|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
pradip 78 sztuk
![]() zophie ja tez od razu zaopatrzyłam się w 2 pampy ![]() dziewczyny kupujecie leżaczki-bujaczki i maty edukacyjne ? ja sie zastanawiam bo widziałam w promocji ale z drugiej strony może dostaniemy
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2014-03-28 o 18:25 |
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszę co u mnie, a potem zacznę nadrabiać.
Dostałam sie do lekarki w tej poradni cukrzycowej. Przemiła osoba. Będę brała udział w programie badawczym Nawet po porodzie będą coś badać. Także chyba nie zleją mnie chyba jakoś celowo przy porodzie. Mam nadzieję Podobno mam mieć pierwszeństwo do porodu jakby było więcej osób, no chyba, że będę mieć pecha i wszystko będzie zajęte. Ale generalnie im będzie zależało, żebym rodziła u nich.Oprócz badania glukometrem, musze mierzyć ciała ketonowe ( czy jakoś tak ) w porannym moczu, bo podobno sam cukier to nie wszystko i jak z nimi jest coś nie tak, to to że cukier jest niski to wcale nie jest dobrze. Chyba, chodzi o to, że organizm jest zakwaszony - ale to już nie pamiętam Po prostu za dużo informacji naraz jak na mój ciążowy móżdżek Ta dieta o której mi powiedzieli wydaje mi się być mniej restrykcyjna niż czytałam w necie bo np. mogę smażone, ale bez panierki czy masło. Oczywiście muszę mierzyć jak na to reaguję, ale to są ogólne zalecenia. Ale żeby nie było tak miło to oczywiście doszło do scysji w rejestracji A dlaczego? Bo dostałam skierowanie do poradni cukrzycowej a nie diabetologicznej Pinda chciała mnie odesłać. Ale powiedziałam, że przecież to głupota. Wszyscy wiedzą, że chodzi o to samo. W końcu zaczęła gdzieś tam dzwonić, potem jakas nawet pielęgniarka doszła i zaczęła jej mówić, że przecież to to samo i w końcu stanęło na tym, że doniosę poprawione skierowanie, ale mogę iść na wizytę.
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam cos takiego: http://www.krainazabawy.pl/fisher-pr...9-p-10701.html |
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip tak jak napisała już Chocolate kupiłam białe jedynki 78 szt za 37 zł, Ale już w wawie są ponoć inne ceny, i tak np. w Ch w centrum Wawy nie było promocji na białe pampersy, tylko na zielone, i to od 3 rozmiaru
![]() Już się w tym gubię, myślałam, że jak promocja to wszędzie, a tu chyba nie ma tak. No nic, cieszę się, że udało mi się kupić w cenie promocyjnej Chocolate Borys to typ mojego męża, ja typowałam Antka albo Alekasandra, ale jakoś z dnia na dzięń zakochałam się w tym imieniu, i tak zostanie Co do maty, to ja mam jakąś odziedziczoną, prostą owcę o ile dobrze pamiętam z jakimiś fakturami, szeleszczącymi elementami. Podobają mi się ze skip hop, ale kosztują sporo, i nie jest to priorytet O leżaczku myślę, bo to ponoć ułatwia bardzo życie młodej matki... Podoba mi się taki Chocko polly Magic 3, to jest leżaczek od 0+ do 3 rż kosztuje sporo, ale w sumie ma takie zdejomwane nakładki, które rosną razem z dzieckiem. Jeszcze będę się nad nim zastanawiała Jak wpadniesz na coś fajnego w dobrej cenie to linkuj
|
|
|
|
#3575 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kasa zostaje w kieszeni na coś innego
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my od razu wiedzieliśmy, że chcemy Borysa poki co wpadłam na takie: http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e Cytat:
póki co ja dostałam "skoczek" coś jak to no ale to jak podrosną
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2014-03-28 o 19:43 |
||
|
|
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie robi się takich drogich prezentów a synek jedynych znajomych którzy mają leżaczek jeszcze z niego korzysta więc nie liczę na spadek. Za używaną matą się rozglądam bo ta opcja spędzania czasu przez maluszka podoba mi się bardziej niż leżaczek Ale Ci się trafiło ja brałam udział w takim badaniu farmakologicznym i naprawdę o mnie dbali Cytat:
no nic jutro się przejadę i sprawdzę jak to jest w Wawie
|
||
|
|
|
#3579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My chyba na kolejnych zajęciach będziemy pisać plan porodu To nie jest obowiązkowe, ale warto go mieć ze sobą jeśli nie chcesz, żeby robili z Tobą co zechcą tylko po to, by ułatwić sobie "pracę". Nam położna mówiła, że plan porodu to nowość, chodzi o to, by rodzić po ludzku. Gdy sporządzimy taki plan i dostarczymy do szpitala to załoga ma obowiązek zapoznać się z nim i go podpisać (i tutaj nie pamiętam, kto go powinien podpisać, jak nie zapomnę to zapytam na zajęciach), co za tym idzie respektować. Prowansja Fajnie, że znowu jesteś z nami ) Napędzasz sobie niepotrzebnych stresów, sobie i Malutkiej, a przecież wszystko jest z Wami w porządku i nie ma potrzeby się zamartwiać No i trzymam mocno za koniec remontu Jeśli chodzi o wyprawkę, to wiele z nas jest jeszcze w czarnej d... ![]() Cytat:
![]() Aha! Odnośnie alergii i leków, które możemy brać... zapomniałam napisać, że gin mi powiedział tak : "co prawda Zyrtec nie jest zakazany w ciąży, ale lepiej skontaktować się z alergologiem" W konsekwencji kupiłam w aptece Starazolin HydroBalance na moje łzawienie oczu,a resztę objawów da się znieść, więc nie biorę nic. |
||
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
Goraleczka84 wózek
strasznie bebetto mi sie podobają,ten mam upatrzony w sklepie ![]() Tylko cena 1700 troche mnie poraża ;/ razem z fotelikiem oczywiscie
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez lubie c&a tam jest taki duzy wybor w kolorach,zwlaszcza na dziewczynki.Ja mam duzo rzeczy z h&m na chlopca,bo szwagierka tam pracuje i od niej dostalam w spadku ciuchy po Jej Synku.Mam duzo bialych,szarych i niebieskich rzeczy.Nie wiele miksow kolorow,teraz sama sobie wlasnie dokupuje. A co do szpitala,to mozesz miec podobnie jak w De.Trzeba w granicach 35 tygodnia sie zameldowac do wybranego przez siebie szpitala i zdeklarowac sie,ze chcesz u nich rodzic.I oczywiscie wypelnic stos papierow. Prowansja fajnie,ze samopoczucie lepsze wzgledem wizazu.Teraz ogolnie zrobilo sie spokojniej.Na poczatku chyba zawsze jest wiecej "szpitalnych" akcji,bo wiekszosc z nas ma rozne obawy.A im daleje tym lzej i bardziej na luzie sie robi. A z mezem hmm,faceci sa trudni do zrozumienia.Przykro mi,ze Twoj Maz ma takie podejscie.Mam nadzieje,ze wkoncu sie ocknie.
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
Ide sobie chyba kapiel zrobić,taka solidną...
ful wypas jak to mówi moja córa ![]() Poleze w wannie,może przestane myśleć o jedzeniu bo do jutra sie nie uniose
|
#3585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide się zrelaksować, ogarnąć, żeby potem mężowi zdążyła się nagrzać woda w bojlerze
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po kapieli
![]() Co prawda ciepłej,ale nie gorącej a taka lubię najbardziej. Zrobiłam sobie masaż szorstka gąbką,poleżałam odprężyłam. Na koniec nasmarowałam sie oliwką. Byłam czysta pachnąca przez chwilę,teraz czuje sie już brudna przez tą oliwkę,tłusta i lepiąca
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
ja też juz po kąpieli, a raczej prysznicu z deszczownicy
mykam pomału, bo rano ide na te badania ![]() zaraz mąz przyjedzie, ide grzać wyrko ![]() dobranoc |
|
|
|
#3589 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Pisze co i jak po wizycie. Nie wystraszcie się otóż jestem od wczoraj w szpitalu. Na szczęście nic strasznego się nie dzieje ale bóle brzucha nadal mam. Szyjka n na szczęście się nie skraca i w miarę dobrze trzyma ale gin już mi nic na te bóle die mógł dać. Więc dostałam skierowanie do szpitala. O tyle mi lepiej że psychicznie m lżej i aż tak się nie martwię bo tu mają kontrolę. Wczoraj miałam robione badania, usg i dostałam kroplówkę i dalej leki. I nudno tu i ciężko w nocy spać., zresztą jak to w szpitalu. A dla mnie to nowość bo nie leżałam nigdy szpitalu.
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
zaraz idę na wizytę, trzymajcie kciuki żeby wszystko było w porządku ![]() Cytat:
Trzymaj się ciepło
|
|
|
|
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aldrin chyba naprawdę jesteś moją przepowiadaczką przyszłości bo dziś mnie 2 razy w nocy budził taki dziwny ból z lewej strony brzucha. Nie wiem czy to skurcze ale łapało, bolało dość mocno i puszczało ![]() Ale dziś piękne słonko, błękitne niebo i śpiew ptaków przywitał mnie od rana |
||
|
|
|
#3592 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia trzymaj sie tam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3594 |
|
Raczkowanie
|
Też wcześniej mi się tak wydawało. Ale trzeba brać pod uwage, że w tym czy w czymś podobnym nie zostawisz dziecka bez opieki, poza tym taki leżaczek posłóży nie za długo bo na większe dzieci się nie nadaje już (np. takie które już się podnoszą) i wysoki nie jest. Więc myśle, że nie ma obaw.
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Taka piękna pogoda, aż chce się żyć : love: już mam biszkopt w piekarniku, teraz biorę się za ogarnianie mieszkania
![]() I będę robić pierwsze pranie dla Małego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3596 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Witam się w 32 tc !!!
A na dole mój brzuchol ![]() Byłam wczoraj na warsztatach "Bezpieczny maluch"... Ogólnie było tak sobie.. Pierwsza część dotyczyła mleka Enfamil. Przemawiała.... moja położna. Szczerze mówiąc strasznie się plątała, czytała wszystko to, co się wyświetlało, co równie dobrze można na ich stronie internetowej przeczytać. Od siebie dodała może ze dwa zdania. Powiedziała, że istnieją różne przeciwności do karmienia piersią, ale jakie to już nie powiedziała. Ogólnie porażka jak dla mnie. Druga część już była lepsza, dotyczyła fotelików maxi cosi, prawidłowego montowania fotelika w aucie, itd... A trzecia, ostatnia, powinna być na początku, było o pierwszej pomocy dla kobiety w ciąży i dla noworodka. To było najciekawsze, ale lepiej gdyby to dali właśnie na początek, bo wtedy już średnio słuchałam, byłam zmęczona, wszystko mnie bolało od niewygodnych krzeseł i byłam okropnie głodna. Na końcu był konkurs, gdzie można było dostać 1 z 3 ręczników Enfamil, 1 z 2 poduszek dla maluszka, rogal do spania i karmienia, ochraniacz nieprzemakalny na materac fiki miki, albo foteli maxi cosi. Oczywiście nie wygrałam nic ![]() Zauważyłam, że wszystkie zabrałyście się za pranie ubranek dla dziecka. Czy tylko ja pozostałam w tyle i nie mam nawet jednego ubranka naszykowanego ?? Cytat:
Mój jeszcze nie umie mówić, porozumiewamy się na migi ![]() Cytat:
![]() dobre wiadomości u lekarza ![]() ja mam w sumie taką większą sportową torbę, jeśli się nie zmieszczę, to pozostają mi jakieś reklamówki chyba, bo nie będę specjalnie dodatkowej torby kupować, a później i tak mi się nie przyda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak nie, to kupimy już po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3597 |
|
Konto usunięte
|
Co robicie dziś na obiad, bo nie mam pomysłu??
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- NecroKitty za wizytę, jeśli jeszcze nie wróćiłąś
|
|
|
|
#3598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak tam kicia po sterylizacji? Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3599 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45802617]Witam się w 32 tc !!! A na dole mój brzuchol ![]() Byłam wczoraj na warsztatach "Bezpieczny maluch"... Ogólnie było tak sobie.. Pierwsza część dotyczyła mleka Enfamil. Przemawiała.... moja położna. Szczerze mówiąc strasznie się plątała, czytała wszystko to, co się wyświetlało, co równie dobrze można na ich stronie internetowej przeczytać. Od siebie dodała może ze dwa zdania. Powiedziała, że istnieją różne przeciwności do karmienia piersią, ale jakie to już nie powiedziała. Ogólnie porażka jak dla mnie. Druga część już była lepsza, dotyczyła fotelików maxi cosi, prawidłowego montowania fotelika w aucie, itd... A trzecia, ostatnia, powinna być na początku, było o pierwszej pomocy dla kobiety w ciąży i dla noworodka. To było najciekawsze, ale lepiej gdyby to dali właśnie na początek, bo wtedy już średnio słuchałam, byłam zmęczona, wszystko mnie bolało od niewygodnych krzeseł i byłam okropnie głodna. Na końcu był konkurs, gdzie można było dostać 1 z 3 ręczników Enfamil, 1 z 2 poduszek dla maluszka, rogal do spania i karmienia, ochraniacz nieprzemakalny na materac fiki miki, albo foteli maxi cosi. Oczywiście nie wygrałam nic ![]() Zauważyłam, że wszystkie zabrałyście się za pranie ubranek dla dziecka. Czy tylko ja pozostałam w tyle i nie mam nawet jednego ubranka naszykowanego ?? [/QUOTE] za 32 tydzięeń brzusio pięknyyyy a co do ubranek to ja dalej mam wszystko w kartonach w szafie, nie mam jeszcze proszku, a co gorsza komody [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45802900]Co robicie dziś na obiad, bo nie mam pomysłu?? [/QUOTE] ja mam straszną ochotę na pieczonki - zapiekane ziemniaki z boczkiem i cebulką popite kefirem a chodzi też za mną spaghetti z papryką, cukinią, pomidorkiem nie wspomnę o makaronie z łososiem i pomidorkami koktajlowymi i przeszły mi też przez myśl krewetki z ryżem I co tu zrobić? Ja dopiero zwariowałam i wiecznie o tych krewetkach czytam czy można bo mam na nie czasami straszną ochotę, ale chyba nie ma przeciwwskazań jak są po dobrej obróbce termicznej?
|
||
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Ja wczoraj zafundowałam sobie długaśny spacer, chyba z 1,5 godziny Po drodze zahaczyłam o sklepik z pieczywem, ciastkarnię i pocztę ;-) Dziś zebrałam pranie pierwsze Prałam na 35 stopni w samym Białym Jeleniu, i wyszły bardzo mięciutkie. Czekają mnie jeszcze 2 prania: kolorowe i białe i też każde podwójnie. Dziś jedziemy na wieczór do znajomych, na kolację i pogaduchy w wcześniej za szybkie zakupy dla TŻ, bo butów wiosennych potrzebuje Pewnie zajdziemy po jakąś koszulę dla Borysa Sylwia dobra decyzja, będziesz spokojniejsza obyś z nudów nie umarła tylko!Nerokitty Kciuki za wizytę, daj znać co i jak! Góraleczka moja koleżanka postawiła na bebetto, ale rodzi pod koniec czerwca, więc recenzji nie dam... Ramona, Sylwunia Ja dziś zrobiłam sobie poranek dbania o siebie Aldrin nam na SR mówili, że to zależy od szpitala, że już powoli staje się normą. Tam gdzie dotarła akcja Rodzić po ludzku, jest chyba nawet obowiązek dostarczenia takiego dokumentu. Oczywiście nie obowiązuje przy CC. Ja na szczęście po SR utwierdziłam się w tym, że chciałabym rodzić naturalnie i w tym szpitalu który wybrałam. Czekam tylko jeszcze na obrót Borysa, bo jak na razie jest w poprzek i ani drgnie od 2 tygodni. W Środę mam dokładne usg, i już nie mogę się go doczekać, ostatnio miałam robione połówkowe Ogólnie zaczynam łapać schiza ze spaniem, że jak się śpi na prawym boku, to dziecko może mieć trudności z oddychaniem, bo uciskamy żyłę główną dolną, no i efekt jest taki, że śpię tylko na lewym, i to czujnie- budzę się niewyspana, obolała Ja zaczęłam 32 tc, więc już teraz według wszystkich obliczeń weszłam w 8 miesiac Dobrego dnia ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Berenika mam taką nadzieję, ale położna oglądając moją budowę ( wąski brzuch, i mała odległość pomiędzy miednicą a żebrami - a do tego w miarę duży chłopak, powiedziała, że realne szanse są do około 34tc, potem dziecko będzie już fizycznie za duże. Ale przekonam się o tym faktycznie po czasie. Ja liczę na poród SN, i bardzo bym chciała. ale teraz muszę wziąć pod uwagę możliwość CC, i z tym już jestem pogodzona Piękny brzuszek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

Nawet po porodzie będą coś badać. Także chyba nie zleją mnie chyba jakoś celowo przy porodzie. Mam nadzieję
Podobno mam mieć pierwszeństwo do porodu jakby było więcej osób, no chyba, że będę mieć pecha i wszystko będzie zajęte. Ale generalnie im będzie zależało, żebym rodziła u nich.
Kasa zostaje w kieszeni na coś innego

ja brałam udział w takim badaniu farmakologicznym i naprawdę o mnie dbali
no nic jutro się przejadę i sprawdzę jak to jest w Wawie
za koniec remontu 

Trzymaj się ciepło