|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Coś z niczego
Przedstawiam moje pomysły na ozdobienie, ulepszenie tego, co jest w domu za pomocą quillingu.
1.Pudełko na drobiazgi-wierzch-quilling, boki-tapeta. 2.Klosz z Ikei, a na nim czarne paski. 3.Świeca i podstawka prosto ze sklepu... 4.Ta sama świeca i podstawka po moich przeróbkach. Zachęcam do działania, bo nie jest to trudne (ale pracochłonne tak!), a można sprawić komuś oryginalny prezent i radość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coś z niczego
Powiedz coś na temat techniki wykonania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jej, cuda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ozdoby wykonałam za pomocą quillingu-paski papieru (szerokości 0,5-0,3 cm) zwijane w kółeczka, a te formowane w różne kształty. Bardzo proste, jednak zajmuje czasu! Do klosza przyklejało się rewelacyjnie,ale do świeczki za nic!
W związku z tym są na niej 3 pasy papieru, a dopiero na tym quillingowe paseczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jak to się robi?
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Mało precyzyjnie zadałam pytanie, miałam na myśli czym przyklejasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Przyklejam klejem Magic, potocznie nazywanym magicznym.Czerwona metalowa tubka. Początkowo biały, a po wyschnięciu przezroczysty.
Przy okazji bardzo dziękuję za miłe słowa!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
po prostu sliczne gratuluje talentu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Już wypowiadałam się na temat Twoich motyli, a tu proszę-powtórka-kolejne wspaniałości! Naprawdę wykwintne rzeczy tworzysz. Ja jeszcze nie mam odwago pokazać, co wykręciłam... A też bardzo lubię quilling!
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Imperfect93 oraz Halina61 tu jet mowa o quillingu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=406967 ......................... ......................... ............. Zapraszam do siebie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=385125 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa. Po prostu lubię to robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
pomysłowe prace
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
no,no ja zazwyczaj wiziałam quillingowe karteczki, a nie pomyślałabym, ze można również ozdobić różne domowe rzedmioty
![]() Piękne ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
A można można. W rzeczywistości wyglądają nawet lepiej niż na zdjęciach. Świeca była prezentem i wywołała mnóstwo radości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Świetny pomysł z ta świeczką. I nie dziwię się że wywołała mnóstwo radości. ja bym skakała do góry jak bym cos takiego dostała
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Kamilo- ja też bym skakała, gdyby ktoś taką świecę mi zrobił,ale cóż...
Aha, dodam, patrząc na to, skąd jesteś, świeca została kupiona w Kłodzku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Szkoda że nie można kupić takiej ślicznej jak Twoja
![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Kamilo - no jaki problem? Kupujesz świecę, tniesz paski i już do dzieła! Jeśli coś to służę pomocą. Żaden problem.
Aha, zerknęłam na Twoje prace-zdolna jesteś. Zwłaszcza hafty wspaniałe. Chęci i cierpliwość to już podstawa,więc działaj i w quillingu! A skoro moi uczniowie mogą paseczki skręcać, to myślę,że każdy może. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Po świętach na pewno sie skuszę na coś związanego z quillingiem bo na razie jestem na etapie prac świątecznych
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Bardzo fajne masz pomysły no i dobre wykonanie. Jak będę miała odrobinę czasu to z chęcią zmierzę się z tym zadaniem. Trzeba ćwiczyć swoje manualne zdolności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
A ja zapraszam na coś z niczego a dokładniej o przeróbce ubrań
![]() ![]() ![]() http://asistylee.blogspot.com/2014/0...aego-roku.html zapraszam do oglądania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.