Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-29, 08:11   #1951
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

hej
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam tak gigantyczne mdlosci ze obudzilam sie i nie moge spac bo helikopter na maksa
w sumie trwa to juz 48h :/
ciekawe czego objawem sa mdlosci oprocz potomka?
ja tak miałam czasem przed/po @ albo jak pogoda nie taka, albo jak mi tarczyca zjechała, ale wiesz ja jestem wrakiem człowieka
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Kaska - lepiej idz do gina. Ale jak to pokretla od kaloryferow
najpierw to sobie testa zrobię bo siara będzie jak pójdę a tam 14 tydzień

no mamy łóżko przy kaloryferze i się czołga do niego i się bawi ja już się śmieję, że nie kupujemy mu zabawek bo najlepsze to: pilot, pokrętło od kaloryfera, pusta butelka z wodą, tubka z kremem- to wszystko mam w domu

dziewczyny poratujcie zalogowałam się dzisiaj na rosku, żeby mieć 40% na perfumy i piszą, że jutro będę miała ten kupon, a ja chciałam dziś a potrzebuję TZ kupić perfumy bo ma 30-tkę ma któraś już ten kupon zweryfikowany? ja bym jutro podała swój w zamian

jeszcze teściowa może mieć a jak nie to jutro mam nadzieję, że jeszcze będzie ta, którą chcę

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-29 o 08:14
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 08:12   #1952
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Hej
W końcu udało mi się nadrobić. Przeczytałam całe 40 stron i jestem z siebie dumna
Ale było tu weselnie. Piękne bukiety.
La loca Twoja sukienka była cudna.
Vea zaproszenia w butelkach rewelacja.
W ogóle jak patrzyłam na wasze suknie, motywy przewodnie to byłam pod wrażeniem. Mój ślub w porównaniu do Waszych taki pospolity się wydawał
Tassia, Kaśka, Motyl zgapiam zabawy. Ja co prawda lubię się bawić z Bartusiem ale już mi pomysłów brak.
Teacherko jesteś cudowną mamusią. Uwielbiam Twoje podejście do Zuzki. I głęboko wierzę że zły los się od Was odwróci.

A ja musiałam spać dzisiaj całą noc z synem. O 22 się przebudził i pewnie spałby dalej gdyby nie to że zaczął się tak podnosić że głowa wystawała mu ponad łóżeczko i bałam się że w nocy może mi wypaść. A prosiłam męża trzy dni o obniżenie to oczywiście nie było czasu.

A i zgapiam od was pomysły na obiadki bo powoli sama zaczynam gotować.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2014-03-29 o 08:13
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 08:12   #1953
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,proszę spójrzcie w tego linka http://www.boots.com/en/Mamas-Papas-...Denim_1246615/ i doradźcie mi czy dla dziewczynki będzie pasował?
Tylko szczerze
Mi się bardzo podoba, no i jak dla dziewczynki jasne, że może być

Cytat:
No to faktycznir jakas dziwna akcja. A ten m&p czarny z linku noim zdaniem uniwersalny i spoko.

Kaska - lepiej idz do gina. Ale jak to pokretla od kaloryferow,

Monia duzo zdrowka dla Natalki!

Amelka, Asiek i co bylo nieswiadome spotkanie?!

No wyspalam sie jestem prawie zdrowa Filip tez

super, że u Was ze zdrowiem lepiej

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Fajnie Wam... ja smarkam, En ma żółte gluty i ropiejace oczka

oj Wy biedactwa

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
wstałam o 5 żeby ogarnąć pare rzeczy i zamulam przed kompem i prawie nic nie zrobiłam zaraz się Igor pewnie obudzi i już na bank nic nie zrobie głupia jestem
Etam odpocząć też kiedyś trzeba.

Tak w ogóle to dzień dobry O 2 karmienie i do 4 rano usypianie i płacz:/ teraz od 7 było to samo... niby już zasnął, na rękach oczywiście, ale się kręci i stęka po odłożeniu...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 08:19   #1954
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,proszę spójrzcie w tego linka http://www.boots.com/en/Mamas-Papas-...Denim_1246615/ i doradźcie mi czy dla dziewczynki będzie pasował?
Tylko szczerze
ja myślę że bedzie pasował

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

ja tak miałam czasem przed/po @ albo jak pogoda nie taka, albo jak mi tarczyca zjechała, ale wiesz ja jestem wrakiem człowieka

no mamy łóżko przy kaloryferze i się czołga do niego i się bawi ja już się śmieję, że nie kupujemy mu zabawek bo najlepsze to: pilot, pokrętło od kaloryfera, pusta butelka z wodą, tubka z kremem- to wszystko mam w domu

dziewczyny poratujcie zalogowałam się dzisiaj na rosku, żeby mieć 40% na perfumy i piszą, że jutro będę miała ten kupon, a ja chciałam dziś a potrzebuję TZ kupić perfumy bo ma 30-tkę ma któraś już ten kupon zweryfikowany? ja bym jutro podała swój w zamian

jeszcze teściowa może mieć a jak nie to jutro mam nadzieję, że jeszcze będzie ta, którą chcę
ja mam ten kupon, wystarczy jak Ci podam kod czy jak to zrobić?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 08:21   #1955
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Lula jak pisałaś o tym czy inni mają nas za dziwadła w kwestii żywienia to przypomniała mi się wizyta mojej kuzynki. Była u mnie parę dni temu i przyniosła dla Bartoszka deserek, soczek i uwaga " mleczną kanapkę" . A jak jej mówiłam że my jeszcze nie dajemy takich rzeczy to zapytała dlaczego. " przecież to jest mięciutkie". Cóż wolałam nie wdawać się w dyskusję. A jeszcze w kwesti obiadków doradziła mi przygotowywanie z Ziarenkami smaku, wtedy dziecko chętniej je. Dodam że sama ma syna 6 letniego.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 08:28   #1956
papuga_69
Zakorzenienie

dawno nie obudziłam się tak niewyspana i wściekła..
z moim dzieckiem jest coraz gorzej, nawet nie liczę ile razy budzi się w nocy. padam na twarz a ten non stop stęka i coś mu nie pasuje

macie jakąś metodę na usunięcie worów z pod oczu? oprócz fluidu/pudru. bo wyglądam jak zombi

piękna pogoda się zapowiada więc pojedziemy z Antkiem do mojej babci na wioskę, umówiłam się tam z moją mamą.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
co myślicie o tym czymś? http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/62785
Ola rzuca się na telefony i piloty, może by się to sprawdziło? plus uwielbia jak coś świeci i gra

i mam pytanie odnośnie szczeniaczka uczniaczka, czy ta jego siostrzyczka szczeniaczka uczniaczka to jest tak samo fajna jeśli chodzi o naukę dziecka czyli te funkcje które posiada? orientujecie się? bo ona bardziej mi się wyglądowo podoba

http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/75857

świetna wiadomość
nie głupi patent z tym smartfonem! moje dziecko tak samo dałoby się pokroić za choćby minutę zabawy moim telefonem ;]

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Pokazuję Wam moją dyńke i spadam, bo u mnie kolejne wieści, które nie dadzą spać spokojnie ;( (k.)

zacznij zbierać zamówienia to będę Twoją pierwszą klientką

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

ide ogarnąć kuchnie i spróbować ugotować dziecku obiad nie paląc przy tym garnków, trzymajcie kciuki

Stary 2014-03-29, 08:28   #1957
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Kasia ja mam kod i nie będę raczej już go używać, Jak chcesz to prześlę Ci na maila albo pw
Stary 2014-03-29, 08:30   #1958
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Zyc jak zyc, ale po co to pokazywac na fb

Mialam taka sytuacje z t. stawiala go na swoich kolanach i sie cieszyla bo on tak fajnie skacze, zwrocilam uwage raz, drugi az wkoncu jej go zabralam
ok, obczaiłam je na fb, niezłe.

Mój TŻ też Kornela nauczył kicukicu, i masakre mam, bo nie usiedzi z dupą na miejscu teraz.
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mam to samo pytanie. ponadto syrop na rrefluks nie pomaga...

natalka przytyla 200g o dwa tygodnie. ale ze skora wg pediatry zle. mamy skierowanie do szczecina do szpitala na oddzial pedoatryczny alergologiczny
biedna malutka.
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
cos w stylu---co za matka karmi w takim miejsu, co to butelki nie ma, przecież tu sa małe dzieci chyba chodziło jej o tą wnuczkę miała tak 7-8 lat i sie z zainteresowaniem przyglądała, ach te dzisejsze młode ...to taki monolog bardziej do siebie ale wszyscy wiedzieli w tym holu o co biega( było tamjeszcze ze 2 osoby)

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

vea z mojej strony nie było widać TEJ PIERSI może ona coś tam widziała, no bo wiesz to dziecko miał tak 7-8 m-cy i trochę się kręciło, NO I CO Z TEGO, wredna babsko

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

czerwień, myślę ze bardzo doby wybor

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

i w ogóle dla koleżanki która zrobiła jedzonko dla bobasa zrobić na tydzień to już jakie to wygodne

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Mam taki pytanie głównie do mam chłopczyków ILE WASZE POCIECHY WAŻYŁY, MIERZYŁY W WIEKU 5, 5.5 M-CY ? bo nie wiem czy u mni dużo czy mało
mój waży 6200

My dzień zaczęliśmy o 6, i tak samo jakBrydzia, zamiast coś zrobić to zamulam przed kompem.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 08:35   #1959
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

macie jakąś metodę na usunięcie worów z pod oczu? oprócz fluidu/pudru. bo wyglądam jak zombi

ide ogarnąć kuchnie i spróbować ugotować dziecku obiad nie paląc przy tym garnków, trzymajcie kciuki
a masz takie okulary żelowe? Super robi zimny okład z nich, albo jak nie masz, to kostki lodu, tylko delikatnie i krótko. Możesz włożyć kostki do woreczka i jakąś gładką szmatką owinąć i tym masuj. Okulary żelowe kup koniecznie, bo można ich używać na zimno i na ciepło-przy bólach głowy kosztują koło 10 zł
Trzymam kciuki za obiadek

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2014-03-29 o 08:36
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 08:39   #1960
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
a masz takie okulary żelowe? Super robi zimny okład z nich, albo jak nie masz, to kostki lodu, tylko delikatnie i krótko. Możesz włożyć kostki do woreczka i jakąś gładką szmatką owinąć i tym masuj. Okulary żelowe kup koniecznie, bo można ich używać na zimno i na ciepło-przy bólach głowy kosztują koło 10 zł
Trzymam kciuki za obiadek
okularów żelowych nie mam ale lód w lodówce jest. dzięki zaraz wypróbuje

Stary 2014-03-29, 08:41   #1961
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
brydzia to nic nie rob. dzis sobota

no dlatego by wypadało ogarnąć ten burdel po całym tygodniu no ale już się trochę ogarnęłam... obiad gotowy, pralka idzie... teraz sprawy firmowe potem zakupy i do rodziców

czy ktoś się orientuje jak to jest z kartą rossnę ? miałam ale nie zrobiłam 6 razy zakupów i mi przepadła nie mam jej na stronce ani zakupów które na nią zrobiłam... tak jakby mi ją skasowali
i teraz jak wezme se nową... i zrobie zakupy to mi naliczy ten zakup na nią ? czy musze ją najpierw aktywować na stronce i potem zrobić zakupy

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 08:46   #1962
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ten kupon, wystarczy jak Ci podam kod czy jak to zrobić?
Cytat:
Kasia ja mam kod i nie będę raczej już go używać, Jak chcesz to prześlę Ci na maila albo pw
dzięki dziewczyny zaraz ma być teściowa u mnie to zapytam czy ona ma (chyba wystarczy podać kod ) a jak nie to będę bardzo wdzięczna jeśli, któraś mi go wyśle, dam znać za godzinkę gdzieś

Stary 2014-03-29, 08:46   #1963
ja-ika
Zakorzenienie

Kasia, podaj maila na pw, bo kupon mam ważny do jutra a szkoda, żeby się zmarnował, no chyba że ktoś inny jeszcze chce?
Stary 2014-03-29, 08:46   #1964
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Lula jak pisałaś o tym czy inni mają nas za dziwadła w kwestii żywienia to przypomniała mi się wizyta mojej kuzynki. Była u mnie parę dni temu i przyniosła dla Bartoszka deserek, soczek i uwaga " mleczną kanapkę" . A jak jej mówiłam że my jeszcze nie dajemy takich rzeczy to zapytała dlaczego. " przecież to jest mięciutkie". Cóż wolałam nie wdawać się w dyskusję. A jeszcze w kwesti obiadków doradziła mi przygotowywanie z Ziarenkami smaku, wtedy dziecko chętniej je. Dodam że sama ma syna 6 letniego.
ziarenka smaku

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ok, obczaiłam je na fb, niezłe.

Mój TŻ też Kornela nauczył kicukicu, i masakre mam, bo nie usiedzi z dupą na miejscu teraz.

biedna malutka.

mój waży 6200

My dzień zaczęliśmy o 6, i tak samo jakBrydzia, zamiast coś zrobić to zamulam przed kompem.
najlepiej jak się wstanie nie włączyć laptopa wtedy człowiek tak duuuużo zrobi... ale ja już jestem uzależniona i to następna czynność po przebudzeniu i zaparzeniu kawy/herbaty

Cytat:
z moim dzieckiem jest coraz gorzej, nawet nie liczę ile razy budzi się w nocy. padam na twarz a ten non stop stęka i coś mu nie pasuje

piękna pogoda się zapowiada więc pojedziemy z Antkiem do mojej babci na wioskę, umówiłam się tam z moją mamą.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

nie głupi patent z tym smartfonem! moje dziecko tak samo dałoby się pokroić za choćby minutę zabawy moim telefonem ;]

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

okłady z ogórka ?
słonko Ci naładuje akumulatory u nas szaro buro i mgła... gdzie to słońce ja się pytam

Stary 2014-03-29, 09:09   #1965
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witajcie.U nas dzień zaczął się po szóstej,z tym że mała do teraz leżała w łóżeczku i sobie gadała,a teraz je Co to będzie po przestawieniu czasu,już się boję,pewnie wszystko się pomiesza.Miłego dzionka wszystkim

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
my juz wczoraj kapalismy pol godziny wczesniej zeby przyzwyczail sie do zmiany czasu

Cytat:

ogorek, lod, takie zele chlodzace, masaz paluszkami

papuga prawdopodobnie za tydzien zabieram tz na wyjazd niespodzianke w weekend i moge ci odstapic wejscie na basen jak chcesz to daj znac na pw
ja bede wiedziecnapewno okolo wtorku

Cytat:
no dlatego by wypadało ogarnąć ten burdel po całym tygodniu no ale już się trochę ogarnęłam... obiad gotowy, pralka idzie... teraz sprawy firmowe potem zakupy i do rodziców

czy ktoś się orientuje jak to jest z kartą rossnę ? miałam ale nie zrobiłam 6 razy zakupów i mi przepadła nie mam jej na stronce ani zakupów które na nią zrobiłam... tak jakby mi ją skasowali
i teraz jak wezme se nową... i zrobie zakupy to mi naliczy ten zakup na nią ? czy musze ją najpierw aktywować na stronce i potem zrobić zakupy
,mozesz wziac nowa i ci nalicy a dopiero potem w domu zarejestrowac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 09:12   #1966
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, podaj maila na pw, bo kupon mam ważny do jutra a szkoda, żeby się zmarnował, no chyba że ktoś inny jeszcze chce?
dziękuję Ci kochana

jak TZ pójdzie do pracy to szybko pobiegnę bo jutro ma wolne to bym nie miała jak się kryć

Stary 2014-03-29, 09:13   #1967
MsLullaby
Zakorzenienie

Jak dziąsła były jakiś czas bardzo spuchnięte, a teraz w miejscu gdzie ma wyjść ząbek jest taka jakby dziurka to mniej więcej kiedy mogę się spodziewać widoku dolnej jedynki u Bartka?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 09:14   #1968
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
mój też ważny do jutra wiec jak ktos chce to pisać

Stary 2014-03-29, 09:15   #1969
rusałka_1
Zakorzenienie

hej
motylku
brawo dla Tusi za sortery

joasiek gratulacje dla Szymka za pierwszą marchewe (widać że mu smakowała)
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mam to samo pytanie. ponadto syrop na rrefluks nie pomaga...

natalka przytyla 200g o dwa tygodnie. ale ze skora wg pediatry zle. mamy skierowanie do szczecina do szpitala na oddzial pedoatryczny alergologiczny
mamnadzieje ze w koncu bedzie poprawa u Natalki

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Isabell ja karmię w miejscach publicznych
Nie widzę nic złego w karmieniu dziecka piersią, w końcu coś jeść musi, a jak ktoś ma problem z widokiem matki z dzieckiem przy piersi to hmm... to jego problem
Gdyby natomiast mi ktoś zwrócił uwagę, to bym pogryzła. Jest to całkiem naturalna czynność, jak kichanie, ziewanie czy jedzenie lodów Powiedziałabym nawet, że jest to jeden z ładniejszych widoków jesli chodzi o "czynności fizjologiczne"
BTW. co jej powiedziała? W sensie do czego się przyczepiła - że pierś widać czy co
podpisuje sie pod ta wypowiedzia i tez pogryzła!

Cytat:
Co do książeczek:

Księga dźwięków: http://aros.pl/ksiazka/ksiega-dzwiekow-2

Aaaa dwie drobne dobre wiadomości - bagażnik się otwiera i zamyka dostaliśmy zwrot za ogrzewanie - 250 zł, pół czynszu mniej do zapłaty bedzie (prawie) bałam się dopłaty, a tu zaskoczenie!

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Ooo, widzę, że jest nowość - Bajeczkowo http://aros.pl/szukaj/bajeczkowo/0 Może na Zajączka kupie Zuzince A potem już oszczędzamy...
chyba sie skusze na ta ksiazeczke po twojej recenzji

super ze sprawa z autem tak dobrze sie skonczyła

Cytat:
Pokazuję Wam moją dyńke i spadam, bo u mnie kolejne wieści, które nie dadzą spać spokojnie ;( (k.)
cudna dynia
a twój pomysł ze zdjęciami warzyw, które Zuza póxniej zjada fenomenalny!

Cytat:
Tylko szczerze
pasuje

Cytat:
Fajnie Wam... ja smarkam, En ma żółte gluty i ropiejace oczka
zdrówka

Cytat:

okłady z zielonej herbaty (takie zaparzone i ostudzone torebki z eksprsowej zielonej herbaty) na oczy

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 09:17   #1970
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
my juz wczoraj kapalismy pol godziny wczesniej zeby przyzwyczail sie do zmiany czasu

papuga prawdopodobnie za tydzien zabieram tz na wyjazd niespodzianke w weekend i moge ci odstapic wejscie na basen jak chcesz to daj znac na pw

o jak miło z Twojej strony
to są zajęcia z instruktorem prawda?

Stary 2014-03-29, 09:18   #1971
rusałka_1
Zakorzenienie

nadrobiłam

u nas: Jasio ma juz mniejszy katar
wczoraj mielismy cały dzien gosci- moje kolezanki- wiec Jasiek był szczesliwy cały dzień - tyle kobiet go zabawiało
a wieczorem mielismy krótkie wychodne (3h) na30-tke kolegi

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 09:20   #1972
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dziąsła były jakiś czas bardzo spuchnięte, a teraz w miejscu gdzie ma wyjść ząbek jest taka jakby dziurka to mniej więcej kiedy mogę się spodziewać widoku dolnej jedynki u Bartka?
myślę ze do paru dni. mój jak miał taką dziurkę to jakoś po 4, 5 dniach był ząb

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej
motylku
brawo dla Tusi za sortery

joasiek gratulacje dla Szymka za pierwszą marchewe (widać że mu smakowała)

mamnadzieje ze w koncu bedzie poprawa u Natalki

podpisuje sie pod ta wypowiedzia i tez pogryzła!

chyba sie skusze na ta ksiazeczke po twojej recenzji

super ze sprawa z autem tak dobrze sie skonczyła

cudna dynia
a twój pomysł ze zdjęciami warzyw, które Zuza póxniej zjada fenomenalny!

pasuje

zdrówka

okłady z zielonej herbaty (takie zaparzone i ostudzone torebki z eksprsowej zielonej herbaty) na oczy
zielonej nie mam spróbuje z lodem i ogórkiem tak jak dziewczyny radzą

Stary 2014-03-29, 09:23   #1973
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

Amelka, Asiek i co bylo nieswiadome spotkanie?!
hmmm podejrzewam że było, bo kiedyś mijałam dziewczynę z taki wózkiem jak ma Amelka jak jechałam samochodem

Cytat:
CHYBA MNIE ROZERWIEEEEEE!!!
Słuchajcie hitu dnia!

Coś ten wózek nie dawał mi spokoju. Tż wchodzi na e-bay'a,a tutaj informacja,że pieniądze, które przelaliśmy zostały ZWRÓCONE! Nie czaje tego kompletnie,bo za wózek płaciliśmy równy tydzien temu,4 dni temu dostałam informacje,że wózek jest gotowy do wysyłki,a wczoraj ten ktoś anulował i zwrócił pieniądze (których nadal nie mamy!!!). Co lepsze- WÓZEK JEST ZNOWU WYSTAWIONY
Pisałam do nich rano,kiedy mogę spodziewać się przesyłki,ale cisza. Tz przed chwilą napisał kolejną wiadomość z zapytaniem dlaczego oddali nam kase? Nadal cisza...
Tak się napaliłam na ten wózek,tak czekałam
Bożeee,dlaczego ja mam takiego pecha?!
oszuści, wyłudzili kasę i chcą zarobić na kimś następnym...

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hmmmmmmmmm
byłam obok,al w ta uliczke nie wiem czy wchodziłam
szłam przy samym skraju lasu ul Lesna az doszłam do chodnika i zawrocilam ,doszlam do wrzosowej i weszlam w kalinowa
zalaczeniu wozek Michasia
widzialas nas?????????????
to ja w tej uliczce na G. mieszkam, trzeba tylko trochę przejść dalej, minąć lasek i mój domek jasny z czerwonym dachem...
tak sobie myślałam w ferie że może bym sie do Ciebie odezwała, ale coś mi się wydumało że może z drugiego końca miasta jesteś... a tutaj się okazuje że my z tych samych rogatek...

Cytat:
ale cudna

Cytat:
Edzik ma
Bawił się nim mając pół roku, bawi się nim nadal, także POLECAM

Przyznaję się, jak chcecie, to bijcie, nadrobiłam tylko ostatnią stronę
Nie mam czasu na dupce usiąść, ćwiczę 2 razy dziennie, robię porządki wiosenne, spotykam się prawie codziennie z kimś i jeszcze przecież dzieci mam na głowie, a tż nadal NON STOP w pracy (o tym w K. się wyżaliłam, bo mi żal ściska, jak myślę o jego pracy ). Także jakoś ogarniam, ale czasu na wizaż nie starcza, tyle, co rano, przy posiłkach i chwilkę wieczorem daję radę. Ot np. teraz zamiast spać

Idę spać, bo głodna jestem, a za późno na jedzenie!

Cytat:
dzięki dziewczyny zaraz ma być teściowa u mnie to zapytam czy ona ma (chyba wystarczy podać kod ) a jak nie to będę bardzo wdzięczna jeśli, któraś mi go wyśle, dam znać za godzinkę gdzieś
ja wczoraj swój kod wykorzystałam, kupiłam tż perfumy i mu dałam od razu a on się pyta czy jest jakas okazja... a ja ze tak że muszę mieć wychodne w sobotę i on z chłopcami zostaje bo jest koncert Braci Cugowskich (graja na otwarciu galerii, hehe przy okazji może jakiś mały shoping...)
Stary 2014-03-29, 09:28   #1974
ja-ika
Zakorzenienie

Kasia, wysłałam
Stary 2014-03-29, 09:29   #1975
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, wysłałam
dziękuję bardzo

Stary 2014-03-29, 09:30   #1976
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2014-03-29, 09:38   #1977
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko szczerze
Pewnie, że pasuje!

Cytat:
Dzień dobry nie śpimy od 5
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Lula my od 4.30 zabija mnie to dziecko
Siedzieli w salonie z Malzem do 6, teraz.zasnal przy cycu a ja wstaje sie szykowac.

Milego dnia
Przytulam!
My tylko od 6.

Cytat:
wstałam o 5 żeby ogarnąć pare rzeczy i zamulam przed kompem i prawie nic nie zrobiłam zaraz się Igor pewnie obudzi i już na bank nic nie zrobie głupia jestem
To sie nigdy nie udaje... A przy włączonym kompie to już w ogóle. :niee:

Cytat:
super wyszło już nie mogę się doczekać zwierzątek, tylko jak jej powiedzieć, że to będzie jadła? -Zuzinko dziś na obiadek zjesz taką ładną krówkę, króliczka, indyczka itp. To trochę przerażające

Witam Emilka właśnie zasypia, bo nie spała od 5:30. W nocy karmiłam 2 razy, a wstawałam do niej chyba milion widzę, że nie tylko my mamy problem dziś ze wczesnym wstawaniem
Szykuje się u nas piękna pogoda, ale na razie jest okropna mgła
Hihi, nie no, żartowałam z tymi zwierzątkami.
U nas też mgła straszna!

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

A za to co napisałaś wcześniej (nie zacytowało mi, wrrr!) dziękuję

Cytat:

Ojjj Papużko, chętnie bym szyła dla kasy, ale tak dobra to nie jestem.
Jak skończę swoje rozpoczęte projekty (pffff, jak to brzmi;P) to uszyję coś dla Antosia (przekupiłaś mnie tymi zachwytami) I dla Alka Loli, bo obiecałam. Najchętniej to bym wszystkim forumowym dzieciaczkom uszyła jeśli by tylko chciały,ale koszty by mnie zeżarły...

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2014-03-29 o 09:40
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 09:42   #1978
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
no tak razem to wiem
ale ja chce zamrozić osobno... tzn bo ugotuje warzywa każde osobno zblenduje i zamroże w foremkach jak zamarznie to przełoże to do woreczków i podpisze co jest co... no i potem każdego dnia będę wyjmować różne kostki i robić różne wariacje smakowe tylko właśnie nie wiem jak zrobić mięso... ale to chyba nie ma żadnego znaczenia że zamrożę je zblendowane również w takich foremkach ?
boże wszystko przy dziecku jest takim problemem że człowiek dostaje małpiego rozumu

a i skąd macie mięso ? kupujecie normalnie w sklepach
ja mogę mieć królika ze sprawdzonego źródła i tyle
i jaką rybe kupujecie ?
jestem totalnie zielona w kwestii obiadowej... trzeba się doszkolić

Nie wiem jak to jest z miesem osobno.A kupuje normalnie w sklepie, nie mam niestety jakiegos innego zrodla, ale bierzemy to z wyzszej polki.Rybe raz robilam sama, lososie i nie chcial jesc, wiec na razie glownie sloiczki

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
robię dokładnie tak samo

piona, u nas tez ulewanie na tapecie
pralka codziennie praktycznie
moje ciuchy albo Małego

!
U mnie roznie to bywa, czasami rzystopuje i jak juz mi sie wydaje, ze to koniec to znowu zaczyna,Chociaz nie duzo i nie powinnam narzeckac.Ale nieglugo mleko antyrzygowe odstawiamy wiec mozr byc gorzej
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 09:42   #1979
teacherka
Zakorzenienie

Zuzka wczoraj o 17 zjadła gęsty kleik ryżowy, całą miseczkę, zrobiłam pół najpierw, ale domagała się krzykami więcej. O 18 kąpiel, kilka minut przy cycusiu i odpłynęła gdzieś o 18:20... I spała do.... 2:30!!!! :partytime: Krótkie szamanko, sen do 6!

To jest nocka! A nie to co się działo niedawno normalnie!
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 09:49   #1980
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Pytanie za 100pkt
jaka zupe moge ugotowac dziecku memu ale zeby nie bylo w niej marchewki
(oczywiscie odpada mieso i ryby)
Zoemniak z dynia, pasternakiem),cukinia,kuk urydza, brokuly,groszek

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Ja sloiczki uzywam do rozszerzania diety i jak gdzies jedziemy.
a takto gotowac planuje...poki co mam na sowim koncie
marchewka+ziemniak
marchewka+pietruszka+dyni a+zółtko+kleik ryzowy

mysle nad
seler+pietruszka+kalafior
seler+pietruszka+ziemniak
szpinak+ziemniak+zółtko

nie wiem sama juz bo to gotowanie nawet taka kuchenna ywge jak ja przeraza,.... w koncu gotuje dla swojego szefa

dzieki za porady
a co do cen sloików to jakas patologia
za 4 zł mam 5 obiadów dla dziecka
a nie 1
No ja tez sie ostatnio przerzucilam na gotowane, ale cos malego to zatwardza wiec system mieszany, staram sie 2 razy w tyg podac sloiczek i to zazwyczaj to co w domu ciezko zrobic(jakis makaron z sosem, slodki ziemniak)

Co do szpinaku to trzeba go podac z jakim nabialem, nie wiem czy moze byc mm, ale chyba tak.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości