|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
ale może cos w tym jest proboj dalej na pewno to ją będzie rozwijało bardzooo
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Adaś zjada ten większy słoiczek na obiad.
|
#1773 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczeerze to nie płacze, wczoraj musiałam skorzystać z niej wiele razy do tego w nocy która miałam okropną! poszłam po butle zjadła 70 wypluła i poszla spac po czym odlozylam do lozeczka nawet oczy otworzyla i spala jedynie godzine....i później dalej walka już do cyca ale to był koszmar..... ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
|
#1774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale woda z niestrawionym, czasem strawionym mlekiem sa na porządku dziennym, wiele razy. Kazdy lekarz mówił, ze tak moze byc, taka jej natura. Ale stwierdziliśmy, ze zrobimy jej usg i wyszło, ze ma refluks. Lekarz go określił jako srednionasilony i ze mamy czekać, około roku minie... Widzę jak ona sie meczy, a ja mogę jej pomoc tylko podnosząc, bo wtedy po prostu to z niej wylatuje. Lekarz kazał nosić po posiłku, zeby była w pionie. Ale i tak pózniej jak ją położę, to ulewa, wymiotuje...
|
|
#1775 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Ja tez, dla mnie klapki sandaly to jak jest 25 stopni i wiecej, nie liczyac cviazy, bo jakos chodzilam juz przy 18 i bylo ok |
|
|
|
|
#1776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Julia to mi mistrza. 15 minut spania i juz śpiewa w łóżeczku
|
|
|
#1777 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem bo mój syn odmawia coraz bardziej jedzenia.
w sumie ma juz 6,5 miesiaca i dzis pisalam ze zjada pol sloiczka (60g) a prawda jest taka ze od dwoch dni zjada tylko 30-40g i to w wielkich bolach popija herbatka i 5 minut potem wola o cyca traktuje tak wszytskie pokarmy i dynie ktora uwielbiał i obrzydliwego brokuła czy ma jeszcze czas na jedzenie czy raczej moze to wynikac z czegos niepokojacego>?? deserek to samo. wczoraj zjadl pol tartego jablka-normalnie jadl cale... swoja ulubiona sliwke konczy po 3 lyzeczkach
|
|
#1779 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
storczyki piękna z Ciebie kobieta miło Cię widzieć i bukiet też piekny ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1780 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia a po jakiej przerwie od ostatniego jedzenia dajesz mu te posiłki? Może nie zdąży zglodnieć?
Filip zjał dzis o 7.30 -180 mm z miarka kaszki zdrowy brzuszek (monia83 próbowałaś dawać ? ona naprawde jest smaczna i zmienia smak tego ochydnego pepti) i o 11 nie chciał jabłuszka po dwugodzinnej drzemce czyli o 13 dopiero zjadł jabłuszko czyli 5.5 h
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze jak zglodnieje to rzuca sie na cyca, sciaga mi koszulke i nie mam jak podgrzac jedzena bo jest histeria moze mu sie tak zrobilo po tym odstawieniu od cyca na czas lekow sama nie wiem ale sprobuje
|
|
|
#1783 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=MsLullaby;45789534]Jak w mózgu tak w pokoju ![]() [QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
nienawidze mojego tzta, mam go dosc, mam dosc mieszkania z nim i jego lenistwa !!!!!
|
|
|
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
HELP
chcę kupić bieżnik filcowy na komode do sypialni i nie moge się zdecydować: http://allegro.pl/bieznik-filcowy-ma...tml?source=mlt (carol stalowy) http://tablica.pl/oferta/nowy-biezni...8-ID4SbiD.html http://allegro.pl/bieznik-biezniki-f...075156281.html (szary) komoda: http://www.brw.com.pl/komody_kredens...-kom4s914.html
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1787 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
kahunia niczym nie zagęszczam...
niech to minie,bo oszaleć można :/
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Wodą, serkiem, mlekiem... W każdym stanie
Cytat:
En też jest mistrzem krótkich drzemek
|
|
|
#1790 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wróciłyśmy od lekarza i z zakupów.
Narazie jest minimalna poprawa, dostałam rp na antybiotyk gdyby się w weekend pojawiła gorączka żebym nie musiała latać po dyżurach. ok.7-8 zł chyba w rossku ![]() 1. dynia+ziemniak+indyk+ryż+ kasza manna 2. marchewka+kalafior+brokuł +indyk+ryż+kasza manna 3. marchewka+dynia+ziemniak+ kalafior+brokuł+indyk+ryż +kasza manna Nie robiłam jakichś dokładnych proporcji, tak na oko, najpierw ugotowałam wszystko na parze, ok. 2/3 każdego warzywa, 3 ziemniaki i potem robiłam mix. Ryżu ugotowałam 1 torebkę i porozdzielałam do zup. Jak zmieszałam te warzywka to dolałam trochę wody, zagotowały się i dosypałam manny, ok. 2-3 łyżki na każdą zupę. Zblendowałam to tak, że nie jest idealnie gładkie jak ze słoiczków tylko są jakieś grudki, dałam dzisiaj Zuzi i ładnie zjadła całą porcje, czyli jej smakowało ![]() Cytat:
Może też od kogoś dostanę, tylko urodziny dopiero we wrześniu![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wg. mnie 1
|
|
#1791 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
TŻ dziś w domu, to i mniej mnie tutaj. Co do wczorajszej imprezy u sąsiadów, to cwaniaki po 22 przyciszyli muzykę, ale u nas i tak niestety było słychać, bo łóżko mamy akurat na ścianie łączącej nasze mieszkania. Jakoś zasnęłam, o 2 obudziliśmy się na karmienie to dalej muzyka grała. Któraś z Was pytała, do której tak potrafią, a więc odpowiadam, że nawet od 20 do 6-7-8 rano Teraz i tak jest lepiej, bo wcześniej karaoke na cały regulator było. Policja już nie raz była... Ten sąsiad pracuje, ale na różne zmiany i stąd imprezy w środku tygodnia. A jak decydowaliśmy się na to mieszkanie, to pani w biurze mówiła "świetny wybór, takiego miłego sąsiada będziecie państwo mieli" : A tak w ogóle, to TŻ w domu i dziecko grzeczne i znów wychodzi na to, że wymyślam w ciągu tygodnia Poszliśmy na spacer, Szymek pospał 2 godziny i po powrocie do domu jeszcze ponad 1,5 godziny!! Przecież to się nigdy jeszcze nie zdarzyło!!! Wstał niedawno i dostał pierwszą marchewkę Na początku był lekko zdziwiony, a później wcinał i mu mało było (po tatusiu widać, że lubi jeść ). Spodziewałam się ubrudzonej buzi, noska i wszystkiego dookoła, a tymczasem poszło tak sprawnie, że tylko buźka ubrudzona była![]() Cytat:
numer 1, ewentualnie 2. Ale 1 lepszy ![]() Lulla cieszę się, że bezpiecznie dotarliście ale towarzyszki z samolotu to współczuję teacherko tassia biedna Ty jesteś z tym kręgosłupem kahunia brawo dla dzielnej Amelki szczepienie i wagę ![]() czarna - u nas z ulewaniem dokładnie to samo. Najpierw bek a zaraz po tym chlust, po jakimś czasie też woda z mlekiem. Nie wiem czemu tak jest, ale przybiera na wadze, więc chyba taka jego uroda ![]() karolson - Szymkowi zdarza się tak płakać, że aż się zanosi, nie często, ale jednak zdarza się:/ Brydzia - ja mam parowar ZELMER 37Z010 i jestem z niego zadowolona
|
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
jo-asiek Milusi sąsiad,nie ma co
![]() No ja też nie panikuję,bo Julia podobnie jak Twój Szymuś również ładnie przybiera Pozostaje nam czekać na "nieulewający" dzień ...
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wy też tak macie, że nie dając dzieciom słodyczy czy swoich obiadów smażonych czy solonych jesteście odbierane jako jakieś przewrażliwione matki? To samo tyczy się sadzania nie siedzących samodzielnie dzieci czy wsadzanie je w chodzik itd
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Aha Czarna dziękuję pięknie za rady dot. wózka
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja to mam w dupie jak ktoś chce to niech robi sobie krzywde własnemu dziecku
|
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Asiek84 bezmleczna bez cukru Nestle Zdrowy Brzuszek 5 zbóż z lipą
Cytat:
Cytat:
ale jestem przekonana ze dobrze robimy, bo moja teściowa ostatnio chciala mu dać normalną zupę i mówi, żebyśmy w domu dawali więc jej tlumacze że my w domu gotujemy takie zupy że się dla Filipa nie nadaja typu żurek, pomidorową, ogórkową, kalafiorową, pieczarkową i moja mama za dużo soli używa po za tym, po czym po chwili mówi żeby mu dać biszkopta z mlekiem jak dziecko ma skaze więc utwierdza mnie w przekonaniu że nie myśli, niema o tym pojęcia i na siłę żeby mu coś dać cokolwiek... e dobry TŻ jest kupił bez konsultacji??
|
|
|
#1797 |
|
Wtajemniczenie
|
POZIOMKOWA spokojnie nauczy się pewnie
moja jeszcze nie wcinaLULLA cieszę się że dolecieliscie szczęśliwie ![]() MONIA super że skórka Natalki lepsza
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mu podajesz to otworzy buzie parę razy a potem kręci głową, zaciska usta i nie chce?
|
|
|
#1800 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

Przy dwóch ostatnich już się znudziła, a bardzo chciałam sprawdzić,czy to nie przypadek. Może jutro

i milion pobudek w nocy
dlaczego tżci nic nie słysza ...i nie wstają choćby po to żeby wstać i otworzyć oko tylko zero reakcji
padam

ale woda z niestrawionym, czasem strawionym mlekiem sa na porządku dziennym, wiele razy. Kazdy lekarz mówił, ze tak moze byc, taka jej natura. Ale stwierdziliśmy, ze zrobimy jej usg i wyszło, ze ma refluks. Lekarz go określił jako srednionasilony i ze mamy czekać, około roku minie... Widzę jak ona sie meczy, a ja mogę jej pomoc tylko podnosząc, bo wtedy po prostu to z niej wylatuje. Lekarz kazał nosić po posiłku, zeby była w pionie. Ale i tak pózniej jak ją położę, to ulewa, wymiotuje...

[/RIGHT]

Na początku był lekko zdziwiony, a później wcinał i mu mało było (po tatusiu widać, że lubi jeść