|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
Utwierdzasz mnie w tych podejrzeniach o porowatości.Cytat:
![]() Cytat:
Wstawiłam je tylko poglądowo, teraz włosy miały czas taki, ze puchacz jak wtedy ale mniejszy skręt. Bez suszenia suszarką włosy schną 4h, nie mam na to czasu I tak efektem jest brak objętości, 3 rulony na głowie itp.Krem z MA próbowałam, muszę wykończyć to małe opakowanie więc będę go testować dalej. Przez ostatnie 3 dni moja pielęgnacja wyglądała tak : olej lniany na 2-4h, Garnier AiK , odżywka b/s jakaś, stylizacja. Wczoraj już było lepiej Włosy pokręciło, dalej bez sucharków ale nie są tak suche już i nawet mi się podobały.Czyli przesadziłam niechcący z proteinami, ale ta niska porowatość swoje też robi ![]() Dziękuję za wszystkie rady i za dobre słowa o moich dawnych loczkach Mam nadzieję, ze szybko będę mogła Wam je pokazać znów w takim stanie jak kiedyś
|
|||
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam glutka po części według przepisu Joanku, czyli zalane wrzątkiem, no i nieco mniej niż 1 szklanka na 2 łyzki ziaren. Wyszło bardziej glutowate
![]() Nałożyłam to coś na łeb, pougniatałam i czekam aż wyschnie. Mam nadzieję glutek utrzyma wilgoć dłużej i będzie ładny skręt, bo gorzej niż z samego rana być nie może Na razie robią się sucharki i faktycznie dłużej schnie niż po psikadle z odżywką.
|
#3513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego już od dawna nie robię koczków
|
|
#3514 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie moje zawsze lubiły Proteiny Mleczne i jednak przeproteinowanie to być nie może bo mam takie miękkie i puszyste włosy że szok Nie mogę się przestać głaskać chyba zrobie im dziś ała i raz od kilku lat wyprostuję tym bardziej że i tak dziś wyglądają beznadziejnie ![]() Mam nadzieje że szybko im przejdzie Cytat:
Ja czekam na obiecaną na dziś foteczkę ![]() Cytat:
Mnie kiedyś bardzo bolała po kucyku czy koczku ale od kiedy olejuję regularnie skórę głowy to jakoś przestało boleć. Może włosy są teraz bardziej podatne na układanie czy coś.
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
wojownicza, wrzuce wieczorem
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Ponad godzina po nałożeniu gluta a moje włosy, dość krótkie, nadal miejscami wilgotne. Ale mam takie śliczne dwie spiralki
|
#3517 |
|
Raczkowanie
|
miałam wam o tym wcześniej napisać i jakoś wyleciało mi to z głowy
skleroza nie boli . Od prawie 2 miesięcy dodaję żel lniany prawie do wszystkiego. Pod olej, jak kremuję włosy, zawsze do odżywki d/s, do masek, smaruję sobie też pasma loków jak jestem w domu czy przed wyjściem. I wiecie co włosy mam dużo bardziej błyszczące niż po samym olejowaniu czy masce solo, skończył się problem z rozczesywaniem. Jest po prostu super
|
#3518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po trzecie, tz mi je przygniata swoim cielskiem jak potrzebuje lezec bardzo blisko mnieCytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Curly
ja tak właśnie dziś planuje zrobić użyć tylko gluta i zostawić niech to schnie. xal też to zauważyłam strasznie długo mi po glucie schną... fajnie, że tym razem wyszedł lepiej. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#3520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wcześniej też ciągle mi przygniatał,wyrwał ile razy a potem stwierdził: Ale Ci te włosy wyłażą... A teraz jak już mi swoim ciałem nie przygniata bo są za łóżko nad głową przerzucone to mówi: No w końcu Ci przestały tak wyłazić te włosy
|
|
#3521 | |||
|
Zakorzenienie
|
hello Loczki
Cytat:
![]() zapomniałam co był ow tym poście Miskii78 ![]() chryste, ale skleroza!!!! dobra..sprawdziłam!! = = = = = DZIEKUJĘ ![]() Cytat:
[QUOTE=Joanku;45778747]delikatny off top; xal i DELL mylita mi się strasznie przez te wasze sloneczka! ;P haha to zmienię moje słoneczko, na cos innego no probleoms seniorita!! Cytat:
Edytowane przez DELL Czas edycji: 2014-03-28 o 12:44 |
|||
|
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus mniejsza porowatość i już problemy, powiem Ci Kochana, że ja za czasów wyższej porowatości chyba nigdy się nie przenawilżyłam ani nie przeproteinowałam, a ostatnio częściej mi się to zdarza. ![]() Cytat:
Idę gotować gluta zaraz
|
||
|
|
|
#3523 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem dlatego czekam cierpliwie ![]() Cytat:
Teraz Khadi od trzech miesięcy przed każdym myciem, wcześniej robiłam to mniej regularnie Amlą Gold albo Vatiką kokosową . Cytat:
To super ![]() Cytat:
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Wojownicza, ale nie nastawiaj sie na cuda
wlosy jak wlosy Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za lozko nie mam jak przerzucac bo mamy takie lozko sypialniane z zaglowkiem wiec nie da rady na poczatku jak je kupilismy to spalismy daleko od siebie bo jest sporo wieksze od tego co mialam w domu i jak przeszlismy na to to ta przestrzen byla spora wiec moglam spac w rozpuszczonych i mi nie przygniatal, ale zatesknilismy za nocnym przytulaniem i znowu to samo zreszta nie znosze jak mnie wlosy w nocy kiziaja po buziCytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w takim razie ja lecę robic płukankę lnianą
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Kazar Lady
|
Spróbuj przez przeglądarkę normalnie wchodzić, ztel spokojnie wchodzę czytam i oglądam zdjęcia
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
Wizażanko Mam ten sam problem! sama już nie wiem jak upinać, anans nie zdał egzaminu, klamra się zsuwa i co chwila w nocy przez sen poprawiam ;/ łózko mam przy ścianie od zagłówka więc przerzucania opcji nie ma a mój eM. jest takim niewrażliwym spaciem ze nie ma opcji jego 'nocnej włosowej tresury' Jezy ile on mmi włosów powyrywa na jawie jak się tuli bo nie tak mnie złapie czy obejmie -_-
Na bank muszę kupić satynową poduszkę. Klaudenc Aniołku! ;* Codziennik xal Proszę bardzo! Eureka! Wylałam gluta na łeb, wgniotłam co tam sie posucharowało [choć delikatnie] to wygniotłam i super, moim kapryścom widać pasi czemu nie wpadłam na to wczesniej? U mnie dzień 3 to juz trzeba delikatnie rozczesać po przyklap i dziwnie suche... Po rozczesaniu oczywiście puch... Aleeeee to foto po żelu ;D Nie jest źle jak na 2 dzień reanimacji [50 h po myciu], hm? ;D po myciu po reanimacji dzień 2.Judyta Dzięki, koniec tego dobrego, przy następnym myciu próbuję sucharków. ![]() DELL ale ja o tej fotce to nie złośliwie... ;P Co do taptalka to mi też nie wyswietla, chyba ze są to zdjęcia dodawane z zewnatrz [jak moje z imgshacka, albo to ostatnie zdjęcie zelu podlinkowane przez Milenę] Cała reszta musze kopiowac post url i leciec do opery na komórze tylko żeby foty obcykać... [i lecę, bo zawsze warto ^_^ ]
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-03-28 o 14:35 |
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Joanku, moje najlepiej wygladaja rano jak zrobie tylko takiwgo kucyka w polowie przelozonego, ale i od tego rano boli glowa
a i czasami zdarza mu sie za mocno pociagnac w przyplywie wiadomych emocji i niestety ale lubi sie nimi bawic![]() Tego gluta do dalas reanimacji na 3 dzien od mycia i tak ladnie wygladaja?? Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko, ja wiem, że to nie złośliwie ale już zmieniony avatar, wiec teraz nas myslić nie będziesz |
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak. Dziś jest 2 dzień renimacji. 2 noc przespana z nimi i ok. 50 h od mycia. sama żem zaskoczona, bo bez gluta to zwykle jest tak. ![]() Muszę znaleźć ten herbalife żel do ciała co wam pisałam, że używam ale nie jako żel stylizujący tylko taki dla włosiorów do pojedzenia bo on sporo fajnych rzeczy miał i fajnie podbijał loki przy reanimacji Kupiłam w internecie ale mimo, że miał zdjęcie nowego przysłali ze starym składem a tam trichloride coś tam ;/ Ten nowy tego nie miał a sklep się odkręca pupą, że zamówiłam żel HB i żel HB przysłali i się kłóca, że skład jest nie zmieniony i nie wiedzą skąd te infromacje mimo, że czytam na butelce, która stoi przede mną. Wysyłam im fotki a oni swoje. I a nie chce mi się o 10 funtów toczyć batalii bo za czas i to co wydam na znaczki i odsyłanie kupię sobie drugi... Jedę wsmaruję w siebie drugi kupię dla włosiorów...
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-03-28 o 14:30 |
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety nadal szukam czegoś, co mi je nawilży, bo chyba właśnie to robi glutek. Może glutek z parafiną, albo kroplą oleju czy kremu? Tylko jakiego to jeszcze nie wiem ...
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Joanku,
różnica jest kolosalna ![]() ale i tak zazdraszczam Ci (oczywiście pozytywnie) tej długości! wow!! a po reanimacji normlanie masz włosy idealne |
|
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Wam.
Dell wydaje mi się, ze te zdjęcia sprawiają, że one sa dłuższe... ![]() Dodatkowo ostatnio obcięłam mysie ogony i teraz sięgaja tak.. zapięcia od stanika górnej części jak sa mocniej skręcne. xal Glut rzeczywiście nawilża. Definitywny KWC, więc gdzie mnie los nie rzuci będe wozić słoje nasion xD Myślę, ze możesz spróbować dodać olejku jesli nie obciąży, a może spróbuj dodać soku z aloesu? Ale to za chwilkę daj mu czas. ;] Koleżanka kiedyś UGOTOWAŁA gluta na aloesowym soku zamiast wody i sobie chwaliła, ale sama o tym nie myślałam.
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-03-28 o 15:01 |
|
|
|
#3537 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Joanku umarlam w butach |
|
|
|
|
#3538 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Joanku super Ci wyszła ta reanimacja
|
|||
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Joanku zobaczylam zdjecia.. super!! Zazdroszcze szczegolnie tego, ze potrafia tak pieknie wygladac po reanimacji
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Już raz prawie kupiłam sok z aloesu, w hebe mieli 1l za 20 zł, ale skład:
99,7%- sok aloesowy; regulator kwasowości; kwas cytrynowy; substancje konserwujące: sorbian potasu, benzoesan sodu. zasiał moją wątpliwość czy to jest to co ma być.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

I tak efektem jest brak objętości, 3 rulony na głowie itp.

Na razie robią się sucharki i faktycznie dłużej schnie niż po psikadle z odżywką.

Nie mogę się przestać głaskać chyba zrobie im dziś ała i raz od kilku lat wyprostuję tym bardziej że i tak dziś wyglądają beznadziejnie 

A teraz jak już mi swoim ciałem nie przygniata bo są za łóżko nad głową przerzucone to mówi: No w końcu Ci przestały tak wyłazić te włosy 

po reanimacji dzień 2.