|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie chcę mieć dzieci. Jak dać sobie radę z presją społeczną?
Cytat:
|
|
#4472 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym drugiego ale mój chłop zapowiedział, że nie będzie dwa razy więcej kasztanów z kuwety zbierał
|
|
|
|
#4475 |
|
jestę wieszczę
|
Jak ja Wam zazdroszczę tych kotów, uwielbiam te zwierzęta. Niestety mam uczulenie na kocią sierść i kilka godzin z dachowcami kumpeli wywołuje u mnie swędzenie i łzawienie oczu + katar.
Najchętniej bym przygarnęła w przyszłości jakąś psią sierotkę ze schroniska, ale póki co za wcześnie dla mnie. Niecałe 3 miesiące od śmierci Bubatis. Ostał mi się jeno chom, co jest dzikusem
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#4476 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kiedyś pisałam już to na wizażu ale napiszę jeszcze raz: moja lekarka powtarzała mi, że jak się kocha zwierzę to i nie ma objawów alergii i faktycznie ja przy psie i kocie żyję normalnie, choć zdarza się, że swędzą mnie oczy itp. ale za to mam takie samo uczulenie na króliczą sierść i już z królikiem za długo nie dam rady przebywać. na psią sierść mam zaawansowaną alergię a jednak moja psina śpi ze mną często w jednym łóżku, wyczesuję go i nic mi się nie dzieje. |
|
|
|
|
#4477 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam niedawno testy z krwi, bo wiedziałam, ze sezon sie zacznie, ja bede kichac i smarkac, a rodzina zacznie jakies podchody, ze moze to od kotów Dlatego wolałam mieć czarno na białym, że koty są czyste ![]() Chociaż wiadomo zawsze można się na coś uczulić czy odczulić. Sytuacja w każdej chwili może się zmienić. Dlatego ja z kotami nie śpię.
|
|
#4479 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam dziwnie, bo wygląda, że mam alergię na jednego, konkretnego kota (to jest możliwe, bo uczula kocie białko, znajdujące się w ślinie - więc pewnie mnie uczula ta jedna, konkretna sekwencja białek) - na szczęście to żaden z moich.
No ale niestety z wiekiem wyłażą rożne alergie (jako dziecko nie miałam na nic, teraz mam na mleko, kakao i pewnie jeszcze na coś, na szczęście niezbyt dokuczliwe) bo żyjemy w syfiastym środowisku
|
|
|
|
#4480 |
|
BAN stały
|
ja też mam na pyłki, na kakao i na groszek a jem hurtowo
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4482 |
|
jestę wieszczę
|
Szkoda, że nie przy każdej alergii się tak da.
|
|
|
|
#4483 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a żyję ze zwierzętami, kwiatami, sprzątam kurz i żyję. Fakt, że przy sprzątaniu kicham i po sprzątaniu muszę wziąć prysznic bo wszystko mnie swędzi ale nie będę patrzeć jak mi się zbierają kupki kurzu i patrzeć na każdy krok żeby go nie dotknąć. Ty myślisz, że leki na alergię, odczulanie, to po co są? dla jaj? no właśnie po to żeby takie osoby jak ja mogły żyć normalnie. i wierz mi, prędzej bym nie urodziła dziecka jak by coś przez to groziło mojemu zdrowiu niż pozbyła się psa, kota, papugi, które mnie kochają tak bezwarunkowo, że nawet dziecko Cię tak nie pokocha, kiedyś Cię zostawią a pies nigdy, pies tak kocha i jesteś dla niego dosłownie wszystkim a dla dziecka? przez pierwsze kilka lat jesteś źródłem utrzymania a potem może Ci kazać cmoknąć się w tyłek i taka jest prawda. Także jeśli nie wiesz co to miłość zwierzęcia, wdzięczność, przyjaźń to proszę Cię, nie wypowiadaj się na mój temat bo i tak tylko głupoty piszesz, nic więcej
|
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glupio to ty piszesz twierdzaz ze masz uczulenia na siersc psia i kocia ale milosc do nich pozwala ci z nimi zyc. Do tego sie smiac z faktu ze masz astme i pluca ciapkowate. Dopiero bedzie smieszne za pare lat jak bedziesz musiala ciagac maszyne do oddychania wszedzie z soba. Ale pewno milosc psa i kota pozwoli ci i to pokonac. A ta dziwna potrzeba bycia dla kot i psa wszystkim i fakt ze cie nigdy nie zostawia, no coz moze lepiej zostawic to bez komentarza. Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-03-29 o 13:05 |
|
|
|
|
#4485 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym chyba nie dostrzegasz różnicy między alergią a astmą przy astmie już biegam z inhalatorem wszędzie, muszę go mieć przy sobie na wszelki wypadek a alergia tego nie potęguje, bo tego się nie da przewidzieć. Jedynymi objawami alergii są pokrzywki, katar, swędzące i łzawiące oczy a moje płuca są ciapkowate od astmy, nie od alergii. Najpierw się dowiedz a potem pisz takie głupoty bo zaczynasz być zabawna z tym zaprzeczaniem każdej wypowiedzi na forum ![]() i nie, nie potrzebuję być dla psa i kota wszystkim, wręcz przeciwnie ale Ty tego nie rozumiesz, bo głupiutkie dzieci są dla Ciebie ważniejsze. W oczach dziecka NIGDY nie zobaczysz tak bezwarunkowej miłości, tylko potrzebę utrzymania, wcześniej niezauważalną a później tylko "mama daj kasę" a później to już w zasadzie nic. Ale pewnie, żyj w swojej słodkiej nieświadomości, kiedyś kopnie Cię dzieciak w tyłek ale i tak będziesz sobie wmawiać takie głupoty. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4487 |
|
BAN stały
|
no bo ona nie ma bladego pojęcia o tej chorobie
|
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat tez pare lat temu uslyszalam diagnoze astmy ale juz od bardzo dlugo nie biore lekow i nie uzywam inhalatora, nawet za pare miesiecy bede biegla w pol maratonie, da sie kontrolowac tylko trzeba troche rozsadku ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- akurat nie o inhalatorze mowie |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4490 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
poza tym doskonale wiem, że można ćwiczyć, trenować z astmą, nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. A nie biorąc leków to ty postępujesz nieodpowiedzialnie i może się to odbić Ci na zdrowiu ale to Twoja sprawa. I mogłaś mieć równie dobrze zalążki astmy, ja miałam tak zaawansowaną, że byłam w szpitalu średnio raz w miesiącu i przynajmniej raz w roku w sanatorium i nie, nie przyduszało mnie na w-f ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego nawet nie ma sensu komentowac, masz jakies chore zboczenie na punkcie dzieci |
|
|
|
|
#4492 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
wieloletnia i ciezka astma podnosi ryzyko POChP, ale z pewnoscia ty wiesz lepiej wkoncu masz milosc psow i kotow
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-03-29 o 14:19 |
|
|
|
#4494 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
posmiewisko...hmmm.. bo to u mnie milosc do psow i kotow leczy alergie, masz racje mozna sie usmiac |
|
|
|
|
#4496 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a tak na marginesie, przeczytałaś chociaż ten artykuł? bo zaprzeczasz sama sobie. |
|
|
|
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie ze przeczytalam, wiele czytam na ten temat ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-03-29 o 15:05 |
||
|
|
|
#4498 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
myślałam, że jednak umiesz czytać ze zrozumieniem i że jesteś nieco mądrzejsza, ale jak widać, lubisz się pogrążać.
|
|
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
pffe-od kobiety, co najmniej, 30 letniej też bym więcej wymagała,a Ty tu też dajesz niezły popis...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Tak btw.to my adoptujemy za niedługo trzeciego kota 

Idę na koci, a co!
Dlatego wolałam mieć czarno na białym, że koty są czyste
Haters Gonna Hate