|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny młode z okolic Dębicy i Mielca
My planujemy na 01.08.2015
![]() Wesele będzie w Hotelu Gold a zespół mamy z Rzeszowa - Madam. Teraz szukamy kamerzysty i fotografa
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny sale już mam, orkiestre, fotografa i kamerzyste też. Co teraz? Do kościoła jeszcze chyba za wcześnie ?
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Termin w Kościele to myślę że rok wcześniej wystarczy. Przynajmniej u nas tak jest ale jestem ze wsi i tutaj wielu wesele nie ma
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Dziś jedziemy spisać umowę z kamerzystą i fotografem. Może słyszał ktoś o Studiu RM z Dębicy?
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
a ktoś był może ostatnio w Dworku Dębickim?
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam tylko oglądać i dla mnie odpada... umówiliśmy się z babką na 20 godzinę. Przyjeżdżamy (a do Dębicy mamy 35km) a wszystko wyzamykane. Dzwonimy do włascicielki a ona mówi że może w inny dzień przyjedziemy. No sory taki kawał drogi nie będę drugi raz jechać tym bardziej że byliśmy umówieni. No więc poczekaliśmy i przyjechała. Nie była dla nas zbyt miła i na pewno nas nie zachęciła, wszystko trzeba było od niej wyciagać nic od siebie nie mówiła... Co do samego lokalu to jak byliśmy to stoły były przygotowane na 120 osób i stały czesciowo na tej podłodze do tańczenia, więc nie chcę myśleć jak jest przy większej liczbie ludzi. Ciasnota straszliwa przy samych stołach a gdy jeszcze są goście? Oprócz tego z sali zaraz obok stołów od razu wejście do WC;/
My mamy kamerzystę i fotografa też z Dębicy i pytaliśmy o lokale i mówili że parę wesel mieli w Dworku i szczerze nam odradzają.... ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Podobno najlepszy lokal jest w Górze Motycznej - nie słyszałam ani jednej negatywnej opinii ale nie wiem jak z terminami. |
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Też jestem na etapie szukania wszystkiego, wesele planuje na wrzesień 2015. Najbardziej mi się podoba karczma na lokal, nie słyszałam nic o tym żeby obsługa tam była kiepska. Ale to też zależy bo planuję wziąć tą droższą opcję gdzie napoje są bez ograniczeń. Co do zespołu to straaaasznie chciałam stoper - ostatnio byłam na weselu koleżanki gdzie grali i jak dla mnie rewelacja. Niestety cały 2015 rok wakacje i wrzesień mają zajęte W takim bądź razie myślę nad zespołem Kindersi, jednak oni nie mają nigdzie na necie filmików z wesel. Bo grają jak na mój gust świetnie, ale czy umieją też rozkręcić imprezę ? To w końcu najważniejsze, żeby zabawa była udana Czy ktoś kto słyszał na żywo ten zespół mógłby się coś wypowiedzieć ?
|
|
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
Ja wesele mam w maju w karczmie polskiej. Jadlam tam i bardzo mi smakowalo. Tez mam ta drozsza opcje. Jak bede po mogę dac Ci cynk jak tam z obsługa i wgl.
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Taak proszę jak będziesz po weselu to opowiedz jak wrażenia
Mi jedzenie też tam bardzo smakuje i podoba mi się ogólnie ten drewniany klimat tam Tylko, że gości mamy strasznie dużo jak na razie naliczyliśmy 220 i kurde strasznie to drogo wychodzi...
|
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Ale to jest porownywalnie z innymi knajpami a tu picia full szofer itp niczym nie trzeba sie martwic.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A pytałaś czy mają wolne terminy na wrzesień jeszcze? Bo ja zamawiałam juz w jesieni i chyba na wrzesień 2015 juz coś mieli zajęte. PS: mówisz o karczmie w zawadzie ?
Razem od: 01.09.2012r. Zaręczeni: 01.09.2013r. Ślubujemy: 08.08.2015r. Edytowane przez gwiazdkaaa90 Czas edycji: 2014-02-25 o 10:36 |
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja ich zamówiłam na swoje wesele w czerwcu Słyszałam ich tylko w internecie i na próbie. Polegałam jedynie narekomendacji 1 dziewczyny, która uważała, że kapitalnie bawili towarzystwo oraz na kilku opiniach na blogach... więc w zasadzie idę w ciemno ale myśle, że będzie ok
|
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mieli wony 5 i 12 września tylko :p Chodzi mi o karczme w Mielcu tu masz link: http://karczma-polska.pl/?karczma-polska,1 Cytat:
nawet próby nie słyszałam... ale jestem pozytywnej myśli !
|
||
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie Kindersów to osobiście nie słyszałam, ale jak pisałam wcześniej my mamy wesele w Goldzie i menadzerka lokalu nam mówiła że Kindersi graja tam przynajmniej na jednym weselu w miesiącu i według niej jest to najlepszy zespół w okolicy. Sami mieliśmy ich brać ale usłyszeliśmy inny na weselu znajomych i jak dla nas bije wszystkie na głowę
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny możecie polecić jakaś dobrą fryzjerkę i kosmetyczke na makijaż ślubny w Dębicy ? Ważne żeby fryzura i makijaż był trwały i ładny ale też chciałabym zeby ktoś mi potrafił doradzić itd.
A i gdzie bukiety zamawiacie ? Szukam właśnie kwiaciarni jakiejś w miare w rozsądnych cenach a żeby też to jakoś wyglądało ![]() Ahaaaa... i gdzie placki i tort na wesele??
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Gorąco polecam kosmetyczkę Małgorzatę Orkisz i fryzjerkę Anie Ziomek!!- salony na Żuławskiego 3 , jestem mega zadowolona za każdym razem gdy wychodzę z ich salonów. No i oczywiście korzystałam z ich usług w dniu ślubu.
Kwiaty zamawiałam w "Storczyku" kwiaciarnia przy rynku, rozsądna cena i bukiet ładniutki, słyszałam też że super robią naprzeciwko wiluszówki chyba kwiaciarnia "irys"...
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
A ciasta i tort gdzie warto zamówić ?
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pilnie potrzebuję jakiegoś nagrania live z wesela, na którym gral zespół STOP-er. Demówki mi się podobają, pozytywne opinie słyszałam, ale chciałabym się przekonać jak to wypada na żywo, zanim ich zamówię. A na necie nic nie ma poza tymi ich nagraniami...
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Mnie najbardziej smakowały ciasta i tort z cukierni od Wiktora a po weselach chodzę sporo więc mam porównanie. Od Wiktora zamawialiśmy też na komunię mojego brata i wszyscy chwalili i mówili że jak domowe a ceny wcale nie wygórowane
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Właśnie biorę się za organizację ślubu i wesela. Najbardziej chciałabym maj-sierpień 2016 w Mielcu. Jak myślicie, da radę coś znaleźć? Mógłby ktoś polecić jakiś dobry zespół, bo kompletnie nie znam żadnych?
|
|
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
Na 2016 to masz jeszcze mnóstwo czasu i możesz sobie wszystko załatwiać na spokojnie. A co do zespoły to czytaj wyżej. Dużo osób chwali sobie zespół "Stoper"
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A słyszałyście o cukierni Maestro?
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
A orientujecie się czy u takich Pań, które pieką ciasta na różne okazje wychodzi taniej czy drożej niż w cukierni?
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
|
|
|
|
#113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a może polecicie jakiegoś fotografa weselnego, który jest sprawdzony, najlepiej z okolic Rzeszowa
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama go rezerwuje na swoje wesele On jest z Mielca.A może ktoś poleci jakiegoś dobrego kamerzystę ? W ogóle bierzecie kamereęna wesele ? Bo ja się nad tym zastanawiam... aczkolwiek rodzinka radzi żeby brać bo fajna pamiątka :p |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
U takich Pań co pieką z tego co wiem to się im zawozi wszystkie składniki, więc jeśli ktoś ma np. swoje jajka czy od kogoś z rodziny, do tego wszelkie składniki kupi się w jakichs marketach to na pewno wychodzi taniej. No i taka Pani upiecze ci co tylko chcesz a w cukierni zazwyczaj są rodzaje ciast narzucone. Moja kuzynka tak piekła tylko torta miała z cukierni. Tyle tylko że sama musiała np. przygotować szyszki dla gości, kupić pudełeczka i zapakować dzień przed weselem. Ale ogólnie była zadowolona, a ciasta były pyszne
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Ja mam z Dębicy kamerzystę+fotografa RM Studio za cały pakiet biorą 3800zł a film kręcony lustrzanką więc super jakość
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
My rezerwowalismy jeszcze w 2013 i już nie było wolnych na wrzesień a my wzięliśmy ostatni wolny termin na sierpień. Niestety ale co lepsi kamerzyści to są szybko wyłapywani...
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam pytanie do Was. Może słyszeliście coś o weselu w Zajeździe Anna w Brzysciu koło Mielca?![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi osobiście tam się średnio podoba ale różne gusta są
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

W takim bądź razie myślę nad zespołem Kindersi, jednak oni nie mają nigdzie na necie filmików z wesel. Bo grają jak na mój gust świetnie, ale czy umieją też rozkręcić imprezę ? To w końcu najważniejsze, żeby zabawa była udana 

!!!