Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-28, 13:23   #1771
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
aa baram buc i rak nieborak też robię, choć tego drugiego jeszcze nie czai. Dziś próbowałam kosi kosi i wyciągnęła n chwilę rękę jak do piony

i się zastanawiaam czy to możliwe,że rozumie już o co kaman z sorterami?Pokazywałam jej kilkakrotnie jak się tam wsadza klocki, dzisiaj się z nią bawiłam, wybierała klocek, ja jej mówiłam co to za kolor, kształt i cyfra (oczywiście pierwszy wybrała niebieski), potem robiłam,żeby wodziła za nim wzrokiem i potem dawałam do rączki.I te trzy klocki pierwsze potrzymała w rączce,po czym kierowała ją w stronę otworków Przy dwóch ostatnich już się znudziła, a bardzo chciałam sprawdzić,czy to nie przypadek. Może jutro

no to kciukaam

też idę nyny
hmm szczeerze to nie wiem czy rozumie ale może cos w tym jest proboj dalej na pewno to ją będzie rozwijało bardzooo
Stary 2014-03-28, 13:24   #1772
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ile wasze dzieci zjadają na obiad ?
Igor zjada ten słoik 130 i płacze i musze mu dawać jeszcze pierś... musze zacząć kupować te większe słoiki albo sama gotować bo zbankrutujemy
Adaś zjada ten większy słoiczek na obiad.
Stary 2014-03-28, 13:25   #1773
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Oczywiście, ze musi tym bardziej jeśli są dzieci

Tak robiłam projekt nawet ludziom z Białegostoku
Przesłali mi mapę działki i fotki, nawet lubię ten system nie muszę nigdzie latać więc kasuję mniej niż w realu...
W zeszłym roku robiłam projekt ogrodu w odległości 200km ode mnie a w tym roku chce wykonanie i ja się wstępnie zgodziłam

Niektórzy tobie zazdroszczą

Warto miec magnolię mimo że krótko kwitnie, ogólnie to można mieć wieloletnie krzewy kwitnące które są niewymagające, a nie tylko zielone. (niektórzy klienci myślą że to co kwitnie to trzeba co roku sadzić)

No imiona super pasują, a jak jej dajesz butelkę to nie płacze za piersią?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Angelikada, ale ja chcę córkę Lenę, więc nie wiem czy i synowa taka styknie vea mnie natchnęła, bo wcześniej planowałam Nelę...
hehe spoko :P

szczeerze to nie płacze, wczoraj musiałam skorzystać z niej wiele razy do tego w nocy która miałam okropną! poszłam po butle zjadła 70 wypluła i poszla spac po czym odlozylam do lozeczka nawet oczy otworzyla i spala jedynie godzine....i później dalej walka już do cyca ale to był koszmar.....

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
u nas tezpobudka po 5 i wyemigrowałam do kuchni bo budził adriana radosnymi krzykami i milion pobudek w nocy dlaczego tżci nic nie słysza ...i nie wstają choćby po to żeby wstać i otworzyć oko tylko zero reakcji padam
mój dzisiaj i poprzedniej nocy się ruszył :P bo mała już wyła i nie dało się nie slyszec i sama nie wiedziała czego chce
Stary 2014-03-28, 13:36   #1774
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Pytanie!
Jak długo moje dziecko będzie ulewać???!!!
Nie rozumiem tego- po mleku pieknie jej się odbije,a po kilku sekundach od tego 'beku' ulewa mlekiem ,a do następnego posiłku zdarza się ,że z 3,4 razy pójdzie jej samą wodą z resztkami niestrawionego mleka
Mam już tego dosyć,bo ubrania zmieniam po kilka razy dziennie, co w efekcie prowdzi do tego,że pralka chodzi po dwa razy dziennie
Mam ten problem z Wiki, tylko od kiedy je obiadki i owoce, to wraca jej sie także tym, do tego meczy sie ale woda z niestrawionym, czasem strawionym mlekiem sa na porządku dziennym, wiele razy. Kazdy lekarz mówił, ze tak moze byc, taka jej natura. Ale stwierdziliśmy, ze zrobimy jej usg i wyszło, ze ma refluks. Lekarz go określił jako srednionasilony i ze mamy czekać, około roku minie... Widzę jak ona sie meczy, a ja mogę jej pomoc tylko podnosząc, bo wtedy po prostu to z niej wylatuje. Lekarz kazał nosić po posiłku, zeby była w pionie. Ale i tak pózniej jak ją położę, to ulewa, wymiotuje...
Stary 2014-03-28, 13:41   #1775
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Nie mam pojęcia,ale całkiem możliwe.
Moja Julia też jakiś czas temu robiła zbite, cyba raz się zdarzyło,że przy tym popłakiwała,ale odkąd zaczęłam jej dawać kaszkę, to kupki zrobiły się mięciutkie i normalnego koloru
Moj je kaszki, ale odstawilam dzisiaj ryzowa i dalam tylko jaglana.Myslicie, ze moze dostac manne taka zwykla?Wlasnie gotuje mu obiad i nie wiem czy dodac...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
B

Ja jestem zmarzluch i rzadko chodzę w sandałch lub klapkach,chyba,że na urlopie częściej w balerinach śmigam, przewiewnych
Ja tez, dla mnie klapki sandaly to jak jest 25 stopni i wiecej, nie liczyac cviazy, bo jakos chodzilam juz przy 18 i bylo ok
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 13:45   #1776
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Mam ten problem z Wiki, tylko od kiedy je obiadki i owoce, to wraca jej sie także tym, do tego meczy sie ale woda z niestrawionym, czasem strawionym mlekiem sa na porządku dziennym, wiele razy. Kazdy lekarz mówił, ze tak moze byc, taka jej natura. Ale stwierdziliśmy, ze zrobimy jej usg i wyszło, ze ma refluks. Lekarz go określił jako srednionasilony i ze mamy czekać, około roku minie... Widzę jak ona sie meczy, a ja mogę jej pomoc tylko podnosząc, bo wtedy po prostu to z niej wylatuje. Lekarz kazał nosić po posiłku, zeby była w pionie. Ale i tak pózniej jak ją położę, to ulewa, wymiotuje...
To pięknie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Moj je kaszki, ale odstawilam dzisiaj ryzowa i dalam tylko jaglana.Myslicie, ze moze dostac manne taka zwykla?Wlasnie gotuje mu obiad i nie wiem czy dodac...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Ja tez, dla mnie klapki sandaly to jak jest 25 stopni i wiecej, nie liczyac cviazy, bo jakos chodzilam juz przy 18 i bylo ok
Manna jest chyba po 6 miesiącu nie? Więc wydaje mi się,że już możesz

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Julia to mi mistrza. 15 minut spania i juz śpiewa w łóżeczku

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 13:46   #1777
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
To pięknie

Manna jest chyba po 6 miesiącu nie? Więc wydaje mi się,że już możesz
Bardziej cvhodzi mi o to czy mu kupy nie wstrzyma jeszcze bardziej
Stary 2014-03-28, 13:47   #1778
tassia
Zakorzenienie

Mam problem bo mój syn odmawia coraz bardziej jedzenia.
w sumie ma juz 6,5 miesiaca i dzis pisalam ze zjada pol sloiczka (60g) a prawda jest taka ze od dwoch dni zjada tylko 30-40g i to w wielkich bolach
popija herbatka i 5 minut potem wola o cyca
traktuje tak wszytskie pokarmy i dynie ktora uwielbiał i obrzydliwego brokuła

czy ma jeszcze czas na jedzenie czy raczej moze to wynikac z czegos niepokojacego>??

deserek to samo. wczoraj zjadl pol tartego jablka-normalnie jadl cale... swoja ulubiona sliwke konczy po 3 lyzeczkach

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 13:49   #1779
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
mialam wkleic zdjecie bukietu to wklejam
a przy okazji kiedys mialam pokazac obraczki to pokazuje
tych juz nie ma bo zgubione, teraz mamy zwykle klasyczne zloto
piękny bukiet

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
aaa jeszcze ktoś dzisiaj o jajku wspominał- ja wprowadzę PO 7 miesiącu jak piszą na osesku więc za 1,5 tygodnia
ja zaczęłam od nowa po prawie 2 tyg przerwy bo Oli wyszła plamka mała koło ust i myślałam że to od żółtka, ale teraz podałam dwa razy już i narazie ok więc to może nie od tego

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Macie i moją wiązankę...
Chciałam jeden ozdobiony kwiat i byłam wściekła, bo babka musiała udowodnić, że zrobi po swojemu I już było za późno na zmianę, a tż odbierał Ja bym jej powiedziała, co sądzę o "mam zawsze rację, a klient nie wie, czego chce"

mimo wszystko i tak pięknie wyszła storczyki

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój brat kupił ten dres z owieczką dla Myszy

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Wstawiam i mój bukiet, prawie taki jak chciałam...
piękna z Ciebie kobieta miło Cię widzieć i bukiet też piekny

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
widzę, że wrzucacie bukiety ślubne - śliczne wszystkie Ale się u nas ślubnie na wątku zrobiło Mimo, że to już za mną to ja dalej uwielbiam oglądać i suknie i bukiety i wszystko! Dobrze, że moja najlepsza przyjaciółka i młodsza siostra mają jeszcze sluby przed sobą to jeszcze się troche naciesze
Ja chciałam zupełnie inny bukiet niż miałam, ale w połowie października to dupa z kwiatami, żadnego wyboru. W końcu miałam róże biało niebieskie i było git
O taki jak w załączniku

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Przepiękne bukiety!!!!WSZYSTKIE!
To i ja pokaze swójZa duzo go nie widac ..
Stary 2014-03-28, 13:54   #1780
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
w sumie ma juz 6,5 miesiaca i dzis pisalam ze zjada pol sloiczka (60g) a prawda jest taka ze od dwoch dni zjada tylko 30-40g i to w wielkich bolach

czy ma jeszcze czas na jedzenie czy raczej moze to wynikac z czegos niepokojacego>??

deserek to samo. wczoraj zjadl pol tartego jablka-normalnie jadl cale... swoja ulubiona sliwke konczy po 3 lyzeczkach
Moj wczoraj zjadl 2 razy normalnie, potem 40 ml mlekaq, a potem wogole nie chcial
Stary 2014-03-28, 14:23   #1781
karolson
Zakorzenienie

Tassia a po jakiej przerwie od ostatniego jedzenia dajesz mu te posiłki? Może nie zdąży zglodnieć?
Filip zjał dzis o 7.30 -180 mm z miarka kaszki zdrowy brzuszek (monia83 próbowałaś dawać ? ona naprawde jest smaczna i zmienia smak tego ochydnego pepti) i o 11 nie chciał jabłuszka po dwugodzinnej drzemce czyli o 13 dopiero zjadł jabłuszko czyli 5.5 h
Stary 2014-03-28, 14:34   #1782
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Tassia a po jakiej przerwie od ostatniego jedzenia dajesz mu te posiłki? Może nie zdąży zglodnieć?
Filip zjał dzis o 7.30 -180 mm z miarka kaszki zdrowy brzuszek (monia83 próbowałaś dawać ? ona naprawde jest smaczna i zmienia smak tego ochydnego pepti) i o 11 nie chciał jabłuszka po dwugodzinnej drzemce czyli o 13 dopiero zjadł jabłuszko czyli 5.5 h
no moe o to chodzi... okolo 2-3 godzin
najgorsze jak zglodnieje to rzuca sie na cyca, sciaga mi koszulke i nie mam jak podgrzac jedzena bo jest histeria
moze mu sie tak zrobilo po tym odstawieniu od cyca na czas lekow
sama nie wiem

ale sprobuje

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 15:01   #1783
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zawsze mozna o biegunce czy wymiotach mowic lekarzowi, tego chyba nie sprawdza ale ile tak mozna ciągnąc?
sprawdzi, mój kolega kiedys chciał L4 i pani doktor po badaniu zapytała dlaczego kłamie i mógł od razu powiedzieć że mu zwolnienie potrzebne

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
tylko, że ja nie znam żadnego złodzieja a ogłoszenia też nie dam, bo mogą mnie zamknąć
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

TZ przyszedł z nocki i dał mi pospać do 8.30 Zabawiał Zuzie bo ona wstała chwilę przed jego przyjściem
Za chwilę się zbieramy do lekarza na kontrolę i odebrać dywan z pralni Bo miałam odebrać w zeszły piątek, ale nie miałam auta a pod wózek mi się nie zmieści

Ja bym zapytała rodziców dziewczynki, bo jakby Zuzka dostała kolczyki to by leżały przez kilka lat, bo teraz jej napewno nie przekłujemy uszu.
Jak chcą teraz to wg. mnie dziecięce fajniejsze

Ja dostałam na Komunię pierścionki, łańcuszek, bransoletkę złotą. Nigdy nic nie założyłam, nie lubię żółtego złota, moja Mama nosi łańcuszek.
Chciałam przetopić to na obrączki to jak któryś raz słyszałam że szkoda i że napewno będę kiedyś nosić to zrezygnowałam. Póki co leży to u rodziców i czeka tylko nie wiem na co

A nie przypadkiem 2 dni?? Bo TZ miał w zeszłym roku 2 dni na Zuzkę
moja sis złoto które dostała na komunię przetopiła na obrączki

[QUOTE=MsLullaby;45789534]Jak w mózgu tak w pokoju

[QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Kasa przyszła na konto i juz zacieram ręce mój pierwszy plan parowar nawet ten co sobie upatrzylam jest teraz w sklepach wiec nie będę musiała przez net zamawiać
tylko nie wiem kiedy się wybiorę do tych sklepów ;p
jaki model zamierzasz kupić?

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wybralam wozek Co myslicie? Nie kupie bez waszej pozytywnej opinii!

aaa.. juz wiem po co t. dzwonila myslala, ze to numer TZta i chciala zapytac co u niego
hehe

Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki się zanoszą? tzn wpadają w płacz robią sie czerwone i nie mogą złapać oddechu? Filip bawił się na macie, uderzył klockiem byłam od niego pół metra i nagle płacz za chwile czerwony bordowy cisza zero tchu mimo że już był na rękach, ale zaczełam mu dmuchać w twarz przez kolano i sie odpowietrzył.. w sumie zdarzyło mu się to pierwszy raz no może drugi ale ten zdecydowanie był dłuższy... jak ja się cieszę że mam jakieś trzeźwe myślenie i nie panikuje w takich sytuacjach ale przerażona byłam niepowiem... od czego tak się dzieje? w między czasie zawołałam mame przybiegła przerazona i pyta spadł a ja no właśnie nie spadł tylko klocek go lekko uderzył co widziałam bo byłam koło niego??
mój Hubert raz tak się zaniósł płaczem, sama z nim byłam, ale dmuchałam w twarz i przeszło...

Cytat:
Karolson jaka to kaszka? mój pepti nawet chętnie pije, ja na zam zapach mam odruch wymiotny
Stary 2014-03-28, 15:01   #1784
doughnut_agg
Zadomowienie

nienawidze mojego tzta, mam go dosc, mam dosc mieszkania z nim i jego lenistwa !!!!!
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 15:06   #1785
Asiek84
Wtajemniczenie

HELP
chcę kupić bieżnik filcowy na komode do sypialni i nie moge się zdecydować:
http://allegro.pl/bieznik-filcowy-ma...tml?source=mlt (carol stalowy)

http://tablica.pl/oferta/nowy-biezni...8-ID4SbiD.html

http://allegro.pl/bieznik-biezniki-f...075156281.html (szary)

komoda: http://www.brw.com.pl/komody_kredens...-kom4s914.html
Stary 2014-03-28, 15:19   #1786
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Nr 1

Stary 2014-03-28, 15:29   #1787
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Pytanie!
Jak długo moje dziecko będzie ulewać???!!!
Nie rozumiem tego- po mleku pieknie jej się odbije,a po kilku sekundach od tego 'beku' ulewa mlekiem ,a do następnego posiłku zdarza się ,że z 3,4 razy pójdzie jej samą wodą z resztkami niestrawionego mleka
Mam już tego dosyć,bo ubrania zmieniam po kilka razy dziennie, co w efekcie prowdzi do tego,że pralka chodzi po dwa razy dziennie
U nas bylo to samo. Zageszczasz czyms? My zageszczamy nutritonem i jak daje jej piers to pozniej i tak troche flaszki z gestym mm i bylo lepiej. Dalej ulewala ale nie az tak. A teraz od paru dni po prostu przestala, czasem sie jej zdarzy ale tak delikatnie tylko. Moze minie po prostu

Cytat:

A ekspozycje na gluten robisz/robilas?

Cytat:
Nr 1 zdecydowanie

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 15:31   #1788
87czarna
Zakorzenienie

kahunia niczym nie zagęszczam...
niech to minie,bo oszaleć można :/

Stary 2014-03-28, 15:31   #1789
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matal A Encia ulewa też samą wodą?
Wodą, serkiem, mlekiem... W każdym stanie

Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki się zanoszą? tzn wpadają w płacz robią sie czerwone i nie mogą złapać oddechu? Filip bawił się na macie, uderzył klockiem byłam od niego pół metra i nagle płacz za chwile czerwony bordowy cisza zero tchu mimo że już był na rękach, ale zaczełam mu dmuchać w twarz przez kolano i sie odpowietrzył.. w sumie zdarzyło mu się to pierwszy raz no może drugi ale ten zdecydowanie był dłuższy... jak ja się cieszę że mam jakieś trzeźwe myślenie i nie panikuje w takich sytuacjach ale przerażona byłam niepowiem... od czego tak się dzieje? w między czasie zawołałam mame przybiegła przerazona i pyta spadł a ja no właśnie nie spadł tylko klocek go lekko uderzył co widziałam bo byłam koło niego??

Cytat:
Julia to mi mistrza. 15 minut spania i juz śpiewa w łóżeczku
En też jest mistrzem krótkich drzemek

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 15:33   #1790
kama1987
Rozeznanie

Wróciłyśmy od lekarza i z zakupów.
Narazie jest minimalna poprawa, dostałam rp na antybiotyk gdyby się w weekend pojawiła gorączka żebym nie musiała latać po dyżurach.

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Po ile to mydelko, przydalo by sie ?
ok.7-8 zł chyba w rossku

Cytat:

a napiszesz dokładnie jak te słoiczki robiłaś i jakie smaczki?

1. dynia+ziemniak+indyk+ryż+ kasza manna
2. marchewka+kalafior+brokuł +indyk+ryż+kasza manna
3. marchewka+dynia+ziemniak+ kalafior+brokuł+indyk+ryż +kasza manna

Nie robiłam jakichś dokładnych proporcji, tak na oko, najpierw ugotowałam wszystko na parze, ok. 2/3 każdego warzywa, 3 ziemniaki i potem robiłam mix. Ryżu ugotowałam 1 torebkę i porozdzielałam do zup.
Jak zmieszałam te warzywka to dolałam trochę wody, zagotowały się i dosypałam manny, ok. 2-3 łyżki na każdą zupę. Zblendowałam to tak, że nie jest idealnie gładkie jak ze słoiczków tylko są jakieś grudki, dałam dzisiaj Zuzi i ładnie zjadła całą porcje, czyli jej smakowało

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dziewczynki właśnie umówiłam się do SPA
Dostałam na urodziny od teściów voucher i będę piękna
Zazdroszczę Może też od kogoś dostanę, tylko urodziny dopiero we wrześniu

Cytat:
Sluchajcie moje dziecko ma problemy z kupa i nie wiem czy to przez to ze zaczal jesc normalne nie sloiczkowe owoce...Ma jakas warda, zbita , ciemno zielona i chyba go boli sranko bo przed jakos jeczy i placze.Myslicie, ze moga byc winne temu te zwykle deserki?w sumie jadl jablka, maliny, jagody, nie powinno go to zatkac...
myślę że to przez jagody, działają zapierające, w słoiczkach niewiem jak są robione

Cytat:

ja dosypuję, nic Zuzi nie jest

Cytat:

Wg. mnie 1
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 15:43   #1791
jo_asiek
Zadomowienie

Dzień dobry! TŻ dziś w domu, to i mniej mnie tutaj. Co do wczorajszej imprezy u sąsiadów, to cwaniaki po 22 przyciszyli muzykę, ale u nas i tak niestety było słychać, bo łóżko mamy akurat na ścianie łączącej nasze mieszkania. Jakoś zasnęłam, o 2 obudziliśmy się na karmienie to dalej muzyka grała. Któraś z Was pytała, do której tak potrafią, a więc odpowiadam, że nawet od 20 do 6-7-8 rano Teraz i tak jest lepiej, bo wcześniej karaoke na cały regulator było. Policja już nie raz była... Ten sąsiad pracuje, ale na różne zmiany i stąd imprezy w środku tygodnia. A jak decydowaliśmy się na to mieszkanie, to pani w biurze mówiła "świetny wybór, takiego miłego sąsiada będziecie państwo mieli" :

A tak w ogóle, to TŻ w domu i dziecko grzeczne i znów wychodzi na to, że wymyślam w ciągu tygodnia Poszliśmy na spacer, Szymek pospał 2 godziny i po powrocie do domu jeszcze ponad 1,5 godziny!! Przecież to się nigdy jeszcze nie zdarzyło!!! Wstał niedawno i dostał pierwszą marchewkę Na początku był lekko zdziwiony, a później wcinał i mu mało było (po tatusiu widać, że lubi jeść). Spodziewałam się ubrudzonej buzi, noska i wszystkiego dookoła, a tymczasem poszło tak sprawnie, że tylko buźka ubrudzona była

Cytat:

numer 1, ewentualnie 2. Ale 1 lepszy

Lulla cieszę się, że bezpiecznie dotarliście ale towarzyszki z samolotu to współczuję

teacherko kurde tak to już niestety bywa, że jak się sypie to w wielu sprawach jednocześnie. Wierzę, że dacie sobie radę i za chwilę zła passa minie, bo ileż można?! Będzie dobrze!

tassia biedna Ty jesteś z tym kręgosłupem wracaj do zdrowia!

kahunia brawo dla dzielnej Amelki szczepienie i wagę

czarna - u nas z ulewaniem dokładnie to samo. Najpierw bek a zaraz po tym chlust, po jakimś czasie też woda z mlekiem. Nie wiem czemu tak jest, ale przybiera na wadze, więc chyba taka jego uroda

karolson - Szymkowi zdarza się tak płakać, że aż się zanosi, nie często, ale jednak zdarza się:/

Brydzia - ja mam parowar ZELMER 37Z010 i jestem z niego zadowolona
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 15:48   #1792
87czarna
Zakorzenienie

jo-asiek Milusi sąsiad,nie ma co

No ja też nie panikuję,bo Julia podobnie jak Twój Szymuś również ładnie przybiera Pozostaje nam czekać na "nieulewający" dzień ...

Stary 2014-03-28, 15:52   #1793
Brydzia_
Zakorzenienie

jo_asiek dzięki

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 16:02   #1794
MsLullaby
Zakorzenienie

Czy wy też tak macie, że nie dając dzieciom słodyczy czy swoich obiadów smażonych czy solonych jesteście odbierane jako jakieś przewrażliwione matki? To samo tyczy się sadzania nie siedzących samodzielnie dzieci czy wsadzanie je w chodzik itd

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Aha Czarna dziękuję pięknie za rady dot. wózka szkoda tylko, że TŻ się już tak napalił na tamten, że go kupił i ma być we wtorek no nic, jak się okaże beznadziejny to będzie na niego

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 16:11   #1795
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wy też tak macie, że nie dając dzieciom słodyczy czy swoich obiadów smażonych czy solonych jesteście odbierane jako jakieś przewrażliwione matki? To samo tyczy się sadzania nie siedzących samodzielnie dzieci czy wsadzanie je w chodzik itd

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Aha Czarna dziękuję pięknie za rady dot. wózka szkoda tylko, że TŻ się już tak napalił na tamten, że go kupił i ma być we wtorek no nic, jak się okaże beznadziejny to będzie na niego

ale ja to mam w dupie jak ktoś chce to niech robi sobie krzywde własnemu dziecku ja wychowuje po swojemu i mam w co gadają inni

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 16:13   #1796
karolson
Zakorzenienie

Asiek84 bezmleczna bez cukru Nestle Zdrowy Brzuszek 5 zbóż z lipą

Cytat:
nienawidze mojego tzta, mam go dosc, mam dosc mieszkania z nim i jego lenistwa !!!!!
co zrobił?

Cytat:

tak też tak mamy

ale jestem przekonana ze dobrze robimy, bo moja teściowa ostatnio chciala mu dać normalną zupę i mówi, żebyśmy w domu dawali więc jej tlumacze że my w domu gotujemy takie zupy że się dla Filipa nie nadaja typu żurek, pomidorową, ogórkową, kalafiorową, pieczarkową i moja mama za dużo soli używa po za tym, po czym po chwili mówi żeby mu dać biszkopta z mlekiem jak dziecko ma skaze więc utwierdza mnie w przekonaniu że nie myśli, niema o tym pojęcia i na siłę żeby mu coś dać cokolwiek...

e dobry TŻ jest kupił bez konsultacji??
Stary 2014-03-28, 16:15   #1797
angelikada
Wtajemniczenie

POZIOMKOWA spokojnie nauczy się pewnie moja jeszcze nie wcina

LULLA cieszę się że dolecieliscie szczęśliwie

MONIA super że skórka Natalki lepsza
Stary 2014-03-28, 16:15   #1798
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

ale ja to mam w dupie jak ktoś chce to niech robi sobie krzywde własnemu dziecku ja wychowuje po swojemu i mam w co gadają inni
Na mnie zawsze patrzą jak na wariata jak np mówię że chce aby moje dziecko do minimum 2 roku życia nie wiedziało co to słodycze :P jak już wspominałam mieszka u nas teraz TŻta kolega i ma syna, który ma dwa lata. No i on mówi że już niedługo Bartek będzie w chodziku biegał na co ja, że nie uznaje jakich rzeczy i biegać w nim nie będzie bo szkoda mi jego kręgosłupa itd a ten do mnie że im bardziej będę o niego dbała tym mi będzie bardziej chorował (wtf?) Więc mu powiedziałam że nie widzę wogóle z tym związku bo co ma rycie kręgosłupa do odporności? i ja mam bardzo często tego typu dyskusje niestety

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 16:16   #1799
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

sam smak go denerwuje ? tzn czy jak ma już jedzenie w budzi to płacze krzywi się itp?
jak mu podajesz to otworzy buzie parę razy a potem kręci głową, zaciska usta i nie chce?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 16:16   #1800
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
nic nie robi??

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy od lekarza i z zakupów.
Narazie jest minimalna poprawa, dostałam rp na antybiotyk gdyby się w weekend pojawiła gorączka żebym nie musiała latać po dyżurach.

ok.7-8 zł chyba w rossku

1. dynia+ziemniak+indyk+ryż+ kasza manna
2. marchewka+kalafior+brokuł +indyk+ryż+kasza manna
3. marchewka+dynia+ziemniak+ kalafior+brokuł+indyk+ryż +kasza manna

Nie robiłam jakichś dokładnych proporcji, tak na oko, najpierw ugotowałam wszystko na parze, ok. 2/3 każdego warzywa, 3 ziemniaki i potem robiłam mix. Ryżu ugotowałam 1 torebkę i porozdzielałam do zup.
Jak zmieszałam te warzywka to dolałam trochę wody, zagotowały się i dosypałam manny, ok. 2-3 łyżki na każdą zupę. Zblendowałam to tak, że nie jest idealnie gładkie jak ze słoiczków tylko są jakieś grudki, dałam dzisiaj Zuzi i ładnie zjadła całą porcje, czyli jej smakowało

Wg. mnie 1
zdrówka życzę i podkradam pomysł na obiadki

Cytat:

czy ja wiem, trzeba myśleć racjonalnie co można a nie, to są maluszki a nie dzieci w wieku przedszkolnym których układ pokarmowy jest juz w pewien sposób ukształtowany... w kwestii chodzika ja zawsze byłam na anty... ostatnio przeglądałam fotki Jakuba i jak był w wieku Hubiego to siedział w poduchach... Hubi będzie bardziej wychuchany
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości