|
|
#901 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
My już po szczepieniu i wspólnym odespaniu go
najgorzej nie było nie licząc tego że genialna matka pomyliła godziny ![]() A w ogóle to najpierw zostałam przez lekarkę (byłam w końcu u innej) pochwalona za kp a potem usłyszałam, że się mały przejada, skoro taki okrąglutki (ale tu zaproponowałam, że przecież nie ulewa, więc raczej nie). A potem karmiłam w mikrej przychodni pełnej ludzi (mimo że nawet przy rodzinie tego nie robię), ale jak moje dziecko cierpiało to nic nie było ważne (nawet na oko 10-12 letni chłopak, mam nadzieję że nie będzie mieć traumy przez to). No i mamy skierowanie na badanie moczu (kupiłam 3 woreczki i będę łapać) i do neurologa, bo się mały wygiął (nie wiem czy nie do okna, ale lepiej sprawdzić) Cytat:
mój miał lekko łuszczącą skórę ale wyczesaliśmy i nawet o tym nie mówiłam nikomu a w takim razie może powinnam? Co do tej emli to rozmawiałam ze swoją lekarką i powiedziała że na takie maluszki średnio działa, bo tylko znieczula skórę a najbardziej boli wstrzykiwanie w mięsień i potem też w środku. Dla starszych dzieci już tak, bo dzięki temu mniej się boją. A ze smoczkiem dzięki za te słowa, bo już omal nie kupiłam (choć dalej korci jak poczytałam trochę o nim) Cytat:
Ja mam prawy cycek teraz większy/pełniejszy (do porodu było odwrotnie) lewego syn mniej lubi, też coś z tym muszę zrobić...
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ciekawa jest teoria o związku ciemieniuchy z alergiami, skazą...
Jaś miał ciemieniuchę i w szpitalu dostaliśmy od pielęgniarek jakieś mazidło takie robione z półproduktów i efekt jest powalający. Ciemieniucha bardzo się zmniejszyła po pierwszym użyciu i już jej prawie nie ma. |
|
|
|
#903 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Tego posta zaczęłam pisać o 11
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ma dnia żebym nie została obsikana - moja nowa mantra ![]() Cytat:
Narazie wychodzi mniej więcej porówno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wyprzedaż w Next jest Łupy w praniu, jak się upiorą to się pochwalę
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
kalina dawalam Pedicetamol w syropie.
ejani ja mam jeden soothie nie uzyty ani raz, wiec moge Ci go odsprzedac jak chcesz.
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno mi się przypomniało: u mnie też z jednej piersi więcej się daje odciągnąć niż z drugiej.
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
brawa dla Kacperka- dzielny chłopczyk
![]() Cytat:
![]() moje dziecko wyrzygało gluty ma katar i słyszę jak mu tak charcze, nawilżam i wyciągam, oklepuję plecki no ale chyba jednak coś spłynęło do gardła
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, jestem za. Najlepiej jak w ogóle wrócicie z fb na odchowalnie.
|
#909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajne, fajne ![]() A my po wizycie w poradni patologii noworodka. Ogólnie jeśli chodzi o guzki na stópkach to pani dr powiedziała, że już z czymś takim się spotkała (ale zawsze było to na jednej stópce, u nas na obu symetrycznie) Zbadała małej odruchy i tu ma zastrzeżenia, mamy kolejne kontrole w kwietniu i maju. I jak to ja zaczęłam sobie wkręcać jakąś chorobę... Ogólnie (wiem, że jest tu mało mam z Opola/opolskiego) bardzo polecam poradnię na Reymonta, weszliśmy, skierowanie i szybciutko do pierwszego pokoju, rozebrać małą, zważyć zmierzyć i ciach do gabinetu, pani dr bardzo miła, nawet żartowała z moim mężem. No i niestety prawdopodobna skaza białkowa, przeskoczyliśmy na mleko NAN Sensitiv HA (zamiast 17 zł - 44 :/ ) a jak to będzie nadal za mocne to będziemy musieli podawać któreś specjalistyczne (orientujecie się czy one są na receptę? np. bebilon pepti ? )
|
|
|
|
|
#910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko tak się zastanawiam, czy koniecznie trzeba czerpać wapno z nabiału i wszelkich mlecznych poduktów? W Japonii prawie nie jedzą mleka, ze świecą trzeba szukać kefirów czy jogurtów w sklepach a ludzie tam są najzdrowsi i ponoć żyją najdłużej...
|
|
#913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje dziecko ma ją nawet na brwiach i uszach. |
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tamtej pory jak jest zmęczony przebieram go na łóżku.A czy Wsze dzieci pełzają na plecach,w górę? Kładę Kacpra w łóżeczku, a z jakiś czas jest już na samej górze, głową przy szczebelkach. Mimo ochraniacza dałam jeszcze kocyk. Jak położę go na wersalce, to też czasem tak pełza.
|
|
#915 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hosenka mój nie pełza, jedynie jak ma coś pod nogami to sie odpycha do góry. Edytowane przez jin Czas edycji: 2014-03-27 o 19:56 |
||
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dominik wędruje w dol. O spokojnym zostawieniu go spiacego na brzuchu juz nawet nie myśle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
Roane na pewno można brać ibuprofen przy kp? Bo przecież przechodzi do mleka, a dzieciom można do pół roku dawać tylko paracetamol
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
Kaja pelza jak wskazowka zegara po całym lozeczku. Kiedyś sie wrecz zaklinowala w nocy w rogu i włączyła przerazliwa syrene, w sumie sie jej nie dziwie.
Ale fak faktem potrafi przepelznac zadziwiajace odległości. Popieram kolezanki, wroccie no z fejsbunia na wizaz ;-)
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję skazy :/ Hosenka-- mój Adaś tak wędruje do góry szczególnie u lekarzy na leżankach, w łóżeczku różnie ale raczej kręci się na boki. Jak on się układa to normalnie z 15 minut zanim się ułoży- mości się jakkwoka na grzędzie
|
|
|
#920 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie lewa bogatsza w mleko ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#921 | |
|
Konto usunięte
|
A my dzisiaj po szczepieniu. Alicja bardzo płakała przy wkłuciach, myślałam że mi samej łzy polecą. W domu chciała się przytulać do cyca, a teraz sobie śpi. Mam nadzieję że bidulka nie będzie pamiętać tego stresu.
Cytat:
|
|
|
|
|
#922 |
|
Rozeznanie
|
O dżisas... Ale miałam wieczór. Po ostatnim szczepieniu dziecko mi cały dzień spało. A dziś... Zupełnie nagle o 16 zaczął się nieziemski ryk. Walczyłam godzinę, poddałam się i podałam paracetamol. Po 20 minutach się uspokoiła, ale do 20 marudziła, popłakiwała, przysypiała, znowu popłakiwała. Teraz padła, mam nadzieję, że już do rana. Bidulka moja
Zaraz zabieram się za nadrabianie, bo mam zaległości
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
No i wydałam dziś w sumie 300 zł na same ciuszki dla małej....i niby wszystko z promocji a jutro jeszcze mleko, chusteczki i pampersy
![]() W smyku druga para spodni -50% ![]() Ale kupiłam prawie wszystko co chciałam, jeszcze na lato rampersy muszę kupić i czapeczki letnie...no i pewnie jeszcze jakieś krótkie spodenki ale większość już mamy
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
Zaraz nadrobię tylko odp póki pamiętam
![]() kulla, ja zaczęłam jeść mięso w ciąży bo po prostu czasem miałam na nie ochotę ale i bałam się o to, że moja dieta nie jest odpowiednio zbilansowana i mogę zaszkodzić dziecku/sobie, w sumie bardziej sobie bo dziecko to taki pasożyt, że o siebie zadba . Jadłam bardzo mało bo ochota nachodziła mnie bardzo rzadko Smerfa na wegedziecko nie będę wychowywać, jak sam będzie kiedyś chciał to ok. Mój tż jest mięsożerny, cała moja rodzina też. Dzieciak miałby po prostu łatwiej gdyby jadł mięso, ja mam zawsze z tym problem. Na każdej imprezie rodzinnej siedzę głodna o ile sama nie zatroszczę się o jedzenie. Np moja ciotka (spędzamy razem każde święta, imieniny itp itd, nasza najbliższa rodzina) robiła wszystko z mięsem chociaż wiedziała, że ja go nie jem. I całe imieniny czy obiad świąteczny siedziałam u nich głodna, o sałatce takiej wiosennej i porcji ziemniaków (jak był sezon na warzywa w innym przypadku w ruch szły same kartofle). Mieszkamy w małym mieście i jedzenie w knajpach rzadko kiedy oferuje opcje wege co też jest denerwujące, bo ile mozna jeść naleśników z serem i pierogów ruskich? senira, paróweczki to chyba najgorsza rzecz, pies mielony z budą, gałki oczne, raciczki, kopytka i inne "smakołyki" Tego Smerfowi na pewno nie podam. A wędliny aktualnie jem dwa rodzaje, wcześniej w ogóle bo to też mięso. Dobra, spadam do łóżka, nadrobię i idę spać
|
#925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tata dziś stwierdził ze na głowę upadlam bo co przyjdzie to ja allegro przeglądam
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie wege- za mną teraz chodzi ten pomysł. Nigdy nie lubiłam mięsa i tak sobie myślę, żeby po zakończeniu kp się w to wciągnąć.
|
|
|
|
#927 |
|
Zadomowienie
|
Kurde czy was nadal boli spojenie? Bo mnie tak...
Dziś byłam u fryzjera..było przyjemnie ...posłuchać tyłu komplementów o swojej figurze i gestach włosach. Bardzo mi zgestnialy w ciąży, tylko się boję, zeby mi nie zaczęły teraz wypadac , bo mojej kolezance bardzooo wypadły. |
|
|
|
#928 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
pozwolili Ci synka smarować olejkiem arganowym? Bo ja jak powiedziałam, że smaruje małej buźkę linomagiem (czyli de facto olejem lnianym z wazeliną) to dr powiedziała, że to bardziej zaszkodzi niż pomoże i poleciła serię Ziaja AZS
|
||
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też słyszałam, że po ciąży włosy wypadają- zasadniczo w czasie ciąży mniej wypada a po ciąży bilans się wyrównuje. Na razie jeszcze nie zauważyłam zwiększonego wypadania. |
|
|
|
|
#930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do włosów, to niestety ponoć po 3-4 miesiącach będą wypadać i to garściami. Musi wypaść to, co nie wypadało przez całą ciążę :/ Dlatego cieszę się gęstymi i długimi włosami póki mogę, bo już zaczynam obserwować niewielkie wypadanie. Przez ciążę mam wrażenie, że nie wypadł mi ani jeden włos
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

najgorzej nie było nie licząc tego że genialna matka pomyliła godziny 
Pozostałe szczepienia odpuszczam, zaszczepie jak skończy 3 miesiące lub 6, jeszcze nie wiem, lekarka nic nie narzekała że odmawiam szczepień. Leon przytył 400 g w tydzień. Lekarka myślała, że waga się zepsuła.

Zaczęłam ściągać z lewej częściej, żeby podkręcić w niej produkcję, zobaczymy.

Narazie wychodzi mniej więcej porówno 

ma katar i słyszę jak mu tak charcze, nawilżam i wyciągam, oklepuję plecki no ale chyba jednak coś spłynęło do gardła
16.06.2012 

fajne, fajne

Tego Smerfowi na pewno nie podam. A wędliny aktualnie jem dwa rodzaje, wcześniej w ogóle bo to też mięso.