|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VIII
oj, pięknota
macie jakiś stres lekki przed dokoceniem?
|
#4562 |
|
Konto usunięte
|
Trochę, bo ponoć kocina jest spokojna - a nasze zaraz będą ciągnęły do porąbanych zabaw, zwłaszcza Kostka. No i ogólnie, aklimatyzacja, kuwety itp.
Nie boimy się jakiejś eskalacji agresji, bo tak na dobrą sprawę żaden z naszych kotów nie ma takich zachowań ale tak na 100% to nikt nie wie. Zycie pokaże. |
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie cudne kyciorrry
|
#4564 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z tymi imionami to jest tak, że ewoluują (pierwotna wersja to Manfred i Kostucha i tak jest w papierach) Imiona i ich modyfikacje przychodzą same
|
|
|
|
|
#4565 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Świetny drapak, gdzie kupowaliście materiały? Cytat:
|
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
dołączam do wątku i na początek przychodzę z pytaniem czy któraś z was miała styczność z preparatem Jean Pierre Hery Lotion Nettoyante Felin odżywka do czyszczenia sierści kotów? Moich wariatów za nic w świecie nie da rady wykąpać, a przydałoby się bo kopią mi w doniczkach, a potem całe umorusane latają
|
|
#4567 | |||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
No nie
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Nie Dobrze. Nie mam kiedy zadzwonić teraz, żeby pogadać z chirurgiem On jest od 8-14 , ja od 6-14. O 8 mam już tak rozkręconą robotę , że nawet nie jem w pracy ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
O, to Cham też tak ma ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
Toż to twierdza, a nie drapak ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
A jak byłam u nich, to wetka mówiła, że chciała go zatrzymać, ale rodzice się nie zgodzili. Ha, ha, mój kolega z klasy tam pracuje Pogadałam trochę, kot wychwalany pod niebiosa
|
|
#4568 |
|
Wtajemniczenie
|
jakie pieknosci
Macie jakis pomysl jak wytlumaczyc kotu, ze drapak nie jest tylko jego? Wasze koty dziela sie drapakiem? czy powinnam dokupic drugi dla kici? Mlody dostal drapak jak mial 3 msce i uznaje go za swoj na wylacznosc. Kicia lubi jedynie dolna budke, nie lubi sie wspinac po wyzszych polkach. Mlody nigdy do budki nie wchodzi, ale bardzo sie zlosci jak widzi, ze kicia tam spi, idzie ja lapka zdzielic po glowie Wszedzie indziej Kicia moze chodzic, nigdy jej z zadnego miejsca nie przegania, ale jak tylko ja widzi na drapaku, to az uszy po sobie kladzie i leci jej przylozyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4569 |
|
Nie depcze krokusów
|
Stasiek - przed wzięciem drugiego kota kupiłam drugi większy drapak, bo pamiętałam, że jak miałam koty w gościach, to Daniels przeganiał je z drapaka.
Drapak tekturowy jest wciąż jego ulubioną leżanką i nie pozwala Małej na nim spać, a jak ona się na nim bawi, przeciąga czy wyżywa, to ją obserwuje.
|
|
#4570 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie oba korzystają wspólnie ze wszystkich rzeczy, czy to zabawek, drapaków, kuli itd. Czasem jest "wojna" o legowisko na łóżku, ale to na zasadzie "o drugie zeszło, to podsiądę" (co z tego, że tylko na chwilę, ważne, że legowisko zdobyte
), nie ma przeganiania, co najwyżej wpychanie się obok Czasem jak Mała się wtrąca do zabawy wędką Grubciowi, to ją obejmie za szyję łapką i przyciśnie lekko do podłogi w ramach musztry ![]() Nie ma zazdrości o drapak, a nawet przeciwnie. Mała nauczyła Grubcia drapać słupki (wcześniej tylko na desce i dywaniki/wycieraczki), a Grubcio pokazał jej drapak na desce. Z tekturowego drapaka korzysta Grubcio, Mała woli drapanie w pionie. Ale jak kiedyś dawniej zdarzyło się między moimi dawnymi futrkowymi, że jedno przeganiało drugie, to starałam się głaskać wtedy obydwa jednocześnie, żeby pokazać, że coś jest wspólne.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-03-27 o 02:20 |
|
|
|
#4571 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. chyba zebym znalazla budke na slupku po prostu, bo Kici chodzi o to, zeby spac w jakims polzamknietym legowiskuCytat:
Wczesniej jak nie bylo Kici, w ogole sie domkiem nie interesowal Mam kota tyrana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4572 | |
|
|
Cytat:
|
|
#4573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście może o takim przypadku, że kot sam sobie otworzył klatkę w klinice weterynaryjnej? Mam praktyki w gazecie teraz i zgłosiła się do nas Pani, która oddała kota do kliniki na cały dzień, miał mieć badania itp. Wieczorem weterynarz powiedział jej kwotę, zapłaciła po czym powiedział, że wzięli tylko połowę kosztów bo kot sam otworzył klatę i błąkał się po korytarzu a potem kiedy ktoś otworzył drzwi uciekł. I, że to nie jest ich wina. Kot na szczęście szybko się odnalazł bo był rasowy i migiem ktoś go złapał. A klinika jest jedną z najlepszych u nas w mieście ( i najdroższych).
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=3vIcq1b1iFg
Nie wiem czy byłoby to możliwe w polskiej lecznicy. Nie wiem jak u nas wyglądają zamknięcia klatki. Ale to skrajna nieodpowiedzialność tej kliniki.
|
|
#4576 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na dole posta będzie kilka.Płyty na budki i podesty w Leroy'u, kilka elementów pochodzi z rozebranego...biurka, most ze starej rolety, słupki w zooglobe bodajże, a materacyki zrobiła dziewczyna z kociego forum Taki drapak nie wychodzi super tanio, ale jest wytrzymały do tego stopnia, że na dużej budce siedziałam ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje raz śpią w jednej budce, za 5 minut spychają się, albo tłuką na niej, za kotami nie nadążysz...
Edytowane przez 201803090921 Czas edycji: 2014-03-27 o 11:17 |
|||
|
|
|
#4577 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Równie dobrze może klinika zabić kota, powiedzieć, że zwiał i umyć rączki... Cytat:
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystrzelałabym chyba tych kompetentnych opiekunów jakby mi Feluta zniknęliCytat:
przykład idzie z góry! ![]() jaki bury brzuchol do głaskania Lady in red we wtorek wieszała firanki:
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-03-27 o 16:19 |
||
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka kopia mojego Berka
![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Szczęście, bo na zwykłego buraska nie każdy by zwrócił uwagę, a tu maine coon i od razu ktoś go złapał. Zresztą to było całkiem niedawno, teraz pełno psiaków w klinikach, mogła się stać tragedia. Osobiście moim zdaniem to tylko i wyłącznie wina kliniki, kot miał klatkę w pomieszczeniu przez które cały czas któryś z weterynarzy się przewijał a jakby majstrował przy klatce na pewno nie zrobiłby tego w 3 min. Teraz chyba bym się bała zostawić swojego w klatce, z niego też niezły cwaniak
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tylko te całe coony są tak popularne, że równie dobrze mógł ktoś zauważyć ładnego rasowca, wziąć go sobie (i to niekoniecznie dla siebie...) i mieć w pupie ogłoszenia poszukiwawcze
|
#4581 | |
|
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- 2 fota rozwala
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaką ilość i jak przygotowane siemie lniane dajecie kotu żeby ładnie kłaków się pozbywał i nie miał jednocześnie biegunki?
mój po paście na kłaki rozwolnienie dostaje
|
#4584 |
|
Nie depcze krokusów
|
już widzę te futrzane ślady z serii "gdzie był kotek?"
|
|
#4585 |
|
|
Pomocna ta Lady
|
#4586 |
|
Konto usunięte
|
A jaka niewinna mina
W stylu "ale że o so chossi?" Moje mają takie same wyrazy pyszczków, gdy przydybię je w miejscu, gdzie być nie powinny (to, że natychmiast włażą na wszystko, co zostanie położone na kanapie czy podłodze, z upodobaniem kurtek i walizek to taki detal) ![]() Ktoś tam przyuwazył koci brzuszek na fotce - ten miękki brzuchol ostatnio wprowadził mnie w błąd: budzę się nad ranem i czuję, że trzymam stopy na kocim futrze - wniosek: Grubaśnik, czyli można pomiziać gada stopą, on nie atakuje, jest mega spokojny. No to półprzytomna tykam, tykam i nagle czuję opazurzone łapy chwytające za palce Okazało się, że pomyliłam Grubaśnika z Konstancją (jak ją wzięłam to wyglądała jak śmierć, futro miała lichutkie - a ostatnio spasła się do 4kg i zrobiła się aksamitna).
|
|
|
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie taka asysta kończy się polowaniem na ruszający się materiał
![]() A ja dziś odebrałam zamówienie dla znajomych z zoo+. Przy okazji zamówiłam parę gadżetów dla nas. Kupiłam szelki, na majówkę wybieramy się do znajomych, mają mały domek z ogrodzoną działką, kociaki też jadą. Założyłam im i muszę przyznać, że jestem z nich dumna. Grubcio co prawda miał już do czynienia z szelkami, ale szybko się przyzwyczaiły. Po kilku minutach chodzenia z obniżonym podwoziem, chodziły już jakby nigdy nic ![]() Tekturowy drapak dla Grubcia, bo gąsienica już trochę wymęczona, a poza tym chciałam coś do łatwego do wzięcia, żeby miały co drapać na wyjeździe. I nawet Małej się spodobał. Do tego myszki, też się spodobały, już zostały wymemłane (a mnie urzekły ich kolory ). I jeszcze pisanki, też się spodobały, mają w środku delikatną grzechotkę.Ostatnio robiłam generalne porządki i inwentarz kocich zabawek, ile one ich mają, a do tego jeszcze są w zapasie w przypadku wielopaków , ale jakoś nie mogę się powstrzymać przed kupnem następnych ![]() Jako, że piątek miał być dniem zdjęć, to przypominam
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-03-28 o 14:27 |
|
|
|
#4588 | |
|
|
Cytat:
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu miała wizję i zasłona powinna być czerwono-biała Jakie koty zziębnięte, pod kołderkami ![]() Poniżej wzruszająca scena - stęskniony kot wita się z dawno niewidzianą Pańcią, po 5 dniach rozłąki
|
#4590 |
|
Nie depcze krokusów
|
Bardzo aktywnie się wita, pewnie zmęczyła się oczekiwaniem
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

), nie ma przeganiania, co najwyżej wpychanie się obok 

Na dole posta będzie kilka.
wystrzelałabym chyba tych kompetentnych opiekunów jakby mi Feluta zniknęli
, ale jakoś nie mogę się powstrzymać przed kupnem następnych