|
|
#1051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Skąd wiesz że była zanieczyszczona? ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Migotko wybudzialm bo by mi spał 5 godzin, później 3 a później chichranie...więc masakra Ale już po kąpieli karmienie i usypia. Lozeczko mam przy łóżku i do 5 godziny tam śpi nad ranem go biorę do siebie , zeby go widzieć zdjęła boki, te oslonki i mały cwaniak spogląda na telewizor...muszę pieluszka zakrywac boki a później je odslaniam jak usnie. Wasze dzieci też spoglądają w tv? |
|
|
|
|
#1052 |
|
Raczkowanie
|
Isia - zsinteresowanie telewizorem ogromne, wiec uważam gdzie patrzy i w raziie czego wylaczam.
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Skarb też jest wpatrzony w telewizor.
|
|
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka— a co lekarza zaniepokoiło? Kurczę mój Adaś też się tak kokosi jak się do snu układa. Głowę przekłada z lewej na prawą stronę, kręci się z boku na bok i na wznak, przeciąga aż się ułoży i zasypia. Mówił coś więcej?
|
|
#1056 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A czemu macie nie otulać? To ma jakiś wpływ na to rzucanie główką?
|
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie, co zlego w energicznym układaniu sie do snu? Kaja również mega sie czasem rzuca (na brzuchu)..
Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Mój jak nie może usnac też rzuca główką
|
|
|
|
#1059 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też rzuca główką i nogi zadziera do góry, jak się wybudza na kp lub bąki/kupę
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia, mnie to zaniepokoilo,pytalam czy to normalne, powiedzial ze musi to zobaczyc i kazal nagrac mu film. Nie wiem czy to energiczne ukladanie sie anu to wyglada jakby snil mu sie straszny koszmar i nie moze sie wybudzic... on sie czasem mocno rzuca ze kolyska sie porusza, co prawda jest na kolkach ale hm...
Roane mamy nie otulac bo on juz ma 3 miesiace skonczone prawie i ma uczyc sie zasypiac normalnie, poki co mysli ze jest u mamy w srodku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Wlasnie moze miec wplyw zapytal mnie wlasnie czy go otulam i sie rzuca. To fakt, ze to czasem wyglada jakby chcial sie odwinac z kokona... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1061 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz co drugi dzień kąpiel i jest w porządku.Cześć, witamy mamę i kolejnego Adasia. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1062 |
|
Gang Iren
|
No to Kacper pewnie taką wagę osiągnie ![]() Nie ma takiej możliwości.
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może faktycznie niewygodnie mu w tym zamotaniu albo może za gorąco jest. Tak czy inaczej trzeba zobaczyć, to na pewno nic złego ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- nie choć mamy w sypialni tv. łóżeczko stoi tak, że mały nei widzi telewizora a jeśli już cos oglądamy wieczorem w sypialni i mały leży na łóżku bo jest np karmiony to ja się z nim układam tak aby był tyłem do TV. Jeszcze ma czas na telemaniaka
|
|
|
#1064 |
|
Gang Iren
|
W temacie niemowlę i telewizja,warto przeczytać:
http://pozytywnerodzicielstwo.blogsp...ac-reklam.html
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
zazdraszczam Ci strasznie- zawsze chciałam mieszkać nad morzem bo ja kocham morze i każdą większą wodę
zawsze najlepiej wypoczywa mi się właśnie nad morzem lub oceanem.Ajjjj jakbym pojechała do ciepełka z wielką wodą, piacholem, drinkami i rafą
|
|
#1066 | |
|
Zadomowienie
|
Heej, witam wekendowo
![]() Wczoraj mieliśmy aktywny dzień, pełen gości a ja byłam w szmateksie i jak się wklei to pokażę swoje łupy-wszystko po złotówce ![]() Cytat:
A swoją drogą nie wiecie gdzie kupić (i o co pytać) te plastiki do wieszania (klipsy?) Bo mamy niedobór I też mam już rzeczy na rok i starsze, aż trudno mi uwierzyć, że mój kurczak taki będzie (z pajacykiem stałam kilka minut próbując sobie wyobrazić, czy takiego wielkiego chłopaka będę w to ubierać ale za tą cenę wzięłam)(miałam jeszcze cytaty z wczoraj i gdzie one są? No nic, będę nadrabiać)
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Mam drugi nawał
![]() Obudzilam się pierwszy raz zalana, piersi tak bolały, że nie mogłam nawet na boku leżeć, twarde jak kamień, ściągnęłam 170ml z jednej piersi w 20 minut (!), teraz druga. To chyba przez to, że wczoraj regularnie, jak nigdy, ściągałam co 3-3,5 godziny i długo jeszcze jak mleko przestawało juz leciec. Z tym zamrażaniem mleka to masakra, a raczej rozmrażaniem. Siedzi w lodówce już 11 godzin i dalej zamrożone Jak mrożenie ma być "awaryjne" to ja dziękuję. Skoro nie można rozmrozić w mikrofali czy goracej wodzie, nie jest dobre rozwiązanie i mija się z celem.Ejani: Spinacze znajdziesz w hipermarketach i sklepach gdzie są takie rzeczy różne do domu, nawet w spożywczym, jeśli maja tez tego typu towar. Fajne zakupy Ta koszulka na górze z pierwszego zdjecia rewelacyjna
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-29 o 07:11 |
|
|
|
#1068 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
raz podałam, czekałam, ale że to była nagła potrzeba to wyjęłam z lodówki Cytat:
ja "swoją" uprałam już 2 razy (na dzień dobry i jak pies sobie z niej zrobił talerz do jedzenia kości: ) normalnie ręcznie w mydle dziecięcymCytat:
a ja powiesiłam wszystkie plus jakieś dodatkowe żeby hałasowały i jeszcze zrobiłam biało-czarną grzechotkę z za małej czapki i na początku to była jedyna na której skupiał wzrok, reszta dopiero teraz zaczyna być zauważana (ale czapkopanda nadal zbiera najwięcej uśmiechów ![]() Cytat:
najpierw pomyślałam "jak to???" 8-9 kilo to się wydaje tak dużo, ale przecież już ile nam dzieci urosły... Cytat:
mój na razie lustra raczej ignoruje, ale skosy, sufity i framugi... Można się gapić i gapić (oczywiście na rękach) Cytat:
jak to nie otulać? To czemuś szkodzi? Przecież dzieci czasem do pół roku chcą tak spać... A co z szumem? No i kciuki żeby to był fałszywy alarm z tym rzucaniem główki Ja w ogóle zasłaniam, jeśli jest ułożony w jego stronę, uważam że to za dużo dla malutkiego mózgu i wiem że można tak dużą szkodę dziecku zrobić (trudności z uczeniem się, skupieniem uwagi a przede wszystkim to zaburza koordynację oko-mózg, więc postrzeganie)
|
|
#1069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
--- Moi mężczyźni śpią -mąż wrócił o 6 i odsypia w sypialni a mały u mnie na klacie w salonie, bo tam hałasował a ja bym też pospała, albo coś zrobiła, ale jak?
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Ejani moj pediatra ewidentnie ma cos do owijania :/ mlody nie rzucal dzis glowa i raczej to ze nie zawinelam.nie.mialo wplywu na jego sen bylo tak samo beznadziejnie.jak od poniedzialku, ledwo zyje. Chce mi sie wyc i wszystko.jest powodem do darcia sie i placzu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1072 |
|
Raczkowanie
|
Co do prania maty to ja swoją regularnie piorę bo kicius mój myśli że mata jest jego :/ do pprania wrzucam ją do poszewki na poduszkę i piorę normalnie w 40 st z kolorowymi rzeczami. Mata ma element szeleszczący któremu nic się nie dzieje
Migotka, współczuję nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() czy wy też tak macie że jak patrzycie na swoje maluszki to trudno wam uwierzyć że one na prawdę tutaj są ?? i że są wasze ?? bo ja tak mam czasami że jakby nie dowierzam że ta dziecina co się do mnie przytula i uśmiecha to taka moje jest
|
|
#1074 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Rozmrażałam kiedyś wkładając do ciepłej wody,szybko się rozmroziło. Wiem,że tak można.
|
|
#1075 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam eksperyment i położyłam Kornelę spać bez owijania. W efekcie miaład najgorszą noc od dwóch miesięcy. Moje dziecię tak mocno machało kończynami, że prawie mi pofrunęło. Bez kitu, będę ją spowijać do 18 roku życia
|
|
|
|
#1076 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1077 |
|
Raczkowanie
|
Hej
. Przybywam z pytaniem, w niedziele Mała byla ostatni dzien na antybiotyku i zastanawiam sie czy isc dzis na spacer ? Boje sie ze zmowu bedzie chora. Wychodzac ze szpitala bylo wszystko ok.
|
|
|
|
#1078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jednak dobrze, że Kacpra od początku przyzwyczaiłam do swobody. Woombie sprzedalo się w nocy (chyba jakas matka spać nie mogła i w akcie desperacji kupiła ). Nie chce tego widzieć. Siostrze męża (przed świętami rodzi) i mojej (początek sierpnia) już mówię że tak lepiej.---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas noc spokojna tylko 1 pobudka a dryga o 6 rano i od 6 już nie śpimy....no bo po co....dzień jest ![]() Dziewczyny Lena też tak główką rzuca w prawo i lewo przy zasypianiu, aż łóżeczko się trzęsie ![]() U nas dziś znowu cieplutko, czekamy do 11 mała dostanie mleko i pójdzie z tatusiem na spacer a ja zajmę się sobą ![]() Dziś idziemy na 18-stkę, musimy odświeżyć sukieneczki
|
#1080 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

16.06.2012 

Teraz co drugi dzień kąpiel i jest w porządku.