Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-22, 16:00   #4021
kaledonia
zielony stworek

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Biegam z koleżankami + 2 dzieciaczków w wózkach
Polecam zwrócić uwagę na teren,po którym spacerujecie,szerokość wózka.

Koleżanka ma fajny wózek Inglesina,ale nie do każdego sklepu się nim wjedzie i ciężko prowadzi się do po górzystym terenie. Koła pompowane to nie wszystko.

Lepiej radzi sobie w takim trudnym terenie wózek TFK Joggster Twist. Jest jednak z tego co wiem bardzo ciężki i do wnoszenia po schodach na 4 piętro odpada.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:53   #4022
Danutka28
Przyczajenie

Ja ostatnio kupiłam synkowi dosyć wygodny wózkek arti tak jak kiedyś nie chciał jechać w wózku nigdzie bo jak twierdził 'wszystko mnie potem boli' tak teraz mnie bolą ręce od wożenia go bo nie chce chodzić już w ogóle... mieliście podobne problemy ? Co z tym zrobić ? Jak go teraz oduczyć od tego że wszędzie jedzie w wózku ? Rozumiem trochę pojechać albo jak się spieszymy ale nie żeby ciągle. Z góry dzięki za rady
Danutka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 05:45   #4023
kraven
Zakorzenienie

I w koncu kupiliśmy Peg Perego pliko mini i jesteśmy bardzo zadowoleni. Mały też chętnie w nim jeździ

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 07:23   #4024
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
I w koncu kupiliśmy Peg Perego pliko mini i jesteśmy bardzo zadowoleni. Mały też chętnie w nim jeździ
lubię tą firmę daj znać jak w dłuższym użytkowaniu będzie się sprawował

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kate_bur Pokaż wiadomość
Czy jest ktoś może użytkownikiem wózka Zagma x6 ?
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-3x...056648057.html
Jestem na etapie orientacyjnym (wózek będzie mi potrzebny za 4 miesiące) i jak na razie ten mi się najbardziej podoba, kółka pompowane, kolor beżowo-brązowe kółeczka , cena też ok.
Co sądzicie?
Tyle siedzę w tych wózkach a i tak potraficie mnie zaskoczyc nie znam tego wózka

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1

tak mi się jakoś miło zrobiło jak to zobaczyłam hihih
Stary 2014-03-30, 10:27   #4025
Izuu89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez isabel8512 Pokaż wiadomość
a wózek City move firmy Tako? Polecacie, czy raczej odradzacie?
Jak zobaczyłam go w sklepie zakochałam się, zwłaszcza w kolorystyce Marine ; wielki, super się składa... Nawet cena była do przełknięcia za wersję 2 w 1, ale TŻ nie był przekonany do tych "okienek" w gondoli, jego zdaniem jakieś takie tandentnie wykonane. Ale do tej pory faworyt z macanych w sklepach...

Był też typowany Bebetto Luca albo Solaris, ale po oglądnięciu na żywo wygrywa Tako.

Przeraża mnie waga tych wózków, jak pomyślę że mam go codziennie wnosić po schodach na piętro to ojjjj
Izuu89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:13   #4026
bu_bu
Przyczajenie

Drogie (obecne i przyszłe) Mamy!
Proszę o pomoc - zastanawiam się nad wyborem koloru wózka. Oczarowana jestem tymi kropeczkami i nie umiem trzeźwo myśleć Spodziewamy się Córeczki, więc dla niej grochy pasują na pewno. Chcielibyśmy jednak, by wózek został na przyszłość, dlatego postanowiliśmy z Mężem, że musimy wybrać kolor uniwersalny (czyli wszelkie róże odpadają). Jak myślicie - grochy dla (planowanego ) chłopca pasują?(mam wątpliwości...) Czy może lepiej wybrać jakieś szarości?
Bardzo proszę o Wasze opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4058910879.jpg (65,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4087188115.jpg (50,5 KB, 40 załadowań)
bu_bu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:16   #4027
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Stałam przed tym samym dylematem dokładnie 1,5 roku temu
Wybrałam x-move i jestem bardzo zadowolona.
Cadet wydawał mi się mniej solidny.

X-move ma kilka wad, ale kto ich nie ma
Dostęp do kosza na zakupy, przy spacerówce, jest faktycznie tragiczny, ale można się przyzwyczaić Amortyzacja, hmmm, nie mam zbyt dużego porównania, ale dla mnie jest ok. Są duże, pompowane koła i nam to wystarcza (jeździmy w różnym terenie).
A że ciężki? Też byłam tym na początku przerażona Teraz składam wózek jedną ręką, wkładam do bagażnika, w drugiej ręce trzymając Córeczkę

Gdybym miała się teraz decydować na drugi wózek, to pewnie wybrałabym inny, żeby przetestować coś nowego, ale x-move wcale mnie do siebie nie zniechęcił

Teraz jestem na etapie wybierania spacerówki (parasolki) i znowu temat mnie przerasta Kompletnie nie wiem co i jak.
Chciałabym lekki, solidny wózek, który ma jedną rączkę i długą budkę. Oprócz tego fajnie, gdyby miał duże koła Nie istnieje taki, nie?

A co myślicie o tych wózkach? http://www.micralite-polska.pl/produkty/super-lite.html
Hej ja testowałam ten wózek i uważam, że jest świetny. Jedynie to nie każdemu się podoba, jest mega lekki. Na mojej stronie go dokładnie opisałam wraz z dokładnymi pomiarami. Trzeba jedynie sprawdzić czy wejdzie do bagażnika - składa się w parasolkę.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez bu_bu Pokaż wiadomość
Drogie (obecne i przyszłe) Mamy!
Proszę o pomoc - zastanawiam się nad wyborem koloru wózka. Oczarowana jestem tymi kropeczkami i nie umiem trzeźwo myśleć Spodziewamy się Córeczki, więc dla niej grochy pasują na pewno. Chcielibyśmy jednak, by wózek został na przyszłość, dlatego postanowiliśmy z Mężem, że musimy wybrać kolor uniwersalny (czyli wszelkie róże odpadają). Jak myślicie - grochy dla (planowanego ) chłopca pasują?(mam wątpliwości...) Czy może lepiej wybrać jakieś szarości?
Bardzo proszę o Wasze opinie
Groszki nie są w moim stylu ale wózek jest w kolorze beżowym więc bardzo neutralnym Zresztą przecież nie wózek świadczy jakiej płci jest dziecko wiec jak Ci sie podoba to kupuj później go sprzedasz jak Ci się nie będzie podobał

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 17:15   #4028
pierwszabryka
Raczkowanie

Dziewczynki ogłosiłam konkurs na facebooku, do wygrania rowerek biegowy jakby któraś chciała szukajcie pierwszabryka
Stary 2014-04-03, 12:14   #4029
dede23
Przyczajenie

dziewczyny szukam opini o Quinny Yezz, mam zamiar sprezentowac dla chrzasniaczki bo wyrasta ze swojego, poza tym maja ciezka spacerowke a mala tez juz troche wazy i widze jak sie meczy siostra na spacerkach... co myslicie o tym wozku?
dede23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:51   #4030
bmma
Zadomowienie

Witam
Dopadło i mnie to pytanie jaki wózek.
Teraz mamy spacerówkę z wózka 3w1, w sumie czy warto zmieniać?
Cytat:
Napisane przez Danutka28 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupiłam synkowi dosyć wygodny wózkek arti tak jak kiedyś nie chciał jechać w wózku nigdzie bo jak twierdził 'wszystko mnie potem boli' tak teraz mnie bolą ręce od wożenia go bo nie chce chodzić już w ogóle... mieliście podobne problemy ? Co z tym zrobić ? Jak go teraz oduczyć od tego że wszędzie jedzie w wózku ? Rozumiem trochę pojechać albo jak się spieszymy ale nie żeby ciągle. Z góry dzięki za rady
Nie doradzę. Napisz jaki model wózeczka macie

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 10:57   #4031
Izuu89
Przyczajenie

A czy któraś z was zna Camarelo? W sklepie znaleźliśmy fajny wózek ale mało jest opinii w internecie o tej firmie... Niby polska, ale może jakaś świeżynka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-06, 16:33   #4032
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Izuu89 Pokaż wiadomość
A czy któraś z was zna Camarelo? W sklepie znaleźliśmy fajny wózek ale mało jest opinii w internecie o tej firmie... Niby polska, ale może jakaś świeżynka?
Raczej chińska...tylko polska naklejka Tak samo jak te Bebetto i inne.

Firmy produkujące w Polsce to Tako, Deltim (marki Delti, X lander i Navington) i chyba Roan jeszcze z tych bardziej znanych.

Jeśli kogoś przeraża waga to lepiej kupić wózek głęboki,a potem lekką spacerówkę.
http://www.pierwszyusmiech.com.pl/pr...oki-Green.html

Edytowane przez kaledonia
Czas edycji: 2014-04-06 o 16:35
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 17:05   #4033
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
U mnie właśnie stoi, niedawno zamówiłam Jeszcze nie używam, więc ciężko mi doradzić coś na temat użytkowania. Mnie skusiła przede wszystkim cena i to co było dla mnie najważniejsze: duża gondola i wysoka spacerówka, którą można położyć na płasko. Do tego kosz na zakupy jest duży i wysoko podwieszony więc nie zahacza o koła i nie wybrudzi się w zimie. Ogólnie wózek sprawia wrażenie dużego. Jest solidny i wysoki. Gondolę mam na wysokości kroku więc nie trzeba się bardzo do dziecka nachylać. Rączka regulowana, odsunięta znacznie od samego wózka więc nie ma możliwości zahaczania nogami w przedni hamulec. Jestem zadowolona z wyboru jak na razie. Jakby były jakieś pytania, służę pomocą na ile mogę. Użytkować zacznę od końcówki maja to wtedy dopiszę więcej

P.S. Ja mam Camarelo Carera. Czyli to samo co Sevilla czy najnowszy Carmela. Niczym się nie różnią od strony technicznej, tylko wyglądem
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 18:36   #4034
Izuu89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
P.S. Ja mam Camarelo Carera. Czyli to samo co Sevilla czy najnowszy Carmela. Niczym się nie różnią od strony technicznej, tylko wyglądem
właśnie zastanawiałam się czy może carera nie jest starszą wersją "z wadami" które w carmelo wyeliminowali, ale skoro mówisz że super

Też wydaje mi się duży, jakoś tak oko ucieka w stronę takich vanów :P
Stary 2014-04-07, 08:38   #4035
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Carmela weszła dopiero co. Jeszcze półtora miesiąca temu jej nie było. Ja znowu z drugiej strony bałam się całkowitych nowości. Ale prawda jest taka, że wszystkie te wózki różnią się tylko wyglądem. Cała reszta, wszystkie rozwiązania techniczne są takie same. Carmela jako nowość jest droższa, ale ma chyba fajniejszą torbę no i te tkaniny żakardowe . Na żywo nie widziałam. W Carera torba też jest spora, to dla mnie kolejny plus. Ale wiadomo, najwięcej wyjdzie w trakcie użytkowania. Zobaczymy. Na razie jeżdżę tylko po mieszkaniu
Stary 2014-04-07, 10:21   #4036
bu_bu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość

Firmy produkujące w Polsce to Tako, Deltim (marki Delti, X lander i Navington) i chyba Roan jeszcze z tych bardziej znanych.

Jeszcze Seka i Jedo podobno prawdziwie polskie
bu_bu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:47   #4037
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Ja się nie znam, ale na moim wózku nie ma informacji Made in China tylko Made in EU.
Stary 2014-04-07, 14:13   #4038
Izuu89
Przyczajenie

Może jestem jakaś dziwna, ale w ogóle nie podobają mi się czarne stelaże najlepiej jakby był biały a małż znowu chce felgi fajne
Ja wiem że to niby szczegóły, ale estetyka jest dla nas bardzo ważna. Na szczęście wybór jest coraz większy, a i jak pisały dziewczyny można się zwrócić bezpośrednio do producenta o drobne zmiany np kółek.
Stary 2014-04-07, 21:58   #4039
agabejbe
BAN stały

mi podoba się wózek jaki ma ania much, jak dla mnie mega to jest orbit baby g2 a Wam?
agabejbe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 06:52   #4040
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabejbe Pokaż wiadomość
mi podoba się wózek jaki ma ania much, jak dla mnie mega to jest orbit baby g2 a Wam?

Podoba się, tylko drogi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-09, 17:58   #4041
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Raczej chińska...tylko polska naklejka Tak samo jak te Bebetto i inne.

Jeśli kogoś przeraża waga to lepiej kupić wózek głęboki,a potem lekką spacerówkę.
http://www.pierwszyusmiech.com.pl/pr...oki-Green.html
Polskie wózki robi też chyba Jedo z tego co mi wiadomo.

Cytat:
Może jestem jakaś dziwna, ale w ogóle nie podobają mi się czarne stelaże najlepiej jakby był biały a małż znowu chce felgi fajne
Ja wiem że to niby szczegóły, ale estetyka jest dla nas bardzo ważna. Na szczęście wybór jest coraz większy, a i jak pisały dziewczyny można się zwrócić bezpośrednio do producenta o drobne zmiany np kółek.
Dowolny stelaż możesz sobie właśnie w Jedo zamówić i kółka też. Ja mam np na szarym stelażu.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:10   #4042
Linka25
Zakorzenienie

Ktos ostatnio pisal o Micralite.. ja mam ten wozek od paru tygodni. Micralite toro. Jestem bardzo, bardzo zadowolona. Składa sie w parasolkę, wazy 8 kg, tylne kola pompowane

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 18:22   #4043
esskapada
Zadomowienie

Czesc dziewczyny planuje kupno spacerowki. Zalezy mi zeby mial pompowane kola, dosyc maly po zlozeniu, i zeby nadawal sie na rozne powierzchnie

znalazlam wozek bebetto nico i sie zakochalam ale chcialabym poznac opinie kogos kto go uzywa albo moze ktos zaproponuje inny

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-13, 20:56   #4044
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie właśnie stoi, niedawno zamówiłam Jeszcze nie używam, więc ciężko mi doradzić coś na temat użytkowania. Mnie skusiła przede wszystkim cena i to co było dla mnie najważniejsze: duża gondola i wysoka spacerówka, którą można położyć na płasko. Do tego kosz na zakupy jest duży i wysoko podwieszony więc nie zahacza o koła i nie wybrudzi się w zimie. Ogólnie wózek sprawia wrażenie dużego. Jest solidny i wysoki. Gondolę mam na wysokości kroku więc nie trzeba się bardzo do dziecka nachylać. Rączka regulowana, odsunięta znacznie od samego wózka więc nie ma możliwości zahaczania nogami w przedni hamulec. Jestem zadowolona z wyboru jak na razie. Jakby były jakieś pytania, służę pomocą na ile mogę. Użytkować zacznę od końcówki maja to wtedy dopiszę więcej

Cytat:
właśnie zastanawiałam się czy może carera nie jest starszą wersją "z wadami" które w carmelo wyeliminowali, ale skoro mówisz że super

Też wydaje mi się duży, jakoś tak oko ucieka w stronę takich vanów :P
Cytat:
Carmela weszła dopiero co. Jeszcze półtora miesiąca temu jej nie było. Ja znowu z drugiej strony bałam się całkowitych nowości. Ale prawda jest taka, że wszystkie te wózki różnią się tylko wyglądem. Cała reszta, wszystkie rozwiązania techniczne są takie same. Carmela jako nowość jest droższa, ale ma chyba fajniejszą torbę no i te tkaniny żakardowe . Na żywo nie widziałam. W Carera torba też jest spora, to dla mnie kolejny plus. Ale wiadomo, najwięcej wyjdzie w trakcie użytkowania. Zobaczymy. Na razie jeżdżę tylko po mieszkaniu

Hej dziewczyny napiszcie proszę jak z wagą wózka.
Mieszkam na 4 piętrze i będę musiała go wnosić.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:15   #4045
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny napiszcie proszę jak z wagą wózka.
Mieszkam na 4 piętrze i będę musiała go wnosić.
Nie znam niestety dokładnie w kilogramach wagi, ale powiem Ci tak: dla mnie każdy wózek jest ciężki. No nie ma bata, żebym sobie jakiś mogła bez wysiłku podnieść. Camarelo są według mnie wagowo bardzo podobne do innych popularnych wózków jak te z Bebetto czy Baby Design. Jest cięższy od Jedo, ale lżejszy od Tutka czy Xlandera. A najlepiej jeśli sobie podskoczysz do jakiegoś sklepu i sama sprawdzisz. Ja każdy wózek podnosiłam. Oddzielnie stelaż, stelaż z gondolą i stelaż ze spacerówką. Daję radę
Stary 2014-04-14, 11:21   #4046
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie znam niestety dokładnie w kilogramach wagi, ale powiem Ci tak: dla mnie każdy wózek jest ciężki. No nie ma bata, żebym sobie jakiś mogła bez wysiłku podnieść. Camarelo są według mnie wagowo bardzo podobne do innych popularnych wózków jak te z Bebetto czy Baby Design. Jest cięższy od Jedo, ale lżejszy od Tutka czy Xlandera. A najlepiej jeśli sobie podskoczysz do jakiegoś sklepu i sama sprawdzisz. Ja każdy wózek podnosiłam. Oddzielnie stelaż, stelaż z gondolą i stelaż ze spacerówką. Daję radę
Dziękuję za odp no właśnie nie mam możliwości zobaczenia go na żywo :-(.

Stary 2014-04-14, 14:12   #4047
MartulaSSS
Przyczajenie

Ja jestem zakochana w wózkach BabyActive, moja koleżanka z niego korzystała i ja też sobie taki zamówiłam (przesyłka w drodze :P)
http://www.sklepdziecka.com/wozek-wi...nr-6-3757.html
Są wielofunkcyjne, świetnie wykonane i można wybierać z wielu opcji kolorystycznych
Jak dojdzie, zrobię testy i wszystko dokładnie opiszę ^^
Kurczę, cieszę się jakbym nowe auto kupowała :P
MartulaSSS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-14, 14:39   #4048
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartulaSSS Pokaż wiadomość
Ja jestem zakochana w wózkach BabyActive, moja koleżanka z niego korzystała i ja też sobie taki zamówiłam (przesyłka w drodze :P)
Są wielofunkcyjne, świetnie wykonane i można wybierać z wielu opcji kolorystycznych
Też tak miałam.
Jak kupiliśmy wózek, to już odetchnęłam, mimo, że do kupienia było jeszcze łóżeczko z materacem, część ubranek, itp. Wózek jest najważniejszy i już. ))
Stary 2014-04-14, 17:46   #4049
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MartulaSSS Pokaż wiadomość
Też super wózek a jak z jego lekkością. Cztery piętra mnie czekają.

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Też tak miałam.
Jak kupiliśmy wózek, to już odetchnęłam, mimo, że do kupienia było jeszcze łóżeczko z materacem, część ubranek, itp. Wózek jest najważniejszy i już. ))

Stary 2014-04-14, 17:58   #4050
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Też super wózek a jak z jego lekkością. Cztery piętra mnie czekają.
Fajny wózek, ale nie mogę znaleźć jego wagi nawet na stronie producenta, chociaż niewykluczone, że coś przeoczyłam.

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości