Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-29, 12:09   #4771
anja415
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII

https://www.youtube.com/watch?v=q5GtIL1ndq4 u Oleski test na żywo kremu CC + narzekanie, że jej cera jest brzydka i "fe"

https://www.youtube.com/watch?v=W8-_5YADiRE na stylowotv porada jak zrobić recyklingowy prezent

https://www.youtube.com/watch?v=z9xn6S2UF7I u Olimpii makijaż + baran
anja415 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 12:39   #4772
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Napisane przez anja415 Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=q5GtIL1ndq4 u Oleski test na żywo kremu CC + narzekanie, że jej cera jest brzydka i "fe"

https://www.youtube.com/watch?v=W8-_5YADiRE na stylowotv porada jak zrobić recyklingowy prezent

https://www.youtube.com/watch?v=z9xn6S2UF7I u Olimpii makijaż + baran
pomysł Oleski może i niezły, ale wykonanie według mnie kiepskie. za dużo tej koronki i wygląda to ostatecznie nieestetycznie, a etykietka przypomina mi kartoniki bezdomnych proszących o pieniądze. A na koniec KsiężniczkaStajl - tyle, że nie włosy koło ognia, a materiał
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 12:43   #4773
coldold
Zakorzenienie

Cytat:

Ta tasiema kompletnie nie pasuje, choćby rozmiarowo, no i karton... nie podoba mi się.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 12:52   #4774
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
czy ja wiem? nie wydaje mi się/. po prostu chciała zrobić coś innego na kanale i tak wyszło
Mi nie chodzi że zrobiła filmik w galerii. Chodzi mi o to ze styl ubierania się na prawie jak Raadzka, styl mówienia też bardzo podobny, gestykulacja też jak u Raadzki.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 12:54   #4775
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Mi nie chodzi że zrobiła filmik w galerii. Chodzi mi o to ze styl ubierania się na prawie jak Raadzka, styl mówienia też bardzo podobny, gestykulacja też jak u Raadzki.
Styl ubierania jak Radzka? No chyba nie.
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 12:57   #4776
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
Styl ubierania jak Radzka? No chyba nie.
Moim zdaniem w tym filmie w galerii to zdecydowanie była ubrana "w stylu Raadzki"
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 12:59   #4777
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Moim zdaniem w tym filmie w galerii to zdecydowanie była ubrana "w stylu Raadzki"
a według mnie jak większość osób z gimnazjum/liceum. takie typowe rzeczy, a Radzka jakiś tam styl ma i stylizacje raczej różne
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 13:01   #4778
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

nie mogę teraz odpalić
Czy znowu jest: "Wiem, że większości z Was nie podoba się ta fryzura, ale ja kocham mojego barana!" ???
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 14:05   #4779
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201705291006 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

no rozumiem, nazwa spoko, tylko ileż można tego samego słuchać
tak, wiem wiem - mogę nie oglądać

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=PbHZ4SM5tds dosyć fajne mruczenie - pannajoanna i Iwonka
Stary 2014-03-29, 15:18   #4780
L e n a a
Rozeznanie

Widziałyście nową stronę Szusz by Weronika Jagodzińska?
http://szusz.com.pl/
U mnie wszystko się rozjeżdża, no chyba że tak ma być...
L e n a a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 15:55   #4781
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez L e n a a Pokaż wiadomość
Widziałyście nową stronę Szusz by Weronika Jagodzińska?
http://szusz.com.pl/
U mnie wszystko się rozjeżdża, no chyba że tak ma być...
Nie podoba mi się ten ogromny nagłówek, pół ekranu zajęte niepotrzebnie. Ciasno, jakoś tak klaustrofobicznie, a ikony społecznościowe za duże.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 16:10   #4782
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
pomysł Oleski może i niezły, ale wykonanie według mnie kiepskie. za dużo tej koronki i wygląda to ostatecznie nieestetycznie, a etykietka przypomina mi kartoniki bezdomnych proszących o pieniądze. A na koniec KsiężniczkaStajl - tyle, że nie włosy koło ognia, a materiał
pomysł może i jakiś miała ale:
1. serio? wsypanie do butelki soli do kąpieli jako DIY?
2. Wykonanie tragiczne. Nieestetyczne/nieładne/niedokładne/tandetne/na odwal (niepotrzebne skreślić). Ten kawałek kartonu jak robiony na kolanie w tramwaju "byle był"
3. Komentarz oleski "dzisiaj pokażę wam jak samodzielnie wykonać kosmetyk do domowego spa". Dla mnie to ona tu żadnego kosmetyku nie wykonała, tylko wsypała go do pojemnika.

Generalnie widzę, że odbiór filmu nie jest zbyt pozytywny. "Wstyd mi byłoby dać coś takiego na prezent", "Na tym kanale nie ma nic inspirującego", "Prezent jak z przedszkola". Ale niestety też "komcie" w stylu "Łapka w góre i zabieram się do oglądania !"
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 16:27   #4783
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
pomysł może i jakiś miała ale:
1. serio? wsypanie do butelki soli do kąpieli jako DIY?
2. Wykonanie tragiczne. Nieestetyczne/nieładne/niedokładne/tandetne/na odwal (niepotrzebne skreślić). Ten kawałek kartonu jak robiony na kolanie w tramwaju "byle był"
3. Komentarz oleski "dzisiaj pokażę wam jak samodzielnie wykonać kosmetyk do domowego spa". Dla mnie to ona tu żadnego kosmetyku nie wykonała, tylko wsypała go do pojemnika.

Generalnie widzę, że odbiór filmu nie jest zbyt pozytywny. "Wstyd mi byłoby dać coś takiego na prezent", "Na tym kanale nie ma nic inspirującego", "Prezent jak z przedszkola". Ale niestety też "komcie" w stylu "Łapka w góre i zabieram się do oglądania !"
generalnie się tutaj nie udzielam tylko czytam, ale muszę wspomnieć, że taką kolorową sól w szklanych pojemnikach robiłam w przedszkolu na prezent na dzień matki.. w przedszkolu..
Wszystkie Oleśkowe "DIY" są zrobione na odwal się, niechlujnie i po prostu brzydko.. nie wiem po co ona bierze udział w tym projekcie skoro nie chce jej się choć trochę postarać żeby wykonać coś estetycznie.

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 16:52   #4784
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
generalnie się tutaj nie udzielam tylko czytam, ale muszę wspomnieć, że taką kolorową sól w szklanych pojemnikach robiłam w przedszkolu na prezent na dzień matki.. w przedszkolu..
Wszystkie Oleśkowe "DIY" są zrobione na odwal się, niechlujnie i po prostu brzydko.. nie wiem po co ona bierze udział w tym projekcie skoro nie chce jej się choć trochę postarać żeby wykonać coś estetycznie.
Córka mojej przyjaciółki zrobiła mi na urodziny takie coś, sól farbowana była wkładami do flamastrów, przeuroczy prezent, ale dziewczynka ma pięć lat i... zrobiła to schludniej, niż starsza o dwie dychy Oleśka.
A sens jest prosty, tu nie chodzi o odkrywcze rozwiązania, tylko więcej filmików - więcej wyświetleń - cóż
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 16:58   #4785
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
i przede wszystkim brak inwencji twórczej... Taką serię powinna prowadzić osoba, która naprawdę jest kreatywna, a jak zainspiruje się zagranicznymi pomysłami to chociaż je trochę "podrasuje", coś doda, a nie... Mimo sympatii do Oleski jestem zdania, że nie powinna się tam znaleźć.
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 16:59   #4786
201606242122
Konto usunięte

http://pytanienasniadanie.tvp.pl/145...tube-od-srodka

nieesia w pytaniu na śniadanie.
201606242122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 17:26   #4787
KathleenAnn
Zadomowienie

Aggie, u której otwarli sklep Parfois

https://www.youtube.com/watch?v=UtVY_4WEklw
KathleenAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 17:39   #4788
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez KathleenAnn Pokaż wiadomość

W komentarzach dotrzymuje jej kroku Pchełka Śmieszka
Stary 2014-03-29, 17:40   #4789
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KathleenAnn Pokaż wiadomość

to poprawna forma
acz budzi dużo kontrowersji
Stary 2014-03-29, 17:43   #4790
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
to poprawna forma
Jasne że tak

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 17:44   #4791
kustraczek
-ist

Cytat:
to poprawna forma
Naprawdę? Wspaniale, uwielbiam języki, nigdy nie przestaną mnie zadziwiać. Ale to norma wzorcowa czy użytkowa?
Stary 2014-03-29, 17:50   #4792
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Naprawdę? Wspaniale, uwielbiam języki, nigdy nie przestaną mnie zadziwiać. Ale to norma wzorcowa czy użytkowa?

chyba najprościej (i z pewnością bardziej wiarygodnie) będzie, jak skopiuję Ci odpowiedź specjalisty z poradni PWN:

"Otóż formy czasu przeszłego czasownika otworzyć: otwarł, otwarła, otwarli opisywane są w słownikach jako rzadziej używane niż otworzył, otworzyła, otworzyli. Częstsze za to są „nieregularne” otwarty, otwarto, otwarcie niż „logiczniejsze” otworzony, otworzono, otworzenie. Zdarzają się też konteksty, w których jednemu użytkownikowi subiektywnie lepiej brzmi np. „otworzyli drzwi”, ale „otwarli szkołę” – lub odwrotnie.
Formy te nie są błędne, a zatem są poprawne. Nie sposób jednak nie dostrzec, że budzą one dość częste wątpliwości użytkowników języka, a nawet wyzwalają emocje, które z kulturą (języka) niewiele mają wspólnego, por. następujące wypowiedzi na forach internetowych"

"Formy otwarł itp. częste są na Śląsku (Bielsko, Katowice), w Małopolsce (Kraków, Rzeszów), występują też w Wielkopolsce. W pozostałych częściach kraju są niemal nieobecne. Niemniej jednak oczywiście wolno tak mówić. Nie sądzę, żebyśmy, używając tych form, byli niezrozumiali i niezrozumiani."
Stary 2014-03-29, 18:02   #4793
kustraczek
-ist

Cytat:

chyba najprościej (i z pewnością bardziej wiarygodnie) będzie, jak skopiuję Ci odpowiedź specjalisty z poradni PWN:

"Otóż formy czasu przeszłego czasownika otworzyć: otwarł, otwarła, otwarli opisywane są w słownikach jako rzadziej używane niż otworzył, otworzyła, otworzyli. Częstsze za to są „nieregularne” otwarty, otwarto, otwarcie niż „logiczniejsze” otworzony, otworzono, otworzenie. Zdarzają się też konteksty, w których jednemu użytkownikowi subiektywnie lepiej brzmi np. „otworzyli drzwi”, ale „otwarli szkołę” – lub odwrotnie.
Formy te nie są błędne, a zatem są poprawne. Nie sposób jednak nie dostrzec, że budzą one dość częste wątpliwości użytkowników języka, a nawet wyzwalają emocje, które z kulturą (języka) niewiele mają wspólnego, por. następujące wypowiedzi na forach internetowych"

"Formy otwarł itp. częste są na Śląsku (Bielsko, Katowice), w Małopolsce (Kraków, Rzeszów), występują też w Wielkopolsce. W pozostałych częściach kraju są niemal nieobecne. Niemniej jednak oczywiście wolno tak mówić. Nie sądzę, żebyśmy, używając tych form, byli niezrozumiali i niezrozumiani."
Dziękuję Moje największe lingwistyczne zdziwienie od czasu, gdy dowiedziałam się, że "mimo że" pisze się bez przecinka
Stary 2014-03-29, 18:17   #4794
Cocodrillo
Raczkowanie

GG do Cocodrillo

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Alan ważył kiedyś ponad stówę, Donczelita o tym mówiła, że w liceum jej się nie podobał, bo był gruby, potem dopiero zaczęli być razem. Więc pewnie ćwiczył i nie jadł, żeby szybko zgubić wagę, a nie nabrać masy.
kurcze, w takim razie to bardzo romantyczna historia. Zakochała się w nim dopiero kiedy zeszczuplał...

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Ale on nie wygląda na takiego co to brał miliony specyfików. No chyba że brał a one nie działały
zgadzam się, ze nie wygląda, ale to jeszcze o niczym nie świadczy. znam osoby które biorą a też nie wyglądają. Jednak biorac pod uwage fakt, ze zrzucił sporo kg może faktycznie gdzieś tu leży przyczyna wczesnego łysienia.

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
kolejność w wykonywaniu makijażu jest w większości umowna jeśli nakładamy najpierw twarz, a dopiero potem malujemy oczy to nawet lepiej jest nie pudrować podkładu i korektora w razie gdyby coś się osypało - dużo łatwiej jest zmyć mokrą warstwę i dołożyć produktu niż zmywać zapudrowaną warstwę i ryzykować, że wyjdą jakieś plamy czy zwałkowania na granicy warstwy suchej z tym nowym co dołożyliśmy. Z tego co widziałam sporo jutuberek też tak robi, jak oczy maluje w drugiej kolejności, po twarzy

owszem, ta kolejnosc bywa różna bo różne są szkoły. Znam wiele polskich wizażystek i też stosują różne techniki i kolejności. Sama z racji pracy w modelingu jestem często malowana, jednak jesli chodzi o tą kwestie z pudrem i oczami to zazwyczaj wczesniej idzie puder na twarz. Gdy cienie sie osypią na taką klejącą (nieprzypudrowaną) skórę, mogą się przykleić i potem faktycznie trzeba to zmywać, dokładać kosmetyku i traci się przez to czas, który jest cenny przy profesjonalnych sesjach bo każda godzina pracy ekipy kosztuje konkretne pieniądze, a kosmetyki też nie są za darmo. Youtuberki czesto są pasjonatkami wiec nie patrza na to pod katem praktycznym. Dlatego dziwiłam sie że osoba pracujaca profesjonalnie przy sesjach i programach TV też tak robi.
Cocodrillo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:08   #4795
201605301559
Konto usunięte

tak na moje oko to Tęcza potrafi się lepiej sama umalować...

https://www.youtube.com/watch?v=nnxV36k5hxs
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:17   #4796
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość
tak na moje oko to Tęcza potrafi się lepiej sama umalować...

https://www.youtube.com/watch?v=nnxV36k5hxs
Wszyscy ją biorą do jakiś metamorfoz, najpierw brwi, potem cała twarz, chyba mają o niej kiepskie zdanie
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:34   #4797
KathleenAnn
Zadomowienie

Cytat:
to poprawna forma
Chyba mój mózg nigdy nie zaakceptuje jej jako poprawnej. Tak samo jak oglądnąć.
KathleenAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:45   #4798
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Wszyscy ją biorą do jakiś metamorfoz, najpierw brwi, potem cała twarz, chyba mają o niej kiepskie zdanie
I to i to Maxi, nie wszyscy
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:50   #4799
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
I to i to Maxi, nie wszyscy
Jeszcze tata Tęczy profesjonalna metamorfoza!
Stary 2014-03-29, 19:52   #4800
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Córka mojej przyjaciółki zrobiła mi na urodziny takie coś, sól farbowana była wkładami do flamastrów, przeuroczy prezent, ale dziewczynka ma pięć lat i... zrobiła to schludniej, niż starsza o dwie dychy Oleśka.
A sens jest prosty, tu nie chodzi o odkrywcze rozwiązania, tylko więcej filmików - więcej wyświetleń - cóż
no ja właśnie robiłam dokładnie coś takiego Więcej w tym DIY niż we wsypaniu gotowej soli do butelki
no niestety
Cytat:
Dziękuję Moje największe lingwistyczne zdziwienie od czasu, gdy dowiedziałam się, że "mimo że" pisze się bez przecinka
o kurcze, fajnie wiedzieć

Edytowane przez minthema
Czas edycji: 2014-03-29 o 20:09
minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości