Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 11:24   #3451
pater86
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Nie przyjeli mnie wczoraj do szpitala w moim mieście twierdząc, że takich młodych ciąż nie przyjmują bo gdyby coś to nie mają sprzętu do ratowania wcześniaka...dlatego jadę dziś do Opola. Nie podoba mi się to bo mąż nie będzie mógł nas odwiedzać rodzina co parę dnia. Mam jedynie nadzieje, że z Mają będzie wszystko dobrze i nas wypuszczą lada moment.
Oby szybko Was wypuścili... Oczywiście na pewno wszystko z małą będzie dobrze, ale na wszelki wypadek może to lepiej, że pójdziesz do lepiej wyposażonego szpitala
bazile też bardzo bym się przeraziła, ale może to nic groźnego... Dobrze, że szybko idziesz do lekarza i na pewno Ci coś powie
Stary 2014-03-27, 11:39   #3452
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

Nie przyjeli mnie wczoraj do szpitala w moim mieście twierdząc, że takich młodych ciąż nie przyjmują bo gdyby coś to nie mają sprzętu do ratowania wcześniaka...dlatego jadę dziś do Opola. Nie podoba mi się to bo mąż nie będzie mógł nas odwiedzać rodzina co parę dnia. Mam jedynie nadzieje, że z Mają będzie wszystko dobrze i nas wypuszczą lada moment.

Idę was choć trochę nadrobić
O kurcze, nieciekawie z tym szpitalem. Ale z drugiej strony dobrze że szczerze powiedzieli i pójdziesz do szpitala gdzie możesz spokojnie pobyć i gdzie się Wami lepiej zajmią.

Bazile oby nie okazało się nic groźnego

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:44   #3453
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Sola współczuję cukrzycy :/ Kiedy masz poradnię?
Narazie udało mi się dodzwonić do dwoch i w jednej jest termin za 2 tygodnie, w drugim za trzy Może jutro podjadę i zapytam się czy lekarz mnie przyjmie do jednej z nich. Choc z drugiej strony mówiłam jakie mam cukry i wygląda, że takiej tragedii nie ma, ale i tak już staram się trzymać dietę.

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Witajcie w czwartek .

Ja mam na dziś dzień poważne zadanie do wykonania , uczę się nr tel do mojego męża , zmienił jakiś czas temu przy okazji zmiany pracy, no i do dziś dnia jakoś go nie pamiętałam. A dziś przyśniło mi się, że byłam z jakiegoś tam powodu bezdomna i zgubiłam telefon i jak poszłam po zasiłek dla bezdomnych (dostałam 34,90 zł na herbatę i kanapki na tydzień ), to pani w okienku powiedziała, że dzwonili różni ludzie pytali o zaginionych bezdomnych, ale oni mają zapisane tylko ich numery tel bez nazwisk i mogę szukać, jak chcę, a ja nie pamiętałam numeru i tak szukałam wśród tych numerów i płakałam . I takim to sposobem mam motywację, żeby jednak się tego numeru nauczyć .

Gratki za nowe tygodnie, trymestry i studniówki .

A wiesz co przypomniało mi się jak w poprzedniej ciąży miałam taki sen, że jadę w piżamie do szpitala na rodzenie i tak mi było wstyd. Potem zapomniałam o tym śnie. W dniu porodu zrobiłam pranie, gdzie wyprałam jedyne wyjściowe spodnie w które wchodziłam, bo jeszcze było przed terminem i też nie kupowałam nie wiadomo ile ubrań ciążowych. Na porodówkę musiałam jechać w dresach

Ale większość snów to jednak były jakieś głupoty co mi się śniły

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45773279]

no dobrze, ale w takim razie, jedyną przyczyną jest ta tkanka łączna w moim przypadku. Bo tak: karmienie piersią kończyłam stopniowo, a nie z dnia na dzień. W pierwszą ciąże zaszłam mając 23 lata. Nie przytyłam za dużo. Piersi przed ciążą dużych nie miałam (miseczka B). Więc to jest jedyna przyczyna, skoro zmniejszyły się jak tylko skończyłam karmienie do miseczki A, są takie puste.. I w tej ciąży nie urosły mi praktycznie wcale, domyślam się, że przy karmieniu będę mieć B. Oczywiście nie zamierzam zrezygnować z kp z powodu wielkości moich cycków, poprzednio karmiłam pół roku, teraz bym chciała rok, może ciut dłużej... Ale jak sobie pomyślę, że skoro wtedy zmniejszyły mi się o rozmiar mniej niż przed ciążą jeszcze, to teraz jak się zmniejszą bardziej, to będę nosić staniki zerówki chyba
[/QUOTE]

Ja miałam podobny rozmiar do Ciebie, w ciąży zwiększyły się może rozmiar. Po porodzie jak już było mozna to sporo ćwiczyłam. Biust wyglądał wizualnie ok, ale niestety również się zmniejszył do rozmiarów mniejszych niż sprzed ciąży i zrobił się taki właśnie pusty. Widzę to po stanikach. Może robiłam coś nie tak, nie mam pojęcia.
Tak czy siak nie przejmuję się tym, jak nie będę zadowolona to zacznę zbierać na dr Szczyta i będę mieć taki jak sobie wymarzę

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

To dla Ciebie i Zubi i Soli wielkie wow to już 30, do mojej zostało huhuhu dużo czasu
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
no to poswietujemy 99dniowke

Anteria gratulacje,ze zostalas Ciocia i ratki dla Siostry!

A ja wczoraj dowiedzialam,sie ze Bratowa,ktora ma miesiac po mnie TP bedzie miala drugiego Synka.Przytrzymal ich troche z rozpoznawaniem plci.Biedna nastawila sie i bardzo liczyla na dzieczynke.No ale da rade

Nie pisalam Wam ostatnio o mojej zeszlotygodniowej przygodzie.
Wstalam rano,moje oczy byly bardzo dziwne.Nie mialam zadnych mroczkow itp. byly poprostu bardzo ociazale,ciezko mi sie patrzylo.Stanelam przy otwartym oknie,zeby se dotlenic.Nic nie pomoglo.Poszlam robic sniadanie,zaczelo dretwiec mi ramie,potem wszystkie palce zrobily si ejakby napuchniete.Nastepnie zdretwial mi policzek,czulam wszystkie zeby jakby puszczalo mi znieczulenie po dentyscie.I to wszystko dzialo sie tylko po lewej stronie.A na koniec czulam takie ciagniecie do tylu,nie krecilo mi sie w glowie,tylko tak jakbym miala stracic rownowage.A i zadzwonilam do Meza,a On mowi ze strasznie nie wyraznie mowie...Wszystko przeszlo po 30 min.
Myslalam,ze to moze cisnienie,pogoda,niewyspa nie albo poprostu ze Mala cos mi uciska.Przez 3 h Mala sie nie ruszala,zadzwonilam do mojej poloznej i w trakcie rozmowy sie rozruszala.Polozna zasugerowala,ze to moze byc cos z niedokrwieniem,ale ze mialam 2 dni pozniej wizyte to powiedziala,ze spokojnie moge poczekac.

I tak w pt na wizycie powiedzialam ginowi...I on powiedzial,ze dla niego wylada to na niedokrwienie,ze mialam maly udar mozgu
Jakas zyla musi byc zwezona i moze byc gdzies problem z przeplywem krwi.To,ze byla to tylko lewa strona w duzym procencie o tym swiadczy i ze pilnie musze isc do neurologa.
Przerazilam sie potwornie,bo jeszcze powiedzial,ze to wogole nie ma zwiazku z ciaza.Kurcze dobijam do 30tki i takie rzeczy.
I mam ten termin do neuro na 1 kwietnia.Mam nadzieje,ze juz nidy mi sie to nie przydarzy
Współczuję Dbaj o siebie
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:02   #3454
Pradip
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45773279]
gratulacje
[/QUOTE]

Cytat:
To dla Ciebie i Zubi i Soli wielkie wow to już 30, do mojej zostało huhuhu dużo czasu
dzięki dziewczynki
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
A dziś mam SR, nie byłam w tamtym tygodniu przez nasz wyjazd, więc dziś koniecznie chcę pójść, mąż już dzwonił, że nie pójdzie bo kicha, prycha, smarka i głowa go boli, ja też nie czuje się najlepiej, ale nie jest tak źle (mimo, że pewnie gorzej się czuję od niego, ale facet to facet)
No tak chory facet to tragedia
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry No tak jak od kilku dni wstawałam zawsze o 7 tak dzisiaj oczywiście musiałam pospać aż do 8 i musiałam gonić bo miałam wizytę u lekarza, jutro znowu muszę iść i jeszcze do rodzinnego, chyba mnie wykończą Ci lekarze
Witaj ciociu
co Ci dermatolog powiedział
Jaką wybrałaś karuzelę? i brawa za porządki
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
wózek kupią moi rodzice i to pewnie w sklepie stacjonarnym ja tylko muszę wybrać a aby wybrać to muszę pojechać i zobaczyć jakie są, interesuje mnie jedo, tako i nie wiem może musty ale muszę sprawdzić które najlepsze ale wiesz, że aby jechać to muszę męża zmusić a dla niego jest czas (dziecko sobie wybierze ) łóżeczko też chce pomacać a potem zamówić z netu chyba, ze taniej albo podobnie cenowo wyjdzie w sklepie ale to też trzeba zajechać wrrrrrr
no i na tą nianię nadal czekam i nic nie przychodzi, dobrze, że tego nie zapłaciłam jednak
no dokładnie ja w nocy tez na każde stęknięcie jestem obudzona a ten dziad sobie śpi w najlepsze i nawet nie wie, że z łóżka znikam
Powiedz mężowi że tego i tego dnia jedziecie i koniec
Z jednej strony lepiej mieć już swoje typy ale z drugiej na żywo zazwyczaj się one zmieniają więc nie ma co się nastawiać że na 100% kupię to.
A pisałaś do tej dziewczyny czy i kiedy wysłała? Ja znów nie wiem czy kupować czy wstrzymać się do przylotu wiedzmy
Cytat:
Myślałam że już zaraz wyjdziesz a Ty jeszcze nie pojechałaś kciuki dalej trzymamy
Cytat:
Wstalam rano,moje oczy byly bardzo dziwne.Nie mialam zadnych mroczkow itp. byly poprostu bardzo ociazale,ciezko mi sie patrzylo.Stanelam przy otwartym oknie,zeby se dotlenic.Nic nie pomoglo.Poszlam robic sniadanie,zaczelo dretwiec mi ramie,potem wszystkie palce zrobily si ejakby napuchniete.Nastepnie zdretwial mi policzek,czulam wszystkie zeby jakby puszczalo mi znieczulenie po dentyscie.I to wszystko dzialo sie tylko po lewej stronie.A na koniec czulam takie ciagniecie do tylu,nie krecilo mi sie w glowie,tylko tak jakbym miala stracic rownowage.A i zadzwonilam do Meza,a On mowi ze strasznie nie wyraznie mowie...Wszystko przeszlo po 30 min.
Myslalam,ze to moze cisnienie,pogoda,niewyspa nie albo poprostu ze Mala cos mi uciska.Przez 3 h Mala sie nie ruszala,zadzwonilam do mojej poloznej i w trakcie rozmowy sie rozruszala.Polozna zasugerowala,ze to moze byc cos z niedokrwieniem,ale ze mialam 2 dni pozniej wizyte to powiedziala,ze spokojnie moge poczekac.

I tak w pt na wizycie powiedzialam ginowi...I on powiedzial,ze dla niego wylada to na niedokrwienie,ze mialam maly udar mozgu
Jakas zyla musi byc zwezona i moze byc gdzies problem z przeplywem krwi.To,ze byla to tylko lewa strona w duzym procencie o tym swiadczy i ze pilnie musze isc do neurologa.
Przerazilam sie potwornie,bo jeszcze powiedzial,ze to wogole nie ma zwiazku z ciaza.Kurcze dobijam do 30tki i takie rzeczy.
I mam ten termin do neuro na 1 kwietnia.Mam nadzieje,ze juz nidy mi sie to nie przydarzy
jej dobrze że zaraz masz neurologa
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45774487]Paczka z gemini dla koleżanki przyszła właśnie Ciekawość mnie zżera jak to tam wygląda wszystko, ale nie będę jej przecież otwierać Mogłabym już iść na ktg, bo akurat zaraz siostra z rehabilitacji wróci ze swoim synkiem, to by Adasia do siebie wzięła, ale okazało się, że jest tyle osób, że najwcześniej za godzinę można dzwonić [/QUOTE]
dobrze Ci mojego kuriera nadal nie widać
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:07   #3455
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

https://www.facebook.com/photo.php?f...5878253&type=1 Taka karuzela

https://www.facebook.com/photo.php?f...9216693&type=1 Taka mata

A męża to ja ukatrupię jak tylko wróci do domu znowu mandat przyszedł

Pradip w sumie to nic mi nie powiedział, zdjął mi te plastry z alergenami i mam przyjść jutro...
Stary 2014-03-27, 12:31   #3456
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
dzięki dziewczynki

No tak chory facet to tragedia

Witaj ciociu
co Ci dermatolog powiedział
Jaką wybrałaś karuzelę? i brawa za porządki

Powiedz mężowi że tego i tego dnia jedziecie i koniec
Z jednej strony lepiej mieć już swoje typy ale z drugiej na żywo zazwyczaj się one zmieniają więc nie ma co się nastawiać że na 100% kupię to.
A pisałaś do tej dziewczyny czy i kiedy wysłała? Ja znów nie wiem czy kupować czy wstrzymać się do przylotu wiedzmy

Myślałam że już zaraz wyjdziesz a Ty jeszcze nie pojechałaś kciuki dalej trzymamy

jej dobrze że zaraz masz neurologa

dobrze Ci mojego kuriera nadal nie widać
no wiesz ja to pewnie zajadę kupie i bez zastanowienia bez myślenia i kombinowania też myśle aby postawić go przed faktem dokonanym że dzisiaj jedziemy i koniec ale jak on mi wraca ok 19-20 to już nie mam gdzie jechać bo wszystko zamknięte, więc tylko czekam aż szybciej wróci z pracy i od razu go zgarniam do samochodu i jedziemy

nie pisałam dam czas do jutra, bo nawet pocztą to tydzień chyba nie idzie

nie ogarniam czemu "wiedźma" nie przywiozła tego teraz i nawet słowa nie powiedziała no ale jak niby kupiła to szkoda 2 razy kasę wydawać na to samo

Cytat:

Pradip w sumie to nic mi nie powiedział, zdjął mi te plastry z alergenami i mam przyjść jutro...

to jakaś grupa na fb? bo nic mi się nie pokazuje
Stary 2014-03-27, 13:03   #3457
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
to jakaś grupa na fb? bo nic mi się nie pokazuje

Oj faktycznie, ok spróbuje wgrać zdjęcia

Stary 2014-03-27, 13:13   #3458
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Widziałam, że pisałyście o kocykach, ja chyba kupię takie:
1. http://allegro.pl/womar-zdrowy-kocyk...074440479.html
2. http://allegro.pl/babyono-dwuwarstwo...053930292.html
3. http://allegro.pl/3w1-kocyk-kolderka...092372466.html
tylko zastanawiam się, czy rozmiar 75x100 będzie ok? Czy nie za małe? Nie znam się na tych rozmiarach, ale wszędzie piszą, że to są rozmiary noworodkowe .
śliczne kocyki Co do wymiarów to ja ostatnio dostałam 3 sztuki właśnie na taki wymiar i powiem Ci, że to zależy jak chcesz długo ich używać. Bo takie jak te wystarczą Ci do 5 mies. potem teotetycznie też jeszcze, ale jak dziecko zacznie się bardziej ruszać to będzie sie odkrywało. Jeśli chcesz tylko na początek dla maluszka to są w sam raz. Napewno nie za małe.

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Macie już jakieś wybrane typy pieluszek wielorazowych?
Ja napewno kupie kilka tetrowych i kilka flanelowych, dodatkowo też chce dokupić takie ceratkowe ze 2 sztuki. Niestety oglądając w kilku miejscach stwierdzam, że teraz bardzo ciężko jest trafić na dobrej jakości pieluchy :/ Po 2 praniach myśle, że nie będą nadawać się do użytku...

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
super pharm na facebooku wrzucil nowa gazetke
oooo dzięki Ci dobra kobieto! Akurat dzisiaj wybieramy się na zakupki i zajrze sobie napewno tam

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:14   #3459
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
no ładnie, oby sie więcej nie powtarzało

Zubi 3mam kciuki za Was, wiesz dobrze jest być w dobrych rękach w razie czego, jedź do tego Opola i szybko wracaj
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:15   #3460
Kakusia
Zakorzenienie

Jestem po USG
Wszystko w porządku, Wiktoria ma już prawie 1,5kg (1440g), więc jak na skończony 30tc mam nadzieję, że duża nie jest?
Trochę Jej przeszkadzaliśmy w drzemce
Płeć potwierdzona już na 100%
No i w końcu TŻ mógł zobaczyć swoją drugą córę (przy Dominice to był na każdym usg, teraz załapał się na ostatnie )

Majkela przepraszam za zarażenie! mnie też jeszcze nie przeszło
Co do wózków hm hm hm, ten pierwszy ciężki - dla mnie to już dyskwalifikacja ale poza wagą spoko plus, że ładnie składa się stelaż z siedziskiem.
O Chicco nie chcę się za wiele wypowiadać no nie leży mi ta firma, nie lubię wózków od nich parametrami ta ich nowość zapowiada się spoko, wszystko ma... prócz wyglądu ale to już kwestia gustu. Mnie na pierwszy rzut oka przypomina pająka z wielką dupą na cieniutkich nóżkach taki niezgrabny ale parametrami brzmi ciekawie
Ale czy ja odnoszę wrażenie, że szukasz na siłę innych alternatyw? jak ja tak robię to mój TŻ wtedy mówi "w końcu przekombinujesz"

Zubi już wczoraj czytałam o Tobie na Twoim drugim wątku, przykro, że TŻ nie będzie mógł Cię odwiedzać, ale trzymam kciuki, żeby Was szybko wypisali!

Bazile witam w śląskich okolicach mówisz, że podoba Ci się osiedle? a synek będzie tam gdzieś chodził do przedszkola przez ten rok?
Aż mnie ciary przeszły jak przeczytałam o Twoich kłopotach neurologicznych... tym bardziej, że wczoraj dowiedziałam się o swojej sąsiadce, że udar mózgu miała i właśnie sparaliżowało jej najpierw jedną część ciała i chwyciło mowę... jest w szpitalu, ciągle nie może mówić.

Malin wciąż mam mieszane uczucia na ten temat i nie potrafię zgodzić się z tym co napisałaś, choćby nie wiem jakie to były światowe badania
Piszesz, że za kształt piersi odpowiada tkanka łączna.
- mnie kształt piersi został ten sam, raczej ich zawartość się zmieniła
Piszesz "Prawdziwymi przyczynami ewentualnego pogorszenia wyglądu naszego dekoltu są: starszy wiek matki w chwili zajścia w ciążę, większa waga ciała, większy przyrost wagi w trakcie ciąży, większa ilość ciąż, większy rozmiar piersi przed ciążą oraz palenie papierosów"
- wiek 23lata zajścia w pierwszą ciążę
- zawsze szczupła
- nie przytyłam dużo w ciąży
- nigdy nie miałam dużych piersi (nawet w ciąży czy podczas laktacji)
-nigdy nie paliłam
Więc jak widać, nie są to jedyne przyczyny ewentualnego pogorszenia wyglądu piersi
Mało tego mam w rodzinie przypadki, które wręcz przeciwnie - zaszły w ciążę w późniejszym wieku niż ja, więcej ważyły, więcej przytyły, miały większe ode mnie piersi przed ciążą, a po niepełnych 3mcach karmienia (bo tylko na tyle szwagierka się zdecydowała) - zostały jej ładne i duże piersi
Piszesz "Laktację należy zakończyć stopniowo"
- odstawiałam naprawdę baaardzo stopniowo. Kolejną przyczynę obalam
Piszesz "Problem polega na tym, że jesteśmy zachwycone wyglądem naszych piersi w czasie ciąży i do tego wzorca przyrównujemy je PO: po ciąży, po karmieniu piersią"
- nie porównywałam w ten sposób. Ewidentnie przed ciążą miałam pełniejsze a po laktacji zrobiły się po prostu małe i puste.
I dużo kiedyś siedziałam na forum "małobiuściastych" itp, wiem jak się powinno prawidłowo dobierać biustonosze, wiem, że nie miałam standardowego "A" tylko jakieś tam 65C, wszystko pięknie. Ale to są tylko cyfry, które pocieszyły mnie może na jeden dzień. Ale przed lustrem jest stan faktyczny - drobne groszki, gdzie w biustonoszu bez poduszek - ja ich po prostu nie miałam... i kupienie drogiego super dopasowanego biustonosza o odpowiednim rozmiarze - nie powiększyło ich. Były ładne. Ale mniejsze. Był czas, że prawie w deprechę przez to wpadłam. Płakałam przed lustrem. Aż się pogodziłam.
Więc nikt mi nie powie, że karmienie piersią nie ma wpływu na wygląd piersi po zakończeniu laktacji.
Ale nie jest to powód dla mnie, żeby rezygnować z karmienia piersią, absolutnie! Tylko wiem, że to jest coś kosztem czegoś i już
(chociaż za tak długim karmieniem jak 2 lata i wzwyż to nie jestem kompletnie, ale to już takie moje osobiste zdanie.)

A ja mam pytanie na temat daty ważności proszków i balsamów do prania
Kupiłam dzisiaj 2 balsamy Dzidziuś - do białego i koloru. Na obu data ważności pisze tak: "21.07.2013/4" Co to znaczy?? Czy ktoś potrafi rozszyfrować tą czwórkę na końcu? Czy one są przeterminowane?? Nie wiem czy prać w nich czy oddać je jutro... Pomóżcie

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-03-27 o 13:21
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:19   #3461
NecroKitty
Wtajemniczenie

Moja rodzina traktuje mnie jak żywy barometr, jak tylko wieczorem zaczynam się źle czuć to wiedzą, że pogoda się zepsuje w życiu mnie tak plecy nie bolały, nawet leżenie nie pomaga

Cytat:
Myślę że nasze dolegliwości są jak najbardziej teraz normalne wiec nie obawiaj sie soboty
Co Ci zostało jeszcze do zamówienia?
Niestety moje nie brzuch może twardnieć do 12 razy dziennie a ja dzisiaj po 20 razie przestałam liczyć a mamy dopiero 13, no i jak chodzę jest cały czas twardy i napięty a to już w ogóle niedopuszczalne Ostatnio dzwoniłam do mojej lekarki to stwierdziła, że chyba będziemy się widzieć co 2 tyg bo ona czarno to widzi

Do zamówienia ostało mi wszystko praktycznie. Mam tylko cudem łóżeczko, ubranka i ręczniki ale też już mam wszystko skalkulowane i resztę będę na allegro kupować, no i wózek w kwietniu jak dowiozą inne kolory do sklepu.

Cytat:
Poza tym kolejny wieczór przebimbałam na oglądaniu wózków, co myślicie, Kakusia??
1)http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E
2)http://allegro.pl/wozek-chicco-artic...096256037.html
Ten pierwszy wydaje się fajny

Cytat:

Idę was choć trochę nadrobić
W sumie w jakiś sposób to dobre podejście mają. U mnie też od razu do Warszawy wysyłają w skrajnych przypadkach.
Mam nadzieję, że szybko Was wypuszczą

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj 2 balsamy Dzidziuś - do białego i koloru. Na obu data ważności pisze tak: "21.07.2013/4" Co to znaczy?? Czy ktoś potrafi rozszyfrować tą czwórkę na końcu? Czy one są przeterminowane?? Nie wiem czy prać w nich czy oddać je jutro...
Może to data produkcji?

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-03-27 o 13:21
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:21   #3462
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Zakupy fajne A dla męża
Zobaczymy co Ci jutro lekarz powie
Cytat:
no wiesz ja to pewnie zajadę kupie i bez zastanowienia bez myślenia i kombinowania też myśle aby postawić go przed faktem dokonanym że dzisiaj jedziemy i koniec ale jak on mi wraca ok 19-20 to już nie mam gdzie jechać bo wszystko zamknięte, więc tylko czekam aż szybciej wróci z pracy i od razu go zgarniam do samochodu i jedziemy

nie pisałam dam czas do jutra, bo nawet pocztą to tydzień chyba nie idzie

nie ogarniam czemu "wiedźma" nie przywiozła tego teraz i nawet słowa nie powiedziała no ale jak niby kupiła to szkoda 2 razy kasę wydawać na to samo
Często takie zakupy są najlepsze musisz chyba poczekać na gorszą pogodę żeby mąż wcześniej wrócił.
Tydzień to trochę długo ale nasza poczta jest straszna więc możliwe
A wiedźma jest po prostu wredną babą i ma gdzieś syna i wnuka ot i wszystko w temacie.
Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
oooo dzięki Ci dobra kobieto! Akurat dzisiaj wybieramy się na zakupki i zajrze sobie napewno tam
Napisz jak cenowo wychodzi ten hipp
Stary 2014-03-27, 13:33   #3463
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Mi się podobają
Stary 2014-03-27, 13:36   #3464
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Mam głupie pytanie co to są te pieluszki flanelowe? Czym się różnią od tetrowych, pewnie materiałem ale czym poza tym?
Stary 2014-03-27, 13:40   #3465
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

ładna karuzela i mata udały ci się zakupy

Cytat:
Jestem po USG
Wszystko w porządku, Wiktoria ma już prawie 1,5kg (1440g), więc jak na skończony 30tc mam nadzieję, że duża nie jest?
No i w końcu TŻ mógł zobaczyć swoją drugą córę (przy Dominice to był na każdym usg, teraz załapał się na ostatnie )

Kupiłam dzisiaj 2 balsamy Dzidziuś - do białego i koloru. Na obu data ważności pisze tak: "21.07.2013/4" Co to znaczy?? Czy ktoś potrafi rozszyfrować tą czwórkę na końcu? Czy one są przeterminowane?? Nie wiem czy prać w nich czy oddać je jutro... Pomóżcie
hmmm dla mnie by to była data produkcji a ta czwórka to może że rok ważne i do 21-07-2014 ważne ale kurcze nie wiem dziwnie to wygląda
Stary 2014-03-27, 13:52   #3466
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po USG

za wizyte

a ta data do data produkcji i wazności ... chyba
Stary 2014-03-27, 14:01   #3467
Kakusia
Zakorzenienie

Czyli prałybyście w tym normalnie ciuszki???
też pomyślałam, że może to będzie data produkcji a ta "4" to że do 2014... ale nie daje mi spokoju, że w treści pisze "data ważności na opakowaniu"

Nasza Córunia

Stary 2014-03-27, 14:12   #3468
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po USG

ładnie malutka rośnie i super że Tż był z Wami.
Z datą ważności dziwna sprawa i nie wiem co doradzić
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Niestety moje nie brzuch może twardnieć do 12 razy dziennie a ja dzisiaj po 20 razie przestałam liczyć a mamy dopiero 13, no i jak chodzę jest cały czas twardy i napięty a to już w ogóle niedopuszczalne Ostatnio dzwoniłam do mojej lekarki to stwierdziła, że chyba będziemy się widzieć co 2 tyg bo ona czarno to widzi

Do zamówienia ostało mi wszystko praktycznie. Mam tylko cudem łóżeczko, ubranka i ręczniki ale też już mam wszystko skalkulowane i resztę będę na allegro kupować, no i wózek w kwietniu jak dowiozą inne kolory do sklepu.
Ja na twardnienia dostałam magnez i luteinę i pomogło. Poproś żeby Ci szyjkę na usg sprawdził
No to nic tylko zamawiać skoro wszystko wybrane
Cytat:
Mam głupie pytanie co to są te pieluszki flanelowe? Czym się różnią od tetrowych, pewnie materiałem ale czym poza tym?
Jak dla mnie tylko materiałem no i ceną . Flanela jest grubsza i milsza czyli bardziej do przykrycia, przytulenia podłożenia pod malucha a tetra to taka gęsta gaza więc do ulewania czy osłonięcia wózka przed słońcem
Stary 2014-03-27, 14:12   #3469
morin
Raczkowanie

Witam wszystkich
dziś bez cytowania bo boli mnie brzuch
Okropnie się czuję wczorajszy wieczór to samo, ciekawe czy to szyjka sie rozszerza i dlatego to tak boli czy przy pessarach tak jest yh nie podoba mi się to.

Pieluszki flanelowe to są takie miękkie i nie przezroczyste jak by "kocykowate" tylko cieńsze niż koc mam nadzieję że wyjaśniłam to w miarę.

Nie chwaliłam się że zamówiłam koszule nocne już Są piękne na żywo i z jakości jestem bardzo zadowolona
http://allegro.pl/show_item.php?item=4056277481
http://allegro.pl/show_item.php?item=4059972436
http://allegro.pl/show_item.php?item=4036175380
Zrobiłam to chyba trochę wcześnie ale to dlatego że mi się ciągle coś dzieje i boje się że jak do szpitala trafie to nie będę mieć piżamy. Kupiłam takie rozmiary na teraz bo to koszule więc trochę większa po porodzie będzie też przecież pasować.
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:43   #3470
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na twardnienia dostałam magnez i luteinę i pomogło. Poproś żeby Ci szyjkę na usg sprawdził
No to nic tylko zamawiać skoro wszystko wybrane
Zawsze sprawdza na USG. No ja też mam luteinę, magnez i no spę, szkoda że ten zestaw nic nie pomaga
Stary 2014-03-27, 15:07   #3471
Kakusia
Zakorzenienie

A powiedźcie mi jeszcze jedną rzecz - bo ja nigdy aż tak nie wnikałam w łożyska etc. Może być tak, że raz na usg mam łożysko na przedniej ścianie macicy a na kolejnym usg na tylnej?
I co oznaczają określenie Łożysko" G1" a "G2" ?

W ogóle znalazłam wszystkie wyniki z pierwszej ciąży i właśnie porównywałam sobie każde usg na danym etapie ciąży Dominiki z Wiktorią - idą łeb w łeb

Nasza Córunia

Stary 2014-03-27, 15:16   #3472
karolkya
Wtajemniczenie

Nie zgłębiałam tematu ale zawsze myślałam że jak jest na tylnej to już na tylnej, może się zmienić odległość od ujścia szyjki wraz ze wzrostem macicy. A G1, G2 to chyba stopień dojrzałości łożyska.
Stary 2014-03-27, 16:37   #3473
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
Podczytuje Was tylko, bo nawet nie mam zbytnio weny na pisanie. Moje hormony doprowadzają mnie do szału, płacze bez powodu.. juz sama ze sobą nie umiem sobie poradzić

Mam nadzieje, że jutro będzie lepszy dzień mam zamiar zacząć prać ciuszki to może mi się polepszy. Najchętniej już skladałabym łóżeczko i kupowala resztę rzeczy, ale jeszcze się wstrzymam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-27, 16:44   #3474
NecroKitty
Wtajemniczenie

Rodzice robili nam niespodziankę i zamówili wózek pewnie w przyszłym tygodniu przyjedzie Jeszcze miesiąc temu się martwiłam, że jestem do tyłu z wyprawką a tu już tak naprawdę niewiele nam zostało.
Stary 2014-03-27, 17:00   #3475
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Dziewczyny, mam nadzieję że wybaczycie, ale nie mam siły nadrabiać.

Od wtorkowego wieczoru ledwo się ruszam. Nie wiem czym to jest spowodowane ale ogólnie cały dzień czułam się dobrze a pod wieczór jak szłąm na chwile do rodziców z małżem to zaczął mnie tak boleć kręgosłup że większą część nocy nie spałam. A jak przyszło mi się odwrócić na drugi bok to przeżywałam męki. Wczoraj to samo I dziś też. Najgorsze jest to że nie mam nawet jak sobie poleżeć bo przyszły szwagier w niedzielę wyjeżdża do Niemiec (dojeżdża do mojej siostry). On ma masę spraw do załatwienia jeszcze tutaj a w międzyczasie jeszcze siostra mi tylko przez skype albo mailowo podsyła co jej jeszcze potrzeba tam żeby on jej przywiózł albo co jej załatwić bo ja jako siostra mogę a on jako że to jeszcze nie mąż już niekoniecznie.
No i załatwiam wszystko z tym kręgosłupem bolącym. Dobrze chociaż że mam auto. A jeszcze remont 2 głównych dróg jest to schodzi na wszystko 2 razy dłużej
Jeszcze jutro do miasta a bo to trzeba zamówienie w reserved odebrać, a to coś kupić tak więc zaś bieganina. Ale jeszcze tylko jutro i mam nadzieję odetchnę na weekend.

No a dziś zaczęłyśmy 29 tydzień Milenka szaleje ostatnio tak że hoho. Brzuch to mi ciągle podskakuje. Nawet jak się do małża przytulam rano albo wieczorem to biedny zostaje skopany Chyba córcia wyczuwa tatusia i daje o sobie znać, a małż... no cóż przeszczęśliwy jest że go córka kopie
W nocy obracam się na bok i kopniaki, nawet się tylko pzebudzę i nie ruszam - kopniaki. Zastanawiam się kiedy to moje dziecię śpi

W ogóle dziewczyny wczoraj nad ranem szwagierki bratowa urodziła i teraz co można by małej kupić. To druga córeczka więc ciuszków mają pełno i tak myślę. Jak ich zapytam to powiedzą żeby nic nie kupować, że nie ma potrzeby. Może jednak jakiś fajny ciuszek tylko rozmiarowo większy żeby malutka pochodziła. W ogóle urodziła się tydzień wcześniej bo termin był na 1 kwietnia, no i całe 53 cm i 2750 waga.

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:14   #3476
bluesky89
Zakorzenienie

Ja myślę, że lepsza od ciuszków będzie karuzela do łóżeczka / wózka, kocyk, przytulanka.. ciuchów zawsze jest wystarczająco a takie rzeczy zawsze się przydadzą

Stary 2014-03-27, 17:15   #3477
poziomkka
Zadomowienie

bazile ale horror przeżyłaś, współczuję mam nadzieję, że neurolog pomoże

zubi A ze szpitalem to dobrze, że Cię o tym poinformowali, zawsze to lepiej w takich momentach lecieć do szpitala dobrze wyposażonego.

Cytat:
Rodzice robili nam niespodziankę i zamówili wózek pewnie w przyszłym tygodniu przyjedzie Jeszcze miesiąc temu się martwiłam, że jestem do tyłu z wyprawką a tu już tak naprawdę niewiele nam zostało.
super niespodzianka!! Jaki wózek wybraliście?
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:16   #3478
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Nie zgłębiałam tematu ale zawsze myślałam że jak jest na tylnej to już na tylnej, może się zmienić odległość od ujścia szyjki wraz ze wzrostem macicy. A G1, G2 to chyba stopień dojrzałości łożyska.
no też tak mi się wydawało. Ale mój lekarz to chyba czasem lekko zamyślony jest - bo podczas usg i ja i TŻ usłyszeliśmy, że łozysko w normie mimo, że na przedniej ścianie... A na opisie z usg napisał, że jest na tylniej na opisach z usg z pierwszej ciąży mam, że na przedniej już głupieje
Cytat:
ooo a jaki zamówili w końcu?
super, kolejna rzecz do odfajkowania

Beat ale mała waga jak na tydzień przed terminem a poród jaki miała? A kupić możesz jakiś kocyk na przykład zawsze przydatny prezent

A ja dziś nieźle jestem zakręcona... budyń to mało powiedziane wyrzuciłam do kosza 30zł... jak wyrzucałam chusteczkę to zobaczyłam, że pieniądze wylatują z kosza

Nasza Córunia

Stary 2014-03-27, 17:19   #3479
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć
Podczytuje Was tylko, bo nawet nie mam zbytnio weny na pisanie. Moje hormony doprowadzają mnie do szału, płacze bez powodu.. juz sama ze sobą nie umiem sobie poradzić

Mam nadzieje, że jutro będzie lepszy dzień mam zamiar zacząć prać ciuszki to może mi się polepszy. Najchętniej już skladałabym łóżeczko i kupowala resztę rzeczy, ale jeszcze się wstrzymam

Oj to chyba hormony bo ja też nie raz sama ze sobą wytrzymać nie moze a tż już ucieka odemnie tak mnie nie raz ponosi płacz o mniejsze lub większe rzeczy.

Cytat:
dla rodziców. A widzisz że nie ma co panikować bo okazuje się że tak naprawdę chwila moment i wyprawka jest.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:24   #3480
bluesky89
Zakorzenienie

Sylwia, ja wiem, że to hormony i Tż się obrywa za byle glupote

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości