|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Zeberko no ja właśnie zauważyłam, że ona mi tydzień ciąży, w którym zaczęłam chodzić do niej (4/5) wpisała tam, gdzie jest I trymestr, a nie w miejsce: objęta opieką od.....
Dam sobie łeb uciąć, że się przyczepią. Ale jeszcze pewnie się przyczepią do tego, że mam w zaświadczeniu o zatrudnieniu wpisane: do nadal, a nie do konkretnej daty, więc i tak się nastawiam na powtórną wycieczkę. Ot takie ułatwianie życia i ułatwienie dostania tego, co mi się teoretycznie należy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Co do zęba, to jak pisałam, nie ma korony i jest podłużnie wyrośnięty w dziąśle, tylko mały kawałek wystawał, który się ukruszył. Nawet moja dentystka, która jest chirurgiem dentystycznym, powiedziała że się tego nie podejmie, bo trzeba dłutować i zrobią mi to tylko na chirurgi dentystycznej w szpitalu, a terminy tam są jakie są. Ja bym zapłaciła i dwie stówki, żeby ktoś mi go usunął wcześniej. Raczej parą nie będziemy. ![]() Co się odwlecze to nie uciecze. To tylko kilka miesięcy. Pani dużo zdrowia dla was.Korzystaj z pomocy TŻ. Dobrze, że ma opiekę. Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2014-03-28 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45796290]
Ot takie ułatwianie życia i ułatwienie dostania tego, co mi się teoretycznie należy...[/QUOTE] i to jest najbardziej denerwujące w tym wszystkim, coś się należy a trzeba się uchodzić, uprosić i udenerwować.... pikaso- zdrowia dla małej ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Dziewczyny boję się mówić głośno (pisać na czarno ![]() Skrupulatnie trzymam się tego, że jemy co 3 godziny nie częściej, nawet jeśli zjemy niewiele to nie ma za godzinę biegania z talerzykiem...tylko czekamy 3 godziny dzisiaj przez wyjazd do okulisty dostała drugi posiłek wcześniej a przez moją poranną wizytę w labo miała śniadanie na raty... i widzę, że popołudniu były problemy z jedzeniem a i pora spania się przesunęła i w ogóle nie chciała zasnąć... ona przez kilkanaście ostatnich tygodni nie spała w dzień.... teraz śpi od kilku dni od godziny do trzech godzin i mimo tego przed 20.00 stoi pod łazienką aby ją kąpać...i układać spać
#1594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() waderka, edytte czy był dziś meldunek? jana?? Filusiek dodzwoniłaś się do lekarza? panika mam nadzieję, że lepiej się czujesz? eseska gdzie się podziewasz? perse ty masz zamiar po roczku Artka wracać do pracy?
![]() |
#1596 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45795697]Dużo podwyższone? Obyście nie musieli jechać..[/QUOTE]no 15.
Cytat:
![]() no i dobrze, że emocje - ciut - opadły ![]() udanych baletów ![]() Cytat:
![]() ![]() poleżeć i pospać - a co to?! hehe, jak dziś w nocy miałam okazję, to non stop zaglądałam do chłopaków... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zdrówka!!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45796290] Ale jeszcze pewnie się przyczepią do tego, że mam w zaświadczeniu o zatrudnieniu wpisane: do nadal, a nie do konkretnej daty, więc i tak się nastawiam na powtórną wycieczkę. [/QUOTE]a masz umowę na czas określony? Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Konto usunięte
|
Berbie
![]() Pani kciuki i zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Wtajemniczenie
|
To jakiś nowy czy ten, do którego chodziłaś?
Był ![]() Byłam u kardiologa i dowiedziałam się, że mam dodatkowe skurcze ![]() Teraz czytam w necie o tym i głupieję. Zrobił mi dokładne usg, chyba ze 20 minut, już myślałam, że coś znalazł, ale z sercem jest wszystko w porządku. I tyle. Za 2 miesiące mam się zgłosić znowu, ewentualnie jak będą te skurcze to od razu na ekg.
#1599 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1600 |
Zakorzenienie
|
Hej
Agatko super że maluszkowi bije serducho ![]() Fiol ale Ci się trafiło... ale przynajmniej dzidzia zdrowa. A ten pediatra to się nie nadaje.. Kucyk fajnie że szyjka ok Anitka dziękujemy za życzenia Pani jestem przerazona wasza choroba ![]() ![]() ![]() Monika spóźnione ale szczere wszystkiego najlepszego dla Jakuba, niech się pięknie rozwija i rośnie! ![]() Co do kp to ja zakładałam że nic na siłę i jak tylko coś będzie nie tak to oopuszczam... Ale wszystko po porodzie się zmieniło. Najpierw walczyłam żeby chwycił a walka z położonymi i glodnym dzieckiem łatwa nie była. Później z kupkami, wyspkami i oczywiście cudowną dieta bułka+dżem/szynka. Następnie Kamil wrzeszal z bólu przy jedzeniu tak że sinial a gdy mogłam przejść na mm okazało się że czeka mnie ciężka walka aby przekonać do butli. Wykramilam. Ale drugi raz myślę tak samo, nic na siłę mimo że tamtym razem było na siłę i nie żałuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45787795]Tylko mi kartę ciąży zabrali w szpitalu. Gdybym wiedziała, to bym ją skserowała.
Może zęby... Czekamy na górne jedynki, od dawna już są dziąsła popuchnięte, ślinka leci. I już w ogóle tylko raz pije mleko? A jak jest wg zaleceń? Nam lekarka powiedziała, że ma jeść 3 posiłki mleczne. No to te kaszki są na mleku niby, ale nie umiem już powiedzieć, ile poza tym pije mleka...[/QUOTE] no tak, słyszałam, że czasem zabierają. ja swoją akurat mam. my też czekamy na zęby. górne 1 w dziąsłach były już we wrześniu i nadal nie wyszły... raz pije mleko, ciągle idą mu zęby, całe dziąsła opuchnięte, na górze na 1 i 2, na dole na 2, nie bardzo ma jak pić. pije z rana jak jest mu wszystko jedno z głodu. dostaje 2 razy dziennie kaszę mleczną/na mleku, ale obraziłam się na mleczne kaszki i spróbuję rano dawać bezmleczną z dodatkiem jogurtu/serka ![]() nie wiem jak jest wg zaleceń, coraz częściej spotykam mamy, którym pediatrzy mówią, że dziecko (nawet poniżej roku) wcale nie musi pić mleka, wystarczy mu jogurt, serek jako nabiał. mi się zawsze wydawało że jak najdłużej powinno pić mleko, ale może są jakieś nowe badania ![]() Cytat:
![]() super z tymi ciuchami ![]() ![]() Cytat:
u nas póki co na spacery są skarpety z taką skórzaną podeszwą, po domu nie potrzebuje bo na kaflach mało czasu spędza. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45796290]Zeberko no ja właśnie zauważyłam, że ona mi tydzień ciąży, w którym zaczęłam chodzić do niej (4/5) wpisała tam, gdzie jest I trymestr, a nie w miejsce: objęta opieką od..... Dam sobie łeb uciąć, że się przyczepią. Ale jeszcze pewnie się przyczepią do tego, że mam w zaświadczeniu o zatrudnieniu wpisane: do nadal, a nie do konkretnej daty, więc i tak się nastawiam na powtórną wycieczkę. Ot takie ułatwianie życia i ułatwienie dostania tego, co mi się teoretycznie należy...[/QUOTE] ale to chyba tak powinno być wpisane ![]() nie pamiętam już swojego zaświadczenia.. Cytat:
![]() ![]() Jakub też lezie do łazienki jak przychodzi pora. choćbym nie wiem jak zabawiała chcąc przesunąć kąpiel wymyka się z pokoju i sunie do łazienki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zakorzenienie
|
BERBIE! wywołała mnie do tablicy i musze wyleźć z krzaków. ( choć kwiatka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() często zanim ja odpisze to temat już wyczerpany i to dlatego. Bardzo mocno sciskam wszystkie ciezaroweczki!!!! Poglaskac brzuszki proszę! Dla chorych- zdrowia duzoe zdrowia! Przytulam te co potrzebują. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klub jest właśnie dość daleko i dla mnie to średnia przyjemność będzie, bo na 3 godziny ma chodzić. No, ale myślę, że czas najwyższy go uspołeczniać ;-) a bliżej nas nie znalazłam nic wartego uwagi. mam znajomą, która zaprowadza tam córkę i jest bardzo zadowolona, 3 opiekunki na 8 dzieci. Fajna atmosfera. Tu http://sztukadziecieca.pl/klub-tworczego-tygryska Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a pisałaś o butach wiosennych. Ja kupiłam Julkowi teraz (zupełnie przypadkiem le jestem bardzo zadowolona) buty firmy Mido Noster o takie http://allegro.pl/trzewiki-dzieciece...061558664.html i spokojnie mogę polecić (są też identyczne dziewczęce tu sporo http://allegro.pl/listing/listing.ph...ng=mido+noster). Są mięciutkie, lekkie, wyprofilowane dla dzieci. firma ma atesty i jest polecana dla dzieci (mam koleżankę ze sklepem z butami dziecięcymi i po kupnie dowiedziałam się, że warto je kupować ;-)) no i ceny ma trochę niższe niż Emel. Nie wiem jak inne modele, bo nie 'macałam' a ja buty na dotyk kupuję ![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2014-03-28 o 22:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Zebra może to dobry pomysł żeby zrobić stale pory i nic nie dawać pomiędzy.trzymam kciuki żeby to było rozwiązaniem problemów. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Zadomowienie
|
Witam i dziękuję za życzenia zdrowia. Córka już zdrowieje. Pobudka jest już standardowa, bo o 5.30.. "Mamo wstań, słońce już świeci", ale że jest weekend to już nie wie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 |
Zadomowienie
|
Witam
![]()
#1607 |
Zadomowienie
|
Cos mi zaczelo posty wcinać, pisze juz trzeci raz
![]() Pani- mam nadzieje ze juz choc troche lepiej jest u Was ![]() Jak noc? Zebra ![]() A jeszcze oprócz tych posilkow co 3-4 godz to jeszcze czas trwania ważny jest, max 30min, jesli dziecko w tym czasie nie zjada to powinno sie posiłek zakończyć. Nie powinno sie chwalić dziecka za zjedzonie a ganic za niezjedzenie podilku, to ponoć moze negatywnie wpływać na (samo)kontrole łaknienia. Inutil- banana nie jem, robiłam dwa podejście i kończy sie bólem brzucha. A jabłkami chyba sie przedwcześnie podniecilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
Kubek - nie wpadlam na to zeby nie chwalic za zjedzone, my zawsze brawo bijemy jak miska pusta.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I tak myślę o tym mleku i jednak się boję trochę całkowicie odstawiać, bo jednak tam są różne składniki odżywcze, których nie umiem mu dostarczyć w tych paru posiłkach, jakie je, gdyby miał bardziej różnorodną dietę, to owszem, ale tak to się boję ![]() Kubek a jak Ty myślisz, do kiedy dziecko musi pić mleko matki lub mm? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie myślicie o rodzeństwie dla Julka, że rzecz oddajesz? ![]() ja dziś "świruję" mały wieczorem się nie odzywał a na dodatek coś mnie w nocy kuło w boku, że musiałam wziąć nospę. w nocy jakbym coś trochę czuła, ale przez sen nie ufam sobie. wstałam, gadam do swojego syna, jem smaczne śniadanie, żeby go rozbudzić a on nic ![]()
![]() |
#1611 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie wczoraj wieczorem i w nocy bolało po prawej stronie, promieniowało do pachwiny i pleców. Ruszyć się nie mogłam. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/emel-e-2176-biel-g...062143634.html mam nadzieję, że rozmiar będzie dobry i będą wygodne no i jakoś przezornie kupuję w stonowanych kolorach- z myślą, że dla kolejnych dzieci posłużą jako zapasowe Kasi stópki uciekają do środka (po teściowej ![]() Cytat:
Cytat:
[/QUOTE] u nas też ![]() Kasia potrafi się sama docenić i sama bije brawo (nie tylko jak zje, także np. jak ładnie u lekarza gardło pokaże po kilku wcześniejszych próbach w domu)
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-03-29 o 10:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
BERBIE- charakterek Krzyś ma
![]() esia- odzywaj się częściej edytko- wypocznij ![]() planowo mam wizytę za tydzień ale po akcji z kleszczem jadę dzisiaj (za tydzień i tak muszę jechać po L4) zobaczymy czy będę dzisiaj badana czy dopiero za tydzień- nastawiałam się na następną sobotę- mieliśmy jechać z Tz-etem a dzisiaj jest w pracy
#1616 |
Zakorzenienie
|
po tatusiu on taki
![]() robiłaś te badania, które chciałaś w związku z kleszczem? martwię się o filuśka, nie odzywa się od złych wyników? Kucyk ![]() ![]()
27.06.2011 ![]() ![]() Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-03-29 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1619 | ||
Zadomowienie
|
Barbi jak ja Cię rozumiem..
Moja Mała też wczoraj była bardzo leniwa, oczywiście spała, bo jak już nie mogłam wytrzymać i powbijałam trochę palce w brzuch (wiem, wredna matka ze mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Miłego weekendu dziewczyny!!! Oby każda naładowała się pozytywnie na cały przyszły tydzień!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.