Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 07:46   #331
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Monika współczuję, trzymam kciuki żeby Tz szybko znalazł nowa pracę

Tak.

Nasz też jeszcze wieczorne mleko pije z butli ze smoczkiem. Potem myje jej żeby i odkładam do lozeczka, gdzie na ogół od razu zasypia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U nas niestety jest ten problem,ze ona usypia przy tym mleku....
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 07:52   #332
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
U nas niestety jest ten problem,ze ona usypia przy tym mleku....
Moja kiedys też zasypiala, najpierw przy cycu i to nie był problem. A potem przeszliśmy na mm i pojawiły się pierwsze ząbki. Wtedy wzięłam się za naukę samodzielnego zasypiana. Głównie przez to że po mleku chciałam jej myć zeby.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 07:55   #333
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Moja kiedys też zasypiala, najpierw przy cycu i to nie był problem. A potem przeszliśmy na mm i pojawiły się pierwsze ząbki. Wtedy wzięłam się za naukę samodzielnego zasypiana. Głównie przez to że po mleku chciałam jej myć zeby.

w jaki sposób uczyliscie malutka?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 07:55   #334
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Witam się w 17 tc, jeszcze tydzień i 5 miesiąc, nie do wiary jak to leci.Zmykam się pakować, muszę cały dom spakować w dwa dni jeszcze przy tym pracując, dziś tylko po południu ale jutro i rano i po południu. Kiedy ja to mam zrobić😭

Leeci, ja już w niedzielę zaczynam 5 mc

I tak czegoś zapomnisz spakować, zawsze tak jest więc nie spinaj się Dasz rade, w końcu jesteś kobietą hihi
Stary 2014-03-27, 07:56   #335
małaPaulina
Wtajemniczenie

uneven super to co wstawilas,ale sie usmialam

Meta powiem ci ze u nas wsrod znajomych rodzi sie dziewczynka za dziewczynka,zadnego chlopaka i to niektorzy znajomi maja po 2 dziewczynki juz heh,teraz 3 znajome w ciazy tez dziewczynki a ja chyba bede miec chlopca
a no i co się stalo??? co za placz

bezaczek7 kwas foliowy juz nie trzeba

Mo_onika_ika gratki za wizyte i gratuluje tych ruchow kochana
tak mi przykro z powodu pracy TZta ale znajdzie inna prace,na pewno ale u nas tez coraz gorzej, TZta firma chyba upada i tez jest kiepsko a ja mam pensji 1400zl i na razie o tym nie mysle bo zwariuje...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:01   #336
zazdrosnica0
Zadomowienie

Od rana humor taki, że bez kija nie podchodź

Dodzwoniłam się do Poznania po prawie 2h prób i ledwo odebrała baba telefon już się na mnie drze, że kto mi dał takie skierowanie skoro nie mam 35 lat, że wymyślam, że nie mam podstaw, że badania trzeba było robić w 13 tygodniu, a nie teraz się obudziłam i tak się darła przez prawie 5minut...aż w końcu z wielką łaską zapisała mnie na 12 maja a to już u mnie będzie 23t+1dzień więc nawet na połówkowe za późno
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:02   #337
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

Meta powiem ci ze u nas wsrod znajomych rodzi sie dziewczynka za dziewczynka,zadnego chlopaka i to niektorzy znajomi maja po 2 dziewczynki juz heh,teraz 3 znajome w ciazy tez dziewczynki a ja chyba bede miec chlopca
a no i co się stalo??? co za placz
U mojego męża w rodzinie też jak na razie same dziewczyny, najstarsza siostra męża ma 3 dziewuszki. U nas chyba będzie chłopiec więc mąż szczęśliwy
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 08:04   #338
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
U mojego męża w rodzinie też jak na razie same dziewczyny, najstarsza siostra męża ma 3 dziewuszki. U nas chyba będzie chłopiec więc mąż szczęśliwy
U mnie jak na razie 3 do 1 dla dziewczynek Ale chciała bym chłopca, ciekawe czy mam dobre przeczucia
Stary 2014-03-27, 08:04   #339
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
w jaki sposób uczyliscie malutka?
Napiszę Ci wieczorem, albo w najbliższych dniach. Jak będę na kompie, na komórce trochę niewygodie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:07   #340
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Od rana humor taki, że bez kija nie podchodź

Dodzwoniłam się do Poznania po prawie 2h prób i ledwo odebrała baba telefon już się na mnie drze, że kto mi dał takie skierowanie skoro nie mam 35 lat, że wymyślam, że nie mam podstaw, że badania trzeba było robić w 13 tygodniu, a nie teraz się obudziłam i tak się darła przez prawie 5minut...aż w końcu z wielką łaską zapisała mnie na 12 maja a to już u mnie będzie 23t+1dzień więc nawet na połówkowe za późno

co za glupia niedoruchana cipa nienawidze takich ludzi i ze jeszcze takie chamy maja prace??? rece i cycki mi opadaja

Stary 2014-03-27, 08:07   #341
isiak88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
kurcze Twój tak fika a mój nic ( kompletnie leniwy
Pauluś, ja też jeszcze nic a nic nie czuję. Boję się, że będę jedną z ostatnich która poczuje ruchy, bo chyba dzieć jest głęboko w macicy usadowiony. Na usg 12 tc nie dało nawet rady zrobić badania przez powłoki brzuszne, a fałdka wcale nie jest jakaś gruba

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
nadrobiłam. nie odpisuję, nie cytuję idę spać, tż już chrapie od paru godzin.
zastanawiam się tylko nad takim eksperymentem, biorę te witaminy, za tydzień mam kolejne badanie krwi, czy by nie odstawić tabletek i zobaczyć jakie wyniki mi wyjdą. czy brać w międzyczasie sam foliowy czy już nie trzeba? jak to jest?
dobranoc
Nie wiem, jaki jest czas metabolizmu takich witamin . Lepiej byłoby dopytać gina mimo wszystko, czy jest sens odstawiać tydzień przed badaniami

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Ja pół nocy nie spałam Mój Tż mimo umowy na czas nieokreślony za max 2 tygodnie straci pracę Jakiś koszmar normalnie. Ja nie wiem co teraz będzie. Jak się utrzymamy. Nie mam pojęcia. Nawet nie wiem co pisać.
Monika, a czy Twój Tż nie myślał o złożeniu odwołania od wypowiedzenia umowy o pracę do sądu? Pracownik nie ponosi prawie żadnych kosztów takiego procesu, a doczytałam, że Tż pracował na umowie na czas nieokreślony (czyli musieli podać w wypowiedzeniu przyczynę) oraz że nie do końca ta paczka nie została doręczona z jego winy. Może domagać się w odwołaniu albo uznania wypowiedzenia za bezskuteczne albo odszkodowania pomyślcie, bo czasem warto powalczyć.

Aneta, pytałaś się, która mama jeszcze pracuje. Zgłaszam się i ja zgadzam się, że trudno nadrobić tyle stron, jak się już wróci z pracy. Ja na dodatek pracuję i na umowie o pracę i prowadzę działalność, tak więc jestem na pełnych obrotach. Planuję pociągnąć tak do połowy czerwca, może jakoś wytrzymam
isiak88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 08:08   #342
Agulaa84
Raczkowanie

Cytat:
Ja pół nocy nie spałam Mój Tż mimo umowy na czas nieokreślony za max 2 tygodnie straci pracę Jakiś koszmar normalnie. Ja nie wiem co teraz będzie. Jak się utrzymamy. Nie mam pojęcia. Nawet nie wiem co pisać.

Bardzo mi przykro, ale tak jak dziewczyny pisaly na pewno wszystko sie ulozy. Ja jestem chodzacym przykladem na to, ze wszystko jest po cos kazda osoba, ktora spotykamy, kazde wydarzenie, nawet to gorsze. Takze musisz wierzyc i cierpliwie czekac.
Moj tz tez ostatnio mial problemy z praca, ale wszystko sie dobrze skonczylo. U Was tez tak bedzie

Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:17   #343
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:

co za glupia niedoruchana cipa nienawidze takich ludzi i ze jeszcze takie chamy maja prace??? rece i cycki mi opadaja
kurcze 2 linijki tekstu, a od razu mi się humor poprawił bo opisałaś ja w 100% trafnie

chyba odpuszczę sobie ten NWZ w Poznaniu, a pójdę tak jak ostatnio do Wrocławia prywatnie i lepiej na tym wyjdę to co stracę na paliwo do Poznania, to akurat zapłacę za wizytę we Wrocławiu i przynajmniej w kulturalnym miejscu
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:21   #344
nmartyna
Zadomowienie

Ależ się dziewczynki rozpisały!
Nie będę cytować, bo trochę tego dużo, a poza tym jeden cytat wstawię, a więcej już nie umiem
Co do luteiny, to któraś pisała, że bierze się ją tylko na początku, a później dla uspokojenia - Mam nadzieję, że tak jest, bo w chwili obecnej (17 tydzień) biorę 3 opakowanie luteiny (2 razy dziennie) i szczerze mam już dość :/ wszystko na dole mnie swędzi tak, że chodzę i się drapię, bo wytrzymać nie mogę, clotrimazolum trochę pomaga, ale nie wiele. Wczoraj postanowiłam, że nie wezmę i co? Zero swędzenia, samopoczucie cudowne, ochota wielka na seksik... No nic, w przyszłym tygodniu idę do gina i zapytam, czy jest to konieczne, bo mam już dość...

Któraś też pisała o koszach Mojżesza dla malucha - My chcemy kosz Mojżesz z firmy Mamas&Papas, piękne są (ale oczywiście używany:P ) Tż bardzo się podoba, a poza tym mamy bardzo mało miejsca w sypialni więc taki kosz byłby dobry na początek

Wózek będzie używany, po moim siostrzeńcu firma BebeCar - jak młody jeździł to wózek sprawdził się genialnie, gondola jest dość głęboka, więc to duży plus

Wczoraj byliśmy na 3 urodzinkach mojego siostrzeńca właśnie i powiem Wam, że widok 3latka w rolkach jest cudowny! Ten jego uśmiech, kiedy dziadek uczył go jeździć Uwielbiam tego dzieciaka!

Dziewczyny, co sądzicie o dotykaniu brzucha przez osoby z otoczenia?
Bo ja myślałam, że wczoraj to mnie coś trafi! Najpierw koleżanka mojej siostry, później jej teściowa... Moja mama już wie, że ma nie dotykać ale kurczaki, mnie to strasznie wkurza, i chyba nakleję sobie na brzuch naklejkę NIE DOTYKAĆ, BO !!!

Oglądałam ostatnio takie śmieszne koszulki dla ciężarnych i Tżtowi bardzo spodobała się koszulka z napisem MADE BY (imię tżta) Już chciał zamawiać
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:21   #345
kachna21
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma Będzie musiał szukać nowej. Jestem załamana

A czemu nagle... Jest kurierem i w jego rejonie jest urząd miejski. Nie doręczył jakiejś paczki bo tej osoby nie było akurat w urzędzie. I poszła skarga i sprawa na policje bo to były dokumenty na przetarg a następnego dnia już było za późno. I urząd złożył zażalenie a nadawca (fundacja jakaś) na policję bo zapłacili za przesyłkę na dzień następny i jest wielka afera w UPS i koszmar jakiś. I nadzór z UPS kazał natychmiast zwolnić Tżta ale musi wyszkolić nową osobę i pojeździ jeszcze kilka dni
Kurcze strasznie mi przykro...jeszcze w takim momencie ale do piojawienia się maleństwa dużo czasu, na pewno cos znajdzie, głowa do góry zresztą ja też uważam że w zyciu nic sie nie dzieje bez przyczyny, pewnie znajdzie teraz jakaś lepsza fuchę, zobaczysz

Ekaterina w rożku jestem absolutnie zakochana i zaraz po usg zamaiwam:love :

Ehh ja na usg musze czekac do 17 kwietnia... mam nadzieje ze poznamy pleć
powiem Wam ze dzisiaj mialam taki stresujący ranek, w końcu powiedzialam w pracy ze jestem w ciąży i od kwietnia mnie nie bedzie, stres okropny, ale już z glowy nie czuję się jakos najgorzej, ale dojazdy mnie wykanczaja, TZ pracuje po drugiej stronie, ma daleko wiec jedzie samochodem, ja jezdze mpkami w przeciwnym kierunku ale oststnio coraz slabiej się czuję, ten tłum, hamowania, a jak żul wejdzie to już w ogole jestem na skraju żygnięcia brzucha nie mam to nikt się mną nie przejmuja, a jak tylko uda mi się usiąść zawsze stanie za placami jakas babcia..
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:26   #346
małaPaulina
Wtajemniczenie

nmartyna tez umiem tylko raz zacytowac
a co do brzucha to wlasnie myslalam o takiej koszulce "nie dotykac" hehe
ja to nie wiem bo jeszcze mam maly brzuch ale jak bedzie wiekszy i ludzie beda chcieli dotykac to pewnie sie wkurze

Stary 2014-03-27, 08:28   #347
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Leeci, ja już w niedzielę zaczynam 5 mc

I tak czegoś zapomnisz spakować, zawsze tak jest więc nie spinaj się Dasz rade, w końcu jesteś kobietą hihi
Nie mogę nic zapomnieć, dobrze że mój mąż ma zawsze głowę na karku, czasem myślę że nie mogę bez niego normalnie funkcjonować, to on zawsze myśli o wszystkim. Chociaż już mi go żal bo ma tyle na głowie

Cytat:
Napisane przez isiak88 Pokaż wiadomość
Pauluś, ja też jeszcze nic a nic nie czuję. Boję się, że będę jedną z ostatnich która poczuje ruchy, bo chyba dzieć jest głęboko w macicy usadowiony. Na usg 12 tc nie dało nawet rady zrobić badania przez powłoki brzuszne, a fałdka wcale nie jest jakaś gruba

Nie wiem, jaki jest czas metabolizmu takich witamin . Lepiej byłoby dopytać gina mimo wszystko, czy jest sens odstawiać tydzień przed badaniami

Monika,
Aneta, pytałaś się, która mama jeszcze pracuje. Zgłaszam się i ja zgadzam się, że trudno nadrobić tyle stron, jak się już wróci z pracy. Ja na dodatek pracuję i na umowie o pracę i prowadzę działalność, tak więc jestem na pełnych obrotach. Planuję pociągnąć tak do połowy czerwca, może jakoś wytrzymam
Mi karzą pracować do 9 miesiąca, do prawie połowy sierpnia, praca fizyczna nie zawsze lekka,no i się też swoje nadźwigam,już mnie kręgosłup czasem boli.Chyba się odwarzę i zgłoszę wkrótce niezdolność do pracy.😝

Stary 2014-03-27, 08:28   #348
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
Kurcze strasznie mi przykro...jeszcze w takim momencie ale do piojawienia się maleństwa dużo czasu, na pewno cos znajdzie, głowa do góry zresztą ja też uważam że w zyciu nic sie nie dzieje bez przyczyny, pewnie znajdzie teraz jakaś lepsza fuchę, zobaczysz

Ekaterina w rożku jestem absolutnie zakochana i zaraz po usg zamaiwam:love :

Ehh ja na usg musze czekac do 17 kwietnia... mam nadzieje ze poznamy pleć
powiem Wam ze dzisiaj mialam taki stresujący ranek, w końcu powiedzialam w pracy ze jestem w ciąży i od kwietnia mnie nie bedzie, stres okropny, ale już z glowy nie czuję się jakos najgorzej, ale dojazdy mnie wykanczaja, TZ pracuje po drugiej stronie, ma daleko wiec jedzie samochodem, ja jezdze mpkami w przeciwnym kierunku ale oststnio coraz slabiej się czuję, ten tłum, hamowania, a jak żul wejdzie to już w ogole jestem na skraju żygnięcia brzucha nie mam to nikt się mną nie przejmuja, a jak tylko uda mi się usiąść zawsze stanie za placami jakas babcia..
Babcie to puszczam, ale jak mi stanie taka 40 - 50 i mi charczy, żebym przepuściła to mam to w nosie. Później będą mnie zbierać albo sprzątać w autobusie, bo matrona się spasła i nie chce się jej stać

Aneta
nie przejmuj się tak wszystkim, to bzdety

OPIS JAK CYTOWAĆ WIĘCEJ NIŻ 1 POST
W prawym dolnym rogu każdego posta są przyciski - odpowiedz, kartka w cudzysłowie i cytuj. Wystarczy nacisnąć przy każdym poście, który chcecie zacytować na ten przycisk (kartki), zaświeci się on wówczas na pomarańczowo, na samym końcu czytania, przy odpowiedzi, automatycznie wszystkie posty pojawią się cytowane w edytorze.
Trzeba jedynie sobie porozdzielać cytaty i pod nimi napisać odpowiedź.

aha: jeśli zacytujecie bardzo dużo, na dole w opcjach edytora trzeba kliknąć (Wyłącz emotikony w tekście) bo Wasz post się nie pojawi. Limit emotek to 30 chyba

Tadam!

Edytowane przez Denaris
Czas edycji: 2014-03-27 o 08:36
Denaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:33   #349
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Jak pisałam wcześniej termin polowkowego mam na 9 maja i bede wtedy w 24tyg i 2dniu dzwonilam wczoraj i chcialam przesunac ale nie ma takiej możliwości no chyba ze prywatnie to nawet za 3tyg moge jechać :/ gdybym miala na zbyciu 250zl to nawet bym się nie zastanawiala.
Co do przewagi płci w rodzinie to moja tesciowa ma 7 wnuków i ani jednej wnuczki wszyscy teraz liczą na nas ze w końcu będzie ta wyczekiwana dziewczynka. Ja cały czas mam nadzieje ze w koncu bede miala córeczkę ale nie chce się tak nastawiac jak w poprzedniej ciazy bo potem było wielkie rozczarowanie. Mam nadzieje ze lekarz na genetycznym się nie pomylił

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 08:40   #350
isiak88
Raczkowanie

Cytat:

Mi karzą pracować do 9 miesiąca, do prawie połowy sierpnia, praca fizyczna nie zawsze lekka,no i się też swoje nadźwigam,już mnie kręgosłup czasem boli.Chyba się odwarzę i zgłoszę wkrótce niezdolność do pracy.😝

To nieładnie ze strony pracodawcy zwłaszcza, że jak piszesz, masz pracę fizyczną. Wiążesz tak w ogóle przyszłość z tym pracodawcą? Bo ja szczerze nie wyobrażam sobie tyrać tak całą ciążę, zwłaszcza jak będą upały i brzuch wielkości ogromnego balona... U mnie w pracy nie było rozmowy, do kiedy chce pracować. Mam wrażenie, że jeden szef (a jest ich 3) mimo informacji o ciąży, nie uświadomił sobie tego, co to oznacza. Ostatnio nawet mój kolega z pracy (jesteśmy tylko 2 pracowników) spytał się go, czy może sobie zarezerwować 2 tygodnie urlopu na sierpień, to ten mu powiedział, że jak się ze mną dogada, to ok po prostu porażka. Już sobie wyobrażam to zdziwienie, jak któregoś pięknego czerwcowego dnia po prostu nie przyjdę do pracy, przedstawiając zwolnienie lekarskie
isiak88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:40   #351
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Ależ się dziewczynki rozpisały!
Nie będę cytować, bo trochę tego dużo, a poza tym jeden cytat wstawię, a więcej już nie umiem
Co do luteiny, to któraś pisała, że bierze się ją tylko na początku, a później dla uspokojenia - Mam nadzieję, że tak jest, bo w chwili obecnej (17 tydzień) biorę 3 opakowanie luteiny (2 razy dziennie) i szczerze mam już dość :/ wszystko na dole mnie swędzi tak, że chodzę i się drapię, bo wytrzymać nie mogę, clotrimazolum trochę pomaga, ale nie wiele. Wczoraj postanowiłam, że nie wezmę i co? Zero swędzenia, samopoczucie cudowne, ochota wielka na seksik... No nic, w przyszłym tygodniu idę do gina i zapytam, czy jest to konieczne, bo mam już dość...

Któraś też pisała o koszach Mojżesza dla malucha - My chcemy kosz Mojżesz z firmy Mamas&Papas, piękne są (ale oczywiście używany:P ) Tż bardzo się podoba, a poza tym mamy bardzo mało miejsca w sypialni więc taki kosz byłby dobry na początek
Mi raz udało się zacytować kilka osób, ale do tej pory nie wiem jak to zrobiłam, i nie umiem dalej
A mi się kończy już luteina, zostały mi 2 ostatnie tabletkiAle już od tygodnia miałam zmniejszoną dawkę, bo tylko raz dziennie miałam brać, i już czułam dużą różnicę w samopoczuciu.
Na jakąś śmieszną koszulkę też pewnie się skuszę, jak brzuszek będzie większy. A latem namówię chyba męża na jakąś małą sesyjkę z brzuchem. Tylko meżulek będzie musiał zabrać mundur do domku, mam nadzieję że nie będzie problemu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2557.jpg (57,6 KB, 22 załadowań)
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:42   #352
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Jak pisałam wcześniej termin polowkowego mam na 9 maja i bede wtedy w 24tyg i 2dniu dzwonilam wczoraj i chcialam przesunac ale nie ma takiej możliwości no chyba ze prywatnie to nawet za 3tyg moge jechać :/ gdybym miala na zbyciu 250zl to nawet bym się nie zastanawiala.
Co do przewagi płci w rodzinie to moja tesciowa ma 7 wnuków i ani jednej wnuczki wszyscy teraz liczą na nas ze w końcu będzie ta wyczekiwana dziewczynka. Ja cały czas mam nadzieje ze w koncu bede miala córeczkę ale nie chce się tak nastawiac jak w poprzedniej ciazy bo potem było wielkie rozczarowanie. Mam nadzieje ze lekarz na genetycznym się nie pomylił

To wyobraź sobie sytuację mojej koleżanki. Całą ciążę utrzymywano, że będzie dziewczynka. Każde usg potwierdzało dziewczynkę. BA - nawet usg tydzień przed porodem to potwierdziło i co? I NIESPODZIANKA! Urodził się chłopczyk - a pokój pomalowany na różowo, ubranka przygotowane dla dziewczynki, sukieneczki itd. To musiał być szok

To było w listopadzie 2013

Paulina tak apropo wymiarów maluszka. Ja bym się tak nie cieszyła, bo nie chcę rodzić kolosa. Gdy sobie grzebałam w lumpku Pani opowiadała, że jej córka rodziła dziecko 5,5 kg! (z usg wyszło, że ma mieć 4,2kg) Wyobrażasz sobie? Aż mnie dupa zabolała na samą myśl Na koniec skwitowała - a córka Pani postury. Aż się boję, urodzisz, a dziecko wygląda na 4mc
Stary 2014-03-27, 08:49   #353
małaPaulina
Wtajemniczenie

Denaris juz umiem cytowac
no ja mam nadzieje ze sie potem unormuje wszystko wlasnie...nie biore witamin,cwicze codziennie wiec licze ze nie urodze wielkoluda chociaz biodra coraz wieksze to sie moze przygotowuja na to???
nie strasz

Stary 2014-03-27, 08:50   #354
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiak88 Pokaż wiadomość
To nieładnie ze strony pracodawcy zwłaszcza, że jak piszesz, masz pracę fizyczną. Wiążesz tak w ogóle przyszłość z tym pracodawcą? Bo ja szczerze nie wyobrażam sobie tyrać tak całą ciążę, zwłaszcza jak będą upały i brzuch wielkości ogromnego balona... U mnie w pracy nie było rozmowy, do kiedy chce pracować. Mam wrażenie, że jeden szef (a jest ich 3) mimo informacji o ciąży, nie uświadomił sobie tego, co to oznacza. Ostatnio nawet mój kolega z pracy (jesteśmy tylko 2 pracowników) spytał się go, czy może sobie zarezerwować 2 tygodnie urlopu na sierpień, to ten mu powiedział, że jak się ze mną dogada, to ok po prostu porażka. Już sobie wyobrażam to zdziwienie, jak któregoś pięknego czerwcowego dnia po prostu nie przyjdę do pracy, przedstawiając zwolnienie lekarskie
To nie szef, w krajach zachodnich tak już jest, oni uważają że ciąża to nie choroba i pracuje się niemal do końca,4 tygodnie przed porodem jest już urlop macierzyński, szef chce mnie wysłać na 6 tygodni przed,ale te dwa tygodnie dłużej już dam radę, wolę być 12 tygodni z dzieckiem a nie 10, bo aż tyle trwa macierzyński w Holandii 😝.
A o zwolnienie jest trudno bo tu specjalny lekarz decyduje czy możesz pracować czy nie, prawie zawsze jest tak że ewentualnie dostaniesz lżejsze pracę ale pracować musisz, tylko jeśli ciąża jest zagrożona to dostaje się zwolnienie.😟😟😟

Stary 2014-03-27, 09:04   #355
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny wlasnie przeczytalam w necie ze takie przelewanie sie w brzuchu to czesto są wlasnie te pierwsze ruchy tylko kobitki mysla ze to cos w jelitach ja tak mam ze jak nabiore np powietrza w brzuszek to mi tak bulgocze a nigdy nie mialam takiego uczucia,w ogole moj brzuch wydaje dziwne dzwieki sama nie wiem... kopnąl by mnie bobo raz a porzadnie to by sie mama uspokoila
napisane jest: "czuc ewidentne przelewanie,bulkotanie, obracanie sie dziecka" i "pierwsze sygnały wysyłane przez dziecko mogą sprawiać wrażenie, jakby przelewało się coś w brzuchu, coś działo się w jelitach" i "ruchy pluskające to właśnie ruchy dziecka"
ciekawe czy u mnie jelita czy bobo :P

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
My juz po wizycie na 99 procent chlopiec. Dokładnie widzialam ;D aktualnie ma ok 10 cm wazy 150g ogólnie jest bardzo bardzo ruchliwy ciezko go zmierzyć. Ladnie tez bylo widać kregoslup i inne narządy wewnetrzne
brawo za syneczka!

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
nauczylam sie cytowac hahaahha jeppa jeppa andale!!!!!

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Ale teraz o tym co dziś, bo bylam na wizycie u ginekologa Wszystko ok z dzidzi. Maluszek wachlował nogami, podgląd był z boku, tak na biodro, ale nie ujawnił się fifaczek. Wiec na razie prognozy ginekologa to 80% że dziewczynka. Na początku chciałam dziewczynkę, teraz chłopaka. Ale już zaczynam podskakiwać z radości że to dziewczynka za 3 tygodnie może już będzie wiadomo

Troszkę jestem rozczarowana ginekologiem... Na połówkowe genetyczne usg wysyła mnie na 3D/4D za 250zł, bo sam pewnie nie zrobi. W 14 tyg nie powiedział nic o kości nosowej, czy przezierności karkowej... Tylko wymiary i że serduszko bije i że dzidziuś się rusza, ma nóżki i rączki... nic konkretniejszego. Na szczęście ciąża rozwija się dobrze
super wieści dobrze, że maluch się ładnie rozwija

Cytat:
U nas rewelacja. Bardzo sobie chwale i szczerze polecam każdemu. Chociaż wiem, że ludzie boją się tej metody. Mają zakodowane, że dziecko ma jeść papki i koniec.
U nas przebiegło książkowo. Jak zaczęła siedzieć zabralismy się za rozszerzanie diety. Dostała swoje pierwsze stale pokarmy czyli gotowane warzywka i potem stopniowo rozszerzalismy wachlarz pokarmów.
Na chwilę obecna je prawie wszystko, mało czego nie lubi. Super wygodne, nie było osobnego gotowania tylko dla dziecka ani sytuacji że jeden rodzic je a drugi karmi dziecko.
Nie wiem co Ci opisać, masz jakieś konkretne pytania?
ciekawe to :P nie słyszałam wcześniej o takim wprowadzaniu

Cytat:
Po badaniu
Dzidzi zdrowe, ma się dobrze, rośnie mały bokser z adhd
Na 70% chłopak :P
15t6d 10 cm szczęścia

Cytat:
Ale maluch mi fika w brzusiu mam laptopa na nogach i czekam aż pójdzie dzidzi spać bo głodna jestem A jak czuję że maleństwo się rusza to łzy w oczach i jakoś nie potrafię przeszkadzać maleństwu w gimnastyce Wiem że to głupie ale pewnie niedługo się przyzwyczaję że maleństwo tam żyje i się rusza :P
zazdroszczę tych skoczków

Cytat:
Nie ma Będzie musiał szukać nowej. Jestem załamana

A czemu nagle... Jest kurierem i w jego rejonie jest urząd miejski. Nie doręczył jakiejś paczki bo tej osoby nie było akurat w urzędzie. I poszła skarga i sprawa na policje bo to były dokumenty na przetarg a następnego dnia już było za późno. I urząd złożył zażalenie a nadawca (fundacja jakaś) na policję bo zapłacili za przesyłkę na dzień następny i jest wielka afera w UPS i koszmar jakiś. I nadzór z UPS kazał natychmiast zwolnić Tżta ale musi wyszkolić nową osobę i pojeździ jeszcze kilka dni
ojej ale Wam się podziało
oby szybko coś znalazł! Nie poddawajcie się!

hej
Po badaniach, byłam na pobraniu krwi głównie robiłam morfologię ale dla siebie jeszcze zrobiłam glukozę i progesteron.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:04   #356
basia_83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co sądzicie o dotykaniu brzucha przez osoby z otoczenia?
Bo ja myślałam, że wczoraj to mnie coś trafi! Najpierw koleżanka mojej siostry, później jej teściowa... Moja mama już wie, że ma nie dotykać ale kurczaki, mnie to strasznie wkurza, i chyba nakleję sobie na brzuch naklejkę NIE DOTYKAĆ, BO !!!
ja zawsze mowie ze to zarazliwe niby zartem ale ostrym tonem i te mlodsze panny zawsze wystraszone cofaja reke
Stary 2014-03-27, 09:05   #357
Agulaa84
Raczkowanie

Cytat:
To nie szef, w krajach zachodnich tak już jest, oni uważają że ciąża to nie choroba i pracuje się niemal do końca,4 tygodnie przed porodem jest już urlop macierzyński, szef chce mnie wysłać na 6 tygodni przed,ale te dwa tygodnie dłużej już dam radę, wolę być 12 tygodni z dzieckiem a nie 10, bo aż tyle trwa macierzyński w Holandii 😝.
A o zwolnienie jest trudno bo tu specjalny lekarz decyduje czy możesz pracować czy nie, prawie zawsze jest tak że ewentualnie dostaniesz lżejsze pracę ale pracować musisz, tylko jeśli ciąża jest zagrożona to dostaje się zwolnienie.😟😟😟

Jak sie ciesze, ze nie jestwm sama. Tez musze pracowac do prawie konca ale maja ocenic moja zdolnosc pracy w ciazy odnosnie stanowiska. Niby mam prace siedzaca, ale tez mi czasem kregoslup do tylka wchodzi, nie mowiac o zmeczeniu i innych dolegliwosciach. Szczesciary te z Was, ktore na zwolnieniach siedza

Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 09:09   #358
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agulaa84 Pokaż wiadomość
Jak sie ciesze, ze nie jestwm sama. Tez musze pracowac do prawie konca ale maja ocenic moja zdolnosc pracy w ciazy odnosnie stanowiska. Niby mam prace siedzaca, ale tez mi czasem kregoslup do tylka wchodzi, nie mowiac o zmeczeniu i innych dolegliwosciach. Szczesciary te z Was, ktore na zwolnieniach siedza

No bo siedzieć to też nie dobrze.Bo wszystkie baby w ciąży powinny w domu siedzieć. Ooo 😛!

Stary 2014-03-27, 09:12   #359
NATALUSIA14
Rozeznanie

Uwielbiam sowy,też się na nie napaliłam ostatnio nawet kupiłam sobie zestawik kubeczków

Zestaw do łóżeczka tez upatrzyłam na allegro w sówki, niestety teraz go nie ma w ofercie mam nadzieję że się jeszcze pojawi!

Myślałam dziewczyny o wózku Tako extreme. Tylko który kolor podobają mi się te kolorowe są takie słodziukie
Zazwyczaj jak podobała mi się gondola to spacerówka nie a w tym przypadku podoba mi się bardzo komplet http://www.tako.net.pl/index.php?opt...category_id=39
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0bb9b58e934a460baab73d3dd51cb11e.jpg (32,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (17,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tako_extreme_sgf_14_m.jpg (8,3 KB, 10 załadowań)

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

Edytowane przez NATALUSIA14
Czas edycji: 2014-03-27 o 09:16
NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:14   #360
Miminek
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Będę Was podczytywać, ale będę się udzielać mniej bo gonią mnie terminy i muszę zacząć poważnie pisać moja pracę mgr. Teraz w ogóle okazało się, że moja cała ankieta którą już przeprowadziłam jest w sumie do niczego... I teraz będę musiała coś wykombinować. Cała ta sytuacja spędza mi sen z powiek.

Dodatkowo całe dnie jestem sama bo tż wychodzi po 6 a wraca po 23 - nawet nie mamy za bardzo kiedy pogadać Nie mam pojęcia jak długo jeszcze będzie tak pracował, ale mam nadzieję że niedługo bo chyba zwariuję. Ostatnio dzień za dniem mi ucieka i nawet nie spojrzę a minął kolejny tydzień...

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Natalusia - sowy są super Co do wózka wydaje się być całkiem fajny. A jak wychodzi finansowo?

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości