Biedronka - produkty godne polecenia cz XXVI - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 16:35   #1471
kasiarzynaa
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz XXVI

Cytat:
Napisane przez symphony Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy w Waszych Biedronkach jest stand z żelkami na wagę>Ja dziś byłam w jednej z krakowskich Biedronek i się trochę zdziwiłam ,bo nigdy takich cudów w tym sklepie nie widziałam albo hmmm jakoś mi umykało w co wątpię
tak są

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
dziewczyny od dzisiaj są silikonowe/metalowe formy do pieczenia ? u mnie nic nie ma, tak samo toreb tych za 2,99
Za to większość rzeczy było wyłożone już wczoraj, a znicze po 2,99 wymiecione ..
u mnie wszystko było
kasiarzynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 16:37   #1472
Klementyna12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
dziewczyny od dzisiaj są silikonowe/metalowe formy do pieczenia ? u mnie nic nie ma, tak samo toreb tych za 2,99
Za to większość rzeczy było wyłożone już wczoraj, a znicze po 2,99 wymiecione ..
u mnie są, kupiłam silikonowe foremki na muffinki
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 16:40   #1473
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_belle Pokaż wiadomość
ja też dzisiaj kupiłam tą Toblerone
wiedziałam że o czymś zapomniałam! a u mnie w 2 biedronkach smoothie też nie było. w jednej pusty karton w drugiej ani kartonu.
Stary 2014-03-27, 16:42   #1474
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiarzynaa Pokaż wiadomość
tak są

u mnie wszystko było
Cytat:
Napisane przez Klementyna12 Pokaż wiadomość
u mnie są, kupiłam silikonowe foremki na muffinki
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:23   #1475
joanna_mariaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
Dorwałam w swoje ręce Pianę do szyb różową
Donoszę, iż bardzo dobrze myje, bez smug. Przypadkowo spryskałam nią kafelki w łazience i brud aż ściekał a wcześniej go nie widziałam. Zapach ma fajny i jest radocha widząc słodką piankę na oknach.
zastanawiałam się czy kupić ten wynalazek a teraz widzę że nie potrzebnie się wahałam , oby jeszcze była bo u mnie te rzeczy do czyszczenia pełne kosze , zainteresowanie prawie zerowe.
Już mam ochotę umyć okna i cieszyć się wiosennym słońcem
bez smug hehe
joanna_mariaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:03   #1476
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isza89 Pokaż wiadomość
Niczego serowego tam nie wyczułam. Bardziej budyniowe.
Cytat:
Napisane przez Salvaja Pokaż wiadomość
Kosztują 1,49. Kupiłam sobie jedno, nie warte tej ceny zupełnie. W środku pełno budyniowo-serowego kremu (bardziej konsystencja zwięzłego budyniu, smak też bardziej budyniowy, chyba wanilia). Wzięłam na spróbowanie, więcej nie kupię.
Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Powiem tak - mi w miarę smakowało z tym, że jadłam ciepłe i byłam baaaardzo głodna . Dziewczynom oraz klientom u mnie na sklepie nie smakuje i szczerze mówiąc prawie tego nie sprzedajemy.
Czyli nie warto sobie zawracać głowy
W sumie widziałam je tylko raz, w jednej biedronce - a wychodzi na to, że to wcale nie świeżynka. Może wezmę na spróbowanie, dzięki za rozjaśnienie

W ogóle ależ żerują na naszej miłości do nowinek

Cytat:
Napisane przez kevschaa Pokaż wiadomość
w biedronce są właśnie te de nata:
przynajmnej wg. tego bloga
http://sfilcowany-kogut.blogspot.com...biedronce.html
Te to chyba jednak co innego, są (a raczej były, bo to z 2008r.) sprzedawane mrożone
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:06   #1477
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

U mnie nie ma chusteczek welwet. widziałam torby tylko białe i jakieś ceratkowe różowe.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 18:15   #1478
martyneczkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
wiedziałam że o czymś zapomniałam! a u mnie w 2 biedronkach smoothie też nie było. w jednej pusty karton w drugiej ani kartonu.
u mnie tez nie było, ani jednej sztuki

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4578134 1]U mnie nie ma chusteczek welwet. widziałam torby tylko białe i jakieś ceratkowe różowe.[/QUOTE]

mógłby ktoś wstawić zdjęcie realne tej torby?
martyneczkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:32   #1479
anna_belle
Zadomowienie

byłam drugi raz w biedronce i znalazłam to smoothie

KWC

anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:02   #1480
Zalogofana
Raczkowanie

[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;45779492]Kobiety nie wiecie może, czy ten młynek do cukru pudru można ponownie napełnić cukrem? Czy to tylko taka jednorazowa atrakcja? Dziękuję.[/QUOTE]

Nie wiem czy to ten sam ale oglądałam w warzywniaku i niestety nie można go było ponownie napełnić, więc do .... był biało czerwony.

Eden niebieski fajnie pachnie, dzięki za polecenie
Zalogofana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:13   #1481
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina_zb Pokaż wiadomość
Ja pisałam, że wyczuwam w nim cytrynę Na ubraniach zapachu proszku nie czułam, a celowo nie wlałam płynu do płukania
Nie doczytałam twojego wcześniejszego postu, tylko słyszałam, że delikatny zapach.
Dziś wyprałam koc, ale z płynem złotym EDEN i nic a nic nie czuć proszku . Muszę wyprać jakieś białe lub z plamami coś, żeby wyrobić sobie zdanie o tym Cruzeiro

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Wstrzymałam się z dzisiejszymi zakupami w B, pomyślałam, że może nie ma wszystkiego dziś a jutro będzie już. Czaję się na silikonowe formy
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:05   #1482
koraalina8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blanche_ Pokaż wiadomość
Jest gdzieś na nie przepis? Bo widze tylko pasteis de nata
to to samo
de belem mają niby tajną recepturę od daiwn dawna itp itd ale smakuje tak samo
koraalina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:23   #1483
zzuzka
Raczkowanie

[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;45779492]Kobiety nie wiecie może, czy ten młynek do cukru pudru można ponownie napełnić cukrem? Czy to tylko taka jednorazowa atrakcja? Dziękuję.[/QUOTE]
Jak delikatnie zdejmiesz tą nakładkę z sitkiem to można go drugi raz napełnić. Przynajmniej mi się udało, ale ja mam z poprzedniej dostawy. Jednak wydaje mi się, że są identyczne.
zzuzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:56   #1484
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez ladylukier Pokaż wiadomość
Skusiłabym się na tą piankę do mycia okien, ale dzisiaj już pomyłam zwykłym płynem. I tak przy okazji nie polecam biedronkowego cler - straszne smugi robi i to nawet na małych powierzchniach ;/
Miałam z nim to samo.
Kupiłam zwykły najtańszy płyn do mycia okien z octem i poprawił robotę po biedronkowym
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:18   #1485
Ms_E
Zadomowienie

A ja się tak zastanawiam nad zastosowaniem silikonowych lunch boxów - dziś widziałam w B. Wydaje mi się, że to średniowygodne bo silikon miękki to się jedzenie w transporcie może pozgniatać itd. No nie wiem, jakoś tego nie widzę.
A te torby, o których piszecie to te ze sztucznego materiału czy bawełna? Które lepsze?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:38   #1486
mycha9393
Zakorzenienie

Eko torby u mnie były pod kasą..
Kupiłam maszynkę do mielenia.. Co prawda cuchnie okropnie- jest na etapie wietrzenio-zasmradzania kuchni.
Próbowałam już w niej ser zółty ,,ścierać''- wyszło spoko za 150zł myślę że mogę być zadowolona. zobaczymy jak bd się spisywać w przyszłym tygodniu. (mam w planie mielone, surówki itp)
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:40   #1487
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ms_E Pokaż wiadomość
A ja się tak zastanawiam nad zastosowaniem silikonowych lunch boxów - dziś widziałam w B. Wydaje mi się, że to średniowygodne bo silikon miękki to się jedzenie w transporcie może pozgniatać itd. No nie wiem, jakoś tego nie widzę.
A te torby, o których piszecie to te ze sztucznego materiału czy bawełna? Które lepsze?

Jaka cena, pojemność i ogólnie szczegóły tych lunchboxów?
To jest genialna rzecz, mam 1 i jestem bardzo zadowolona, z Empiku. Noszę w nim 'papki' typu soczewica, różne kasze, z warzywami, mięsem itp, tam się nie ma co odgnieść a ogólnie to co najwyżej jeden róg się lekko wgniecie i tyle, jak pudełko jest na wierzchu w torbie to jest ok A jak idę na cały dzień na uczelnię to potem mam całą torbę w plastikowych pojemnikach to się składa i jest malutkie. Jakby były w B podobne do tego co mam to bym wzięła

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:48   #1488
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość

Testuję właśnie biedronkowe draże MIMI z białej czekolady o smaku bananowym. Polecam
a cóż to za cudo?! jakiś nowy smak wprowadzili?

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 22:04   #1489
Ms_E
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Jaka cena, pojemność i ogólnie szczegóły tych lunchboxów?
To jest genialna rzecz, mam 1 i jestem bardzo zadowolona, z Empiku. Noszę w nim 'papki' typu soczewica, różne kasze, z warzywami, mięsem itp, tam się nie ma co odgnieść a ogólnie to co najwyżej jeden róg się lekko wgniecie i tyle, jak pudełko jest na wierzchu w torbie to jest ok A jak idę na cały dzień na uczelnię to potem mam całą torbę w plastikowych pojemnikach to się składa i jest malutkie. Jakby były w B podobne do tego co mam to bym wzięła
Hm, może masz rację, ale jakoś silikonowe pojemniki kojarzą mi się tylko z funkcją pieczenia - wygodnego wyjmowania z formy

Jakoś nie kojarzę ich z żadnej gazetki, ale są te formy do pieczenia i właśnie pod tą ceną - 11,99 one leżały.
Były conajmniej 3 rodzaje w tym taki na kawałek pizzy, taki z widelcem i pojemnikiem na sos i jakiś inny bez bajerów chyba. Nie przyglądałam się dokładnie, bo uznałam, że to niewygodne

Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 22:16   #1490
kevschaa
Zakorzenienie

Najbardziej durnym i niewygodnym pojemnikiem z biedronki jest pojemnik na sałatkę z dołączonym widelcem który był jakiś czas temu (z czerwoną pokrywką).
Nie rozumiem idei pojemnika na sałatkę który jest absolutnie i całkowicie nieszczelny. Przecież wiadomo że czy do pomidor czy ogórek, czy inne warzywa puszczają soki.... a nie daj boże jak chcesz jeszcze je trochę podlać oliwą (jak ja), tragedia w postaci całej torebki upaćkanej gotowa :/
Oczywiście pojemnik na sos jest również dołączony i również cudownie nieszczelny....
Chociaż sama idea pojemnika fajna, bo jak sobie robie w nim kaszę jaglaną z owocami to się sprawdza (nie ma co wycieknąć),
ale zastanawia mnie czy naprawdę dla producenta było tak wielkim problemem zrobić zamknięcie przynajmniej na tyle szczelne co w zwykłych pojemnikach plastikowych?
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 22:26   #1491
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
O fuuu.... a ja zmarnowałam przez niego sałatkę:/ próbowałam jeść z zatkanym nosem ale nic z tego 20zł poszło się kochać :/ muszę oddać siostrze może ona wykorzysta
u mnie to samo, mimo że dałam go niewiele to sałatka poszła się ..... No, tak że również oddałam ale bratu który jest fanem.

Cytat:
Najbardziej durnym i niewygodnym pojemnikiem z biedronki jest pojemnik na sałatkę z dołączonym widelcem który był jakiś czas temu (z czerwoną pokrywką).
chyba nie ma za dużego wzięcia bo u mnie dużo tego ustrojstwa leży ciągle. Kumpela kupiła i wściekła bo faktycznie nieszczelny

Kurcze u mnie silikonów było dziś w bród ale nie zwróciłam uwagi na lunchboxa... muszę obczaić choć uwielbiam mojego z przegródkami . Jutro skoczę do B.

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2014-03-27 o 22:29
Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 22:37   #1492
daranna
Raczkowanie

Dałby mi ktoś linka do najnowszego wątku Rossmanowskiego na wizażu ? :p
Bardzo proszę
daranna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 22:41   #1493
kasiarzynaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daranna Pokaż wiadomość
Dałby mi ktoś linka do najnowszego wątku Rossmanowskiego na wizażu ? :p
Bardzo proszę
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=745613

kupiłam dziś chipsy o smaku sera ementaler no i...przepadłam

Edytowane przez kasiarzynaa
Czas edycji: 2014-03-27 o 22:42
kasiarzynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 22:43   #1494
daranna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiarzynaa Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=745613

kupiłam dziś chipsy o smaku sera ementaler no i...przepadłam
daranna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 23:13   #1495
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość

O taaa mój mąż jak myje ręce to wyciska do końca 3 razy pompkę, aż mydło mu się wylewa z dłoni. Pytam, dlaczego tak robi a on z fochem, że jakbym w pracy miała tak brudno to też bym tak myła. Ja na to, że nie jest w pracy tylko w domu i foch!
I jak tu kupować droższe drogeryjne mydło w płynie? [COLOR="Silver"]
Chłopak musi wielokrotnie ten bród pewnie zmywać aby poczuć się lepiej, a tutaj przytyki słyszy
Cytat:
Napisane przez karambajka Pokaż wiadomość
czy w biedronce jest ocet balsamiczny? a jak nie ma - to gdzie mogę go tanio dorwać
W lidlu jest w stałej ofercie
Cytat:
Napisane przez Ms_E Pokaż wiadomość

A możesz przybliżyć, z jakiej to oferty albo wrzucić jakąś fotkę bo mam jakieś zaćmienie i nie kojarzę
Cytat:
Nie rozumiem idei pojemnika na sałatkę który jest absolutnie i całkowicie nieszczelny. Przecież wiadomo że czy do pomidor czy ogórek, czy inne warzywa puszczają soki.... a nie daj boże jak chcesz jeszcze je trochę podlać oliwą (jak ja), tragedia w postaci całej torebki upaćkanej gotowa :/
Oczywiście pojemnik na sos jest również dołączony i również cudownie nieszczelny....
Chociaż sama idea pojemnika fajna, bo jak sobie robie w nim kaszę jaglaną z owocami to się sprawdza (nie ma co wycieknąć),
ale zastanawia mnie czy naprawdę dla producenta było tak wielkim problemem zrobić zamknięcie przynajmniej na tyle szczelne co w zwykłych pojemnikach plastikowych?
Co do tego pojemnika to moje spostrzeżenia są takie, że wyjątkowo niewygodnie się otwiera oraz malutki pojemniczek na sos ma jakieś dziwne zamknięcie, które jest całkiem lipne, niemal zupełnie nie trzyma Radzę sobie tak, że sos w tym małym pojemniczku pakuję do środka wraz sałatką i jeśli się otworzy, to trudno, najwyżej wyleci w środku. Ale codziennie robię córce w nim sałatki do szkoły, nic się nie wysypuje ani nie wylewa z tego dużego do torby, więc podstawową funkcję jednak spełnia Ale niedopracowana forma, to na pewno.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-03-27 o 23:16
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 07:50   #1496
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Ja też dziś pokusiłam sie na smoothie tym razem banan -truskawka i potwierdzam wcześniejszą czytaną opinię że jest pyszny. Dużo mniej słodki niż mango ., pychota
Mimo usilnego szukania nie znalazłam u mnie ani jaglanki,ani soczewicy ani już cieciorki a szkoda
Wpadło kilka opakowań fasolki zielonej mrożonej bo niewiele ponad 2 zł ,zupka kalafiorowa tez mrożona , 3 cukinie, jabłka, serki wiejskie i kilka dupereli. Dużo forem silikonowych u mnie, na babkę , babeczki ,tarte, keksówki, znowu pędzelki, łopatki wróciły. Na szczęście ostatnio się obłowiłam więc mnie nie kusiły.
Czekam na te pojemniki na ciasto...
mi nie smakował ten czerwony smoothie, zoly czeka na sprobowanie

dorawałam ostatnią puszkę soczewicy z bonduell,

wziełam kilka gadzetów silikonowych, ale ogólnei sie hamowałam i czajnik elektryczny - fajny

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez anna_belle Pokaż wiadomość
Ten napój smoothie to był w ofercie tylko przy okazji inspiracji?bo zeszłam dzisiaj całą biedronkę i nigdzie ich nie było.Nawet pani ekspedientka nie wiedziała o czym mówię
u mnie jest w lodówkach koło szpinaku, mixów sałat itp

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez karambajka Pokaż wiadomość
czy w biedronce jest ocet balsamiczny? a jak nie ma - to gdzie mogę go tanio dorwać
ja uwielbiam, kupuję w lidlu zawsze, [ale ogolnie dobry ocet to tani raczej nie jest]

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

foremek silikonowych było pełno u mnie;

silikonowych lunchboxów nie widziałam.. co to ?

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 08:31   #1497
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Testuję właśnie biedronkowe draże MIMI z białej czekolady o smaku bananowym. Polecam
Muszę zerknąć, czy i u mnie są te draże
Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Nie doczytałam twojego wcześniejszego postu, tylko słyszałam, że delikatny zapach.
Dziś wyprałam koc, ale z płynem złotym EDEN i nic a nic nie czuć proszku . Muszę wyprać jakieś białe lub z plamami coś, żeby wyrobić sobie zdanie o tym Cruzeiro
Najważniejsze, że go nie czuć i można spokojnie używać płynu do płukania
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 09:05   #1498
Madziarka.n
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Eko torby u mnie były pod kasą..
Kupiłam maszynkę do mielenia.. Co prawda cuchnie okropnie- jest na etapie wietrzenio-zasmradzania kuchni.
Próbowałam już w niej ser zółty ,,ścierać''- wyszło spoko za 150zł myślę że mogę być zadowolona. zobaczymy jak bd się spisywać w przyszłym tygodniu. (mam w planie mielone, surówki itp)
koniecznie daj znać jak poradziła sobie z mięchem

Madziarka.n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:19   #1499
orangemisia
Zadomowienie

Witam. Czy ktoś z Was kupił/'macał' legowisko dla psa oraz matę samochodową i może mi coś o tych rzeczach powiedzieć? Czy są warte swojej ceny, jak z ich jakością? Mam nadzieję, że znajdę je jeszcze w Biedronce.

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:22   #1500
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

W Kauflandzie ma być pojemnik na ciasto za 14,99 bodajże. Dzisiaj zobaczę czy jeszcze jest.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości