Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-29, 18:22   #3631
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
JudytaGdzie Twoje foto ?
Iwonsiu no widzisz jak Cię odrzuca i nie dajesz rady to nic nie zrobisz. Mi to naprawdę nie przeszkadza. Glut jak glut. Grunt, ze bez-zapachowy, Aza to co robi z np. moimi włosami to to, że 'śluzowaty' mi akurat nie przeszkadza...

Smutna To zdjęcie co prawda reanimacyjne ale moje włosy zostawione do samoistnego wyschnięcia wygniecione ale nie zdyfuzorowane i wystylizowane porządnie wyglądają bardzo podobnie.
Jak juz znajdziesz swoj sposób na pielegnacę i stylizację to różnica jest widoczna.

Ja np. po tygodniach pracy z włosami widzę ogromną poprawę, i że poduczyły się skretu [ a zupelnie w to nie wierzylam], kiedyś Ci zrobię grida pokazując jak zaczynałam a jak jest, oczywiście polecam żel lniany.
Różnica jest kolosalna...

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 18:35   #3632
emilia0508
królikoholiczka

Dziewczęta za Wasza namowa umylam włosy i nalozylam odżywke i przeczesalam tylko palcami. Rozczesalam i nie musiałam używać grzebienia splukalam i odcisnelam delikatnie w pieluche. Nałożyłam bs joaske i teraz czekam aż wyschna. Poskrecaly się

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 18:44   #3633
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogłybyście mi pomóc , bo mam problem z włosami... Chodzi o to, że one od spodu się falują, z wierzchu są raczej proste. Po konsultacji z doświadczoną wizażanką dowiedziałam się, że moje włosy mogą mieć zadatki na fale, więc tak je potraktowałam.

Co zrobiłam ? Reanimowałam fale, czyli zwilżyłam włosy ugniatając je ku górze, następnie nałożyłam trochę odżywki Garnier Avokado&Karite ponownie ugniatając. Na koniec utrwaliłam wszystko żelem pomarańczowym z Isany. Efekt jaki powstał macie na zdjęciu. Problem jest taki, że po odgnieceniu sucharków włosy na końcach są napuszone, a po kilku godzinach te fale są bardziej delikatne (prawie rozprostowane). W dodatku po tym żelu z isany są szorstkie w dotyku.

W takim razie czy na pewno jestem falowana? A może zrobiłam coś źle w mojej pielęgnacji ? Bo już sama nie wiem, co powinnam robić. Proszę o pomoc.
moim zdaniem mają potencjał,musisz pokombinować.Umyj głową w dół,odzywka z/s ,potem odzywka b/s i z głową w dół pougniatać.Zawinąć w koszulkę bawełnianą -pukling a potem odrzucić do tyłu i niech poschną same.Potem spryskaj wodą końce bo wyschną jakie pierwsze i na to żel lniany np. i głową dół wysusz z dyfuzorem.Musisz zrobić różne kombinacje,może z nich coś wyciągniesz.

Joanku,ja wcieram olej rycynowy i nie mam problemu ze zmyciem a myję 2 razy.Nakładam bardzo dużo na całe włosy i skórę głowy.Nie zauważyłam wypadania..

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-29 o 18:49
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:23   #3634
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
moim zdaniem mają potencjał,musisz pokombinować.Umyj głową w dół,odzywka z/s ,potem odzywka b/s i z głową w dół pougniatać.Zawinąć w koszulkę bawełnianą -pukling a potem odrzucić do tyłu i niech poschną same.Potem spryskaj wodą końce bo wyschną jakie pierwsze i na to żel lniany np. i głową dół wysusz z dyfuzorem.Musisz zrobić różne kombinacje,może z nich coś wyciągniesz.

Joanku,ja wcieram olej rycynowy i nie mam problemu ze zmyciem a myję 2 razy.Nakładam bardzo dużo na całe włosy i skórę głowy.Nie zauważyłam wypadania..

Będę próbować.

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:35   #3635
iwonsia01
Zadomowienie

A czy jeśli ten len będzie bardziej lejący to nic z żelu mi nie wyjdzie? Nie będzie sucharków?
Stary 2014-03-29, 19:38   #3636
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
A czy jeśli ten len będzie bardziej lejący to nic z żelu mi nie wyjdzie? Nie będzie sucharków?
Taką lejącą wodę, już bez nasionek, możesz jeszcze raz podgotować, wtedy się zagęści na żel.
Z samej wody raczej sucharków nie będzie. Mnie z żelu najmocniejszego jaki mi się udało zrobić, też sucharki nie wychodziły.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:40   #3637
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Taką lejącą wodę, już bez nasionek, możesz jeszcze raz podgotować, wtedy się zagęści na żel.
Z samej wody raczej sucharków nie będzie. Mnie z żelu najmocniejszego jaki mi się udało zrobić, też sucharki nie wychodziły.
Eh czyli jednak tylko pacianie w tej mazi wchodzi w grę hmmmm. Może faktycznie podgotuje tą wodę lejącą, bo dziś nie mogłam odcedzić tych nasion :P Kusi mnie ten żel, ale to co mi dziś wyszło to nieźle mnie zniechęciło :P
Stary 2014-03-29, 19:44   #3638
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Eh czyli jednak tylko pacianie w tej mazi wchodzi w grę hmmmm. Może faktycznie podgotuje tą wodę lejącą, bo dziś nie mogłam odcedzić tych nasion :P Kusi mnie ten żel, ale to co mi dziś wyszło to nieźle mnie zniechęciło :P
Ja mam w planie nawet zrobienie modyfikacji gotowania glutka - dawać dość dużo wody, zagotowywać i przelewać w stanie dość płynnym, żeby było łatwo przez sitko. Potem ziarenka z powrotem do gara, zalać następną wodą i znowu zagotować. Zlane "wstępne" glutki zagotować jeszcze raz na wolnym ogniu do zagęstnienia.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:52   #3639
Miskaa78
Kazar Lady

Joanku wychodzi ns to, ciagle wpadam by skomplementowac twoje wlosy
piękny skret, długość, a kolor marzenie

raczej nie chciałabym mieć włosów w kolorze uniformow robót drogowych
zielone czy niebieskie są fajnie
a w temacie, Chatul jaki masz teraz kolor włosów

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Iwonisia, przesadzasz toc to zwykły Kisiel
moja mama musiała go jeść przez długi czas, ja żelu nie jem ale ziarenka do sałaty czy do dzogurtu

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 20:03   #3640
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
A jakiego szamponu koloryzującego używasz?
Palette color shampoo. Ostatnio ciemna czekolada(wyszły ciemne, ale po kilku myciach były takie jak chciałam), wcześniej też coś z brązem, tylko trochę jaśniejsze. Teraz jak wrzucałam zdjęcia to widać, że odrostów wcale nie widać, ale farba jest tylko trochę ciemniejsza od moich włosów. A nakładam ją, bo czasem słońce mi włosy trochę rozjaśni, a nie lubię tego. W sumie może 2 razy do roku.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 20:05   #3641
razdwapiec
Zakorzenienie

Witajcie dziewczęta! Podczytuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam się ujawnić, bo nie ogarniam już moich włosów i boję się, że jak nie doprowadzę mojego przesuszu do ładu, to w końcu zdecyduję się na mocne cięcie (a zapuszczam moje włosie od 11 miesięcy). Można dołączyć, prawda?

Powiedzcie mi związku z tym, czym nawilżyć 10 cm "słomy" (jak to moja mama wczoraj określiła) na końcach? Najbardziej pomaga mi maseczka Biovax do suchych i zniszczonych, bardzo hojnie nakładam jedwab GP (który jest chyba za lekki dla mnie). Najlepiej te moje nieszczęsne końce wyglądają po serum wzmacniającym - o takim, ale zauważyłam, że jego nadmiar powoduje u mnie wyprost, a jestem przywiązana do moich loków. Nie chcę ich obcinać i liczę po cichu, że doradzicie coś co uchroni mnie przed nożyczkami.

Od razu nadmieniam, że nie używam ani suszarki, ani prostownicy. Ostawiłam już nawet odżywki b/s od Joanny, bo doczytałam się IPA w składzie. Dwa lata temu rozpoczęłam przygodę z olejami i olejuję włosy regularnie, ale efekty są takie sobie...

No i załączam zdjęcie poglądowe, na którym widać że dobrych kilka cm ma jaśniejszy kolor i właśnie te jasne partie sprawiają mi najwięcej kłopotów. Nie farbowałam ich nigdy, wypłowiałam od słońca.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140329_152143 — kopia.jpg (16,2 KB, 51 załadowań)
Stary 2014-03-29, 20:10   #3642
Joanku
Zadomowienie

Dzięki! Miło to czytać
Ale to zdjęcia, które już wrzucałam, nie to żebym Was chciała non stop po oczach kłuć. Tylko koleżance chciałam pokazać, że wytrwałość popłaca, pamiętam jak załapana i spłakana błagałam Was o pomóc w pierwszym poście. A 3 miesiące później takie morze komplemetów.
I to od tych z Was, którym zazdrościłam najbardziej...
Smutna Warto!
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 20:19   #3643
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ja jestem zachwycona moją żarówiastą marchewą

Marfewka jest okej

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Pokaże jak przetrawię kolor zatrudnię TŻ żeby cykną fotkę

czekamy

Cytat:
Mam kolezankę taką zarówę marchewę i też uwielbia, ale ja ogólnie nie lubię sztucznych kolorów. Mam nawet taką odważną co ma niebieskie włosie ;D

Zaszalałam... Zostawiłam włosie na jeszcze jeden dzień bo dziś nie mam czasu umyć. Znów reanimacja glutem.

Ja to bym se maźła na turkus i czerwień ale szkoda mi włosy niszczyć.

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
W planach były refleksy wyszło jak wyszło

Warto spróbować, w końcu to sprawdzony, stary sposób
Już trochę wcieram no i wiadomo liczę na efekty problemu ze zmywaniem nie mam w ogóle

Też bym zaczęła z wami znowu wcierać ale póki co wykończe chyba khadi do końca skoro włosy zaczęły na niego reagować to jeszcze powcieram. Mam nadzieję że nie przestaną reagować na niego.

Cytat:
Ano... To już ryzyk fizyk jak ktos chce sobie tak rozjaśniać i domazywać te włosiska.

U mnie jest znośnie. Jestem zaskoczona
Wiadomo mniej objętości ale serio nie ma dziś czasu a ja nigdy włosów nie upinam bo bola.. ;P

One są takie piękne i ten kolor

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość

W takim razie czy na pewno jestem falowana? A może zrobiłam coś źle w mojej pielęgnacji ? Bo już sama nie wiem, co powinnam robić. Proszę o pomoc.

Myślę że jesteś, ale skoro włosy wcześniej traktowałaś jak proste, to teraz trzeba im dać czas na zadziałanie na pielęgnację dla kręconych/falowanych. Warto dać im trochę czasu i pouczyć się jak stylizować itp bo możesz mieć piękne fale.

Cytat:
Smutna To zdjęcie co prawda reanimacyjne dzień 1. ale moje włosy zostawione do samoistnego wyschnięcia wygniecione ale nie zdyfuzorowane i wystylizowane porządnie wyglądają bardzo podobnie [lewa fotka].
Jak juz znajdziesz swoj sposób na pielegnacę i stylizację to różnica jest widoczna. [u mnie dyfuzor, krem do loków, plunking i żel lniany-prawa fotka]

Ja np. po tygodniach pracy z włosami widzę ogromną poprawę, i że poduczyły się skretu [ a zupelnie w to nie wierzylam], zrobiłam Ci grida pokazując jak zaczynałam a jak jest, oczywiście polecam żel lniany.

tu początki styczeń brwczoraj
Plus zdjecie starsze robione jest z fleszem a to wczorajsze bez.

Mam nadzieję, że to zachęci Cię do cierpliwości ;D

Znów to powiem są piękne

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta! Podczytuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam się ujawnić, bo nie ogarniam już moich włosów i boję się, że jak nie doprowadzę mojego przesuszu do ładu, to w końcu zdecyduję się na mocne cięcie (a zapuszczam moje włosie od 11 miesięcy). Można dołączyć, prawda?

Powiedzcie mi związku z tym, czym nawilżyć 10 cm "słomy" (jak to moja mama wczoraj określiła) na końcach? Najbardziej pomaga mi maseczka Biovax do suchych i zniszczonych, bardzo hojnie nakładam jedwab GP (który jest chyba za lekki dla mnie). Najlepiej te moje nieszczęsne końce wyglądają po serum wzmacniającym - o takim, ale zauważyłam, że jego nadmiar powoduje u mnie wyprost, a jestem przywiązana do moich loków. Nie chcę ich obcinać i liczę po cichu, że doradzicie coś co uchroni mnie przed nożyczkami.

Od razu nadmieniam, że nie używam ani suszarki, ani prostownicy. Ostawiłam już nawet odżywki b/s od Joanny, bo doczytałam się IPA w składzie. Dwa lata temu rozpoczęłam przygodę z olejami i olejuję włosy regularnie, ale efekty są takie sobie...

No i załączam zdjęcie poglądowe, na którym widać że dobrych kilka cm ma jaśniejszy kolor i właśnie te jasne partie sprawiają mi najwięcej kłopotów. Nie farbowałam ich nigdy, wypłowiałam od słońca.

Jasne że możesz Jeżeli chodzi o bardzo suche włosy to używasz odżywki d/s i b/s ? Nakładasz an dłużej maskę ? Jeżeli chodzi o końce, spróbuj naolejować końce na całą noc na odżywkę, u mnie się to świetnie sprawdza kiedy mam bardzo przesuszone końce może i Tobie to pomoże. Na zdjęciu wyglądają bardzo ładnie ale mam wrażenie że są w stnie kręcić się berdziej
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 20:37   #3644
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Jasne że możesz Jeżeli chodzi o bardzo suche włosy to używasz odżywki d/s i b/s ? Nakładasz an dłużej maskę ? Jeżeli chodzi o końce, spróbuj naolejować końce na całą noc na odżywkę, u mnie się to świetnie sprawdza kiedy mam bardzo przesuszone końce może i Tobie to pomoże. Na zdjęciu wyglądają bardzo ładnie ale mam wrażenie że są w stnie kręcić się berdziej
Używam po każdym myciu d/s i b/s. Najfajniej włosy mają się po odżywce Alterra z granatem, Garnier AiK też się sprawdza, jako b/s do tej pory używałam odżywek od Joanny, ale właśnie ten IPA zaczął mnie martwić i zakupiłam sobie balsam z olejem arganowym GP i pasuje mi jako b/s w niewielkich ilościach, a skład ma chyba ładniejszy. Jeśli chodzi o maski, to najdłużej trzymam je w okolicach 30 minut - powinnam spróbować dłużej?

Dziękuję za radę z olejem na odżywkę, jeszcze nie próbowałam, ale jutro się pobawię.

Ze skrętem jest u mnie ostatnio słabiutko. Mam wrażenie, że im bardziej staram się je nawilżyć, tym mniej się kręcą. Są ciężkie i gdyby nie żel lniany, miałabym te włosy chyba proste zupełnie.
Stary 2014-03-29, 20:55   #3645
xal
Zakorzenienie

Tak tu narzekacie na konsystencję gluta, a ja, co go nakładam i on tak zastyga i usztywnia to przypomina mi się film "sposób na blondynkę". Starsze pokolenie zaskoczy o co chodzi

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 00:43   #3646
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a w temacie, Chatul jaki masz teraz kolor włosów
Cały czas blond I nie szykuję się do żadnej drastycznej zmiany
Stary 2014-03-30, 08:18   #3647
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Judyta OJAAAAAA!!! DAWAJ FOTENCJĘ!!!! ;D
Cos się napadło, czy był plan?;D

No własnie zamierzam sobie aplikować rycynkę ale moja skalp dziwnie reaguje na jakiegokolwiek typu wcierki więc różnie to może być, wiem, że powinnam podgrzewać bo łatwiej, no jestem ciekawa podobno niesamowite efekty, zobaczymy ;D Jak wam się udaje to zmyć, jest aż tak źle jak piszą?

Mam kolezankę taką zarówę marchewę i też uwielbia, ale ja ogólnie nie lubię sztucznych kolorów. Mam nawet taką odważną co ma niebieskie włosie ;D

Zaszalałam... Zostawiłam włosie na jeszcze jeden dzień bo dziś nie mam czasu umyć. Znów reanimacja glutem.
Ja bez problemu zmywam odzywka, tylko daje jej wiecej niz zwykle i wcieram w skore i czekam chwile az zemulguje
Ja tez nie lubie takich sztucznych kolorow. Sama przez kilka dobrych lat kladlam na leb "bardzo bardzo jasny popielaty blond" bo wydawalo mi sie, ze inny kolor w ogole mi nie bedzie pasowal, teraz nie wiem jak to moglam robic bo jest to tak sztuczne, ze jak patrze na zdjecia to mam ochote wszystkie wywalic, straszna sztucznosc. (iwonisia bez obrazy )
tak samo te pomarancze, czerwienie, fiolety i inne, zdecydowanie nie lubie, no ale wiadomo.. o gustach sie nie dyskutuje
no i nie musze mowic ze wlosy rozjasniane regularnie przez kilka lat nie wygladaja zbyt dobrze..

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 08:29   #3648
Agness231
BAN stały

Grzeczność nakazuje się przywitać, więc witam
Temat dotyczy loczków i ich pielęgnacji, myślę jednak, że i tutaj znajdę odpowiedzi.
Sprawa dotyczy mojej 14 letniej kuzynki, ma problem z loczkami bo:
Gdy miała długie włosy, samoistnie układały się w piękne fale, ale...
Dopadł ją nowotwór (na szczęście, całkowicie wyleczony) i straciła włoski.
Teraz gdy kudły zaczynają pięknie odrastać, dziewczyna ma problem z ułożeniem ich, co by nie wyglądały jak szopa.
Włosy na ten moment są długości około 10 centymetrów i wiją się jak żmije po całej głowie :P
I tu pytanie do Was: Co polecacie z nimi zrobić? Młodej spada samoocena, bo wszystkie rówieśniczki w Jej otoczeniu mają długie włosy, a Ona wygląda jak chłopiec...
Jak układać włosy, żeby wizualnie zwiększyć ich długość, albo chociaż jak ogarnąć ten rozgardiasz na głowie?
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję
Agness231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 08:55   #3649
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Ja bez problemu zmywam odzywka, tylko daje jej wiecej niz zwykle i wcieram w skore i czekam chwile az zemulguje
Ja tez nie lubie takich sztucznych kolorow. Sama przez kilka dobrych lat kladlam na leb "bardzo bardzo jasny popielaty blond" bo wydawalo mi sie, ze inny kolor w ogole mi nie bedzie pasowal, teraz nie wiem jak to moglam robic bo jest to tak sztuczne, ze jak patrze na zdjecia to mam ochote wszystkie wywalic, straszna sztucznosc. (iwonisia bez obrazy )
tak samo te pomarancze, czerwienie, fiolety i inne, zdecydowanie nie lubie, no ale wiadomo.. o gustach sie nie dyskutuje
no i nie musze mowic ze wlosy rozjasniane regularnie przez kilka lat nie wygladaja zbyt dobrze..

Spoko u mnie tylko na fotkach ten kolor wyglądał na taki jasny popielaty. Ja od 3 lat robiłam Jasnym Blondem Londy nr 17 i kolory był złoto-popielaty. Taki ciepło-zimny na poziomie 9 Dużo osób i fryzjerzy (! specjaliści za dychę!) myśleli, że to moje włosy. Jeśli ktoś szuka fajnego i naturalnego blondu to tylko ten polecam z czystym sumieniem. Ja teraz rzuciłam farbowanie ze względu na stan włosów;/ Chodzę obecnie 2,5cm odrostem i nie wiem co dalej Myślę o refleksach za jakiś czasu u fryzjera.
Dziś myślę nad kupnem żelu dla zbicia tego mojego przesuszu w jedno hmmmm. Tylko Isana alkoholowa Joanny Mrożącej nie lubię Ciężko mi było zawsze dobrać żel. Lidla mam za daleko, ale może jutro tam pójdę.

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-03-30 o 09:08
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 09:14   #3650
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko u mnie tylko na fotkach ten kolor wyglądał na taki jasny popielaty. Ja od 3 lat robiłam Jasnym Blondem Londy nr 17 i kolory był złoto-popielaty. Taki ciepło-zimny na poziomie 9 Dużo osób i fryzjerzy (! specjaliści za dychę!) myśleli, że to moje włosy. Jeśli ktoś szuka fajnego i naturalnego blondu to tylko ten polecam z czystym sumieniem. Ja teraz rzuciłam farbowanie ze względu na stan włosów;/ Chodzę obecnie 2,5cm odrostem i nie wiem co dalej Myślę o refleksach za jakiś czasu u fryzjera.

Dziś myślę tak kupnem żelu dla zbicia tego mojego przesuszu w jedno hmmmm. Tylko Isana alkoholowa Joanny Mrożącej nie lubię Ciężko mi było zawsze dobrać żel. Lidla mam za daleko, ale może jutro tam pójdę.
A na zdjeciu rzeczywiscie wygladaja na biekutenkie
Ja tak jak Ci mowilam rzucilam na elosy kokor zblizony do mojego naturalnego i jestem bardzo zadowolona z tej decyzji a wlosy maja sie duuuuzo lepiej

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Agness231 Pokaż wiadomość
Grzeczność nakazuje się przywitać, więc witam
Temat dotyczy loczków i ich pielęgnacji, myślę jednak, że i tutaj znajdę odpowiedzi.
Sprawa dotyczy mojej 14 letniej kuzynki, ma problem z loczkami bo:
Gdy miała długie włosy, samoistnie układały się w piękne fale, ale...
Dopadł ją nowotwór (na szczęście, całkowicie wyleczony) i straciła włoski.
Teraz gdy kudły zaczynają pięknie odrastać, dziewczyna ma problem z ułożeniem ich, co by nie wyglądały jak szopa.
Włosy na ten moment są długości około 10 centymetrów i wiją się jak żmije po całej głowie :P
I tu pytanie do Was: Co polecacie z nimi zrobić? Młodej spada samoocena, bo wszystkie rówieśniczki w Jej otoczeniu mają długie włosy, a Ona wygląda jak chłopiec...
Jak układać włosy, żeby wizualnie zwiększyć ich długość, albo chociaż jak ogarnąć ten rozgardiasz na głowie?
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję
Ciezko cokolwiek poradzic.. samoocena pewnie z czasem zacznie powracac, bo z tego co mowisz jest to kompleks po prostu krotkich wlosow, a im dluzsze beda tym lepiej sie bedzie czula. Moze zaproponuj jej picie skrzypokrzywy(skrzyp i pokrzywa zaparzone razem), picie drozdzy, wcieranie wcierek przyspieszajacych porost(tu dziewczyny musza sie wypowiedziec jakie najlepsze) i moze jakos szybciej to pojdzie u niektorych dziewczyn tego typu zabiegi daja na prawde fajne efekty, u mni fajnie dziala skrzypokrzywa

Stary 2014-03-30, 09:30   #3651
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Ciezko cokolwiek poradzic.. samoocena pewnie z czasem zacznie powracac, bo z tego co mowisz jest to kompleks po prostu krotkich wlosow, a im dluzsze beda tym lepiej sie bedzie czula. Moze zaproponuj jej picie skrzypokrzywy(skrzyp i pokrzywa zaparzone razem), picie drozdzy, wcieranie wcierek przyspieszajacych porost(tu dziewczyny musza sie wypowiedziec jakie najlepsze) i moze jakos szybciej to pojdzie u niektorych dziewczyn tego typu zabiegi daja na prawde fajne efekty, u mni fajnie dziala skrzypokrzywa

Picie drożdży po chemioterapii?
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 09:44   #3652
iwonsia01
Zadomowienie

Ja już raz miałam zbliżony do natury to i tak po 3 miesiącach zrudział Ciężko o popiel na dłużej. Póki co nie wygląda to źle, znajomi nie widzą tych odrostów, ale mnie zaczyna to powoli denerwować. I do tego ta jajecznicowa poświata po spranej farbie... Jako tako ratują mnie niebieskie szampony, ale one też wysuszają włosy ehhh :[ Z 2 strony jak widzę mój mniej porowaty odrost to od razu mam ochotę go dalej zapuszczać

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-03-30 o 10:00
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 10:02   #3653
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Hej Ja dzisiaj robię włosom prawdziwy szał pielęgnacyjny

Najpierw olej lniany budwigowy na bazę z odżywki (Isana anti-statik) z gliceryną, aloesem i glutem lnianym (Milena_ 798 - zainspirowałam się Twoim wpisem na tym wątku ), potrzymam pewnie z 6h, jeśli nie dłużej.

Potem będzie mycie - skalp nizoral, reszta babydream

Następnie na skalp wywar z liścia laurowego z glutem lnianym, na długość odżywka - alterra aloes i granat + kallos 1:1, łyżeczka skrobii, 2 kapsułki A+E i kilka kropel oleju lnianego (może tutaj też dodam gluta.... Moje włosy potrzebują głównie nawilżania)

Na koniec płukanka lniana i jedwab biowax na końcówki + oczywiście glut do stylizacji

Czyli jak widzicie, na bogato Ale nie umiem sobie odmawiać jeśli chodzi o włosy i mogłabym tak cały czas coś z nimi robić...

Ciekawe czy uda mi się jakieś fajne zdjęcia porobić po wszystkim.... Przydałoby się. No i muszę w najbliższym czasie iść końce ciąć do fryzjera.

PS. Co byście polecały (pielęgnację) dla włosów wysokoporowatych i o strasznie nierównej fakturze? Po prostu jak przeciągnę palcami od dołu do góry po włosie to jest masakra, takie góry i doliny że hej... Chciałabym to jakoś wygładzić
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 10:52   #3654
jakisnick
Raczkowanie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45811827]Hej Ja dzisiaj robię włosom prawdziwy szał pielęgnacyjny

Najpierw olej lniany budwigowy na bazę z odżywki (Isana anti-statik) z gliceryną, aloesem i glutem lnianym (Milena_ 798 - zainspirowałam się Twoim wpisem na tym wątku ), potrzymam pewnie z 6h, jeśli nie dłużej.

Potem będzie mycie - skalp nizoral, reszta babydream

Następnie na skalp wywar z liścia laurowego z glutem lnianym, na długość odżywka - alterra aloes i granat + kallos 1:1, łyżeczka skrobii, 2 kapsułki A+E i kilka kropel oleju lnianego (może tutaj też dodam gluta.... Moje włosy potrzebują głównie nawilżania)

Na koniec płukanka lniana i jedwab biowax na końcówki + oczywiście glut do stylizacji

Czyli jak widzicie, na bogato Ale nie umiem sobie odmawiać jeśli chodzi o włosy i mogłabym tak cały czas coś z nimi robić...

Ciekawe czy uda mi się jakieś fajne zdjęcia porobić po wszystkim.... Przydałoby się. No i muszę w najbliższym czasie iść końce ciąć do fryzjera.

PS. Co byście polecały (pielęgnację) dla włosów wysokoporowatych i o strasznie nierównej fakturze? Po prostu jak przeciągnę palcami od dołu do góry po włosie to jest masakra, takie góry i doliny że hej... Chciałabym to jakoś wygładzić [/QUOTE]

Zainspirowana akcją Anwen "Niedziela dla włosów"?
Jeśli chodzi wygładzenia, to u mnie działa zasada "im mniej, tym lepiej" (przynajmniej przez ostatni okres czasu). Czyli mycie, d/s garnier aik, b/s joaśka, coś na końcówki. No i to, co dało świetne efekty na wygładzenia to płukanka lniana Idealnie gładkie jak tafla wody, to nigdy nie będą - w końcu są kręcone i mają to do siebie, że na górze mogą się inaczej kręcić, na dole jeszcze inaczej, gdzie indziej się zaplączą
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:09   #3655
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Picie drożdży po chemioterapii?

no przepraszam nigdy nie przyjmowalam chemii wiec nie wiem co nalezy wykluczyc z diety.. wymienilam tylko sposoby na przyspieszenie porostu wlosow, ktore znam.

Cytat:
Ja już raz miałam zbliżony do natury to i tak po 3 miesiącach zrudział Ciężko o popiel na dłużej. Póki co nie wygląda to źle, znajomi nie widzą tych odrostów, ale mnie zaczyna to powoli denerwować. I do tego ta jajecznicowa poświata po spranej farbie... Jako tako ratują mnie niebieskie szampony, ale one też wysuszają włosy ehhh :[ Z 2 strony jak widzę mój mniej porowaty odrost to od razu mam ochotę go dalej zapuszczać
To raczej oczywiste, ze po ciaglym rozjasnianiu wlosow kolory sie szybciej spieraja. Ale wystarczy nalozyc z 3 razy w jakims odstepie czasu i ten kolor sie juz trzyma. A to i tak lepsze niz rozjasnianie lub chodzenie z nieestetycznym odrostem wg mnie

Stary 2014-03-30, 11:21   #3656
xal
Zakorzenienie

Któraś pisała o czarnym psikaczu Gliskura ... nie wiem czy za mało, czy że na suche włosy, ale jak wyschło to wyglądały jakbym z nimi nic nie robiła, czyli tragicznie, jak po wstaniu. Musiałam nałożyć gluta i jest ok.
Jak reanimujecie czarnym gliskurem?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:22   #3657
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Zainspirowana akcją Anwen "Niedziela dla włosów"?
Jeśli chodzi wygładzenia, to u mnie działa zasada "im mniej, tym lepiej" (przynajmniej przez ostatni okres czasu). Czyli mycie, d/s garnier aik, b/s joaśka, coś na końcówki. No i to, co dało świetne efekty na wygładzenia to płukanka lniana Idealnie gładkie jak tafla wody, to nigdy nie będą - w końcu są kręcone i mają to do siebie, że na górze mogą się inaczej kręcić, na dole jeszcze inaczej, gdzie indziej się zaplączą
Nie ukrywam, anwenowa niedziela ma w tym wszystkim swój udział

U mnie ostatnio ten przepych dobrze robi, to same początki, więc chwilowo mam duże straty do naprawienia. Ja wiem, że one się różnie będą kręcić, ale chodzi o samą strukturę włosa - jest trochę jak drucik
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:49   #3658
Aziddee
Zadomowienie

Joanku piękne hery Nie ma mnie, bo ostatnio wszystko mnie pochłania Rycynuję się owszem, większego wypadania nie ma, bo i tak wychodzą setkami Jutro odbieram najsilniejszą placentę w ampułkach i będę wcierać w celu zahamowania wypadania.
Stary 2014-03-30, 11:52   #3659
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyna ma 14 lat, nie wiem, czy odpowiednie jest ładowanie tyle ziół i suplementów w organizm, ciężko mi stwierdzić, w jakim stopniu to wpływa na resztę organizmu poza włosami/paznokciami.
Można próbować rozluźniać skręt, włosy będą wydawać się dłuższe. Tylko niestety nic w tej kwestii nie umiem doradzić.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Któraś pisała o czarnym psikaczu Gliskura ... nie wiem czy za mało, czy że na suche włosy, ale jak wyschło to wyglądały jakbym z nimi nic nie robiła, czyli tragicznie, jak po wstaniu. Musiałam nałożyć gluta i jest ok.
Jak reanimujecie czarnym gliskurem?
Między innymi ja o nim pisałam. Niestety nigdy nim nie reanimowałam. Psikałam po suszeniu włosów lub na jeszcze lekko wilgotne.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 13:16   #3660
myszka2020
Zakorzenienie

Ponadrabiam wieczorkiem, przyszłam teraz się pochwalić dzisiejszym skrętem po odżywce do włosów kręconych yves rocher z baobabem oraz ugniataniu chwilkę żelem fioletowym octagon z rossmanna, tym -->
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...delikatne.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KODC1714.jpg (60,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KODC1716.jpg (65,3 KB, 16 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości