|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() ja byłam puszczalska
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poprawiłyście mi wieczorny humor
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja lubię tą zmianę czasu, nie mogłam się jej doczekać
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
muszę jutro obadać oceny tego fotelika bo fajny się wydaje
http://foteliki-pod-lupa.pl/nowe-fot...osi-2waypearl/
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ładna
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2108 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z tego co widzę które zabawki lubi Ola a które mniej to ta by pasowała do tych lubianych, chyba zaryzykuje Cytat:
![]() tak nisko je macie czy Miki tak wysoko dosięga? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2109 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobre i 3godziny Cytat:
chyba Szymek się z Kornelem zgadał, bo jak nigdy pospał w domu w ciągu dnia az 2,5 godziny. Dotąd mu sie to nigdy nie zdarzyło, więc nie wiem czemu tak (no i znów TŻ w domu to dziecko ładnie śpi w ciągu dnia... i jak on ma mi wierzyć jak codziennie sie żalę, ze Szymuś znow nie chce spać )Cytat:
o jak miło ![]() brawo! :Oklaski: Cytat:
współczuję Cytat:
biedna jesteś z tą rwą, współczuje bo znam ten ból...od 7miesiąca ciąży mnie prześladował:/ Ja też nie. Dzis nawet trochę szybciej zasnął niż zwykle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzzisiaj też żarłok,aczkolwiek groszek odrzuciła. A jak zapodałam jej kalafiora to jadła jak głupia
![]() Ja w przedszkolu miałam dwóch chłopaków na raz-Kubę i Bartka-bawiliśmy się,że jestem uwięzioną księżniczką i oni mnie ratowali. Byli Czarnym i Białym Rycerzem (bo jeden czarny, a drugi blondas) ![]() i w Troskliwe Misie też się bawiliśmy. I miałam też chłopaka na wakacjach jak miałam 5 lat, nie pamiętam imienia,ale blondas był I wtedy co się z nim spotykałam to malowałam usta szminką mamy, bo się łudziłam,że będzie całus ale już rok później on za mną łaził, a ja go biłam, przestał mi się podobać, taki zużyty
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
no mamy łóżko przy kaloryferze i sięga
a Ty u rodziców już? chyba, że pisałaś a ja ostatnio tak nadrabiam
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja tam zawsze zmieniam czas jak ide spac
![]() Cytat:
![]() jak myslalam ze bede kupowac fotelik przodem do kierunku jazdy to mialam brac pearl, dlatego kupowalam baze. teraz widzialam ze go wprowadzili, nie rozni sie niczym od zwyklego pearl, tylko tym ze sadza sie go tylem na family fixa ale zmodyfikowanego wiec juz z tego nowego pearla skorzystac nie moge na starym family fixie wiec go nie bede brala
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/besafe-izi-plus-do...062199016.html a któraś z Was widziała te foteliki?Bajka?
Jest kolor fioletowy ![]()
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
a tutaj obiecane zdjęcie z tulą
![]() a w K. wrzucę walkę z pokrętłem od kaloryfera ![]() Bajka a co bierzesz bo ja mam mętlik, koleżanki mówią, że axkid duofix ma kijową regulację oparcia i główka wisi :/ bez sensu dać 1700zł :/
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-29 o 21:26 |
|
|
|
#2116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
czekam na kase ze zwrotu, a to potrwa. sama nie jestem na nic zdecydowana, kupie ten ktory najlepiej bedzie pasowal i do samochodu i do Amelki. wybierac to sobie mozna, a pozniej niestety ulega to weryfikacji i mozna wyjsc ze sklepu z czyms innym
|
||
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
zadowolona zrobilam Maciejowi krem ze szparagow
iiii wyszly tylko dwa sloiczki ![]() z wiazki szparagow i ziemniaka jednego najmniej ekonomiczne sloiczki ever chyba wyszly drozej od holle ![]() ale smakowite i narobilam sie masakrycznie bo przecieralam przez sitko zeby tych wlosow ze szparagow nie bylo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez bym chciala takie nosidło
|
|
#2119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mleczna kanapka dla takiego malucha no nie mogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do śmiania się, to ja mam tak samo jak ewidentnie widzę jak Ola symuluje to się z tego śmieje ![]() Cytat:
zrób jakieś badania, nie wiem kurcze, bo tak jak piszesz to nie pierwszy raz
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
calowalismy sie pod kocem nota bene w pokoju w ktorym spie teraz z mezem moim sebastianem ![]() i nigdy w zyciu juz wiecej sebastianow nie poznalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zużyty?? Cytat:
|
|
#2122 |
|
Wtajemniczenie
|
No śliczna jest,tylko szkoda,że taka droga.Poczekam,może przecenia
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-03-29 o 22:11 |
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas kiepsko z jedzeniem, oczywiście oprócz piersi kiepski nastroj przez to mam
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
larysa napisz w.k. co i.jak
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kp czy ktoras chcialaby prswie dwa opakowania herbatki na laktacje i cale opakowanie wkladek laktacyjnych z babydream? mam do oddania wysle zadarmo ofkors bo to drobiazgi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zalamuj sie i mnie przy okazji bo dopiero co mnie pocieszylas ze dzieci kp tak maja u nas dzis kp 5,8 30, 10 o 13 cale 20g kalafiora i sok ze sliwki (wypil cale 30ml) o 15 30 dzis wyjatkowozjadl 90g jablka 18 30 kaszka na mleku moim z butli tez o dziwo zjedzona cala generalnie maciej ostatnio max 30-40g warzywa i max 60 g owoca i 120 ml kaszki ale z tym raczej problemow nie ma dzis go troche przeglodzilam i odkrywam ze chyba ostatnio zbyt czesto go karmilam bo dzis czekalam do wyraznych sygnalow i wieczorem zjadl wreszcie powazna kolacje 210ml kaszki + cyc zovaczymy jak bedzie spal jak przesypial mi cale.noce to jadl 5 razy dziennie a odkad nie przesypia to je 8-10razy ![]() a odkad sloiki to 10-12 ;(;(;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2127 |
|
Wtajemniczenie
|
HEJO!!
my dzis cały dzionek na powietrzu ![]() taka piękna pogoda ze az grzech w domu siedziec ![]() zdałam sobie sprawe ze chyba przegrzewam swoje dziecko..musze to zmienic.. kaśka ta Tula jest przepiękna!! Tassiu a skąd szparagi?sezon przeciez dopiero w maju?chyba ze mowa o szparagach w słoiczku?z chęcią sie dowiem gdzie kupiłas bo uwielbiam!u nas znalezienie swiezych graniczy z cudem..pełno takich ze zdrewniałymi koncami... |
|
|
|
#2128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Tassiu, kochanie, dziękuję za odpowiedź a propos kaszki
Stresuję się, bo od fiasko z kaszką Bobovita, młody nie dostaje kaszki - czyli od ponad tygodnia, więc jutro już ruszyłabym z Holle Powiedz mi jeszcze czy dobrze kapuję: ściągasz 200 ml i mieszasz z kaszką i Maćko zjada jednorazowo te 200 ml kaszki? Jakoś tak dużo... Zwłaszcza, że na tych Bobovitach jest napisane, że porcja to 140 ![]() Ps. To wieczorne ściąganie mleka jest na kaszkę? Nie ściągasz dwa razy? Bo nie dajesz już na noc butli z mlekiem swoim tylko kaszkę? Czy dajesz i kaszę a po kąpieli i butlę?
|
#2130 | |||
|
Zakorzenienie
|
ojej,ale tu cicho przez noc było:P
ja porannie,bo na 9.30 na basen (wyjątkowo z powodu imprezy rodzinnej),ściągam mleko ![]() dzisiaj ma być ładnie i nie ubierzemy żadnej z tych sweterkowych kiecek,wię c została albo dżinsowa,albo ten komplet z tuniką w paski, jeszcze nie zdecydowałam ![]() Cytat:
do popicia daję od przedwczoraj wode w niekapku,uczy się niekapka i picia wody, póki co niezbyt jej smakuje o 7 pierś, o 10 kaszkę glutenową zapija piersią, potem obiadek i pierś, o 16.00 ma kaszkę jaglaną+ pierś i o 18.30 pierś.potem budzi się zazwyczaj koło 22 na pierś i w nocy o 2-3Cytat:
Cytat:
aa jak ją ubrałaś?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

aż mama ją przeniosła do całkiem innego przedszkola 

poprawiłyście mi wieczorny humor

80ml kleiku+powiększony gerberek jabłko śliwka 185g zjadł
a powinien 3x210 

)

zaliczyłam spacer do sklepu i wracałam z wyjącym adim na całą wieś
kiepski nastroj przez to mam
Jakoś tak dużo... Zwłaszcza, że na tych Bobovitach jest napisane, że porcja to 140