|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
![]() Mam przeczucie co do synka.... ciekawe czy sie sprawdzi, jeśli tak to bedzie Antek (chyba)nad imieniem dla chłopca jeszcze mślimy, jeżeli chodzi o dziecwzynkę to TZ od zawsze mówił że będzie Ola ![]() ![]() Cytat:
bo wydaje mi się ze jestem dosc waska i nie wiem jak to bedzie![]() Cytat:
Basia dobry patetnt z tym zarażaniem, będę korzystać ![]() ![]() NATALUSIA też myślałam nad tym wózkiem, tylko zaczęłam się nastanawiać nad tym platikiem w gondoli, czy się nie będzie rysował bardzo albo nagrzewał??
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120929580113.html Edytowane przez kachna21 Czas edycji: 2014-03-27 o 10:26 |
|||
|
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
Ja też byłam na tych badaniach w Poznaniu w poprzedniej.ciąży - miałam skierowanie. Też nie miałam 35 lat,a powodem bylo podejrzenie wady,wiec ta baba kompletnie niekompetentna... Byłam w 25 tygodniu,bo wtdy mój ginekolog zobaczył,ze coś moze być nie tak,nikt mnie nie opieprzyl wtedy... No w szoku jestem,ze tak Cię potraktowała! Stare,zgorzkniale babsko! ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Ok,napisz na klubie jak możesz,szybciej znajdę niż tuuu... Bo z wątkiem ciężko być mi na bieżąco. Też na telefonie nie lubię pisać,ale zazwyczaj i tak na tel.bo kompa nie mam kiedy wlaczyc. |
||
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna rzecz mi się nie podoba :P ten podnóżek w spacerówce, że jest taki "otoczony"
|
|
|
|
|
#364 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wygląda pysznie ![]() Cytat:
coraz wiecej potrafi moja jest na etapie, że wszystko "sama", sama też idzie do toalety, zamyka się i robi co trzeba i mówi do mnie "mama, tylko nie wchodź"![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jakbyś chciała prywatnie w Poznaniu to polecam klinikę MedArt (tam mialąm in vitro), jest tam swietny specjalista (dr Szymański) od usg genetycznego, połówkowego itd. Mojej przyjaciółce przy zwykłym badaniu usg wykryl, że jej bliźniaki mają problem i skierował ją od razu do szpitala w Łodzi, bo tam uznał, że moga jedynie jej pomóc. I mial rację, bliźniaki skonczyły w lutym roczek, zdrowe są ja też do niego chodzę na takie usg genetyczne. Bo tylko odpowiednio przeszkolony ginekolog może robić takie usg, zwykly ginekolog zwyczajnie się nie zna.Cytat:
Cytat:
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#366 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To jest neiludzkie - jak można zmuszać kobietę w ciąży do pracy fizycznej w ostatnich miesiącach! Przecież często nawet w domu ciężko cokolwiek zrobić, już nie mówiąc o tym, że całe lato trzeba przetrwać... |
||||
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
wpaula widać, widać już
ślicznie |
|
|
|
#368 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Widać pięknie się formuje domek u mnie jeszcze tak nie widać, a ja już mam za 3 dni skończony 17 tydzień
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
zazdrosnica zapomniałam Ci napisać.... noszzzz kurde chore baba... łomot Jej się należy...
masz racje lepiej zrób prywatnie i bez stresu |
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
ja pamiętam, jak miałam dostać zastrzyk pregnyl na pęknięcie pęcherzyka, musiałam mniej więcej o konkretnej godzinie go dostać. Poszłam do mojej przychodni, gotowa zapłacić za zrobienie mi zastrzyku. A tam pielęgniarka, starej daty, nakrzyczała na mnie, że jak prywatny ginekolog mi to zleca to niech mi ten ginekolog sam zrobi zastrzyk. Jak wyszłam z przychodni to się popłakałam, starałam się wtedy o pierwsze dziecko, zastrzyk był potrzebny, bym miała owulację. Poszłam do przychodni na innym osiedlu i bez problemu mi zrobiono. Także niestety babsztyle w słuzbie zdrowia się zdarzają
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję,że Twój Tż szybko znajdzie pracę i się nie martw,facet zawsze da radę W sumie to przykre,że akurat w ciąży musisz przeżywać taki stres... Cytat:
![]() Cytat:
Jak mi siostra opowiadała,że na poczekalni taka biedna rodzina z małym chłopcem,może 2 letnim była i ubrany był normalnie,widać ciuchy nie z najlepszego sklepu ale czyściutkie i że taki grzeczny był i taki smutny i w ogóle się nie odzywał a jak mój siostrzeniec jadł paluszki to tak patrzył na niego i buzią ruszał,że aż mi się szkoda zrobiło,że takie dzieci muszą mieć takie życie Cały dzień o tym myślałam i dzisiaj się otrząsnęłam dopiero. Za dużo się przejmuje...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-03-27 o 11:28 |
|||
|
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
A moje bobo właśnie pokazało mamusi że nie lubi już pomarańczek, i po 3 tygodniach spokoju było
|
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=yJ7-v7xVm3I
widziałyście ??? |
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo strasznie sentymentalna jestem
|
|
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
Oglądałam rano jakąś zapowiedź jutrzejszego pytania na śniadanie - ma być o porodach w wodzie. Czy któraś z Was o tym myślała?
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam i dalej myślę
Ale jedne chwalą a drugie nie Nie wiem czy w szpitalu w którym chcę rodzić jest wanna,bo jest filią głównego szpitala w moim powiecie i w tym pierwszym jest,ale podobno kilka lat temu kosztowała taka przyjemność 5 stówek... W moim to nie wiem,ale jak ma kosztować 500 zł to nie za bardzo mi się to uśmiecha ;]
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
wpaula piękny brzusioo
![]() klaski :Wicie ja jakaś głupia jestem od kilku dni czuje się jakaś taka "za☠☠☠i*cie ładna ":P nie wiem jak to opisać . Wydaje mi się jakbym nigdy w życiu lepiej nie wyglądała, aż mój Tż śmieje się ze mnie
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Ania - hahaha zaraz głupia - skromna bardzo po prostu
mi też cera się poprawiła mimo że nigdy nie miałam z nią jakiś większych problemów. Teraz jest super - gładka, bez najmniejszego wyprysku (a spodziewamy się dziewczynki przecież )
Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2014-03-27 o 12:23 |
|
|
|
#381 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mogła bym podkładu nie nakładać ![]() Włosy też strasznie mi wypadały a teraz się wzmocniły
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#384 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na początku dziecko je łapkami. Co ze sztućcami? Kiedy wprowadziliście? Też zależało od zainteresowania się dziecka tymi przedmiotami? Używacie plastikowych czy metalowych sztućców? Dużo sprzątania? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko trzeba pamiętać o kopiowaniu żeby nic innego nie skopiować, bo się wykasuje to co masz w schowku, ewentualnie można wklejać w jakiś dokument i kopiować znowu stamtąd. ![]() Cytat:
A tak na poważnie. Trzeba się ośmielić i powiedzieć wprost, żeby nie dotykali. Trudne to jest ale może się okazać skuteczne. Mnie rzadko kto dotykał, na szczęście, bo też mi to przeszkadza ![]() Cytat:
kiedyś kliknęłam, może nie trafiłam... ale działa, jak to ułatwi życie człowiekowi!Cytat:
___ Ślub: 6 września 2008 ___ Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-03-27 o 12:28 |
||||||
|
|
|
#385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Któraś z was pytała o cenę to 2 tyś. 2w1. A znalazłaś może jeszcze jakiś inny model w tym stylu, bardziej nowoczesnym? jeśli tak to daj linki
|
|
|
#386 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A patrzyłaś na Mutsy Evo? |
||
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
hej nie bylo mnie jakis i widze takie zmiany nowy watek i lista na ktorej mnie niema...
|
#388 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę Ja wyglądam jak potwór z Loch Ness
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Dorrissiri - temat mojej pracy to ocena sposobu żywienia osób z cukrzycą. Ehhh już mi się nie chce tego pisać
jestem już zmęczona tym pisaniem, opracowywaniem wyników itd. A za tydzień w sobotę mam seminarium wynikowe... Co do rozszerzenia diety - ja ze swoje strony mogę tylko poradzić żeby zaczynać rozszerzenie od warzyw. Owoce są słodkie, najczęściej dzieci je polubią a później problem z warzywami (w naszym wypadku przynajmniej tak było i niestety nadal jest). I my młodego najpierw karmiliśmy łyżeczką a jak wykazywał już chęci żeby jeść samodzielnie to jadł. I też jadł to co my (gotuję raczej lekko). |
|
|
|
#390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko takiemu osłowi jak mi udało się załatwić zakaz pracy i sobie leże do góry brzuchem ![]() Cytat:
Zaraz ci tu ja poprawimy hahaSwoją też"przeprowadzałam'' na 100 osobach także wiesz hahah Cytat:
![]() Zawsze miałam problemy z syfami więc na nie teraz nawet nie patrzę, chociaż na twarzy jakos nie tylę, i chyba nie zbrzydłam także moze wyjdzie ten chłopak ![]() Witam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

dzwonilam wczoraj i chcialam przesunac ale nie ma takiej możliwości no chyba ze prywatnie to nawet za 3tyg moge jechać :/ gdybym miala na zbyciu 250zl to nawet bym się nie zastanawiala.
wszyscy teraz liczą na nas ze w końcu będzie ta wyczekiwana dziewczynka. Ja cały czas mam nadzieje ze w koncu bede miala córeczkę ale nie chce się tak nastawiac jak w poprzedniej ciazy bo potem było wielkie rozczarowanie. Mam nadzieje ze lekarz na genetycznym się nie pomylił 

ciekawe czy sie sprawdzi, jeśli tak to bedzie Antek 
Na koniec skwitowała - a córka Pani postury. Aż się boję, urodzisz, a dziecko wygląda na 4mc
bo wydaje mi się ze jestem dosc waska i nie wiem jak to bedzie
podobają mi się te kolorowe są takie słodziukie
coraz wiecej potrafi
Nie mam pojęcia jak długo jeszcze będzie tak pracował, ale mam nadzieję że niedługo bo chyba zwariuję. Ostatnio dzień za dniem mi ucieka i nawet nie spojrzę a minął kolejny tydzień...[COLOR="Silver"]

był w 2013r
to co stracę na paliwo do Poznania, to akurat zapłacę za wizytę we Wrocławiu i przynajmniej w kulturalnym miejscu

klaski :