![]() |
#151 |
BAN stały
|
Dot.: pora snu niemowlaka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Dziecko do lozeczka, dostaje zabawki i my mozemy pojsc do innego pokoju, ajak malemu sie znudzi zabawa to sie zdrzemnie i cala filozofia.Nie wiem co w tym takiego skomplikowanehgo Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-03-28 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co nie wiem jak mozna być głodnym na takiej diecie jak ja byłam. Tutaj chodziło o to by bujnać metabolizm, jedząc często - co 3 godziny i wcale nie małe porcje. Jadłam godzinę przed snem tylko że produkty z białka, na kolację unikałam węglowodanów. Na przykład zjadłam serek wiejski i jajko. Rano śniadanie z kanapek z pieczywa pełnoziarnistego, drugie śniadanie np. mix owoców, normalny obiad (jadłam tez chabowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Jak jestem sama z nim to takie momenty sa, bo ja tez musze ugotowac, posprzatac, zjesc, i sie zalatwic Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-03-28 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() chyba kazda mama musi ugotowac, zjesc, wykapac sie czy ogarnac troszke w domu. To normalne. Mobilny lezaczek u Nas był dobrym rozwiazaniem, bo synek wszedzie byl ze mna ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Mnie to też dziwi. Nie wyobrażam sobie. Już nawet nie chodzi o to dziecko, bo jest jeszcze małe i w zasadzie wszystko mu jedno, ale z punktu widzenia rodzica, zero, totalnie zero jakiejkolwiek intymności i nastroju.
Jak dla mnie sposób na życie autorki z dzieckiem to pomieszanie z poplątaniem. I w sumie te uzasadnienia się też kupy nie trzymają. Bo niby chodzi o spędzanie czasu z dzieckiem, które tak na prawdę bawi się samo w łóżeczku albo bujaczku, czyli jednak mało aktywne jak dla mnie to spędzanie czasu. Jak dla mnie to raczej wszystko to dziwne. Może po prostu autorce nie chce się wstawać z łóżka przed 9 i to jest główny powód ![]()
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
otóz to ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorka założyła wątek, żeby się utwierdzić w swoich przekonaniach, że absolutnie można kłaść dziecko o północy spać. Gdy okazało się, że wiele osób jej to odradza Ona zawsze odpowiada w stylu "ale przecież...". Na moje oko choćbyśmy wszystkie jak jeden mąż napisały, że to niedopuszczalne Ona i tak nie będzie nic zmieniać i tyle. Powiedziałabym nawet, że specjalnie przeciąga położenie dzieciaka spać ( np. podczas swojej kąpieli) , żeby rano móc dłużej zostać w łóżku. Jak dla mnie bardzo dziwny tryb życia i wszystko kompletnie pomieszane. Ale cóż, jak już pisałam wcześniej- każdy żyje tak jak chce... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Jak ja sie kapie to maz juz spi a mnie ma caly dzien wiec jest mnostwo momentow na spedzanie czasu we dwoje z malym. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Wtajemniczenie
|
ja się zastanawiam autorko czy nie możesz dziecka położyć spać jak je wykapiesz i nakarmisz i dopiero wtedy wykąpać się??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Jejku, tak sobie myślę czytając, że gdybym szczegółowo tak jak niektóre z Was opisała co kiedy robię, co robią dzieci, mąż, jak spędzamy czas (a robimy tak jak robimy, czasem coś zmieniamy bo niewygodnie, czasem poświęcamy coś dla czegoś, mamy dość niestandardowy układ itd) to nie dość, że wyszłoby że robię krzywdę dzieciom, funduję przyszłe problemy, to szkodzę sobie, mężowi, że można inaczej, LEPIEJ, a dlaczego tak jak przecież można tak... Nie napiszę więc jak jest u nas, bo nikomu to nie pomoże, a zachowam chociaż opinię w miarę normalnej mamy
![]() ![]() Autorka spytała czy nie robi krzywdy dziecku, jak to jest z jakością snu. Skończyło się na tym jak długo się kąpie ![]() Dodam jeszcze, głupotka taka ale ciekawa, że czytałam kiedyś o eksperymencie. Zamknęli kilka dorosłych osób bez zegarków, dostępu do światła itd. Nie mogli rozpoznać kiedy jest noc i kiedy dzień. To samo z jedzeniem, jedli kiedy chcieli. I co? Po jakimś czasie wszyscy (nie mieli łączności ze sobą) mieli podobny rytm, ale miał się on nijak do tego, kiedy przyjęte normy każą nam zgasić światło. Spali częściej ale mniej, jedli częściej i mniej. I czuli się świetnie. Mieli bardzo dobre wyniki, metabolizm prawidłowy itp. (ale...nie musieli wstawać rano do roboty i oszczędzać prądu ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2014-03-28 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu ja tego nie rozumiem, jak potrzebujesz snu to po co z dzieckiem koczujesz do 24 zamiast położyć i siebie, i jego np. o 22? Albo dziecko o 20, a siebie o 22? Równie dobrze dziecko może spędzić z tatą godzinę aktywnie zamiast niby 3, z czego 1,5h tak na prawdę samo. Teraz dziecko jest małe, nie przemieszcza się samo, ale co zrobisz jak podrośnie i przestanie chcieć grzecznie siedzieć w bujaczku czy łóżeczku, będziesz za dzieckiem biegać do 24 w nocy? Sama padniesz. Plus to, że teraz piszesz "wszystko sobie w domu z dzieckiem zrobisz", to fakt, bo jest małe. Jak podrośnie i zacznie ci we wszystkim "pomagać" to niestety, ale przyda ci się czas taki, kiedy coś możesz zrobić bez pomocnika. Ja np. nie jestem w stanie obecnie gotować jak mój syn nie śpi, bo dostaje już do kuchenki i ryzyko, że sobie zrobi krzywdę jest zbyt duże. U mnie 95% jedzenia na dzień następny powstaje wieczorami jak mały śpi lub na szybko w dzień, ponieważ ma jeszcze jedną dzienną dosyć długą drzemkę. Inaczej rodzina by padła z głodu albo ciągnęła na kanapkach. Nie mogę prasować bo mi się wiesza na kabelku od żelazka itd. Sporo się nazbiera rzeczy, które mogłam robić bez problemu a już nie mogę ![]()
![]() |
![]() |
#168 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak dziecko o 20, a ja o 22 to mi zabiera 2 godz spania i powoduje przemeczenie i wypadki, to ze raz sie udalo, ze dziecku sie nic nie starlo, to nie znaczy ze mam zamiar doprowadzac znowu do takich sytuacji. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Mialam juz starsze dziecko co raczkowali i chodzilo i tez postepowalam podobnie, mialam jeden bezpieczny pokoj dla niej, co wychodzil na kuchnie, zamontowalam nbramke i moglam spokojnie gotowac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak w takich warunkach można seks uprawiać, naprawdę... Dziecko nie śpi, może w każdej chwili zawołać, wydaje jakieś odgłosy. I jak dla mnie to jest jakieś nie bardzo uprawianie seksu, kiedy dziecko nie śpi, może usłyszeć. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Konto usunięte
|
Jak dobrze, że nie prasuję ![]() ![]() Ale co do kuchenki, to również się tego obawiam, bo mam kuchenkę zaraz obok drzwi do kuchni, a raczej otworu na drzwi, bo tych brak. Muszę jakąś bramkę zamontować czy coś. Poza tym podziwiam te z Was, które wieczorem coś robią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Maharet, a może jednak spróbowalibyście coś zrobić z tą kąpielą? Kąpiąc razem małego zyskacie pół godziny. Jeśli Ty się wykąpiesz w czasie kiedy dziecko spędzi czas z tatą, macie kolejne pół godziny. Można też wcześniej nakarmić dziecko, tak żeby się razem całą trójką położyć o tej 22. Zawsze to lepsze niż przesiadywanie do północy.
Na Twoim miejscu zrewidowałabym jeszcze dietę. Nawet jeśli nie byłaś na dukanie wtedy, kiedy spadłaś ze schodów, nie znaczy, że organizm miał dostarczone wszystko co mu potrzebne. Poza tym nie ogarniam jednak sytuacji, w której traci się przytomność przy minimalnie zmniejszonym czasie wypoczynku nocnego. Myślę, że warto zrobić wszelkie badania z tym związane.
![]() |
#172 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dla nas bez ensu spedzac te niewiele czasu ktore mamy dla sienie na kapaniu i karmieniu, to moge zrobic sama jak maz juz jest niedostepny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakim cudem dziecko ma mieć więź z ojcem przy takim układzie, skoro wolicie, żeby mąż poszedł spać niż zajął się synem? Może jakbyście kąpali i usypiali dziecko szybciej, to miałby siłę na kąpiel i usypianie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie rozumiem zupełnie po co w ogóle ten wątek skoro autorka i tak wie lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Muszę to napisać. Dla mnie to jest nienormalne. Wy idziecie do drugiego pokoju i robicie co robicie a maluch się sam sobą zajmuje za ścianą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i mylisz się że "bobas" nie ma problemu z tym że nie śpi o 23 gdy Ty się kąpiesz. już Ci dziewczyny napisały, że najzdrowszy sen to ten do 24. ale to nie ważne przecież bo dla Ciebie jest to niewygodne ![]() Aha, kilka dziewczyn pisało tu że super wszystko pięknie ale co zrobić dzieckiem które zasypiać koło 20-21 nie chce. No ja rozumiem, że dzieci są różne i nie zawsze wszystko wychodzi jak się chce, ale większość z Was jednak próbuje to jakoś zmienić. a w tym przypadku to autorka świadomie przestawiła sen dziecka na godziny 24-9/10 bo JEJ/IM tak wygodnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Jest 22.30, moje dziecko nie śpi, bo przyjechalo do babci i jest po 3h podróży...nie wyobrażam sobie takiej sytuacji codziennie.
Tego uprawiania seksu przy niespiacym dziecku to nawet nie wiem jak skomentować. Patrząc na inne wątki autorki o jakichś testach DNA itp, częstotliwość postów na dzien, staranie się o następne dziecko przez godzinę podczas kiedy niemowlak siedzi sam w pokoju obok, to mam jakieś niejasne podejrzenie czy to nie jest jakas ściema... Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2014-03-28 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Konto usunięte
|
A mnie ten wątek dał do myślenia i już któryś raz rezygnujemy z tej trzeciej drzemki, przeciągamy Młodego i kładziemy wcześniej spać.
Tzn. nie kładłam go nigdy o 24, ale po 22 to i tak za późno. Więc teraz staram się do 21 max. wszystko robić i od razu kłaść gościa. No nawet się udaje i nie narzeka. Tylko pozostaje mi kwestia braku jednego posiłku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.