taa jasne ![]() Dostałam gratisy: kosmetyki, butelkę avent, podpaski, wkładki i pieluszke ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
Iza- chyba szkoda kasy na kolejna konsultacje.
W zasadzie to chyba kwestia nazewnictwa niż różnego rozpoznania...jesli wypada pecherz przez przednia ścianę pochwy to z zewnątrz widać "wypadnięta" przedńia ścianę pochwy a pod nią domyślnie jest pecherz, zatem mówic za o wypadnieytym pecherzu bądź przedniej ścianie pochwy. Zostałabym u tej drugiej gin, bo ma racje, ze operacja, jesli planujesz jeszcze kolejna ciaze jest bez sensu, leczenie zachowawcze (przy jednym i drugim schorzenia) to to założenie pessara (takiego samego jak w zakłada sie w ciąży w niewydolności szyjki macicy), skuteczne moga byc (a nie musza) ćwiczenia. Szkoda chyba kasy na dodatkowa konsultacje, lepiej te forse przeznaczyć na pessar, bo z tego co kojarzę to trzeba sobie go samemu zakupić. ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- O tu masz zdj, gdzie możesz zobaczyc o co chodzi. Pierwszy obrazek na drugiejmstronie. To Twoje to "wypadniecie z defektem przedńim". Edycja-zgubiłam linka ![]() http://c.ymcdn.com/sites/www.iuga.or...es/pol_pop.pdf Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-27 o 11:15 |
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po raz kolejny polecam chusteczki z netto. Mają fajny skład
tylko trochę zbyt wilgotne są na końcu opakowania, ale za tą cenę i skład warto kupić Oj niezbyt komfortowa sytuacja. Da się z tym funkcjonować? Dla mnie październik też słodko-gorzki. Straciłam Hanusie w dniu swoich urodzin....
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
Ale ciszaaaa...
Wątku pobudka! Mam dzis dzien trzeci z jablkiem w moim biednym menu (na razie jablko dzidziusiowe ze słoiczka) i (odpukac) jest ok! Dzisiaj sobie zrobię pieczone ![]() Na śniadanie miałam makaron razowy z tym dzidziuchowym musem jabłkowym, to posypane amarantusrm i polane syropem klonowym. Normalnie czad ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Powiedziałbym, ze dla jaj
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dwa lata temu w swoje urodziny (30 kwietnia) byłam jeszcze bardzo szczęśliwa, niestety 2 tyg pozniej wszystko się posypało. a rok temu miałam miesięcznego okruszka przy sobie Pani zdrówka zdrówka zdrówka! Perse sadzam w bujaczku ale tylko pod nadzorem i raczej nie zapinam tylko traktuje jak takie krzesełko. Ma ochote to siedzi, nie to wychodzi ![]() A jak chce coś zrobić to daje mu np chrupkę i zapinam, często tą chrupką mizia po podłodze i mimo że bardzo się wychyla to nie ma szans przeważyć (ewentualnie jak jest mniejsze dziecko to może wypaść z pasów)Przeważa tylko wtedy jak się huśta na kolanach ![]() Zeberko ja polecam zielone Huggisy bo o nich sroka pisała jako najlepsze w składzie - też nie wyobrażam sobie innych (chociaż próbowałam)ostatnio napisałam że nawet wojsko nie da rady moim włosom
|
|
|
|
|
#1477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się dziś czujesz? jedziesz na usg? Cytat:
Cytat:
ja dziś już po badaniach i nieprzespanej nocy... czeka mnie jeszcze wizyta w pracy... tak mi się nie chce...
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Dzięki za linka poczytam. No teoretycznie się da bo nie boli mnie to i nie przeszkadza w przytulaniu. Dziś piękna pogoda idziemy z małym śmieszkiem na dłuuugi spacer
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1479 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Iza znam osobę z podobnym problemem i z tego, co wiem, "samo" wróciło do normy. Tak, że polecam ćwiczenia i też jestem zdania, że na operację masz czas - zawsze zdążysz ją zrobić. Kubek, jak czytam o tej Twojej diecie... Ja bym se już dawno w łeb strzeliła. Podziwiam Luna wyobraziłam sobie ten chrupek na podłodze Pani no jak to tak, roczne dziecko kp?:P Zdrówka! Kuruj się! Nie wiem, dlaczego, ale nie złożyłam życzeń Jakubowi Moniki Więc się poprawiam i składam: 100 lat dla roczniaka!!!!Heh, pamiętam, jak marcówki rodziły - potem były w kolejce Adunia i Ewel, a potem my Ech ile to było stresu.. Ale opłacało się
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45772280]Hej!
Iza znam osobę z podobnym problemem i z tego, co wiem, "samo" wróciło do normy. Tak, że polecam ćwiczenia i też jestem zdania, że na operację masz czas - zawsze zdążysz ją zrobić. [/QUOTE] Dziękuje,bardzo mnie podniosłaś na duchu
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Iza skoro Kubek poleca ćwiczenia , to może rzeczywiście warto spróbować
i tak jak pisze Perse - operację zawsze zdążysz zrobić.Kubek wielki szcun za jedzenie - ja bym chyba odpuściła dawno ![]() Pani jeśli Cię to pocieszy moja siostra dawała (.) córce do 2 lat i jakoś 6 m-cy a teraz jej syna ma 2 lata i 4 m-ce i też cyca tylko już sam się obsługuje
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wczoraj byłam u rodzinnego, dał mi skierowanie do diabetologa, ale nie omieszkał mnie pocieszyć wizją 6 kg noworodka przy cukrzycy, a potem zabronił brać leków na cukier, bo mają bezpośredni wpływ na dziecko i jego rozwój, potem powiedział, że insulina podobnie działa ![]() Dobrze, że mój diabetolog zgodził się jutro mnie przyjąć poza kolejnością, bo bym się jeszcze bardziej stresowała
|
|
|
|
#1484 |
|
Konto usunięte
|
Iza to osoba jest w moim wieku, jeśli nie trochę młodsza
Zdarza się, zdarza, zwłaszcza po ciężkich porodach sn.---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Fiol... o rany :/ Ale jesteś już zaprawiona w bojach, dasz sobie radę z cukrzycą i tym razem. A lekarz to wybacz, ale jakiś palant. Jak mógł tak powiedzieć.. Kciuki za wizytę
|
|
|
|
#1485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam że wojsko ![]() mówiła o diecie, powodach porodów przedwczesnych, dała mi rozpiske jak oddychać (ale do tego będzie jeszcze wracać) i o przepisach, prawach rodzącej. Nic ciekawego ![]() Cytat:
![]() Podziwiam naprawdę. Dzisiaj kontrola szyjki. Boże żeby tylko nie była skrócona jeszcze bardziej. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol co za lekarz. Czasami się zastanawiam czy ci rodzinni rzeczywiście powinni leczyć. Ale na pewno będzie wszystko dobrze. Znasz już ttemat, ze Stasiem też dałaś radę
|
#1487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45772596]Iza to osoba jest w moim wieku, jeśli nie trochę młodsza Zdarza się, zdarza, zwłaszcza po ciężkich porodach sn.[COLOR="Silver"][/QUOTE] No ja właśnie nie miałam jakiegoś cieżkiego porodu.No ale nie ważne ,stało się i trzeba coś z tym zrobić. Cytat:
![]() Dziewczyny co ile jadły wasze dzieci w wieku 3 miesięcy?Domiś upomina się co około 2 godziny.Zastanawiam się czy w tym wieku nie powinien już mieć dłuższych przerw.Za to w nocy właściwie nie budzi się na jedzenie.Potrafi przespać 7-9 h.Czasem jak wstane i widze że mulda łapke przez sen to biore go na karmienie na śpiocha.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-03-27 o 10:17 |
||
|
|
|
#1488 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Domiś jest naprawde bardzo grzecznym i uśmiechniętym dzieckiem
Serce mi się rozpływa jak się bawimy a on piszczy z radości![]() Zawsze rano jak słysze że już wstał pochylam się nad łóżeczkiem a on jak tylko mnie zobaczy wita się pięknym bez zębnym uśmiechem
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-03-27 o 11:06 |
|
|
|
#1491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
postawiłabym na intensywne ćwiczenia i obadała sprawę za jakiś czas... jest takie powiedzenie, że jak ktoś ma pecha to mu nawet w drewnianym kościele cegła na łep spadnie no i mnie taka cegła dzisiaj obudziła.... wstaję, a konkretnie siadam na łóżku z rana a tu na moim kolanie fika kleszcz!!!! marzec, nie spaceruję (przez weekend byłam na chrzcinach kościół+lokal, w poniedziałek i wtorek w sądzie i starostwie bo załatwialiśmy z tz-etem urzędowe sprawy..., nawet w ogrodzie nie byłam bo Mama z Kasią wychodzi na spacery...) oczywiście wyjęliśmy tylko część bestii a jakże, potem igłą dłubaliśmy żeby resztę wyciągnąć... mam stracha, gina dopiero 5 kwietnia, oświećcie mnie proszę czy i kiedy mam zrobić jakieś badania....?
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kleszcza współczuje.Rozumiem że się boisz.Niestety w kwesti badań nie pomoge.Może zadzwoń do gin?
|
|
|
|
#1493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już się nie mogę doczekać szkoły rodzenia. Cytat:
lejgi_aga @ przyszła? zeberkojak tam dzisiaj?
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
fioluśku- dasz radę, wszystko ogarniesz, nawet te cukrzycę, wiesz, że masz od nas wirtualne wsparcie
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- BERBIE- napomniana przez Ciebie założyłam ostatnio suwaczek
|
#1495 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45772280]
Heh, pamiętam, jak marcówki rodziły - potem były w kolejce Adunia i Ewel, a potem my Ech ile to było stresu.. Ale opłacało się [/QUOTE] Nie odpuscilabys ![]() Ty jestes zdyscyplinowana i zawzięta jak mało kto! Ja przy jakiejkolwiek diecie (przed ciaza) odpuszczalam raz, dwa. ty nie. Dieta dla swojego dziecka to pikuś ![]() Cytat:
Same kolosy sie z kontrolowanych cukrzyc rodzą. Widać to na naszym wątku - same cukrzycowe wielkoludy ![]() Fiolusiek- dasz radę rodzinnym sie nie przejmuj. Skąd oni te swoje mądrości biorą Cytat:
![]() za szyjke!Pamietam jak ja chodziłam mierzyć. To serce w gardle Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-27 o 11:40 |
||
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie dziękuję, czuję sie OK, da się żyć
chociaż i tak na nic siły nie mam ....Fiol współczuję lekarza ale co za palant jak może tak straszyć kobietę w ciąży??!! Dasz radę i na bank będzie wszystko OK! ![]() Kucyk a kiedy odstawiłaś glukophage?? Zebra współczuję kleszcza ale nie pomogę w tej kwesti a do ginki zadzwonić nie możesz?? Iza a Domiś faktycznie grzeczne i Kochane dziecko! Zazdroszczę! Ja sie już boję, bo ja taki nerwus jestem że szok, Tż mówi że już ze mną nie wytrzymuje PIKASO co u Ciebie?? Dziewczynki czy któraś z Was tak miała że miała GLUKOZĘ PONIŻEJ NORMY??
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
tak zrobię- zadzwonię do gin w sobotę- jak będzie przyjmować tam gdzie jeżdżę na wizyty i dopytam czy zrobić jakieś badania na przyszły tydzień
|
#1498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Matko... Jak nie kijem to pałką. Nie znam się na kleszczach, ale może w labie będą wiedzieć kiedy borelioza wychodzi w badaniach. Cytat:
A kiedy SR zaczynasz? Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-03-27 o 11:45 |
|||
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie tę tragedię z ubiegłego roku z maja gdzie w pożarze domu zginęła matka i czworo dzieci, przeżył pożar jeden syn i uratował się ojciec, który był wtedy poza domem?
pamiętam, że czytałam wywiad z tym mężczyzną- wstrząsający - utkwił mi taki fragment, że ostatni raz gdy widział najmłodszą córeczkę posadził ją na nocnik, wyszedł do pracy a potem to już była identyfikacja zwłok dzisiaj ten człowiek został zatrzymany pod zarzutem podpalenia własnego domu i spowodowania śmierci żony i dzieci nie może mi z głowy wyjść ta sytuacja
|
#1500 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

a tego dnia też mój brat ślubował
My też będziemy mieć 10 lat.
pojechałam na ekg, bo serce strasznie mi dokuczało. Mam nieraz (chociaż ostatnio zdecydowanie częściej) takie bolesne skurcze, to wygląda tak jakby jednego skurczu nie było, a następny po nim jest taki mega silny i trochę bolesny. Ale jak to bywa z bólem u dentysty tu było podobnie, ledwo wyjechaliśmy, przeszło. Na ekg wyszło jedynie, że mam nierówną pracę serca 

Powiedziała że robi się zabieg,ale ona mi go nie zaleca dopóki chce mieć więcej dzieci.Bo po 2 ciąży będzie to samo.Więc wg niej szkoda mojego bólu i cierpienia teraz.Mam ćwiczyć mięśnie kegla.Powiedziała też że są takie wkładki podtrzymujące ale żebym na razie spróbowała ćwiczeń.Jak się przyłoże to wg niej to się troche cofnie.
tylko trochę zbyt wilgotne są na końcu opakowania, ale za tą cenę i skład warto kupić