Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-28, 05:50   #1621
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A u nas już pobudka 5h snu, nie powiem, ciężko jest
u nas tezpobudka po 5 i wyemigrowałam do kuchni bo budził adriana radosnymi krzykami i milion pobudek w nocy dlaczego tżci nic nie słysza ...i nie wstają choćby po to żeby wstać i otworzyć oko tylko zero reakcji padam
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 06:22   #1622
agaabuu
Raczkowanie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Mój dzień zaczął się dziś o 3...już wczoraj pisałam Wam, że Antosi wychodzą dolne dwójki....przy pierwszych dolnych i górnych jedynkach była tylko marudna i gorzej spala a wczoraj wieczorem miała podwyższoną temperaturę 37,6 a w nocy już 39 stopni. Daliśmy jej czopek Paracetamolu ale temperatura nie spadła, dopiero po Paracetamolu w syropie się obniżyła Mam nadzieję, że temperatura była z powodu ząbkowania, kataru nie ma jedynie od jakiegoś czasu często się krztusi i odkasłuje ślinę, po 7 będe dzwoniła do lekarza niech ją zobaczy. Biedna taka ta moja Antosia
Stary 2014-03-28, 06:33   #1623
karolson
Zakorzenienie

Helo katarzyna2811 widze Cie.
My zaczelismy dzien o 6 czyli standardzik. Filip niestety sie zarazil i odciagam mu kosmiczne ilosci wydzieliny jasne i non stop furczy, pod nos masc majerankowa, do nosa marimer, cebion, wapno. Co jeszcze mozna bez recepty? Ten Nasivin?
Stary 2014-03-28, 06:55   #1624
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kurcze jak wy powracacie do pracy to ja juz calkiem sie tu zanudze
spoko, ja tez do wrzesnia siedze z dzieckiem w domu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 07:06   #1625
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
dziekujemy
zabki sa juz dwa i przy ich wychodzeniu nie plakal
Jakub jest wczesniakiem (o 4 tygodnie) i jezeli sie odejmie je od waktualnego wieku to wychodzi mu 24 tydzien. o ile sie nie myle to w tym czasie jest jakis skok, wiec moze to to
Supcio, ze idzie zabek
oby jak najspokojniej

bedzie dobrze
i to nieprawda, ze jestes do niczego. nie mow tak

u nas byla delikatna wysypka na twarzy i nie wiedzialam czy to nie czasem od glutenu, wiec go odstawilam. okazalo sie jednak, ze to nie od niego, bo jak nie robilam ekspozycji to tez byla.
samo przeszlo po jakims czasie

Sto lat dla Liluni
za dzisiejszy wyczyn zaraz pojdzie

u nas tez tak sie robi na weselach
zabiera sie mlodym buty przed oczepinami
na oczepinach, z reguly po zrobieniu czegos (np. zaspiewaniu piosenki) wymienia sie flaszke za buta

jezeli masz wage w domu to zawsze mozesz zwazyc i sprawdzic na stronie poczty polskiej ile to bedzie kosztpwalo

no to niedobrze
na pewno uda sie cos dobrac
ale ja slabo sie znam na modzie, wiec nie bede doradzac

mam pytanko do mam, ktorych dzieciaczki ukonczyly juz 6 miesiecy:
wymienialyscie juz smoczki na te wieksze 6-18 miesiecy?
U nas identycznie z tymi butami. Polterabend tez jest. Ja jestem z Kaszub a ty?
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Tak, od pediatry opiekę nad chorym dzieckiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A to u nas odpada...
Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Mój dzień zaczął się dziś o 3...już wczoraj pisałam Wam, że Antosi wychodzą dolne dwójki....przy pierwszych dolnych i górnych jedynkach była tylko marudna i gorzej spala a wczoraj wieczorem miała podwyższoną temperaturę 37,6 a w nocy już 39 stopni. Daliśmy jej czopek Paracetamolu ale temperatura nie spadła, dopiero po Paracetamolu w syropie się obniżyła Mam nadzieję, że temperatura była z powodu ząbkowania, kataru nie ma jedynie od jakiegoś czasu często się krztusi i odkasłuje ślinę, po 7 będe dzwoniła do lekarza niech ją zobaczy. Biedna taka ta moja Antosia
U nas bylo podobnie i Julek mial zapalenie gardla. Apetyt ma?
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Helo katarzyna2811 widze Cie.
My zaczelismy dzien o 6 czyli standardzik. Filip niestety sie zarazil i odciagam mu kosmiczne ilosci wydzieliny jasne i non stop furczy, pod nos masc majerankowa, do nosa marimer, cebion, wapno. Co jeszcze mozna bez recepty? Ten Nasivin?
Tak nasivin mozna ale nie mozna stosowac go dluzej niz bodajze 5 dni.

Co do ogrodow to ja uwielbiam prace w ziemi Mamy dzialke 1200m, w przyszlym roku ruszamy z budowa a ja juz obmyslam jak ja.zagospodaruje

Co do smoczkow ja wymieniam tak co 1,5mies. A te powyzej 6m sa tez symetryczne? Bo takie nam najbardziej podpasowaly
Stary 2014-03-28, 07:41   #1626
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ciekawa praca jak taki przykładowy projekt wygląda ja muszę coś zacząć myśleć o ogrodzie bo już tż sie mnie pyta czy jakies kwiatki sadzimy taaaaaaaaaaaa.....ja i kwiatki ...jak se posadzi to będzie miał
a ja w zeszlym tyg poprzesadzalam kwiatki w jedno miejsce a teraz latam po ogrodzie z drabina i sekatorem i wycinam galezie i nieptrzebne krzakory uwielbiam prace w ogrodku! szkoda tylko ze natalka nie daje mi porobic w nim tyle ile bym chciala bo sie budzi i trzeba nia sie zajac... mam jeszcze taka mase roboty ze szok (dzialka ma 20 arow!), łacznie ze zrobieniem podjazdow, sciezek, zaoraniem pola na warzywnik, posadzeniem np. malin, zrobieniem ogrodzenia, posianiem trawy gdzie nei ma, rozebraniem starego fundamentu po budynku...

chwale sie: natalia dzis ma prawie zdrowa skore mam nadzieje ze jej nie przejdzie

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Czyli musialabym dostac od lekarza l4 na dziecko?
tak, opiekuncze bez L4 na dziecko to zaledwie 3 dni w roku (i to na obojetnie jaka ilosc dzieci...)

Stary 2014-03-28, 07:43   #1627
teacherka
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za pociechę, ale wiecie jak to jest... biednemu zawsze wiatr w oczy Wczoraj okazało się, że mamy uszkodzony samochód. Koło pracy Tża teren budowy i chyba musiała jakaś cegła z auta spaść albo coś i mamy teraz mega wgniecenie przy klapie bagażnika. na pewno monitoringu nie ma, AC też nie mamy...

Ja już nie mam sił
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 07:47   #1628
83monia
Zakorzenienie

teacherka - ja jezdze z dziura w rurze wydechowej bo wyszlo na przegladzie... i musze kola zmienic a nie wiem kiedy to zrobie...

Stary 2014-03-28, 07:54   #1629
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za pociechę, ale wiecie jak to jest... biednemu zawsze wiatr w oczy Wczoraj okazało się, że mamy uszkodzony samochód. Koło pracy Tża teren budowy i chyba musiała jakaś cegła z auta spaść albo coś i mamy teraz mega wgniecenie przy klapie bagażnika. na pewno monitoringu nie ma, AC też nie mamy...

Ja już nie mam sił
Biedna jesteś,jak się wali,to wszystko w jednym czasie.Jeśli Cię to pocieszy,to pomyśl,że czarna seria w końcu minie.

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-28, 07:54   #1630
kaska87
Zakorzenienie

hej
na szybko Was przeleciałam

co do ogrodu to ja nie tykam, nie lubię wszystko robi mąż, a najwięcej... teściowa ona mieszka w bloku, a lubi ogród więc robi to u nas

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 07:57   #1631
teacherka
Zakorzenienie

Tż jeszcze nie sprawdzał czy się w ogóle bagażnik da otworzyć, bo jakby się dało ale nie dało się zamknąć to by był w d*** bo na tę swoją wiochę inaczej do pracy nie dojedzie,więc na dziś musiał mieć auto. Jutro będzie kombinował
Stary 2014-03-28, 08:00   #1632
kaska87
Zakorzenienie

wczoraj byliśmy u moich rodziców i gadaliśmy o tym kredycie oni wyskoczyli, że oni nam pomogą, że będą nam dawać coś to od razu się zapultałam, że mamy po 2 rączki i damy radę fajnie, że w razie W będziemy mogli na nich liczyć, ale nie chcę- ja jestem zosia- samosia

a i jeszcze kazali Mikiemu coś wybrać na 5.04 bo zawsze mu coś kupują za skończony miesiąc szaleni

Stary 2014-03-28, 08:02   #1633
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ja pierdzie*e.... znów impreza u sąsiada za ścianą. Wykończą mnie Jestem tak zmęczona, ale nie zasne bo u nich znow karaoke aaaaaa!!!!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to oni do pracy nie chodza, ze imprezy w tygodniu robia... u mnie w bloku na szczescie sami starsi to mamy spokoj

Cytat:
dziekujemy
zabki sa juz dwa i przy ich wychodzeniu nie plakal
Jakub jest wczesniakiem (o 4 tygodnie) i jezeli sie odejmie je od waktualnego wieku to wychodzi mu 24 tydzien. o ile sie nie myle to w tym czasie jest jakis skok, wiec moze to to
Supcio, ze idzie zabek
oby jak najspokojniej

bedzie dobrze
i to nieprawda, ze jestes do niczego. nie mow tak

u nas byla delikatna wysypka na twarzy i nie wiedzialam czy to nie czasem od glutenu, wiec go odstawilam. okazalo sie jednak, ze to nie od niego, bo jak nie robilam ekspozycji to tez byla.
samo przeszlo po jakims czasie

Sto lat dla Liluni
za dzisiejszy wyczyn zaraz pojdzie

u nas tez tak sie robi na weselach
zabiera sie mlodym buty przed oczepinami
na oczepinach, z reguly po zrobieniu czegos (np. zaspiewaniu piosenki) wymienia sie flaszke za buta

jezeli masz wage w domu to zawsze mozesz zwazyc i sprawdzic na stronie poczty polskiej ile to bedzie kosztpwalo

no to niedobrze
na pewno uda sie cos dobrac
ale ja slabo sie znam na modzie, wiec nie bede doradzac

tak, ja juz wymienilam

zaraz wstaje i sie szykuje bo mam jakies spotkanie grupowe z urzedu pracy, troche mi sie nie chce, wolala bym sobie pospac

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wczoraj byliśmy u moich rodziców i gadaliśmy o tym kredycie oni wyskoczyli, że oni nam pomogą, że będą nam dawać coś to od razu się zapultałam, że mamy po 2 rączki i damy radę fajnie, że w razie W będziemy mogli na nich liczyć, ale nie chcę- ja jestem zosia- samosia

a i jeszcze kazali Mikiemu coś wybrać na 5.04 bo zawsze mu coś kupują za skończony miesiąc szaleni
super masz z nimi
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 08:03   #1634
teacherka
Zakorzenienie

Ale na pociechę mam nowy pomysł dla mam dzieci "śpiących inaczej" czyli za mało.

Od 3 nocy to praktykujemy, wcześniej Zuza budziła się na ogół co 2-3 godziny.

Otóż - kładę Zuzkę spać na brzuchu. I tak sobie śpi i śpi i budzi się co ok. 4 godziny.

Dziś w nocy spała tak:
17:20-21 (padła nam po prostu, tarła oczy, płakała, nie wiem po czym taka zmęczona)
21 - amciu
21-2
2 - amciu
2- 5:30
5:30-6:30 - amciu! Godzinę skubana ciumkała, a ja tam odpływałam, ale co jej wypadał cycuś to się denerwowała, a niby na śpiocha jadła....

Mała jest wyspana, nie szarpie się, jest jej chyba w końcu wygodnie. Dla mnie duża poprawa. mimo że przerwa między pobudkami wydłużyła się o godzinę-dwie.
Stary 2014-03-28, 08:06   #1635
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Fajnie, że masz w nich takie wsparcie i że sypią prezentami
My od nikogo nic nie dostajemy
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 08:09   #1636
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:

U nas bylo podobnie i Julek mial zapalenie gardla. Apetyt ma?
Apetyt ma, ale łapie się za jedno ucho, więc mozliwe, że ma zapalenie ucha....no okaże się ....zaraz zbieramy się do lekarza.
Stary 2014-03-28, 08:10   #1637
Poziomkowa89
Zakorzenienie

A w ogóle co to za pogoda? Mgła w cholere i do tego pada a ja miałam jechać na bazar dziś gotuję zupki Leonkowi, większość warzyw mam od babci ale nie wiem czy buraki są teraz do kupienia? potrzebuję jednego
Boję się tego królika
Stary 2014-03-28, 08:10   #1638
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Warto miec magnolię mimo że krótko kwitnie, ogólnie to można mieć wieloletnie krzewy kwitnące które są niewymagające, a nie tylko zielone. (niektórzy klienci myślą że to co kwitnie to trzeba co roku sadzić)
hmmm mówisz... to się chyba napalam jeszcze raz, bo efekt kwitnącej magnolii to jedno WOW
a polecisz jakąś magnolię ?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja w zeszlym tyg poprzesadzalam kwiatki w jedno miejsce a teraz latam po ogrodzie z drabina i sekatorem i wycinam galezie i nieptrzebne krzakory uwielbiam prace w ogrodku! szkoda tylko ze natalka nie daje mi porobic w nim tyle ile bym chciala bo sie budzi i trzeba nia sie zajac... mam jeszcze taka mase roboty ze szok (dzialka ma 20 arow!), łacznie ze zrobieniem podjazdow, sciezek, zaoraniem pola na warzywnik, posadzeniem np. malin, zrobieniem ogrodzenia, posianiem trawy gdzie nei ma, rozebraniem starego fundamentu po budynku...

chwale sie: natalia dzis ma prawie zdrowa skore mam nadzieje ze jej nie przejdzie

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

tak, opiekuncze bez L4 na dziecko to zaledwie 3 dni w roku (i to na obojetnie jaka ilosc dzieci...)
zazdroszczę zapału...

mój młody bardziej zsypany, ma teraz suche placki na rączkach i pod kolankami... kurna rozłazi mu się to po ciałku... załamana jestem...
Stary 2014-03-28, 08:11   #1639
policzanka
Wtajemniczenie

hejo!
dziekuje serdecznie za zyczonka dla Liluni!
Monia dla Twojej Natalci tez duzo zdrówka z okazji skonczenia 6 miesięcyi pozostałym brzdącom równiez
mam pytanie, jakie buty wiosenne beda pasowca do tej kurtki?

obecnie chodze w czarnych workerach ale np gdy się zrobi cieplej wolałabym cos delikatniejszego-pytanie co?
z góry dziekuje za odpowiedzi!

teacherko-przykro mi ze wszystko sie u Was tak komplikuje..boshe ,czemu te zycie nie jest prosciejsze?

lula-super ze doleciieliscie bezproblemowo!a jak Bartus reagował na zmiane cisnienia?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 08:16   #1640
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ale jak dla mnie wcale nie są większe.
Stary 2014-03-28, 08:18   #1641
doughnut_agg
Zadomowienie

A zgrzesze i wyprostuje wlosy, najwyzej bede lysa
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 08:20   #1642
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hmmm mówisz... to się chyba napalam jeszcze raz, bo efekt kwitnącej magnolii to jedno WOW
a polecisz jakąś magnolię ?

zazdroszczę zapału...

mój młody bardziej zsypany, ma teraz suche placki na rączkach i pod kolankami... kurna rozłazi mu się to po ciałku... załamana jestem...
Ja lubię Magnolia liliiflora
Oby mu przeszła ta wysypka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4809magnolie,_fot._Slavomir_Ulicny,_SXC.jpg (35,6 KB, 4 załadowań)
Stary 2014-03-28, 08:23   #1643
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
oj to współczuję i Tobie i Antosi
Cytat:
A to u nas odpada...
a dlaczego? Dziecko nie musi być chore, żeby lekarz dał opiekę. Ładnie zagadasz i da
Cytat:
monia niestety 2 dni opieki nad zdrowym dzieckiem niezależnie od ilości dzieci
Cytat:

Ja już nie mam sił
kochana a może był monitoring np w okolicznych sklepach?
Cytat:
teacherka - ja jezdze z dziura w rurze wydechowej bo wyszlo na przegladzie... i musze kola zmienic a nie wiem kiedy to zrobie...
hehe ja jeszcze opon nie zmieniłam na zimowe, ale już mi się chyba nie opłaca w ogóle, to mój samochód stał od stycznia nie ruszany. W sobotę mój małż chciał go odpalić i okazało się, że nie da się otworzyć Akumulator tak padł, że centralny zamek w ogóle nie działa Teraz mam 2 opcje: wybić szybę, albo wezwać złodzieja, żeby otworzył
Stary 2014-03-28, 08:25   #1644
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Apetyt ma, ale łapie się za jedno ucho, więc mozliwe, że ma zapalenie ucha....no okaże się ....zaraz zbieramy się do lekarza.
To w takim razie zdrówka
Cytat:
Ja lubię Magnolia liliiflora
Oby mu przeszła ta wysypka
Śliczna

Madziuchna, nosić bokiem tzn. na biodrze?
Stary 2014-03-28, 08:25   #1645
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
z Hubim moja mama, później tż idzie na ojcowski jesli pójdzie po mojej myśli, jesli nie to idę na cały zaległy urlop i wróciłabym do pracy 3 czerwca... wszystko ma się wyklarować na dniach
ja pracę mam ale od lipca chcę się rozglądać za czymś innym i wtedy też może P. pójdzie na rodzicielski a w sierpniu teściowa już będzie
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Z pozytywnych informacji: przyszło dziś krzesełko Mummy Love niebieskie i jestem zachwycona Jest po prostu piękne!
dotty blue?

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
my od 7:40

Cytat:

Ja już nie mam sił
biednemu zawsze piach w oczy, oby się dało to tanio naprawić a to miasto robi ten remont? bo mój mąż raz dostał odszkodowanie od miasta jak zerwał miskę olejową

Cytat:
ja mam macierzyński do października, potem opieka nad dzieckiem do końca roku a w nowym roku zaległy urlop z 2 lat także na wątku jeszcze trochę posiedzę
leser ej a tą opiekę jak idziesz do lekarza i co mówisz? ja nie umiem kombinować
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Maharet ja wracam do pracy od wrzesnia ale prawdopodobnie nie bedzie mnie mniej a wiecej bo mam prace glownie przy komputerze
ja też przy kompie, ale nie bęę się logować na wizaż z koleżankami mamy grupę na gmailu i tam siedziałam oj siedziałam

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Butów nie mamy, nie używamy i póki mała nie zacznie chodzić mieć ich nie bedziemy.
my mamy buty, ale takie miękkie niby trampy, to chyba mu krzywdy nie robię?
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja dostalam pierwsza @ i jakas dziwna. Dwa dni tydzien temu i teraz znow. Od czapy zupelnie. No tak, pączek to ciezkostrawny.
Ja zrobilam glupote, bo wypilam na pusty zoladek koktajl na kamienie zolciowe: oliwa plus sok z cytryny. Az mnie zgielo w pół hehe
ja jeszcze nie miałam @, a dzisiaj mi się śnił pozytywny test i że miała się nam córka urodzić
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja z kolei nie przewiduję większych problemów jeśli miałbym szukać pracy w mojej ostatniej "branży" , z tym,że ja nie chcę. I nie chcę iść do pracy,jeszcze.
a ile chcesz z Tusią jeszcze w domu zostać?
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kasiunia to zielona lub kobaltowa faaajna torebka, fajna cena
Ja dziś poszalałam w Mohito
już nie ma dni bez zakupów?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-28 o 08:26
Stary 2014-03-28, 08:27   #1646
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego? Dziecko nie musi być chore, żeby lekarz dał opiekę. Ładnie zagadasz i da
Hmm... Wydaje mi się, że moja lekarka na to nie pójdzie... Mi by pasowało chociaż na miesiąc, żeby po feriach wrócić do pracy. Jakoś nie uśmiecha mi się wracać na koniec semestru. Bratowa kiedyś zagadała i lekarka jej nie dała...
Stary 2014-03-28, 08:28   #1647
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hejo!
dziekuje serdecznie za zyczonka dla Liluni!
Monia dla Twojej Natalci tez duzo zdrówka z okazji skonczenia 6 miesięcyi pozostałym brzdącom równiez
mam pytanie, jakie buty wiosenne beda pasowca do tej kurtki?

obecnie chodze w czarnych workerach ale np gdy się zrobi cieplej wolałabym cos delikatniejszego-pytanie co?
z góry dziekuje za odpowiedzi!

teacherko-przykro mi ze wszystko sie u Was tak komplikuje..boshe ,czemu te zycie nie jest prosciejsze?

lula-super ze doleciieliscie bezproblemowo!a jak Bartus reagował na zmiane cisnienia?
Wiesz co, tak jakby go to tłumiło, taki skupiony siedział wtedy, aż dziwne, bo praktycznie wszystkie małe dzieci wtedy płakały a on wręcz się wyciszał
Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 08:31   #1648
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Leoś zaczął się interesować stópkami i męczy się biedaczek bo nie może dosięgnąć a chciałby je zjeść przykro mi patrzeć jak stopki go kuszą a on nie może się tak zgiąć biedaczek chyba jest za wielki na takie wygibasy a może trochę poćwiczy i osiągnie cel
Stary 2014-03-28, 08:31   #1649
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny lecę spać. Zapomniałam wam tylko napisać, nie mamy współlokatora kumpel TŻta, ogólnie lubię wszystkich jego kolegów, oprócz właśnie tego! ale to nie na długo więc się poświęce. Dobranoc
super, że doleciałaś bezpiecznie z Lulim
Cytat:

super, że Natalka już ma ładna skórę !!
Cytat:
Fajnie, że masz w nich takie wsparcie i że sypią prezentami
My od nikogo nic nie dostajemy
my też nie. Jak Kornel dostał prezent na urodzenie i chrzciny, tak w ogóle nic. A wiem, że T nawet do USA wysyła do wnuczki, no cóż nasz jest gorszy.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 08:32   #1650
teacherka
Zakorzenienie

Iwonka, niestety, to jest wieś niewielka. A budowa przy szkole, Kasiu. Wątpię, zeby akurat w to miejsce jakaś kamera była, o ile w ogóle mają. Więc na nic nie liczę.. Tylko, żeby się ten bagażnik w ogóle dało otwierać i zamykać, a wymiana to ponad tysiak pewnie o ile znajdziemy używaną klapę, a już od stycznia poszło na to auto tyle kasy, że szkoda gadać... Mamy trochę oszczędności, ale muszą zostać na "czarniejszą godzinę".
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości