|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4981 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Dzisiejsza R
I - grahamka z humusem (jestem od niego uzale¿niona i pomidoremII - jab³ko (wiem, za ma³o, nie zabra³am ze sob± nic wiêcej do parku, b³±d) III - sa³atka grecka, ma³y filet z kurczaka z grilla i po³owa du¿ego ziemniaka pieczonego w folii IV - pomelo, gar¶æ orzechów nerkowca V - planuje ³ososia z pieca i pomidor Czy oprócz tego jab³ka bez dodatków, moze byæ? Proszê oceñcie
|
#4982 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 499
|
Jak siê uda zgraæ zdjêcia to edytuje i dodam
1) p³atki owsiane z tartym selerem, rodzynkami i jogurtem greckim. Jajko gotowane na miêkko + sok pomidorowy z chilli lekkie æwiczenia 2) twaróg pó³t³usty z pra¿onym sezamem, bia³a fasola, sa³atka z lodowej, kolorowej papryki, bazylii i rzodkiewki 3) ³oso¶ z patelni grillowej, kasza jaglana z nerkowcami, marchewka z groszkiem 4) przek±ska: 2 paski dobrej gorzkiej czekolady 70% + kawa ze ¶mietank± 5) 2 kanapki z chleba wieloziarnistego na zakwasie z sa³at±, ¿ó³tym serem, pomidorem i cebulk±.
|
#4983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoje jad³ospisy s± bardzo kreatywne
|
|
#4984 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
R
ocenicie? |
|
|
|
#4985 |
|
Zakorzenienie
|
R:
Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z cytryny 1. jajecznica ze szpinakiem, pieczarkami, pomidorami i nerkowcami + zielona herbata 2. gar¶æ orzechów, kefir 3. sznycle z indyka, podgotowany broku³, potrawka z bak³a¿ana, cukinii, selera naciowego i cebuli + sok z selera korzeniowego, z limonk± 4. 2 drobiowe kabanosy, seler naciowy ![]() 5. wrap z siemienia ze szpinakiem, tuñczykiem, mozzarell± light, warzywami i majonezem z serka wiejskiego i jajka |
|
|
|
#4986 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 464
|
Moja Rka
1.30gr p³atków owsianych, whey,orzechy laskowe 2.³oso¶, sa³ata lodowa, papryka,ogórek,olej lniany,30gr ry¿u 3.Ziemniaki 250gr, 2 jaka sadzone, surówka z kiszonej kapusty 4. kapu¶niak z miêsem z udka z kurczaka,ziemniaki 70gr 5.Pier¶ z kurczaka pieczona w panierce z siemienia lnianego i bia³ka jaja kurzego, kalafior 500gr
|
#4987 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 71
|
P - PRZYTYCIE
Z góry proszê o ocenienie mojego jad³ospisu przez osoby, które siê na tym znaj± ![]() 1. ¦niadanie : 2 kromki chleba z twarogiem pó³t³ustym i miodem, szklanka s³odzonej herbaty 2. II ¦niadanie: Muffinka czekoladowa, 3 kromki chleba razowego z mas³em i pomidorem, szklanka soku 3. Obiad : talerz roso³u z makaronem 4. Podwieczorek kiwi, rogal francuski z jab³kami 5. Kolacja : 2 kromki chleba tosotwego z margaryn±, wêdlin± i pomidorem, 150 g sa³atki warzywnej z majonezem I ? Mo¿e byæ ?
|
|
|
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4989 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 432
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2014-03-29 o 19:17 |
|
|
|
|
#4990 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 734
|
r
jak to wygl±da? ¶n: 2 kromki s³onecznikowe smarowane mas³em z makrel± wêdzon±, polane domowym keczupem z cukinii, jajecznica z 2 jaj z cebul± na ³y¿ce oleju ob: zupa kapu¶niak (sporo kapusty kiszonej, ziemniak) z kromk± ¿ytni± z makrel± wêdzon± p: omlet: 2 jaja, ma³e jab³ko, 2 ³y¿ki m±ki razowej, polane ³y¿eczk± miodu, sma¿ony na ³y¿ce oleju k: kromka s³onecznikowa smarowana mas³em z pa³k± kurczaka, plastrem sera ¿ó³tego, pomidorem i papryk±, jajecznica z 2 jaj z ³y¿eczce mas³a |
|
|
|
#4991 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 835
|
R
I Trzy kanapki z chlebem razowym z mas³em, sa³at±, pomidorem, szynk± z kury i fet±. Gar¶æ orzechów II Filet z dorsza. Dwie ³y¿ki kaszy. Warzywa z pary. Orzechy. III Jajecznica z 3 jajek. Dwie kromki chleba z mas³em. Orzechy. IV Wpadnie serek wiejski z pomidorem. Dobijanie kalorii orzechami bo nie mam apetytu. Bêdê wdziêczna za sugestie |
|
|
|
#4992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z t± kreatywno¶ci± to chyba pochwa³a trochê na wyrost
|
|
#4993 |
|
Raczkowanie
|
Ale¿ tak, mo¿esz sie ¶miaæ, nigdy wcze¶niej nie wpad³abym na zjedzenie twarogu z sezamem
jutro u mnie bêdzie cie¿ko z dieta, bo idê na rodzinny obiad i mogê jedynie zje¶æ mniej, nie mam wp³ywu na to co bêdzie od tygodnia nie jem s³odyczy i nie s±dzi³am ze to bêdzie mo¿liwe, a jednak jest
|
#4994 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 489
|
R
1. 3 ma³e paróweczki bezglutenowe, kawa³ek kie³basy z piersi kurczaka na ciep³o; ketchup ; puszka mixu owoców + jogurt sojowy naturalny ; 2. Jab³ko, kawa 3. Zupa 'Pani Marchew' 4. Seler w cz±stkach + sok pomidorowy ; jab³ko |
|
|
|
#4995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama zupa (wyczyta³am, ¿e to po prostu krem marchewkowy) to nie posi³ek. Seler z jab³kiem i sok to te¿ nie posi³ek ![]() Gdzie: t³uszcze, wêglowodany z³o¿one? Pomijaj±c ju¿ to, ¿e nie zjadasz pewnie nawet po³owy kalorii, które powinna¶ .
|
|
|
|
|
#4996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiêc to takie moje smaki dzieciñstwa w wersji redukcyjnej wiadomo, ¿e trochê miodu czy mas³a w chudniêciu nie zaszkodzi, ale to smakuje tak, ¿e jak siê zacznie je¶æ to nie mo¿na przestaæ wiêc jak kto¶ nie jest na przytyciu to nie polecam![]() GenaM trzymam kciuki, ¿eby¶ nadal wytrwa³a bez s³odyczy
|
|
#4997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i miodem Teraz, kiedy nie jem ani bu³ek, ani twarogu, jest to chyba jedyny smak, za którym naprawdê têskniê
|
|
|
|
|
#4998 |
|
Raczkowanie
|
Moja dzisiejsza redukcja:
¶niadanie: serek wiejski+pó³ pomidora+rucola+ogórek zielony+herbata bez cukru II ¶niadanie: 2 jajka sadzone+kromka chleba ¿ytniego+kawa rozpuszczalna z mlekiem bez cukru III obiad: oko³o 200 g piersi z kurczaka faszerowanej czosnkiem+pó³ worka ry¿u+szpinak z jogurtem naturalnym oko³o 125 g+ma³a sa³atka z rucoli ogórka pomidora i cebuli IV przegryzka banan+80 g orzechów laskowych godzina æwiczeñ na si³owni (brzuszki z obci±¿eniem+ 20 min na bie¿ni+20 min step) Vbanan I jak dzisiaj? co s±dzicie?
never give up. 66 kg Edytowane przez distant-girl Czas edycji: 2014-03-30 o 22:06 |
|
|
|
#4999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja dzisiejsza R 1) owsianka na mleku 2% z po³ow± banana, p³atkami migda³ow i cynamonem + kawa 2) dorsz wêdzony, kanapka z grahama z bryndz± i skórk± cytryny, do tego sa³atka ze s³odkiej papryki, sa³aty i suszonej ¿urawiny, vinegret z soku cytryny i oliwy z oliwek + kawa 3) udko z indyka pieczone w rêkawie z ziemniakami, mizeria z koperkiem na jogurcie greckim 4) 2 gotowane jajka na sa³atce z sa³aty lodowej, czarnych oliwek, bazylii, pomidora, ogórka, cebulki i fety, oliwa z oliwek + sok marchewkowy 5) grill u znajomych
|
|
#5000 |
|
Zadomowienie
|
r
lepiej?
|
|
|
|
#5001 |
|
Zakorzenienie
|
Fusiacola, Agaczini ale kusicie tymi zdjêciami
![]() ¯ebym to ja mia³ cierpliwo¶æ tak± i jeszcze zdjêcia jedzeniu robi³ i wiedzia³ jak co u³o¿yæ co by ³adnie wygl±da³o... Mo¿e pobawiê siê tak w przysz³ym miesi±cu jak bêdê mia³ tydzieñ wolnego Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#5002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dudi prawda jest taka, ¿e jakbym siê mia³a zastanawiaæ co k³a¶æ na talerz ¿eby ³adnie wygl±da³o to nic by z tych zdjêæ nie by³o. A tak to nak³adam normalnie to na co mam ochotê, nie przejmujê siê czy ³adnie czy nie, w koñcu to nie blog kulinarny tak¿e Ty te¿ siê nie przejmuj tylko rób zdjêcia! zw³aszcza Twoje menu wymaga zilustrowania, bo czasem jak czytam co¶ to ugotowa³ to dla mnie czysta abstrakcja :brzydal :Poza tym na zdjêciach dobrze widaæ wielko¶æ porcji, proporcje i te¿ ³atwiej jest oceniæ takie menu
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R:
1. 2 kromki chleba sezamowego z avokado, sa³ata, pomidorki, papryka, pier¶ z kurczaka 2. Placek: zmiksowany banan (po zmiksowaniu ca³o¶æ jest bardzo puszysta ), jajko, 2 ³y¿ki m±ki kokosowej, sma¿one na oleju kokosowym, do tego borówki i truskawki (na zdjêciu jeszcze przed pokrojeniem truskawek )3. Ry¿ z zielon± soczewic± w sosie pomidorowym. 4. Ry¿ z jab³kami na oleju kokosowym, koktajl: szpinak, banan, kiwi 5. Sa³atka z kurczakiem + jajko. |
|
|
|
#5004 |
|
Wtajemniczenie
|
zetuzetia placuszek bananowy wymiata
|
#5005 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 641
|
Cytat:
Nie jeste¶ g³odna na tym? Schud³a¶ co¶? Posi³ek nr 1 jest poprawny, reszta nie bardzo. |
|
|
|
|
#5006 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#5007 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 432
|
Rozwali³a¶ sobie metabolizm....
|
#5008 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#5009 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 791
|
Irish, a czy mog³aby¶ chocia¿ raz pos³uchaæ dobrych rad?
|
|
|
|
#5010 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 641
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

i pomidorem

wiêc to takie moje smaki dzieciñstwa w wersji redukcyjnej
:brzydal :