|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Hej
![]() O dziś nie ma zadnych urodzin? ![]() Cytat:
Cytat:
. Poza tym liczę, że na wyjeździe moze bedzie spał dłużej (mazurskie powietrze może go oszołomi )Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Pani, bardzo się o Was martwię niech zobaczy Cie jakis inny lekarz, moze zrób tez badanie krwi, bo jak na grype czy jelitówkę to za długo trwa. Nie znam się, ale na wymaz z gardła/nosa juz chyba za późno, prawda Scarlett?BYou, a jak u Was? Nestelle, ale miałaś nockę ![]() U nas tez dziś sredniawo (po ostatnich dwóch z jedna pobudką ). J obudził się po 23 i prawie do pierwszej płakał, przysypiał i znów pobudka z płaczem. Na szczęście zasnął (w sumie nawet nie wiem o której bo tez padłam), obudził sie o 4 na cyca i dospalismy do 7:40.
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-03-28 o 13:43 |
|||||
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
PANI - wspolczuje - rzyganka i calego chorowego zamieszania. Dobrze chociaz ze chlop w domku zostaje, zawsze pomorze.
DRAGUSIA ales pojechala z tym "tatusiem" ahaha usmialam sie po pachy hahaha. TROLLA - mowisz ze szukasz sponsora - i haslo z 3dzieckiem padlam i kwicze SCARLLET - i jak tam Zosia skubla cos dzis mleczka. VILGA - jak Kinia.? Bylam na miescie zakupy na jutro zrobione - kolezanka prezenta kupila Milusiowi jutro odpakuje. Takiego klocka co mozna wsadzac kostki z jednej strony z drugiej jakies sluchawki ( telefon ) piszczalki .... Aaaa pstrykne jutro foto to pokarze. No nic zaraz przesiadka na busa obym dlugo czekac nie musiala ;-) bo mi jedna siata ( ucho ) sie urwalo - a i tak wygladam jak wielbad z tymk siatami - chyba musze se kupic jakis wozek na zakupy i popylac jak "starsze" panie haha Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
2 godziny bez postu
|
#604 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co się dzieje? Cytat:
u nas to samo, jak nie wchodzi coś do łebka, to po nocy progress- wszystko umie. Cytat:
Nestelle ćwiczy, przed Antosią musi się wprawiać Cytat:
bo może powinnaś przepić ![]() Cytat:
Cytat:
aleście saie załatwili, zdrowiejcie i to nie jedną do tego białe kozaczki ![]() Kasia : http://www.hafija.pl/
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
aż dziwnie, c'nie?
![]() , jak zadziała, to mi nałapiesz do słoika, cooooo?!![]() jak mi się nie poprawi, to jutro SOR zaliczę albo wezwiemy lekarza do domu. dziś już nie mam gorączki, więc looz ![]() heh... te nasze standardy. jak nam chłopaki prześpią noc to chyba po pół cydra (0,4 l) walniem ![]() ![]() dobry pomysł ![]() hehe zamiast mdleć to pisz Chłop ma opiekę do środy (ufffff!). Michaś infekcję - podwyższony CPR, morfo spoko. jakby coś się działo, to mamy skierowanie do szpitala. Póki co poić słodkim i nie zważać na marny apetyt (tja. jasne...... moje wychuchane jedzeniowo dziecię właśnie podkrada ojcu makaron z talerza. i robi avanti, gdy ten mu broni... a kluchy z... krewetkami, sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i anchois...)
|
|
#606 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak teraz z Tobą? byłas u lekarza????????????????? oj tam nie takie złe .....(w reke bym nie chwyciła Cytat:
![]() no ale dobrze ze choć Twój tz zostaje przy Was Cytat:
he, az musiałam się kopsnąć na 1 stronke -sprawdzić .... Cytat:
czyli takie cuda nauki to normalne ?! najlepsze ,ze okazało się ze ten wiersz jest zadany na......Poniedziałek ![]() ale mam dzień ....muli mnie strasznie .no ale co się dziwic ,spałam może max 2 godzinki i to na raty..... jak R miał drzemke i mogłabym tez się przespać to akurat zbliżała się godzina o której musiałam jechać po Kube do szkoły (tz nie mogł pomóc bo dziś dziarke sobie robił ). Na szczęście tz choć zdążył zabrać go na basen . przez te Wasze gadanie ze wcale nie tak ciepło(jak pisałam ze wiosna a ja siedze w domu ) ..ubrałam się dziś jak Eskimos ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
no i super ze choć goraczka Ci odpuściła no i z tztem tyle czasu ...luzik -wykurujesz się w spokoju ![]()
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co, bo przecież razem z Bartusiem Agatki urodziny miał też wczoraj Dziedzic - OC. Nie wiem czy podczytuje nas, czy nie.....ale spóźnione.... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO STASIU!!!!!!!!!!!!
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jakby -gdyby to ja błagam na kolanach OC WRÓĆ !!!!!!!!!
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() nie lubiem - taaaaaakiego przestoju ... lubiem nadrabic was godzinami !!! wiec pisac mi pisac Cytat:
poddalam sie ... wrzork jak kot ze sherka ... Milus zebral o liza Loda com jadla ... dalam liznac ... niebo w gebie ... tak zadowolnego dawno go nie widzialam ... pod koniec wyrwal mi patyczka i siadl przy mnie i a to sobie do buzi przystawial a to mi .... - taka ''pataologia''
|
|
|
|
|
#610 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Doczytałam, że nie masz już gorączki. Oby to początek końca. Cytat:
Cytat:
Można było zakupy robić i nie dźwigać. Tylko do domu po schodach mi ktoś je wnosił.
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
![]() :brzyda l:już znowu mam...
|
|
#612 |
|
Rozeznanie
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zawsze jestem 100 lat za murzynami, czyli jeszcze 10 stron, ale to na jutro
![]() poszłam dziś do TŻ pracy żeby mi napompował koła w wózku.. jedno trzasnęło jak tylko zaczął pompować a drugie samo od siebie ledwo na kapciach do mamy dojechałam ![]() siostra mi dziś pożyczyła wózek parasolkę, a w poniedziałek powinnam mieć nowe dentki. Nie lubie parasolek K. mnie doprowadza do szaleństwa... ostatnio wyprałam garnuszki z praniem Cytat:
![]() ja sobie taki zażyczyłam bo Kamil w bawialni próbował i widziałam że jest dużo lepszy niż jakieś na biegunach itp (chodź wyglądowo średni) ale nie myliłam się, bo Kamil bardzo go lubi i sam potrafi się bujać i z niego schodzić
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
od nas też wszystkiego najlepszego!!!
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SKąd Ty masz tyle mleka?? u nas już K. mniej pije-triche mu ograniczam, ale wczesniej to kilkanascie minut wypił wszystko i więcej nie było na kilkadziesiąt minut ![]() Spóźnione życzenia dla Bratka i Sztaszka![]() U nas siusiek znów czerwony, byłam dziś znów u lekrzaz...cos jęczła, ze co 2 dni jestesmy u niej, ale co zrobic jak ja panikara... Pzremywać, smarowac i mocz za tydzień do kontroli... A ja to juz w ogóle sypie się...BYłam u okulisty i prawie umieram. Od porodu prawe oko -1 dipr-teraz mam -5 drugie pół w dół, ale zauwazyłam osttanio, że mi powieka w oku opada i mówie, a lekarka zbadała i mówi, że sa jakies zmiany w oku, ze rzeczywiście opada, że to trzeba sprawdzić, wysłała mnie na tarczycę (zrobiłam dzś-w normie), tomograf oka-czeka sie 100 lat, ale musze sie zapisac i mam skonsultowac z neurologiem...Poza tym juz jakis czas temu podnosząc Miszelina strzeliło mi cos w kolanie i teraz sie odnowiło pyka przy wchodzeniu na schody i wstac z kucaka lub klęczka nie moge-więc jutro ortopeda...w ostatnim tygodniu byłam częsciej u lekrza niz we własnym domu...hipohondryczka...PANi TY do lekarza marsz!! buzki
|
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Klementyna- duzo poszło bardzo dużo.
(zamiast czekac na tomograf moze poszukaj jakiegos lekarza, który na okulistyce pracuje,zeby Cie na oddział na dobe wziął i przebadał- ja tak zrobiłam)
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Pani dużo zdrówka dla Ciebie i Michasia
a może załapaliście takiego wirusa jak Aniela 3dniówkę która u niej trwała 6 dni i ona miała tylko wysoką gorączkę wszytsko inne ok ale wiem że przy tej wirusówce też są wymioty u nas na szczęście mała miała tylko temperaturę ale taką właśnie 39,6 i zeszło max 1-1,5 stopnia po czopku i po krótkim czasie wracała a mała pływała dosłownie w swoim pocie szczególnie jak gorączka z niej schodziła. dwa dni po przejściu gorączki wystąpiła typowa wysypka (popękane naczynka od wysokiej gorączki które np. w ciepłej wodzie robiły się bardziej widoczne)
|
|
|
|
#618 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() poic slodkim??? wtf? niezły apetyt ma ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam nawet wysłac jej wczoraj priva, ale przez zamułe mi umknęło. Cytat:
no nieeeeee. Paniczka, idź do lekarza, albo chociaz krew zrób, plizzzz ![]() Cytat:
Z Kamila niezły ancymon ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Bardzo niefajnie to brzmi :/ a prywatne badanie tomografem drogie? |
|||||||
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowia
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
Przeglądam fotki w klubie i tak sobie mysle że trudno bedzie przebić urodzinowe zdjęcie Tymka Trolli
|
|
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc laseczki
![]() Wczoraj padlam ze zmeczenia i nerwow, a w nocy Malenstwo fikalo, rano tez, wiec wiem, ze jest ok Najadlam sie strachu; jak to trzeba uwazac.... Dzieki wszystkim za pocieszenie ![]() Dzis 3,5 h spaceru, Krzys troche spal w parku, ja poczytalam ksiazke na lawce, bylo cudne slonce ![]() A tak btw - ostatnie 2 nocki Krzys przespal CALUTKIE, bez ani jednej, najmniejszej pobudeczki! Tak od ok. 21 do 8 rano Malpka - tak, lepiej jest, o tak! Choc czasem szkoda mi kp, bo jednak to wspaniale chwile byly ![]() Panika - jak sie czujecie..? Duuuuzo zdrowka! Cytat:
A ta kiecka, co wstawialam, to tak, na moj slub (bo pytalas ). Boszszzzz, to juz za tydzien....
|
|
#623 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=klementyna1;4579895 6]CO do konia
SKąd Ty masz tyle mleka?? u nas już K. mniej pije-triche mu ograniczam, ale wczesniej to kilkanascie minut wypił wszystko i więcej nie było na kilkadziesiąt minut ![]() Nioo właśnie...u mnie jak J. tak dopadała się w nocy co godzinę dwie to ja cała w nerwach skąd ja jej nad ranem mleko wezmę ....też dużo ciągnęła ... A zapomniałam zakomunikować, że my już jesteśmy bez kp w nocy J. skończyła roczek i 2 dni po urodzinach zakręciłam kurek z mlekiem...tak się strasznie martwiłam jak to będzie a wyszło idealnie...dużo jej tłumaczyłam aż w końcu po kąpaniu zamiast kp przytuliłam i nakarmiłam kaszką z butelki i tak ciągnęła tego smoka, że ją to trochę uśpiło, potem trochę przytulania i do łóżeczka...w nocy zdarza jej się przebudzić ale teraz smok zaczął się sprawdzać , przytulanie lub dostaje trochę picia nawet nie mleka i do 7,30 - 8 śpimy smacznie Spóźnione zyczenia dla wszystkich Jubilatów i Jubilatek ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
![]() Ja też miło wspominam kp zwłaszcza jak już taka większa była i tak się przytulała, wkładała nóżki na mnie i spoglądała do góry w trakcie karmienia ale budzenie w nocy nie było juz takie fajne...... normalnością było jej budzenie jak była noworodkiem i przez kolejne miesiące ale już później to Taka kolej rzeczy...
Mariolka Edytowane przez Hally_berry Czas edycji: 2014-03-29 o 01:06 |
|
|
|
|
#624 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
u nas antymleczna histeria trwa, jeżuuuuu, jak wrócę do pracy to odpocznę........
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() W ogóle mnie to nie zdziwiło ![]() Dużo zdrówka Wam życzę i mam nadzieję, że dziś już jest lepiej |
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Kisimy sie dzis w domu. Na dworze ladnie ale chlodno. Jakub nie bardzo wie czego chce. Jak wyszlismy po kaszy to po 15 minutach zasnal na siedzaco w wozku i wrocilismy do domu. Teraz nie oplaca sie wychodzic bo na 13 musimy byc gotowi na basen i czekac na tz. Nie lubie takich poprzestawianych dni.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu pustki, myślałam, ze coś poczytam, a tu nie ma co. Siedzę w samochodzie z Z pod domem t. Pora spania, tak płakała, ze wsadzilam ja w samochód i jeździłam po okolicznych wiochach aż zasnęła. Teraz TZ sobie rodzicuje, a potem jazda z powrotem...
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście pustki...
monika.g są jutro kołysanki? A dlaczego jak zasnął musieliscie wracac do domu?Nie masz obniżanego oparcia w wózku? My się karmimy ju.ż raz w nocy tylko-jak dla mnie sukces...jedna pobudka zawyczaj to smok, druga-cycem się trzeba ratować... |
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Nie,no nie wierze...jak ja mam wolne i moge na bieżaco popisac, to nikogo nie ma ;p specjalnie to robicie!!
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

niech zobaczy Cie jakis inny lekarz, moze zrób tez badanie krwi, bo jak na grype czy jelitówkę to za długo trwa. Nie znam się, ale na wymaz z gardła/nosa juz chyba za późno, prawda Scarlett?

ales pojechala z tym "tatusiem" ahaha usmialam sie po pachy hahaha. 
.musiałam powiedzieć ze zamiast dobranocki musi się uczyc bo to na dziś . ale nic to nie dalo . poszedł spac. Dzis wstaje i "mamo,mamo w nocy mi się przypomniało i ...umiem!" .I powiedział cały . 
)

a może załapaliście takiego wirusa jak Aniela 3dniówkę która u niej trwała 6 dni i ona miała tylko wysoką gorączkę wszytsko inne ok ale wiem że przy tej wirusówce też są wymioty u nas na szczęście mała miała tylko temperaturę ale taką właśnie 39,6 i zeszło max 1-1,5 stopnia po czopku i po krótkim czasie wracała a mała pływała dosłownie w swoim pocie szczególnie jak gorączka z niej schodziła. dwa dni po przejściu gorączki wystąpiła typowa wysypka (popękane naczynka od wysokiej gorączki które np. w ciepłej wodzie robiły się bardziej widoczne)
J. skończyła roczek i 2 dni po urodzinach zakręciłam kurek z mlekiem...tak się strasznie martwiłam jak to będzie a wyszło idealnie...dużo jej tłumaczyłam aż w końcu po kąpaniu zamiast kp przytuliłam i nakarmiłam kaszką z butelki i tak ciągnęła tego smoka, że ją to trochę uśpiło, potem trochę przytulania i do łóżeczka...w nocy zdarza jej się przebudzić ale teraz smok zaczął się sprawdzać , przytulanie lub dostaje trochę picia nawet nie mleka i do 7,30 - 8 śpimy smacznie