|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Cytat:
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cześć dziewczyny!
![]() Moja waga pokazała dzisiaj 56,8 kg - a nawet za specjalnie się nie odchudzałam ostatnio, tak jak Wam pisałam. Tylko siłownia i aerobic były.
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki ![]() A ja mam już jeden grzech za sobą ale nie jest źle
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak z wagą? Na początku przeczytałam, że zjadłaś 1600 kcal i już nawet chciałam Cię pochwalić. Ale patrzę 1060 kcal. Jeśli jesz 1060 kcal w ciągu dnia to nie dziw się, że budzisz się głodna w nocy i idziesz podjadać. Moim zdaniem nie masz się, co bać trochę większej kolacji - na pewno lepsze to niż podjadanie słodyczy w nocy. ![]() Mów, co zjadłaś.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-03-27 o 16:18 |
|
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wyzwania jestem na tak.
|
|
#4476 |
|
Konto usunięte
|
U mnie dzisiaj:
Ś owsianka na mleku nesvita z truskawkami IIŚ kromka razowca z masłem i paprykarzem, owsianka z jogurtem z mlekowity jabłkowa O kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym z kaszą jaglaną, pomidor z cebulką i śmietaną K ? Razem będzie ok. 1400 kcal Rano woda z cytryną na czczo i w pracy kawa z mlekiem, do tego jeszcze jakieś 0,5 l wody dzisiaj - ale to nie koniec ![]() Co do wyzwania to dla mnie |
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Też się muszę przyznać do grzechu - kilka ciasteczek. Ale dozwolone bo luzuję dietę do poniedziałku i odkładam ćwiczenia na te 4 dni, zastępuję je ćwiczeniami.. Od poniedziałku zaczynam przeplatać ćwiczenia z bieganiem, no i jak TŻ się obroni to będziemy jeździć rowerem - mamy idealne tereny do tego. Potrzebuję odpoczynku psychicznego od diety, a ciało potrzebuje odpoczynku od ćwiczeń. TŻ mi to zaproponował, chciał żebym zrobiła przerwę na 2-3 tygodnie, ale to wykluczone bo nie wytrzymam tyle bez ćwiczeń, poza tym schabiki też chcę zrzucić jak najszybciej więc nie było mowy :P Ale wracam do Was w poniedziałek a do tego czasu jem normalnie, bez żadnego objadania bo byłoby to trochę bez sensu. Będę zaglądać i podczytywać.
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Sykalmen ja już pisałam, że umnie to nie ma znaczenia czy jem w ciągu dnia mało czy ile mi się zmieści i tak się budzę w nocy i nie jestem wtedy głodna tylko poprostu mam ochotę coś zjeść, za mięsem nie przepadam poprostu dlatego rzadko jem, wolę warzywa i kasze czy makarony.
Kocie co wsunełaś? Gryzelda jak ja lubię tą owsiankę ![]() Neska bylebyś tej diety jakoś starsznie nie luzowała...i pisz normalnie z nami zamisat podglądać podczas tego tygodnia luzu Babeczki nam zagineła
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
heh,
jakie ciekawskie ciastko Milka Tender Tiramisu. Niewiem czy to jest nawet w polsce juz czy nie ? Zawsze przed wyjazdem stad kupuje jakiegos slodycza ktorego nie probowalam, albo cos unikalnego. A pod nosem mam fabryke zelkow Haribo... dobrze ze nie lubie zelek. :PKarolinek - ale w tym czasie co Ci waga poszla w gore i wiecej jadlas za dnia to nie jadlas w nocy. :P Syklamen - ja na 1000 kcal tez latam jak wariatka zagladac do szafek... jakby tam sw. mikolaj mial siedziec albo co.
|
#4480 |
|
Konto usunięte
|
Karolinek, którą tak lubisz? Nesvitę czy Mlekowitę?
A Babeczki się wylaszczyła, zrobiła tatuaż, TŻ się oświadczył to ją wcięło
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-03-27 o 17:27 |
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
wcale nie uważam, że 1000 jest ok, przecież wczoraj pisałam, że zrobiłąm znowu na opak i zjadłam za mało,ale nie chciałam na kolację się objadać
![]() Gryzleda nesvitę lubię ![]() Kocie wtedy to mi chyba pomagało pisanie w podpisie którą z kolei noc nie jadłam-od dziś do tego wracam
|
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
co tu taka cisza? ćwiczycie czy podjadacie?
zrobiłam sobie pyszną kolację- dwie łyżki kaszy manny ugotowałm na chudym mleku z cynamonem, rodzynkami i truskawkami mrożonymi-pycha musiałam zjeśc węglowodanową bo wykorzystałam dziś limit na białko ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- dopadł mnie chwilowy kryzys.... do kolacji zjadla kawałek gotowanego boczku(pies się ucieszył bo dostał tłuste ścinki) i dobiłam do 1200 i od razu miałam myśl ojjjj zjem bułkę świeżą z dżemem i wiecie, że już prawie zjadłam, ale poleciałam szybko umyć zęby i na kompa, popatzryłam, że bułla ma ponad 200kcal i trochę się uspokoiłam ![]() ale znowu mam te wkurzające myśli, że i tak nie da się być całe życie na diecie, że i tak w końcu zjem za duzo, że czemu nie teraz...nienawidzę tych kryzysów bo wtedy mam taki mętlik, że sama nie wiem, które myślenie jest prawidłowe gdzie Wy jesteście?
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj odróżnić czy ciągnie Cię do jedzenie z powodu psychiki, bo chcesz w ten sposób coś odreagować, nagrodzić się za coś. Czy chcesz jeść bo organizm się domaga gdyż dostaje za mało pożywienia.
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Neska jestem pewna, że chodzi o psychikę, poprostu wyobrażam sobie ten smak i koniecznie chcę go poczuć
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Może spróbuj podejść do sprawy inaczej i zmień myślenie "jestem na diecie, odchudzam się" na "zdrowo się odżywiam". Mi to bardzo pomogło bo tez dokuczały mi takie myśli i napady takie jak Twoje. Niestety psychika ludzka jest już taka cwana ale trzeba próbować ją jakoś przechytrzyć.
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie 1200 kcal, tylko jakoś mało białka. Ogólnie to możliwe, że jeszcze coś przegryzę.. wiem że późno, ale jeszcze zobaczę.
Karolinek - ale mówisz, że w nocy już nie myślisz o diecie, to dlaczego miałąbyś myśleć o tym, że liczysz dni w podpisie ?? ![]()
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ale tu dzisiaj cisza jak makiem zasiał.
Nie wiem jak u Was ale u mnie pogoda nie nastraja pozytywnie, wczoraj słoneczko, a dzisiaj zimno, nie cierpię takiego okresu przejściowego, jednego dnia wiosna już, a drugiego znowu zima. Ale przeczekamy to i będzie cacy, już nie mogę się doczekać kiedy będzie można wychodzić z domu bez kurtki. Jak u Was dziewczęta? Humory są? U mnie jak najbardziej, choć mam stresa przed wyjazdem do domu ale próbuję go jakoś przegonić. Zaplanowałam sobie super weekend z TŻem i zrobię wszystko żeby nikt ani nic tego nie popsuło bo należy nam się po okresie latania, stresu i innych nieprzyjemnych rzeczy. Za mną śniadanko - owsianka z masłem orzechowym i pomarańczą. Dalej jak będzie jedzeniowo to nie wiem bo to zalęzy od tego co mama robi na obiad itd Poza tym mam luzowanie diety więc jak zjem coś niedozwolonego to nie będzie źle. Ale umiar zachowuję oczywiście. Mam ochotę zrobić jakieś ciacho w stylu wegańskim bo zawsze mnie ciekawiło jak np smakuje takie ciasto czekoladowe na bazie buraków. Może spróbuję, wykorzystam sytuację, że jestem u rodziców i potorturuję im piekarnik I stwierdziłam, że nie wracam już do stwierdzenia, że jestem na diecie bo to niekorzystnie działa na moją psychikę i prowdzi do napadów. Będe sobie po prostu mówić, że jeżeli zjem coś złego albo za dużo to nic się nie stanie - zauważyłam, że w ten sposób jem tyle co "na diecie", a myśli mam dużo spokojniejsze i nie nachodzą mnie marzenia o czekoladzie. Także przyjmuję taką taktykę, mam nadzieję, że się sprawdzi lepiej od poprzedniej. Życzę udanego dnia, dużo uśmiechu i pozytywnych myśli ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Nie wiadomo nawet jak rozwiązać ten problem. Musisz pracować nad sobą, tłumaczysz sobie, że doba ma 24 h i noc też się w nią wlicza, że kalorie zjedzone w nocy sa jeszcz egorsze od tych zjedzonych w dzień. Pomyśl chociażby o swoim zdrowiu, nocne podjadanie nie służy organizmowi ani psychice, szczególnie że najczęściej u Ciebie jest to jedzonko niezdrowe, słodycze. To szok dla organizmu, który jest w stanie uśpienia, a nagle dostarczasz mu bombę węglowodanów po czym idziesz dalej spać. Zamówiłam na Allegro książkę B. Pawlikowskiej o tych kodach, już nie mogę się doczekac kiedy ją dostanę. Czytałam recenzję i sa bardzo korzystne, mam nadzieję, że dowiem sie czegoś nowego o sobie, co pozwoli mi walczyć dodatkowo z moimi zaburzeniami. Poza tym ta książką porusza silnie temat psychiki csłowieka, odnosi się do psychologii, a to kiedyś było moje wielkie hobby, być może do tego wrócę. Aż dziwne, że ta publikacja nie wpadła mi wcześniej w ręce bo serio przeczytałam multum książek o ludzkich zachowaniach, ludzkiej psychice itd.
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty mi nie mów, że w PL jest brzydka pogoda, bo ja tutaj od wczoraj dopiero mam słońce... i dziś wracam do mamusi czyli znowu mnie ominie ładna pogoda. Po wczoraj 0,4 kg mniej na wadze, więc jestem dobrej myśli. Ogólnie to mam nadzieję, że w domu waga pokaże mi mniej ![]() Co do nocnego podjadania Karolinek to faktycznie raz, że dieta wtedy idzie wpi**u to jeszcze to wpływa niekorzystnie na zdrowie. Tutaj dieta kaszowa dla oczyszczenia, a później organizm znowu sobie nagromadzi po nocnych węglowodanach złogi w jelitach... bo wtedy nie trawi tak dobrze jak w dzień. Poza tym Karolinek, zamiast myśleć, że w nocy się nie liczy to myśl, że liczy się PODWÓJNIE bo trochę w tym prawdy jest.U mnie dziś w menu: ś: placek bananowy 2ś: jabłko ob: bułka z jajkiem i serkiem szczypiorkowym podw. bułka z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym kol. bedzie juz w PL wiec nie wiem co mi mama zaserwuje ![]() Dziś mam pierwszy raz sama się dostać na lotnisko pociągiem, więc trzymajcie kciuki dziewczyny, żebym się nie zgubiła
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie niby tak, ale to, że codziennie musiałam albo dodać dzień bez jedzenia albo liczyc od nowa bardzo mnie motywowało dlatego liczę od dziś znowu…
W końcu piętak jadę z koleżanką zaraz na zakupy i do kina ![]() Neska fajnie, że kupiłaś tą książkę, bo naprawdę jest super-myślę, że może Ci pomóc w jakiś sposób ![]() Ja chybą przeczytam ją jeszcze raz ![]() Kocie to powidzenia tam-nie zgub nam się
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
![]() Na dworze cieplutko, słoneczko świeci, aż od razu mam lepszy humor. ![]() Wczoraj koleżanka do mnie wpadła i jak tylko mnie zobaczyła to powiedziała: 'Ale Ty schudłaś!' ![]() Piłyśmy winko i jadłyśmy rurki z kremem i chrupki. ![]() A dzisiaj staję rano na wagę, a tam o 0,1 kg mniej - 56,7 kg. Niedługo weekend z Tż-tem
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Karolinek, a może zostawiaj sobie przy łóżku na noc np. siemie lniane z sokiem malinowym. Będzie miało mało kalorii, a słodkie, zawsze lepiej to niż zmasowany atak na lodówkę. Jak wstaniesz zjesz siemię, będzie ok, a po jakimś czasie nauczysz się rezygnować też z siemienia. Na mnie ostatnio działa słodka herbata - mam ochotę na coś słodkiego, piję i już mi przechodzi.
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm siemię z sokiem malinowy? nigdy nie próbowałam
przyjechałam zostawić rzeczy u tŻa i jadę na zakupy, niestety kupił trzy paczki ciastek zjadłam dwa, ale były dość duże- z orzechami pyszne niestety-wliczyłam w bilans... jak na podwieczorek zjem w McDonald's owocogurt a na kolację zapiekankę brokułową zgodnie z planem to będzie 1250kcal, ale boję się, że poczułam słodkie a w centrum handlowym pójdę w długą |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
jak Wam mija piątek chudziny?
![]() na zakupach się trzymałam, ale na drogę powrotną kupiłyśmy ciastka-tak to jest jak ciężarna pojedzie na zakupy z nałogowym żarłokiem ale kupiłam sobie kilka fajnych rzeczy wszystkie w rozmiarach 36 lub 34 więc ciastka mnie nie zabija
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
jestem dziewczyny jestem!
![]() kurczę ostatnio wcale nie mam czasu na komputer a jeszcze latałam po dentystach bo nie mogłam wytrzymać z bólu ale już jest dobrze ![]() niestety moja dieta poszła w kąt jutro się zważę, coś czuję że 1kg na plusie to i tak mało ![]() zrobiłam dziś ciasto marchewkowe ale smaczne
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy dzisiaj z TŻem i moimi psami na spacerze, było cudownie, ekstra pogoda (byłam w samej bluzie i legginsach). Bardzo miło spędziłam ten dzień, jutro zapowiada się podobny, jak ja potrzebowałam takiego odreagowania tego wszystkiego co się ostatnio działo w moim życiu. Szkoda tylko, że w poniedziałek tak cięzko będzie wrócić do szarej rzeczywistości :/
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
neska kazdy dzien to rzeczywistosc, nie oddzielaj tak tego.
a ja dotarlam, przelecialam i przyjechalam do domu, wiec melduje ze sie nie zgubilam ![]() Poza tym wyszlo mi 1250 kcal Troche mnie nosi za jedzeniem ale dam jakos rade. Jutro chce sie zwazyc. A kiedy w ogole wpisujemy sie do tabelki ?
|
|
#4498 |
|
Konto usunięte
|
Do tabelki chyba miałyśmy się wpisać tydzień temu
U mnie wczoraj wpadł kawałek pizzy i 3 piwka ale nie liczę, że to była jakaś tragedia ![]() TŻ odebrał nasze obrączki - są prześliczne później wstawię fotkę ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4499 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj będzie pizza
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też wczoraj była pizza
ale była tak niedobra, że szok, taka słona, że do tej pory mi się chce pić nie mówiąc o tym, że oboje ją z tżem odchorowaliśmy umówiliśmy się, że następnym razem zamówimy porcję pierogów ze szpinakiem na pół a dziś zrobiłam głupotę- między 6:30 (tż jechał na uczelnię) a 9:00 pochłonełam 1500kcal na szczęście zamiast wpaść w ciąg i jeść cały dzień złapałam rower i pojechałam w las, teraz właśnie wróciłam i poza tym wszystkim od rana zjadłam jeszcze pomarańczę u siostry a teraz idę odgrzać sobie zupę jarzynowa chociaż tyle, że się opanowałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

ale nie jest źle
Jeśli jesz 1060 kcal w ciągu dnia to nie dziw się, że budzisz się głodna w nocy i idziesz podjadać. Moim zdaniem nie masz się, co bać trochę większej kolacji - na pewno lepsze to niż podjadanie słodyczy w nocy.