pora snu niemowlaka - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-28, 10:57   #151
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: pora snu niemowlaka

Cytat:
Napisane przez boska latynoska Pokaż wiadomość
Czy tylko mnie to dziwi?
A co w tym dziwnego?Nie wiem moze ja mam jakies dziecko z kosmosu ze moge robic wiele rzeczy jak nie spi i nie wymaga non stop uwagi i potrafi samo soba sie zajac chwiile, albo nie wiem o co chodzi...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 10:57   #152
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Czy tylko mnie to dziwi?
Dlaczego Cię to dziwi? Może po prostu lubią mieć widownie?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 11:01   #153
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Hehe, w teorii, w praktyce malo takich znam w naszym watku rowiesniczym chzba wszystkie dzieci budzily sie przynajmniej raz na jedzenie w wieku roku a nawet poltora. Moja corka sama odstawila sie od nocnej butli z mm, gdy miala okolo 1,5 roku i byla jedna z pierwszych wsrod dzieciakow z watku. Ale i tak budzila sie na picie.
No jakis kilka strone temu, bylo, ze poznym jedzeniem rozwalam przemiane materii, a teraz, ze musi jesc w nocy i chyba powinnam go budzic i wciskac jedzenie

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dlaczego Cię to dziwi? Może po prostu lubią mieć widownie?
Dziecko do lozeczka, dostaje zabawki i my mozemy pojsc do innego pokoju, ajak malemu sie znudzi zabawa to sie zdrzemnie i cala filozofia.Nie wiem co w tym takiego skomplikowanehgo

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-28 o 11:04
Stary 2014-03-28, 11:06   #154
boska latynoska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A co w tym dziwnego?Nie wiem moze ja mam jakies dziecko z kosmosu ze moge robic wiele rzeczy jak nie spi i nie wymaga non stop uwagi i potrafi samo soba sie zajac chwiile, albo nie wiem o co chodzi...
Nie chodzi o to czy dziecko potrafi się sobą samo zająć Tylko o to jak to wspólne spędzanie czasu wygląda Jak zsumujesz te wszystkie chwile to chyba sporo się sobą samo zajmuje jak na takiego malucha...chwila jak sie kąpiesz, jak jesteś z mężem w drugim pokoju, ciekawe co jeszcze....
boska latynoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 11:16   #155
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Czy Dukam zaczety w lutym 2014 mogl byc odpowiedzialny za wypadek w pazdzierniku 2013?Dziala az tak wstecz?Potza tym cale zycie po0trzebowalam tyle snu, a nie bylam cale zycie na dukanie.A na takiej diecie jak ty piszesz rzeczywiscie nie wiele bym syppiala, z glodu.
Do 11 spal jak jadl w nocy o tej 5-6, teraz spi 23-30-9 zazwyczaj

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Spalam po 5-6 godzin juz prawiev 2 miesiace, ciagle mnie bolala glowa, potem zaczelam miec zawroty i to byl wynik spadniecia zer schodow.Bylam u lekarza i wyniki badan mialam dobre, wina bylo przemeczenie, widocznie mam tak slaby organizm jakis

Wiesz co nie wiem jak mozna być głodnym na takiej diecie jak ja byłam. Tutaj chodziło o to by bujnać metabolizm, jedząc często - co 3 godziny i wcale nie małe porcje. Jadłam godzinę przed snem tylko że produkty z białka, na kolację unikałam węglowodanów.
Na przykład zjadłam serek wiejski i jajko.
Rano śniadanie z kanapek z pieczywa pełnoziarnistego, drugie śniadanie np. mix owoców, normalny obiad (jadłam tez chabowe ), na podwieczorek jadłam na przykład zupę z soczewicy z chlebem, i kolację białkową przed snem (godzine, czasem dwie przed) i powiem Ci że czułam się bardzo najedzona. Zjadałam więcej niż normalnie.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 11:46   #156
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Nie chodzi o to czy dziecko potrafi się sobą samo zająć Tylko o to jak to wspólne spędzanie czasu wygląda Jak zsumujesz te wszystkie chwile to chyba sporo się sobą samo zajmuje jak na takiego malucha...chwila jak sie kąpiesz, jak jesteś z mężem w drugim pokoju, ciekawe co jeszcze....
Nie seksimy sie cale 3 godz i nie codziennie, nawet nie co drugi, moze 2 razy w tyg po godz maks jak juz chcesz tak bardzo wiedziec jak to dokladnie wyglada.i to sa te momenty gdzie dziecko samo sie soba zajmuje podczas obecnosci taty w domu.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Jak jestem sama z nim to takie momenty sa, bo ja tez musze ugotowac, posprzatac, zjesc, i sie zalatwic

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-28 o 11:45
Stary 2014-03-28, 11:54   #157
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, 3 latek jedzący w nocy to juz lekkie przegięcie.

Cytat:

[/COLOR]Jak jestem sama z nim to takie momenty sa, bo ja tez musze ugotowac, posprzatac, zjesc, i sie zalatwic
ale po co Ty sie tlumaczysz
chyba kazda mama musi ugotowac, zjesc, wykapac sie czy ogarnac troszke w domu. To normalne.

Mobilny lezaczek u Nas był dobrym rozwiazaniem, bo synek wszedzie byl ze mna
Stary 2014-03-28, 11:54   #158
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
No przeciez mamy ten czas 19-22, a poza tym starania nieaktualne
Cytat:
Czy tylko mnie to dziwi?
Mnie to też dziwi. Nie wyobrażam sobie. Już nawet nie chodzi o to dziecko, bo jest jeszcze małe i w zasadzie wszystko mu jedno, ale z punktu widzenia rodzica, zero, totalnie zero jakiejkolwiek intymności i nastroju.

Jak dla mnie sposób na życie autorki z dzieckiem to pomieszanie z poplątaniem. I w sumie te uzasadnienia się też kupy nie trzymają. Bo niby chodzi o spędzanie czasu z dzieckiem, które tak na prawdę bawi się samo w łóżeczku albo bujaczku, czyli jednak mało aktywne jak dla mnie to spędzanie czasu.

Jak dla mnie to raczej wszystko to dziwne.
Może po prostu autorce nie chce się wstawać z łóżka przed 9 i to jest główny powód
Stary 2014-03-28, 11:58   #159
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dziecko do lozeczka, dostaje zabawki i my mozemy pojsc do innego pokoju, ajak malemu sie znudzi zabawa to sie zdrzemnie i cala filozofia.Nie wiem co w tym takiego skomplikowanehgo
no ja akurat nie moglabym zostawic dziecka i pojsc sobie na przyjemnosci do drugiego pomieszczenia caly czas myslami byłabym z dzieckiem, czy wszystko z Nim ok itp. no ale jak widac co kto lubi...

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Mnie to też dziwi. Nie wyobrażam sobie. Już nawet nie chodzi o to dziecko, bo jest jeszcze małe i w zasadzie wszystko mu jedno, ale z punktu widzenia rodzica, zero, totalnie zero jakiejkolwiek intymności i nastroju.

Jak dla mnie sposób na życie autorki z dzieckiem to pomieszanie z poplątaniem. I w sumie te uzasadnienia się też kupy nie trzymają. Bo niby chodzi o spędzanie czasu z dzieckiem, które tak na prawdę bawi się samo w łóżeczku albo bujaczku, czyli jednak mało aktywne jak dla mnie to spędzanie czasu.

Może po prostu autorce nie chce się wstawać z łóżka przed 9 i to jest główny powód
dla mnie tez, no ale...
Stary 2014-03-28, 12:02   #160
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
no ja akurat nie moglabym zostawic dziecka i pojsc sobie na przyjemnosci do drugiego pomieszczenia caly czas myslami byłabym z dzieckiem, czy wszystko z Nim ok itp. no ale jak widac co kto lubi...
Moje dzieci często się bawią same w swoim pokoju, ale założenie jest takie, że w razie czego mogę tam być w 2s i zobaczyć co jest grane. Nie wyobrażam sobie sytuacji intymnej w takim momencie i takich warunkach... z ciągłym stresem, że to czy tamto... dla mnie kosmos. Tak, to mogę co najwyżej prasować albo gotować
Stary 2014-03-28, 12:04   #161
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dzieci często się bawią same w swoim pokoju, ale założenie jest takie, że w razie czego mogę tam być w 2s i zobaczyć co jest grane. Nie wyobrażam sobie sytuacji intymnej w takim momencie i takich warunkach... z ciągłym stresem, że to czy tamto... dla mnie kosmos. Tak, to mogę co najwyżej prasować albo gotować
\
otóz to

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 12:09   #162
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Zgadzam się w całej rozciągłości
Autorka założyła wątek, żeby się utwierdzić w swoich przekonaniach, że absolutnie można kłaść dziecko o północy spać. Gdy okazało się, że wiele osób jej to odradza Ona zawsze odpowiada w stylu "ale przecież...". Na moje oko choćbyśmy wszystkie jak jeden mąż napisały, że to niedopuszczalne Ona i tak nie będzie nic zmieniać i tyle. Powiedziałabym nawet, że specjalnie przeciąga położenie dzieciaka spać ( np. podczas swojej kąpieli) , żeby rano móc dłużej zostać w łóżku.

Jak dla mnie bardzo dziwny tryb życia i wszystko kompletnie pomieszane. Ale cóż, jak już pisałam wcześniej- każdy żyje tak jak chce...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 12:35   #163
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Dzeicko spedza samo w lozeczku maks godz z 3 mozliwych i to taz na jakis czas, a reste sopedzamy razem we tzroje.
Jak ja sie kapie to maz juz spi a mnie ma caly dzien wiec jest mnostwo momentow na spedzanie czasu we dwoje z malym.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Autorka założyła wątek, żeby się utwierdzić w swoich przekonaniach, że absolutnie można kłaść dziecko o północy spać. Gdy okazało się, że wiele osób jej to odradza Ona zawsze odpowiada w stylu "ale przecież...". Na moje oko choćbyśmy wszystkie jak jeden mąż napisały, że to niedopuszczalne Ona i tak nie będzie nic zmieniać i tyle. Powiedziałabym nawet, że specjalnie przeciąga położenie dzieciaka spać ( np. podczas swojej kąpieli) , żeby rano móc dłużej zostać w łóżku.

Jak dla mnie bardzo dziwny tryb życia i wszystko kompletnie pomieszane. Ale cóż, jak już pisałam wcześniej- każdy żyje tak jak chce...
Wszelkie argumenty ze to jest niedopuszczealnbe sa jakies nielogiczne.Widze, ze lepsza przemeczona matka, z bolacym lbem, kreceniem w glowie i spadajaca ze schodow niz to ze pospi razem z dzieckiem, a co innego porobi kiedy dziecko nie spi.
Stary 2014-03-28, 12:38   #164
pieleszka
Wtajemniczenie

ja się zastanawiam autorko czy nie możesz dziecka położyć spać jak je wykapiesz i nakarmisz i dopiero wtedy wykąpać się??

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 12:41   #165
taszkin
Zakorzenienie

Jejku, tak sobie myślę czytając, że gdybym szczegółowo tak jak niektóre z Was opisała co kiedy robię, co robią dzieci, mąż, jak spędzamy czas (a robimy tak jak robimy, czasem coś zmieniamy bo niewygodnie, czasem poświęcamy coś dla czegoś, mamy dość niestandardowy układ itd) to nie dość, że wyszłoby że robię krzywdę dzieciom, funduję przyszłe problemy, to szkodzę sobie, mężowi, że można inaczej, LEPIEJ, a dlaczego tak jak przecież można tak... Nie napiszę więc jak jest u nas, bo nikomu to nie pomoże, a zachowam chociaż opinię w miarę normalnej mamy
Autorka spytała czy nie robi krzywdy dziecku, jak to jest z jakością snu. Skończyło się na tym jak długo się kąpie

Dodam jeszcze, głupotka taka ale ciekawa, że czytałam kiedyś o eksperymencie. Zamknęli kilka dorosłych osób bez zegarków, dostępu do światła itd. Nie mogli rozpoznać kiedy jest noc i kiedy dzień. To samo z jedzeniem, jedli kiedy chcieli. I co? Po jakimś czasie wszyscy (nie mieli łączności ze sobą) mieli podobny rytm, ale miał się on nijak do tego, kiedy przyjęte normy każą nam zgasić światło. Spali częściej ale mniej, jedli częściej i mniej. I czuli się świetnie. Mieli bardzo dobre wyniki, metabolizm prawidłowy itp. (ale...nie musieli wstawać rano do roboty i oszczędzać prądu)

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2014-03-28 o 12:50
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 12:44   #166
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam autorko czy nie możesz dziecka położyć spać jak je wykapiesz i nakarmisz i dopiero wtedy wykąpać się??
To mi zabierze troche snu, nie mam problemu, ani ja ani bobas, ze sie kapie jak on nie spi
Stary 2014-03-28, 12:45   #167
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzeicko spedza samo w lozeczku maks godz z 3 mozliwych i to taz na jakis czas, a reste sopedzamy razem we tzroje.
Jak ja sie kapie to maz juz spi a mnie ma caly dzien wiec jest mnostwo momentow na spedzanie czasu we dwoje z malym.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Wszelkie argumenty ze to jest niedopuszczealnbe sa jakies nielogiczne.Widze, ze lepsza przemeczona matka, z bolacym lbem, kreceniem w glowie i spadajaca ze schodow niz to ze pospi razem z dzieckiem, a co innego porobi kiedy dziecko nie spi.
Tak na prawdę to twoja sprawa co robisz i jak.

Po prostu ja tego nie rozumiem, jak potrzebujesz snu to po co z dzieckiem koczujesz do 24 zamiast położyć i siebie, i jego np. o 22? Albo dziecko o 20, a siebie o 22? Równie dobrze dziecko może spędzić z tatą godzinę aktywnie zamiast niby 3, z czego 1,5h tak na prawdę samo.

Teraz dziecko jest małe, nie przemieszcza się samo, ale co zrobisz jak podrośnie i przestanie chcieć grzecznie siedzieć w bujaczku czy łóżeczku, będziesz za dzieckiem biegać do 24 w nocy? Sama padniesz. Plus to, że teraz piszesz "wszystko sobie w domu z dzieckiem zrobisz", to fakt, bo jest małe. Jak podrośnie i zacznie ci we wszystkim "pomagać" to niestety, ale przyda ci się czas taki, kiedy coś możesz zrobić bez pomocnika.
Ja np. nie jestem w stanie obecnie gotować jak mój syn nie śpi, bo dostaje już do kuchenki i ryzyko, że sobie zrobi krzywdę jest zbyt duże. U mnie 95% jedzenia na dzień następny powstaje wieczorami jak mały śpi lub na szybko w dzień, ponieważ ma jeszcze jedną dzienną dosyć długą drzemkę. Inaczej rodzina by padła z głodu albo ciągnęła na kanapkach. Nie mogę prasować bo mi się wiesza na kabelku od żelazka itd. Sporo się nazbiera rzeczy, które mogłam robić bez problemu a już nie mogę bo nieustanna pomoc mojego dziecka stwarza dla niego zagrożenie.
Stary 2014-03-28, 12:57   #168
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Tak na prawdę to twoja sprawa co robisz i jak.

Albo dziecko o 20, a siebie o 22? Równie dobrze dziecko może spędzić z tatą godzinę aktywnie zamiast niby 3, z czego 1,5h tak na prawdę samo.
Jakie 1,5?Przeciez naopisalam, ze maksylamnie godzine i raz na jakis czas.
Jak dziecko o 20, a ja o 22 to mi zabiera 2 godz spania i powoduje przemeczenie i wypadki, to ze raz sie udalo, ze dziecku sie nic nie starlo, to nie znaczy ze mam zamiar doprowadzac znowu do takich sytuacji.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Mialam juz starsze dziecko co raczkowali i chodzilo i tez postepowalam podobnie, mialam jeden bezpieczny pokoj dla niej, co wychodzil na kuchnie, zamontowalam nbramke i moglam spokojnie gotowac
Stary 2014-03-28, 13:20   #169
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie seksimy sie cale 3 godz i nie codziennie, nawet nie co drugi, moze 2 razy w tyg po godz maks jak juz chcesz tak bardzo wiedziec jak to dokladnie wyglada.i to sa te momenty gdzie dziecko samo sie soba zajmuje podczas obecnosci taty w domu.

Nie wiem, jak w takich warunkach można seks uprawiać, naprawdę... Dziecko nie śpi, może w każdej chwili zawołać, wydaje jakieś odgłosy. I jak dla mnie to jest jakieś nie bardzo uprawianie seksu, kiedy dziecko nie śpi, może usłyszeć.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Dolicz jeszcze czas, jaki autorka spędza na wizazu, praktycznie od rana do wieczora, chyba rzadko zdarza się godzina bez jakiegoś posta na forum.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 14:19   #170
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Nie mogę prasować bo mi się wiesza na kabelku od żelazka itd.

Jak dobrze, że nie prasuję No, jedynie pościel Małego i rzeczy, które naprawdę absolutnie pod groźbą śmierci trzeba wyprasować, a tak to mi to..
Ale co do kuchenki, to również się tego obawiam, bo mam kuchenkę zaraz obok drzwi do kuchni, a raczej otworu na drzwi, bo tych brak. Muszę jakąś bramkę zamontować czy coś.

Poza tym podziwiam te z Was, które wieczorem coś robią Mnie się już o 20,21 nic nie chce, a poza tym jak coś robię w kuchni, to wytwarzam tyle hałasu, że obudziłabym dziecko jak nic.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 14:28   #171
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Maharet, a może jednak spróbowalibyście coś zrobić z tą kąpielą? Kąpiąc razem małego zyskacie pół godziny. Jeśli Ty się wykąpiesz w czasie kiedy dziecko spędzi czas z tatą, macie kolejne pół godziny. Można też wcześniej nakarmić dziecko, tak żeby się razem całą trójką położyć o tej 22. Zawsze to lepsze niż przesiadywanie do północy.

Na Twoim miejscu zrewidowałabym jeszcze dietę. Nawet jeśli nie byłaś na dukanie wtedy, kiedy spadłaś ze schodów, nie znaczy, że organizm miał dostarczone wszystko co mu potrzebne. Poza tym nie ogarniam jednak sytuacji, w której traci się przytomność przy minimalnie zmniejszonym czasie wypoczynku nocnego. Myślę, że warto zrobić wszelkie badania z tym związane.
Stary 2014-03-28, 14:51   #172
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Maharet, a może jednak spróbowalibyście coś zrobić z tą kąpielą? Kąpiąc razem małego zyskacie pół godziny. Jeśli Ty się wykąpiesz w czasie kiedy dziecko spędzi czas z tatą, macie kolejne pół godziny. Można też wcześniej nakarmić dziecko, tak żeby się razem całą trójką położyć o tej 22. Zawsze to lepsze niż przesiadywanie do północy.

Na Twoim miejscu zrewidowałabym jeszcze dietę. Nawet jeśli nie byłaś na dukanie wtedy, kiedy spadłaś ze schodów, nie znaczy, że organizm miał dostarczone wszystko co mu potrzebne. Poza tym nie ogarniam jednak sytuacji, w której traci się przytomność przy minimalnie zmniejszonym czasie wypoczynku nocnego. Myślę, że warto zrobić wszelkie badania z tym związane.
Minimalnie to by bylo jakbym spoala 8 godz, czasami 7, ale 5 to niewiele ponad polowa mojego zapotrzebowania na sen.Nie wiem jakie badania mozna porobic, wszystkie mialam chyba.

Dla nas bez ensu spedzac te niewiele czasu ktore mamy dla sienie na kapaniu i karmieniu, to moge zrobic sama jak maz juz jest niedostepny
Stary 2014-03-28, 14:55   #173
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Dla nas bez ensu spedzac te niewiele czasu ktore mamy dla sienie na kapaniu i karmieniu, to moge zrobic sama jak maz juz jest niedostepny
Czy mąż się w jakikolwiek sposób zajmuje dzieckiem, skoro cały dzień Ty z nim siedzisz, Ty również wieczorem karmisz i usypiasz?
Jakim cudem dziecko ma mieć więź z ojcem przy takim układzie, skoro wolicie, żeby mąż poszedł spać niż zajął się synem? Może jakbyście kąpali i usypiali dziecko szybciej, to miałby siłę na kąpiel i usypianie...
Stary 2014-03-28, 15:53   #174
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Czy mąż się w jakikolwiek sposób zajmuje dzieckiem, skoro cały dzień Ty z nim siedzisz, Ty również wieczorem karmisz i usypiasz?
Jakim cudem dziecko ma mieć więź z ojcem przy takim układzie, skoro wolicie, żeby mąż poszedł spać niż zajął się synem? Może jakbyście kąpali i usypiali dziecko szybciej, to miałby siłę na kąpiel i usypianie...
A czy zajmowanie sie dzieckiem to tylko kapanie i karmienie?A zabawa, a noszenie (ja nie nosze, bo mi kregoslup siada), poprzytulanie, pogadanie z malym to nie zajmowanie sie nim?
Stary 2014-03-28, 18:55   #175
boska latynoska
Zadomowienie

Cytat:

Zgadzam się. Świetne podsumowanie.

Nie rozumiem zupełnie po co w ogóle ten wątek skoro autorka i tak wie lepiej

Cytat:
Napisane przez taszkin Pokaż wiadomość
Autorka spytała czy nie robi krzywdy dziecku, jak to jest z jakością snu. Skończyło się na tym jak długo się kąpie

)
Ale to chyba norma na wizażu. Tak wygląda większość wątków na forum. Biorąc pod uwagę ilość postów jakie ma na swoim koncie autorka wątku, myślę że zdawała sobie z tego sprawę...

Cytat:

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Jak jestem sama z nim to takie momenty sa, bo ja tez musze ugotowac, posprzatac, zjesc, i sie zalatwic
Nie musiałaś aż tak szczegółowo opisywac waszego życia intymnego. Naprawdę mało mnie to interesuje jak często i jak długo

Muszę to napisać. Dla mnie to jest nienormalne. Wy idziecie do drugiego pokoju i robicie co robicie a maluch się sam sobą zajmuje za ścianą
boska latynoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 19:09   #176
ulika12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taszkin Pokaż wiadomość
Jejku, tak sobie myślę czytając, że gdybym szczegółowo tak jak niektóre z Was opisała co kiedy robię, co robią dzieci, mąż, jak spędzamy czas (a robimy tak jak robimy, czasem coś zmieniamy bo niewygodnie, czasem poświęcamy coś dla czegoś, mamy dość niestandardowy układ itd) to nie dość, że wyszłoby że robię krzywdę dzieciom, funduję przyszłe problemy, to szkodzę sobie, mężowi, że można inaczej, LEPIEJ, a dlaczego tak jak przecież można tak... Nie napiszę więc jak jest u nas, bo nikomu to nie pomoże, a zachowam chociaż opinię w miarę normalnej mamy

Dodam jeszcze, głupotka taka ale ciekawa, że czytałam kiedyś o eksperymencie. Zamknęli kilka dorosłych osób bez zegarków, dostępu do światła itd. Nie mogli rozpoznać kiedy jest noc i kiedy dzień. To samo z jedzeniem, jedli kiedy chcieli. I co? Po jakimś czasie wszyscy (nie mieli łączności ze sobą) mieli podobny rytm, ale miał się on nijak do tego, kiedy przyjęte normy każą nam zgasić światło. Spali częściej ale mniej, jedli częściej i mniej. I czuli się świetnie. Mieli bardzo dobre wyniki, metabolizm prawidłowy itp. (ale...nie musieli wstawać rano do roboty i oszczędzać prądu)
no to bardzo ciekawy eksperyment, tylko ta nieszczęsna witamina d niezbędna do życia i jasne promienie uv. Ale fakt teorie o rytmie dobowym tz. ze słońcem jakoś nie przemawiają do mnie. Zima u nas całkiem długo trwa i co powinniśmy o 16 chodzić spać, bo ciemno, a latem o około 22 robi się całkiem ciemno, więc nie wiem...
ulika12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 19:36   #177
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie seksimy sie cale 3 godz i nie codziennie, nawet nie co drugi, moze 2 razy w tyg po godz maks jak juz chcesz tak bardzo wiedziec jak to dokladnie wyglada.i to sa te momenty gdzie dziecko samo sie soba zajmuje podczas obecnosci taty w domu.[COLOR="Silver"]
mimo że znamy się już jakiś czas, tym powyższym rozwaliłaś mnie totalnie. nie wiem jak można spokojnie uprawiać seks mając w tle bawiące się dziecko !!!!! na to żeby ojciec wykąpał dziecko w ciągu tych 3h szkoda Wam czasu, ale bzykać się przez godzinę podczas gdy dziecko musi się zająć same sobą to już jest ok... no abstrakcja jakaś

Cytat:
To mi zabierze troche snu, nie mam problemu, ani ja ani bobas, ze sie kapie jak on nie spi
czytając Twoje posty mam nieodparte wrażenie że dziecko jest jakimś dziwnym dodatkiem do Waszego życia. czy mu się podoba czy nie, musi się do Waszego trybu dopasować bo WAM tak wygodnie. Mam wrażenie, że za nic macie jego potrzeby, liczycie się tylko WY bo przecież mały to TYLKO dziecko.
i mylisz się że "bobas" nie ma problemu z tym że nie śpi o 23 gdy Ty się kąpiesz. już Ci dziewczyny napisały, że najzdrowszy sen to ten do 24. ale to nie ważne przecież bo dla Ciebie jest to niewygodne

Aha, kilka dziewczyn pisało tu że super wszystko pięknie ale co zrobić dzieckiem które zasypiać koło 20-21 nie chce. No ja rozumiem, że dzieci są różne i nie zawsze wszystko wychodzi jak się chce, ale większość z Was jednak próbuje to jakoś zmienić. a w tym przypadku to autorka świadomie przestawiła sen dziecka na godziny 24-9/10 bo JEJ/IM tak wygodnie i jest to pierwsza osoba którą znam która w ten sposób postąpiła

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 21:30   #178
_vixen_
Zakorzenienie

Jest 22.30, moje dziecko nie śpi, bo przyjechalo do babci i jest po 3h podróży...nie wyobrażam sobie takiej sytuacji codziennie.

Tego uprawiania seksu przy niespiacym dziecku to nawet nie wiem jak skomentować. Patrząc na inne wątki autorki o jakichś testach DNA itp, częstotliwość postów na dzien, staranie się o następne dziecko przez godzinę podczas kiedy niemowlak siedzi sam w pokoju obok, to mam jakieś niejasne podejrzenie czy to nie jest jakas ściema...

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2014-03-28 o 21:34
Stary 2014-03-28, 21:55   #179
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A mnie ten wątek dał do myślenia i już któryś raz rezygnujemy z tej trzeciej drzemki, przeciągamy Młodego i kładziemy wcześniej spać.
Tzn. nie kładłam go nigdy o 24, ale po 22 to i tak za późno. Więc teraz staram się do 21 max. wszystko robić i od razu kłaść gościa. No nawet się udaje i nie narzeka. Tylko pozostaje mi kwestia braku jednego posiłku Po wieczornej kaszce już nie chce mleka przed snem, dzięki czemu już prawie W OGÓLE nie chce mleka
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 22:06   #180
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulika12345 Pokaż wiadomość
no to bardzo ciekawy eksperyment, tylko ta nieszczęsna witamina d niezbędna do życia i jasne promienie uv. Ale fakt teorie o rytmie dobowym tz. ze słońcem jakoś nie przemawiają do mnie. Zima u nas całkiem długo trwa i co powinniśmy o 16 chodzić spać, bo ciemno, a latem o około 22 robi się całkiem ciemno, więc nie wiem...
Człowiek funkcjonuje też w rytmie pol roku, a nie tylko dobowym.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości