Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-28, 20:40   #1891
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Pytanie za 100pkt
jaka zupe moge ugotowac dziecku memu ale zeby nie bylo w niej marchewki
(oczywiscie odpada mieso i ryby)
hmm może ziemniak z dynią ? nie mam pojęcia ...

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 20:43   #1892
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
aaa tak chcesz mięso myślę że możesz tak zrobić, nic się nie stanie

mięso kupuję normalnie w sklepie, tzn filety z kurczaka i skrzydełka z indyka. Królik narazie słoiczkowy bo Zuzka całego nie zje, a nie mam pomysłu co zrobię z resztą bo królika nie lubię

będę kupowała łososia i na parzę zrobię a potem zblenduję i do warzywek jakichś

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

gotowałam kiedyś Zuzi:
cukinia
kukurydza(mrożona jest)
ziemniak

albo dziś dynia i ziemniak

Ogólnie to ja pomysły biorę ze składów obiadków słoiczkowych Bo wychodzi mnie to dużo taniej niż kupowanie codziennie słoiczka.
a czemu akurat skrzydełka z indyka ? to ma jakieś znaczenie ? czy tak po prostu ?

no słoiczki cenowo to jest masakra ja póki co daje słoiczki no ale dopiero jesteśmy ze tak powiem na początku drogi rozszerzania diety więc z własnego lenistwa... ale trzeba się ogarnąć i podziałać z tymi obiadami

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 20:49   #1893
tassia
Zakorzenienie

Ja sloiczki uzywam do rozszerzania diety i jak gdzies jedziemy.
a takto gotowac planuje...poki co mam na sowim koncie
marchewka+ziemniak
marchewka+pietruszka+dyni a+zółtko+kleik ryzowy

mysle nad
seler+pietruszka+kalafior
seler+pietruszka+ziemniak
szpinak+ziemniak+zółtko

nie wiem sama juz bo to gotowanie nawet taka kuchenna ywge jak ja przeraza,.... w koncu gotuje dla swojego szefa

dzieki za porady
a co do cen sloików to jakas patologia
za 4 zł mam 5 obiadów dla dziecka
a nie 1

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 20:55   #1894
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
a czemu akurat skrzydełka z indyka ? to ma jakieś znaczenie ? czy tak po prostu ?

no słoiczki cenowo to jest masakra ja póki co daje słoiczki no ale dopiero jesteśmy ze tak powiem na początku drogi rozszerzania diety więc z własnego lenistwa... ale trzeba się ogarnąć i podziałać z tymi obiadami

Znaczenia żadnego nie ma, kupuję skrzydełko, bo jest w miarę wagowo ok. a jak kupiłam fileta z indyka to ważył prawie 1 kg

Narazie robię tylko z indykiem i kurczakiem. Widziałam ostatnio słoiczek po 6 mcu z tuńczykiem i nie wiem, to nie za wcześnie na tuńczyka
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:02   #1895
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
otwiera buzie, je chetnie max 7 lyzeczek
potem ze 3 jeszcze w miare na sile a potem nie otwiera buzi i juz
Tassiu, Hania robi dokładnie tak samo, a potrafiła już spokojnie jeść po 100-130 ml. teraz mam wrażenie że stałe posiłki to dla niej taka zabawa która jej się bardzo szybko nudzi a do jedzenia jest mleko dzieci kp tak podobno czasami mają. tak jak czytałam to zaleca się konsekwentne podawanie w określonych godzinach posiłków i nie wmuszanie. w końcu załapie.
aha, ja np zauważyłam że Hania zdecydowanie bardziej jest zainteresowana jedzeniem w kawałkach, czyli np jak mam kawałek jabłka czy banana w ręku albo chrupkiem. wtedy je bardzo chętnie i nie da sobie zabrać jak tylko będzie stabilnie siedzieć to chyba spróbuję z BLW....

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

natalka przytyla 200g o dwa tygodnie. ale ze skora wg pediatry zle. mamy skierowanie do szczecina do szpitala na oddzial pedoatryczny alergologiczny
kurcze, a tak się cieszyłaś że skóra lepsza

Cytat:
Pytanie za 100pkt
hmm
ziemniak + dynia
ziemniak+pietruszka+broku ł

byłam dziś po obiadki w rossmannie i fajnie wyszło bo wiedziałam o promocji bobovity -40% ale przy kasie okazało sie jeszcze że 3 słoiczek gratis więc za 4 duże słoiczki zapłaciłam 10 zł

idę spać, byłam dziś 2 x 2h na spacerze z obiema dziewczynami i padam po prostu....
dobranoc

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:03   #1896
87czarna
Zakorzenienie

CHYBA MNIE ROZERWIEEEEEE!!!
Słuchajcie hitu dnia!

Coś ten wózek nie dawał mi spokoju. Tż wchodzi na e-bay'a,a tutaj informacja,że pieniądze, które przelaliśmy zostały ZWRÓCONE! Nie czaje tego kompletnie,bo za wózek płaciliśmy równy tydzien temu,4 dni temu dostałam informacje,że wózek jest gotowy do wysyłki,a wczoraj ten ktoś anulował i zwrócił pieniądze (których nadal nie mamy!!!). Co lepsze- WÓZEK JEST ZNOWU WYSTAWIONY
Pisałam do nich rano,kiedy mogę spodziewać się przesyłki,ale cisza. Tz przed chwilą napisał kolejną wiadomość z zapytaniem dlaczego oddali nam kase? Nadal cisza...
Tak się napaliłam na ten wózek,tak czekałam
Bożeee,dlaczego ja mam takiego pecha?!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:08   #1897
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Wyszło mi 15 słoiczków i mam zamrożone mięso(ugotowane i zmielone) w pojemniczku na następne gotowanie, buraka tez mi zostało więc zamroziłam osobno na następny raz go dodam. Z rybką mam 4 porcje, ja tak uwielbiam ryby, nawet gotowane, że sporo jej zjadłam i tylko na 4 starczyło, ale potem to już bardziej tłuste ryby się zaleca...

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
nienawidze mojego tzta, mam go dosc, mam dosc mieszkania z nim i jego lenistwa !!!!!
co wywinął?

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ale ze mnie doopa wolowa, zapomnialam dac tluszczu stworu do jedzenia, dobrze, ze nie pomrozilam
Tak jak ja dzisiaj już zamrożone

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość

Mam taki pytanie głównie do mam chłopczyków ILE WASZE POCIECHY WAŻYŁY, MIERZYŁY W WIEKU 5, 5.5 M-CY ? bo nie wiem czy u mni dużo czy mało
teraz ma 5,5miesiąca i za tydzień idziemy go warzyć, ale półtora miesiąca temu ważył 9700 więc te jdenaście myślę że ma

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Co do książeczek:

Księga dźwięków: http://aros.pl/ksiazka/ksiega-dzwiekow-2
Muszę zapolować na to...

Cytat:
Pytanie za 100pkt
ja dziś robiłam kalafior, pietruszka, ziemniak i burak
na seler jestem ekstremalnie uczulona(tak było napisane na wynikach testów) więc ja go na razie nie dodaję...

Cytat:
Znaczenia żadnego nie ma, kupuję skrzydełko, bo jest w miarę wagowo ok. a jak kupiłam fileta z indyka to ważył prawie 1 kg

Narazie robię tylko z indykiem i kurczakiem. Widziałam ostatnio słoiczek po 6 mcu z tuńczykiem i nie wiem, to nie za wcześnie na tuńczyka
Ja kupiłam na początek mirunę, a potem już z łososiem polecę...
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:09   #1898
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Słuchajcie hitu dnia!

Coś ten wózek nie dawał mi spokoju. Tż wchodzi na e-bay'a,a tutaj informacja,że pieniądze, które przelaliśmy zostały ZWRÓCONE! Nie czaje tego kompletnie,bo za wózek płaciliśmy równy tydzien temu,4 dni temu dostałam informacje,że wózek jest gotowy do wysyłki,a wczoraj ten ktoś anulował i zwrócił pieniądze (których nadal nie mamy!!!). Co lepsze- WÓZEK JEST ZNOWU WYSTAWIONY
Pisałam do nich rano,kiedy mogę spodziewać się przesyłki,ale cisza. Tz przed chwilą napisał kolejną wiadomość z zapytaniem dlaczego oddali nam kase? Nadal cisza...
Oby się nie okazało że to jacyś oszuści :/

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:09   #1899
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wzięłam Filipa do pepco, przymierzyłam butki i kupiłam mu tenisówki rozmiar 19.

Tylko nie brałam czerwonych tylko niebieskie. Fajne, bo jak przebiera nóżkami to nie spadają
faaaaajne muszę obejrzeć te dziewczynkowe może kupię Oli

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Też mam lipową i się zastanawiałam nad podaniem na noc.Tyle że Helenka jeszcze w ogóle glutenu nie dostaje,więc na początek dam jej na dzień,a po tygodniu myślę,że będę dawać na noc.Może i u nas nocki się poprawią

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
no, skoro dopiero zaczynacie z glutenem to podawaj w dzień ja podawałam na początku do obiadku, później do mleka ok godz 11;00 a teraz jak mam tą z lipą to daje do mleka na noc właśnie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Larysa - a jaki ma Ola smoczek? Do tej kaszki? Ma jyz zebole?
nie jeszcze nie ma zębów a smoczek trójprzepływowy
do tej pory dodawałam do mleka na noc 2 miarki kleiku ryżowego, tak teraz daje jedną miarkę kaszki z lipą a drugą miarkę kleiku i i tak gęste nie jest
aha mleka 180ml
Stary 2014-03-28, 21:10   #1900
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Oby się nie okazało że to jacyś oszuści :/
Ja to właśnie mam takie szczęście,także wcale się nie zdziwie

Stary 2014-03-28, 21:22   #1901
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny.juz mi trocye lepiej.jestem cala oblozona mokrymi scierkami:/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zdrówka kochana,kuruj się

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Słuchajcie hitu dnia!

Dziwne to i podejrzane.Kasy pewnie jeszcze nie zaksiegowali,dlatego nie macie.Piszcie do nich,może w końcu odpisza

Stary 2014-03-28, 21:31   #1902
karolson
Zakorzenienie

Czarna - ale pech.. :/ a tam byla cena jakby kup teraz ? Teraz jest wystawiony za ta sama cene czy wiecej?
Stary 2014-03-28, 21:33   #1903
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Słuchajcie hitu dnia!

kombinatorzy

Cytat:
aaa tak chcesz mięso myślę że możesz tak zrobić, nic się nie stanie

mięso kupuję normalnie w sklepie, tzn filety z kurczaka i skrzydełka z indyka. Królik narazie słoiczkowy bo Zuzka całego nie zje, a nie mam pomysłu co zrobię z resztą bo królika nie lubię

będę kupowała łososia i na parzę zrobię a potem zblenduję i do warzywek jakichś

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

gotowałam kiedyś Zuzi:
cukinia
kukurydza(mrożona jest)
ziemniak

albo dziś dynia i ziemniak

Ogólnie to ja pomysły biorę ze składów obiadków słoiczkowych Bo wychodzi mnie to dużo taniej niż kupowanie codziennie słoiczka.
Kurcze ja poki co gotuje potrawki z krolika, jeszcze mam zamrozona kaczke.
musze zapolowac na kurczaka, ale z jakiegos sprawdzonego zrodla, bo tego ze sklepu nie podam
wsrod rodziny i znajomych mamy kilka osob, ktore wlasnie zajmuja sie hodowla kurczakow i w zyciu nie podalabym tego swojemu dziecku same sterydy...
jeszcze cielecinke zakupie i zamroze

Tak samo biore inspiracje do gotowania obiadkow
Stary 2014-03-28, 21:46   #1904
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Czarna - ale pech.. :/ a tam byla cena jakby kup teraz ? Teraz jest wystawiony za ta sama cene czy wiecej?
kup teraz było 150,a aukcja rozpoczynała się od 70 funtów. Teraz wystawili tak samo...

Nie czaje,naprawde:/

Stary 2014-03-28, 21:46   #1905
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Czy wy też tak macie, że nie dając dzieciom słodyczy czy swoich obiadów smażonych czy solonych jesteście odbierane jako jakieś przewrażliwione matki? To samo tyczy się sadzania nie siedzących samodzielnie dzieci czy wsadzanie je w chodzik itd
czasami tak mam, ale generalnie to mam to gdzieś moje dziecko, więc robię po swojemu, a co kto o tym myśli to mam to głęboko w d.upie W kwestii chodzika mam podobne zdanie do Twojego

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Jestem zła... TŻ jechał rano, na 7.15 zarejestrować małego do okulisty bo miał bakteryjne zapalenie spojówek i mieliśmy to skontrolować u specjalisty jeszcze. Był 7my w kolejce i Julek się nie dostał Babka powiedziała, że rejestrują pierwsze 10 osób a przed nim jakieś stare baby całe rodziny rejestrowały... Masakra... Zadzwoniłam do innego okulisty dziecięcego i termin dopiero na 15 maja Umówiłam go, ale w międzyczasie będziemy próbować w tym miejscu w którym TŻ był dziś bo rejestracja na ten sam dzień. W ogóle w tym oczku ma chyba jakąś wredną bakterię, bo miałam stosować krople z antybiotykiem (Tobrex) przez 5 dni. Na ulotce jest że tydzień więc skoro nie pomogły całkiem przedłużyłam jeszcze te 2 dni i wczoraj zakropiłam ostatni raz. Dziś znów masa ropy żółto-zielonej, gęstej, bardzo brzydkiej. Jedno szczęście białka oczek nie są już czerwone, ale boję się, że jak będziemy tyle czekać na wizytę to wszystko się cofnie Chyba czeka nas to udrażnianie kanalików
biedny Juleczek masakra z tymi kolejkami do lekarza... ile można czekać? tym bardziej, że to o oczko chodzi:/

Cytat:
Witam się.
Uffffffff, szczepienie za nami, mój zuszek nawet za bardzo nie histeryzował , zaskoczył mnie, w nagrodę dostał nowego monia ( ale nie jest jakimś specjalnym amatorem) , więc ja też zmieniłam, kupiłam z canpola symetrycznego. Waży 7.600 to chyba nie zle jak na 5 m-cy i prawie 2tyg.,
kupiłam małemu dzisiaj pościel w galerii i takie fajne coś na nóżki ni to butki ni skarpetki, później pokaże ja mi się uda bo coś zdjęć nie mogę wrzucać .ale słuchajcie czego byłam swiadkiem w tej galerii, normalnie jak taka babka 50 pare lat zwraca uwagę młodej matce ze karmi dziecko cycuniem oczywiście, dziewczyna robiła to naprawdę dyskretnie ja się nie zorientowałam, myślałam że trzyma małego tylko na rękach to nie to co mi się kiedyś w pracy przydarzyło ze laska tak dawała córce pierś ze mój kolego to bladł to czerwieniał z zawstydzenia na zmianę, ALE GDZIE ZROZUMIENIE U TEJ BABKI, KTÓRA SAMA MATKĄ JEST bo z wnuczką w galerii była, co wy na to bo byłam zirytowana, naprawdę działo sie to dyskretnie, a wy kiedyś karmiłyście "publicznie"? no mi sie jeszcze nie przydarzyło, ale czemu nie jeśli dyskretnie:conf used:
mi osobiście nie przeszkadza widok matki kp w miejscu publicznym, uważam to za naturalne samej zdarzyło mi się w przychodni nakarmić Szymonka, zasłoniłam nas pieluszką i było ok Gdyby jednak ktoś spróbował mi zwrócić uwagę to bym na pewno tego tak nie zostawiła

Cytat:
mam to samo pytanie. ponadto syrop na rrefluks nie pomaga...

natalka przytyla 200g o dwa tygodnie. ale ze skora wg pediatry zle. mamy skierowanie do szczecina do szpitala na oddzial pedoatryczny alergologiczny
ojjj kurcze, ale może to i lepiej ? może tam coś poradzą?

Cytat:

[/COLOR]Mam taki pytanie głównie do mam chłopczyków ILE WASZE POCIECHY WAŻYŁY, MIERZYŁY W WIEKU 5, 5.5 M-CY ? bo nie wiem czy u mni dużo czy mało
Szymcio ważył 7600 jak miał trochę ponad 4,5 miesiąca

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale słodki widok

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

mam dokładnie to samo, jak Mąż ma wolne to Mały jak Aniołek
i z marchewką też tak u nas było początkowo ,cieszyłam się
później jak zaczął jadać większe porcje nie jest już tak idealnie
pewnie nas to samo czeka

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
czesc Wam.ja sie czuje tragicznie pol dnia mam goraczke prawie 39:banghead:

Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app
zdrowiej

Cytat:
Słuchajcie hitu dnia!

ale lipa:/ może to jakieś nieporozumienie?! głupia sytuacja... mam nadzieję, że to nie żadni oszuści
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:47   #1906
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ja kilka razy zostałam z Hubim i rocznym Filipem itzreba sie dwoić i troić żeby we dwóch nie płakali, więc szacunek kochana że sobie doskonale poradziłaś

pasożyt jednym słowem...

hehe nie wiem czy test białej rękawiczki by przeszły

o jejku, zrób sobie kąpiel, schładzaj wodę stopniowo i koniecznie coś przeciwgorączkowego z paracetamolem

Amelko nurtuje mnie jedna rzecz, pisałaś że spacerowałaś w ferie na Kalinowej, Leśnej, a czy byłas na Grzybowej?

kocyki minky w dobrej cenie: http://allegro.pl/wiosenny-kocyk-mal...099991846.html
hmmmmmmmmm
byłam obok,al w ta uliczke nie wiem czy wchodziłam
szłam przy samym skraju lasu ul Lesna az doszłam do chodnika i zawrocilam ,doszlam do wrzosowej i weszlam w kalinowa
zalaczeniu wozek Michasia
widzialas nas?????????????
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (76,5 KB, 14 załadowań)

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:48   #1907
teacherka
Zakorzenienie

Pokazuję Wam moją dyńke i spadam, bo u mnie kolejne wieści, które nie dadzą spać spokojnie ;( (k.)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2737 (Copy).jpg (94,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2738 (Copy).jpg (94,9 KB, 19 załadowań)
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:48   #1908
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja nie założyłabym sztybletów co nie oznacza,że inni nie mogą tak samo z lordsami.
I sama noszę tylko rurki i legginsy,ale też nie wszystkie mogę, każdemu pasuje coś innego czyż nie?dlatego doradzam patrząc pod kątem figury.

będzie ciemno i bagnisto

aale o których klockach mówisz? bo my się bawiłyśmy garnuszkiem na klocuszek i tam się wkłada od boku. Była na brzuchu lub na boczku, na pewno nie siedziała

te by pasowały,ale na cieplejsze dni już gorzej.Z drugiej strony ja w ciepłe dni nie nosiłabym już takiej kurtki
ja do tej kurtki mam na deszczowe dni kalosze (które właściwie wyglądają na kozaki) dlatego kupiłam sobie na trochę ładniejsze dni takie casualowe "workery" (są może trochę mniej toporne, tyłu mają złoty zameczek, a cholewka ma dziurki-nie umiem tego dokładnie opisać, były na deezee,ale nie ma ich już ). I one są fajne,bo przewiewne.
Ze sneakersów te mi się nawet podobają http://deezee.pl/obuwie_damskie/teni..._sneakers.html kolor też fajny do tej kurtały na wiosnę
dużo fajnych butków jest na deezee

no tak, podpełzywanie i branie zabawek uważałam za coś normalnego
a tu się lekko zdziwiłam,że załapała Oczywiście nie jest geniuszem i nie wiem który klocek do którego otworu, ale cieszy,że wie już co z tym zrobić
albo mamy pchacz z FP i jak się nim ruszy to gra. I spryciula to zauważyła, więc podpełza do niego i pcha go rączką, jak zagra to się strasznie cieszy

co do butli to nie wiem.
co do kaszki to mi pediatra zaleciła podawać przez małe przybieranie, ale nawet pomimo tego nie ma rewelacji.No ale kaszki mająa witaminy i węglowodany, a poza tym zwyczajnie jej smakują
faktycznie w maju moze byc juz ciepło.mam jakies tam jeszcze jeansowe katanki ale chyba bedą małe..no nic pozniej nad tym się pogłowie buty z tej strony naprawde fajnemusze sobie ją dodac do ulubionych
ale Natusia to spryciulka

Cytat:
Uuuu oby tylko to nie była choroba...

I kolejny dzieciaczek chory Filipku,wracaj do zdrówka!

Ale pech :/ Wy to macie przeboje :/

jak miłoooo
co do ogrodu- również to nie moja 'działka'
Tż też się w tą stronę nie kwapi,więc nie wiem jak nasz ogród będzie wyglądać? Chyba Tat ę zatrudnię,bo ma smykałkę do tego

Rzeczywiście super butki mają Ja to mam manię na buty Tż ostatnio zapytał mnie czy czasem nie kupić mi osobnej szafy? Ależ owszem, czemu nie?

Ojoj... źle wspominam 3-dniówkę :/ Oby szybko przeszło!

policzanko ciężko rozgryźc tą kurtkę, ale ja osobiście włożyłabym zarówno jakieś sportowe (np. trampy) i casualowe Pomysł Tassi z biało-złotymi jest super... będą się rzucać w oczy i wyglądać oryginalnie. Chociaż nie lubię tego typu butów. Ja to drobna kobita jestem,także uwielbiam wszystko na obcasie, baleriny i lordsy
a co to casualowe?bo w google wyskajują róznosci i ciężko zczaic ktore to.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja w tamtym roku, cały rok przechodziłam w balerinach i ramonesce.
nie lubię kupować butów, i w ogóle. Ja mam 4 pary trampek, dwie pary balerin, lordsy i chyba to wszystko.
oj ja tez mam bardzo ubogą kolekcje..

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Piękny jest i ten czerwony środek ) czekam na zdjęcia Lili w nim chyba że już są w k. Bo jeszcze nie nadrobilam

Heheh nieważne jaka, ale motywacja jest

Larysko,miałam dzis zrobic ale zapomniałam
Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki się zanoszą? tzn wpadają w płacz robią sie czerwone i nie mogą złapać oddechu? Filip bawił się na macie, uderzył klockiem byłam od niego pół metra i nagle płacz za chwile czerwony bordowy cisza zero tchu mimo że już był na rękach, ale zaczełam mu dmuchać w twarz przez kolano i sie odpowietrzył.. w sumie zdarzyło mu się to pierwszy raz no może drugi ale ten zdecydowanie był dłuższy... jak ja się cieszę że mam jakieś trzeźwe myślenie i nie panikuje w takich sytuacjach ale przerażona byłam niepowiem... od czego tak się dzieje? w między czasie zawołałam mame przybiegła przerazona i pyta spadł a ja no właśnie nie spadł tylko klocek go lekko uderzył co widziałam bo byłam koło niego??
ojeju ,współczuje.u nas (odpukac )nie było jeszce takiej akcji
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

1piękna komoda!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:49   #1909
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry! TŻ dziś w domu, to i mniej mnie tutaj. Co do wczorajszej imprezy u sąsiadów, to cwaniaki po 22 przyciszyli muzykę, ale u nas i tak niestety było słychać, bo łóżko mamy akurat na ścianie łączącej nasze mieszkania. Jakoś zasnęłam, o 2 obudziliśmy się na karmienie to dalej muzyka grała. Któraś z Was pytała, do której tak potrafią, a więc odpowiadam, że nawet od 20 do 6-7-8 rano Teraz i tak jest lepiej, bo wcześniej karaoke na cały regulator było. Policja już nie raz była... Ten sąsiad pracuje, ale na różne zmiany i stąd imprezy w środku tygodnia. A jak decydowaliśmy się na to mieszkanie, to pani w biurze mówiła "świetny wybór, takiego miłego sąsiada będziecie państwo mieli" :

A tak w ogóle, to TŻ w domu i dziecko grzeczne i znów wychodzi na to, że wymyślam w ciągu tygodnia Poszliśmy na spacer, Szymek pospał 2 godziny i po powrocie do domu jeszcze ponad 1,5 godziny!! Przecież to się nigdy jeszcze nie zdarzyło!!! Wstał niedawno i dostał pierwszą marchewkę Na początku był lekko zdziwiony, a później wcinał i mu mało było (po tatusiu widać, że lubi jeść). Spodziewałam się ubrudzonej buzi, noska i wszystkiego dookoła, a tymczasem poszło tak sprawnie, że tylko buźka ubrudzona była

numer 1, ewentualnie 2. Ale 1 lepszy

Lulla cieszę się, że bezpiecznie dotarliście ale towarzyszki z samolotu to współczuję

teacherko kurde tak to już niestety bywa, że jak się sypie to w wielu sprawach jednocześnie. Wierzę, że dacie sobie radę i za chwilę zła passa minie, bo ileż można?! Będzie dobrze!

tassia biedna Ty jesteś z tym kręgosłupem wracaj do zdrowia!

kahunia brawo dla dzielnej Amelki szczepienie i wagę

czarna - u nas z ulewaniem dokładnie to samo. Najpierw bek a zaraz po tym chlust, po jakimś czasie też woda z mlekiem. Nie wiem czemu tak jest, ale przybiera na wadze, więc chyba taka jego uroda

karolson - Szymkowi zdarza się tak płakać, że aż się zanosi, nie często, ale jednak zdarza się:/

Brydzia - ja mam parowar ZELMER 37Z010 i jestem z niego zadowolona

o matko!wy to się macie z tymi burakami!przeciez to zwariowac idzie!
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Czy wy też tak macie, że nie dając dzieciom słodyczy czy swoich obiadów smażonych czy solonych jesteście odbierane jako jakieś przewrażliwione matki? To samo tyczy się sadzania nie siedzących samodzielnie dzieci czy wsadzanie je w chodzik itd[COLOR="Silver"]

Cytat:
Witam się.
Uffffffff, szczepienie za nami, mój zuszek nawet za bardzo nie histeryzował , zaskoczył mnie, w nagrodę dostał nowego monia ( ale nie jest jakimś specjalnym amatorem) , więc ja też zmieniłam, kupiłam z canpola symetrycznego. Waży 7.600 to chyba nie zle jak na 5 m-cy i prawie 2tyg.,
kupiłam małemu dzisiaj pościel w galerii i takie fajne coś na nóżki ni to butki ni skarpetki, później pokaże ja mi się uda bo coś zdjęć nie mogę wrzucać .ale słuchajcie czego byłam swiadkiem w tej galerii, normalnie jak taka babka 50 pare lat zwraca uwagę młodej matce ze karmi dziecko cycuniem oczywiście, dziewczyna robiła to naprawdę dyskretnie ja się nie zorientowałam, myślałam że trzyma małego tylko na rękach to nie to co mi się kiedyś w pracy przydarzyło ze laska tak dawała córce pierś ze mój kolego to bladł to czerwieniał z zawstydzenia na zmianę, ALE GDZIE ZROZUMIENIE U TEJ BABKI, KTÓRA SAMA MATKĄ JEST bo z wnuczką w galerii była, co wy na to bo byłam zirytowana, naprawdę działo sie to dyskretnie, a wy kiedyś karmiłyście "publicznie"? no mi sie jeszcze nie przydarzyło, ale czemu nie jeśli dyskretnie:conf used:

a wracajac w przychodni mnóstwo zakatarzonych i kaszlących, masakra, i z miejsca pozdrawiam nasze katarki i inne dolegliwość, zdrówka zyczę tassia,
pozdrowienia dla ogrodniczek i buziaki dla mam którym dzisiaj dzień się zaczął zanim słoneczko wstało to na niebie oczywiści ( a kilka było jak czytałam),
policzanka ja do tego płaszczyka ubrała bym trampki, pantofle na koturnie a nawet baleriny a czemu nie, widziałam dzisiaj dziweczyne była w podobnym i miała baleriny z takim fajnym pomponem, i spoko kasia ale masz cudnych rodziców, ja też jestem zosia samosia wyznaję zasadę umiesz liczyć licz na siebie.

co do akcji nóżka do buziaka, to mój też bidaczek nie dosięga, fajnie że podpowiedziałaś jaką magnolię posadzić, bo ja też mam w planach zakup roślinki,
maharet na jaki kolor dodatków w końcu postawiłaś , agaabuudzięki bogu że to nie ucho, u mojej siostry był, masakra, MsLullabymój starszak do 4 rż nie tkną czekolady,

ech, co do okulisty pszczoua wszędzie to samo widzę, u mnie o 5 rano trzeba do kolejki dołączyć żeby się dostać, butterflyspanie do 8.20 u mnie marzenie, , brydzia nie doradze bo u mnie tylko cycuś narazie,

któraś z was pyta o ulewanie, mi pediatra dziś powiedziała że tak do pół roku a później to już mniej albo i wcale

kurcze ale mi się podoba ten plakat o urlopie macierzyńskim, uśmiałam się aż musiałam tego mojego małego szefa wycałować i wyściskać:h ahaha:
dzięki isabell!brawo za udane szczepienie i piękną wage!

Cytat:
mam to samo pytanie. ponadto syrop na rrefluks nie pomaga...

biedna Natalcia..bedzie miał kto zaopiekowac się pozostałymi brzdącami?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:52   #1910
87czarna
Zakorzenienie

Ten nie bardzo dla dziewczynki,nie? :/
http://www.boots.com/en/Mamas-Papas-...Denim_1246615/

Stary 2014-03-28, 21:53   #1911
jo_asiek
Zadomowienie

czytałam sobie w necie odnośnie rozszerzania diety i trafiłam na stronkę http://rodzicewkuchni.blogspot.com/s...0miesi%C4%85cu

nie wiem w sumie czy coś sensownego tam jest, bo jeszcze nie ogarniam tych tematów, no ale może akurat
Stary 2014-03-28, 21:57   #1912
87czarna
Zakorzenienie

83monia biedna malutka żal mi jej :/

Stary 2014-03-28, 21:57   #1913
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Pokazuję Wam moją dyńke i spadam,
fantastyczna ta dynia
Stary 2014-03-28, 22:01   #1914
87czarna
Zakorzenienie

teacherko ale ładna wyszła Ci ta dyńka

Stary 2014-03-28, 22:04   #1915
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
i co jedziecie? Mowilas jej ze dalej Kp bo niechce tego pepti? Pisalam do Coebie jezeli dawalas juz gluten to jest taka kaszka zdrowy brzuszek 5 zboz z lipa bez mleczna bez cukru ktora moim zdaniem jest tak slodka ze zmienia smak pepti. Natala pytala o Sinlac czy dawalas..
mowiłam. Mam chocby strzykawka karmic... Glutenu nie podawalam, sinlaku tez nie. Tylko kleiki i marchewke.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:05   #1916
kaska87
Zakorzenienie

Czarna wg mnie pasuje dla dziewczynki

swoją drogą mój TZ (ja z resztą też) mdlejemy na ulicy jak widzimy dziewczynki: różowa czapka, różowe buty, różowe spodnie, różowa kurtka i to bardzo często

kurcze od jakiegoś czasu pobolewa mnie podbrzusze jak na @, a @ nie miałam z 1,5 roku? no i tak tylko mnie boli i nic nie wiem czy się do lekarza nie wybrać miała tak któraś?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:11   #1917
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:

swoją drogą mój TZ (ja z resztą też) mdlejemy na ulicy jak widzimy dziewczynki: różowa czapka, różowe buty, różowe spodnie, różowa kurtka i to bardzo często

kurcze od jakiegoś czasu pobolewa mnie podbrzusze jak na @, a @ nie miałam z 1,5 roku? no i tak tylko mnie boli i nic nie wiem czy się do lekarza nie wybrać miała tak któraś?
ja miałam podobnie, od czasu do czasu pobolewało mnie podbrzusze, ale @ nie bylo. W zeszłym tyg bylam u ginki i na usg wdzystko ok. Stwierdziła, ze ona nie wie czemu mnie ten brzuch bolał, no i że nie wygląda na to, że @ miałaby sie pojawić w najbliższym czasie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-28, 22:12   #1918
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
o kurcze a do ktorego szpitala was wysylaja? zdroje, arkońska czy uni lubelskiej ?

jestem tak w plecy ze nie wbije sie w rozmowe juz chyba nigdy
zdroje

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:15   #1919
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
ja miałam podobnie, od czasu do czasu pobolewało mnie podbrzusze, ale @ nie bylo. W zeszłym tyg bylam u ginki i na usg wdzystko ok. Stwierdziła, ze ona nie wie czemu mnie ten brzuch bolał, no i że nie wygląda na to, że @ miałaby sie pojawić w najbliższym czasie
hmm dziwne, no ale skoro miałaś tak samo a jest ok to ma tak być

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:16   #1920
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Już sama nie wiem,co robić
Ale jestem zła...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości