Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 09:20   #1321
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
o kurcze blaszka!dzis 27, czyli Nasz Lilutek kończy 7 miesiąc!

ehhhh jak sobie przypomne ile nocy przepłakałam bo tak mocno jej pragnęłam..a tu juz 7 miechów jest z Nami!nie dowierzam!
Wszystkiego dobrego dla Lilusi na 7 miesięcy
Stary 2014-03-27, 09:27   #1322
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
a u mnie pięknie
to niesprawiedliwe u mnie deszcz i 3 stopnie.

Poli samych najlepszości dla Liluni
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:30   #1323
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ale pomodił się słowami....dobry jezu kładę się spąć nic mi się złego nie może stać , mam na obronę anioła różanego(powinno byc znak krzyża twego)/ uwielbiam go i te teksty
Ile Adranek ma lat, jak tak ładnie się modli?
Stary 2014-03-27, 09:35   #1324
anutka171
Rozeznanie

Czesc

nadrobilam Was jeszcze wczoraj, ale nie maialm juz mocy nic napisac.
Oczywiscie nadrabiajac te 15 stron pocytowalam sobie was i teraz widze, ze polowe mi ucielo

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mój małż ma jakieś zapalenie kaletki? w łokciu i pojechał dziś na zabieg.biedny nie mógł spać w nocy
To cos powaznego? mam nadzieje, ze mu pomogli

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
No jestem w szoku, mam spacer marzenie za sobą!
Oby ostatnie niepowodzenia były wynikiem jakiegoś skoku
Normalnie Leo był taki grzeczny, że szok. Wzięłam go wyspanego dałam dwie zabawki, zrobiłam na pół siedząco i w końcu byłam na spacerze bez wrzasków! Poszłam kawałek ale jak stwierdziłam że zapowiada się miły spacer to wróciłam po piesa(mamy bernardyna) no i było bardzo milutko, potem poszłam na chwilę do ogrodu (ale tylko się wpieniłam, bo mam kreta na rabacie) no i wróciłam bo myślałam, że leo zrobił kupkę, ale mnie nabrał
W związku z powyższym o 15 będzie spacer nr 2, bo o 14 pośpi pewnie z godzinkę...

tak, zawsze mam herbatkę na spacerze

Piękna szmatka i Julka fajne te tasiemki

no myślę że jak posadzisz to jej się odmieni...

Ja też,ale tylko jak śpi tak to nawet się nie podejmuję...
Super, ze spacer udany nareszcie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Zaległa odpowiedz na posta - I jak smakowało dżuniorowi? Odgapię przepis też mam zamrożonego w kawałkach. Zastanawiam sie czy juz wprowadzać miesko. 1,5 miesiaca rozszerzamy już dietę
Bardzo smakowalo mi tez sie wydaje,ze ma sporo lepszy smak niz np bobovita
Stary 2014-03-27, 09:36   #1325
czaszka_
Zakorzenienie

heja my sobie w lozeczku lezymy od 6 i Julka sie wlasnie bawi pusta paczka z mokrych chusteczek a ja czekam az tz przyniesie sniadanie:P zachwile sie zbieramy i jedziemy do mojego taty

tassia super ze moze sie obejsc bez operacji.napewno bedzie wszystko dobrze jestes twarda babka dasz sobie dare z cwiczeniami.

a co do kreatywnosci to Ty jestes mega kreatywna ale i tak mysle ze kazda z nas jest bo sie bawi z dzieckiem a nie go zostawi na caly dzien w hustawce
i widac ze wszystkie bardzo kochamy swoje dzieci bo tak jak powiedzialas siedzimy na forum obmawiamy wszystko i interesuje nas wszystko zwiazane z dziecmi bo chcemy dla nich jak nejlepiej

Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:36   #1326
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
figulino-dziękuje.mysle ze to akurat u Nas nie jest wina słuchu gdyz Lila naprawde swietnie reaguje na dzwieki.Tak jak mówisz poobserwuje ją jeszcze.Jak sie nic nie zmieni to wtedy skonsultuje to z lekarzem

vea-jestem pod wrazeniem!!
Na pewno wszystko jest dobrze
Wczoraj rozmawialam na ten temat z pediatra i neurologiem, bo moj Kubus czasami "gada" bardzo malo, prawie wcale, tylko popiskuje. a czasami nadaje jak nakrecony.
Obie lekarki mi powiedzialty, ze jest to w porzadku. i tak jak kazdy czlowiek jest inny - mniej lub bardziej gadatliwy, tak samo dzieci. poza tym dzieci tez moga nie miec humoru, zeby sobie pogadac.
Ja sie przestalam tym stresowac, bo wkrotce moglabyum zwariowac

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hejo u nas wszystko dobrze, mamy zawrot glowy podczytujemy coraz co tamu was, pozdrówki
ps. zaliczylismy dzis pierwszy dluzszy spacer od 3 tygodni marcin zdrowy

isabel witaj
Super, ze Marcinek zdrowy

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mieliśmy dzisiaj echo serca, i kardiolog stwiedził, że nie słyszy nic niepokojącego uff kamień z serca
Ale co mnie zaskoczyło i jednocześnie wnerwiło. Okazało się, że z 5 dzieci ma wizytę na godzine 16.00, następne 5 na 16.15 itd. (my jako jedyni mieliśmy na 15.45). I co, doktor się spóźnił, w poczekalni było już z kilkanaście dzieci, i stwierdził, że kolejka jest za kolejnością kto pierwszy przyszedł A tam takie malutkie noworodki, niemowlaki,no masakra, jakby nie mogli ustalić każdemu konkretną godzinę, np. co 10, 15 minut A dzieci na poczekalni przybywało. No to się wyżaliłam
Bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze z serduszkiem
a co do zapisow i kolejki w poczekalni to sie nie wypowiadam

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Niech mnie ktoś przytuli
Mam beznadziejny humor, miałam iść biegać, ale zamiast tego siedzę i jem masło orzechowe, bo tż nie wrócił, żebym mogła pójść

Do tego kupiłam kurtkę i jest za mała
Przytulam

I gdzie reszta moich cytatow?!

Wiem na pewno, ze widzialam piekne bukiety i panny mlode
Slubnie sie zrobilo, az tesknota bierze

Duzo zdrowka dla wszystkich potrzebujacych maluchow i mamus

Rozumiem wszystkie mamy, ktorych maluchy placza, krzycza, wrzeszcza, marudza, nie spia... mam nadzieje, ze u was spokojniej. u nas nocka troche lepsza.

A i oczywiscie dziekuje za dla Kubusia

Zaraz sie zbieram i zawoze malego do mamy. a sama lece na miasto i moze sobie butki kupie bo chodze juz jak jakis dziad
Musze tez na prosbe siostry zamowic tort dla Macieja, mojego chrzesniaka, bo w sobote bedzie roczek

Sama tez sie pochwale bukietem Zdalam sie calkiem na kwiaciarke i mi sie podobalo.
Suknie mialam prosta, bo jestem wysoka i nie chcialam byc jeszcze do tego szeroka
A tort byl udekorowany tylko rozyczkami. nie jest to idealne zdjecie, ale cos tam widac.

Angel nie wiem czy Ci sie spodoba pomysl, ale my wypuszczalismy pod kosciolem golabki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7159 1.jpg (67,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5929 1.jpg (87,2 KB, 49 załadowań)
Stary 2014-03-27, 09:45   #1327
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Isabell powodzenia na szczepieniu
a no nie idziemy dzisiaj, dzwonie do przychodni 8.10, zeby zapytać na którą dokładnie przyjść a tam wszystkie babki od sczepień na szkoleniu, jutro idziemy na 10.10 i tak będzie ryk
a mąż wolny dzień wziął- ach......, ale obiadek chociaż ugotuje.

Wiesz co już samo stwierdzenie wyjazd na misję- wzbudza we manie emocje i strach

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Jo-asiek u mnie też pogoda rozczarowała mnie, a miało sonecko!

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
dzięki niestety mam sam koper włoski babydream do zaparzania, ale i tak podam, właśnie się parzy, zobaczymy tylko czy Emilka będzie chciała pić z butelki

Kciuki za szczepienie i dzięki za zainteresowanie, koper właśnie robię
mój mały tylko powąchał i tyle pił, a biedak stękał stękał aż czerwony był i nic no i wtedy troszkę pomógł czopek

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

policzanka----- buziaczków tysiące na siódmy miesiączek
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:50   #1328
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
za odp.

Kasiuni_a śliczna z Ciebie dziewczyna!

Kochana, łyżeczki nie wysyłaj Nie fatyguj się

Gupie pytanie: jak się mierzy temperaturę pokarmu tym specjalnym termometrem? Wsadza się go do jedzenia czy przez ściankę np. butli?
a mas butelki antykolkowe TT?bo tam jest taka rurka co pokuje jak mleko jest za ciepłe

Cytat:
Motyl, a ja uważam, że to co robisz jest kreatywne, taki maluch nie potrzebuje jakiś mega wymyślnych zabaw najważniejsze, że spędzacie czas razem i się nie nudzicie
tak?a ja myślałam,że wszyscy to robią ogólnie dużo jej opowiadam co robię, co będziemy robić, czytam jej codziennie bajki lub wierszyki (chociaż ona najbardziej zainteresowana jest tym,żeby książkę wziąć do buzi ), zanim pójdziemy do lekarza to zawsze jej czytam o Zuzi, co poszła do lekarza, niech się dziecko nastawi psychicznie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
tez uwazan ze to kreatywne
moja przyjaciolka ostatnio byla u dziewczynki mlodszej o miesiac od macka i to dziecko tylko lezy a jak marudzi to ktos ja bierze na rece i robi konika
a czym bardziej narudzi to szybszego konika robi
duzo ludzi tak wychowuje dzieci dlatego jak kaska sadze ze zabawianie dzieci inaczej niz wsadzanie do hustawki, cnokanie, noszenie jest mega kreatywne

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
no tak, ale przecież nie robię tego też cały dzień.sporo czasu też bawi się sama, łazi po domu i wtedy właśnie mam czas na wizaż. Albo jak śpi

Cytat:
o i jeszcze mi sie nasunelo

moje kolezanki wszystkie patrza wielkimi icami jak ja super czas z mackiem.spedzam i plaplaplapla
jak dla mnie to.nie jest nic nadzwyczajnegi tylko po prostu SPEDZAM Z NIM CZAS ale patrzac na to z drugiej strony gdzie rodzice czesto nie poswiecaja tego casu dzieciom nawet na macierzynskim to mozna uznac ze jestem wyjatkowa

wiec mozna uznac ze to norma, a mozna uznac ze to.kreatywne itp.

widze ze wiekszosc z nas taka jest
ale tez trzeba wziac pod uwage ze grupa matek piszacych na takim forum nie jest zwykla grupa
jestesmy kobietami ktore interesuje rozwoj dzieci? wychowanie itp dlatego tu trafilysmy
jakby nas to nie interesowalo to posluchalybysmy rad tesciowych dopajaly glukoza i dawaly sekacza pogryzionego

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
może faktycznie ale ja myślałam,że większość ludzi to interesuje

Cytat:

ehhhh jak sobie przypomne ile nocy przepłakałam bo tak mocno jej pragnęłam..a tu juz 7 miechów jest z Nami!nie dowierzam!

czyli za 5 miechów mam rocznicę ślubu A dzisiaj rocznica związku

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ja też śpiewam,mimo że fałszuje Mam takiego pieska i jej puszczam piosenki po angielsku.Daję do zabawy np worek,albo jakieś inne rzeczy codziennego użytku,robię miny,wyglupiam się itd.Jak sama się bawi,to też nie ingeruje,dopiero jak zaczyna marudzić.Dużo też opowiadam,pokazuję,tłumac zę.Myślę,że na razie wystarczająco.Aa i dołączamy do klubu zakatarzonych buu

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

nooo ja też fałszuję, mój mąż mówi,że mam jej nie spaczyć śpiewem.Mam filmik, gdzie śpiewam jej "I kissed a girl" a ona zaciesza i bąbluje ale z tymi fałszami nie ujrzy światła dziennego

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:50   #1329
Isabell12
Zadomowienie

ale miałam noc mały kręcił się od 12 bez przerwy, a i teraz ledwie go uspałam, 30 min. na rękach, bo w wóku ryk

DZIEWCZYNY, czy wasze dzieci oglądają telewizję?>
bo mój spryciarz wczoraj jak poszłam zrobić sobie herbatę i zostawiłam go na hustawca, bawił się gadał, nagle ucichł, więc skradam się żeby zerknąć co robi A TEN oczy wytrzeszczył i reklamy ogląda,
(telewizor akurat był włączony)
Stary 2014-03-27, 09:52   #1330
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym pewnie nie wiedziała, że dziecka nie można sadzać w poduchach

no już jest z Wami

ja to bym wszystkiego nie wiedziała

Stary 2014-03-27, 09:55   #1331
kaska87
Zakorzenienie

mój nie ogląda, ale jak leci ten przerywnik- niebieska kropka tvn na żółtym tle to dziecka nie ma- jak hipnoza tyle mu pozwalam pewnie jest tam jakiś przekaz podprogowy dla niemowląt

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:55   #1332
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czesc

nadrobilam Was jeszcze wczoraj, ale nie maialm juz mocy nic napisac.
Oczywiscie nadrabiajac te 15 stron pocytowalam sobie was i teraz widze, ze polowe mi ucielo

To cos powaznego? mam nadzieje, ze mu pomogli

Super, ze spacer udany nareszcie

Bardzo smakowalo mi tez sie wydaje,ze ma sporo lepszy smak niz np bobovita
nie jakoś strasznie poważne, ale ma szynę i gips i nie może pracować tak. dzisiaj coś pozałatwia i musiał przekazać swoje obowiązki pracownikom. Co oznacza,że niebawem będzie w domu, przejmie młodą, a ja jadę na zakupy

Stary 2014-03-27, 09:58   #1333
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
To luz

To możemy ich wyswatać bo mają takie same upodobania
Mnie by mm nie poratowało bo on sobie cycka nie dla jedzenia, a zeby sobie pocyckać...

W bitwie same zboki Ta mała dominisia jest słodka jak te zajączki malowała...
W ogóle historia podobna do mojej i mojej siostrzyczki
Przykra historia, u mnie w rodzinie tez jest podobna...

Cytat:
a co do neurochirurga wczoraj to trawie te wyniki
z jednej strony jest super bo pomimo duzych zmian w kregoslupie nie mam objawow neurologicznych (zanik miesni, brak czucia itp) a to oznacza ze jest szansa uratowac cos bez operacji.
mam przed soba 4miesiace rehabilitacji dzien w dzien. 7 dni w tygidniu cwiczenia
potem mam zrobic rezonans i jest szansa ze sie polepszy

ale o drugiej ciazy moge zapomniec

najwczesniej za pol roku pod warunkiem ze poprawa bedzie znaczna
i jestem mega zdolowana

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pol roku szybko zleci. Jesteś zdeterminowana, wiec na pewno nie odpuscisz rehabilitacji i bedzie widać poprawę. Trzymam kciuki.

Cytat:

Wszystkiego najlepszego Lilusia

Cytat:
tassia dasz radę i nie załamuj się

Emilka nie chciała pić herbatki. Próbowałam z dwoma różnymi smoczkami skapitulowałam i dałam cyca, od razu się przyssała
Moze spróbuj łyżeczka. Moja z butelki wypije tylko moje.

Oglądając Wasze zdjęcia stwierdziłam, ze mamy same ładne dziewczyny na wątku

Codziennie jak maz wychodzi do pracy, to robimy z Wiki papa i dzisiaj tradycyjnie wzięłam jej rączkę i pomachalysmy. Pózniej poszłam zamknąć drzwi, a ona została w lezaczku. Odwracam sie a ona siedzi z uniesiona rączka i robi sama papa
Stary 2014-03-27, 09:59   #1334
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
h

a ja sie co raz bardziej zastanawiam
mieliśmy zacząć starania od wakacji
ale zaczynać się bac że nie dam rady z dwójką
nie mamy pomocy od rodziców bo nie mieszkają tutaj
?
Nie martw sie dasz rade.
Ja tez nie mam pomocy i chce wiecej dzieci.Poki jest kasa i ja nie musze isc do pracy to spoko, gorzej jak trueba stawac na glowie z kim dzieci zostawic
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:05   #1335
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
mój nie ogląda, ale jak leci ten przerywnik- niebieska kropka tvn na żółtym tle to dziecka nie ma- jak hipnoza tyle mu pozwalam pewnie jest tam jakiś przekaz podprogowy dla niemowląt
ja też nie, jak jesteśmy w salonie i telewizor owszem gra to mały z reguły jest tyłem do niego, a wczoraj był bokiem i odkrył uroki tv, kinoman jeden

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Aamelka ja też mam dwójkę jeden duży drugi mały i wydaje się ze powinno być mi lzej, bo duży zajmie się chociaż trochę małym, owszem trochę, ale lekko nie mam i też sama jestem.

Ale zdaje sobię sprawę ze mieć np. 2-3 latka i bobasa to nie przelewki tylko późnie może lżej jak się trochę odchowa to razem do szkoły, to pomogą sobie pobawią się razem, a u mnie każde z innego świata jak taka duża różnica wieku tak tak
Stary 2014-03-27, 10:07   #1336
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
może rzeczywiście łyżeczką spróbuję Emi wcześniej ładnie piła z butelki, ale od ok 2 miesięcy w ogóle jej nie podawałam i się odzwyczaiła

Jakiś rumun obudził mi dziecko Przyszedł pod okna gra na harmonii i śpiewa, a raczej się drze i w kółko jeden kawałek "besame muczio"

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

a ja mieszkam na 3 piętrze, także porządnie się drze, że aż u mnie słychać
Stary 2014-03-27, 10:07   #1337
Isabell12
Zadomowienie

maharet a ty masz jedno bobo?
Stary 2014-03-27, 10:08   #1338
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
ja mam mase pomyslow na zabawy z maciejem. generalnie ja go w ogole nie nosze ze wzgledu na plecy.
caly dzien spedza na podlodze. codziennie robie mu blok ruchowy, blok sluchowy, blok na mowienie , cwiczenia, spacer, sen i 4razy samodzielna zabawa

oczywiscie to tak orientacyjnie bo ja jestem daleka od regularnosci gdyz osobowosciowo to do mnie nie pasuje

blok ruchowy rozwija koordynacje wzrokowo-ruchowa
bawimy sie w kosi kosi lapki, przekladanie przedmiotow z reki do reki, wodzenie wzrokiem, uderzanie o przedmioty itp.

blok sluchowy to piosenki i czytanie ksiazeczek

blok na mowienie czyli stymulacja aparatu gebowego. zaczynam od masazu buzki (wierszyk policzanki) : nasladowanie sylab, zglosek, itp.

cwiczenia to gimnastyka o ktorej pisalam kiedys w klubie, ale tez rozne wierszyki z dotykaniem, masaz shantala itp.

bardzo duzo moje dziecko bawi sie samo co niebylo latwe do nauczenia, ale z czasem wydluzalam czas i teraz potrafi nawet godzine sam sie soba zajmowac. norma to 30-40minut

oczywiscie czasem chustawka, wspolne gotowanie, sprzatanie

i cas ucieka

Wlasnie zdalam sobie sprawe, ze rzadko kiedy bawie sie z dzieckiem..

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mieliśmy dzisiaj echo serca, i kardiolog stwiedził, że nie słyszy nic niepokojącego uff kamień z serca
Ale co mnie zaskoczyło i jednocześnie wnerwiło. Okazało się, że z 5 dzieci ma wizytę na godzine 16.00, następne 5 na 16.15 itd. (my jako jedyni mieliśmy na 15.45). I co, doktor się spóźnił, w poczekalni było już z kilkanaście dzieci, i stwierdził, że kolejka jest za kolejnością kto pierwszy przyszedł A tam takie malutkie noworodki, niemowlaki,no masakra, jakby nie mogli ustalić każdemu konkretną godzinę, np. co 10, 15 minut A dzieci na poczekalni przybywało. No to się wyżaliłam

super, ze wszystko dobrze

Cytat:
Gorgulku taki:

niby nic ale jednak człowieka cieszy

ja moja jak ostatnio wsadzilam do parasolki to stwierdzilam, ze nigdy wiecej dopuki nie bedzie sama siedziec. Mialam ja na pol lezaco, ale dziecko tak mi skakalo na wybojach, ze masakra. I juz nie wiem jakich argumentow mam uzywac bo tz sie uparl, ze bedziemy ja w tym wozic

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a po szczepieniu - Hania waży 7930, czyli 230g w 3 tygodnie, ok choć bez szału chyba. ma 71 cm
a co fajniejsze, pediatra wpadła na fajny pomysł, żeby dać infanrix i engerix dziś, czyli tak jak na pierwszym szczepieniu. i w ten sposób szczepienia póki co mamy za sobą teraz dopiero po roczku

my kolejne szczepienie tez po roczku

Cytat:
Dziewczyny, podpowiedzcie proszę
Na kaszce z Bobovity napisane jest, żeby ostudzić wrzątek do 50 stopni i wtedy dodać kaszkę, podać ostudzoną. Ja nie mam termometru do pokarmu i zastanawiam się, czy temperatura jest aż tak ważna i dlaczego? Podobnie jest z mm Może kupię ten termometr Tylko szkoda mi kolejnej stówy....

Ja podałam żółtko raz, a dziś Julek prawie nie tknął obiadku z żółtkiem. Mówicie, że za wcześnie na to?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

szalona
jak Kasia się uprze to nie ma bata

Ika, u nas też problem z kupami Co Julek się umorduje to masakra Nastęka się, napoci Śliwki nie pomagają, surowego jabłka jeszcze nie dawałam.

Ja zalewam wrzatkiem, wkladam na okolo dwie minuty do studzenia a pozniej wsypuje kaszke

Cytat:
To luz

To możemy ich wyswatać bo mają takie same upodobania
Mnie by mm nie poratowało bo on sobie cycka nie dla jedzenia, a zeby sobie pocyckać...

W bitwie same zboki Ta mała dominisia jest słodka jak te zajączki malowała...
W ogóle historia podobna do mojej i mojej siostrzyczki

dosc, ze zboki to jeszcze nie potrafia urzadzac, zadne pomieszczenie nie zrobilo na mnie szalu

Cytat:

doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:09   #1339
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć Witam się po nienajgorszej nocy. Ola spała do 4:30 bez budzenia się także jest super, może to jakiś początek zmian na lepsze, potem butla i jeszcze do 6 troszkę przysypiała, a trochę nie

Ogólnie to moje dzidzi szybko się rozwija ostatnio, bardzo szybko się przesuwa na puzzlach, najlepiej jej idzie pełzanie w kółko w obie strony, nogi wkłada do buzi, ściąga skarpetki i (to mój hit) umie sama sobie wreszcie włożyć smoczek Bardzo dużo się też śmieje na głos, po kąpieli potrafi nawet się chichrać tak na maksa z 5 minut na głos. Dużo gada, itp. Ale martwi mnie troszkę, że nadal nie bardzo chce się przewracać na brzuszek i plecy - na plecy się czsem przekręci jak jej się znudzi na brzuchu albo się zmęczy, ale na brzuszek sporadycznie, mimo że próbuję z nią trochę ćwiczyć i nie wiem, czy to problem czy nie? Wydaje mi się, że ona to umie zrobić, ale jej się nie chce Generalnie pewnie trzeba by się wyrbać do neurologa na wszelki wypadek albo może poczekam, aż w końcu trafimy na opóźnione szczepienie to ją pediatra przebada? Co myślicie? Nie chcę panikować, więc daję jej czas, ale nie wiem czemu inne rzeczy robi,a tego nie

A poza tym to znowu mamy problemy skórne coraz większe, więc cofnęłam rozszerzanie diety do jabłka, marchewy i ziemniaka i kaszki ryżowej, ale trzeba będzie poszukać jakiegoś alergologa we wro, bo wcześniej u teściów chodziłam z Olą. Dobija mnie to trochę
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie, zaczelam od kleiku i na razie sie tego trzymalam. musze isc do pediatry na wazenie, ale ciagle ma katar a nie chce isc na dzieci chore... chyba bede musiala...

pomyslalam ze moze soczek z butli wypije... ona tak nie pomyslała...
Sinlac to kleik ryżowy i chlebek mąki świętojańskiej, dobre dla alergików, dosładzane i bardzo kaloryczne, nie powinno zaszkodzićJa bym nie puściła
Cytat:

Rosną nam te dzieci rosną

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-03-27 o 10:11
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:09   #1340
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Dziewczyny, podpowiedzcie proszę
Na kaszce z Bobovity napisane jest, żeby ostudzić wrzątek do 50 stopni i wtedy dodać kaszkę, podać ostudzoną. Ja nie mam termometru do pokarmu i zastanawiam się, czy temperatura jest aż tak ważna i dlaczego? Podobnie jest z mm Może kupię ten termometr Tylko szkoda mi kolejnej stówy....

.
50 stopni tro jest taka dobrze ciepla, nie goraca, a podajesz taka letnia
Stary 2014-03-27, 10:09   #1341
Isabell12
Zadomowienie

ja-ika no to wesoło masz, może się koleś zakochał w jakiejś twojej sąsiadce
Stary 2014-03-27, 10:10   #1342
doughnut_agg
Zadomowienie

Co jest z ta aplikacja nie chciala mi wyslac wiadomosci bo niby za wiele emotek i polowe skasowac musialam

U nas piekna pogoda, ale my na razie uziemione w domu, zapuszczona troche chate mamy i trzeba cos posprzatac.

doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:12   #1343
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
ja-ika no to wesoło masz, może się koleś zakochał w jakiejś twojej sąsiadce
raczej po kasę przyszedł, bo chodzi z jakimś małym brzdącem, liczą na to, że ktoś im coś rzuci
Stary 2014-03-27, 10:16   #1344
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
maharet a ty masz jedno bobo?
Tak, mialam dwoje, ale juz nie

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Karolson jeśli to bobovita Expert minima to uważaj na nią. To jest jak sinlac z nestle, są to kaszki bardzo tuczace.

A dlaczego tuczace?Co w nich takiego jest?Bo bez ukru wlasciwie sa

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Do mam polroczniakow i starszych

Czy wasze dzieci siadaja same, albo chocias siedza bez podparcia jak sie je posadzi?
Stary 2014-03-27, 10:18   #1345
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

ja bym pewnie nie wiedziała, że dziecka nie można sadzać w poduchach

no już jest z Wami

Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Lilusi na 7 miesięcy
Dziękujemy!

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
to niesprawiedliwe u mnie deszcz i 3 stopnie.

Poli samych najlepszości dla Liluni
Dziękuje!!

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Na pewno wszystko jest dobrze
Wczoraj rozmawialam na ten temat z pediatra i neurologiem, bo moj Kubus czasami "gada" bardzo malo, prawie wcale, tylko popiskuje. a czasami nadaje jak nakrecony.
Obie lekarki mi powiedzialty, ze jest to w porzadku. i tak jak kazdy czlowiek jest inny - mniej lub bardziej gadatliwy, tak samo dzieci. poza tym dzieci tez moga nie miec humoru, zeby sobie pogadac.
Ja sie przestalam tym stresowac, bo wkrotce moglabyum zwariowac

:
Uspokoiłas mnie.Dziękuje Ci bardzo!

Cytat:

[/COLOR]policzanka----- buziaczków tysiące na siódmy miesiączek

Dziękuje!!
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

czyli za 5 miechów mam rocznicę ślubu A dzisiaj rocznica związku

to gratuluje!!Kolejnych cudownych rocznic zycze!

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Przykra historia, u mnie w rodzinie tez jest podobna...

Pol roku szybko zleci. Jesteś zdeterminowana, wiec na pewno nie odpuscisz rehabilitacji i bedzie widać poprawę. Trzymam kciuki.

Wszystkiego najlepszego Lilusia

Oglądając Wasze zdjęcia stwierdziłam, ze mamy same ładne dziewczyny na wątku

Codziennie jak maz wychodzi do pracy, to robimy z Wiki papa i dzisiaj tradycyjnie wzięłam jej rączkę i pomachalysmy. Pózniej poszłam zamknąć drzwi, a ona została w lezaczku. Odwracam sie a ona siedzi z uniesiona rączka i robi sama papa
Dziękuje!!
a te serduszka w oczach to w związku z ,,papa,,-to musiał byc cudowny widok!
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Wlasnie zdalam sobie sprawe, ze rzadko kiedy bawie sie z dzieckiem..

super, ze wszystko dobrze

ja moja jak ostatnio wsadzilam do parasolki to stwierdzilam, ze nigdy wiecej dopuki nie bedzie sama siedziec. Mialam ja na pol lezaco, ale dziecko tak mi skakalo na wybojach, ze masakra. I juz nie wiem jakich argumentow mam uzywac bo tz sie uparl, ze bedziemy ja w tym wozic

my kolejne szczepienie tez po roczku

Ja zalewam wrzatkiem, wkladam na okolo dwie minuty do studzenia a pozniej wsypuje kaszke

dosc, ze zboki to jeszcze nie potrafia urzadzac, zadne pomieszczenie nie zrobilo na mnie szalu

to moze zalezy od wózka bo w naszej Lila lezała płasciutko i wcale nią nie trzęsło.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:19   #1346
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wasze dzieci też tak plują? Od kilku dni to główna rozrywka leona i już ma całą buźkę czerwoną zwykłe kremy nie działają
Adaś też tak pluję. Wczoraj mieliśmy gości. Powiedziałam, że Adaś tak pluje, u lekarza też tak robił.Zostałam wyprostowana, że on nie pluje, tylko ćwiczy język, samochodzik robi... Nie najlepiej się czułam wczoraj przy tych gościach. Miałam wrażenie, że co bym nie powiedziała to będzie użyte przeciwko mnie.
Stary 2014-03-27, 10:19   #1347
Isabell12
Zadomowienie

moje dziecko nie chce leżeć w ogóle na brzuszku, a przecież powinien bo tak ćwiczy mięśnie, wyje, drze się, złości, a od kiedy nauczył się sam odwracać to robi to jak tylko szybko potrafi, na macie edukacyjnej tylko na plecach. zagaduję go żeby chociaż troszeczkę ale nic nie działa, no podłamuje mnie tym
Stary 2014-03-27, 10:19   #1348
agusiowata
Zakorzenienie

Pisałam Wam, ile Adaś waży?
Stary 2014-03-27, 10:21   #1349
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Tak, mialam dwoje, ale juz nie

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

A dlaczego tuczace?Co w nich takiego jest?Bo bez ukru wlasciwie sa

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Do mam polroczniakow i starszych

Czy wasze dzieci siadaja same, albo chocias siedza bez podparcia jak sie je posadzi?
Lilia ma 7 skończone i sama nie siada.jak się ją posadzi to wtedy siedzi.bez podpórki tez.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:22   #1350
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
ja chodzę dumna jak paw bo Myszek od kilku dni tylko przy mamuni zaśnie

fajnie, że kolacja się udała- my za 3 tygodnie mamy 10 rocznicę
Planujecie coś z tej okazji? Rocznica ślubu, czy znajomości?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości