|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Wadera nie wiem ile bije bo nie pow q na wydruku nie widać....ostatnio biło 125 ....
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Dziewczyny jestem podłamana, TŻ odebrał wyniki wymazu i mam grzybice wzrost obfity i do tego gronkowca złocistego
Mój gin nie odbiera telefonu, a ja już się naczytałam w google, co mnie bardziej przeraza |
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe toz to moment
![]() a odczucia są różniaste. i to też normalne i wpisane w macierzyństwo. bo nie ma cyborgów. Cytat:
Cierpliwości. i precz z czarnymi myślami!!!! JEST dobrze! następna. żadne " ".na Twoim miejscu już dawno bym rzuciła kp - klękajcie narody za to co robisz dla syna, albo Perse, albo Maga, albo Monika walcząca jak lew o każdy dzień kp. Kobiety do podziwiania. Miałam trudny początek, potem miałam - w porównaniu z Wami - naprawdę lekko. Bo wstawanie nocne jest uciążliwe i męczące , ale się da. ale + diety + odciąganie + płacz dziecka + dziwne koopy - tu jest co podziwiać. I nie potępiam mm. absolutnie. potępiam nastawienie "z góry". według wielu wokół powinnam już nie karmić. ale będę póki będzie chciał i bez dorabiania zbędnej ideologii - to jest - po prostu - tanie przy braku diety (mojej) to czysta ekonomia.
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rola taka matki że się martwo o swoje dziecko od początku
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
agatko a co mówił lekarz? są jakieś wskazania do zmartwień? pokazywałaś mu badania krzepliwości?
Cytat:
ja dziś mam zły dzień... dopadły nas problemy finansowe... trochę się tym podłamałam i przez to jestem jeszcze bardziej zła na siebie, że narażam swoje maleństwo na stres
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby doktorek oddzwonił ![]() jak zmartwieniami je krzywdzi urosło, to jest ważne o-oo... do rozwiązania? ze światełkiem w tunelu?
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciała mi już zmniejszyć dawkę encortonu ale się nie zgodzilam...a wyniki mam ok tylko leukocyty w morfo podwyższone ... Berbie poradzicie sobie! Fiol daj znać jak się skontaktujesz z gin wierzę ze jest to do opanowania i będzie ok!
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
chyba do rozwiązania w ciągu kilku lat. jutro się trochę rozjaśni sytuacja co do kwoty i czasu na jej spłatę. ale mocne zaciskanie doopy się zapowiada
za późno dostałam podwyżkę, więc będzie cienko... dobrze, że na wózek odłożyłam wcześniej, ale raczej muszę zejść na ziemię i znaleźć używany i wstrzymać się z jakimikolwiek innymi zakupami i liczyć na to, że albo ktoś pożyczy, albo przyniesie w prezencie, a kupować tylko najpotrzebniejsze ale nic, najważniejsze żeby maluch był zdrowy... wszystko inne jakoś przeżyjemy.
|
#1539 |
|
Konto usunięte
|
Agatko będzie dobrze!
trzymam zaciśnięte cały czas!Berbie no nieciekawie to wygląda... Ale dacie radę - najważniejszy zdrowy Bobas
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani z jednym ani z drugim mi nie wyszło, więc chyba teraz na przekór nastawiam się na mm fioluśku- daj znać jak będziesz po rozmowie z ginem anitka- widzę, że wicie gniazdka nabiera rozpędu czyli już, już ![]() kubeczku- dziękuję za wyjaśnienia, chciałam już jutro biec robić badanie ![]() BERBIE- po chudych latach przychodzą tłuste, dacie radę
|
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
agatko- za często te wizyty masz
dzidziuś zamiast rosnąć musi ukrywać się przed podglądaczami![]() wiem, że się martwisz ale taką postawą maluchowi nie pomożesz, uśmiech proszę ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- wstawiam obiecane chociaż jeszcze przeze mnie nie sprawdzone http://wino-i-oliwki.blogspot.com/20...-alpejska.html jadę jutro do labo na badania, ciekawe czy u mnie w miejscowym labo zrobię hiv... potem jedziemy z Kasią do okulisty... dziewczyny, które kupowały dzieciakom butki emele przez neta- Mierzyłyście je gdzieś wcześniej w sklepie?
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiem, że damy radę musimy, nie mamy wyboru. tylko jestem wściekła, oboje pracujemy, nie jesteśmy rozrzutni. zawsze mierzymy siły na zamiary. mieliśmy plan na spokojnie za 2-3 lata remontować górkę, żeby nie cisnąć się w dwóch pokojach z dzieckiem (a miejmy nadzieję dziećmi) a tu doopa. zamiast inwestować w swoją przyszłość, najbliższe lata będziemy zaciskać pasa i spłacać coś czego wcale nie chcemy a co zostało na z "urzędu" narzucone
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-03-27 o 21:38 |
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko ja miałam 2 kleszcze w ciąży. I w ciągu jednej nocy 2 razy jechałam na pogotowie bo sama się bałam wyjąć. Żadnych badań nie robiłam
Co do emelkow ja odrysowalam stopę Olka i patrzyłam na długość wkładki. Ponoć powinno się dodać 0,5-1cm. U nas się udało trafić Berbie współczuję problemów. Razem dacie radę ![]() Fiol udało Ci się skontaktować z lekarzem? Agatko na pewno wszystko z dzidziusiem jest dobrze. Rośnie sobie w swoim tempie
|
#1545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stresuj maluszka![]() Cytat:
:[przytul:Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy mało gadających maluchów, jest akcja bezpłatnych konsultacji logopedycznych dla dzieci do lat 3, jest lista ośrodków które biorą udział
my sie wybieramy Wiktorek coś tam niby gada nie za dużo co prawda, zobaczymy co nam powiedząhttp://www.272slowa.pl/
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Magusia- dziękuję, troszkę mnie uspokoiłaś/pocieszyłaś
boję się antybiotyków teraz brać- zobaczymy co gin powie w sobotę BERBE- wiem, że to marne pocieszenie ale jak się "zaciska pasa" to człowiek zaczyna się cieszyć z różnych drobnych spraw, których nie zauważyłby przy "popuszczonym pasie " no i każda zakupiona rzecz cieszy trzy razy bardziejAlfa- szkoda, że to tylko w jeden dzień ta akcja- pewnie trudno będzie się dopchać... Kasia czasem chce mówić ale jej nie wychodzi i bardzo się denerwuje, że nie umie powiedzieć co potrzebuje - za to doskonale pokazuje na migi ![]() dzisiaj zaciągnęła mnie pod lodówkę i biła po drzwiach- otwieram a ona: "Muuuu, muuuu, (po czym zdziwiona rozłożyła ręce) ni ma mu..." Mówię jej: " Kasiu wiem, że chcesz jogurcik ale za chwilę będziemy jeść misiowy (owocowy) deserek" Nie spasowało jej to więc pobiegła do zamkniętych na klatkę drzwi (byłyśmy u Mamy) i zaczęła po nich bić rękami, pokazując, że chce iść na górę (do naszej lodówki) i wołać "MU, mu". więc ja znowu to samo: "Kasiu wiem, że chcesz jogurcik ale za chwilę będziemy jeść misiowy (owocowy) deserek" Na co ona wściekła wróciła do babcinej kuchni, stanęła na przeciw okna gdzie Mama ma doniczki a obok nich w pojemniczku po śmietanie jakieś zebrane nasiona i przekonana, że to pojemnik po jogurcie (krowa na nim była) zaczęła uparcie wołać "MU, MU !!!"i tupać nogami. Zabrałam, ją do nas gdzie w lodówce były jogurty naturalne, wyjęła i pokazała, że mam jej dać ![]() Serce się raduje jak się dziecko o jedzenie dopomina
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45772280]Nie wiem, dlaczego, ale nie złożyłam życzeń Jakubowi Moniki Więc się poprawiam i składam: 100 lat dla roczniaka!!!!Jakub dziękuje Cytat:
|
||
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra wcale niekoniecznie jeden dzień, mi zaproponowany nie pasował i mamy konsultację w kolejnym
w ogóle mam postanowienie bardziej śledzić lokalne wydarzenia bo sporo akcji, jarmarków itp mnie omija albo dowiaduje się po fakcie ze coś było, a czasem moźna z wielu rzeczy skorzystać
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż obiecałam chłopu jak byliśmy u gastrologa, że jeszcze jutrzejszy okulista i już nigdzie nie będę ciągła Kasi(i jego) a w duchu sobie dopowiedziałam: "no chyba, że ortopeda" całuski dla Jubilata- nie che mi się wierzyć, że to już rok... ![]() idę podglądnąć fotki ![]() podobają mi się te buty ale zastanawiam się czy nie będzie się do tych dziurek sypał piasek podczas zabaw w piaskownicy? http://allegro.pl/emel-e-2176-2-r-22...094538677.html
|
|
#1552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(oczywiście zakładając chęci).Cytat:
![]() J. przydałbyby się takie konsultacje. póki co rzucono nam hasło neurologopeda, ale zobaczymy co dalej. _________ u nas tak sobie, skierowanie na rehabilitację, wszystko źle, nic się reh. nie podobało, J. źle się przemieszcza, źle ustawia, źle pije, nic nie gada, może nie słyszy, itp. połowę po przemyśleniu odrzuciłam, w końcu spędzam z nim 24 godziny na dobę i trochę znam. tak sobie dziś "rozmawiałam" z moim (może nie słyszącym) dzieckiem: Ja: - gdzie jest pudełko z zabawkami? J.: - (podchodzi do pudełka) - pokaż mamie krokodyla - (tłucze ręką w zabawki) - tak, tak uderzasz w krokodyla, żeby piszczał - (piszczy) AAAAAAAAAAAAAA nie, no, na pewno nie słyszy i dlatego nie gada. trochę już się uspokoiłam po tych 2 konsultacjach, ale dalej się o niego martwię. z dobrych informacji: zaczął wstawać. jutro mamy usg brzucha i badania z krwi, w kwietniu gastrologa, przydadzą się kciuki. |
||
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą- lekarze potrafią nieźle "nakręcić" i niepotrzebnie zmartwić Rodzica (tylko u neurologa byłam bez Tz-eta i jak usłyszałam o tym nieszczęsnym genetyku z powodu nietypowego wyglądu mojego dziecka to od tego czasu do żadnego specjalisty nie chodzę sama z Kasią)
|
|
#1554 | ||||
|
Konto usunięte
|
Heloł nocą przy -a jakże- odciąganiu
![]() Myślałam dzisiaj, że szlag mnie trafi Wydrukowałam zaświadczenie do becikowego od lekarza, patrzę, a tam terminy wizyt ze wszystkich trymestrów No porąbało kogoś równo. Już kij, że do załatwienia jest mnóstwo papierków, to jeszcze to. No i oczywiście mój problem: ja miałam w każdym trymestrze innego lekarza (ona się jakoś w moim 10tc rozchorowała i musiałam zmieniać lekarza). Poza tym wszystko OK, zrobiła mi cytologię i... zbadała piersi :O Pierwszy raz w życiu miałam badanie piersi. Myślę, że jeśli faktycznie już się nie będziemy decydować na dziecko, to będę do niej chodzić stale (a jak będziemy to wiadomo, lekarz, szpital kliniczny... Ale póki co zdania nie zmieniłam). A z innych problem, dla odmiany Artek odmawia mleka Jak Boga kocham, obarczę go rachunkiem za moje farby do włosów dożywotnio!!!Cytat:
![]() Cytat:
Ja na szczęście nie miałam żadnych wizji, ale też w najśmielszych oczekiwaniach bym się nie spodziewała, że wdam się w dożywotni chyba romans z ręcznym Aventem :P Cytat:
Dzieci rosną skokowo, jutro może być 7+3, poważnie! A za tydzień 7+4 ![]() Cytat:
Mlebi przykro mi z powodu pracy, ale... może faktycznie to jakiś znak?
|
||||
|
|
|
#1555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może można to jeszcze odkręcić? Urzędy same przepisów nie znają i wyciągają od ludzi pieniądze. Moi tesciowie dostali kiedyś pismo od gminy że 90tysiecy mają zapłacić w ciągu dwóch tygodni.. Chodziło o sprawy mieszkaniowe. Na szczęście kilka pism, prawnik, trzy miesiące nerwów i gmina przyznała że racji nie mają. Jak widziałam teścia płaczącego to aż się serce krajało. Cytat:
Ty to masz wiedzę kobieto Cytat:
Perse pocieszające jest to co napisałaś że możesz wszystko prawie jeść przy karmieniu naturalnym. A z tym becikowym to super że lekarka wszystko podbiła.Szafa przeniesiona z sypialni i zrobiło się miejsce na łóżeczko i fotel do karmienia. Jeszcze trzeba dziury zaszpachlować i pomalować, przekręcić jakieś półki na podręczne drobiazgi. Chyba na ścianie powiesze literki (napis Maks) takie drewniane pomalowane na niebiesko... I to wsio. Nie będę sobie przystrajać sypialni w kolorowe zwierzątka... ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś mały pobił rekord w spaniu.Spał od 20:30 do 6:00 rano.Zjadł i teraz jeszcze dosypia.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudownie. Mam nadzieje że utrzyma się to Domisiowi. Mojej koleżance synek po 12h spał do 4 miesiąca.. No i wyspał się na zapas i potem spał po 2h ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na pewno temat nie na forum publiczne, ale nie ma możliwości buntu? Jestem załamana. Od poniedziałku jestem chora. ani troszeczkę mi nie lepiej. Wczoraj chłop wziął Michasia do drugiego pokoju i miał przynosić tylko na karmienie, żeby mój kaszel go nie budził. od 20:41 do 6:40 nie przynióśł go ani razu. Młody ma wysoką gorączkę. Konkubent zabrał go do lekarza... miejsca nie mogę sobie znaleźć. posprzątałam, poprałam, pomyłam. i tylko kminię jak bardzo zaraziłam Małotę najgorzej że po każdym wysiłku wymiotuję... a G. musi iść do pracy... nie wiem jak sobie poradzę z chorym dzieckiem.
|
|
|
#1559 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Berbie mam nadzieję, że problemy znikną, albo chociaż bardzo się zmniejszą ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
a nie masz kogo zwerbować do pomocy?
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Agatko wiem i rozumiem, że się martwisz. Najważniejsze jednak że Maluszek rośnie i wyniki są ok. Pamiętaj - myślimy tylko pozytywnie i widzimy naszą przyszłość w jasnych barwach - w barwach szczęścia, czyli różowych albo niebieskich Weekend spędzasz u rodziny?Fiol ależ Ci się pakiet trafił, biedactwo Monika zaciskam już dzisiaj kciuk za wszystkie wyniki i badania!!! Jak się udała imprezka urodzinowa? Barbi nie fajna sytuacja.. i to tak nagle się to wszystko okazało, czy liczyliście na bardziej pomyślny obrót sprawy?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

ale już nie długo 

za to co napisałas o kp.
i bez dorabiania zbędnej ideologii - to jest - po prostu - tanie 

za późno dostałam podwyżkę, więc będzie cienko...
trzymam zaciśnięte cały czas!

(oczywiście zakładając chęci).
Wydrukowałam zaświadczenie do becikowego od lekarza, patrzę, a tam terminy wizyt ze wszystkich trymestrów
wiem i rozumiem, że się martwisz. Najważniejsze jednak że Maluszek rośnie i wyniki są ok. Pamiętaj - myślimy tylko pozytywnie i widzimy naszą przyszłość w jasnych barwach - w barwach szczęścia, czyli różowych albo niebieskich