Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-30, 10:48   #661
klatka
Zakorzenienie

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!

Cytat:
Napisane przez Suivi Pokaż wiadomość
Strasznie niemiłe jest pisanie o kimś, że żyje w ubóstwie, więc darujmy sobie takie teksty, co? Osoby, które wydają 1200 zł na jedzenie dla 2 osób mi też mogą tak napisać, bo u mnie wychodzi o połowę mniej, jednak ja w żadnym wypadku nie czuję się uboga
Popieram, bez sensu ten komentarz o ubóstwie ani miły ani na temat. Ja sama chciałabym wydawać tak mało ale wiele rzeczy kusi dlatego jestem tu i czytam wątek, żeby trzymać się w ryzach i dyscyplinować.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 10:49   #662
Motylek Truskawkowy
Raczkowanie

Cześć , mogę i ja do Was dołączyć? Niedługo (w kwietniu, ale nie wiem dokładnie którego) mamy zamieszkać z TŻ razem i też przyjdzie nam oszczędzać
Stary 2014-03-30, 10:51   #663
princeseczka
Zakorzenienie

ja również uważam że pisanie o ubóstwie było bardzo nie na miejscu

ja wręcz podziwiam lolusl, że potraf w taki sposób dysponować kasą i prowadzić dom

Pobraliśmy się
princeseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:09   #664
Varga
Wtajemniczenie

Uważam, że jak trzeba to jest się w stanie zmieścić w 400 zł/2 osoby. Jak nie ma więcej funduszy to nie ma i już. Pieniędzy nie wys*asz i musi starczyć tyle, ile jest.
Podczas studiów wydawałam 150 zł na jedzenie, teraz na mnie samą idzie mi 800 zł (a jeszcze jedzenie dla małej). Nigdy nie żyłam w ubóstwie ani nie chodziłam głodna.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Mam pytanie do dziewczyn, które urządzały lub urządzają kuchnię. W jakim sklepie kupowałyście meble?
Chciałam kupić całą kuchnię na wymiar, ale stolarz bardzo dużo zaśpiewał. W Ikei wyjdzie o połowę taniej, ale z kolei nie podobają mi się Ikeowe kuchnie.
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:12   #665
britnay
Zakorzenienie

Nie chciałam nikogo obrazić, ale wydanie około 5 zł na żywność jednej osoby na dzień jest dla mnie skrajnym przykładem oszczędności. Przecież sama sałatka z warzyw do obiadu tyle kosztuje.
britnay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:13   #666
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które urządzały lub urządzają kuchnię. W jakim sklepie kupowałyście meble?
Chciałam kupić całą kuchnię na wymiar, ale stolarz bardzo dużo zaśpiewał. W Ikei wyjdzie o połowę taniej, ale z kolei nie podobają mi się Ikeowe kuchnie.
Poczekaj do kwietnia, bo mają podobno wprowadzić w Ikea nowy system kuchni - może tamten Ci się spodoba. Ja sama kuchnię robiłam na wymiar niestety, bo mam nietypowy rozkład i skosy w dodatku... :/
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:18   #667
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
Nie chciałam nikogo obrazić, ale wydanie około 5 zł na żywność jednej osoby na dzień jest dla mnie skrajnym przykładem oszczędności. Przecież sama sałatka z warzyw do obiadu tyle kosztuje.
Ale jeśli nie masz pieniędzy to będziesz się zadłużać po to, by zjeść sałatkę do obiadu?
Sałatkę można też zrobić z marchewki, selera, rzepy, rzodkwi. Warzywa tanie i dobre.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Poczekaj do kwietnia, bo mają podobno wprowadzić w Ikea nowy system kuchni - może tamten Ci się spodoba. Ja sama kuchnię robiłam na wymiar niestety, bo mam nietypowy rozkład i skosy w dodatku... :/
Na szczęście nie mam skosów, ale zależało mi na szafkach do samego sufitu (by jak najwięcej rzeczy zmieścić).
Dużo zapłaciłaś za kuchnię?
Stary 2014-03-30, 11:19   #668
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jeśli nie masz pieniędzy to będziesz się zadłużać po to, by zjeść sałatkę do obiadu?
Sałatkę można też zrobić z marchewki, selera, rzepy, rzodkwi. Warzywa tanie i dobre.

moja sałatka kryzysowa do obiadu to starta marchewka + jabłko, koszt zamyka się w złotówce

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:23   #669
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
moja sałatka kryzysowa do obiadu to starta marchewka + jabłko, koszt zamyka się w złotówce
To jest moja zwyczajna surówka Czasami zamieniam marchew z selerem
Stary 2014-03-30, 11:26   #670
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Na szczęście nie mam skosów, ale zależało mi na szafkach do samego sufitu (by jak najwięcej rzeczy zmieścić).
Dużo zapłaciłaś za kuchnię?
Nie pamiętam już, bo to było kilka lat temu, ale ze sprzętami chyba 5-6tys., a kuchnię mam bardzo małą...
Stary 2014-03-30, 11:26   #671
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
To jest moja zwyczajna surówka Czasami zamieniam marchew z selerem
dobry pomysł - nigdy nie próbowałam świeżego selera

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:27   #672
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
(..)

my mamy na wymiar z BRW, nie wiem dokładnie jak to ostatecznie cenowo wyszło, ale funkcjonalnie i wizualnie super.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:30   #673
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie pamiętam już, bo to było kilka lat temu, ale ze sprzętami chyba 5-6tys., a kuchnię mam bardzo małą...
Dasz mi namiar u kogo zamawiałaś?
U mnie dwóch zażyczyło sobie 12 tys. :<

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
my mamy na wymiar z BRW, nie wiem dokładnie jak to ostatecznie cenowo wyszło, ale funkcjonalnie i wizualnie super.
Pamiętasz może czy więcej niż 7 tysięcy?
Stary 2014-03-30, 11:32   #674
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Pamiętasz może czy więcej niż 7 tysięcy?
dopytam tż jak wróci do domu, on będzie wiedział dokładniej i dam znać
Stary 2014-03-30, 11:33   #675
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Dasz mi namiar u kogo zamawiałaś?
U mnie dwóch zażyczyło sobie 12 tys. :<
Też mam kuchnię z BRW
Stary 2014-03-30, 11:34   #676
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
dopytam tż jak wróci do domu, on będzie wiedział dokładniej i dam znać
Dziękuję
Cytat:
Też mam kuchnię z BRW
Pamiętasz cenę?
Stary 2014-03-30, 11:36   #677
cpp
Rozeznanie

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim

Trochę zmienię temat, ale macie może jakieś patenty, co do jedzenia można brać na cały dzień na uczelnię? Albo co taniego można sobie kupić spożywczaku na tę samą intencję? Kupowanie w bufecie drenuje mi portfel, smaczne tam mają rzeczy, ale ceny konkretne, a kanapki mi się już "trochę" przejadły
cpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:40   #678
201801191006
Konto usunięte

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim

sałatki są nieśmiertelne, najlepiej takie na bazie ryżu albo makaronu to na długo zaspokoją głód, a nie jak takie w stylu sałata z sałatą
Stary 2014-03-30, 11:40   #679
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cpp Pokaż wiadomość
Trochę zmienię temat, ale macie może jakieś patenty, co do jedzenia można brać na cały dzień na uczelnię? Albo co taniego można sobie kupić spożywczaku na tę samą intencję? Kupowanie w bufecie drenuje mi portfel, smaczne tam mają rzeczy, ale ceny konkretne, a kanapki mi się już "trochę" przejadły
Choć miało być bez kanapek to jednak wspomnę o kanapce z sałatą, mozarellą, pomidorem i kilkoma oliwkami, a wszystko to w takiej krótkiej bagietce. Pyszne!
Może bierz ze sobą całe obiady?
Stary 2014-03-30, 11:46   #680
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Choć miało być bez kanapek to jednak wspomnę o kanapce z sałatą, mozarellą, pomidorem i kilkoma oliwkami, a wszystko to w takiej krótkiej bagietce. Pyszne!
Może bierz ze sobą całe obiady?
Uwielbiam takie "świeże" kanapki Są bardzo sycące i zawsze można jakoś je urozmaicić. Jak pracowałam zabierałam ze sobą w pojemniku na żywność sałatkę na bazie ryżu/ kaszy do tego jakiś ugotowany brokuł/marchewka/ kukurydza/ pomidor itp. plus mięso kurczak/ ryba/ jajko to na co danego dnia miałam ochotę i to co było w lodówce Wychodzi taniej niż sałatki na mieście i fajnie zjeść coś swojego

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:49   #681
Hikaru
Zakorzenienie

Cześć, przeczytałam cały wątek, więc pora na moje przywitanie- można dołączyć?

Mam póki co 20 lat, mieszkam z moją mamą, bratem i TŻ. Staram się odłożyć kasę przyszłościowo, ale kupę kasy wydajemy z TŻ na głupoty. Przykładowo- codziennie wchodzimy po napój do sklepu, a wychodzimy z kilkoma dodatkowymi rzeczami i zamiast wydać około dychy, wydajemy ich cztery
Staram się zainspirować Wami i też trochę poodkładać.
Sama jestem maniaczką kosmetyczna, a na moje nieszczęście obok mam rossmanna, lecz od jakiegoś czasu staram się kupować rzeczy, dopiero gdy poprzednie już się skończą. Żeby jednak nie wyjść na tym nieszczęśliwie postanowiłam, że na włosach oszczędzać nie będę, więc mogę sobie raz na jakiś czas kupić jakiś olej.
Nie chodzę jeść i pić na mieście, bo sama wolę zrobić jedzenie w domu.
Nauczyłam się też (po mega nadwyżce w cenie) oszczędzać wodę i przy zmywaniu naczyń i przy kąpieli- biorę prysznic w wannie, lejąc wodę tylko na początku i gdy się spłukuje.
Kupuję dużo rzeczy z isany i innych rossmannowych mark, bo są tanie i dobre.
Jak coś mi się przypomni to napisze
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:52   #682
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Cześć, przeczytałam cały wątek, więc pora na moje przywitanie- można dołączyć?

Mam póki co 20 lat, mieszkam z moją mamą, bratem i TŻ. Staram się odłożyć kasę przyszłościowo, ale kupę kasy wydajemy z TŻ na głupoty. Przykładowo- codziennie wchodzimy po napój do sklepu, a wychodzimy z kilkoma dodatkowymi rzeczami i zamiast wydać około dychy, wydajemy ich cztery
Staram się zainspirować Wami i też trochę poodkładać.
Sama jestem maniaczką kosmetyczna, a na moje nieszczęście obok mam rossmanna, lecz od jakiegoś czasu staram się kupować rzeczy, dopiero gdy poprzednie już się skończą. Żeby jednak nie wyjść na tym nieszczęśliwie postanowiłam, że na włosach oszczędzać nie będę, więc mogę sobie raz na jakiś czas kupić jakiś olej.
Nie chodzę jeść i pić na mieście, bo sama wolę zrobić jedzenie w domu.
Nauczyłam się też (po mega nadwyżce w cenie) oszczędzać wodę i przy zmywaniu naczyń i przy kąpieli- biorę prysznic w wannie, lejąc wodę tylko na początku i gdy się spłukuje.
Kupuję dużo rzeczy z isany i innych rossmannowych mark, bo są tanie i dobre.
Jak coś mi się przypomni to napisze
Co do kosmetyków to można zamówić tańsze na stronie kosmetyki z ameryki
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:54   #683
cpp
Rozeznanie

Cześć, Hikaru

Kurczę, zainspirowałyście mnie z tymi sałatkami, mam już parę pomysłów na nie, dzięki
cpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 12:10   #684
Hikaru
Zakorzenienie

A mogłabym poprosić link do owej strony?

Edit: o ile wujek G. mnie nie okłamał, to chyba znalazłam
.

Edytowane przez Hikaru
Czas edycji: 2014-03-30 o 12:11
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 12:18   #685
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
My zapłaciliśmy 7,5 tys., mimo że początkowo pseudomajster mówił że wyjdzie tylko 5tys. Także jak zamawiać na wymiar to brać osobę która w trakcie powiem - sorry, ale będzie drożej.
Ale kumpela z pracy kupiła do domu kuchnię z BRW (tak jak większość dziewczyn tutaj), mąż poprzycinał tu i tam jeśli coś nie pasowało i mówi że wszystko elegancko, a chyba jakieś 2 tys. zapłacili, może 2,5.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Nie każdy robi jakieś wymyślne sałatki do obiadu. My do smażonego lubimy warzywa konserwowe które przywozimy od rodziców, więc generalnie nic nas to nie kosztuje. Po zakupie mieszkania jak "odkuwaliśmy się" to w sumie do wszystkiego szły jakieś konserwowe warzywka. Czasem pozwalamy sobie na jakąś konkretną sałatkę, ale częściej jest to po prostu marchewka z jabłkiem, pekinka, mizeria (ostatnio aż sprawdziłam cenę ogórka - 1,27 za taki długaśny i z niego była mizeria dla dwóch osób; cebulę mamy od rodziców).

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2014-03-30 o 12:20
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 12:52   #686
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kinia8900 Pokaż wiadomość
Duuużo taniej wychodzi jak kupisz całego kurczaka i poporcjujesz.
Jakby nie było masz 2 piersi, 2 udka, 2 skrzydełka i jeszcze porcję rosolową
Z tego kupnego kurczaka z tej porcji rosołowej to wychodzi lura....

6,60 dla jednej osoby? Chyba bym się nie zmieściła. Śniadanie, coś do jedzenia w pracy, obiad, kolacja. Albo chodziłabym głodna jak wilk. 3 posiłki to dla mnie minimum.
jeszcze jeśli robiłabym tańsze rzeczy to może i tak.
Ale jak kupuję rybę, masło, ser żółty, piekę ciasto to nie jest możliwym zmieścić się w tej kwocie.
często robię zupy, wychudzą tanio, ale sama zupą się nie najem.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość

Nie każdy robi jakieś wymyślne sałatki do obiadu. My do smażonego lubimy warzywa konserwowe które przywozimy od rodziców, więc generalnie nic nas to nie kosztuje. Po zakupie mieszkania jak "odkuwaliśmy się" to w sumie do wszystkiego szły jakieś konserwowe warzywka. Czasem pozwalamy sobie na jakąś konkretną sałatkę, ale częściej jest to po prostu marchewka z jabłkiem, pekinka, mizeria (ostatnio aż sprawdziłam cenę ogórka - 1,27 za taki długaśny i z niego była mizeria dla dwóch osób; cebulę mamy od rodziców).
Też robię sałatki w słoikach. I jem zimą, ale to też kosztuje coś tam kosztuje. Do obiadu wychodzi taniutko.

Ale chyba większość osób dziwi się tą kwotą, bo nie mają michy od rodziców.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:

To się nazywa wegetacja. I Pół Polski tak wegetuje ( w tym ja). Drugie pół siedzi za granicą.

Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Czas edycji: 2014-03-30 o 12:46
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 13:02   #687
201608160903
Konto usunięte

pamiętajcie dzaga1989 i reszta, że nie każdy ma rodziców którzy robią sałatki czy mają działki/warzywa i w małym mieszkanku w bloku nie ma gdzie trzymać worka kartofli, marchewek... poz tym ja już jestem za duża żeby kazać mamie wozić mi jedzenie, bez przesady.

moi robią pyszne przetwory, ale nie dość, że bywamy u nich rzadko, to nie mamy samochodu, a mój TŻ nie będzie dźwigał gigantycznego, ciężkiego plecaka..., nie jesteśmy słoikami lepiej zjeść coś świeżego. jak teściowie w sobotę będą u nas autem, to wtedy bardzo chętnie weźmiemy zapas domowych suszonych pomidorów etc.

u mnie jest tak, że idę do takiego Lidla i wydaję lekką ręką (bez alkoholu czy słodyczy) 150zł, a nie ma tam zazwyczaj wszystkich składników i trzeba dokupić coś w tygodniu. Podam przykład: po treningu jemy z TŻtem po serku wiejskim i to już jest 5zł. masakra! zresztą ja nie kupuję tanich wędlin i wyrobów seropodobnych, jajka tylko 1... i koszty automatycznie bardzo rosną.

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2014-03-30 o 13:06
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 13:31   #688
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
(...)

u mnie jest tak, że idę do takiego Lidla i wydaję lekką ręką (bez alkoholu czy słodyczy) 150zł, a nie ma tam zazwyczaj wszystkich składników i trzeba dokupić coś w tygodniu. Podam przykład: po treningu jemy z TŻtem po serku wiejskim i to już jest 5zł. masakra! zresztą ja nie kupuję tanich wędlin i wyrobów seropodobnych, jajka tylko 1... i koszty automatycznie bardzo rosną.
ostatnio dochodzę do wniosku, że Lidl jest po prostu drogi. albo może ja tam nie umiem robić zakupów kiedyś się wybrałam w niedziele z rana po bułki i składniki na obiad - żadne cuda wianki, tylko zwykłe filety z kurczaka, jakieś warzywko, ryż itp. i wyszło mi za to ponad 60zł. mniej więcej taką samą kwotę zapłaciłam ostatnio za obiad bardziej 'na bogato' w Realu, bo kupowałam wołowinę i inne droższe składniki.

no i już to tu pisałam - wpadam wieczorem do Lidla po chleb, bo najbliższy sklep, a zawsze płacę ponad 30zł, a dobieram same drobne rzeczy i serio nie wiem w czym to 30zł jest.
Stary 2014-03-30, 13:51   #689
Scarlett01
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, przyłączam się do wątku gdyż temat "kupmy wymarzone mieszkanie" jest teraz u nas na tapecie... Naprawdę głowimy się teraz jak zrobić żeby nie utonąć na 30 lat i im więcej myślimy tym bardziej się kłócimy i stoimy w miejscu...

Powiedzcie dumne właścicielki mieszkań, wspomóżcie radą... My z TŻ oboje pracujemy, aby zrealizować swój cel i odłożyć jak najwięcej poszliśmy na ogromne ustępstwo-tzn. zamieszkaliśmy z rodzicami...nie jest to rewelacyjne rozwiązanie, ale cóż...rodzice mają duży dom, są sami, nie wtrącają się nam kompletnie w nic, wiec jest ok, z resztą powiedzieliśmy sobie, że na jakiś czas i przetrzymamy. Tym sposobem odeszło nam od ręki 800 -900zł jakie płaciliśmy za wynajem pokoju, mój TŻ ma bliżej do pracy-mniej na paliwo, ja mam wydatek-płacę za studia zaoczne i dojazd do pracy. Rodzice nie chcą od nas nic, bo wiedzą jaki mamy cel, ale nie wyobrażam sobie być darmozjadem-w pierwszym miesiącu wysyłałyśmy/odsyłałyśmy sobie z mamą przelew do rachunków 3 razy, aż w końcu powiedziałam że jeżeli znowu odeśle to się wyprowadzę, więc poskutkowało nie są to wielkie kwoty, może ok. 100 zł na miesiąc. Więc można powiedzieć,że "życie" nas nie kosztuje (mieszkamy teraz na wsi, wiec i warzywka i "słoiki" są...)Jednak jak patrze na ceny mieszkań to mam wrażenie że mogę tak oszczędać i oszczędzać i nic z tego nie będzie-przykład mieszkanie 245tys w stanie deweloperskim (więc sporo jeszcze trzeba dołożyć żeby w ogóle zamieszkać), dodam że nie szukamy jakiejś górnej półki na topowym osiedlu-mamy jeden wymóg - nie wielka płyta i tyle, jak patrze ma nasze oszczędności i te ceny to załamuję ręce, bo myśl o płaceniu raty ok 1000zł i jeszcze czynsz dobija człowieka na starcie... Myślałam żeby wyjechać, może na dłuższe wakacje popracować gdzieś i coś odłożyć..? Choć nie wiem czy w tych realiach ekonomicznych to majeszcze sens...Co z tego że mam tu pracę w zawodzie, niby w renomowanej firmie w branży, jak za te 3tys brutto nie jestem w stanie ruszyć z miejsca.

Odkąd mamy cel zmieniłam swoje nawyki, pokochałam lumpeksy, allegro, nie kupuję kosmetyków póki nie zużyję tego co mam, nie chodzimy do kina bo mamy telewizor w tym celu zakupiony, każde takie wyjście jednak sporo kosztuje, "w miasto" też nie chodzimy bo i wracać nie ma jak po imprezie i kosztuje, jedynym "wybrykiem" jest siłownia-TŻ musi bo kręgosłup mu siada, a ja bo cztery litery rosną ale zapisałam się na multisport i za 25 miesięcznie będę miała wstęp wszędzie..Powalczymy jeszcze z jedzeniem na mieście, bo to też spory wydatek, ale pracując długo czasem zanim dotrę do domu padłabym z głodu..Nie wiem jak możemy jeszcze przyoszczędić, może jakieś rady?
Scarlett01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 14:08   #690
201801191006
Konto usunięte

Scarletto1, a jakiś program typu 'młodzi na swoim' czy coś w tym stylu? tzn nie wiem dokładnie jak to się nazywa i na czym polega, ale chyba założenie jest takie żeby pomagać właśnie młodym ludziom? orientowaliście się w czymś takim?

czasami też pojawiają się na rynku jakieś perełki - moja koleżanka z mężem kupiła ostatnio mieszkanie w bloku obok, taki sam rozkład i metraż jak u nas, a było o 30 tysięcy tańsze niż nasze, no i ona mówi że obejdzie się bez remontu więc to też póki co cięcie kosztów. także myślę, że im się udało, ale wiem że długo szukali takiej okazji.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości